FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Serija je počela 1963 g. Lutak Aćim i Mića Tatić bili su glavni junaci, a pomagali su klovn Ostoja, Paja, Vlaja Aždaja i ostali.. Odjavna špica za Laku noć je bila najlepša : "Spavaj, Aćime, lepo sanjaj, nek’ lopta spava, i Ostojina glava, nek’ utrnu sveće, nek’ spava cveće, i ptice, i sijalice…"
pukovnik Poručnik
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 26.04.13 22:37
missar (citat):
Dečija emisija "Na slovo, na slovo", tekst Dušan Radović.
Serija je počela 1963 g. Lutak Aćim i Mića Tatić bili su glavni junaci, a pomagali su klovn Ostoja, Paja, Vlaja Aždaja i ostali.. Odjavna špica za Laku noć je bila najlepša : "Spavaj, Aćime, lepo sanjaj, nek’ lopta spava, i Ostojina glava, nek’ utrnu sveće, nek’ spava cveće, i ptice, i sijalice…"
He, he, he ja sam gledao i malo starije. Mendo Mendović (kojem je trubio nos) i Slavica
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re 26.04.13 23:12
Plavi voz....sam naziv asocira na nesto posebno, a fotografija ove lokomotive zaista i dan danas svojim izgledom pokazuje moc i snagu.Jedna od 4 "dizelke" sa hidraulicnim stepenom prenosa, serije D66, proizvedene u Minhenu 1957. Ova je sa brojem 001-DINARA!
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 26.04.13 23:28
Jedan plavi voz je aktivan kao turistička atrakcija, jedno vrijeme je išao kao luksuzna varijanta na liniji Beograd - Bar.
alexandar Kapetan I klase
Naslov komentara: Re 26.04.13 23:30
A kad smo kod lokomotiva ....evo i "parnjace" Fotografija je sa zeljeznicke stanice Beograd, snimljena 06.01.1970.! Zadnji dani parne vuce , jer je vec iduce godine beogradski zelj.cvor bio pod strujom!
Tada se u SFRJ igrao vrlo dobar fudbal.Negde pocetkom 80-tih, neko ce podsetiti, izbila je afera *Sajber*.Celokupno prvenstvo (I i II liga) bila je namestena. Jednu od glavnih uloga pored Sajbera imao je i V.Dzarovski - Dzaro estradni i sportski menadzer-mutljavina velika. Od tada iako sam bio relativno klinac prestao sam da navijam i da ozbiljnije pratim YU fudbal.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 27.04.13 16:31
dpuric (citat):
Tada se u SFRJ igrao vrlo dobar fudbal.Negde pocetkom 80-tih, neko ce podsetiti, izbila je afera *Sajber*.Celokupno prvenstvo (I i II liga) bila je namestena. Jednu od glavnih uloga pored Sajbera imao je i V.Dzarovski -Dzaro estradni i sportski menadzer-mutljavina velika. Od tada iako sam bio relativno klinac prestao sam da navijam i da ozbiljnije pratim YU fudbal.
Velibor Džarovski je bio nekoliko puta u raznim emisijama HTV-a gdje je vrlo otvoreno pričao o namještaljkama. Rekao je da i dan danas može namjestiti koju god utakmicu treba. Među brojnim njegovim pothvatima sam zapazio kad je rekao da je bez problema namjestio rukometnu utakmicu koja je završila rezultatom 0:0!
P.S. Od poznatijih klubova, među amblemima fali 'Čelik' iz Zenice, a u prvoj ligi su bili i 'Radnički' Kragujevac, 'Teteks' Tetovo, 'Zagreb', 'Priština', 'Dinamo' Vinkovci...... i još.....
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 27.04.13 17:37
aleksandar obradovic (citat):
Plavi voz....sam naziv asocira na nesto posebno, a fotografija ove lokomotive zaista i dan danas svojim izgledom pokazuje moc i snagu.Jedna od 4 "dizelke" sa hidraulicnim stepenom prenosa, serije D66, proizvedene u Minhenu 1957. Ova je sa brojem 001-DINARA!
