FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 01.12.16 20:31
Gorica 660 (citat):
Republika Slovenija, država sa 1.900,000 stanovnika i na površini od nekih cca 20.000 km 2, pa šta drugo i preostaje im nego da iskoriste priliku ne stoljeća nego milenijuma ma šta god govorila i zahtijevala Melanija :-) .........
Mislim,da imamo še kaj drugega, kot neko Melanijo,da pokažemo in preživimo.
Gorica 660 Zastavnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 989 ČLAN OD: : 2016-06-20 DOB : 53 Brčko dc, BiH
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 01.12.16 21:02
Slažem se apsolutli sa konstatacijom da ima dosta drugih stvari kvalitetnijih u R. Sloveniji :-) ...........
_________________ "Bolje hrabro pobjeći sa fronta nego kukavički poginuti !" [You must be registered and logged in to see this image.]
pucflek Vodnik
BROJ POSTOVA: : 447 ČLAN OD: : 2016-02-26
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 03.12.16 6:49
Sloba1 (citat):
... a tamo neki klinac makne dokumenta i nikom ništa u Americi.
Dobro je da su se desili, njihove sudbine: -Manning je u ovo krenuo kao najveći mulac, tako je i jedini u pravom zatvoru; već prije suđenja strpali su ga za tri godine u samicu (tijekom 15 sati dnevno svakih pet minuta su ga prozivali i on se morao javljati); 2013 godine je osuđen na 35 godina zatvora, uz mogućnost uvjetnog puštanja nakon 8 godina; otpušten je naravno iz vojne službe - Julian Assange je (bio) glavni urednik i osnivač WikiLeaksa; od 2012 godine "slobodno" živi na nekoliko kvadrata u ekvadorskoj ambasadi u Londonu, dobio je i diplomatski azil; na vrućem popisu je više tajnih službi, a istodobno je dobio nekoliko nagrada (Amnesty International, Time magazine,...); objavljivao je materijale o izvansudskim ubojstvima, odlagalištu otrovnog otpada, procedure u Guantanamo, aktivnosti SAD u ratu, prljavštine banaka,…
- Snowdenu je postalo vruće 2013 godine, bježi u Rusiji, gdje mu odobre azil (najprije za jedno, a sada za tri godine); i on danas živi tamo, "slobodno" na nepoznatoj lokaciji; i Venezuela mu nudi azil
pucflek Vodnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 03.12.16 6:59
Sloba1 (citat):
... a tolike provere da ne poveruješ...
Objasni malo, ako nađeš vrijeme ... interesira me ! Isti kurs važi za prijevoz novca a i za "kontrolu" malih lopova u trgovinama ?
Sloba1 Podpukovnik
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6762 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 03.12.16 11:31
Da, obuka traje ukupno 17 dana, svaki dan bez prestanka. 6 dana je fizička obuka, borilačke veštine a 11 dana je teorijska, gde obuhvata više tema. Sudsku i vansudsku zaštitu, krivična dela, požari, prva pomoć i deo oko komunikacije u radu. Posle toga ide pismeni test i ko ga položi ide pred komisiju MUP-a, gde ogdovara usmeno. Ja sam to odradio i u avgustu pred komisijom Mup-a položio za licencu. Nakon toga sledi faza provere, tako što vam na kuću i na ćupriju stane milicija s kolima, proveri podatke, pa onda ako ste u kiriji, kao ja, onda odu kod gazda i pitaju kakav sam, ako imam svoju stamb. jedinicu onda odu u komšiluk pa pitaju kakav sam. Te provere još traju. Naravno pre ovoga mora da se obavi lekarski pregled, koji je dosta studiozno i traje dva dana, od krvi, urina, do očnog, slušnog, psihologa i psihijatara. U sklopu obuke je i deo oko pratnje novca, tako da su i oni zajedno sa nama u istoj prostoriji i isto gradivo uče kao i mi obično fizičko tehničko obzebeđenje. I ima deo oko vanrednih situacija, to sam gore zaboravio, sve te oblasti idu ubrzano jer nema se mnogo vremena, a da ima, tu ima posla za par meseci, kako bi se detaljno i temeljno sve naučilo.
pucflek Vodnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 03.12.16 19:14
Sedamnaest dana mi je - malo. Nije bitno što si po obrazovanju, što si prije radio? Svi jednako? Nemoguće, da odmah nakon kursa dobiješ oružje? Sam odlučiš što češ raditi ili gazde odluče, tehničko osiguranje ili pratnja novca?
