FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 28.11.12 16:59
Kad god odem na proslavu godišnjice mature, ustanovim da su se moji školski drugovi toliko ugojili i oćelavili, da me jedva prepoznaju.
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 28.11.12 17:03
Dežurni časnik pita kuhara nakon što je kušao jelo: -I vi ste služili u vojsci za vrjeme rata? -Tako je - odgovori kuhar. -I kao kuhar sam dva puta ranjen. -Imali ste sreće. Pravo je čudo što vas nisu ubili.
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 28.11.12 17:07
Otišao čovjek kod doktora i vraća se kući sav tužan. Pita ga žena šta je bilo, a čovjek će: • Ja došao kod doktora i on me pregledao i dao mi tablete da pijem. Rekao mi da ih moram piti do kraja svog života. Žena ga upita šta je tu loše, mora piti tablete pa što, a čovjek će: • Pa dao mi je samo 30 tableta.
Kemo Specijalac GENERAL POTPUKOVNIK u rezervnom sastavu
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 1139 ČLAN OD: : 2012-03-03 Beograd
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 28.11.12 17:13
Za doprinos majora Gringa u kulturno zabavnom zivotu, zidnim i dzepnim novinama, rubrici za humor, od mene kao dezurnog oficira danas jedan PLUS
The author of this message was banned from the forum - See the message
pozdravigasokoleejsokole Gušter
BROJ POSTOVA: : 45 ČLAN OD: : 2009-10-28
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 28.11.12 17:25
Dobar je Gringo, i od mene +
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 28.11.12 19:58
Muž i žena slave 25 godisnjicu braka. Muž pita ženu čime da je obraduje.
- Izvedi me u striptiz bar. Baš bih rado videla striptizete kako se svlače...
- Šta ćeš tamo? Takvi lokali su samo za pohotljivce! Za one koji dolaze da gledaju gole ženske.....
- Svejedno.... htela bih da vidim... A pošto znam da si stidljiv, kupila sam karte. Idemo u striptiz bar!
Kada su došli u bar, ostavljaju stvari u garderobi, a garderoberka kaže:
- Dobro veče, gospodine Petrović!
Žena ga pogleda, a muž brzo objasni da je to ćerka kolege sa posla.
Kada su se smestili za sto, konobar pozdravi:
- Dobro veče, gospodine Petrović!
Žena ga podozrivo pogleda, a muž će brzo:
- Ah, draga, taj je bio konobar u našoj menzi na poslu....
Ženi je sad sve sumnjivo, al reši da poveruje i da ne kvari veče. Predstava počne.... striptizeta se svlači..... Dođe do gaćica i pita:
- A ko ce mi večeras skinuti gaćice?
I celi bar se razdere u jedan glas:
- PETROVIĆ!!!
Žena ljutito ustane od stola uz prekoran pogled mužu, ode iz bara.... Muž za njom trči....
- Draga, to su mi podmetnuli! Te ljude uopšte ne poznajem! Ljubavi moja! Veruj mi, molim te!
Žena seda u taksi, muž jedva stigne i sedne u poslednjoj sekundi u isti taksi. Kola krenu, a taksista reče:
- Dobro veče, gospodine Petrović. Šta je ovo? Toliko smo dobrih kurvi vozili, a večeras - baba!
Gargamel Gušter
BROJ POSTOVA: : 83 ČLAN OD: : 2012-11-19
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 28.11.12 20:01
pozdravigasokoleejsokole (citat):
Dobar je Gringo, i od mene +
i od mene
warpaint Gušter
FS BROJ POSTOVA: : 78 ČLAN OD: : 2009-05-14 DOB : 52
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 29.11.12 12:14
Mujo i Haso stanovali u istoj zgradi. Jednog dana Mujo zovne policiju i kaže: "Molim vas to nema smisla. Haso me odozgo popišo,
a čini mi se da on i nema neke papire za ovaj stan." I odu policajci kod Hase i kažu mu: - "Ma bolan Haso šta to radiš, što pišaš po čovjeku", i traže mu papire za stan. A Haso izvadi po 100 eura, dade policajcima i obeća da neće više. Silaze policajci a Mujo ih pita šta je bilo. Kažu policajci: - "E moj Mujo, kakve on papire ima, da te posro ne bi mu ništa mogli."
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 30.11.12 0:05
Par vodi ljubav.
ONA: (počinje stenjati) - Da, da, jače, govori mi prljave stvari! ON: - Kuhinjjjaaaa, kupppaonicccca, dnevvvvvna sobaaaaa
zastavnik Zastavnik
BROJ POSTOVA: : 899 ČLAN OD: : 2010-12-07 DOB : 62 Bačka Topola
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 30.11.12 1:44
Držim ja tako nastavu vojnicima, a tema činovi u JNA. kad sam završio sa predavanje pri kraju časa počinjem sa ispitivanjem, prozivam prvog - hajde Ahmet nabroji nam vojničke činove - Drug vodnik imamo vojnićki ćin razvodnik, desetar i ... i ... Razmišlja on tako i vidim ne snalazi se pa da mu pomognem kažem: hajde reci koji je to čin sa tri crvene trake? - pa drug vodnik to je desetar prva klasa.
(Ovo je inače istinita anegdota iz mojih vodničkih početaka).
zastavnik: komentar modifikovan dana: 30.11.12 1:45; prepravljeno ukupno 1 puta (Reason for editing : greška u kucanju)
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 30.11.12 21:18
Došla plavuša sa vozačkog ispita i priča drugoj plavuši: Neznam kako sam pala na vozačkom. Došla sam do kružnog toka, na znaku je pisalo 30 i ja sam 30 puta kružila oko njega. Možda si se zabrojala-odgovori joj drugarica.
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
Rodic Zeljko Džomba
FS BROJ POSTOVA: : 149 ČLAN OD: : 2009-05-30 DOB : 55 Kikinda
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 01.12.12 20:43
Dete: Ja bih brata za Novu godinu. Deda Mraz: Pošalji mamu.
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 01.12.12 21:09
Išli tata i sin ljudožder u šetnju po gradu i vidi sin jednu jakooo debelu žensku pa veli tati: Tataaa, ajde da nju pojedemo? tata mu razvali šamar pa kaže: jesi li ti normalan pa vidi samo salo, mast, fuj oćeš da se razbolimo. Zašuti sin i oni tako dalje šetaju, kad ono prolazi neka mršava ženska, nato će sin tati: A, tata što veliš da ovu pojedemo nije debela? tata mu opet razvali šamar od uha do uha: joj kak si glup, pa vidiš da ti je ta samo kost i koža, oćeš da polomimo sve zube, ajde šuti i hodaj dalje. Kad odjedanput pored njih prođe komad od ženske, sve joj je na mjestu, pravi tip top model, veli sin ocu: tzata a da ovu pojedemo ta je ok. No tada ga tata opet ošamari pa mu veli: E stvarno si glup, nju ćemo odvesti kući, a mamu ćemo pojesti.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
East&West Poručnik
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 01.12.12 21:27
bojnik (citat):
No tada ga tata opet ošamari pa mu veli: E stvarno si glup, nju ćemo odvesti kući, a mamu ćemo pojesti.
Poštuj oca (i majku ???) da dugo živiš i dobro ti bude na zemlji !
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 01.12.12 23:25
Za East&West, to je samo vic, naravno da se otac i majka poštuju, bez pogovora. Inaće ovo je samo za viceve, o ozbiljnim temama na drugim stranicama.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
East&West Poručnik
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 01.12.12 23:54
bojnik (citat):
Za East&West, to je samo vic, naravno da se otac i majka poštuju, bez pogovora. Inaće ovo je samo za viceve, o ozbiljnim temama na drugim stranicama.
