FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)

Go down 
+20
Vojnik Graničar
pera84
stari FAZAN
East&West
Max Blitz
purger
Stazio
SveJug
Mikula 67
sasa staza
dojran
dpuric
dinosaurus
rade kraljevo
lacoš
duci64
milutins
Pero™
ZAGORAC
ercov54
24 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3 ... 11 ... 20  Next
AutorPoruka
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3740
ČLAN OD: : 2013-12-01

Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime02.01.14 23:14

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime02.01.14 23:37

Sta reci,osim zalosno bedno i razocaravajuce.Trenutno stanje BITUSE.Imam svoj komentar,ali nebih zarad kaznenih odredbi Very Happy Nadam se da ostale karaule sa odseka iliti vec komande Debar nisu dozivele istu sudbinu.Ima jos slika,ali otom potom,a razbijeni prozor je na trpezariji,a ispod mali prozor je od magacina hrane,prozor desno od ulaza je od kluba iliti vec,tu se obavezno morao gledati dnevnik,koji se sutradan na politickom casu morao prepricati,a bese  tu radio sa gramofonom i gramofonske ploce koje su mahom donosili vojnici kad bi se vracali sa odsustva.Na spratu bile spavaonice,prozor sa balkona je na "mojoj"spavaonici,mislim da moj krevet bio drugi od prozora! Sad
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime02.01.14 23:48

E MIROSLAVE PAUNOVICU,st zas,inace tadasnji komandir karaule,krsni namrgodjeni crnogorac,bio ozenjen sa devojkom iz Mavrova,otac tada jedne cerkice,da ti je da pogledas sada "nasu"karaulu,ali Evil or Very Mad  "GODINE SU MNOGE PROSLE,SNJIMA MOJA MLADOST PRODJE,LJUBAVI SU DOLAZILE KAO KAPI BISTRE VODE" sunny
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3592
ČLAN OD: : 2012-02-13
DOB : 60

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime03.01.14 7:31

Karaula Bituša bi bila pogodna kao odmorište za planinare na putu prema vrhu Koraba.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime03.01.14 21:59

ZAGORAC (citat):
Karaula Bituša bi bila pogodna kao odmorište za planinare na putu prema vrhu Koraba.

Dobro baratas sa svim podacima,a ne samo geografskim,ali u kakvom je trenutnom stanju karaula,tesko da je pogodna za bilo sta Evil or Very Mad ,samo bavim se mislju sta i kako se moglo tako nesto dozvoliti,doduse i kod nas je sve rasformirano sto se vojnih objekata tice,ali nikako nije dovedeno do ovakvog stanja Sad
Na vrh Go down
Pero™
Poručnik
Poručnik
Pero™

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2042
ČLAN OD: : 2012-10-29
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime04.01.14 0:36

E ''moj'' Ercov-e i meni se srce cepa kad vidim slike nekih starih karauli što se razpadaju. Koliko je generacija i vojnika prošlo kroz njih? Koliko najboljih godina i vremena mladosti su izgubili tamo? Za čuvanje neke države što se kasnije sama raspala, a oni su bili tamo spremni da daju svoj život za tu zemlju!

Mošda su te karaule usporedba sa bivšom Jugom. Raspad i ruina.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime04.01.14 1:07

Pero™ (citat):
E ''moj'' Ercov-e i meni se srce cepa kad vidim slike nekih starih karauli što se razpadaju. Koliko je generacija i vojnika prošlo kroz njih? Koliko najboljih godina i vremena mladosti su izgubili tamo? Za čuvanje neke države što se kasnije sama raspala, a oni su bili tamo spremni da daju svoj život za tu zemlju!

Mošda su te karaule usporedba sa bivšom Jugom. Raspad i ruina.

Sjajno receno,nema se sta dodati,sa malo reci puno toga receno.Trebam dobiti jos podataka za par karaula sa tog dela bivse nase drzave,ali nesto informacije kasne,a da izvor pritezem,bojimse izazvacu sasvim suprotnu reakciju,jer momak je jako puno uradio samim tim sto mi poslao slike i podatke za Bituse Sad
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime04.01.14 20:44

Uz pozdravi dobrodoslica za desetara,prvog na kolektivnoj slici,lako se prpoznaje,lepota i ponos karaule Very Happy .Kao sto se da primetiti ovde tvoj cin nevredi,ovde se cinovi zavredjuju radom i zalaganjem a ne grebanjem Laughing .Ja sam kao sto se da primetiti dzomba,a ti si fazan,pa obzirom na situaciju,osecaj se podredjenim u odnosu na moju malenkost Twisted Evil .Doslo poluvreme,ti mene davio 10 meseci,a pre tebe neki drugi davez 5,ali doslo i moje vreme,ali ja necu biti poput vas,vec tih ljubazan i savetodavan,pa shodno tome sto bi rokeri s moravu pevali "joj nemoj mile nista politicki,joj jerces odma dobiti po ...ledja,pevaj mile sto nikog ne vredja".Ali umes ti da budes dobar znam ja to.Drago mi sto se pojavis da ja sam nebranim ugled BITUSE. sunny ,mada su ovde sve jako dobri momci,imaces priliku da se u to uveris.Dobro dosao! ps(trebalo bi da se pojavi uskoro)
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime05.01.14 21:31

Nema desetara,verovatno da je u onim neregistrovanim posetiocima foruma.Navikao da dodje na razradjenu i uhodanu praksu Very Happy pa da to i lici na njega,ipak staresina jednom,staresina uvek.Ceka da mu ja pripremim teren,a on se pojavi da pokupi pohvalnicu Surprised ,ajde desetaru slobodno se registruj,valda si skapirao da su ovde sasvim jako dobri momci,druzeci se sa njima bicemo u proseku bar mladji,a i moze se ponesto i nauciti,ipak sto jes jes mladji su,samim tim pametniji sunny
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime05.01.14 22:15

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime05.01.14 22:33

Slika desetara,normalno sa hladnim oruzjem tj noz,e on iz prikrajka viri u forum Evil or Very Mad ,moja malenkost je u sredini,sama rec malenkost potkrepljena cinjenicnim stanjem na slici Very Happy ,a ovaj drugi,e njega uzimam u obradu nekom drugom prilikom.Ako neko ovog sa bodezom primeti da se muva,nek ga slobodno privede i uputi ga na pravu adresu jedinice Twisted Evil ,a slikano iza karaule,mislim da je slikano za vreme 22 decembra dan J.N.A.jer povodom tog praznika dolazili vidjeniji drugovi i drugarice iz Bituse i Rostuse na svecani rucak!
Na vrh Go down
Pero™
Poručnik
Poručnik
Pero™

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime06.01.14 0:13

Ercov, što se tiče one napuštene karaule...

Verujem da je bogu iza nogu, verujem da tamo skoro niko ne dolazi, i da se ekonomski ne isplati održavati. Naravno da če mnoge propasti.

Ali pošto sam preživeo neko vreme na karauli, znam kako je kad se posle nekoliko sati na kiši i snegu vratiš sav mokar, pa osetiš toplinu. Znam kako je kad ti je to drugi, a zapravo u ono vreme prvi dom, kad si odvojen od civilizacije sa nekoliko desetina drugova, kad sve proživljavate zajedno, daleko od civilizacije... i još pono pozitivnih i negativnih stvari.

Žao mi je zbog svih tih generacija momaka/ljudi što su bili spremni da daju život za onu državu, i tamo su proživeli deo života. Sada sečanje na njih propada kao i ove napuštene karaule, a i onim što su još u (cvivilnoj) upotrebi nema nikakvog sečanja na ljude što su prošli kroz njih.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime06.01.14 0:47

Pero™ (citat):
Ercov, što se tiče one napuštene karaule...

Verujem da je bogu iza nogu, verujem da tamo skoro niko ne dolazi, i da se ekonomski ne isplati održavati. Naravno da če mnoge propasti.

Ali pošto sam preživeo neko vreme na karauli, znam kako je kad se posle nekoliko sati na kiši i snegu vratiš sav mokar, pa osetiš toplinu. Znam kako je kad ti je to drugi, a zapravo u ono vreme prvi dom, kad si odvojen od civilizacije sa nekoliko desetina drugova, kad sve proživljavate zajedno, daleko od civilizacije... i još pono pozitivnih i negativnih stvari.

Žao mi je zbog svih tih generacija momaka/ljudi što su bili spremni da daju život za onu državu, i tamo su proživeli deo života. Sada sečanje na njih propada kao i ove napuštene karaule, a i onim što su još u (cvivilnoj) upotrebi nema nikakvog sečanja na ljude što su prošli kroz njih.

Ja nista drugo jos nebih mogao dodati,vec samo da i ja upravo tako mislim,a ti si to tako pametno sazeto rekao.Kao sto kazes ziveti izdvojen od civilizacije sa desetinu drugova,sasvim je drugacije osecanje vezanosti za drugove sa kojimsi,nego da si u nekoj velikoj formaciji.Samim tim zavolis,tj vezes se za svaki delic karaule,cenis je poput svog rodjenog doma.A mi na Bitusi smo imali tako divno lokalno stanovnistvo,doduse po pripodi duznosti kurira ja sam se svakodnevno vidjao sa civilima,e to je nesto sto se nikad ne zaboravlja.Takav odnos samog stanovnistva prema nama granicarima je nezamislivo u pogledu iskrene vere postovanja i vezanosti njih uz nas.Iako su prosle tolike godine,a i neka drugacija vremena su u opticaju,ipak rado bih otisao dole da jos jednom vidim taj divan narod i predele gde proveli 10 meseci!

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime06.01.14 13:01

ercov54 (citat):
Ja nista drugo jos nebih mogao dodati,vec samo da i ja upravo tako mislim,a ti si to tako pametno sazeto rekao.Kao sto kazes ziveti izdvojen od civilizacije sa desetinu drugova,sasvim je drugacije osecanje vezanosti za drugove sa kojimsi,nego da si u nekoj velikoj formaciji.karaSamim tim zavolis,tj vezes se za svaki delic ,cenis je poput svog rodjenog doma.A mi na Bitusi smo imali tako divno lokalno stanovnistvo,doduse po pripodi duznosti kurira ja sam se svakodnevno vidjao sa civilima,e to je nesto sto se nikad ne zaboravlja.Takav odnos samog stanovnistva prema nama granicarima je nezamislivo u pogledu iskrene vere postovanja i vezanosti njih uz nas.Iako su prosle tolike godine,a i neka drugacija vremena su u opticaju,ipak rado bih otisao dole da jos jednom vidim taj divan narod i predele gde proveli 10 meseci!

Kome vi to pričate?  Very Happy

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime06.01.14 17:34

ZAGORAC (citat):
ercov54 (citat):
Ja nista drugo jos nebih mogao dodati,vec samo da i ja upravo tako mislim,a ti si to tako pametno sazeto rekao.Kao sto kazes ziveti izdvojen od civilizacije sa desetinu drugova,sasvim je drugacije osecanje vezanosti za drugove sa kojimsi,nego da si u nekoj velikoj formaciji.karaSamim tim zavolis,tj vezes se za svaki delic ,cenis je poput svog rodjenog doma.A mi na Bitusi smo imali tako divno lokalno stanovnistvo,doduse po pripodi duznosti kurira ja sam se svakodnevno vidjao sa civilima,e to je nesto sto se nikad ne zaboravlja.Takav odnos samog stanovnistva prema nama granicarima je nezamislivo u pogledu iskrene vere postovanja i vezanosti njih uz nas.Iako su prosle tolike godine,a i neka drugacija vremena su u opticaju,ipak rado bih otisao dole da jos jednom vidim taj divan narod i predele gde proveli 10 meseci!

Kome vi to pričate?  Very Happy

Zagorac druze,cenim da imas i ti slicno misljenje sunny

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime06.01.14 19:13

Zato sam to komentirao na taj način  cheers samo u mom slučaju u sječanju i uspomenama mi je ostao
svaki metar patrolnih staza,svaki kamen,žbun,bukva,kesten,ljeska........ono dolje je meni jedan predivan dio zemlje.
Mnogo sam se puta dolje oznojio,neki put je znoj bio hladan,neki put i ne.
Sve u svemu lijepe uspomene.
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime07.01.14 12:38

ercov54,snalazi se kako znaš,nemoj zalutati u Albaniju.  Laughing

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime07.01.14 12:40

Gdje su ti tu rovovi?

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime07.01.14 12:42

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime07.01.14 12:44

Budi dobar pa lociraj granične kamene.

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime07.01.14 23:14

Sta reci,samo hvala je jako malo za ovo sto si uredio,ali kad su takve okolnosti,jedino to mogu da kazem.Sad mogu na miru da detalj po detalj pogledam,ali na brzaka pogledao,secanja se vratila,kao sto ti rece,svaki kamen svako drvo poznato.Hvala ZAGORAC! king
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime09.01.14 22:26

Ocekujem desetara,ipak on je bio staresinski kadar,trebao bi vise da zna od mene,ali sto se tice rovova,a to je bilo oko samog oboda dvorista karaule,verovatno vreme svoje ucinilo. Evil or Very Mad Vidim nekakav pomocni objekat,koliko se ja secam tu bi trebalo da je konjusnica za kobilu "Drinu",ali trebala bi da je bluze.U samom uglu vide se,tad bejahu magacini za munuciju i eksplozivna sredstva,verovatno ta namena i dalje ostala,ali sto se tice snimka reona i same granice,e to se jako urezalo u secanje,pogotovu staze kojom se izlazilo na reon.Bejahu to neka srecna vremena,gledana sa ove vremenske distance.Opet veliko hvala ZAGORCU  cheers .Opet cu isprozivati pojedince,jer znam da su na forumu,ali nece da se registruju,neznam iz kojih razloga,da uzmu ucesca Twisted Evil Desetare,zamenice komandira karaule oglasise vojnik
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3968
ČLAN OD: : 2012-12-07

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime10.01.14 16:53

Ercov evo pogled sa tvojeg gola na Krchin Cool  Laughing

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime10.01.14 20:40

Lacos,uz pozdrav i molba za pojasnjene.malo jos podataka za fotku scratch
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime10.01.14 20:47

ercov54 (citat):
Lacos,uz pozdrav i molba za pojasnjene.malo jos podataka za fotku scratch

Ovo bi trebalo biti fotografirano sa igrališta karaule prema brdu Krchin,tako je objašnjeno.
Ti najbolje znaš jeli to točno.

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime10.01.14 20:57

Nesumnjam da to nije tako,ali ja sam mislio da imam ekskluzivu u vezi fotki,ove sto ja imam od karaule su od septembra prosle godine,ali izgleda ti se bolje snalazis,a kako i nebi,mladji pametniji sposobniji,nije ovo fraza,to je moje iskreno misljenje  salutiranje ,ocekujem od dostavljaca jos fotki sa tih terena,a tebi hvala sunny,a ja sam tamo bio davne 74 godine,bilo je odbojkasko igraliste odmah ispod karaule,nema ga sad na snimku od Zagorca!
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime10.01.14 21:05

ercov54 (citat):
Nsumnjam da to nije tako,ali ja sam mislio da imam ekskluzivu u vezi fotki,ove sto ja imam od karaule su od septembra prosle godine,ali izgleda ti se bolje snalazis,a kako i nebi,mladji pametniji sposobniji,nije ovo fraza,to je moje iskreno misljenje  salutiranje ,ocekujem od dostavljaca jos fotki sa tih terena,a tebi hvala sunny,a ja sam tamo bio davne 74 godine,bilo je odbojkasko igraliste odmah ispod karaule,nema ga sad na snimku od Zagorca!

Ercov vidim da si služio u Sm.Palanci,sječaš li se ko je bio komandant kasarne?

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime10.01.14 21:20

Tesko da se setim ko je bio tad komandant kasarne,jedino da potrazim na vojnoj knjizici,pod uslovom da istu pronadjem scratch  Very Happy
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime10.01.14 21:35

ercov54 (citat):
Tesko da se setim ko je bio tad komandant kasarne,jedino da potrazim na vojnoj knjizici,pod uslovom da istu pronadjem scratch  Very Happy

Jel ti govori što prezime Grujić? Very Happy
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime10.01.14 22:17

lacoš (citat):
ercov54 (citat):

Jel ti govori što prezime Grujić? Very Happy

Koliko se trudio,tesko da mi deluje poznato,ali treba i razumeti,puno godina proslo,a i sta da tad ostane u secanju tek stasalom deckicu koji iz provincije dolazi u neku sasvim drugu sredinu i specificno okruzenje,gde me vec samim dolaskom u Palanku,odmah posle ulaska tako zestoko da kazem ocerupali,te nesme cigarete,mora da se ostave na prijavnici,a tad se vec pojave horda tkz "zemljaka"koji najpre otkriju polako neosetno odakle si,pa tad pocinje "cerupanje"onoga sto je jos ostalo,tako kad se sutradan probudis,em si sav smeten,em jos uvek neznas sta te snaslo,i povrh svega toga nemas ni dinara u dzepu,jer sve zemljaci uzeli na pozajmicu koju nikad nece vratiti vojnik  Batine,ali u Debru bese major Milan Jezdic,imao sam nekakvu prepisku snjima 81godine cheers

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime11.01.14 20:47

I dostasmo se bavili eksterijerom Bituse.Doslo je vreme malo da se pozabavimo i enterijerom,i normalno krenucemo od ulaznih vrata,a ulaz lici,iz prilozenog se da videti   Embarassed  Sad  Evil or Very Mad  Twisted Evil
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime11.01.14 21:44

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime11.01.14 21:55

Ne malo,vec jako smeta neodgovornost,nije bitno sad koga,ako kako vec neki drugar iz foruma rece da nije imalo opravdanog razloga da bude aktivna,zasto je ne zadrzase u zatecenom stanju,vec dozvolise ovako nesto.Kako ne pomislise da nekad sluzila svojoj svrsi i nameni,i zasto zarad tih nekih vremena ne ocuvase je u korektnom stanju.Ipak da budemo jasni,ta i ostale karaule su prvenstveno sluzile za najpre njihovu sigurnost od tog nekog izvana.Imao bi jos puno toga reci,ali to bi me kostalo,pa zbog toga ercov drzi jezik za zubima Question  Sad  Embarassed  Evil or Very Mad
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime13.01.14 22:08

Čujem da tražiš nekog iz Vareša?
Poslati ću ti sutra adresu  jednog u pp,stara je 31 godinu,možda ti pomogne.
Na vrh Go down
Pero™
Poručnik
Poručnik
Pero™

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime13.01.14 22:50

Jao ercov, radije nebi.

Znam da se sada vrti sve oko novca, ali koliko puta si sa užitkom došao noču ili danju ušao u onaj drugi dom.... Toplo, hrana, drugovi, krevet....

Sada radije nebi o tome koliko čizma je prošlo kroz ta vrata. U svakoj su bili ljudi... Žalostno mi je gledati karaule što propadaju. 

Ali ipak, nastavi, jednog dana ču i ja otiči poslikati ''moju'' karaulu.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime13.01.14 23:11

Pero™ (citat):
Jao ercov, radije nebi.

Znam da se sada vrti sve oko novca, ali koliko puta si sa užitkom došao noču ili danju ušao u onaj drugi dom.... Toplo, hrana, drugovi, krevet....

Sada radije nebi o tome koliko čizma je prošlo kroz ta vrata. U svakoj su bili ljudi... Žalostno mi je gledati karaule što propadaju. 

Ali ipak, nastavi, jednog dana ču i ja otiči poslikati ''moju'' karaulu.

Koliko sam se radovao da dobijem slike posle 39 godina,a toliko me razocaralo stanje u kojem je,iako me momak upozoravao da je to sve propalo,ali nisam mogao verovati da se tako nesto moglo desiti,ali otom potom,jos malo pa ulazimo u unutrasnjost.Ima detalja koji se nisu menjali sve ove godine,ali o tome kad za to dodje vreme salutiranje

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime13.01.14 23:19

ZAGORAC (citat):
Čujem da tražiš nekog iz Vareša?
Poslati ću ti sutra adresu  jednog u pp,stara je 31 godinu,možda ti pomogne.

Ja sam vaspitavan u nekom drugom vremenu i verujem ljudima,i cenim sve ljude iskrene pozitivne dobronamerne,a ti si jedan od tih,nije ovo fraza,ovo je iskreno misljenje.Odusevljavame tvoja namera zelja da mi pomognes da pronadjem druga.Nemora da potraga bude uspesna,ali ostaje saznanje da si zeleo da mi pomognes,a to mi znaci isto kao da ishod potrage bude pozitivan cheers

Na vrh Go down
Pero™
Poručnik
Poručnik
Pero™

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime13.01.14 23:57

Druže, kolega, gospodine... neznam kako da te zovem. Ako smo bili u JNA, onda smo drugovi. Voleo bi sa ti stvarno pomognem u traženju drugova ali ne ide, ne nalazim ni ja svoje.

Što se tiče propadanja karuli, sumnjam da je i ''moja'' u istom stanju. Ne isplati se održavanje.

Što se tiče vaspitanja, mislim da smo na istom, barem odprilike. Što se tiče karaule i događaja. Još se sečam prve noči. Dali su nam jednu transportku opreme, za celo leto, kad su nas ''izkrcali'' u selo dobili smo još jednu puno težom sa zalihama hrane. Pa smo to morali da prenesemo do karaule. Nismo bili u loši formi, sa svom smo mogli prešetati 40km. EEEEE tad je bila zima, sneg preko kolena... itd. Jedva se mi uzpenjali do karaule, kad tamo toplo, bili WC sa tuševima i neograničenom upotrebom vode, kuvar nam je spremio fenomenalnu boraniju, sveže pečen hleb.... Za boraniju nisam siguran, dali je bila stvarno najbolja, ili sam bio gladan.

Siguran sam da mnogi graničari imaju pozitivne izkušnje.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime14.01.14 0:38

Bilo je i losih trenutaka,ali sve se zaboravi,jar to pokrije iskreno drugarstvo prijateljstvo,bez obzira sto nas bilo sa svih strana,ali disali kao jedan,sto bese ono,svi za jednog,jedan za sve.A da,nemoj molimte to GOSPODINE,nisam ja u tom fazonu i u tom vremenu,ja sam iz vremena drugova,a da se sad navikavam na neke nove trendove,e ja za to nemam nameru a ni volju,a i nemam vremena,nesto mi krstenica pozutela  Very Happy ,a sad kad se vratim u prve dane,e to bese jad i beda od deckica tj mene,tek stasao,jedva poceo da se brije,i dolazim u sasvim neku novu sredinu.Bio sam takvog sklopa iliti navika,tako da za vreme prepodnevne obuke uvek zaradim prekoredno redarstvo.Svi idu na popodnevni odmor,a ja po rekvizite,kofa metla cetka krpa,pa ribam WC,i da mi nebude dosadno jos poneki hodnik gratis Very Happy  Twisted Evil
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime15.01.14 21:51

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime15.01.14 22:17

Sta reci osim da je ovo pravi raj,plato pored karaule BITUSE,a tamo pod snegom ja Korab,a iza je R.P.S.H.,slika slikana juce sa napomenom da u Bituse doslo prolece.Ako me jako tastuzilo stanje karaule,e ovo mami uzdah odusevljenja,i kako se oteti utisku i nameri otici i jos jednom sve ovo videti uzivo! cheers
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime16.01.14 23:25

Kao sto kaze jedna stara pesma "nema moje Andjelije,mili boze ja djelije" Question ,pa i ja se pitam sto mi nema desetara.Bio je preduzimljiv sposoban pametan,a inace kako bi bio zamenik komandira karaule,da ne bese takav.Ja bejah obican redov,svaki drugi dan straza,pa po pravilima sluzbe da se malo provetrim na reonu sledeci dan.Dok jednom ne ukapirase koga imaju u svojim redovima,tj da pogodnijeg nemaju osim mene za kurira,verovatno i zbog toga sto sam bio lepota od momka Very Happy  Very Happy a intelekt na zavidnoj visini,da bi prezentovao njih kroz moju pojavu. Batine  sunny  Twisted Evil
Na vrh Go down
rade kraljevo
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 64
ČLAN OD: : 2014-01-17

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime17.01.14 18:11

ercov54 (citat):

Slika klase,slikana iza karaule,pa posto raspisah poternicu,pa kakva bi to poternica bila,a da nema fotografije,ali otezavajuca okolnost,tad bejasmo mladi i lepi,a sad od toga ni slova nije ostalo  Sad ali ako se neko nekim cudom prepozna nek se slobodno oglasi,nista mu se nece lose dogoditi Very Happy

prvi sa leva Rade Marinkovic iz kraljeva .tj JA bio sam u toj jedinici

Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

BROJ POSTOVA: : 4064
ČLAN OD: : 2013-10-10
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime17.01.14 18:31

Bravo druže,odmah + Very Happy
Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
JM10 JM
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 3438
ČLAN OD: : 2012-10-22
DOB : 58
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime17.01.14 18:56

[You must be registered and logged in to see this link.], dobrodosao na forum, zemljak!
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime17.01.14 20:34

Kad vidi ercov54 da se javio kolega sa karaule,lupiti će ga infarkt.  Laughing
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime17.01.14 20:37

ZAGORAC (citat):
Kad vidi ercov54 da se javio kolega sa karaule,lupiti će ga infarkt.  Laughing

Da znas druze moj,hvala da nekazem cemu kad se vec napokon javi,dajem pice za sve Very Happy
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime17.01.14 20:40

rade kraljevo (citat):
ercov54 (citat):
Slika klase,slikana iza karaule,pa posto raspisah poternicu,pa kakva bi to poternica bila,a da nema fotografije,ali otezavajuca okolnost,tad bejasmo mladi i lepi,a sad od toga ni slova nije ostalo  Sad ali ako se neko nekim cudom prepozna nek se slobodno oglasi,nista mu se nece lose dogoditi Very Happy

prvi sa leva Rade Marinkovic iz kraljeva .tj JA bio sam u toj jedinici

sunny Sunce me napokon ogrejalo,pa gdesi ti moj desetaru,drago mi sto se prikljucio da nisam sam,ali ako ostanes duze sa nama videces koliko ovde ima jako pozitivnih momaka Very Happy

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime17.01.14 20:53

A to sto se prestavljas kojisi i na kom si mestu na fotci,pa to moj desetaru zna cela bivsa Juga,jer danima sam te prozivao i najavljivao.Nadam se da budes malo duze na ovim terenima da malo menjamo misljenja,i da mi pomognes da uspesno prestavljamo nasu BITUSU,pa ako budes dobrog vladanja mogu da prikupim podatke za one tvoje van nastavne i licne aktivnosti Twisted Evil
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime17.01.14 21:00

dinosaurus (citat):
Bravo druže,odmah + Very Happy

Sve pohvale,docekaliste Marinkovica dostojanstveno otmeno i jako srdacno sunny
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 2 Icon_minitime

Na vrh Go down

Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)
Na vrh 
Stranica 2/20Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3 ... 11 ... 20  Next
 Similar topics
-
» Karaula BITUŠE 73/74 (drugi dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)
»  Karaula BITUŠE 73/74 (sesti dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme)