FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.

Go down 
+29
mirko bratuš
humka83
Matrix
SveJug
Pero™
miran cvilak
Stazio
kaplar
Max Blitz
Boske
missar
nerona
warpaint
Profa
FOSIL
purger
dixi
šepa
Mateo Žižić
Kemo Specijalac
pera84
ZAGORAC
Nik
graničar šentilj
vladimir
Gringo
alexandar
jelen pivo
Vojnik Graničar
33 posters
Idi na stranicu : Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Next
AutorPoruka
miran cvilak
Vodnik
Vodnik

BROJ POSTOVA: : 443
ČLAN OD: : 2013-01-29
M(j)esto Šentilj

Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime26.07.13 8:44

Graničaru ali sam te bar na pravoj slici probao nači,več to je nešto he he he .

A o Mensudu nečemo pričati jer on nije prisutan ovde i ne može se braniti,zato molim prekinimo o tome.
Na vrh Go down
šepa
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
šepa

BROJ POSTOVA: : 384
ČLAN OD: : 2012-04-27
DOB : 54
M(j)esto ZENICA

Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime26.07.13 15:22

Vojnik Graničar (citat):
miran cvilak (citat):
Vidiš graničaru, zauvek si ostao u Ceršaku  i to na slici koja je Vlastništvo hčerke spaleta.
A činilo mi se odkada sam prvi puta video te slike da bi mogao biti ti na njoj ,ali nisam bio siguran.
Sada kada sam povečao sliku našao sam te.

[You must be registered and logged in to see this image.]

Miran nisam ni mislio da ćeš me moći pronaći na slici.
Slikano je iz velike udaljenosti i tu je problem.
Ova slika je nastala 22.12.1988. godine, četvrtak u jutarnjim satima ispred karaule "Ceršak" za dan JNA.
Tu su došli milicajci iz milicijske stanice "Šentilj - Pesnica", carinici, neki civili od kojih poznajem samo jednoga, djeca i nastavnice iz škole Ceršak....
Uglavnom da se ne mučiš pogađati i da ne ispada kao na kvizu je li ovaj ili onaj, ovo sam ja.
Ja sam obradio svoju (istu sliku).

Izgleda da si ti bio najviši na svojoj karauli.

Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8112
ČLAN OD: : 2011-09-05
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime26.07.13 18:27

šepa (citat):
Izgleda da si ti bio najviši na svojoj karauli.

Tako Šepa ja sam bio naj viši u karauli "Ceršak".
A Shabani Iljaz je bio naj manji vojnik u karauli.
Na vrh Go down
http://www.liveleak.com/
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime26.07.13 18:33

Ja dugo godina nisam ove slike vidio.
Tako da sam bio i zaboravio gdje se nalazi ovaj jarbol na kome visi zastava, tj. mislio sam da se nalazi s ove strane otkuda je ova slika slikana.
A onda kada sam vidio ovu sliku totalno me zbunilo.

A naj kasnije Miran rekao si mi da ćeš mi jednom reći jedan događaj u vezi tog jarbola na kojem je visila zastava.
Pa ja čekam da čujem tu zanimljivu priču.
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Zasjedno mjesto "Rupa"   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime26.07.13 19:55

Miran.
Evo jedne slike sa zasjednog mjesta "Rupa", slikano je 01.05.1989 godine, ponedjeljak u jutarnjim satima.
Imali smo užasan fotoaparat pa je takva i slika.
Zasjedno mjesto "Rupa" se nalazi oko 60-70 metara desno od ove table u smjeru strelice.
Tu se vidi da je bio neki ograđeni vrt kojeg je netko okopavao.
Ja nikada nikoga tu njisam sreo da kopa.
Na slici je desetar Zdenko Blažević iz Bosne i Hercegovine iz mjesta Konjic.
U karaulu "Ceršak" je došao 11.01.1989. god. srijed u 16:10 sati.
Njega sam jedinoga vidio nakon izlaska iz JNA 1991 ili 1992 godine u centru grada.
Tada mi je rekao da je pobjegao iz BiH te da se je smjestio u hotelu "LAV".
Više ga nikada nisam vidio.
Znam da mi je govorio da u Njemačkoj ima neku rodbinu, tako da vjerujem da je otišao tamo.

Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Radio prijemnik u karauli "Ceršak"   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime27.07.13 6:42

miran cvilak (citat):
Nisu to američke pločice-dog tags.
Te su od laganog aluminija i nisu istog oblika.
I da još ovde odgovorim na pitanje kako su nađene.
Nisam ih pronašao ja ,nego moj kolega koji mi je dao i graničarsku značku.
On je takav.
On je pretražio na karauli svaki kutak,pa je slučajno iz radoznalosti odšrafio i zadnju stranu starog radija u klubskoj prostoriji.
(Graničaru ti bi se ga verovatno morao sečati) i eto unutra te pločice.
[You must be registered and logged in to see this link.]
Čini mi se da je bio takav radio.

Miran.
Kada sam ja bio u karauli "Ceršak" bio je jedan stari radio prijemnik.
Ja ga se jako dobro sjećam.
Nije izgledao kao ovaj kojeg si ti pronašao na internetu.
I ja sam ga pokušavao pronaći na Internetu ali nigdje ga nema.
A onda se sjetih da sam takav radio prijemnik vidio u jednoj firmi kod njihovog čuvara na portirnici.
I tako ti ja jučer se zaputio do te firme, dođem do čuvara i kažem ja njemu trebao bi slikati vaš radio uređaj.
A on me blijedo gleda pa mi kaže.
Radio ne radi već nekoliko godina, razvaljen je i pun prašine.
Kažem mu ja nema veze neće nitko na slikama slušati glazbu samo da ga ja slikam.
I tako ga je iščupam ispod stola i okinem nekoliko slika.
I evo kakav smo mi u karauli "Ceršak imali radio prijemnik.

A onda vidim da je stvarno razvaljen, prljav, bez dugmadi itd.....
Pa se ja odlučio da ga uljepšam za forum.

I evo ga uređenoga.

Međutim sa ovim radio prijemnikom u karauli "Ceršak" je bio jedan događaj u kojem sam i ja bio jedan od sudionika.
Ali o tome nekom drugom prilikom.

Na vrh Go down
miran cvilak
Vodnik
Vodnik

M(j)esto Šentilj

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime27.07.13 8:47

Da takav je radio bio.Koliko smo več priča dužni.Ja sa onim jarbolom za zastavu (priča če biti kada ga idem uslikati tamo kde sada stoji) ti graničaru si dužan priču sa onim izvorom i sada još priču sa radijem,i ako se dobro sečam tu je i neka priča kako ste ti i Spale nakoga prevarili u onoj Štali kod katarine Hauc.
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Kontrola iz graničnog odsjeka Maribor   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime27.07.13 19:02

miran cvilak (citat):
.....i ako se dobro sečam tu je i neka priča kako ste ti i Spale nakoga prevarili u onoj Štali kod katarine Hauc.

Nisam to rekao.
Rekao sam kako su komandir karaule "Ceršak" Spasković Radoje i naša prva susjeda Katarin Hauc prevarili kontrolu graničnog odsjeka iz Maribora.
Ja sam tu bio samo statista i gledatelj događaja.
Nije to neki bog zna kakav događaj ali ipak je ostao zapisan u mome dnevniku do dana današnjeg.
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Zasjedno mjesto "Rupa"   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime27.07.13 19:11

ZASJEDNO MJESTO RUPA

Evo jedne moje slike slikane u blizini zasjednog mjesta "Rupa", slikano je 01.05.1989 godine, ponedjeljak u jutarnjim satima.
Tu sam iscrtao puteljak koji od sela Novine vodi prema zasjednom mjestu "Rupa" koji je istočno dalje oko 60-70 metara.
Na slici se vidi automatska puška M70AB2 , to nije moja pušta već sam je taj dan posudio od Shabani Iljaza samo radi fotografiranja.
Da je komandir karaule znao da sam uzeo tuđu pušku satrao bi me zbog toga.

Na vrh Go down
dpuric
Kapetan
Kapetan
dpuric

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
JM10 JM
Pravna Služba Pravna Služba
BROJ POSTOVA: : 3438
ČLAN OD: : 2012-10-22
DOB : 58
M(j)esto Kraljevo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime27.07.13 20:37

Vojnik Granicar. Cestitam za trud i dovitljivost. Imas +

Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Služimo narodu   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime28.07.13 18:10

dpuric (citat):
Vojnik Granicar. Cestitam za trud i dovitljivost. Imas +  

Nekada bi se znalo kazati: SLUŽIMO NARODU...
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Spasković Radoje i.....   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime28.07.13 18:15

Šepa.
Evo ovu sliku sam postavio jer mislim da bi možda ti na njoj nekoga mogao prepoznati.!?

Kada sam gledao ovu sliku vidio sam jedan detalj a to je da na karauli nema table "Karaula Ceršak".
Vjerojatno je ova fotografija snimljena puno prije nego sam i ja došao u karaulu "Ceršak".

I ono naj bitnije.
Nije mi jasno što to ovaj po činu visoki oficir JNA daje mome komandiru karaule Spaskoviću Radoji.
Neko priznanje ili tako nešto, još me zanima što li je to Spasković Radoje napravio da ga ovaj nagrađuje.

Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Deleut Mensud - zadnji komandir karaule "Ceršak"   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime28.07.13 21:51

miran cvilak (citat):
A o Mensudu nečemo pričati jer on nije prisutan ovde i ne može se braniti, zato molim prekinimo o tome.

Miran.
Nisam ja a nisi ni ti optužio zadnjeg komandira karaule „Ceršak“ Deleuta Mensuda već ga je optužio bivši poručnik JNA.
Samo znanja radi.
Na vrh Go down
šepa
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
šepa

M(j)esto ZENICA

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime28.07.13 23:26

Vojnik Graničar (citat):
Šepa.
Evo ovu sliku sam postavio jer mislim da bi možda ti na njoj nekoga mogao prepoznati.!?

Kada sam gledao ovu sliku vidio sam jedan detalj a to je da na karauli nema table "Karaula Ceršak".
Vjerojatno je ova fotografija snimljena puno prije nego sam i ja došao u karaulu "Ceršak".

I ono naj bitnije.
Nije mi jasno što to ovaj po činu visoki oficir JNA daje mome komandiru karaule Spaskoviću Radoji.
Neko priznanje ili tako nešto, još me zanima što li je to Spasković Radoje napravio da ga ovaj nagrađuje.

Koliko vidim ovo je neki potpukovnik ali ne prepoznajem ko je. Od oficira iz komande graničnog odsjeka Maribor znao sam kapetana Miliča i mislim da je bio pukovnik Korošec koji je imao imanje na Špičniku i kod kojeg sam jedanput sadio vinograd i napio se ko' vinta, ali ne bih se sjetio lika. Inače kad sam kod tog vinograda, to je meni bilo interesantno jer kod mene u Bosni nema vinograda, a i pokazao nam je svoj vinski podrum koji je bio ispod zemlje sa velikim bačvama, kamenim zidovima i kako to već treba da izgleda i zaista me se to dojmilo. Njegovo imanje je na samoj graničnoj liniji i čak je imao malogranični prelaz koji vodi direktno u dvorište.
Popravljam se, kad sam malo pregledao fotke, biće da je Korošec bio prijatelj vlasnika, a to je imanje Dreisiebner evo jedne fotke.

Na vrh Go down
miran cvilak
Vodnik
Vodnik

M(j)esto Šentilj

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime29.07.13 9:51

Vojnik Graničar (citat):
miran cvilak (citat):
A o Mensudu nečemo pričati jer on nije prisutan ovde i ne može se braniti, zato molim prekinimo o tome.
Miran.
Nisam ja a nisi ni ti optužio zadnjeg komandira karaule „Ceršak“ Deleuta Mensuda već ga je optužio bivši poručnik JNA.
Samo znanja radi.

Pa obtužio bih ga i ja,ali nisam sudija.A priča kako ga je obtužio oficir jna jako bi me interesirala.

Na vrh Go down
miran cvilak
Vodnik
Vodnik

M(j)esto Šentilj

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime29.07.13 9:58

Vojnik Graničar (citat):
I ono naj bitnije.

Pa dodeljuje mu neku zastavicu i priznanje.To je verovatno bilo priznanje za jedenicu jer zastavice se za osobu nisu dodeljivale. A što se vremena kad je to bilo tiče ,mislim da oficiri imaju još stare činove a Rade još nije Zastavnik.

Graničaru još nešto,kuća Lupša ima na ulazu 3 stepenice.

Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Potpukovnik Zdravko Cverlin.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime29.07.13 18:04

šepa (citat):
Koliko vidim ovo je neki potpukovnik ali ne prepoznajem ko je.
Od oficira iz komande graničnog odsjeka Maribor znao sam kapetana Miliča i mislim da je bio pukovnik Korošec.....

Ovako broj 1 je naravno moj komandir karaule "Ceršak" zastavnik I klase Spasković Radoje.
Pod brojm 2 je potpukovnik Zdravko Cverlin iz Graničnog odsjeka Maribor.
Bar jednom mjesečno bi znao doći u karaulu "Ceršak" ili u neku od susjednih karaula.
Spasković Radoje ga nije baš volio.
I na ovoj slici se vidi da Spasković Radoje nije baš nešto veseo iako mu Zdravko Cverlin daje neko priznanje ili nešto tako.
Imao sam priliku vidjeti kada Zdravko Cverlin na 1 katu karaule "Ceršak" kida i baca na pod raspored koji je napisao Spasković Radoje, čitavo vrijeme se je derao na komandira karaule a Spasković Radoje je mučao ko zaliven.

Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Kuća Spasković Radoja   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime29.07.13 18:24

miran cvilak (citat):
Graničaru još nešto, kuća Lupša ima na ulazu 3 stepenice.

Nevjerojatno koja upornost.!!!

A kad smo kod ulaza.
Reci mi za kuću komandira karaule "Ceršak" Spasković Radoja.
Tj. ulaz u njegovu kuću se nalazi na prdnjoj stranu (do ulice) eeee sada taj ulaz nije sa prednje lijeve strane, nije na sredini već je na desnoj strani.
Ako me pamćenje ne vara.
Kroz ta vrata je izišla njegova žena (zaboravio sam kako joj je ime) i donijela nam soka dok smo iskrcavali kamion cigle.

Vojnik Graničar: komentar modifikovan dana: 29.07.13 18:46; prepravljeno ukupno 2 puta
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: JNA osmatračnice kod karaule "Ceršak"   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime29.07.13 18:30

Miran.
Ma nikako da te pitam pa evo sada se sjetih.
Kada si, ili kako si saznao da JNA ima u šimu onu osmatračnicu (bunker) koja se nalazi iznad brane.

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3592
ČLAN OD: : 2012-02-13
DOB : 60

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime29.07.13 19:20

Vojnik Graničar (citat):

šepa (citat):
Koliko vidim ovo je neki potpukovnik ali ne prepoznajem ko je.
Od oficira iz komande graničnog odsjeka Maribor znao sam kapetana Miliča i mislim da je bio pukovnik Korošec.....
Ovako broj 1 je naravno moj komandir karaule "Ceršak" zastavnik I klase Spasković Radoje.
Pod brojm 2 je potpukovnik Zdravko Cverlin iz Graničnog odsjeka Maribor.
Bar jednom mjesečno bi znao doći u karaulu "Ceršak" ili u neku od susjednih karaula.
Spasković Radoje ga nije baš volio.
I na ovoj slici se vidi da Spasković Radoje nije baš nešto veseo iako mu Zdravko Cverlin daje neko priznanje ili nešto tako.
Imao sam priliku vidjeti kada Zdravko Cverlin na 1 katu karaule "Ceršak" kida i baca na pod raspored koji je napisao Spasković Radoje, čitavo vrijeme se je derao na komandira karaule a Spasković Radoje je mučao ko zaliven.

To se obično dogodi kad se raspored samo prepisuje.

Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Slika iz kasarne "Franc Roznam Stane" - Kadetnica.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime29.07.13 19:44

Miran.
Šepa.
Zagorac.
Sutra ujutro ću postaviti jednu sliku da vidim tko od vas ima oko sokolovo.
Večeras malo vježbajte očima da vidim hoćete li me pronaći.!!!
Na vrh Go down
miran cvilak
Vodnik
Vodnik

M(j)esto Šentilj

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime29.07.13 20:07

Vojnik Graničar (citat):
miran cvilak (citat):
Graničaru još nešto, kuća Lupša ima na ulazu 3 stepenice.
Nevjerojatno koja upornost.!!!

A kad smo kod ulaza.
Reci mi za kuću komandira karaule "Ceršak" Spasković Radoja.
Tj. ulaz u njegovu kuću se nalazi na prdnjoj stranu (do ulice) eeee sada taj ulaz nije sa prednje lijeve strane, nije na sredini već je na desnoj strani.
Ako me pamćenje ne vara.
Kroz ta vrata je izišla njegova žena (zaboravio sam kako joj je ime) i donijela nam soka dok smo iskrcavali kamion cigle.

