FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)

Go down 
+20
Vojnik Graničar
pera84
stari FAZAN
East&West
Max Blitz
purger
Stazio
SveJug
Mikula 67
sasa staza
dojran
dpuric
dinosaurus
rade kraljevo
lacoš
duci64
milutins
Pero™
ZAGORAC
ercov54
24 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4 ... 11 ... 20  Next
AutorPoruka
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3592
ČLAN OD: : 2012-02-13
DOB : 60

Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime17.01.14 21:11

Koliko ste streljiva nosili u patrole?
Na vrh Go down
dojran
Podporučnik
Podporučnik
dojran

Medalja za Vojne Zasluge VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1335
ČLAN OD: : 2013-01-08
DOB : 61
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime17.01.14 21:16

rade kraljevo (citat):
ercov54 (citat):
Slika klase,slikana iza karaule,pa posto raspisah poternicu,pa kakva bi to poternica bila,a da nema fotografije,ali otezavajuca okolnost,tad bejasmo mladi i lepi,a sad od toga ni slova nije ostalo  Sad ali ako se neko nekim cudom prepozna nek se slobodno oglasi,nista mu se nece lose dogoditi Very Happy

prvi sa leva Rade Marinkovic iz kraljeva .tj JA bio sam u toj jedinici

Rade,pozdrav s Dojrana!!!!!
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3740
ČLAN OD: : 2013-12-01

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime17.01.14 21:50

ZAGORAC (citat):
Koliko ste streljiva nosili u patrole?

Streljiva,aj da cenim da si mislio na municiju,koliko meni u secanju tad bili nekakvi automati,nosio se kompletan rap,ali sad je ovde desetar trebalo bi on to bolje da zna,a secamse da tih zadnjih meseci granicarenja trebalo da se menja licno naoruzanje u vidi poluautomatske puske stražar
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime17.01.14 21:57

Od kojeg do kojeg broja graničnog kamena je bio vaš rejon?
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime17.01.14 22:05

ZAGORAC (citat):

Embarassed e to je vec visa matematika Very Happy ,negde u tvojim postovima procitah o tim brojevima granicnih kamenova,pa mi nesto u glavi govori da bese E 23,neznam mozda gresim,ali znam da se vrti oko tog broja,mislim da od tog broja pocinjao nas reon,a nastavljao se reon Zirovnice Exclamation
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime17.01.14 23:36

Very Happy Marinkovic se pojavi,pobra dobrodoslicu i povucese sa polozaja  Evil or Very Mad ,e ercov znaci i dalje ostajes sam na polozaju,kao sto bese u poemi "Kadinjaca" "Ipak na jugu vojska koraca,pao je cetrnaesti kilometar,al nikad nece Kadinjaca"pa i ja ostajem na polozaju,samo sto sam ja sebi obezbedio podrsku od novih prijatelja,tako da se vise nikog i niceg ne bojim  stražar cheers
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

BROJ POSTOVA: : 4064
ČLAN OD: : 2013-10-10
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime18.01.14 2:03

ercov54 (citat):
dinosaurus (citat):
Bravo druže,odmah + Very Happy

Sve pohvale,docekaliste Marinkovica dostojanstveno otmeno i jako srdacno sunny

Takav je bio red i u JNA  Very Happy

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime18.01.14 17:34

ercov54 (citat):
ZAGORAC (citat):

Embarassed e to je vec visa matematika Very Happy ,negde u tvojim postovima procitah o tim brojevima granicnih kamenova,pa mi nesto u glavi govori da bese E 23,neznam mozda gresim,ali znam da se vrti oko tog broja,mislim da od tog broja pocinjao nas reon,a nastavljao se reon Zirovnice Exclamation

E-23 sigurno nije,tu je završavao rejon karaule Đepište i počinjao rejon moje karaule Drenak.
Kraj rejona karaule Drenak je bio E-27 i tu je završavao 31.granični odsjek Debar i tu je bio početak 32.graničnog
odsjeka Ohrid i rejona njihove karaule Lakavica.

Na vrh Go down
rade kraljevo
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 64
ČLAN OD: : 2014-01-17

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime18.01.14 18:47

evo ga i marinkovic. daje vam podrsku. da koracamo kao nekad
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime18.01.14 19:17

rade kraljevo (citat):
evo ga i marinkovic. daje vam podrsku. da koracamo kao nekad

Opa,hvala bogu Marinkovicu,pa gdesi ti desetaru Very Happy ,treba li da ti se preda raport? salutiranje
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime18.01.14 19:21

ZAGORAC (citat):
E-23 sigurno nije,tu je završavao rejon karaule Đepište i počinjao rejon moje karaule Drenak.
Kraj rejona karaule Drenak je bio E-27 i tu je završavao 31.granični odsjek Debar i tu je bio početak 32.graničnog
odsjeka Ohrid i rejona njihove karaule Lakavica.

Nadam se da ce desetar uzeti ucesce da se donese pravi zakljucak,trebalo bi on da to zna,ipak on je davao naredjenja kuda i kako se treba vrsiti kontrola granicne linije Batine
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime18.01.14 19:39

dinosaurus (citat):
ercov54 (citat):
Sve pohvale,docekaliste Marinkovica dostojanstveno otmeno i jako srdacno sunny

Takav je bio red i u JNA  Very Happy

To si u pravu dinosaurus,treba pruziti podrsku,ali nesto se Marinkovic ucutao,verovatno proucava materijal da bi se adekvatno sa nekakvim pocetnim podacima ukljucio u diskusiju,da bi bar da se pozdravi sa nama Very Happy nekako bi se krenulo u obradu tema,ali nesto tesko ga privoleti da se oglasi,osim testa i podrske scratch
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime18.01.14 19:43

Ercov mislim da ti je klasić u zasedi..osmatra i vreba..prikuplja informacije...e desetar je to Very Happy
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime18.01.14 19:48

dinosaurus (citat):
Ercov mislim da ti je klasić u zasedi..osmatra i vreba..prikuplja informacije...e desetar je to Very Happy

Smile moguce da si u pravu,jednom staresina,uvek staresina Twisted Evil ,a mozda ocekivao nekog drugog osim moje malenkosti,ali staje tuje,sto bi rekao Sojic,i ja bi da budem kapetan bele ladje,ali nema Laughing
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime18.01.14 20:01

ercov54 (citat):
dinosaurus (citat):

Smile moguce da si u pravu,jednom staresina,uvek staresina Twisted Evil ,a mozda ocekivao nekog drugog osim moje malenkosti,ali staje tuje,sto bi rekao Sojic,i ja bi da budem kapetan bele ladje,ali nema Laughing

Mislim da će te iznenaditi uskoro  Very Happy pa će biti''Marinkoviću gde se toga seti'' Very Happy

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime18.01.14 20:49

dinosaurus (citat):
Mislim da će te iznenaditi uskoro  Very Happy pa će biti''Marinkoviću gde se toga seti'' Very Happy

Nesto dugo mu treba da se privoli da saradjuje,moram da menjam strategiju Batine  Batine ,ili ono -stap sargarepa- Twisted Evil
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime18.01.14 21:03

Zagorac,aj budi dobar(znam da jesi)poredjaj mi karaule od Debra prema Zirovnici,mislim da odsek Ohrid sasvim na drugoj strani od moje Bituse.Nadah se da desetar uzme ucesce,ali izgleda od toga nema nista.Meni se u glavi vrti Djepiste i Zirovnica,ostalo nije naslo mesta u memoriji Embarassed ,a znam da je Zirovnica nasim posredstvom bila u vezi sa komandom,kod nas bila nekakva induktorska centrala,imala se samo veza sa komandom, Zirovnicom i mislim sa stanicom tadasnje milicije u Rostusi scratch
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime19.01.14 18:22

ercov54 (citat):
Zagorac,aj budi dobar(znam da jesi)poredjaj mi karaule od Debra prema Zirovnici,mislim da odsek Ohrid sasvim na drugoj strani od moje Bituse.Nadah se da desetar uzme ucesce,ali izgleda od toga nema nista.Meni se u glavi vrti Djepiste i Zirovnica,ostalo nije naslo mesta u memoriji Embarassed ,a znam da je Zirovnica nasim posredstvom bila u vezi sa komandom,kod nas bila nekakva induktorska centrala,imala se samo veza sa komandom, Zirovnicom i mislim sa stanicom tadasnje milicije u Rostusi scratch

1.Strezimir
2.Žirovnica
3.Bituša
4.Mitrović
5.Liman Kaba
6.Banjište
7.Mireš
8.Đepište
9.Drenak,82" najbolja u 3.AO

Tako je meni ostalo u sjećanju,moguće da sam pogriješio i pobrkao redosljed 5,6 i 7 ostalo je sigurno.
Karaule sam poredao od početka (Strezimir) 31. graničnog odsjeka pa do kraja(Drenak).
30. granični odsjek je bio Plav(Crna Gora) a 32. Ohrid.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime19.01.14 21:11

Vredi poslusati pesmu,nije bez razloga postavljena.Pevaju dvojica brace rodjeni bitusani.Bili su gosti na karauli za dan JNA i za dan granicara,mislim da taj dan se slavio negde u avgustu mesecu,mesec tamo ovamo neznam tacno.A da bi ispostovali domacine tj nas granicare zapevali su pesmu "Zarasle su staze moje",sve zavisi kako je ko od granicara reagovao,ali meni kao ercovu tad se dizala kosa na glavi kako su to braca otpevali.Neznam nisam vezu pitao dalisu jos medju nama,ali jako tesko,pa nek im ovo bude pomen da nisu zaboravljeni salutiranje

ercov54: komentar modifikovan dana: 19.01.14 21:47; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime19.01.14 21:28

ZAGORAC (citat):
ercov54 (citat):
Zagorac,aj budi dobar(znam da jesi)poredjaj mi karaule od Debra prema Zirovnici,mislim da odsek Ohrid sasvim na drugoj strani od moje Bituse.

1.Strezimir
2.Žirovnica
3.Bituša
4.Mitrović
5.Liman Kaba
6.Banjište
7.Mireš
8.Đepište

Tako je meni ostalo u sjećanju,moguće da sam pogriješio i pobrkao redosljed 5,6 i 7 ostalo je sigurno.
Karaule sam poredao od početka (Strezimir) 31. graničnog odsjeka pa do kraja(Drenak).

Hvala,sad znam sa kojima sam zdruzenim snagama cuvao granicu bivse nam domovine salutiranje Zirovnica,Banjiste i Djepiste u secanju,a ovi ostli nisu u memoriji,ali ko nama tad i pricao o tim temama,samo straza,pa patrola,dan odmora,pa opet isti redosled.Trebalo bi desetar da to bolje zna,ali taj se ne oglasava Evil or Very Mad,a u moje vreme Bitusa bila uvek prva u svim merilima,jer drugacije nije smelo i moglo.Takav sistem nametnuo st zastavnik Miroslav Paunovic komandir karaule Batine

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime20.01.14 1:43

dinosaurus (citat):
AUUU..pa tu se sva municija koristila... lumpovanje 
Možda bi trebalo ipak da nastaviš sa prozivkom i drugih klasića... Very Happy  Very Happy

Ima tu anegdota puno,nesto smem reci,a nesto nebi bilo zdravo Very Happy Moram poceti opet da dokumentovano prozivam,po imenu prezimenu,uz dodatak i slike,pod uslovom da to neko uspe naci zajednicke slicnosti od tog i sadasnjeg vremena sto se face tice tongue jedino po imenu iprezimenu salutiranje 2
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3968
ČLAN OD: : 2012-12-07

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime20.01.14 10:19

ercov54 (citat):
dinosaurus (citat):
Very Happy  ta ti je dobra,sada si ti glavni na Bituši...
Ipak mislim da će se desetar aktivirati.....

Imam ja za njega rezervnu varijantu prisile Wink imam vezu sa lokalnim clanom stanovnistva u Bitusi,tako da mogu da mu iskopam nekakve podatke nekih njegovih van nastavnih aktivnosti,ja ih znam,a mogu da propitam za kretanje i sudbinu tih njegovih aktivnosti,sto bi rekla pesma,po sumama i gorama nase zemlje ponosne,bilo je tu nekih radova na podizanju nataliteta Rolling Eyes  Twisted Evil

Ercov, da ti desetar možda ne čuva unuke(iz Bituše)

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3968
ČLAN OD: : 2012-12-07

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime20.01.14 12:08

ZAGORAC (citat):
1.Strezimir
2.Žirovnica
3.Bituša
4.Mitrović
5.Liman Kaba
6.Banjište
7.Mireš
8.Đepište

Fale Mitrović i Liman Kaba.Neznam gde tražiti scratch 

Na vrh Go down
rade kraljevo
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime20.01.14 17:07

prepoznali ste najboljeg desetara svih vremena na Bitosi
Na vrh Go down
rade kraljevo
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime20.01.14 17:52

neznam kolikosi u pravu za milku daje iz mavrova posto znam daje veliki rod sa b ogdanom
Na vrh Go down
rade kraljevo
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime20.01.14 17:59

stose tice karaule zalosno jeste al imamo zalosnix slika kod nas
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime20.01.14 18:08

lacoš (citat):
ercov54 (citat):
Imam ja za njega rezervnu varijantu prisile Wink imam vezu sa lokalnim clanom stanovnistva u Bitusi,tako da mogu da mu iskopam nekakve podatke nekih njegovih van nastavnih aktivnosti,ja ih znam,a mogu da propitam za kretanje i sudbinu tih njegovih aktivnosti,sto bi rekla pesma,po sumama i gorama nase zemlje ponosne,bilo je tu nekih radova na podizanju nataliteta Rolling Eyes  Twisted Evil

Ercov, da ti desetar možda ne čuva unuke(iz Bituše)

Ma kakvi ja,i tad su cinovi bili na ceni,pa i on kao komandujuci kadar imao prednost u odabiru ponude na izlozbi lokalnih dragocenosti Twisted Evil

Na vrh Go down
rade kraljevo
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime20.01.14 18:11

milicu osim tebe i popovica nemogu dase setim imena nikoga dali mozes dami pomognes.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime20.01.14 18:15

rade kraljevo (citat):
neznam kolikosi u pravu za milku daje iz mavrova posto znam daje veliki rod sa b ogdanom

Opa pagdesi ti desetaru,najpre da se pozdravimo,da se pitamo za junacko zdravlje,a najpre rode moj da malo posvetis paznju drugovima kojisu ti vec blanko pozeleli dobrodoslicu,malo preleti po postovima pa vidi koliko si dobrodasao na ove terena Very Happy ,a nebi sad da polemisemo odakle je Milka(ti i ime znas,pa kazes da se nisi nimalo grebao Evil or Very Mad ),a vreme je pred nama,tako da sve bude dovedeno u stanje istine cheers
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime20.01.14 18:18

rade kraljevo (citat):
milicu osim tebe i popovica nemogu dase setim imena nikoga dali mozes dami pomognes.

Very Happy  Smile  Rolling Eyes Rodjeni moj,ako pazljivo pogledas u pocetku ima spisak svih sa kojim smo mi bili,klasa pre nas,nasa klasa i klasa koja je ostala iza nas salutiranje 2
Na vrh Go down
dojran
Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime20.01.14 18:19

.
odakle je Milka
Pa iz Austrije....fina je ......mmmmmm....znaš onu ljubičastu..
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime20.01.14 18:26

rade kraljevo (citat):
prepoznali ste najboljeg desetara svih vremena na Bitosi

tongue  pirat Pa da desetaru,jesi bio najbolji,doduse jer si bio jedini u klasi,pa samim tim i jesi bio najbolji Razz  Very Happy ,pre tebe bese Josipovic Josip,verovatno se secas,ljudina od coveka,u toku sam njegovog lociranja,moram to da uradim jer tom coveku dugujem veliku zahvalnost,jer zahvaljujuci njemu otisao sam za kurira i magacionera,a znam da sam imao protiv kandidata Popovica,cak stavise i Paunovic nije se slagao sa mojim imenovanjem,ali prevagu je donelo misljenje Josipovica king
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime20.01.14 18:27

dojran (citat):
.
odakle je Milka
Pa iz Austrije....fina je ......mmmmmm....znaš onu ljubičastu..

da da,one iz Austrije su jako slatke Very Happy
Na vrh Go down
rade kraljevo
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime20.01.14 18:30

kako da dodemo do informacije dalije paunovic ziv tobi mogao ti ercov da odradis. bilobimi drago videtiga. jasam ga zvao osamdesete godine vojnom linijom preko tajnix naziva ali nisam uspeo onje tada radio u skoplju.
Na vrh Go down
dojran
Podporučnik
Podporučnik
dojran

