FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 21.01.14 23:29
ercov54 (citat):
rade kraljevo (citat):
kako da dodemo do informacije dalije paunovic ziv tobi mogao ti ercov da odradis. bilobimi drago videtiga. jasam ga zvao osamdesete godine vojnom linijom preko tajnix naziva ali nisam uspeo onje tada radio u skoplju.
Realno da gledamo jako tesko da je jos uvek ziv,malo se zabavi matematikom pa vidis da tesko.40 godina od naseg sluzbovanja,on tad nek je imao,neznam sad cu da lupim,ali nek je imao minimum 40,neznam moguceje da je jos medju nama.Probacu preko veze u Bitusi nesto da iskopam ,a dobarsi pocinjes da se uklapas,dragomi,a vidim jos nisi privatnu poruku otvorio
Ercov, nemoj tako. U procentima, nisi ti toliko stariji od drugih članova foruma. Naravno svi što smo služili JNA, više nismo deca. Ali u procentima nema velike razlike.
Naravno dešavaju se neke boleštine pa mnogi ne prežive, ali produžava se i životni rok. Mnogi nemaju potrebe da koriste internet, ili jih ne zanima istorija bivše JNA. Tako da sve prijatelje sigurno nečeš nači.
Ja se brinem za drugove iz moje generacije, bili su baš pravi da sudeluju u ratu u raspadu SFRJ. Večina iz moje karaule jih je bila iz Bosne ili Hrvatske, a i bili smo idealnih godišta da budemo ratnici. Nadam se da se nije nikome ništa desilo i da su drugi razlozi zašto jih nema na ovom forumu.
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 21.01.14 23:40
Pero™ (citat):
Ercov, nemoj tako. U procentima, nisi ti toliko stariji od drugih članova foruma. Naravno svi što smo služili JNA, više nismo deca. Ali u procentima nema velike razlike.
Naravno dešavaju se neke boleštine pa mnogi ne prežive, ali produžava se i životni rok. Mnogi nemaju potrebe da koriste internet, ili jih ne zanima istorija bivše JNA. Tako da sve prijatelje sigurno nečeš nači.
Ja se brinem za drugove iz moje generacije, bili su baš pravi da sudeluju u ratu u raspadu SFRJ. Večina iz moje karaule jih je bila iz Bosne ili Hrvatske, a i bili smo idealnih godišta da budemo ratnici. Nadam se da se nije nikome ništa desilo i da su drugi razlozi zašto jih nema na ovom forumu.
Bila ja tema za tadasnjeg komandira karaule,pa se zbog toga ja bavio matematikom dali je jos uvek realno u zivotu,a ovoga zadnjeg sto si rekao,pa i ja po sebi samom tako razmisljam.Kad sam ja stigao da obidjem sva ta krizna podrucja i da se bavim nekakvim radovima,verovatno i ovi moji klasici su bili iste srece poput mene i mnogih drugih.Razumemose da nebih sirio temu
rade kraljevo Gušter
BROJ POSTOVA: : 64 ČLAN OD: : 2014-01-17
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 22.01.14 10:12
Da u pravu si za Osmana Makedonac je bio Josipova klasa. Mili nemogu bas dase setim koga jos nema od vojnika al cinimi se da nema kuvara.
ZAGORAC Kapetan
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 3592 ČLAN OD: : 2012-02-13 DOB : 60
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 22.01.14 12:47
rade kraljevo (citat):
sa malim zakasnjenjem zahvaljujem na dobrodoslici svim granicarima kao i peru sa bugarske granice.mili nemogu dase setim tacno stuba dalije to bilo a4 do e36 ali pouzdano znam dasmo obezbedivali nekih 20km.pristupacnog terena.iylazio sam ja na granicu ne tako cesto ali je bilo izlazaka uz to sam radio i druge odgovorne poslove zasta sam bio nagraden ukazom predsednika s.f.r.j. tita medaljom za vojnicke vrline koju sa ponosom cuvam i danas.sobzirom daje bitusa bila najbolja karaula tu nagradu je zasluzio ceo kolektiv moje klase.mili ona slika ja ti i popovic mije veoma draga secamse kao daje juce bilo kada smo se slikali biloje to 22.12.1973.za dan j.n.a. mili necu da cujem dase predajes po nekim pitanjima gazicemo za ovim mladim momcima pa koliko izdrzimo.
