FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice 18.03.19 21:23
Jegermeister dobro piće.Sa cijenom je u rangu viskija.Što bi rekli dobar je prije jela,otvara apetit.
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice 18.03.19 23:02
semsudin (citat):
Jegermeister dobro piće.Sa cijenom je u rangu viskija.Što bi rekli dobar je prije jela,otvara apetit.
Ili vi pijete los viski ili lupaju po usima s cijenom ovog drugog.
Salu na stranu, Semso, posto je flasa (0.75)?
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice 19.03.19 0:16
pera84 (citat):
semsudin (citat):
Ili vi pijete los viski ili lupaju po usima s cijenom ovog drugog.
Salu na stranu, Semso, posto je flasa (0.75)?
Imaš Pero u Bosanskim marketima viskija raznih vrsti i cijena od američkih,kanadskih,škotskih od 20 i nešto KM pa naviše kako koji.Jegermajster je isto tako nešto preko 20KM.To su pakovanja od mislim 0.70 litre.To su paušalne cijene i nisu iste u svim marketima ima razlike.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice 19.03.19 1:47
Ovdje flasa Jegera (0.75) kao i tu (od prodavnice do prodavnice) ide od $18-$20. Toliko kosta i ista flasa Johnnie Walker-a. Inace, rijetko ga piju kao aperitiv, a cesce se koristi u raznim koktelima, nekad kao osnova a nekad kao dodatak. Kao "pratnja" pivu je zastitni znak zurki po studentskim domovima, piva (mala) na eks pa odmah za njom .03 jeger. Poznata je i 'Jeger bomba", kombinacija Jegera i Red Bulla. Pije se tako sto se u vecu casu istrese pola konzerve red bulla a onda se manja (.03) casa puna jegera spusti u vecu i odmah istrese naiskap.
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15057 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice 19.03.19 11:18
U zemlji podrijetla Jägermeister se pije uglavnom na eks, ali tako što se flaša drži u dubokom zamrzavanju, često i čašice, pa sve skupa bude jedan hladan i osvježavajući užitak. Pije se uglavnom uz pivo, dok mladjarija to miješa sa svim i svačim.
Iako postoje mnogo povoljnije kopije ovog biljnog likera, koje ne zaostaju mnogo u okusu, ipak Jägermeister je nedostižan, što zbog prepoznatljosti, reklame, prestiža...
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice 19.03.19 11:42
VBČ (citat):
U zemlji podrijetla Jägermeister se pije uglavnom na eks, ali tako što se flaša drži u dubokom zamrzavanju, često i čašice, pa sve skupa bude jedan hladan i osvježavajući užitak. Pije se uglavnom uz pivo, dok mladjarija to miješa sa svim i svačim.
Takvu "ulogu" ovdje više ima Pelinkovac, što zbog manje cijene, što zbog navike. Neizostavan na studentskim tulumima, uz pivo i coca-colu najviše.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice 19.03.19 11:48
Naslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice 19.03.19 11:58
Max Blitz (citat):
VBČ (citat):
Takvu "ulogu" ovdje više ima Pelinkovac, što zbog manje cijene, što zbog navike. Neizostavan na studentskim tulumima, uz pivo i coca-colu najviše.
Slažem se sa konstatacijom od Max-a.I kod mene u Kladuši konobari najviše Pelinkovca ili Vlahov prodaju to su mi rekli kad sam ih pitao šta najviše ide u zimskim mjesecima.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice 28.03.19 22:27
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice 06.04.19 19:02
VBČ (citat):
Stručnjak za rakiju s 14 godina? Pa još i prodavao istu? Zar u toj tužnoj državi nije postajalo nešto poput zakona o zaštiti mladih?
nepisani i prirodni zakoni su jači od pisanih
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice 10.05.19 18:50
Najstariji bar na svijetu, 'Seán's Bar', nalazi se u Irskoj, u gradu Athlone. Originalno ime je bilo 'Luain's Inn'. Prema podacima, taj bar postoji i uslužuje ljude cca 1100 godina, a postoje i zabilježeni podaci o svakom vlasniku ovog bara od njegovog osnivanja u desetom stoljeću pa sve do danas. Tijekom renoviranja 1970. godine utvrđeno je da su zidovi bara izrađeni od pletera i šiblja koji datiraju iz desetog stoljeća. Nađene su i stare kovanice koje su kovali razni zemljoposjednici za trampu sa svojim klijentima, također datirane u ovo razdoblje.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Doktor Živago Pukovnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 13028 ČLAN OD: : 2020-07-15 DOB : 57 Vinkovci
Naslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice 27.08.20 11:15
osobno najviše volim domaće žestice, ali ko mali majmun volim sve probati..jer dok ne probaš, ne znaš. od stranih mi je krasna mastika, grčka rakija, kao i Skenderbeg konjak, a da o francuskim konjacima i ne govorimo. Preferiram vina, jer sam i sam desetak godina proizvodio vino ( a potom i lozovaču rakiju, koju bih pretvarao u travaricu sa uatohtonim Dalmatinskim travama ), a proizvodio sam bijelo vino od izvornih Slavonskih sorti, graševine, traminca, rajnskog rizlinga i chardonaya. Ženini roditelji su po porijeklu Dalmatinci, ali su bili iznimno siromašni pa su proizvodili vino na primitivan način bez alata potrebnog za to, i u mošt su dodavali vodu. Ja sam odlučio svake godine pomalo kupovati suđe, nabavio sam suvremene vrenjače, i inoxane bačve,pa i alat, odn. presu i muljaču, i posvetio se proizvodnji bez dodavanja vode. Nismo mnogo proizvodili, nego otprilike 200-250 litara za svoje potrebe. Ali, kako se u međuvremenu žena razboljela, i ja sam odustao od proizvodnje, pa sad nabavljam i kupujem kvalitetnije butelje vina, i provjereno vino u rinfuzi. Crno vino ne volim, jer se lako od njega opijem, a volim piti gemište, pogotovo za ljetnih žega. Hrvatska ima sjajna vina, ali i Srbija, tako da ugl. pijem domaća vina.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice 19.07.21 1:16
Negdje pocetkom 1873, Zenska Hriscanjska Zajednica Umjerenosti ( Women's Christian Temperance Union) u saveznoj drzavi Ohio, borila se da se potpuno zabrani prodaja alkohola. U tu svrhu stampano je i nekoliko postera sa porukom, Usne koje dodiruju alkohol, nece dodirnuti nase!