Ulaz (stepenice) to jest glavni ulaz je na lavoj strani kuće.A ravno sa ulice na sredini kuče po maloj nizbrdici dođeš u garažu iz koje možeš isto tako uči u kuću.

Na vrh Go down
miran cvilak
Vodnik
Vodnik

M(j)esto Šentilj

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime29.07.13 20:13

Vojnik Graničar (citat):

Miran.
Ma nikako da te pitam pa evo sada se sjetih.
Kada si, ili kako si saznao da JNA ima u šimu onu osmatračnicu (bunker) koja se nalazi iznad brane.

Otkako znam za sebe.Mi koji smo tamo rođeni od malena smo slušali šta sve u šumi ima,i da nesmemo tamo.I večina se toga i pridržavala.Tako da ja naprimer nikada do 91  (tada sam imao 30 g.) nisam bio na rupi ili na vašem patrolnom putu.Više puta sam išao na vaš istočni teren kod onog ribnjaka kde smo se i kupali ,a komšije su imali tamo i njive pa smo zato išli tamo.a niko nije imao šume na granici pa zato na zapadni deo nismo išli.Ali znali smo da tamo ima bunker koji je usmeren na branu. I možda mi nečeš veroveti ,tej bunker sam prvi puta video tek prošle godine.

Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Slika sa svečane obaveze.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime30.07.13 9:19

Ovo je jedna od najboljih slika koje imam iz doba JNA.
Iako je mjesto ovoj fotografiji na stranicama kasarne "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3, evo neka se i ovdje vidi.
Ovu fotografiju je snimio netko od pripadnika JNA koji su organizirali polaganje svečane obaveze.
Slika je nastala u Mariboru u jutarnjim satima 11.06.1988. god. subota u kasarni "Franc Rozman Stane" ili kako smo je mi skraćeno zvali „Kadetnica“.
Tu još nisam pojma imao da postoje karaule, da postoji karaula "Ceršak",  da ću mnoge noći provesti u šumi, da ću pucati u graničnom pojasu i demonstrirati silu, da ću zarobljavati ljude.
Na ovoj slici bi Šepa trebao prepoznati mene i još dva vojnika.
Četvoricu vojnika sa ove slike će sudbina odvesti u karaulu „Ceršak“.
U pozadini je Kemo Specijalac na pozornici postavio svoje instrumente da nas muzikom razveseli iako nas je u budućnosti čekalo težak posao i puno toga lošega.

Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: JNA osmatračnica.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime30.07.13 10:43

miran cvilak (citat):
Otkako znam za sebe.
Mi koji smo tamo rođeni od malena smo slušali šta sve u šumi ima,i da nesmemo tamo.
I večina se toga i pridržavala.
Tako da ja naprimer nikada do 91 (tada sam imao 30 g.) nisam bio na rupi ili na vašem patrolnom putu.
Više puta sam išao na vaš istočni teren kod onog ribnjaka kde smo se i kupali ,a komšije su imali tamo i njive pa smo zato išli tamo.a niko nije imao šume na granici pa zato na zapadni deo nismo išli.
Ali znali smo da tamo ima bunker koji je usmeren na branu.
I možda mi nečeš veroveti ,tej bunker sam prvi puta video tek prošle godine.

Otkrio si javnosti strateški važan objekt koji je bio skriven od oka javnosti u šumi na području odgovornosti karaule "Ceršak".
Smatraj se odgovornim za to.
Kad se ponovno formiraju granične jedinice JNA bit ćeš pozvan na raport tog što si učinio.
Na vrh Go down
miran cvilak
Vodnik
Vodnik

M(j)esto Šentilj

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime30.07.13 10:43

Ja se predajem!!!granata scratch

Ne mogu te pronači na slici!

miran cvilak: komentar modifikovan dana: 30.07.13 10:45; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
miran cvilak
Vodnik
Vodnik

M(j)esto Šentilj

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime30.07.13 10:45

Vojnik Graničar (citat):
miran cvilak (citat):
Otkako znam za sebe.
Mi koji smo tamo rođeni od malena smo slušali šta sve u šumi ima,i da nesmemo tamo.
I večina se toga i pridržavala.
Tako da ja naprimer nikada do 91 (tada sam imao 30 g.) nisam bio na rupi ili na vašem patrolnom putu.
Više puta sam išao na vaš istočni teren kod onog ribnjaka kde smo se i kupali ,a komšije su imali tamo i njive pa smo zato išli tamo.a niko nije imao šume na granici pa zato na zapadni deo nismo išli.
Ali znali smo da tamo ima bunker koji je usmeren na branu.
I možda mi nečeš veroveti ,tej bunker sam prvi puta video tek prošle godine.
Otkrio si javnosti strateški važan objekt koji je bio skriven od oka javnosti u šumi na području odgovornosti karaule "Ceršak".
Smatraj se odgovornim za to.
Kad se ponovno formiraju granične jedinice JNA bit ćeš pozvan na raport tog što si učinio.

Razumeo!

Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Slika sa svečane obaveze.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime30.07.13 10:48

miran cvilak (citat):

Znam da je teško, ima nas puno na slici i svi u istoj uniformi.
Odgovor ću ti poslati porukom.!!!
Neka i drugi pokušaju pogoditi.
Na vrh Go down
miran cvilak
Vodnik
Vodnik

M(j)esto Šentilj

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime30.07.13 10:49

Problem je u tome što ne vidim puškomitraljez Smile Najpre sam to tražio! Evo našao sam te.
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime30.07.13 11:02

miran cvilak (citat):

Izgleda da se on uvijek gurao u prve redove.
Na vrh Go down
Pero™
Poručnik
Poručnik
Pero™

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2042
ČLAN OD: : 2012-10-29
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime30.07.13 11:33

Graničaru: nezam dali sam te več pitao... pošto vidim da imate broj 63 i ulicu...dali su vam poštu i pakete donosili na karaulu ili ste išli sami na poštu.

Mi smo sami odlazili po poštu u selo, daleko je bilo za poštara, a i zimi teško prohodno, ni leti nisu donosili, išli smo sami.
Na vrh Go down
zastavnik
Zastavnik
Zastavnik
zastavnik

BROJ POSTOVA: : 899
ČLAN OD: : 2010-12-07
DOB : 62
M(j)esto Bačka Topola

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime30.07.13 13:31

milan cvilak (citat):
Vojnik Graničar (citat):
I ono naj bitnije.

Pa dodeljuje mu neku zastavicu i priznanje.To je verovatno bilo priznanje za jedenicu jer zastavice se za osobu nisu dodeljivale. A što se vremena kad je to bilo tiče, mislim da oficiri imaju još stare činove a Rade još nije Zastavnik.

Graničaru još nešto,kuća Lupša ima na ulazu 3 stepenice.

Varaš se, upravo se na slici vidi da su novi oficirski i podoficirski činovi: potpukovnik ima duplu ogradu, a zastavnik ima dve crte i zvezdu, znači najranije je moglo biti za 22.decembar 1982, jer se novo označavanje činova primenjuje od 1.oktobra 1982. godine.

Na vrh Go down
šepa
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
šepa

M(j)esto ZENICA

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime30.07.13 15:07

Vojnik Graničar (citat):
Ovo je jedna od najboljih slika koje imam iz doba JNA.
Iako je mjesto ovoj fotografiji na stranicama kasarne "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3, evo neka se i ovdje vidi.
Ovu fotografiju je snimio netko od pripadnika JNA koji su organizirali polaganje svečane obaveze.
Slika je nastala u Mariboru u jutarnjim satima 11.06.1988. god. subota u kasarni "Franc Rozman Stane" ili kako smo je mi skraćeno zvali „Kadetnica“.
Tu još nisam pojma imao da postoje karaule, da postoji karaula "Ceršak",  da ću mnoge noći provesti u šumi, da ću pucati u graničnom pojasu i demonstrirati silu, da ću zarobljavati ljude.
Na ovoj slici bi Šepa trebao prepoznati mene i još dva vojnika.
Četvoricu vojnika sa ove slike će sudbina odvesti u karaulu „Ceršak“.
U pozadini je Kemo Specijalac na pozornici postavio svoje instrumente da nas muzikom razveseli iako nas je u budućnosti čekalo težak posao i puno toga lošega.

Tebe uz sav trud ne mogu otkriti. Prvi s lijeva koji sjedi mislim da je Milivojević Mitar. A treći s lijeva od ovog civila mislim da je Nuhanović Nedžad. Reci mi je li ovo poručnik Šokec Marijan nekako mi izgleda deblji ovdje.
A DA NISI ČETVRTI S LIJEVA U SREDNJEM REDU?

Na vrh Go down
purger
Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

Forumska Spomenica 2009 FS
Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) Orden NA
BROJ POSTOVA: : 4400
ČLAN OD: : 2009-11-15
DOB : 59
M(j)esto ZAGREB

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime30.07.13 17:13

Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime30.07.13 21:35

ZAGORAC (citat):
miran cvilak (citat):

Izgleda da se on uvijek gurao u prve redove.

Prvi red,sjedi,PM naslonjen na rame.
Na vrh Go down
Pero™
Poručnik
Poručnik
Pero™

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime30.07.13 22:13

Zanimljiva slika i ''duh'' nekih vremena koja više neče postojati.

I u sedečem stavu je viši od drugih. Dobro da su imali novije PM, kod nas na obuci bi zaradio šarca. Twisted Evil 
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime30.07.13 22:16

Pero™ (citat):

I u sedečem stavu je viši od drugih. Dobro da su imali novije PM, kod nas na obuci bi zaradio šarca. Twisted Evil 

Ja bih mu dao postolje za M-53 i normalno AP. Wink
Na vrh Go down
Pero™
Poručnik
Poručnik
Pero™

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime30.07.13 23:07

ZAGORAC (citat):
Pero™ (citat):

Ja bih mu dao postolje za M-53 i normalno AP. Wink

Zločko Zlobni.... Razz 

Na obuci smo imali i i šarce M53 i nosioce postolja a i novije PM M72. PM M53 i postolje su zadužili dva brata blizanca, stvarno su bili malo več od proseka, ali ipak jim nije bilo lako. Inače nekoliko generacija pre mene su na karauli još dužili PAP-ovke i Šarce. Za postolja neznam, ali sa Šarcem u patrolu nije bilo baš lako. Znam da je bio dobro oružje, ali za patrole baš nije bio.
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime31.07.13 7:18

šepa (citat):
Tebe uz sav trud ne mogu otkriti.
Prvi s lijeva koji sjedi mislim da je Milivojević Mitar.
A treći s lijeva od ovog civila mislim da je Nuhanović Nedžad. Reci mi je li ovo poručnik Šokec Marijan nekako mi izgleda deblji ovdje.

Šepa, Šepa...
Pogodio je Miran i Zagorac.
Moja puška te 1988/1989 godine je bila puškomitraljez M72B1, jer sam ja bio po VES-u nišandžija puškomitraljeza.
Na ovoj slici se vidi da ga imam samo ja (pod brojem 1).
Broj 2. Ovo si pogodio to je naj manji vojnik koji je bio te 1988 godine u kasarni "Tone TomšiČ", Milivojević Mitar.
Broj 3. Ovo je Radoslav Ćirović - Srbin iz Beograda a ne Nihanović kako ti kažeš.
Broj 4. Na ovoj slici nema  Marijana Šokeca, pa sam označio potporučnika Rexha Naima ili kako se izgovara Redža Naim, on je sada potpukovnik kosovske policije.
Broj 5. A za ovoga pod brojem 5 za koga misliš da sam ja to je Bogdanović Aca, on j Albanac nisam siguran ili iz Makedonije ili sa Kosova.
Idući put ću navesti podatke za vojnike sa slike tj. za one koje imam, neke ljude sa ove slike sam nažalost zaboravio.
Šepa, čudi me da nisi prepoznao svoga desetara Kurbegović Aliju.!?

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime31.07.13 7:29

Vojnik Graničar (citat):
šepa (citat):
A treći s lijeva od ovog civila mislim da je Nuhanović Nedžad. Reci mi je li ovo poručnik Šokec Marijan nekako mi izgleda deblji ovdje.

Šepa, Šepa...
Moja puška te 1988/1989 godine je bila puškomitraljez M72B1, jer sam ja bio po VES-u nišandžija puškomitraljeza.
Broj 2. Ovo si pogodio to je naj manji vojnik koji je bio te 1988 godine u kasarni "Tone TomšiČ", Milivojević Mitar.
Broj 3. Ovo je Radoslav Ćirović - Srbin iz Beograda a ne Nihanović kako ti kažeš.
Broj 4. Na ovoj slici nema  Marijana Šokeca, pa sam označio potporučnika Rexha Naima ili kako se izgovara Redža Naim, on je sada potpukovnik kosovske policije.
Broj 5. A za ovoga pod brojem 5 za koga misliš da sam ja to je Bogdanović Aca, on j Albanac nisam siguran ili iz Makedonije ili sa Kosova.
Idući put ću navesti podatke za vojnike sa slike tj. za one koje imam, neke ljude sa ove slike sam nažalost zaboravio.
Šepa, čudi me da nisi prepoznao svoga dsetara Kurbegović Aliju.!?

Pa nije bilo teško, potražio sam najružnijeg! Laughing

Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime31.07.13 7:34

ZAGORAC (citat):
Pa nije bilo teško, portažio sam najružnijeg! Laughing

Zagorac.
Da nije bilo puškomitraljeza nikada me ne bi pronašao.!!!
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime31.07.13 7:39

Kako ne,pa samo sam malo bolje pogledao sliku sa karaule(kod one ograde i živice,bez kape)
Na vrh Go down
šepa
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
šepa

M(j)esto ZENICA

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime31.07.13 8:56

ZAGORAC (citat):
Vojnik Graničar (citat):
šepa (citat):

Šepa, Šepa...
Šepa, čudi me da nisi prepoznao svoga desetara Kurbegović Aliju.!?

Za Nuhanovića sam mislio treći računajući i civila, a Kurbegović Alija nije bio desetar u II četi II vodu u kojem sam ja bio to sam siguran.Moj desetar (mitraljesko odjeljenje) bio je Redžović, još su bili Nuhanović i Nikolić.I na mojoj zakletvi Redža je stupao strojev korak u počasnom vodu.

Na vrh Go down
Kemo Specijalac
GENERAL POTPUKOVNIK u rezervnom sastavu
GENERAL POTPUKOVNIK u rezervnom sastavu
Kemo Specijalac

BROJ POSTOVA: : 1139
ČLAN OD: : 2012-03-03
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime31.07.13 10:32

oficir sa sapkom i odlikovanjima u sredini je pukovnik Marcetic?
Na vrh Go down
Pero™
Poručnik
Poručnik
Pero™

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto LJ, nekad SFRJ

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime31.07.13 10:47

ZAGORAC (citat):

Zločko Zlobni

Dobro da smo tako daleko, inače bi morao da častiš koju rundu da se odkupiš za ovakve misli.
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime31.07.13 13:16

šepa (citat):
šepa (citat):
ZAGORAC (citat):
Vojnik Graničar (citat):
šepa (citat):

Šepa, Šepa...
Šepa, čudi me da nisi prepoznao svoga dsetara Kurbegović Aliju.!?
Za Nuhanovića sam mislio treći računajući i civila, a Kurbegović Alija nije bio desetar u II četi II vodu u kojem sam ja bio to sam siguran.Moj desetar (mitraljesko odjeljenje) bio je Redžović, još su bili Nuhanović i Nikolić.I na mojoj zakletvi Redža je stupao strojev korak u počasnom vodu
I ja imam fotografiju ispred istog ovog panoa na dan zakletve ali sa članovima porodice, vjerovatno je i tada Kemo štimao gitaru. Very Happy 

E moj šepa, to si upisao na krivo mjesto. No

Na vrh Go down
miran cvilak
Vodnik
Vodnik

M(j)esto Šentilj

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime31.07.13 19:48

Evo ovo sam spremio danas od tebe za tvog komandira.

I posle oneo mom bivšem komšiji i tvom komandantu.

I na kraju sretnem ovu Gospođu (ko je to vi odgonetnite) koja vas sve koji ste služili na granici,a naročito sve koji ste služili na karauli Ceršak,puno i od srca pozdravlja.

Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime31.07.13 21:00

Gospođa Spasković.
Na vrh Go down
miran cvilak
Vodnik
Vodnik

M(j)esto Šentilj

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime31.07.13 21:07

Slavica Spaskovič Hčerka!
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime31.07.13 21:14

Molim da mi Slavica oprosti.(izgleda mi dosta "ozbiljnih" godina pa...)
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.   Karaula "Ceršak"  V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina. - Page 16 Icon_minitime

Na vrh Go down

Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.
Na vrh 
Stranica 16/20Idi na stranicu : Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Next
 Similar topics
-
» Karaula "Ceršak" V.P. 5457 - granični odsjek Maribor - 1988 -1989 godina.
» Karaula "ŠPIČNIK" VP 5457, granični odsjek Maribor sept. 1988.-1989.
» Karaula 'Vipolže' VP 2146
» Karaula 'Šentilj' januar 1990. - januar 1991.
» Karaula 'Sladki Vrh'