FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 16.12.14 3:06
013gonzo (citat):
Aerobik sa Milenom Dravić iz 1983 godine
Meni je negde tih godina 83ce ili 84te puklo slepo crevo i zavrsim u "Dragisa Misovic" klinici. Na istom spratu lezala i Milena Dravic, koja se jos onda oporavljala od plasticne operacije. Imala je posebnu sobu i stalno je obilazio Moma Jakovljevic, koji je tada radio u toj klinici. Secam se da je bio aktuelan vic, kako je jedino mesto u gradu gde kilo masti kosta 1000 maraka "Dragisa Misovic".
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 16.12.14 3:24
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 31.12.14 19:09
otkud ovo vadis
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 31.12.14 19:15
Jozo Trklja (citat):
otkud ovo vadis
ja postavio ovaj link sa ovim komentarom i Max je već izvadio par slika a ja ga pitao odakle. Šta da radim kada nisam detaljno sve pregledao. Pogledaj i ti pa možda nađeš i ti nešto interesantno.
Upozorenje: Ovde se nalazi OPASNA količina lepote, uspomena, ličnosti, proizvoda, događaja, i ostale nostalgije iz nestale države... [You must be registered and logged in to see this image.]
Obavezna upotreba apaurina ili čaj od majčine dušice pre ...
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 31.12.14 19:20
013gonzo (citat):
Jozo Trklja (citat):
otkud ovo vadis
ja postavio ovaj link sa ovim komentarom i Max je već izvadio par slika a ja ga pitao odakle. Šta da radim kada nisam detaljno sve pregledao. Pogledaj i ti pa možda nađeš i ti nešto interesantno.
Jozo, sve je is interneta , a Tereza i Alan nisu iz tvog linka Gonzo...
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 31.12.14 19:49
BROJ POSTOVA: : 1310 ČLAN OD: : 2014-01-18 DOB : 55 Tu i Tamo
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 04.01.15 18:17
Pre više od 50 godina otac je bio na službenom putu i kad se vračao, stao je i napravio tu sliku Travnika. Mnogo kasnije 1988 godine Četni sam imao priliko upoznati Travničana - Kap. I. kl. Pavlović Peru.
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 04.01.15 21:23
Plusič za predivne ali stvarno predivne slike Ex YU.
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
Četni evidentičar Podporučnik
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 04.01.15 21:48
013gonzo (citat):
Plusič za predivne ali stvarno predivne slike Ex YU.
Puno hvala 013gonzo. Znaš, da sam si reko danas, da ču jednom u Postojnsku jamu i pogledati te napraviti sliko iz istog mesta, pa da vidim za koliko su porasli za tih 67 godina kapniki - stalaktiti i stalagmiti.
A red bi bio, da krenem i za Opatiju i za Travnik. Jednom, ko i čuprija na Drini - doč če red i na to.
Evo još jedne iz moje kolekcije - Dubrovnik 1955 godine.
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 04.01.15 21:55
Ne sječam se da sam u skoro vrijeme vidio ove agave uz cestu ponad Grada.Izgleda da su i one dale obol cestogradnji.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 04.01.15 21:58
lacoš (citat):
Ne sječam se da sam u skoro vrijeme vidio ove agave uz cestu ponad Grada.Izgleda da su i one dale obol cestogradnji.
Joj pa nije ih bilo ni 88/89 kada sam instalirao programe za hotelsko poslovanje HTP i vozao se od Cavtata do nekih Sunčanih vrtova posle Rijeke Dubrovačke... Vidiš to bi bila pričica za Informatiku ...
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 04.01.15 22:03
013gonzo (citat):
Joj pa nije ih bilo ni 88/89 kada sam instalirao programe za hotelsko poslovanje HTP i vozao se od Cavtata do nekih Sunčanih vrtova posle Rijeke Dubrovačke... Vidiš to bi bila pričica za Informatiku ...
Samo mali ispravak.Nisu sunčani vrtovi več Vrtovi sunca .Još uvijek rade samo se promijenio gazda,stranac naravno.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 04.01.15 22:04
Evo još jedne - Črnomelj
[You must be registered and logged in to see this image.] Godina u tom slučaju nije pripisana, pa predpostavljam, da se radi o pedesetima. Isto tako teško bi rekao, da su ono desno, na nebu oblaci - više mi se čini, da je to zbog staranja fotografije, ali ko bi znao...
_________________ Audaces fortuna iuvat
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 04.01.15 22:06
lacoš (citat):
013gonzo (citat):
Samo mali ispravak.Nisu sunčani vrtovi več Vrtovi sunca .Još uvijek rade samo se promijenio gazda,stranac naravno.
Pa rekao sam da mi nemac krade imena i nazive ...
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 06.01.15 3:37
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 07.01.15 17:36
Ko je "ћокса" ne znam ali znam da je ovaj dotični kome ne želim ni ime da pomenem ZAPALJENU BAKLJU uguravao policajcu u civilu na tribinama, a sve vreme bodren od svojih "saboraca / navijača" i do dana današnjeg nije pravosnažno osuđen i ako je u međuvremenu napao i teško ozledio nekoliko ljudi u tzv nočnim klubovima a uvek je imao svedoke da je bio izazvan. Policajac je penzionisan kao invalid i još uvek ga pozivaju na suđenja gde mu se dotični smeje u lice ispred sudnice. I za koga onda tu treba da se traži pravda ???
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 07.01.15 21:45
Haludovo Otok Krk, uvala Malinska NEKAD i SAD
Ovaj rizort je bio jedan od najambicioznijih ugostiteljskih projekata u 20. veku. Gućone je šezdesetih godina prošlog veka doša na Krk i odlučio da na tom ostrvu otvori hotel sa kazinom. U pitanju je bio luksuzni i dekadentni kompleks u gradiću Malinska, u koji su trebali da dolaze bogati stranci koji bi uživali u čistom egzotici iza "gvozdene zavese", odnosno u komunističkoj zemlji. [You must be registered and logged in to see this image.]
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 08.01.15 1:21
013gonzo (citat):
Ovaj rizort je bio jedan od najambicioznijih ugostiteljskih projekata u 20. veku. Gućone je šezdesetih godina prošlog veka doša na Krk i odlučio da na tom ostrvu otvori hotel sa kazinom. U pitanju je bio luksuzni i dekadentni kompleks u gradiću Malinska, u koji su trebali da dolaze bogati stranci koji bi uživali u čistom egzotici iza "gvozdene zavese", odnosno u komunističkoj zemlji.
Prijatelju 013gonzo, ja se sječam Haludovog iz kraja sedamdesetih, kad smo bili na Krku, pa smo išli tamo pre večer u posjetu i nešto pojesti, kako je bio otac dogovoren sa jednim svojim stranim poslovnim partnerom i prijateljem što je tamo ljetovao, ako me sječanje ne vara zvao se Dieter.
Pa je otac rekao da obučem košulju, kako se tamo gde idemo nesme sesti za stol u majici kratkim rukavima. No ja sam bio još klinac, pa naravno, da mi majka nije uzela fine košulje na more jer toga prije kot kuče otac nije naglasio. Bila je na kraju OK i polo majica, kako sam bio u stvari dete nije bilo nikakvih problema. Ali zaista u restoranu nije bilo od odraslih nikog bez košulje i kravate - a to sred ljeta.
I ako me pamčenje ne vara - nije bio ulaz u kompleks haludovo opšte dozvoljen domačim gostima to je Jugoslovenima upravo zbog toga što je bio u hotelu kazino - pa su tad bili redki oni koji su smeli uči. Dress code u restoranu je bio strogi black tie optional - što znači, da je umesto smokinga bilo dozvoljeno samo još tamno odjelo sa diskretnom kravatom - ako več nije bila sasvim crna - cravatta nera pri ruki.
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 08.01.15 6:13
Četni evidentičar (citat):
013gonzo (citat):
Ovaj rizort je bio jedan od najambicioznijih ugostiteljskih projekata u 20. veku. Gućone je šezdesetih godina prošlog veka doša na Krk i odlučio da na tom ostrvu otvori hotel sa kazinom. U pitanju je bio luksuzni i dekadentni kompleks u gradiću Malinska, u koji su trebali da dolaze bogati stranci koji bi uživali u čistom egzotici iza "gvozdene zavese", odnosno u komunističkoj zemlji.
Prijatelju 013gonzo, ja se sječam Haludovog iz kraja sedamdesetih, kad smo bili na Krku, pa smo išli tamo pre večer u posjetu i nešto pojesti, kako je bio otac dogovoren sa jednim svojim stranim poslovnim partnerom i prijateljem što je tamo ljetovao, ako me sječanje ne vara zvao se Dieter.
Pa je otac rekao da obučem košulju, kako se tamo gde idemo nesme sesti za stol u majici kratkim rukavima. No ja sam bio još klinac, pa naravno, da mi majka nije uzela fine košulje na more jer toga prije kot kuče otac nije naglasio. Bila je na kraju OK i polo majica, kako sam bio u stvari dete nije bilo nikakvih problema. Ali zaista u restoranu nije bilo od odraslih nikog bez košulje i kravate - a to sred ljeta.
I ako me pamčenje ne vara - nije bio ulaz u kompleks haludovo opšte dozvoljen domačim gostima to je Jugoslovenima upravo zbog toga što je bio u hotelu kazino - pa su tad bili redki oni koji su smeli uči. Dress code u restoranu je bio strogi black tie optional - što znači, da je umesto smokinga bilo dozvoljeno samo još tamno odjelo sa diskretnom kravatom - ako več nije bila sasvim crna - cravatta nera pri ruki.
Je Je Je to je sve bilo, a nažalost sada može uć ko hoće i kako god obućen U Haludovu su se inače održavali raznorazni međunarodni simpozijumi pa je u vansezoni ZPR iz Zagreba za korisnike Fakom Fuđicu računara držao višemesečne kurseve.
Kada sam video ove slike setio sam se vojnog kompleksa sa liftom kojim sigurno niko više neće iće, kraj Splita... a bilo je na forumu BPN JNA
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 08.01.15 12:12
Djeca su ovu gondolu samo smjela gledat, ne i dirat, najčešće je bila na televizoru, s obaveznim miljetićem...
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 11.01.15 15:46
Eleganca i kvaliteta bez primjere. Ako bi mogao rado bi danas kupio model Goljat - sasvim je po mom ukusu. Na žalost Peko danas skoro ne proizvodi - više kupuje i Italiji i preprodaje, naravno mnogu lošiju kvalitetu.
Oglas u Jugoslovenjskoj avtomobilističkoj reviji Avto Magazin - 17. januara 1969 godine.
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 11.01.15 16:46
Četni, radio sam između ostalog i u Obuća Eksport-Import Beograd, i da podsetim taj Golijat model se prodavao u Obućinoj prodavnici sa nazivom Guliver i prodavali su se samo modeli sa brojevima ženski od 38-39 i muški od 45 pa naviše.
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 11.01.15 18:53
013gonzo (citat):
Četni, radio sam između ostalog i u Obuća Eksport-Import Beograd, i da podsetim taj Golijat model se prodavao u Obućinoj prodavnici sa nazivom Guliver i prodavali su se samo modeli sa brojevima ženski od 38-39 i muški od 45 pa naviše.
Uzimam onda Gulivera i nema problema broj mi je 45. Cena je povoljna.
vargas Mladji Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 374 ČLAN OD: : 2013-05-29 DOB : 56 Ludbreg
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 11.01.15 20:27
Dečki moji, koja su to bila vremena. Radio sam u Peko- OOUR Budučnost Ludbreg. U najboljim vremenima nas je bilo oko 1900 radnika, proizvodili smo cipele za cijeli Svijet, od Evrope, Afrike, Rusije,do Amerike. Plače su bile za ono doba velike u odnosu na druge firme u Ludbregu. Po završetku srednje obućarske škole odradio sam pripravnički staž od 6 mjeseci i onda otišao u vojsku, po povratku iz vojske čekao me posao, radio sam od najobičnijih poslova (nkv) , do predradnika u radioni, onda je išlo doškolovanje i napredovanje do poslovođe radione ( s navršene 22 godine). Kasnije sam postavljen na mjesto šefa smjene, i na kraju sam bio šef kompletnog pogona sjekaone i montaže obuće.Tu je bilo dosta neslaganja sa vodstvom u firmi i na kraju sam dao otkaz i prebacio se na poljoprivredu.