FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 03.09.14 13:57
"Spontane" demonstracije.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 03.09.14 14:10
Stazio (citat):
"Spontane" demonstracije.
Ove demonstracije su bile vrlo specifične. Rijetko tko je znao išta u situaciji u tadašnjem belgijskom Kongu, odnosno mladoj afričkoj državi. A masovno se izašlo na ulice.
Neki analitičari kažu da je to bila jednostavno prilika da se narod malo oslobodi svakodnevnog stresa i ispuše na ulicama. Samo koliko je tada stvarno bilo razloga za stres??
Također smo tada bili u dobrim odnosima sa Zapadom i gle čuda, odjednom izronio mrski klasni neprijatelj, truli kapitalizam i imperijalizam. Kao da se zaboravila silna pomoć poslije rata....
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 03.09.14 14:16
Max Blitz (citat):
...
Neki analitičari kažu da je to bila jednostavno prilika da se narod malo oslobodi svakodnevnog stresa i ispuše na ulicama. Samo koliko je tada stvarno bilo razloga za stres?? ...
Tada niko nije imao stres, ta kategorija se pojavila kasnije.
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 03.09.14 14:17
Stazio (citat):
Max Blitz (citat):
...
Neki analitičari kažu da je to bila jednostavno prilika da se narod malo oslobodi svakodnevnog stresa i ispuše na ulicama. Samo koliko je tada stvarno bilo razloga za stres?? ...
Stres....a kaj je to???
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 03.09.14 14:24
Stazio (citat):
Citat :
...
To su izmislili Amerikanci,a poslije i terapiju [You must be registered and logged in to see this image.]
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 03.09.14 14:53
lacoš (citat):
To su izmislili Amerikanci,a poslije i terapiju...
Jbte, a kako bogati i slavni imaju stres, još se i ubiju???
Htio bih baš probat kako to ide, recimo da dobijem na nekoj lutriji ni više ni manje nego 50-100 milijuna eura.
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 03.09.14 14:58
Pa da si kupiš kolt i upucaš od sreče.....
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 03.09.14 15:07
Prvih mjesec dana bi bilo najkritičnije...
Kasnije dobar dio tih velikih dobitnika ionako sve spiska, pojavi se mnooogo rodbine i prijatelja.
Poznajem jednog čovjeka koji je 80-tih dobio oko 3 milijuna tadašnjih maraka. Sve je vrlo brzo potrošio i posvađao se sa svima.
Jozo Trklja Vodnik I klase
BROJ POSTOVA: : 502 ČLAN OD: : 2013-02-27 Zagreb
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 03.09.14 16:31
Lako došlo lako otišlo
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 03.09.14 16:35
Jozo Trklja (citat):
Lako došlo lako otišlo
Ovaj bi skupio ekipu pa na avion u Rim na kavu... Nakon toga odmah natrag.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 04.09.14 0:07
"Split kao grad, svojom velikom starinom i svojom tmastom, trošnom ljepotom ostvaruje jedincat tip egzistencije, nepoznat Zagrebu, Beogradu i Sarajevu, pa čak i Dubrovniku. Ja znam ovaj Dioklecijanov teški i umorni grad od djetinjstva, ali su mi trebala četiri decenija života da najzad sasvim prodrem u njegovu agonijsku duboku poeziju. Split spada u gradove koji su na svijetu jedini svoje vrste.''
Tin Ujević, Među turistima
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 18.09.14 7:55
zokika: komentar modifikovan dana: 06.10.14 20:41; prepravljeno ukupno 1 puta
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 06.10.14 19:58
Max Blitz (citat):
SveJug (citat):
Molim prevod, to jest objasnjenje.
Nisi nikad gledao kviz Kviskoteka? Kvisko je maskota kviza, ali i džoker u igri.
Ne, skroz mi je nepoznato.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 06.10.14 20:19
SveJug (citat):
Citat :
Ti si verovatno dolazio u stari kraj leti, kada se nije prikazivala. Rekao bih daleko najpopularnija emisija na TV-u 80tih , a verovatno i uopste.
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 06.10.14 21:18
BEOGRAD (citat):
SveJug (citat):
Citat :
Ti si verovatno dolazio u stari kraj leti, kada se nije prikazivala. Rekao bih daleko najpopularnija emisija na TV-u 80tih , a verovatno i uopste.
Ili je mnogo MLAD, takoreči mladunac
HE HE HE jopet sam sačekao ja matorac ali pamtim ko slonče!!!
Nadam se da se ne ljutiš?
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 07.10.14 7:42
013gonzo (citat):
BEOGRAD (citat):
SveJug (citat):
Citat :
Mlad? Bezis izpred samo sa 4.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 07.10.14 8:48
SveJug (citat):
013gonzo (citat):
BEOGRAD (citat):
SveJug (citat):
Citat :
Mlad? Bezis izpred samo sa 4.
Pa kako da znam kada nisi postavio dob / starost, pa sam onda pretpostavio da si mlad i da zato ne možeš da se sećaš Olija, Kviska i slagalice
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 08.10.14 3:01
Na slici je parni putnički brod 'Car Nikola II', napravljen krajem 19. stoljeća u njemačkom brodogradilištu a 1898. kupljen je za Prvo kraljevsko parobrodsko društvo. Kapacitet mu je bio 800 putnika i 30 tona tereta, a zadnje ime koje je nosio je 'Split'. Plovio je između Šapca, Beograda i Radujevca, tada velikog pristaništa na Dunavu, kao salonski brod. Brod je dobio ime 'Kralj Petar I', u ratu su ga Nemci krstili 'Urfahr', a poslije rata nekoliko mjeseci je nosio ime 'Tito', pa je onda kao 'Split' prevozio putnike između Beograda i Prahova, sve dok ga 70-tih nisu usidrili u Beogradu i pretvorili u restoran. Od 1992. je u brodogradilištu u Kladovu i trune.