Kolega shvatio sam da je vic, pa vidiš valjda po onom smešku-smehuljku iza moga komentara da namiguje. Jesam li nešto kriv što sam malo prepravio onu zapovest, nekako mi prva pala na pamet??
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 02.12.12 8:56
mak kakvi krivi prijatelju, nismo babe da se hvatamo za svaku. Tu smo da se družimo,sve ostalo nije bitno. Zato ide jedan doooooooooobar vic:
Za vrijeme vježbe grupa vojnika se izgubi. Lutali oni tako danima i uskoro ostali bez hrane. Onako gladni nalete na stado ovaca, kapetan naredi zbor i izda komandu za sve: - Uhvatite svatko po jednu ovcu i kad ja kažem CUC-GUC pocnite piti mlijeko direktno iz sisa ovaca. Svaki ulovi svoju ovcu, pa kapetan naredi: - CUC-GUC. Svi pocnu piti kad Mujo eskivira, skuži to kapetan pa ga upozori: - Mujo, rekao sam CUC-GUC, a ne CUC-PLJUC. - Druže kapetane, u mene je ovan.
Stazio Major
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 02.12.12 21:30
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 02.12.12 22:44
Ima jedan od logističara:
Drži se nastava vojsci od strane oficira logističara na temu "Vojnički peškir": kaže oficir: drugovi vojnici vojnički peškir se sastoji od dva dela, zakačke peškira i tela peškira.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 03.12.12 15:51
Evo još jednog:
U vojsci bio vojnk kojeg niko nije mogo da zezne. Čuo za njega i kapetan i kaže: • Ja ću njemu da pokažem! I sutra ga zovne u kancelariju i ovaj dođe. Kapetan mu reče: • Vojniče, imam posao za tebe. Ustane kapetan, okrene se, naguzi i prdne kolko god je mogao i reče vojniku: • Uzmi ovo i odnesi na poštu i pošalji na ovu adresu. Vojnik ga samo pogleda, pozdravi i ode. Nakon 15 minuta on se vraća kapetanu, okrene se, skine pantalone, prdne i reče: • Druže kapetane, pošta je zatvorena, vraćam Vam pošiljku nazad!
Stazio Major
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 04.12.12 10:10
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 04.12.12 13:44
konjica, kao rod KoV-a, ukinut u JNA 1955. godine, no bila je nazočna i poslije, posebice u postrojbama TO, eto ti i primjer, tko bi vukao Brdski top B-1 ako ne konj, dosta opreme je nađeno u skladištima bivše JNA na mom području.
Evo jedan na temu konja: Zašto konji imaju potkove ? Da ako stanu na ježa da ih ne boli .
Stazio Major
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 04.12.12 14:10
A poslije '55 konji ili "konji"?
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 04.12.12 14:20
Sjetim se kako smo i mi nekda bili "konji" kada smo imali kondiciono, vuci B1 tamo vamo, a onda ZIS i tako. A bilo je i "konja" među starješinama.
Stazio Major
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 04.12.12 14:27
Ma "konji" su dobrodošli u svim vidovima i rodovima pa i u RViPVO i mornarici.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 04.12.12 14:34
kako je govorio jedan starješina: Jeste da.
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 04.12.12 14:38
Pitali Cigu: - Koja ti je omiljena boja? - Karirana! - A piće? - Može
Stazio Major
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 04.12.12 14:42
Šezdesetih godina poslala SFRJ Muja NASA-i na ispomoć. Poslije dvije godine obuke pošalju ga na prvi let u svemir. Prva instrukcija iz NASA centra je glasila: "Mujo, nahrani pse i ne diraj ništa"
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 04.12.12 14:48
Evo jednog vojničkog, ali crnjaka:
Salje vojnik kuci bombu kasikaru uz reci: ''Bako, ako povuces ovu alkicu, dobicu 3 dana odsustva.''
