FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2963 ČLAN OD: : 2013-12-19
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 18.12.16 21:11
jozl52 (citat):
pa taj internet je popihdil sa tim reklamama, nikako da se jih riješim, stvarno za popiz..., ima l´ neko, ko vlad time i da se ta piz... blokira...
Pri nekaterih spletih straneh ne moreš narediti ničesar. Pri skoraj vseh brezplačnih torent straneh (pa pri mnogih drugih tudi) so reklame. Tako pač se financirajo. Preprosto pač ne greš na takšno stran. Največ trojancev pa fašeš na xxx straneh. Najbolj enostavno se tega balasta rešiš,če formatiraš disk in vse naložiš znova. Samo pazi, ko enkrat disk formatiraš ostaneš brez vseh podatkov, ki so bili na disku. Kako imaš naložena okna in programe? Je to posebej disk ali je disk razdeljen na particije? Zelo v redu so Windows 10, imajo že vgrajen Windows Defender, ki se neprestano posodablja.
Gorica 660 Zastavnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 989 ČLAN OD: : 2016-06-20 DOB : 53 Brčko dc, BiH
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 18.12.16 23:30
Danas je sve ok, inače se već nekoliko dana logiram preko telefona jer komjuter djeca koriste igraju neku igrici tako da ne znam kako bi izgledalo preko njega, mislim da preko kompa bi bilo sve ok jer je nov i ima te kojekakve zaštite odnosno antivirusne programe. Juče jedno vrijeme mi je doslovno bio blokiram pristup forumu koliko su se palile te reklame. Kao što rekoh, od večernjih sati (za sada) nema više tih reklama.
Da nisu teroristi napali ex JNA vojnike na forumu virus bombama :-) !? .....................
_________________ "Bolje hrabro pobjeći sa fronta nego kukavički poginuti !" [You must be registered and logged in to see this image.]
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 19.12.16 10:33
Spijuni su medju nama....
zokika Stariji Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 607 ČLAN OD: : 2013-10-10 DOB : 67 SG - SLO
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 19.12.16 10:44
arcibald01 (citat):
jozl52 (citat):
pa taj internet je popihdil sa tim reklamama, nikako da se jih riješim, stvarno za popiz..., ima l´ neko, ko vlad time i da se ta piz... blokira...
Pri nekaterih spletih straneh ne moreš narediti ničesar. Pri skoraj vseh brezplačnih torent straneh (pa pri mnogih drugih tudi) so reklame. Tako pač se financirajo. Preprosto pač ne greš na takšno stran. Največ trojancev pa fašeš na xxx straneh. Najbolj enostavno se tega balasta rešiš,če formatiraš disk in vse naložiš znova. Samo pazi, ko enkrat disk formatiraš ostaneš brez vseh podatkov, ki so bili na disku. Kako imaš naložena okna in programe? Je to posebej disk ali je disk razdeljen na particije? Zelo v redu so Windows 10, imajo že vgrajen Windows Defender, ki se neprestano posodablja.
Namestitev ADBLOCK PLUS dodatka v brskalnik naredi veliko....
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 19.12.16 11:41
Ja čisto sumnjam da ijedan časni član ovog foruma posjećuje xxx stranice :-) !
To bi bila velika kleveta i uvreda časti prosim lepo :-) ..............
_________________ "Bolje hrabro pobjeći sa fronta nego kukavički poginuti !" [You must be registered and logged in to see this image.]
croato Džomba
PV BROJ POSTOVA: : 194 ČLAN OD: : 2012-12-08
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 19.12.16 18:57
A kakve su to " XXX " stranice ???? Nikad cuo ....
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 19.12.16 19:14
Eto, šta ja rekoh :-) .......
arcibald01 Poručnik
VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2963 ČLAN OD: : 2013-12-19
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 20.12.16 9:42
Gorica 660 (citat):
Jaz tudi mislim, da med nami ni nikogar, ki bi po spletu iskal xxx strani. Zato pa nam PC delujejo brezhibno. Vsako drugačno razmišljanje je zlonamerno.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 20.12.16 11:51
arcibald01 (citat):
Gorica 660 (citat):
Jaz tudi mislim, da med nami ni nikogar, ki bi po spletu iskal xxx strani. Zato pa nam PC delujejo brezhibno. Vsako drugačno razmišljanje je zlonamerno.
Steta sto je administracija foruma ukinula opciju + i - a nije ostavila bar opciju +. Odmah bih ti kliknuo na pozitivu
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 20.12.16 13:31
Hebeš +, pošalješ 100 eurića da časni moral ne padne :-) ..............
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 22.12.16 19:24
A malo i l'adovine dobro dođe :-) ..............
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 24.12.16 22:43
Konceptualni umjetnik Siniša Labrović održao je neobičan performans u Zagrebu, pod nazivom "Sretan Božić", u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka. Pojavio se danas oko 10:15 sati na Trešnjevačkom placu u Zagrebu s transparentom: "Ja sam nevjernik i komunjara. Molim pomoć za sretan Božić." Od 10:15 do 13 sati uspio je skupiti 466,25 kuna, jednu platnenu torbu i jednu kremšnitu...
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 24.12.16 23:45
Kremšnita bi trebala u prevodu biti krempita :-) !? ...................
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 24.12.16 23:49
Gorica 660 (citat):
Kremšnita bi trebala u prevodu biti krempita :-) !? ...................
A što je tako čudno?
U Zagrebu uglavnom kažu kremšnita, od njem. Cremeschnitte.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 24.12.16 23:53
Pa nije ništa čudno, sapo pitam čika Max :-) ...............
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 24.12.16 23:55
Da su Turci bili u Zagrebu, bila bi pita, ovako je šnita. Sve logično.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 25.12.16 0:06
Naravno, nekome je nekakav grah pao, kod nekog Turci i Austrougari, kod nekogTalijani i Njemci, kod nekog Baćuške i tako dalje i tako bliže :-) . Sve u svemu, uvijek svoji na svome...tradicionalno :-) ...............
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 25.12.16 0:09
Nije Maxe logicno. Bio bi tako "kremburek"
Ni Zagreb ni Turci ne bi rekli pita.......
Da su bili Grci u Zagrebu , u redu......
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4603 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 25.12.16 0:12
Snita je nekada u Zg bila komad/kriska,najcesce hleba/kruha/pane. Prvi put cujem da se krempita zove kremsnita u Zg. Interesantno rjesenje
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 25.12.16 0:30
Kad smo već Milutise kod toga "prvi put čujem" da vidimo koliko si informisan u značenje riječi "zrakomlat" !? :-) ......................
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 25.12.16 0:30
milutins (citat):
Snita je nekada u Zg bila komad/kriska,najcesce hleba/kruha/pane. Prvi put cujem da se krempita zove kremsnita u Zg. Interesantno rjesenje
Pa... taj kolač je zapravo komad kreme, nema tu neke pite...
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 25.12.16 0:32
Gorica 660 (citat):
Kad smo već Milutise kod toga "prvi put čujem" da vidimo koliko si informisan u značenje riječi "zrakomlat" !? :-) ......................
Neprihvaćeni prijedlog jezikoslovaca za zamjenu strane riječi helikopter, ali sasvim u duhu jezika, ista tvorba je i kod zrakoplov (vazduhoplov).
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4603 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 25.12.16 0:33
Gorica 660 (citat):
Zrakomlat je valjda helicopter,avion mu dodje zrakoplov
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 25.12.16 0:40
Hbg Max, trebao je milutins da bude testran, ti si domicijelan pa logički da znaš, pretpostavljam da se sjećaš onda i predloga u obliku riječi "uvrtnjak" :-) !?
Čak i mi u HVO-u tih godina smo se zdušno smijali tome, a Vi iz Hr znate da smo mi u BiH "veći" od vas... :-) ! .................
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 25.12.16 0:46
Uvrtnjak ? Vjeovatno baletan??
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 25.12.16 0:47
Gorica 660 (citat):
Hbg Max, trebao je milutins da bude testran, ti si domicijelan pa logički da znaš, pretpostavljam da se sjećaš onda i predloga u obliku riječi "uvrtnjak" :-) !?
Svakako je bilo i nekih smiješnih i 'čudnih' prijedloga, no za ove teme je potrebno dobro poznavati jezik i tvorbu riječi. Riječi su u nekom trenutku i nastale (prije u prošlosti), kad je bila za tim potreba, da se ne preuzimaju pošto-poto strane u originalu. Npr. u tom smjeru je značajan rad Bogoslava Šuleka, mnoge danas najuobičajenije riječi je on složio (izmislio). Ne vidim zašto se takva vrst brige o jeziku ne bi nastavila i danas. Ali glavnu riječ ne bi trebala voditi ulica, već stručnjaci.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 25.12.16 0:51
Ne milutinse, uvrtnjak je takođe trebao biti helikopter :-) .....................
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 25.12.16 0:53
Imam osjecaj, drugovi, da odosmo od teme. "Snita" je kao i "kriska". Mislim da ima tema o jeziku, a administracija ce, ako treba, neke postove premjestiti ili izbrisati...
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 25.12.16 0:57
Dok smo u svastari trebalo bi da je ok. A i admini su u praznickom raspolozenju. Meni su oba Bozica draga,sutra posle Sv Liturgije kod strine na Bozicni rucak.Kako je post za mene se spremaju posni delikatesi. Sve praznike treba postovati,bez obzira da li su vasi ili ne.
milutins: komentar modifikovan dana: 25.12.16 0:58; prepravljeno ukupno 1 puta
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 25.12.16 0:57
Što se tiče krojenja gramatičkog jezika na ulici ali isto tako od kojekakvih svojevremeno "stručnjaka" mi je puna kapa. Svojevremeno nazovem jednu državnu službu sa sjedištem u Mostaru (zapadnom) i tražim osobu koja mi je bila potrebna, međutim službenik sa druge strane žice mi kaže da dotični gospodin je citiram "Trenutačno izočan."
Spustio sam slušalicu .....
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 25.12.16 1:00
Gorica 660 (citat):
Ne milutinse, uvrtnjak je takođe trebao biti helikopter :-) .....................
Bili su i prijedlozi: lebdoplov, samovrtjelica, uzvrt, uzvrtnjak, vrtilet, vrtiplov, vrtložnjak i vrtoplov...
a ostao je helikopter.
Moglo se i nešto bolje nać. Novi izum - nova riječ...
Konkretno helikopter je relativno novi izum, u upotrebi je od poslije Drugog svj. rata.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
jozl52 Stariji vodnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 788 ČLAN OD: : 2016-09-07 DOB : 72 kočevje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 05.01.17 14:36
a ni to enako - podobno kot: "čitaš kartu pitaš seljaka", tudi z garminom je podobno, na koncu vprašaš "seljaka"... , vedno (no velikokrat) sem se izgubil / zalutaoooo, če sem vozil po njem...
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 05.01.17 23:58
Woolmark kvaliteta :-) .................
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 06.01.17 2:23
jozl52 (citat):
a ni to enako - podobno kot: "čitaš kartu pitaš seljaka", tudi z garminom je podobno, na koncu vprašaš "seljaka"... , vedno (no velikokrat) sem se izgubil / zalutaoooo, če sem vozil po njem...
Nisi odredio orijentire
PORUCNIK Pukovnik
jozl52 Stariji vodnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 788 ČLAN OD: : 2016-09-07 DOB : 72 kočevje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 07.01.17 18:57
dobro pri nas je bilo danes zjutraj samo -20, čez dan pa - 10...-7, ni neke panike..., dobro je malo grizlo, ampak, ko se segreješ in greš na 1000 m, teče od tebe, dobesedno..., potem pa en šnops pa še kaj v koči..., fantazija...
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 09.01.17 2:59
List: The Most Rich Slavs by Country People that run the countries (U linku su navedeni najbogatiji ljudi u slavenskim državama...)
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 09.01.17 7:43
Ustao sam juce oko 5 sati. Nocu me budila hladnoca, a u pet sam morao ustati. Termometar je pokazivao +5 stepeeni/stupnjeva. Morao sam naloziti vatru. Kad sam izasao po drva, bilo je ovako:
I neprestano lozim 27. sat bez prestanka, ali sam uspio da podignem temperaturu samo do 13 stepeni. Sljedece dzonjanje ce biti u vreci za temperature od 10 do 25 stepeni, ali ispod cetiri cebeta.Nadam se da se necu smrznuti Ako ne bude hladno, ceka me spavanjac preko 20 sati.