FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ VZ JM JM PV Tehnička Služba BROJ POSTOVA: : 1546 ČLAN OD: : 2013-12-22 DOB : 57 Šabac
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 14.02.14 21:31
EXTRA Generacije
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 14.02.14 21:45
+
dojran Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1335 ČLAN OD: : 2013-01-08 DOB : 61 Zagreb
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 14.02.14 22:30
Mikula 67 (citat):
EXTRA Generacije
+
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 14.02.14 22:54
Gledajući sliku Ljubljane koja je postavljena iz starih dana čini mi se da se vide i tramvajske tračnice a i kao vojnik koji je tu boravio slušao sam priče da je nekad i Ljubljana imala gradski prevoz tramvajem pa me interesuje kad je ukinut.Ljubljančani znate sigurno malo više o tome pa poželjno bih bilo čuti nešto o tome.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 15.02.14 0:50
semsudin (citat):
Gledajući sliku Ljubljane koja je postavljena iz starih dana čini mi se da se vide i tramvajske tračnice a i kao vojnik koji je tu boravio slušao sam priče da je nekad i Ljubljana imala gradski prevoz tramvajem pa me interesuje kad je ukinut. Ljubljančani znate sigurno malo više o tome pa poželjno bih bilo čuti nešto o tome.
Ljubljančani će o nekim detaljima koji nisu ovdje:
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2042 ČLAN OD: : 2012-10-29 LJ, nekad SFRJ
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 15.02.14 1:40
semsudin (citat):
Gledajući sliku Ljubljane koja je postavljena iz starih dana čini mi se da se vide i tramvajske tračnice a i kao vojnik koji je tu boravio slušao sam priče da je nekad i Ljubljana imala gradski prevoz tramvajem pa me interesuje kad je ukinut.Ljubljančani znate sigurno malo više o tome pa poželjno bih bilo čuti nešto o tome.
Zdravo Semsudine, ovde Pero rođen u Ljubljani.
Tramvaj su ukinuli več 58, znači ja ga ni video nisam. Nisam ni video nikakvih tračnica, valjda su jih izvadili. Zamenili su ga trolebusi. radili su do 71. tih se još pomalo sečam, ali ništa konkretno, mali sam još bio. Iako teoretski izgledaju dobro, sa njima je bilo puno problema pa se prešlo na klasične autobuse. Ipak ostali su sinonim. Skoro do sredine osamdesetih mnogi su u slengu govorili: ''gremo z trolo'' u prevodu - idemo sa trolebusom. Sada klinci više ne govore tako, ili su premladi, ili nisu iz Ljubljane.
Ona Maxova slika je Prešernov trg, tramvaj ide u Miklošičevu ulicu. Slika spomenika sa druge strane je ovde - [You must be registered and logged in to see this link.]
Sečam se još vremena kad sam se tamo mogao voziti autom, iako je to bilo davno. sada je tamo sve zatvoreno.
Ako te zanima još nešto, bilošto o današnjoj Ljubljani, slobodno pitaj.
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 15.02.14 10:42
Hvala na detaljnom odgovoru kolegama Peri i Max po pitanju nekadašnjeg Ljubljanskog tramvaja koji je koliko se vidi iz prikazane skice pokrivao centar Ljubljane i mogao je zadovoljiti potrebe grada.Naravno sa daljnim širenjem grada i pruge su se mogle produžavati a i kombinacija sa busom nije ništa novo a toga imamo u Sarajevu,Zagrebu,Beogradu itd.Možda ambiciozni gradonačelnik Ljubljane vrati tramvaj ponovo u upotrebu ko zna.
Djida Zastavnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 972 ČLAN OD: : 2013-04-05
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 15.02.14 15:14
Sa otvaranja VIII. Mediteranskih igara u Splitu 1979.
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4603 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: SLIKE iz ex YU 24.02.14 5:47
Max Blitz (citat):
semsudin (citat):
Gledajući sliku Ljubljane koja je postavljena iz starih dana čini mi se da se vide i tramvajske tračnice a i kao vojnik koji je tu boravio slušao sam priče da je nekad i Ljubljana imala gradski prevoz tramvajem pa me interesuje kad je ukinut. Ljubljančani znate sigurno malo više o tome pa poželjno bih bilo čuti nešto o tome.
Ljubljančani će o nekim detaljima koji nisu ovdje:
Kolega Max Blitz(I ostali naravno koji poznaju ovu tematiku) moze li jedno objasnjenje za ZET(tako se nekada zvao zagrebacki elektro transport). Veceras u gostima sam imao strica i strinu.Sasvim slucajno smo dotakli pitanje tramvaja,uporedjivali sarajevske,beogradske i zagrebacke. Sarajevski tramvaji su uvezeni kao polovni iz Washingtona kada je ovaj dobio podzemnu zeljeznicu,bili su shiri u odnosu na beogradske koji su bili mislim uskotracni,opet kontam Goshini i Djuro Djakovic.Ja se sjecam da smo na sarajevskim tramvajima nailazili na natpise,imena americka sto je i razumljivo. Kakav je slucaj sa zagrebackim tramvajima i kako se sada zove to javno preduzece?
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju