FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Ovaj današnji svet je poludeo. Svet marketinga, morbidnosti /jel se tako kaže/... Za koje li je novce legla u sanduk... Ju, juuu, šta je ovo sveta majko... Cccccccc strašno
Sloba1 Podpukovnik
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6762 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 17.07.17 17:43
Egzotika u pješačkoj zoni, Zagreb, Europski trg... Treba hitno uvest zakon ako ga nemamo, a mislim da nemamo, o zabrani pokrivanja lica u javnosti, dok ne bude kasno. To su točke tj. granice gdje postajem militantan. Treba naći način da potencijalni posjetioci unaprijed znaju da kod nas to nije / neće biti dozvoljeno, bez rasprave. Tako da mogu pronaći drugu lokaciju posjeta, bez da se izlažu rizicima neugodnosti, kaznama, i sl. Kako je obučena žena desno - u redu.
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15049 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 17.07.17 21:38
Max Blitz (citat):
Egzotika u pješačkoj zoni, Zagreb, Europski trg... Treba hitno uvest zakon ako ga nemamo, a mislim da nemamo, o zabrani pokrivanja lica u javnosti, dok ne bude kasno. To su točke tj. granice gdje postajem militantan. Treba naći način da potencijalni posjetioci unaprijed znaju da kod nas to nije / neće biti dozvoljeno, bez rasprave. Tako da mogu pronaći drugu lokaciju posjeta, bez da se izlažu rizicima neugodnosti, kaznama, i sl. Kako je obučena žena desno - u redu.
Meni uopće ne smetaju, dapače radije i ovako nego odrpane i gologuze.
VBČ: komentar modifikovan dana: 17.07.17 21:46; prepravljeno ukupno 1 puta
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 17.07.17 21:44
VBČ (citat):
Desna je ok, ove crne nikako, treba na graničnim prijelazima pristojno, ali odlučno reći da ne može tako. Mora se negdje podvući crta. Pa i za golotinju.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 17.07.17 21:48
Max Blitz (citat):
VBČ (citat):
Desna je ok, ove crne nikako, treba na graničnim prijelazima pristojno, ali odlučno reći da ne može tako. Mora se negdje podvući crta. Pa i za golotinju.
A gdje je razlika izmedju ove lijevo i jedne časne sestre?
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 17.07.17 21:57
VBČ (citat):
Mislim na ove dvije sasvim zamotane. Časnih sestara ima u promilima i sasvim su druga tema. Nije bilo područje mog posebnog interesa ali se pokušavam sjetiti slika iz djetinjstva i dokumentaraca iz svijeta tj. u kojoj kulturi i zemlji su bile ove crne. Ne sjećam se tako nečega, ali se sjećam slika kao ovdje desno:
Max Blitz: komentar modifikovan dana: 17.07.17 21:59; prepravljeno ukupno 1 puta
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 17.07.17 21:58
VBČ (citat):
Max Blitz (citat):
VBČ (citat):
U imenu.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 17.07.17 22:01
Možete se smijat i čudit i što god, ali je mene ova slika uzmemirila, mada još nisam vidio u živo tako.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 17.07.17 22:02
Moja bivša punica se oblači baš kao ova na slici lijevo - i kršćanka je. Tradicija, i ništa drugo!
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 17.07.17 22:07
VBČ (citat):
Pa gdje ti živiš?
Nisam još tako ove vidio, sliku su stavili na fb grupu iz Zg, pa su nakon nekog vremena isključili komentiranje, a mislim da je i prilog pobrisan. Jbg, to nije naš susjedni 'meki' islam kojeg povremeno vidimo, zapravo to uopće nije islam. Ja zapravo ne želim da toga nema uopće nigdje, baš me briga, nego neću da mi dolazi doma.
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4602 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 17.07.17 22:11
Nista lose u tom oblacenju,kompletnom pokrivanju.Njihov izbor.Malo je za muskarca to komplikovano razmotati.Razgovarao sam sa ovima iz Indije-Hindusima kao I sa ljudima iz Bangladesha-muslimanima u vezi tih njihovih "ogrtaca". Vecina tih zena ispod tih ogrtaca nose minice,tange I sl.Ako mogu popovi i casne sestre hodati zamotane,sa mantijama,kamilavkama itd,zasto ne I muslimani.Njihov izbor.
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 17.07.17 22:21
Max Blitz (citat):
nego neću da mi dolazi doma.
Tebi neće sigurno doć doma.
Gledao sam jednu reportažu iz Njemačke, novinarka je prilazila tim pokrivenim ženama. Ispostavilo se da od dvadesetak ni jedna nije živjela tu. Sve su bile zdravstvene turistice iz bogatih arapskih zemalja.
Što je po srijedi? U tim bogatim arapskim zemljama mnogi imaju zdravstvenih tegoba zbog konstantnog rabljenja klima uredjaja. Stoga dolaze u Europu na banjska liječenja. Tu ostave dosta love. Dobro dodje sve to gospodarstvu.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 17.07.17 23:23
To je zapadnjačka parodija, a ovo su stvarne muslimanke iz Indonezije, imaju heavy metal band 'Voice Of Baceprot'. Lica se vide, glazba je cool, sve štima.
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 17.07.17 23:50
Max Blitz (citat):
VBČ (citat):
Pa gdje ti živiš?
Nisam još tako ove vidio, sliku su stavili na fb grupu iz Zg, pa su nakon nekog vremena isključili komentiranje, a mislim da je i prilog pobrisan. Jbg, to nije naš susjedni 'meki' islam kojeg povremeno vidimo, zapravo to uopće nije islam. Ja zapravo ne želim da toga nema uopće nigdje, baš me briga, nego neću da mi dolazi doma.
Max, ja koliko sam skont'o, vi u ZG bi da se sexate al' da vam ne udje. Htjeli bi "zapad", ali samo one stvari koje vam se svidjaju. Da ste "svjetska" zemlja al' da birate koji su to dijelovi svijeta. Ne moze kume, ili sve ili nista.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 17.07.17 23:58
pera84 (citat):
Max, ja koliko sam skont'o, vi u ZG bi da se sexate al' da vam ne udje. Htjeli bi "zapad", ali samo one stvari koje vam se svidjaju. Da ste "svjetska" zemlja al' da birate koji su to dijelovi svijeta. Ne moze kume, ili sve ili nista.
Rekao bih da može, koliko znam Francuska i Belgija su zabranile potpuno prekrivanje lica. Mislim da je jasno što tu mene smeta, koji dio, pa nije potrebno previše širiti priču.
U članku kažu Francuska, Nizozemska, Belgija, Bugarska i Bavarska, a sprema se i Norveška: [You must be registered and logged in to see this link.]
VBČ KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 18.07.17 0:08
VBČ (citat):
Moja bivša punica se oblači baš kao ova na slici lijevo - i kršćanka je. Tradicija, i ništa drugo!
I mojim krajevima, naročito po selima su se pravoslavke ovako oblačile, naročito starije, koje uopšte nisu skidale crninu, jer je to boja žalosti, a te starije žene su uvijek imale za kim žaliti; roditeljima, braćom, sestrama, nekad i djecom. Doduše, bez pokrivanja lica.
Strašnije izgledaju tetovirani muškarci u kožnoj odjeći i pod dejstvom alkohola, ili drugih opijata, nego žene pokrivenog tijela, pa niko ne traži da im se ograniči sloboda.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 18.07.17 0:15
VBČ (citat):
Max iznenadjuješ me!
A čuj, žao mi je, možda se radi o detaljima, nemam problem s raznim ovakvim i onakvim stilovima odijevanja koje se mogu vidjeti, pa i orijentalnim, koji mogu biti isto razni, al' jbg ne bih htio ovo masovno vidjeti po našim ulicama, miriše na prisilu:
Da je neka frikuša koja baš za inat tako želi, nek' joj, ali ako je žena na to prisiljena ne mogu prihvatiti. Ne znam što bih više rekao na temu.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 18.07.17 0:17
Max Blitz (citat):
Rekao bih da može, koliko znam Francuska i Belgija su zabranile potpuno prekrivanje lica. Mislim da je jasno što tu mene smeta, koji dio, pa nije potrebno previše širiti priču.
Ne znam odnosi li se to i na Tuarege, jer oni iz tradicije ne smiju pokazat usne ženskim osobama.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 18.07.17 0:21
VBČ (citat):
Ne znam odnosi li se to i na Tuarege, jer oni iz tradicije ne smiju pokazat usne ženskim osobama.
Pa, za dva-tri Tuarega koja bi tako željela prošetati Parizom bih napravio iznimku, a kad se bude radilo o tisućama zahtjeva tuareških muškaraca, onda treba sjest i zakonski urediti.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 18.07.17 0:25
Ja sam vidio Tuarega u gradu, i baš mi fino djeluje.
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 18.07.17 0:26
Max Blitz (citat):
Da je neka frikuša koja baš za inat tako želi, nek' joj, ali ako je žena na to prisiljena ne mogu prihvatiti.
Pa sto odma' ne kazes da si feminista, pobogu brate. Ja vec pomislio da si, nedaj Boze, ultra desnicar.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 18.07.17 0:28
PORUCNIK (citat):
Strašnije izgledaju tetovirani muškarci u kožnoj odjeći i pod dejstvom alkohola, ili drugih opijata, nego žene pokrivenog tijela, pa niko ne traži da im se ograniči sloboda.
A jesi ti kad vidio likove iz narodnjačkih lokala pod dejstvom alkohola kako kažeš?
Rokeri i bajkeri su pristojni mladići za njih, i stvarno jesu.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 18.07.17 0:32
pera84 (citat):
Pa sto odma' ne kazes da si feminista, pobogu brate. Ja vec pomislio da si, nedaj Boze, ultra desnicar.
Volio bih kad bi postojao skener koji bi odmah očitao je li se osoba tako i tako obukla slobodnom voljom, to je br. 1. Feminist? Baš i ne ako je militantni anarhofeminizam u pitanju....
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 18.07.17 0:45
VBČ (citat):
Ja sam vidio Tuarega u gradu, i baš mi fino djeluje.
Vidio sam uživo članove ove grupe Tinariwen koju čine Tuarezi iz Malija, sviraju tzv. saharski blues. Bili su nekoliko puta u Zagrebu.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 18.07.17 22:34
Eh... Dva ružna skandala su u utorak pokucala na vatikanske dveri. Jedan se tiče novca i korupcije unutar samih vatikanskih zidina, drugi silovanja djece u crkvenom zboru u Regensburgu, gdje je dirigent bio Georg Ratzinger, brat umirovljena pape Benedikta XVI.
Za istragu se znalo, ali njezin rezultat je zastrašujući. Odvjetnik Ulrich Weber, zadužen za neovisnu istragu, iznio je zaključak da je od 1945. do 1992. barem 547 dječaka iz katedralnog zbora Domspatzen bilo izloženo tjelesnom nasilju, a barem njih 67 bilo je silovano. To je 2-3 puta više od prethodnih najcrnjih pretpostavki. Weber kaže da su nekadašnji dječaci opisivali zbor kao "zatvor, pakao, odnosno konclogor", te da su im to bile "najgore godine u životu, prožete strahom, nasiljem i bespomoćnošću". Naime, dječaci odabrani za Domspatzen živjeli su i školovani u crkvenom kolegiju, izvan obitelji. Katolička crkva je lani žrtvama ponudila odštetu u iznosima od 5.000 do 20.000 eura. Definitivan iznos odredit će druga instancija... Weber je, kako navodi, identificirao 49 krivaca. Zasad nije navedeno je li među njima mons. Ratzinger. On je prije nekoliko godina priznao da je neki put znao "šupiti" nedisciplinirana mališa, kunući se da to nije smatrao pogreškom, jer da su tako i njega odgajali, ali je a priori odbio da je makar znao za spolno napastovanje dječaka, kamoli da bi u tome sudjelovao...