Zagrebački Velesajam 1955., na Savskoj cesti, dok još nije bio premješten u Novi Zagreb
Duga povijesna tradicija sajmovanja datira još od 1242. godine kada je kralj Bela IV Zlatnom bulom Zagrebu dodijelio status slobodnog kraljevskog grada s pravom održavanja sajmova. Za razvoj Zagrebačkog Velesajma naročito je značajno razdoblje 1956. godine kada je zaslugom gradonačelnika Većeslava Holjevca, Velesajam premješten preko Save, od kada započinje i njegov puni zamah.
Naslov komentara: Re 02.05.13 22:40
A ova fotografija je snimljena u Beogradu na Kalemegdanu 1958.godine.!!!!???? Ne izgleda bas tako....... Ali jeste, fotografija iz privatne zbirke nastala slucajno, na mestu gde je uradjena scenografija za film "Gospodja ministarka" , koji je snimljen '58.
Negde prosle godine citao sam intervju sa vlasnikom cuvenog *izuma* u kome on potvrdjuje da je sve sa ovom napravom bio cist marketing! Mislim da se proizvodio u Indjiji
dojran Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1335 ČLAN OD: : 2013-01-08 DOB : 61 Zagreb
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 05.05.13 9:31
Nije marketing.....uz sve te preparate-izume uredno piše da prestaneš jesti to..to i ono,pa će uz taj uvjet kile ići dolje.....
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 05.05.13 18:08
Ajme meni što sam našao! Kopam po nekoj starudiji i nađem album sa značkama,čudo toga iz bivše nam države Sad razmišljam kako to prenjet na forum Ajme meni al sam se nasmija kad sam to vidio
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 05.05.13 18:40
Moj poznanik je temeljem tog čuda smršavio u mjesec i pol dana 28 kg. Prilikom vježbanja se otkopčio feder i opizdio ga po zubima tak da kad ga je oralni kirurg skrpao mogao je samo jesti na slamčicu.
_________________ Semper Fidelis
dojran Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1335 ČLAN OD: : 2013-01-08 DOB : 61 Zagreb
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 05.05.13 19:34
Moj poznanik je temeljem tog čuda smršavio u mjesec i pol dana 28 kg. Prilikom vježbanja se otkopčio feder i opizdio ga po zubima tak da kad ga je oralni kirurg skrpao mogao je samo jesti na slamčicu.
To ti ja kažem......samo prisila...onda igra..
Matrix Poručnik
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 2369 ČLAN OD: : 2011-04-23 Dalmacija i šire - PROM-3
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 05.05.13 23:06
aleksandar obradovic (citat):
Stari i Ernesto Guevara de la Serna, Che, na Brionima u avgustu 1959. Kubanska misija dobre volje!
Jesi primjetio ime na pojasu - Varga Brijuni
Purgeru,također imam pozamašnu kolekciju.Listaš strane a svaka popunjena do kraja.Čuvam kao i preostale LP i singlice.
_________________ RIJEČI KOJE NISU POPRAČENE DJELIMA,BEZNAČAJNE SU.. CHE ...... [You must be registered and logged in to see this image.]
Naslov komentara: Re 05.05.13 23:17
Da......jedno od manjih ostrva u sastavu Briona?! Stari je umeo da bira...
Stazio Major
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 06.05.13 0:02
purger, Matrix i ostali ko ima... Ajmo digitalce u ruke i da se slikaju značke, imam ih i ja nešto malo iz tog vremena.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 06.05.13 0:19
Matrix (citat):
Jesi primjetio ime na pojasu - Varga Brijuni
Purgeru, također imam pozamašnu kolekciju. Listaš strane a svaka popunjena do kraja.Čuvam kao i preostale LP i singlice.
Vanga - Brijuni...
Nemam Yu značaka, možda koju... Ali imam sovjetskih punu omanju vreću, donosio stari s poslovnih putovanja....
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Prvi red: prsna značka na vijak Primjeran vojnik, značka na iglu Primjeran vojnik, značka na iglu Dobar strijelac
Drugi red: zvijezda petokraka za kapu na vijak iz VP 5835 Zadar (nikad vratio), značka zvijezde petokrake na iglu
Treči red: Oznaka pitomca ŠRO na vijak iz VP 5835 Zadar (nikad vratio, jednu izgubio), značka AŠC Zadar na iglu, značka UROJ na iglu, značka SRVSH na iglu
bojnik: komentar modifikovan dana: 06.05.13 2:10; prepravljeno ukupno 2 puta
Stazio Major
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 06.05.13 1:28