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 03.12.16 19:36
Ja sam oružje dobio mnogo pre toga još pri zaposlenju i nema veze sa licencom, jer tada nije ni bila licenca, već se polagalo za pištolj a iz suda smo morali imati o nekažnjavanju i lekarski isto tako. To kod zaposlenja. Posle su uveli licencu i rok je do kraja ovog meseca i ko nema taj papir tj. značku ne može ovaj posao raditi. Uslov je 4 stepen da bi se išlo na obuku i ispit. Struka nije bitna. Jedino su aktivni oficiri i koji su radili u miliciji, bili oslobođeni, ali ne znam koji su uslov i oni morali ispuniti. Na ispitu te pita koju školu imaš i shodno tome izvlačiš pitanja, ima za visoku spremu posebna pitanja, ali nastava kao nastava je za sve ista i za pratnju novca i svi skupa.
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 03.12.16 19:48
Direktor agencije u mestu gde živiš odlučuje ko će šta raditi i koji će objekat biti raspoređen. Za transport novca znam da su kolege iz stanja fizičkog obezbe prešli u taj sektor, jer podmlađuju kadrove. Tu godine igraju ulogu. Ja nisam bio u transportu jer sam po zaposlenju bio u petoj deceniji života a sada sam u šestoj, tako da me godine gaze i ne mogu biti u toj opciji pratnje novca, možda kao onaj treći, čisto ako zatreba.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 04.12.16 6:53
mirko bratuš (citat):
Gorica 660 (citat):
Republika Slovenija, država sa 1.900,000 stanovnika i na površini od nekih cca 20.000 km 2, pa šta drugo i preostaje im nego da iskoriste priliku ne stoljeća nego milenijuma ma šta god govorila i zahtijevala Melanija :-) .........
Mislim,da imamo še kaj drugega, kot neko Melanijo,da pokažemo in preživimo.
Nedavno sam cuo od turistickih poslenika CG da Slovenija ima poprilican prihod od Postojnske jame> Pomenuta cifra je cak 30% budzeta. Je li to tacno i da li se to odnosi na cijelu dezelu ili samo na opstinu Postojna?
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
jozl52 Stariji vodnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 788 ČLAN OD: : 2016-09-07 DOB : 72 kočevje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 04.12.16 10:04
postojnsko jamo obišče letno cca 670,000 ljudi, vstopnica za odrastlega je 23.90 €, to pride cca 16 mio €, no potem pa še ostale storitve v turizmu, tu gre verjetno za budzet postojnske občine, za celo slovenijo bi bilo to malo premalo...
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 04.12.16 10:34
Za procenat ne znam ali prije par dana na tv-u sam gledao da turisti iz cijelog svijeta tamo idu tako da je prihod sigurno zavidan. ...............
_________________ "Bolje hrabro pobjeći sa fronta nego kukavički poginuti !" [You must be registered and logged in to see this image.]
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 06.12.16 16:08
Da, moguće je i tako...
Godinu dana zatvora s rokom kušnje od tri godine kazna je koju Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predlaže u optužnici koju su podigli protiv 45-godišnje liječnice sa šireg splitskog područja, i to zbog povrede djetetovih prava. Naime, optužena je da je od kraja 2012. godine do kraja rujna ove godine "s ciljem da onemogući ocu djeteta održavanje redovitih i nesmetanih susreta i druženja s djetetom" namjerno ugrožavala psihički razvoj svoje kćerkice i onemogućavala njen kontakt s ocem iako su postojala dva pravomoćna sudska rješenja koja su određivala kad će otac, bivši liječničin suprug, provoditi vrijeme s djevojčicom...
Slučaj mog prijatelja - bivša žena ga je zahebavala u vezi kćeri više od 10 godina i radila sve vrste problema s viđanjima, tj. vremenu koje je imao pravo provesti s djetetom. I onda nagli obrat: kad se nedavno ponovo udala i zatrudnjela, poslala je malu ocu da živi s njim. Naravno, sad joj odjednom kćer smeta, došli su novi prioriteti. A i tom njenom novom partneru ne treba doma tuđe dijete s tinejđerskim problemima. Imao sam i sam problema ove vrste, ne treba se predat, već se borit kroz sustav. Spor je ali nije sasvim neučinkovit, može se, treba vremena i živaca. Najgora je opcija sjest, kukat i 'žalit samog sebe'... Btw, kako je krenulo kod mene, sve mi se čini da će pod nekom 'izlikom' i moja bivša žena poslat kćer da stalno živi sa mnom kad krene u srednju školu, a neću imat ništa protiv, dapače....
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 13.12.16 23:25
E, sad me baš jako zanima tko će mu nastupiti, jer će netko 'morat'....
Izabrani američki predsjednik Donald Trump ne može pronaći glazbenike s A-liste koji su spremni svirati na njegovoj inauguraciji 20. siječnja, piše BBC pozivajući se na američke medije. Na inauguraciji Baracka Obame 2009. ispred Lincolnova spomenika u Washingtonu nastupili su, među ostalima, Bruce Springsteen, Bon Jovi, Shakira, Beyonce, Aretha Franklin i U2. Donald Trump izgleda neće biti te sreće. Odbor za Trumpovu inauguraciju ima velikih problema u pronalaženju zvijezda koje su spremne svirati na svečanosti 20. siječnja. "Zovu menadžere, agente, sve žive, ali imaju velikih problema", kazao je neimenovani izvor blizak inauguracijskom odboru. Američki pjevač John Legend, višestruki dobitnik Grammyja, kaže da time uopće nije iznenađen. "Kreativni ljudi ne vole zadrtost i mržnju", rekao je Legend BBC-ju. "Kada netko propovijeda zadrtost i mržnju, malo je vjerojatno da će se kreativni ljudi željeti s njim povezati", kazao je.
Max Blitz: komentar modifikovan dana: 13.12.16 23:33; prepravljeno ukupno 1 puta
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4603 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 13.12.16 23:32
U opciji je i MPT.Kad je mogao KGK zasvirati moze i njemu
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 13.12.16 23:36
Naći će se koji redneck country izvođač. Taman mu to paše.
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4603 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 13.12.16 23:38
Eventualno BMK. Da se pita cetni evidenticar.Garantujem da je CE navijac Trumpa.
milutins: komentar modifikovan dana: 13.12.16 23:41; prepravljeno ukupno 1 puta
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 13.12.16 23:38
Nek' pokuša kontaktirati nekoga od popularnih Slovenačkih glazbenika/muzičara, siguran sam da ne bi se dvojili ni tren :-) ....................
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 13.12.16 23:42
Zarjavele Trabente
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 13.12.16 23:47
A i Bora Čorba bi mogao doći u obzir s obzirom da je i on autoktoni Slovenac :-) ..........
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 14.12.16 10:26
ja lahko bi kak "veliki estradnik": damjan murko ali pa Werner, da ne pozabim helene Blagnetove, pa djuro (ex sarajlija) tudi... pa še kdo njihove sorte, res so dobri, la creme de la creme, imate jih tudi na yt
a mešanje trumpa in nas slovencev - tovarišev, a brez tega pa ne gre kajne... pa Donald bo tako in tako presednik - car vseh zemljanov ali ne...
jozl52: komentar modifikovan dana: 14.12.16 12:11; prepravljeno ukupno 1 puta
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 14.12.16 11:53
Za one prve sam i sa'm rekao da sam siguran da bi objeručke prihvatili poziv al' Đuru u tim filmu definitivno ne bi gledali :-) . Slažem se da je Dump Trump car cijelog svijeta pa me stoga i ne bi čudilo da opet krenu one stare parole na kojima bi sada pisalo " Mi smo Trumpovi, Trump je naš !" :-) ..................
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 14.12.16 12:13
" Mi smo Trumpovi, Trump je naš !" :-)
in kaj bo s tem narobe stari moj...
glede djure, pa on je ortodoksnejši slovenac od vseh nas slovencev - tovarišev, tako da veš, stari moj...
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 14.12.16 13:16
Naravno, nema autoktonijeg Slovenca od Branka Đurića :-)
Predajem se tovariš jozl52, jači ste u svakom pogledu :-) ............
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 14.12.16 13:34
Max Blitz (citat):
Naći će se koji redneck country izvođač. Taman mu to paše.
Evo gledam je li Johnny Rebel slobodan za nastup, a ono, nisam ni znao, umro u rujnu ove godine.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 14.12.16 17:33
pa mislim, če se ne motim, da je djuro stalno v zda..., tu pri nas je "u žutoj štampi" bolj malo slišat o njemu kaj počne ali pa se premalo zanimam...
ha ha pa tu moji sosedje "od sanski most i biaća", to so vsi pravi slo..., dobro en je malo bolj trd, za "dole" niti ne vdo več, oba imata boljši avto od mene, oba imata SUV-e, dobro malo šale, a njihovi otroci druga generacija, to je druga zgodba, tu ni več debate, kaj so..., to je povsem normalno, popolna asimilacija...
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.12.16 7:35
E, a da je Klintonova pobijedila, mi bismo se *urcili. Oni imaju neku nekretninu u Budvi, prica se.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
PORUCNIK Pukovnik
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.12.16 16:02
Americki Senat blokirao ulazak CG u NATO??Napokon dobra vijest.Smanjice se trka u naoruzanju- barem od strane Rusije,nemaju vise straha od "goropadne" CG.
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8060 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.12.16 17:13
Srbiji od amera 30 hummera a od rusa 30 t72b3 i 6 mig 29. pitam se ko je ovde lud?
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.12.16 18:55
Pa valjda Rusi i Amerikanci. :-) ............
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.12.16 22:14
Nije problem ko je lud nego ko je zbunjen.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 16.12.16 0:05
A ko drugi već drug Fazlinović :-) .................
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 16.12.16 17:32
Srbiji od amera 30 hummera a od rusa 30 t72b3 i 6 mig 29.:
naj se vidi razkošje ($$$,€€€), če se pa že umira naj se gosposko - ako se gine neka se gine otmeno, ha ha, hameri, pa dvaisedemdesetke, pa devetindvasjtke, lepo prosim, čemu...???, ampak dobro oni vedo zakaj, sem prepričan, da si srbi - večina, tega ne želijo..., od tega nimajo popolnoma NIČ..., dobro kaj vem, morda se motim..., ja se pa v difensu - militari, vrti največ denarja, ki je na voljo...
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 16.12.16 17:56
sem pisal zgoraj o "asimilaciji":
sva sedela malo danes z mojim sosedom "trdim bosangerosom", ampak to je ljubkovalno, ne mislim nič slabega, da nebo kdo kaj zameri, ob malo "rakijice" in globoko modrovala, beseda o otrocij, ena njegova hči je profa slovenskega jezika, sin dela v turistični agenciji v Portorožu, za dve drugi hčeri nisem spraševal, ga vprašam kaj so oni, ????, pa kaj naj bi bili, kaj sploh sprašuješ..., on: Bosanci niso..., oni se imajo za..., to je bil njegov odgovor... ja že druga generacija se stopi z večinskim okoljem..., tako pač je...
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 16.12.16 18:05
a moj problem: hči je dobila primoca "gorica", moja dva mala "ljubčaka" ne znata govoriti "g" ampak je vse "h", to je značilno za primorce (gorica..., pa še kje) sin v ljubljani s čisto lublančanko, lepa moja mala blondinka pa čista "zafnana" lublančanka... tako je, lahko se samo hebeš...
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 16.12.16 18:36
jozl52 : "Lepo prosim, čemu...? ............... To je humerinatirna donacija čika jozl52 :-) !
Nema razloga za brigu i strah :-) :-) .......................
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 16.12.16 19:48
e, moj prijatelj, vedel sem, da ste stalno vi od "dole" malo "podtalno" delovali... ha, ha moja sestrična pri kranju ima sina s srbjancem, pa mu je rekel njegov stric, čisti slovenc, ko boš ti zaigral "golico" to je komad od Avsenika brez napake ti dam 1000 (tisoč, hiljadu euriča), mali je popizdil, igra "slakovo" (knofarico) harmoniko, ma u nulllllo, a mali ima skoraj 2 metra, bicepse pa kot moja stegna, kot da nima "taspodnjih" genov, pazi to pravijo oni zahebani gorenjci, mi tu smo za njih tudi "spodnji", oni so "hoh", gornji...
ah da ne pozabim, a zet mi je na ..avrič...jebi ga, a moj piimek je isto kot noletovo ime, dobro in kje smo zdaj..., povej... ena velika zmešnajva, kar je tudi prav..., kar naj bo...,to je super...
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 16.12.16 20:06
slovenc ne bo nikoli na "armoniku dugmetaru delape" odigral "užićanku", ni šanse, to lahko samo, ve se/zna se ... (armonika dugmetara meni puno para dala, a druga... delape, ma ču te odalapim...)
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 16.12.16 22:21
Uuuu nisam znao da od Bosanskog miješanog lonca ima nešto jače ali prevarih se, Slovenački lonac je očito veći i jači mix :-)
Svega i svačega u njemu :-) .............
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 16.12.16 22:42
pa stari, tu je bila po letu 45 prava norišnica / ludnica , kako so se mešali kao narodi a vsi smo enaki, samo če hočemo biti, oni od "sanski most in prijedor in biaća" so age..., oni aguju..., ti so moji frendi...
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 16.12.16 22:50
a, vidi ga, pa kad ja dobih čin, ne mogu da vjeramem, ču bre častim pivo i napolitanke u kantinu, ko dodje u redu, ko ne opet u redu, bok... , ču se bre napijem...
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 16.12.16 23:06
Kakšni si tii razvodnik tovariš jozl52 a oćeš da se napiješ :-) .............
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 16.12.16 23:16
ma samo malo...., dva do tri zlatoro..., a naprej ne bomo šteli / brojili...
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 16.12.16 23:19
Da da, lahko prihajamo :-) ...............
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 17.12.16 23:18
gorica:
Da da, lahko prihajamo :-)
ovo tvoje pisanje na "slovenskom", svaka ti čast za trud ali nemogu nikako da skužim šta je time pisac htio da kaže, ajde napiši na bosanskom...
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 17.12.16 23:23
Pa jedino mogu na taj način da "izvučem" od Vas koju rečenicu na SH-HS jeziku :-) ...............
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 17.12.16 23:26
Nego, zezaju li nekoga kao i mene neke reklame koje se otvaraju kada se ulazi na forum ? ..............
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 18.12.16 20:24
pa taj internet je popihdil sa tim reklamama, nikako da se jih riješim, stvarno za popiz..., ima l´ neko, ko vlad time i da se ta piz... blokira...
arcibald01 Poručnik
VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2963 ČLAN OD: : 2013-12-19
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 18.12.16 20:57
Gorica 660 (citat):
Nego, zezaju li nekoga kao i mene neke reklame koje se otvaraju kada se ulazi na forum ? ..............
Pri meni deluje vse OK. Katera okna imaš na PC-ju in kateri protivirusni program?'