E-36 sigurno nije jer je 31.granični odsjek završavao za nas sa Drenka,legendarnim E-27(vidi se na slikama).
rade kraljevo Gušter
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 22.01.14 16:26
Slika 1Bitusa u donjem desnom uglu je negde Bogdanina kuca.Slika 2 selo Konjari za mene nepoz nato.Od skretanja sa magistrale MAVROVO DEBAR levo ostaje ROSTUSKI HAN a preko reke radike dolazi Rostusa pa Bitusa a skroz desno selo uglavnom sa muslimanskim zivljem nemogu dase setim kako zove ocekujem tvoju pomoc seceru. Br. stubova sam naveo cisto kao primer to nisu prava obelezja koje je obezbedivala nasa karaula.
dojran Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1335 ČLAN OD: : 2013-01-08 DOB : 61 Zagreb
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 22.01.14 16:45
Rođeni,šećeru,srce....eeejj,vas dvojica?????
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 22.01.14 18:48
dojran (citat):
Rodjeni to bi ti bilo kao brate prijatelju,neznam sta je to nesto neobicno,a za ostale nejasnoce trba njega pitati,ali to je izliv cistog drugarskog odusevkjenja sto se ponovo nasli u ovoj prici posle 40 godina,bar ja tako shvatam
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 22.01.14 18:59
rade kraljevo (citat):
Slika 1Bitusa u donjem desnom uglu je negde Bogdanina kuca.Slika 2 selo Konjari za mene nepoz nato.Od skretanja sa magistrale MAVROVO DEBAR levo ostaje ROSTUSKI HAN a preko reke radike dolazi Rostusa pa Bitusa a skroz desno selo uglavnom sa muslimanskim zivljem nemogu dase setim kako zove ocekujem tvoju pomoc seceru. Br. stubova sam naveo cisto kao primer to nisu prava obelezja koje je obezbedivala nasa karaula.
levo bese Velebrdo od puta prema Bitusi,a za granicne stubove verovao sam da ti ostalo u secanju jer si pisao planove za patrole,a koliko se meni cini da uvek isle dve patrole,svaka na svoj deo granice,a za to seceru vec nas zastavnik proziva,ali ja vec objasnih sta je posredi ,a za devojcicu videcu ako uslovi dojave budu funkionisali da prikupim podatke o njenom daljnjem kretanju kroz zivot ,pod uslovom da nedobijes ukor iliti neku drugu vrstu kazne od supruge
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 22.01.14 19:14
rade kraljevo (citat):
Da u pravu si za Osmana Makedonac je bio Josipova klasa. Mili nemogu bas dase setim koga jos nema od vojnika al cinimi se da nema kuvara.
pa da,nema na slici Jakimovskog Temelka momka iz Makedonije koji je bio kuvar,a zaboraviosi da si imao priluku da jedes mojih ruku delo.Secas se da odlaskom kuci Jeremic Milovana iz Valjeva kuvara iz predhodne klase,nismo blagovremeno dobili profi kuvara,pa kobi to mogao da radi,naravno ercov.Radio sam to jedan kratak period dok nije dosao pravi kuvar,i za divno cudo za moje vreme kulinarstva niko nije krepao ,a sa kobilom "Drinom" u predhodnoj klasi radio Zekaj Ragip,a kurir bio Matic Miodrag iz Valjeva
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 22.01.14 19:20
ZAGORAC (citat):
rade kraljevo (citat):
sa malim zakasnjenjem zahvaljujem na dobrodoslici svim granicarima kao i peru sa bugarske granice.mili nemogu dase setim tacno stuba dalije to bilo a4 do e36 ali pouzdano znam dasmo obezbedivali nekih 20km.pristupacnog terena.iylazio sam ja na granicu ne tako cesto ali je bilo izlazaka uz to sam radio i druge odgovorne poslove zasta sam bio nagraden ukazom predsednika s.f.r.j. tita medaljom za vojnicke vrline koju sa ponosom cuvam i danas.sobzirom daje bitusa bila najbolja karaula tu nagradu je zasluzio ceo kolektiv moje klase.mili ona slika ja ti i popovic mije veoma draga secamse kao daje juce bilo kada smo se slikali biloje to 22.12.1973.za dan j.n.a. mili necu da cujem dase predajes po nekim pitanjima gazicemo za ovim mladim momcima pa koliko izdrzimo.
E-36 sigurno nije jer je 31.granični odsjek završavao za nas sa Drenka,legendarnim E-27(vidi se na slikama).
Ma ovaj desetar nije mrdao iz karaule da bi znao granicne kamenove,ali racunaosam da mu ostalo u memoriji jer svakodnevno pisao planove i raspored za patrole,a znam da se strogo po planu radilo.Tacno po satnici morali biti kod odredjenog stuba i sa istog mesta izvestavali o stanju na terenu,normalno sve sifrovano ,mozdase neko mladje klase javi pa razresi nedoumicu
dojran Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1335 ČLAN OD: : 2013-01-08 DOB : 61 Zagreb
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 22.01.14 20:33
ercov54 (citat):
dojran (citat):
Rodjeni to bi ti bilo kao brate prijatelju,neznam sta je to nesto neobicno,a za ostale nejasnoce trba njega pitati,ali to je izliv cistog drugarskog odusevkjenja sto se ponovo nasli u ovoj prici posle 40 godina,bar ja tako shvatam
No sikiriki,malo šale......
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 22.01.14 20:37
dojran (citat):
No sikiriki,malo šale......
nikakav problem,doduse bese malo nisko,ali idemo dalje
rade kraljevo Gušter
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 22.01.14 22:51
Mili dali si prisutan dobrosi objasnio za rodeni i seceru samo ja i ti znamo koliko smo bili vezani jedan za drugog naravno bratski paje i normalno posle toliko godina dase te bratske emocije probude. Atvoja svaka rec izgovorena bila je pracena sa uzrecicom rodeni.MADA I ONO USTA POJEDINI SUMLJAJU JE BIZNIS ALI CINIMISE DASMO MI ZA TO STAROMODNI.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 22.01.14 23:03
rade kraljevo (citat):
Mili dali si prisutan dobrosi objasnio za rodeni i seceru samo ja i ti znamo koliko smo bili vezani jedan za drugog naravno bratski paje i normalno posle toliko godina dase te bratske emocije probude. Atvoja svaka rec izgovorena bila je pracena sa uzrecicom rodeni.MADA I ONO USTA POJEDINI SUMLJAJU JE BIZNIS ALI CINIMISE DASMO MI ZA TO STAROMODNI.
Ma sve je ok,iza nas su godine zivota i sazrevanja,a momci su tek na svet postali
Pero™ Poručnik
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 23.01.14 1:15
ercov54 (citat):
rade kraljevo (citat):
Ma sve je ok,iza nas su godine zivota i sazrevanja,a momci su tek na svet postali
Ercov, možda su ponekad bile važne razlike. Kad si bio ti več u JNA, ja sam bio još dete. Sada nisam više a i u procentih je puno manja razlika, kao tada. A što se tiče vezanosti za drugove iz granice, ne moram da ti govorim. Bili su nam više od rodbine i više bi uradili za njih (u ono vreme).
rade kraljevo Gušter
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 23.01.14 18:40
Citajuci vase komentare na str. 3.4.5. dirnulome malo. Jesmo bili van civilizacije ali je to bila jedna kuca. Svismo ziveli jedan zivot jednim plucima disali i bili svi za jednog jedan za sve. Normalno je da i u porodici ima kukolja pa ih je bilo i kod nas koji malo strcali a ti mile znas kosu da ih ja ne imenujem. Za mene tih 10 meseci je bio najzanimljiviji deo zivota. Tuse nesto naucilo tuse prekalila mladost u ozbiljnos odatle pocinje nov zivot.Rode pojasnimi sl. 2.na s.t.r.5. onaj put dokle je iso znam daje bio sezonskiza seljake dabih ubirali to jes kosili travu.Tamo desno je bila odbrambena linija sa rovovima koliko me pamcenje sluzi. Na slici 4.5.vidi se stara karaula u gr.pojasu naravno napustena.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 23.01.14 19:23
Pero™ (citat):
Ercov, možda su ponekad bile važne razlike. Kad si bio ti več u JNA, ja sam bio još dete. Sada nisam više a i u procentih je puno manja razlika, kao tada. A što se tiče vezanosti za drugove iz granice, ne moram da ti govorim. Bili su nam više od rodbine i više bi uradili za njih (u ono vreme).
Pero,ja nista nema sta da dodam iliti da oduzmem od tvoje konstatacije za prilike i odnos sa drgovima sa karaule,vec sam govorio da mi to bilo kao druga kuca,i zbog takvog odnosa i ljubavi prema toj kuci i drugovima i jeste mi jako tesko sto je neko dozvolio da se dovede do ovakvog stanja u kome je sad
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 23.01.14 19:34
rade kraljevo (citat):
Citajuci vase komentare na str. 3.4.5. dirnulome malo. Jesmo bili van civilizacije ali je to bila jedna kuca. Svismo ziveli jedan zivot jednim plucima disali i bili svi za jednog jedan za sve. Normalno je da i u porodici ima kukolja pa ih je bilo i kod nas koji malo strcali a ti mile znas kosu da ih ja ne imenujem. Za mene tih 10 meseci je bio najzanimljiviji deo zivota. Tuse nesto naucilo tuse prekalila mladost u ozbiljnos odatle pocinje nov zivot.Rode pojasnimi sl. 2.na s.t.r.5. onaj put dokle je iso znam daje bio sezonskiza seljake dabih ubirali to jes kosili travu.Tamo desno je bila odbrambena linija sa rovovima koliko me pamcenje sluzi. Na slici 4.5.vidi se stara karaula u gr.pojasu naravno napustena.
Rodjeni verovatno imas bolju moc zapazanja kad si locirao letnju karaulu,ja sam sad ponovo gledao i nisam uspeo da je nadjem,a te satelitske snimke nisam ja postavio vec drug Zagorac,a jasam to trazio samoinicijativno ranije na takvim snimcima,ali nisam uspeo da otkrijem,a sto se tice odnosa izmedju nas na karauli,ponovo si potvrdio moju tvrdnju da to bio najvazniji period u nasem zivotu,vreme sazrevanja i prelaska iz deckica u sasvim zrele okaljene momke.Pokusacu veceras da postavim neku novu fotku iz naseg zivota tamo
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 23.01.14 22:05
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 23.01.14 22:33
I pre nego otvorimo sledece poglavlje(sad je to u trendu),da se malo zadrzimo na poglavlju-odnos sa civilnim stanovnistvom-.U prilogu fotka,doduse vreme je svoje ucinilo na kvalitetu fotke,a i na meni je to isto vreme ostavilo itekako traga,ali i dalje imam svoju upotrebnu vrednost .Slikana za proslavu dana granicara.Interesantno bi bilo da se neko od sedmorice momaka gostiju prepozna i javise u forum,a momci iz Bituse.Nije bilo neke velike ljubavi izmedju karaule i Rostuse,doduse imao je jedan slucaj izmedju vojnuka i uzorne supruge domacice iz Rostuse,razumljivo imena zaboravio .Vojnik sobom kuci poneo kao naknadu za minuli rad,zlatnu masivnu ogrlicu od ni manje ni vise od pola kg nije bila laksa,ali momak to posteno zaradio,a svaki dobro radjen posao,dobro se i placa A bese jos par slucajeva razmene dobara izmedju vojnika i lokalnog stanovnistva,ali nebih da detaljisem zarad postovanja prema mestanima Bituse,jer to su bili,a i sadasu jako dobrodusni posteni iskreni,jer kako drugacije shvatiti postupak slikanja sada karaule posle toliko godina i poslati meni