East&West Poručnik
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 07.12.12 0:39
Da ne kvarim temu o stranim jezicima!!
Hteo vuk da kresne lisicu. Sakrije se u kukuruz i poče kukurikati. Pomisli lija eto pevca, eto obroka i krene u kukuruz. Vuk priđe od pozadi, obavi posao i reče: "Vidiš lijo šta znači jedan strani jezik više"
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
Boske Zastavnik
BROJ POSTOVA: : 879 ČLAN OD: : 2012-10-28 DOB : 60 Austrija
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 07.12.12 0:52
Trči zec šumom i upadne u jednu duboku jamu. Pokušavao se na sve načine izvući iz jame ali uzalud, nije išlo. Kratko poslije toga dotrča i lisica istim putem i ona upadne u jamu. Probala se i ona nekako izvući ali nije išlo. "Dobro" pomisli lija "tu je i zec,ima se što pojesti pa makar neću od gladi umrijeti". Nakon nekog vremena natrča i vuk istim stazom i upade u jamu. I on se, naravno, pokušao iskobeljati iz jame ali bez uspjeha. "U redu" pomisli vuk " nije tako ni loše, tu su zec i lija; znači ima se što pojesti a i po..bati!" Kako slučaj hoće, nedugo poslije, naluta i medo istim putem i on također upade u jamu. Poslije nekoliko neuspjelih pokušaja da izađe napolje medo se osvrnu oko sebe i pomisli: "Pa i nije tako strašno; ima se što pojesti i po..bati a izgleda da će netko i po p..ki dobiti!"
_________________ Živjeti znači boriti se
warpaint Gušter
FS BROJ POSTOVA: : 78 ČLAN OD: : 2009-05-14 DOB : 52
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 11.12.12 12:14
Jedan od onih profesora matematike što vole reći: - "Samo Bog zna za 5, ja znam za 4, a vi, u najboljem slučaju, možete dobiti 3", odlučio je iznenaditi klince, pa im zadao neobičan zadatak, otprilike ovako:
"Zamislite da ste, sa još 25 putnika, u autobusu, koji se kreće brzinom 60 km/h, pravac jugozapad,temperatura je +20 °C, pored puta teče potok u kome je temperatura vode +14°C, šoferu fale 2 prednja zuba, i subota je... Koliko ja imam godina?"
U razredu, naravno, muk, profa se pobjednički smije....
Mali Perica diže 2 prsta.
Profa (cinično): "Ajde..." Perica: "Vi imate 44 godine." Profa: "Bravo! Kako si pogodio?" Perica: "Pa jednostavno... Kod nas u selu ima jedan Mika, on ima 22 godine i svi kažu da je polu-idiot."
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 12.12.12 16:27
Došla Muji punica, pa ju pita: - Jel' ba punice kolko' ćeš ostat? - Pa dok vam ne dosadim, kaže punica! - A što tako kratko???
Stazio Major
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 12.12.12 16:51
Bio je gladan!
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 12.12.12 20:34
Vidio sam jučer taj isječak, bogami i ja bi ogladnio, samo tako mali, ima i druga litra.
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 12.12.12 22:47
Evo jedan indijanski:
Došao indijanac kod vrača pa ga upita: "o, veliki vraču, kako ti nama daješ imena" vrač mu odgovara: "tajna je u tome, raniče, da kada se dijete rodi, ono što prvo vidim po tome dajem ime, ašto te to zanima Dva psa koji se jebu"
Boske Zastavnik
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 12.12.12 23:08
Jedan indijansko-bosanski:
Na divljem zapadu seksaju se Fata i Indijanac.
Nakon što je obavio svoje, indijanac ponosno reče: -”Ako ti se nešto desi kroz devet mjeseci, znaj da je to od poglavice Dva – pera” Fata: ” Ako te počne kroz dva tri dana nešto peckati, znaj da je to od Tri-pera.”
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 12.12.12 23:11
Dooooooooobaaaaaaaaaaaar
Došao indijanac u restoran i naručio Juhuuuuuuuuuuu!
Boske Zastavnik
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 13.12.12 21:55
Sretne kauboj Indijanca koji vodi za sobom psa, konja i ovcu, pa ga upita: - Jel ti, jel mogu da malo popričam s tvojim psom? - Ali pas ne zna pričati. - kaže Indijanac!
Kauboj siđe s konja i upita psa: - Jel stari, kako se brine ovaj o tebi? - E, stvarno super, imam dovoljno klope i sve je ok. - reče pas.
Indijanac ne vjeruje svojim očima, a kauboj upita i konja: - A što je s tobom? Jel se ovaj dobro brine o tebi? - Ma u redu je, nekad je grub, ali ok je. - reče konj.
Kauboj se okrenu prema ovci da i nju upita, ali ga Indijanac presječe svojom drekom: - E kauboj! Kauboj, ovca sve laže!
East&West Poručnik
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 13.12.12 23:11
Evo jedan oficirski: Na jednoj obali reke kupa se grupa oficira. Na suprotnoj obali grupa super lepih devojaka. Potporučnici kažu: Idemo preplivati!! Majori kažu: 500 m uzvodno ima most, idemo pešice! Pukovnici kažu: Šta ćemo preko, kad se i odavde lepo vidi?
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re 13.12.12 23:13
Sreca nije bilo GENERALA.........
Bogart Vodnik
BROJ POSTOVA: : 435 ČLAN OD: : 2012-06-07
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 14.12.12 13:43
Vratili se kući tata zec i sin zec, tata skroz usran, a sin skroz upišan, i pita mama zečica sina zeca: - Sine, šta vam se dogodilo? - Ma ništa mama, upišao sam se od smeha dok sam gledao kako meda briše bulju tatom.
zastavnik Zastavnik
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 15.12.12 9:43
Dopuna onom oficirskom vicu: dok su oni raspravljali, vodnici su već otplivali preko...
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 15.12.12 9:48
Mali Ivica se spremio da izađe u grad, pa pita staroga:
- Tata, imaš li para?
Stari mu odgovori:
- Ja imam, ne sekiraj se ti za mene.
Stazio Major
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 17.12.12 0:13
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 17.12.12 9:17
Dana 21.12.2012. godine u 16.30 sati nestaće sunce i nastupiće tama.
TO SE ZOVE NOĆ A NE SMAK SVETA!!!
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 17.12.12 16:28
Jedan od najpismenijih iz plemena Maja, kleše u kamenu ploču proročanstvo koje je vrač ranije izgovorio. Odjednom nestane materijala za klesanje, te on ode kod vrača da ga pita šta sad da radi. - Upravo mi nestalo kamenih ploča i ne mogu da nastavim. Šta ću sad? - A dokle si stigao? - Do 2012. - Auuu, kako će da se useru od straha, ha,ha !
croato Džomba
PV BROJ POSTOVA: : 194 ČLAN OD: : 2012-12-08
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 17.12.12 18:59
Pa ta Maja mora da je zenska i pol - samo o njenom kalendaru se prica . . . croato
bojnik Poručnik
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 18.12.12 10:37
Pitao Piroćanac sina: - Sine, ako završiš fakultet, koji auto da ti kupim? - Stojadina. I završio mu sin fakultet, a ćale mu kupi peglicu. - Ali ćale, ja sam tražio stojadina. - Će se razgazi!
Stazio Major
Naslov komentara: Re: KUTAK ZA VICEVE 27.12.12 1:21
Zemun: Baka ulazi u zgradu i vidi dečka kako sjedi na betonu ispred ulaza i puši "travu". - Šta to radiš, sine? - Šimpu vutra, bakuta. - OK, al mojne na tonbe!