FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 7506 ČLAN OD: : 2015-03-20 DOB : 58 Đakovo
Naslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice 06.04.23 10:16
[You must be registered and logged in to see this image.] Ovaj mališan je u mom vlasništvu od 1977. kada sam ga sa još nekoliko sličnih bočica "posudio" iz ujakove arhive. Naravno, posudba je bila odobrena. Točnu godinu proizvodnje ne mogu utvrditi jer nije nigdje navedena.
_________________ In medias (t)res...
SveJug and Doktor Živago vole ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 7506 ČLAN OD: : 2015-03-20 DOB : 58 Đakovo
Naslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice 06.04.23 10:20
[You must be registered and logged in to see this image.] U isto vrijeme sam uzeo i ovaj navipov Stari Vinjak. Također nema podataka o godini proizvodnje. Pretpostavljam da je, kao i Trenk u veoma pitkom stanju, ali nemam srca otvoriti ga.
_________________ In medias (t)res...
SveJug and Doktor Živago vole ovaj upis
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice 11.04.23 13:23
Posle oceve smrti, nasledio sam njegovu kolekciju flasice, a imao je iz 20-ak raznih zemalja. Cak iz daleke Australije i Japana. Veliki deo yoga je pocelo da izparava a neki su se i zgrudvali. Nesto od toga se i moglo sacuvati.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
goran9030 and Doktor Živago vole ovaj upis
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice 12.04.23 14:20
SveJug (citat):
A za ovo nisam nikada cuo. Destilizacija Dona Mirna. [You must be registered and logged in to see this image.]
Sto je je rakao moj komsija "Wiki moja ljubavi, sta bi ja bez tebe". Tako i ja, malo se potrudio i nasao sta je i odakle je "DANA".
Preduzeće je osnovano kao radna organizacija 1952. godine. Brend Dana registrovan je 1955. godine. U početku je kompanija proizvodila samo alkoholna pića. Nakon 1970. godine program je proširen i bezalkoholnim pićima. Dana 2005. godine najveći deo profita ostvaruje sa svojom visokokvalitetnom prirodnom mineralnom vodom Dana. U julu 2012. godine preduzeće je transformisano iz akcionarskog društva u društvo sa ograničenom odgovornošću. Promenio je naziv u Dana, fabrika biljnih specijalnosti i destilacija, Dana, proizvodnja in prodaja piča, d.o.o. (English: Dana, the plant specialties factory and distillation, Dana, the manufacture and sale of drinks).
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
Zoran I and Doktor Živago vole ovaj upis
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice 19.04.23 19:23
Jos jedna iz oceve kolekcije. Ovakva slika je danas nezamisljiva. [You must be registered and logged in to see this image.]
pera84, goran9030 and Doktor Živago vole ovaj upis
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4607 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice 11.11.23 0:33
Pozdrav starim članovima foruma ako ih ima još a žele čuti nešto o meni. Kao što Vam je poznato dugo sam odsustvovao sa fbpnjna. U kratkim crtama neke stvari koje su se desile za to vrijeme. Bio sam prošle godine u ex Yu,posle više od 14 godina odsustvovanja sa tih prostora. Obišao stari kraj (BiH), veći deo Srbije,Hrvatske takodje. Zdravlje super,sve analize “momačke “. Jednostavno skinuo sam težinu (18 kg), prostom metodom. Odmakao jasle,izbacio hleb i slatkiše iz ishrane. Sve je bilo na granici tableta,šećer,pritisak,holesterol. Trenutna težina je najmanja u 21 vijeku. Alkohol? I dalje konzumiram ali se ne napijam,oko litre nedeljno. Ispekao 61 litru domaće kajsijevače ,loze i šljive (10 l+31 l+20 l) To bi trebalo biti dovoljno za godinu dana. Pozdrav
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
Zoran I voli ovaj upis
Kukuriku Mladji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 359 ČLAN OD: : 2013-03-07
Naslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice 11.11.23 12:45
_________________ Pero, stvarno ne znam zašto, valjda neki tehnički problemi. By Max Blitz
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4607 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice 06.07.24 16:01
Još sam pijan. Prazničko raspoloženje. Sinoć nas 6 organizujemo roštilj kod mog oca. Odavno nismo imali veću pijanku. Ja se po običaju betonirao,popio litru domaće rakije,posle 10 ak Heineken. Uglavnom popili smo nas šestorica 4 kartona piva (96 flaša,3 litre konjaka i litru brlje. Sada sam kod oca,reče mi:” ja sa svojih 90 godina,sa stažom u kafani nikada nisam video takvu pijanku
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
Zoran I Poručnik
NA VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2841 ČLAN OD: : 2015-01-02 Izola
Naslov komentara: Re: Za Ljubitelje Dobre Kapljice 15.08.24 14:51