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Zagreb

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime20.01.14 18:31

da da,one iz Austrije su jako slatke [You must be registered and logged in to see this image.]
I onda dođe svizac.....au,sorry,zaboravio sam da se ovdje vode ozbiljni razgovori a ja .....
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime20.01.14 18:32

Pozdrav za LACOSA za objavu terena satelitskih sa mestima i redosledom karaula,znaosam da Zirovnica iza,a ostali redosled nisam znao,a doduse niko nam nije ni pricao,mozda i jeste,ja nosam slusao vojnik
Na vrh Go down
Pero™
Poručnik
Poručnik
Pero™

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2042
ČLAN OD: : 2012-10-29
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime20.01.14 18:35

Ako još nisam napisao,

desetaru Rade, dobrodošao na Forum. Pozdrav od graničara sa bugarske granice.

Ercov, vidiš da se isplatilo,  cheers  našao si nekog, možda češ još koga.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime20.01.14 18:36

dojran (citat):
da da,one iz Austrije su jako slatke [You must be registered and logged in to see this image.]
I onda dođe svizac.....au,sorry,zaboravio sam da se ovdje vode ozbiljni razgovori a ja .....

To je ozbiljnija tema,gde i sta ima slatko,sladje i najsladje.Treba ceniti misljenje vas mladjih,jer mi,tj ja znam za osnovni slatkis "najlepse zelje" Very Happy  Very Happy  Razz
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime20.01.14 18:43

Pero™ (citat):
Ako još nisam napisao,

desetaru Rade, dobrodošao na Forum. Pozdrav od graničara sa bugarske granice.

Ercov, vidiš da se isplatilo,  cheers  našao si nekog, možda češ još koga.

Hvala Pero u njegovo ime,neznam dalije jos uvek prisutan,ali uklopicese on,ej bre,pa to je kapecitet,samo dok uzme zalet,daleko ce skociti bijeg,a sad jurim malo po bosni,nesto preturah po temama,ali nikog ne nadjoh iz Varesa da mi malo pomogne,ali nemam ja kuda da zurim,polako nacicu nacin,pa kasnije krecem po Sloveniji,a Makedoniju ostavljam za kraj jer dole vec imam logistiku Rolling Eyes,a da,koja moja sreca,pa ti si iz SLOVENIJE,e sad si ga gotov cheers

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime20.01.14 18:53

rade kraljevo (citat):
kako da dodemo do informacije dalije paunovic ziv tobi mogao ti ercov da odradis. bilobimi drago videtiga. jasam ga zvao osamdesete godine vojnom linijom preko tajnix naziva ali nisam uspeo onje tada radio u skoplju.

Realno da gledamo jako tesko da je jos uvek ziv,malo se zabavi matematikom pa vidis da tesko.40 godina od naseg sluzbovanja,on tad nek je imao,neznam sad cu da lupim,ali nek je imao minimum 40,neznam moguceje da je jos medju nama.Probacu preko veze u Bitusi nesto da iskopam  salutiranje ,a dobarsi pocinjes da se uklapas,dragomi,a vidim jos nisi privatnu poruku otvorio Batine
Na vrh Go down
rade kraljevo
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime20.01.14 19:26

voleo sam jednu bogdanu iz bituse al moja baba mi neveruje
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime20.01.14 19:50

rade kraljevo (citat):
voleo sam jednu bogdanu iz bituse al moja baba mi neveruje

Very Happy ja sam mislio da to ne govorimo,da to ostane tajna,a ti vec se pohvalio Evil or Very Mad ,a to baba neznam kako da shvatimo,ne samo ja,vec vidis da sa nama ovde ima jako ne dobrih,vec odlicnih momaka cheers ,a jos uvek se nisi zahvalio momcima na dobrodoslici,cccccc desetaru moj Batine
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime20.01.14 20:30

Desetaru,pokusaj da se setis reona koji mi pokrivasmo,tj od kog do kog granicnog kamena,ali ti gore i nisi izlazio Batine ,znase ko uvek iznese sve na svojim ledjima,obican vojnik,a tako to biva i u realnom zivotu,sve nedace plati obican narod.Malo fali da jos nesto kazem,ali nesmem psstt,jezik za zube ercov,da nebi bilo kao u pesmi rokera-joj nemoj mile nista politicki,joj jer ces odmah dobiti po ...ledja- Twisted Evil
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime21.01.14 7:39

lacoš (citat):
ZAGORAC (citat):
1.Strezimir
2.Žirovnica
3.Bituša
4.Mitrović
5.Liman Kaba
6.Banjište
7.Mireš
8.Đepište

Fale Mitrović i Liman Kaba.Neznam gde tražiti scratch 

Bile su "zgusnute u blizini Debra,nešto mi je ostalo u sječanju selo Kapiljari ili Konjari ne mogu se sjetiti.
Jedna je bila između Mireša i Đepišta,jako blizu ceste Debar-Struga lijepo sam ju vidio iz autobusa svaki put kad sam u Debar išao 
kao kurir.

Na vrh Go down
rade kraljevo
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime21.01.14 19:19

sa malim zakasnjenjem zahvaljujem na dobrodoslici svim granicarima kao i peru sa bugarske granice.mili nemogu dase setim tacno stuba dalije to bilo a4 do e36 ali pouzdano znam dasmo obezbedivali nekih 20km.pristupacnog terena.iylazio sam ja  na granicu ne tako cesto ali je bilo izlazaka uz to sam radio i druge odgovorne poslove zasta sam bio nagraden ukazom predsednika s.f.r.j. tita medaljom za vojnicke   vrline koju sa ponosom cuvam i danas.sobzirom daje bitusa bila najbolja karaula tu nagradu je zasluzio ceo kolektiv moje klase.mili ona slika ja ti i popovic mije veoma draga secamse kao daje juce bilo kada smo se slikali biloje to 22.12.1973.za dan j.n.a. mili necu da cujem dase predajes po nekim pitanjima gazicemo za ovim mladim momcima pa koliko izdrzimo.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime21.01.14 20:29

ZAGORAC (citat):
Bile su "zgusnute u blizini Debra,nešto mi je ostalo u sječanju selo Kapiljari ili Konjari ne mogu se sjetiti.
Jedna je bila između Mireša i Đepišta,jako blizu ceste Debar-Struga lijepo sam ju vidio iz autobusa svaki put kad sam u Debar išao 
kao kurir.

Zagorac,proveri dali tvrdjenje mog desetara o granicnim kamenovimo mozemo uzeti kao realno stanje na terenu, Exclamation ja nesumnjam u njegove dobre namere,ali ipak mladjisi,vise i bolje poznajes terene na kojima bili stražar
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime21.01.14 20:47

rade kraljevo (citat):
sa malim zakasnjenjem zahvaljujem na dobrodoslici svim granicarima kao i peru sa bugarske granice.mili nemogu dase setim tacno stuba dalije to bilo a4 do e36 ali pouzdano znam dasmo obezbedivali nekih 20km.pristupacnog terena.iylazio sam ja  na granicu ne tako cesto ali je bilo izlazaka uz to sam radio i druge odgovorne poslove zasta sam bio nagraden ukazom predsednika s.f.r.j. tita medaljom za vojnicke   vrline koju sa ponosom cuvam i danas.sobzirom daje bitusa bila najbolja karaula tu nagradu je zasluzio ceo kolektiv moje klase.mili ona slika ja ti i popovic mije veoma draga secamse kao daje juce bilo kada smo se slikali biloje to 22.12.1973.za dan j.n.a. mili necu da cujem dase predajes po nekim pitanjima gazicemo za ovim mladim momcima pa koliko izdrzimo.

Very Happy Svaka cast desetaru,tako treba,zahvali se momcima na dobrodoslici.I mene su tako docekali,davali mi podrsku da se neko od mojih pojavi.To mi novo da cujem za medalju,doduse jasam otisao ranije deset dana kao nagrada za uzorno vladanje,ali tu sam se jako zeznuo.Mogao sam da biram izmedju cina razvodnika ili nagradnog odsustva,a budalica pozurila kuci tongue ,a kasnije tokom zivota to se jako osvetilo,jer proveosam godine po nakakvim tkz vezbama i jos nekim dogadjanjima,pa kao redov uvek bio za podkusurivanje,gde ko nece i nemoze,ja sam morao vojnik Jos jadnom hvala desetaru na misljenju da tu medalju zasluzio ceo kolektiv,a ja vec negde pre rekoh da tad Bitusa bila,tj morala biti prva u odseku Debar,a za fotke,ima toga jos,bice to okaceno,polako ja i ti nikuda ne zurimo,a ovi mladji momci pogotovu,jos jadnom hvala sto se javio salutiranje

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime21.01.14 21:22

ercov54 (citat):

Slika klase,slikana iza karaule,pa posto raspisah poternicu,pa kakva bi to poternica bila,a da nema fotografije,ali otezavajuca okolnost,tad bejasmo mladi i lepi,a sad od toga ni slova nije ostalo  Sad ali ako se neko nekim cudom prepozna nek se slobodno oglasi,nista mu se nece lose dogoditi Very Happy

Zalis se desetaru da osim mene i Popovica nikog se vise ne secas,pa da ti malo osvezim pamcenje,pocinjem normalno od koga nego od najboljeg tj tebe,pa sledeci,Popovic Rade Poljna ili Milutovac,Mladjenovic Desimir mislim da je negde iz Bosne,Paunovic Miroslav st zastavnik,Catic Ibro iz Konjuha bar tako mi u secanju,Atanasovski Jovan momak extra klase tih miran povucen,bio vezista,radio na centrali iz Kruseva,Ilic Milan krsni momak,bio mitraljezac iz Bosne,Mujoli Ismet nestalnog duha sklon izbegavanju bilo kakvih duznosti i obaveza,iz juzne pokrajine,a dole cuci,Bulatovic Miroslav krsni crnogorac,koji prilikom svake straze,vise prespavao u hodniku nego van,tako da sam ja kao mladji dezurni morao da odradim njegovu smenu dok on spavao Very Happy Ockerl Mirko jako dobar momak iz Slovenije,i moja malenkost na kraju.Na Fotci nema Lakovic Osmana iz Sarajeva,verovatno u datom trenutku slikanja spavao posle straze,a da zaboravih i Smolcic Zeljka koji duzio kobilu "Drinu" iz Hrvatske,ni njega nema na fotci,ali imaga na nekim drugim.salutiranje

Na vrh Go down
rade kraljevo
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime21.01.14 21:46

Ipak mili sa pam'enjem ne stojis bas dobro od nase generacije jasam prvi otiso toje bilo nagradno iz Pristine neiskorisceno kada sam bio na kursu za desetara.Prisetices se kada ste me ispracali ispred karaule svi smo plakali a moj i tvoj pozdrav bio je najdirljiviji.Odneo mije stvari onaj Makedonac na konju do Rostuse aodatle me odvezo Paunovic sa skodom do Debra.Stose tice medalje treba da znas dasam jednoglasnom odlukom kolektiva  predlozen za odlikovanje.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime21.01.14 22:01

rade kraljevo (citat):
Ipak mili sa pam'enjem ne stojis bas dobro od nase generacije jasam prvi otiso toje bilo nagradno iz Pristine neiskorisceno kada sam bio na kursu za desetara.Prisetices se kada ste me ispracali ispred karaule svi smo plakali a moj i tvoj pozdrav bio je najdirljiviji.Odneo mije stvari onaj Makedonac na konju do Rostuse aodatle me odvezo Paunovic sa skodom do Debra.Stose tice medalje treba da znas dasam jednoglasnom odlukom kolektiva  predlozen za odlikovanje.

Rodjeni,ja uopste nesumnjam u tvoje reci,ali veruj da mi taj podatak nije u memoriji,doduse sad se secam pojedinih detalja tih zadnjih dana,ali vidis ti se nesecas vojnika,a ostao ti detalj za skodu od Paunovica,a nikako ti nije mogao makedonac odneti torbu sa kobilom,jar sa kobilom radio i o istoj se brinuo Smolcic Zeljko,nebih sad da iznosim neke detalje o njemu,nema to smisla,svismo bili tu u datom vremenu,pa kako se ko snasao tako mu i bilo vojnik

Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme) - Page 3 Icon_minitime

Na vrh Go down

Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)
Na vrh 
Stranica 3/20Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4 ... 11 ... 20  Next
 Similar topics
-
» Karaula BITUŠE 73/74 (drugi dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)
»  Karaula BITUŠE 73/74 (sesti dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme)