FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Rečna flotila

Go down 
+33
PORUCNIK
Ica Nina
paketije
darko006
laniko
zastavnik
alex 68
semsudin
LUPE44
mornar71
013gonzo
vladimir
Braco
Minolovac
COKZ
mura
tomerc
Mikula 67
Denis Jovičić
SveJug
Max Blitz
Stazio
Georg540505
ZAGORAC
HogarViking
Rodic Zeljko
Matrix
vlade021
Gringo
mgalic2
alexandar
purger
Kaplar M
37 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Next
AutorPoruka
Kaplar M
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
Kaplar M

BROJ POSTOVA: : 657
ČLAN OD: : 2010-11-06
DOB : 59
M(j)esto Belgrade

Rečna flotila - Page 6 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime15.04.12 13:58

vlade021 (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.]

Vlade, da li su se kasnije koristili samo brodovi ili je zadrzavan i deo artiljerijskog naoruzanja na njima?
Pitam, jer sam citao da je tada bilo mnogo razlicitih kalibara, pa se cesto desavalo da (npr.) topovi budu beskorisni usled nedostataka odgovarajucih kalibara.
Kako se to resavalo u JNA nakon II sv. rata?

Na vrh Go down
purger
Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

Forumska Spomenica 2009 FS
Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) Orden NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
BROJ POSTOVA: : 4400
ČLAN OD: : 2009-11-15
M(j)esto ZAGREB

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime15.04.12 15:54

Molim jednodg dobrovoljca da mi objasni što bi trebala značit riječ "monitor" u ovom kontekstu o kojem govorimo dakle o brodu?
Izvedenica te riječi bila bi ?

Kapetan I klase
Kapetan I klase

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 4561
ČLAN OD: : 2011-06-23

KomentarNaslov komentara: Re   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime15.04.12 16:10

Signore generale........na 2.strani ove teme...... cheers
Na vrh Go down
purger
Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

M(j)esto ZAGREB

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime15.04.12 22:16

aleksandar obradovic (citat):
Signore generale........na 2.strani ove teme...... cheers

Embarassed al me izgrdi lol! nisam bio pažljiv a i taj izraz se danas nekako ne koristi ili ga ja nisam primjetio.

Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
Kaplar M

M(j)esto Belgrade

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime16.04.12 9:41

Ja sam bio ubedjen da generali koriguju jedni druge samo u komandi, nikako pred vojskom... Very Happy Very Happy Very Happy
Na vrh Go down
Kaplar M
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
Kaplar M

M(j)esto Belgrade

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime16.04.12 9:49

I nasao sam jos patrolni camac PC-304,isto gradjen u Tivtu ,patrolirao po Ohridskom jezeru, preuzela ga makedonska vojska.

Vidim da je vecina camaca na Ohridskom jezeru sagradjena u Tivtu! Kako su ih transportovali kopnenim putem do Makedonije, s obzirom na gabarite koji se vide na prilozenim fotografijama?

Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Re   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime16.04.12 11:13

Kaplar M (citat):
Ja sam bio ubedjen da generali koriguju jedni druge samo u komandi, nikako pred vojskom... Very Happy Very Happy Very Happy

To je znak da smo na ovom Forumu svi jednaki.........i da u komandi pricamo o admin. stvarima....... Smile
Imamo samo veca ovlascenja , ali i obavezu kontrole i pracenja Foruma, na sta smo dobrovoljno pristali, pa samim tim dodje do situacije da pomognemo jedan drugom.....Ja sam to samo tako shvatio i uradio.... Smile
Na vrh Go down
purger
Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

M(j)esto ZAGREB

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime16.04.12 12:34

Kaplar M (citat):
Ja sam bio ubedjen da generali koriguju jedni druge samo u komandi, nikako pred vojskom...  Very Happy  Very Happy  Very Happy

Kaplar NEMA protekcija!Nisam pazio i dobio sam po repu,Obradović je inaće bezbednjak pa ti izvoli  lol!

Džomba
Džomba
vlade021

BROJ POSTOVA: : 107
ČLAN OD: : 2011-11-06

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime16.04.12 18:09

људи да не скренемо са теме ,одошмо на језера са река.ипак ево једна слика:

Na vrh Go down
vlade021
Džomba
Džomba
vlade021

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime16.04.12 18:14

Rangovna mornaricka zastava predsjednika savezne skupstine I velicina.....stoji u naslovu teksta, od pre nekog vremena, za zastavu koju je koristila RRF JNA.Zastava je bila na aukciji za prodaju.Jos stoji da je vrlo , vrlo retka.......Dim..49x45cm.

Бродови ЈРМ и РРФ имали су комплете застава за сваку прилику,тако су дужили и ранговне заставе.немој те да вас буни ако је нека застава нова.није било прилике да се користи.иначе обавезно се на јарболу вијала застава К-данта брода,на броду где је укрцан по формацији старији К-дант вијала се његова(К-дант Одреда,Дивизиона,Флотиле и сл.)

Na vrh Go down
vlade021
Džomba
Džomba
vlade021

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime16.04.12 18:23

Kaplar M (citat):
vlade021 (citat):

Vlade, da li su se kasnije koristili samo brodovi ili je zadrzavan i deo artiljerijskog naoruzanja na njima?
Pitam, jer sam citao da je tada bilo mnogo razlicitih kalibara, pa se cesto desavalo da (npr.) topovi budu beskorisni usled nedostataka odgovarajucih kalibara.
Kako se to resavalo u JNA nakon II sv. rata?

тешко је одговорити на то питање, све се решавало од случаја до случаја.зависило је првенствено од затечених залиха.

Na vrh Go down
Kaplar M
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
Kaplar M

M(j)esto Belgrade

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime18.04.12 12:31

Ovo poslednje me podsetilo na reklame danasnjih trgovinskih lanaca... "dok traju zalihe" cheers
Na vrh Go down
Kaplar M
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
Kaplar M

M(j)esto Belgrade

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime18.04.12 23:01

Ruski bronekater tip 1125 bez prednje tenkovske kupole

Ovi camci izgleda da bas brzo plove, sudeci po talasima koje prave... A koliko sam razumeo, oklopljeni su, sto znaci da su dosta teski !!!

Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime20.04.12 16:11

Nasao sam da su ih zvali DUNAVSKI OKLOPNICI..........osnovne verzije su 1124 i 1125 po uzoru na Ruske iz Dunavske flote za vreme 2.sv.rata.
Napomena je da su bili "idealni" za plovidbu Dunavom, po rukavcima, otokama, plicim delovima........Konstruisani u Rusiji i serijski se proizvode vec tridesetih godina, sa pramcanim kupolama od tenka t-28, ili t-34......Kod nas su bili i bez njih.
TIP-1124...tzv."veliki oklopni camac"...izvorno
pogonska grupa dva benzinska motora 2x900ks
deplasman 52.5ili 50t
dimenzije 25.3x4.1x0.9m
brzina uzvodna 11.1cv, nizvodna 19.4cv
posada 17ljudi

TIP1125...tzv."mali oklopni camac"
pogonska grupa, benzinski motor 720-800ks
deplasman 26.5 ili 29.9t
dimenzije 22.65x3.55x0.56m
brzina uzvodno 15cv, nizvodno 19.7cv
posada 13ljudu

Verzija okc 3b
pogonska grupa dva benzinska motora 2x1500ks
deplasman 51.6t
dimenzije 25x4.05x0.835m

Ovu zadnju verziju je RRF JNA gradila u svojim brodogradilistima i imala u sastavu od 1958god. Posle rata iz Dunava kod Vukovara su izvadjena dva, imali su oznake roc-200(posle rezolucije informbiroa, preimenovan u roc-201) i roc-201(posle rezolucije roc-202)....dva domaca su bila roc-203 i roc-204.Svi su povuceni iz sluzbe 1964.godine.

neke slike imamo a ovo je izvorni Ruski

Max Blitz: komentar modifikovan dana: 22.07.14 17:50; prepravljeno ukupno 4 puta (Reason for editing : ....lapsus calami...)
Na vrh Go down
vlade021
Džomba
Džomba
vlade021

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime20.04.12 17:00

ево нешто из друге перспективе са сајта"Палуба":

Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Re   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime21.04.12 15:14

Izgledaju "strahovito".......a i taj "plitak gaz"....cinio ih je, izmedju ostalog, idealnim za vode Dunava Smile
Na vrh Go down
vlade021
Džomba
Džomba
vlade021

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime21.04.12 21:22

Kaplar M (citat):
Rangovna mornaricka zastava predsjednika savezne skupstine I velicina.....stoji u naslovu teksta, od pre nekog vremena, za zastavu koju je koristila RRF JNA.Zastava je bila na aukciji za prodaju.Jos stoji da je vrlo , vrlo retka.......Dim..49x45cm.

Sve te aukcijske stvari su pod jednom velikom sumnjom, jer je tesko utvrditi autenticnost, odnosno originalnost odredjenog predmeta. Ne govorim konkretno u vezi ove zastave, vec generalno, s obzirom da su ljudi kupovali pojedine stvari na tim aukcijama a onda konstatovali kako je to bezvredno, tj. samo uspesna kopija necega sto su zeleli da imaju.

Бродови ЈРМ и РРФ имали су комплете застава за сваку прилику,тако су дужили и ранговне заставе.немој те да вас буни ако је нека застава нова.није било прилике да се користи.иначе обавезно се на јарболу вијала застава К-данта брода,на броду где је укрцан по формацији старији К-дант вијала се његова(К-дант Одреда,Дивизиона,Флотиле и сл.)

Na vrh Go down
vlade021
Džomba
Džomba
vlade021

KomentarNaslov komentara: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime21.04.12 21:25

Na vrh Go down
vlade021
Džomba
Džomba
vlade021

KomentarNaslov komentara: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime21.04.12 21:26

Na vrh Go down
vlade021
Džomba
Džomba
vlade021

KomentarNaslov komentara: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime21.04.12 21:27

Na vrh Go down
Kaplar M
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
Kaplar M

M(j)esto Belgrade

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime22.04.12 22:36

Razumem da je postojao cin Admirala Flote, ali sta je obicno bio po cinu Komandant Flote... da li su te dve titule (funkcije) medjusobno povezane?
Na vrh Go down
vlade021
Džomba
Džomba
vlade021

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime24.04.12 19:50

адмирал флоте је чин,К-дант флоте,ескадре,дивизиона и сл. је функција.у јединицама КОВ-а имамо чинове генерала и на врху свих је генерал армије тако нешто је и ово.
Na vrh Go down
Kaplar M
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
Kaplar M

M(j)esto Belgrade

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime23.05.12 22:49

vlade021 (citat):
ево нешто из друге перспективе са сајта"Палуба":

Jesu li ovo patrolni camci ili...?

Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Re   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime23.05.12 22:59

Recni oklopni camci.........DUNAVSKI JURISNICI..... Smile
Na vrh Go down
HogarViking
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 8
ČLAN OD: : 2012-06-24

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime24.06.12 18:00

Pozdrav Mornari i ostali pripadnici foruma! 73:a klasa (oktobar 1983) MNC u Puli, na Muzilu, u RRF-u od dec 1983 do dec 1984, 3. odred recnih minolovaca, RML 314. Drago mi je dasam vas nasao dok sam vrsljao po netu trazeci jednog starog drugara. Pozz HogarViking Laughing
Na vrh Go down
Kaplar M
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
Kaplar M

M(j)esto Belgrade

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime26.06.12 9:08

HogarViking (citat):
Pozdrav Mornari i ostali pripadnici foruma! 73:a klasa (oktobar 1983) MNC u Puli, na Muzilu, u RRF-u od dec 1983 do dec 1984, 3. odred recnih minolovaca, RML 314. Drago mi je dasam vas nasao dok sam vrsljao po netu trazeci jednog starog drugara. Pozz HogarViking Laughing

E, Hogare, dobrodosao...
Mi ovde otvorili temu o RRF, pa udarili po teoriji s obzirom da smo u ovoj temi izuzev Vlade021, svi pripadnici drugih rodova. Ti ces kao pripadnik ove jedinice sigurno imati zanimljivije price.
Jos jednom, dobro nam dosao.
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Re   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime26.06.12 15:21

Dobrodosao HOGAR... cheers
Kaplar ti je sve rekao......pridruzi se u komentarima.... Smile I reci mi samo koji je to RML-314 Question

PS- pardon, vidim sluzio si 83.-84....a ovaj tvoj M 314. je 1989. izbacen iz upotrebe i verovatno je otisao u staro gvozdje na zalost... Smile

aleksandar obradovic: komentar modifikovan dana: 26.06.12 15:40; prepravljeno ukupno 1 puta (Reason for editing : .......dodao PS....)
Na vrh Go down
HogarViking
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 8
ČLAN OD: : 2012-06-24

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime30.06.12 13:06

RML (Recni minolovac) 314, moj brod, imate sliku na str.br.4. Inace svaki ORM (Odred recnih minolovaca) se sastojajo od ukupno po 6 brodova. Prvi ORM su sacinjavali brodovi tipa "Nestin" a Drugi i Treci su sacinjavali brodovi tipa "RML 307. Prvi i Drugi ORM su bili aktivni a Treci rezervni sastav. Treci ORM (moj) je bio sa po 5 mornara (inace redovna posada 8 mornara i 5 staresina) po brodu i ukupno 5 staresina. U moje vreme komandant Treceg ORM je bio PBB (Porucnik Bojnog Broda / kapetan 1:e klase) Srboljub Markovic, ljudina od coveka sa velikim srcem i velikom strascu za sah.
Pozz Hogar Cool
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Re   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime30.06.12 13:21

Da video sam Hogar......zato sam i dodao PS na postu....Hvala ti, .....i daj jos malo informacija..... Very Happy
Na vrh Go down
vlade021
Džomba
Džomba
vlade021

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime08.08.12 18:53

Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

BROJ POSTOVA: : 3705
ČLAN OD: : 2011-09-29

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime09.08.12 19:19

Zar je to nije forum JNA.....
Pametni ljudi sebe prilagođavaju svijetu, a glupi svijet prilagođavaju sebi.
Na vrh Go down
vlade021
Džomba
Džomba
vlade021

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime10.08.12 18:05

Gringo (citat):
Zar je to nije forum JNA.....
Pametni ljudi sebe prilagođavaju svijetu, a glupi svijet prilagođavaju sebi.

лепо би било за нас глупе појаснити пословицу.
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

BROJ POSTOVA: : 3705
ČLAN OD: : 2011-09-29

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime10.08.12 18:38

Sve ti piše, zar ne ako je forum o JNA a ti stavljaš slike vojske Srbije koje kao, obilježavaju dan flotile, zar da ja stavim slike HV kako obilježavaju dan pada Krajine, iz recimo Kninske vojarne, pomalo paradoksalno zar ne??

Džomba
Džomba
vlade021

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime11.08.12 4:19

Gringo (citat):
Sve ti piše, zar ne ako je forum o JNA a ti stavljaš slike vojske Srbije koje kao, obilježavaju dan flotile, zar da ja stavim slike HV kako obilježavaju dan pada Krajine, iz recimo Kninske vojarne, pomalo paradoksalno zar ne??

ако се не варам тема је Речна флотила,нити једном речи није споменута Војска Србије,ако сматраш да је неприкладно обрати се администратору да уклони прилог а не да вређаш по форуму.
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3592
ČLAN OD: : 2012-02-13
DOB : 60

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime12.08.12 23:14

vlade021 (citat):
Gringo (citat):

ако се не варам тема је Речна флотила,нити једном речи није споменута Војска Србије,ако сматраш да је неприкладно обрати се администратору да уклони прилог а не да вређаш по форуму.

Mogao bih ja na karauli Drenak, postaviti slike sa Dinare,Glamoča i drugih lokacija,te napisati da su to bivši granićari bivše JNA.
PRITOM NEBIH LAGAO,JER SU NA SLIKAMA ONI,ali same slike ne pripadaju ovom forumu,te bi ih mnogi, a i ti vlade sa pravom
smatrali provokacijom! study

Na vrh Go down
purger
Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

M(j)esto ZAGREB

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime12.08.12 23:23

Vlade morat ćemo uklonit slike jer ipak se kose sa pravilima foruma.
Ozbiljni smo ljudi kritike su s pravom upućene.

Džomba
Džomba
vlade021

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime13.08.12 6:11

purger (citat):
Vlade morat ćemo uklonit slike jer ipak se kose sa pravilima foruma.
Ozbiljni smo ljudi kritike su s pravom upućene.

нема проблема да се уклоне ,само молим без вређања.
Na vrh Go down
purger
Kapetan I klase
Kapetan I klase
purger

M(j)esto ZAGREB

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime13.08.12 21:49

Teško je suspregnuti emocije ,povrijeđenih ima sa svih strana i zato je u pravilima foruma strogo definirano i naglašeno da prezentacija novonastalih vojski nije dozvoljena.
Dakako ni vrijeđanje nije poželjno ni dozvoljeno!

Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
Kaplar M

M(j)esto Belgrade

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime15.09.12 21:51

Znam da su se po recnim brodogradilistima pravili manji pomorski brodovi. Nego, da li je mozda bilo nekada slucaja da su u sliv velikih reka ulazile podmornice? Zna li ko?
Na vrh Go down
Kaplar M
Stariji Vodnik
Stariji Vodnik
Kaplar M

M(j)esto Belgrade

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime29.12.12 21:56

Svim mornarima, i recnim i morskim zelim srecnu novu 2013. godinu i mirnu i bezbednu plovidbu.

santa  santa  santa
Na vrh Go down
Georg540505
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 3
ČLAN OD: : 2013-02-17

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime17.02.13 13:31

Pravi naziv jedinice je bio Rečna ratna flotila. U njenom sastavu su bili rečni minolovci, rečni desantni brodovi i odred pomoćnih brodova. Posebno je bila jedinica rečnih ronilaca i diverzanata. Jedinice su bile stacionirane u Novom Sadu i Beogradu, a komanda je bila u Novom Sadu. RRF je bila jedinica ranga puka.
Na vrh Go down
Stazio
Major
Major
Stazio

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
BROJ POSTOVA: : 5085
ČLAN OD: : 2012-11-24
DOB : 57
M(j)esto HN

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime17.02.13 18:07

Pozdrav Georg, dobro došao na forum. Ako si bio mornar još mi je draže jer nas je ovdje vrlo malo.
Aleksandar Obradović je veoma dobro obradio ovu temu a ako si bio u RRF mogao bi i ti doprinjeti.
Na vrh Go down
Georg540505
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime17.02.13 18:31

U RRF sam bio na službi od završetka akademije pa do penzionisanja.
Na vrh Go down
Stazio
Major
Major
Stazio

M(j)esto HN

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime17.02.13 18:37

Georg540505 (citat):

Sjajno, onda imamo pravog mornara na forumu. cheers
Na vrh Go down
Georg540505
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime17.02.13 19:18

Evo za početak fotografija. Brodovi 1. odreda rečnih minolovaca, RRF, 1979. godine. Zima i to jaka.
Na vrh Go down
Stazio
Major
Major
Stazio

M(j)esto HN

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime17.02.13 19:22

Georg540505 (citat):
Evo za početak fotografija. Brodovi 1. odreda rečnih minolovaca, RRF, 1979. godine. Zima i to jaka.

Na žalost, morati ćemo pričekati 7 dana na vaše fotografije, takva su pravila foruma.
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime17.02.13 21:00

Napokon ....clan koji ce nam mnogo vise i tacnije pribliziti temu RRF.. Very Happy
Dobrodosao Georg540505.. cheers
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime17.02.13 21:01

Georg540505 (citat):

Pozdrav od još jednog od malobrojnih mornara (za sada) na forumu! Very Happy
Drago mi je vidjeti mornaričkog oficira, služio sam u Kumboru. Potajno mi je bila želja da završim nakon temeljne obuke u prekomandi u Novom Sadu u RFF. Da iskusim riječnu plovidbu, s kojom nemam iskustva, jer sam inače s mora. Živjeli!
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime16.06.13 3:53

Mornari RRF u dolamicama

Max Blitz: komentar modifikovan dana: 28.05.14 14:07; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
SveJug
Kapetan I klase
Kapetan I klase
SveJug

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 4341
ČLAN OD: : 2012-12-16
M(j)esto Svedska

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime04.07.13 14:40

alexandar (citat):
Evo jos malo podataka o dva broda."Kozara" i "Galeb", u stvari zanimljivosti koje su me iznenadile.....
"Kozara" ima pogonsku grupu od dva dizel motora  snage 2x294KS sa utroskom goriva od 127.5kg/h.Jos uvek ispravni i funkcional ni originalni motori DEUTZ iz 1939.godine.,jedini koji danas postoje Exclamation Predstavnici nemackog proizvodjaca dizel motora KHD DEUTZ,nudili su da ugrade motore novog tipa, u zamenu za ove , danas vec vredne muzejske eksponate.
"Galeb"-analogna prica(mada ne znam u kakvom stanju je danas), pre par godina su na njemu bili originalni motori FIAT iz 1938.godine.,takodje jedini preziveli ovog tipa.Ljudi iz Torina su nudili da bez nadoknade ugrade nove motore, u zamenu za stare koje bi izlozili u svom muzeju. Exclamation

Evo malo dodatnog info o Kozari

[You must be registered and logged in to see this link.]

Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Rečna flotila   Rečna flotila - Page 6 Icon_minitime

Na vrh Go down

Rečna flotila
Na vrh 
Stranica 6/12Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Next
 Similar topics
-
» Riječna ratna flotila USA na rijeci Mekong u Vijetnamu