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 23.01.14 22:57
Rade znam da si zaboravio svoju klasu,a ovde imas i klase koja ostala iza nas,pa pokusacu da ti navedem i objasnim koji su to neki novi momci.Prvi levo sto stoji Markovic Pero,momak iz ako me secanje nevara iz Bosne,osim momaka iz Bituse ostale znas,ali zadnja dvojica u gornjem redu su,Jakimovski Temelko makedonac kuvar,a na kraju Keco Zahid iz Bosne.A do tebe dole je Dimov Mitke,a napred sa Mirkom je Ivanovski Trajce,DJurdjevic Dragan mislim da je negde oko Smedereva,i na kraju tvoj naslednik Ibrahimovic Besim.Verovatno da sam u par slucajeva omanuo,ali nadamse da neko novi kad se ukljuci da me demantuje
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 24.01.14 1:05
Dobro momci šta je sa omladinkama? ...koliko vidim sve omladinci u poseti
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 24.01.14 1:11
dinosaurus (citat):
pa za to treba pitati desetara,ipak on bio staresinski kadar,ali te posete radile u drugoj smeni,kad sunce zadje ,bese na poljani ispred kruga karaule jedan jako veliki kamen gromada,e kad bi on mogao da prica
rade kraljevo Gušter
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 24.01.14 11:59
Da imaobih sta da kaze. Bravo mili raditi memorija opasno sada se i meni vraca pamcenje secam se svih vojnika kojesi naveo a medu njima cinimise najpozitivnija licnost je bio Keco Zahid. Ostajem pri tvrdnji damije do Rostuse odneo stvari Makedonac a toje bio Dimov Mitke. On je preuzeo kobilu od Osmana.
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 24.01.14 12:18
Taj granični kamen ne pripada vama sa Bituše,to je od graničara sa Strezimira.
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 24.01.14 13:49
ercov54 (citat):
dinosaurus (citat):
pa za to treba pitati desetara,ipak on bio staresinski kadar,ali te posete radile u drugoj smeni,kad sunce zadje ,bese na poljani ispred kruga karaule jedan jako veliki kamen gromada,e kad bi on mogao da prica
Možda se taj kamen zvao ''kamen mudrosti''
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 24.01.14 21:56
rade kraljevo (citat):
Da imaobih sta da kaze. Bravo mili raditi memorija opasno sada se i meni vraca pamcenje secam se svih vojnika kojesi naveo a medu njima cinimise najpozitivnija licnost je bio Keco Zahid. Ostajem pri tvrdnji damije do Rostuse odneo stvari Makedonac a toje bio Dimov Mitke. On je preuzeo kobilu od Osmana.
Pobrkaosi sve moj desetaru.Dimov bese momak iz Dimitrovgrada,a bio je generacija iza nas,a niko drugi nije mogao biti sa kobilom osim Smolcic Zeljka,pa ja znam sa kojim vojnikom sam svako jutro isao po hleb u Rostusu,a Lakovic je bio nasa klasa,gulio strazu i reon.Za Zahida si u pravu,ima tu jos jako dobrih momaka,ali otom potom,netreba zuriti,vrema je pred nama,sve bude dovedeno na svoje mesto.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 24.01.14 21:59
dinosaurus (citat):
ercov54 (citat):
Možda se taj kamen zvao ''kamen mudrosti''
Pa kako ga ko i skoje strane gleda,prebise mogao zvati kamen ljubavi
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 24.01.14 22:04
Taj granični kamen ne pripada vama sa Bituše,to je od graničara sa Strezimira.
bez obzira kome pripada,ali srce mi igra gledajuciga.Neznam kako je uopste slikat sa komsijske strane.Ovako nesto uraditi u moje vreme,bio bi granicni incident ,a Zagorac hvalati sto u svakom trenutku imas nesto novo da pokazes
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 24.01.14 23:10
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 24.01.14 23:17
''Paunoviću gde su ti čizme''...''Na pranju druže poručniče''....
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 24.01.14 23:18
Kao sto bese u seriji "kamiondjije" "dva vozaca malo jaca,sede iza upravljaca",ovaj dugacki momak je bio operater sa kobilom "Drinom",
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 24.01.14 23:27
dinosaurus (citat):
A ovo je bila reprezentacija karaule,neznase dali lepsa ili sposobnija kombionacija mogla da se sastavi ,samo sto neki drugi radili slobodne aktivnosti oko "kamena mudrosti ili ljubavi"a mi verovatno adekvatno prema nama druzenje sa kobilom
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 24.01.14 23:43
ercov54 (citat):
dinosaurus (citat):
A ovo je bila reprezentacija karaule,neznase dali lepsa ili sposobnija kombionacija mogla da se sastavi ,samo sto neki drugi radili slobodne aktivnosti oko "kamena mudrosti ili ljubavi"a mi verovatno adekvatno prema nama druzenje sa kobilom
možda je neko uznemiren od Zagorčevih fotki....sve se vidi,pa može biti i neke razbacane stvari po rejonu...
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 24.01.14 23:47
dinosaurus (citat):
možda je neko uznemiren od Zagorčevih fotki....sve se vidi,pa može biti i neke razbacane stvari po rejonu...
moguceje i to,nesto nema desetara,verovatno se uplasio Zagorcevog avaksa
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 24.01.14 23:58
ercov54 (citat):
moguceje i to,nesto nema desetara,verovatno se uplasio Zagorcevog avaksa
pa mora biti oprezan,može se pojaviti slika meštana...a svi po neki deo opreme JNA na sebi
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 25.01.14 0:09
Necemo ga plasiti,davno je to bilo.Moram mu reci da uzme aktivnijeg ucesca u prici,nesto mu ovo slabo,bas kako sto ti rece dinosaurus,naucilo to da dodje na gotovo i da samo naredjuje,desetar je to eeeejj
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 25.01.14 0:13
Naravno,nadam se da Rade neće zameriti na šali
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 25.01.14 0:24
dinosaurus (citat):
ma nece,umeo je i on da bude opusten,samo do se jos malo uklopi Staje sa Mikulom,vidim prisutanje,ali nesto nas obilazi,da nije nesto ljut,a Sasa vec odavno ljut tako da to nevredi pominjati A nema ni Zagorca
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 25.01.14 11:00
ercov54 (citat):
dinosaurus (citat):
ma nece,umeo je i on da bude opusten,samo do se jos malo uklopi Staje sa Mikulom,vidim prisutanje,ali nesto nas obilazi,da nije nesto ljut,a Sasa vec odavno ljut tako da to nevredi pominjati A nema ni Zagorca
Naporno je pokrivati kompletni 31. granični odsjek od Strezimira do Drenka,povremeno treba malo odmora. Nije to baš teren za lagane šetnje.
rade kraljevo Gušter
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 25.01.14 11:09
Jasam uvek tu prisutan pomalo uvece zatajim jer izlazim sa mojim penzionerima u jedan kafic kod mene blizu tu najvise slobodnog vremena provodimo igrajuci remi i pispiric nadam se dami necete zameriti.Ne neplasim se nicega bilo bimi drago da imate nesto da pokazete iz tih mladalackih dana. Milomire neznam koliko sime razumeo oko vojnika Mitketa znam ja daje on bio mlada generacija od nas znam daje po nacionalnosti bio Bugarin pricali sumi kuvar i telefonista daga slabo razumeju kad razgovara sa njima. Znam dameje Paunovic konsultovao oko zamene Osmana za trebovanje i dopremu hrane i dasmo oba podrzali Mitketa.
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 25.01.14 12:16
Drugovi graničari sa karaule Bituša.Jeste li znali da je Bituša rodno seli obitelji Nikolovski,poznate pjevačice Ljiljane Nikolovski iz grupe Magazin.Njen otac Boro rođen je u Bitoši
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 25.01.14 18:54
lacoš (citat):
Drugovi graničari sa karaule Bituša.Jeste li znali da je Bituša rodno seli obitelji Nikolovski,poznate pjevačice Ljiljane Nikolovski iz grupe Magazin.Njen otac Boro rođen je u Bitoši
Dobro da si mi to rekao,pokusacu nekako da se ugradim u to.Smislicu sistem da se za nesto ogrebem od nekog iz Bituse
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 25.01.14 19:03
rade kraljevo (citat):
Jasam uvek tu prisutan pomalo uvece zatajim jer izlazim sa mojim penzionerima u jedan kafic kod mene blizu tu najvise slobodnog vremena provodimo igrajuci remi i pispiric nadam se dami necete zameriti.Ne neplasim se nicega bilo bimi drago da imate nesto da pokazete iz tih mladalackih dana. Milomire neznam koliko sime razumeo oko vojnika Mitketa znam ja daje on bio mlada generacija od nas znam daje po nacionalnosti bio Bugarin pricali sumi kuvar i telefonista daga slabo razumeju kad razgovara sa njima. Znam dameje Paunovic konsultovao oko zamene Osmana za trebovanje i dopremu hrane i dasmo oba podrzali Mitketa.
Rade kao sto si procitao,malo diskutovah o tebi sa dinosaurusom da bi trebao malo vise da uzmes ucesca,a ne samo da se pojavis kao gost ,a ja nisam Milomir,vec ercov ako si uopste mislio na moju malenkost ,a to za Mitketa,sad znam da mislimo na istog momka,jer potpuno si u pravu da momka cak ni ova dvojica makedonaca nisu razumeli sta prica,i vec jednom shvati da nije Osman drzao kobilu za rep,vec Smolciz Zeljko,i da sjasemo vise ko kobilu radio .
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 25.01.14 19:11
ZAGORAC (citat):
Naporno je pokrivati kompletni 31. granični odsjek od Strezimira do Drenka,povremeno treba malo odmora. Nije to baš teren za lagane šetnje.
DA,teren nije za laganu setnju dok neizadjes na reon iliti granicu,neznam kako je bilo sto se terena tice na delu tvoje odgovornosti,ali na ovom nasem delu i nije bilo tesko.Bese prilicno jednolicno bez nekih uspona i opterecenja!
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 25.01.14 19:53
dinosaurus (citat):
ercov54 (citat):
KONTRA ADMIRALE dinosaurus,tesko ti sad da svratis medju obicne smrtnike,jer takav sistem u nas zivi.u Srbiji.Doduse sad ce izbori,pa ima da se naslusamo svakojakih obecanja ,a sjajan si izvidjac,dobro si ti izvidio vreme kad da istaknes kandidaturu za KONTRA ADMIRALA
Nemoj tako Ercov,znaš da volim da svratim,na malo zdrave šale ...nego se bojim da vam ne kvarim temu
uvek si dobrodosao,a i navikaosam na vas nekolicinu,pa mi smeta kad nesvratite
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 25.01.14 20:01
Kako drugačije kad nas domaćinski dočekaš....a to što svraćamo često na Bitušu govori o tebi a pomalo i o nama
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 25.01.14 20:10
dinosaurus (citat):
Kako drugačije kad nas domaćinski dočekaš....a to što svraćamo često na Bitušu govori o tebi a pomalo i o nama
Vise o vama nego o meni.Ja sam kao matora olinjala krezuba izgladnela vucina,upao medju vas jake mlade sposobne,a mogliste da me u najmanju ruku ignorisete i u podsvesti da se smejuljite,ali bilo sasvim drugacije,i da nebih rastezao temu,znam da se razumemo bez isuvise reci,i zato HVALA VAM
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 25.01.14 20:29
Pozdrav za Ercov-a i bas mi drago sto sam ovde sa vama na karauli.....a naravno pozdravljam i Zagorca..(malo uvlakanja nije na odmet).
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) 25.01.14 20:39
sasa staza (citat):
Pozdrav za Ercov-a i bas mi drago sto sam ovde sa vama na karauli.....a naravno pozdravljam i Zagorca..(malo uvlakanja nije na odmet).
Znas ti kako i kod koga se treba malo grebnuti,nisi ti mali
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)