FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 02.07.13 19:49
SveJug (citat):
E kako bi bilo da dodje citava ekipa? !
E sad neznam jesi li mislio da ekipa dođe radit ili na feštu.U oba slučaja ekipa je dobrodošla.
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 02.07.13 20:32
lacoš (citat):
SveJug (citat):
E kako bi bilo da dodje citava ekipa? !
E sad neznam jesi li mislio da ekipa dođe radit ili na feštu.U oba slučaja ekipa je dobrodošla.
Sto se posla tice nikada nisam izbegavao jer znam da se uvek nagradi, na jedan ili drugi nacin. A za poziv, hvala unapred, nezna se nikada kuda putevi zivota coveka odvedu pa ako bude prilike cucemo se.
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 02.07.13 21:11
Stonske zidine u daljini.Slikao vozeći pa i nisam baš pogodio:
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 05.07.13 13:05
Slike iz karaja generala alexandar i generala Stazio sam vec postavio, koje su oni i komentarisali. Evo nesto iz kraja generala dpuric pa da cujemo i njegov komentar. Slike su iz moje licne kolekcije.
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 26.09.13 9:56
purger (citat):
Lacoš ova peka se pekla na ovom postolju na slici,koliko vidim od betona je ili je nešto drugo u pitanju,debljina?
Obična betonska ploča,nije specijalno rađena za peku,ostala od nečega pa smo je iskoristili.Purger, ostalo je pola veprića pa najbolje da dođeš vidjeti uživo pečenje druge polovice ,nema kod nas VT.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 26.09.13 10:01
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 26.09.13 10:18
Lacoš hvala na pozivu a berački ceuf sam odložio na klin za ovu godinu
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 26.09.13 10:52
purger (citat):
Lacoš hvala na pozivu a berački ceuf sam odložio na klin za ovu godinu
Nema više berbe,gotovo.Polovica veprića je u zamrzivaču,a znaš dobro da ne valja da je dugo zaleđena,treba čim prije potrošit.
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4603 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 27.09.13 2:05
Lacosh,kako je rodilo grozdje?Nadam se da ti se trud isplatio. U mom kraju sljiva je rodila,ne pamte kada je bio bolji rod. Ima brlja da tece potocima.
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 27.09.13 9:53
milutins (citat):
Lacosh,kako je rodilo grozdje?Nadam se da ti se trud isplatio. U mom kraju sljiva je rodila,ne pamte kada je bio bolji rod. Ima brlja da tece potocima.
Milutine u kratko.zadovoljan sam.Što se tiče količine rodilo je 15% više nego lani ali su šečeri nešto niži nego lani.Kiša nas pere povremeno več treči tjedan pa je grožđe počelo trulit i nije se moglo više čekat sa berbom.Potrudit čemo se napravit dobro vino,za sada je sve pod kontrolom,mošt je počeo fermentirat i sad ga treba svakodnevno mazit i zapjevat mu pokoju
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 14.10.13 9:40
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 17.10.13 19:15
Eto Vojnik graničar reci vojsci kako se zove ovo drvo i onu njvažniju stvar za to drvo koja je tako čudna i interesantna
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Agava. 17.10.13 19:40
purger (citat):
Eto Vojnik graničar reci vojsci kako se zove ovo drvo i onu njvažniju stvar za to drvo koja je tako čudna i interesantna
Pa da ne prepisujem evo za one koje ta biljka zanima mogu pročitati ovdje.
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 17.10.13 19:52
Ovo je ono najinteresantnije što me uvijek fasciniralo Sva životna filozofija, smrti, ali i nade u ponovno rođenje, stane u jedan jedini cvijet agave. Na njeno cvjetanje čeka se nekoliko decenija i upravo u tim trenucima kada su najljepše i najraskošnije agave umiru.
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Stare kamene kuće i prijetnja sa litica 17.10.13 19:53
Ovo sam slikao u jednom mjestu blizu Splita. Ove dvije stare kamene kuće su zapaljene u drugom svjetskom ratu od talijanskih vojnika kao odmazda partizanima. Od tada u tim kućama više nitko ne stanuje. Mještani koji su ostali u tom mjestu su neoprezom zapalili šumu koja se nalazi iza ovih kuća a ispod onih litica. E sad je tu nastao problem. Kažu mi mještani kada se odlomi kamen sa tih litica da se zna dokotrljati do kuća. Dok je bilo šume, šuma bi te kamenje zaustavila. Ne zna se što je gore talijanski vojnici ili kamenje što pada sa te litice iza kuća.
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 17.10.13 20:49
Na ostrvu Mamula, pored stare tvrđave, agave su sebi našle udobno stanište.
Mjesto Gornja Podstrana kod Splita. Kada je vrijeme lijepo u daljini se može vidjeti otok Vis. Tako sam ga i ja uspio slikati a on je naj dalji na horizontu.
purger Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 19.10.13 19:53
Prekrasna slika i neprocjenjivo to vidjet uživo!
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme)