FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Ja jednostavno ne mogu da odolim , a da se ne nasalim i dam ime ovog decaka......Mali Max
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 19.06.13 22:58
Na mene je ta slika ostavila snažan utisak, ali bez šale.
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: SLIKE iz ex YU 19.06.13 23:16
Kada sam video malo pre Maxovu sliku iz jna, pored zastave, u mornarici, odmah sam se setio ove slike, jer me neodoljivo podsetila na njega. Zato sam se i nasalio .....
A fotografija svakako daje utisak , ima tezinu i vremena i rata i zivota.......ozbiljnost neprimerenu detetu tog uzrasta, ali isto tako je ipak vedra i zaista lepa i neobicna!
Stazio Major
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 19.06.13 23:23
alexandar (citat):
... A fotografija svakako daje utisak , ima tezinu i vremena i rata i zivota.......ozbiljnost neprimerenu detetu tog uzrasta, ali isto tako je ipak vedra i zaista lepa i neobicna!
Baš to, i još nešto ... Odlična.
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 20.06.13 0:55
Dobro ste to naveli.Isto sam u prvi trenutak mislio da je Max ali mislim da je slika starija i ostavlja neku težinu ali i vedrinu pa kad god da je snimljena.
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 20.06.13 0:57
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 06.07.13 23:52
Stazio (citat):
Zanimljivo, ovaj drugi je bio dinar skuplji, da li je to zbog boljeg standarda u Sloveniji ili je to uračunata inflacija od 1977 do 78.
Cena je bila ista u celoj Jugi. Kad smo bili na moru u HR, cena je bila ista kao u LJ. Po zakonu je morala da bude ista izuzetak je samo ako je republički porez bio drugačiji, ali to kod večine robe nije bilo.
Inače nekde sedamdesetih počinje suradnja Dela i Politike, pa počinje da se izdaje Delo-Politikin Zabavnik. Recimo Mikijev Zabavnik je prešao na slovenački jezik dosta kasnije.
Mnogo stripova se je ovde prodavalo na ''originalnom'' SH izdanju. Kasnije sam polako prestao sa čitanjem stripova, ali mnogi nisu ni doživeli prevod. I ipak su jih ljudi skupljali i čitali. Recimo razne Zagore i slične...
Zanimljivo je da je Alan Ford stekao popularnost baš zbog prevoda, pa su kasnije probali da naprave prevod na slovenački, ali nije stekao ni 10% popularnosti ''originalnog'' SH prevoda.
Pero™ Poručnik
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 07.07.13 0:03
Na sliki E&W je NSU Prima V (5), koju su sastavljali u Pretisu (Sarajevo). Ekstremno komfortan skuter tih vremena, a verovatno i najbolji. Imao je elektropokretač, 12 struju, far za maglu, sat, 4 stepeni menjač, prtljažnik, i još puno sitnica.
Moji roditelji su kupili novu (nekde sam pročitao da su godine 60 koštale 500+ USD), a i ja sam imao jednu staru. Super udobna vožnja!
Stazio Major
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 07.07.13 2:35
Pero™ (citat):
... Zanimljivo je da je Alan Ford stekao popularnost baš zbog prevoda, pa su kasnije probali da naprave prevod na slovenački, ali nije stekao ni 10% popularnosti ''originalnog'' SH prevoda.
Najveća zasluga za veliku popularnost A. Forda u čitavoj Jugoslaviji pripada sjajnom prevodu Nenada Brixija. Takvu popularnost Max Bunker i Magnus nisu dostigli nigdje u Evropi pa ni u svojoj Italiji
Kaplar M Stariji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 657 ČLAN OD: : 2010-11-06 DOB : 59 Belgrade
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 07.07.13 9:00