FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)

Go down 
+19
humka83
Lala Basaid
terrra
Mikula 67
AleksKs
slavonski brod
013gonzo
duci64
bogdan Mrdja
ZAGORAC
gerard ford
milutins
Djida
dinosaurus
mureZE
Vojnik Graničar
ercov54
Prke
Kuhar-Debar.
23 posters
Idi na stranicu : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 16 ... 20  Next
AutorPoruka
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3592
ČLAN OD: : 2012-02-13
DOB : 60

Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime06.12.15 23:58

ercov54 (citat):

prijatelju hvala,ali bas si naleteo na pravu sliku. sunny
A ukoliko nebi sledila replika Wink ,rekaobih da ovaj putokaz iznad sume,stobi rekli u granicnom pojasu,e sad ukoliko neko bude pitao dali sever jug zapad ili vec,nek ne trosi vreme na ta pitanja Very Happy Laughing,bitno da putokaz ne laze cheers

Bez brige,replika i ispravaka krivih navoda sa moje strane više neće biti.  salutiranje
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3740
ČLAN OD: : 2013-12-01

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime07.12.15 0:08

ZAGORAC (citat):
ercov54 (citat):

prijatelju hvala,ali bas si naleteo na pravu sliku. sunny
A ukoliko nebi sledila replika Wink ,rekaobih da ovaj putokaz iznad sume,stobi rekli u granicnom pojasu,e sad ukoliko neko bude pitao dali sever jug zapad ili vec,nek ne trosi vreme na ta pitanja Very Happy Laughing,bitno da putokaz ne laze cheers

Bez brige,replika i ispravaka krivih navoda sa moje strane više neće biti.  salutiranje
Nisam mislio na takav nacin koji ti shvatio.Ostajem bez texta,nemam adekvatne reci trenutno,samo kazem da tvoje prisustvo i komentari pozeljni!
E sad ukoliko treba ta vagam svaku rec koju kazem,a svako moj komentar ima opustenu veselu dozu,znaci nisam shvacen  onako kako mislio.
U svakom slucaju ukoliko moj komentar u nekom slucaju uvredljiv,sto mi nikako nije bila namera,iskreno duboko se izvinjavam!
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3592
ČLAN OD: : 2012-02-13

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime07.12.15 0:43

Sve je u redu,vi samo nastavite aktivnosti na temi.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime07.12.15 20:52

[You must be registered and logged in to see this image.]
Jovan Bozinovski‎Bitusani

Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 992
ČLAN OD: : 2014-11-26
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime07.12.15 22:03

ercov54 (citat):
Filip Topuzovski‎Bitusani

Ni magla ni butur емотикон grin

Sudeci po okolini cesme,Dzinova sigurno nije Laughing
Bice da ovo "moj" izvor,a Prketova i kasnijih generacija cesma Rolling Eyes cheers
Ovo je cesma u blizini karaule. Ne zelim da pre vremena postavljam slike... Dogovorili smo se da idemo redom, iako vas ovde kod cesme ocekuje iznenadjenje.
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime07.12.15 22:09

Zelim da i sa ove strane prikazem stalu... Pozadi se gleda poruseni neki objekt tu su bile cini mi se svinje u nase vreme... 
Naravno i potpisi vojnika na zidu.. 
Ihhh, neka dzomba brojila sicu 008...
[You must be registered and logged in to see this image.][/img]

Na vrh Go down
bogdan Mrdja
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 53
ČLAN OD: : 2015-04-21
DOB : 61
M(j)esto Aleksandrovo,Banat,Vojvodina

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime07.12.15 22:29

Prke (citat):
Zelim da i sa ove strane prikazem stalu... Pozadi se gleda poruseni neki objekt tu su bile cini mi se svinje u nase vreme... 

da sa jedne strane su bile svinje a sa druge strane Miljevićevi zečevi a gore na štali čuveni senjak
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime07.12.15 22:43

[You must be registered and logged in to see this link.]
Gušter

Hej Bobo a dali se secas da je neko od vojnika zidao ovo gde su svinje , ili mi je mozda  to pricao Beslic ili Aleks... Uh prokleta amnezija...
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1419
ČLAN OD: : 2015-01-21
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime07.12.15 22:54

Prke (citat):

Zanimljivo je da je netko i brojao 155 i stavio na zid a tek na pola odsluzenja.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime07.12.15 22:58

Prke (citat):
Ovo je cesma u blizini karaule. Ne zelim da pre vremena postavljam slike... Dogovorili smo se da idemo redom, iako vas ovde kod cesme ocekuje iznenadjenje.
Samo meni jos nedostaje i ti da mi se naljutis Wink
Nemam ja pojma prijatelju sta i dokle ti strigao sa slikanjem,a ja ovako malo kad nadjem neku sliku sa nase Bituse objavim,neznajuci da ti imas pricu o tome. scratch
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime07.12.15 23:01

ercov54 (citat):
Prke (citat):
Nemam ja pojma prijatelju sta i dokle ti strigao sa slikanjem,a ja ovako malo kad nadjem neku sliku sa nase Bituse objavim,neznajuci da ti imas pricu o tome. scratch
Slobodno prijatelju Ercov stavi svaku sliku koju naletis nikad nisu od viska Smile
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime07.12.15 23:04

Kuhar-Debar. (citat):
ercov54 (citat):
Prke (citat):
Slobodno prijatelju Ercov stavi svaku sliku koju naletis nikad nisu od viska Smile
Pa kapetane vidis da se nas Prke ljuti,a ja nezelim da se vas dvojica po nikakvom osnovu ljutite Evil or Very Mad Sad
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime07.12.15 23:07

ercov54 (citat):
Kuhar-Debar. (citat):
ercov54 (citat):
Prke (citat):
Pa kapetane vidis da se nas Prke ljuti,a ja nezelim da se vas dvojica po nikakvom osnovu ljutite Evil or Very Mad Sad
Ma ni govora prijatelju o nekoj ljutni to ne postoji ni najmanje kod naseg Prketa a kod mene je to garant da se nece nikad desiti i nemoj da si tuzan jer nema razloga za to,ziv mi bo. Wink
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime07.12.15 23:13

bogdan Mrdja (citat):
da sa jedne strane su bile svinje a sa druge strane Miljevićevi zečevi a gore na štali čuveni senjak

Sto nesto volim kad vidim da svrati jos poneko od Prketovih,a sto da ne i nasih prijatelja,jer svi bili na istom mestu,doduse u razlicito vreme,ali imamo zajednicke uspomene.
A sto se tice svinja,i u moje vreme imali svinju,ali nesto meni u podsvesti da bila smestena u nekom sklepanom objektu jer cesto izlazila van u vrtove kod komsija!
Vec o tome govorih da gazda od baste bio toliko dobar covek da nije zeleo da nas tuzi kod KK,jer verovatno znao da sledi velika kritika sve u stavu mirno cheers
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime07.12.15 23:17

Ma kakva ljutnja dragi moji... Very Happy
Ja sam samo uvek u nedoumici kad objavite neku sliku dali da ja odma istrcim sa svojim slikama..
Ali ipak sacuvacu sve redosledno...
Hehehehheheee ne bi vam se vas Prke naljutio za toooo. Slobodno vi objavljute slike, sve je to u sklop nadgradnje nase price o karauli BITUSE !!! sunny sunny sunny
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime07.12.15 23:18

Uh koji korov i rastinje!
Bila bi velika steta da ostalo ovako da se sve urusava i padne u zaborav Sad 
Barem sad ostaje ziva nasa karaula,bez obzira sto menja namenu sunny
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime07.12.15 23:24

Prke (citat):
Ma kakva ljutnja dragi moji... Very Happy
Ja sam samo uvek u nedoumici kad objavite neku sliku dali da ja odma istrcim sa svojim slikama..
Ali ipak sacuvacu sve redosledno...
Hehehehheheee ne bi vam se vas Prke naljutio za toooo. Slobodno vi objavljute slike, sve je to u sklop nadgradnje nase price o karauli BITUSE !!! sunny sunny sunny
E sad se lakse dise Wink
Nikako ne izbegavaj iliti preskaci tvoje slike,jer te i takve slike osim tebe niko nema,to je ekskluziva.a ovo sto ja pokupim tu i tamo u prolazu od nasih prijatelja sa fb,to vec vidjeno! sunny
Na vrh Go down
bogdan Mrdja
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 53
ČLAN OD: : 2015-04-21
DOB : 61
M(j)esto Aleksandrovo,Banat,Vojvodina

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime08.12.15 18:10

Prke (citat):
Gušter

Hej Bobo a dali se secas da je neko od vojnika zidao ovo gde su svinje , ili mi je mozda  to pricao Beslic ili Aleks... Uh prokleta amnezija...
u moje vreme nije niša zidano mora da je to bilo ranije
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime08.12.15 22:07

bogdan Mrdja (citat):
Prke (citat):
Gušter

u moje vreme nije niša zidano mora da je to bilo ranije

Onda mi je Aleks verovatno pricao, jer samo po prici znam inace se ni ja ne secam ... Ajd Aleks druze pomozi...
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime09.12.15 1:14

Nisam znao da se nas Krcin vidi i iz Rostuse!
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime09.12.15 2:12

Nase Bituse daleke 1908 god.
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime09.12.15 22:55

Prelepa  reportaza o obicajima iz naseg Bitusa...
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime09.12.15 23:01

Prke (citat):
Prelepa  reportaza o obicajima iz naseg Bitusa...
Prelepisu to obicaji.Doduse svi mi imamo neka nase obicaje,da nekazem stare,jer i sam sam star poput obicaja,vec odusevljava to sto te obicaje jos uvek provode i uvazavaji,a znamo da gro stanovnistva zivi u Skoplju Gostivaru iliti vec,ali smognu vremena i snage da to i dalje neguju i cene,e toje nesto sto te ljude jako vrednuje!
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime09.12.15 23:36

Saban Osmanoski

KRCIN VO ZIMA

Nisam imao cast da za vreme zime budem na Krcinu,a i nije bila praksa da za vreme snegova patrole uopste krecu na reon!
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime10.12.15 16:09

ercov54 (citat):
Saban Osmanoski

KRCIN VO ZIMA

Nisam imao cast da za vreme zime budem na Krcinu,a i nije bila praksa da za vreme snegova patrole uopste krecu na reon!
Izgleda mnogo hladan Krcin.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime11.12.15 0:13

so eden pogled Bistra i Krcin...
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime11.12.15 20:00

ercov54 (citat):

so eden pogled Bistra i Krcin...

Iako cu se vratiti sa slikama unazad, moram da prokomentarisem ovo. 
Naime na putu jos od dole od Radike, na gotovo svakoj (ostroj) krivini  su postavljena ogledala. Ovo je za sjajnu sliku iskoristio i Didi (mestanin iz Rostusa) .. stvarno majstorski..
A evo iz moje dve slike vidite gde su postavlena ogledala... Tako je na svakoj krivini... 
Ovo je bilo malo vracanja unazad u moju pricu u slikama ali eto bio sam propustio... kokice
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime11.12.15 21:02

Cemu zurba prijatelju pa propustio ovako sjajnu sliku,a sad mi pojasni ovu sliku od Didija.zar ovo nije montaza?
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime11.12.15 21:49

Ne mislim da nije montaza. Postoji sigurno mesto na putu gde se u ogledalo vidi Krcin a ispred je Bistra... Mislim da nije montaza . Jer nema smisla da se bas to izmisli (montira) ...Mislim da je prava.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime11.12.15 22:32

Prke (citat):
Ne mislim da nije montaza. Postoji sigurno mesto na putu gde se u ogledalo vidi Krcin a ispred je Bistra... Mislim da nije montaza . Jer nema smisla da se bas to izmisli (montira) ...Mislim da je prava.
Didi je dobar momak,nebise on bavio sitnim podvalama Wink ,a i ova tvoja bas sjajna.mislim da i kod bebe Bistra iz pravca Rostuse,i neznam kakosi mogao da previdis ovako sjajnu sliku,a mogu da se kladim da u tvojoj bezrazloznoj zurbi puno toga vrednog propustis. scratch
Doduse materijal ostaje kod tebe,ti mozes da pogledas po svojoj zelji,ali nas ostale ostavljas bez mogucnosti da vidimo sto i ti Rolling Eyes ,ali doduse hvala i na ovome cheers sunny
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime12.12.15 20:53

Sada cemo dragi moji preci put od grudobrana ka stali, isti put koji smo presli preko slika sada preko video klipa, naravno sa drugog ugla i preko druge staze kretanja gde se vide i neke interesantne stvari oko karaule. Evo  dve slike a onda link za video klip koji  detaljnije objasnjava gde je sta.[You must be registered and logged in to see this image.]

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime12.12.15 21:36

Prke (citat):
Sada cemo dragi moji preci put od grudobrana ka stali, isti put koji smo presli preko slika sada preko video klipa, naravno sa drugog ugla i preko druge staze kretanja gde se vide i neke interesantne stvari oko karaule. Evo  dve slike a onda link za video klip koji  detaljnije objasnjava gde je sta.

Sta reci,osim sve pohvale i za ovu kombinaciju,slika i video snimak.
Kad poceo da se zanimam oko foruma i Bituse,nisam ni sanjao da dodje ovako pametan sposoban svestran pozrtvovan momak koji svojim radom cini nesto sto se recima nemoze opisati!
Prke,malo ostajem bez texta za opisati sta uradio za nas koji nabitno u koje vreme bili na Bitusi!

Necu trcati unapred kao zdrebe pred rudu,ali u mom slucaju matora konjina(ako uopste moze i da potrci) Evil or Very Mad ,tamo negde iza ugla gradilista trebalobi da bude ostatak magacina za municiju iz mog vremena! scratch
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime12.12.15 21:42

Meni je odlazak na karuli letos bio jedan od najlepsih dogadjaja u zadnje vreme ! 
Ne znam kako ce ko ovo svatiti ali vec sam u godinama u koje intenzivnije dozivljavam stvari koje sam ranije prelazio turbo .
Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation
Druze majore hvala za lepe reci ... Embarassed Embarassed Embarassed
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime12.12.15 22:02

Prke (citat):
Meni je odlazak na karuli letos bio jedan od najlepsih dogadjaja u zadnje vreme ! 
Ne znam kako ce ko ovo svatiti ali vec sam u godinama u koje intenzivnije dozivljavam stvari koje sam ranije prelazio turbo .
Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation
Prijatelju,netrebase obazirati na tudja misljenja,jer mi sve ovo radimo sebe radi,a ne zarad necijeg misljenja,ali vec par puta rekoh,tisi sklop coveka koji nimalo nije sebican,vec momak sirokog srca i shvatanja koja polako nestaju kod nas ostalih,ali necemo ulaziti u analizu nas samih,jer takvismo kakvismo,praticemo mi tebe sve do Krcina cheers
izgleda da imas jos vrhunskog materijala.tako da nam zima nece biti dosadna,a na prolece ti i MAX opet put Bituse po sledece putopise Wink Very Happy sunny
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime14.12.15 16:06

Prke (citat):
Hvala ti Prke gde cuo i ne cuo,rijetki su ljudi poput tebe.
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime14.12.15 16:08

ercov54 (citat):
Prke (citat):
Prijatelju,netrebase obazirati na tudja misljenja,jer mi sve ovo radimo sebe radi,a ne zarad necijeg misljenja,ali vec par puta rekoh,tisi sklop coveka koji nimalo nije sebican,vec momak sirokog srca i shvatanja koja polako nestaju kod nas ostalih,ali necemo ulaziti u analizu nas samih,jer takvismo kakvismo,praticemo mi tebe sve do Krcina cheers
izgleda da imas jos vrhunskog materijala.tako da nam zima nece biti dosadna,a na prolece ti i MAX opet put Bituse po sledece putopise Wink Very Happy sunny
Prke sve se zurno prati svaki korak i svaka slika koju postavljas i kao sto Major kaze svi smo uz tebe do samog vrha Krcina.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime14.12.15 21:44

Kuhar-Debar. (citat):
ercov54 (citat):
Prke (citat):
Prke sve se zurno prati svaki korak i svaka slika koju postavljas i kao sto Major kaze svi smo uz tebe do samog vrha Krcina.
Kuharu prijatelju,moras naci dobar izgovor za tvoje odsustvovanje bez predhodnog obavestenja,ipak mismo neka vojska,i redse mora znati Wink
Ali tisi momak koji ima velike zasluge za rad karaule,tako da nema problema,samo kad opet dosao na mesto kojem i pripadas! cheers
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime14.12.15 22:10

Kuhar-Debar. (citat):
Prke (citat):
Hvala ti Prke gde cuo i ne cuo,rijetki su ljudi poput tebe.
 Nije neskromno da na ovakvim pohvalama stavim plusic . Hvala brate . Exclamation
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime14.12.15 22:18

Idemo dalje posle stale okolo, okolo sve u krugu nase karaule .. naravno dve slike ... ocekujem komentare...
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime14.12.15 23:41

E ova slika ima neku svoju pricu.Ovaj betonirani deo izmedju borova verovatno imao neku svoju namenu,a postavljase pitanje svrha ove gradjevine na bregu iznad borova.Malo nejasno ukoliko sluzi kao wc,ali obzirom da nije novijeg datuma da bi imala namenu za graditelje crkvice,ali ona jos iz starog vremena scratch
Negde u zadnjem delu slike,iza gradilista crkve,pokraj breze,trebalobi da bude magacin municije?
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime14.12.15 23:46

ercov54 (citat):
Kuhar-Debar. (citat):
ercov54 (citat):
Prke (citat):
Kuharu prijatelju,moras naci dobar izgovor za tvoje odsustvovanje bez predhodnog obavestenja,ipak mismo neka vojska,i redse mora znati Wink
Ali tisi momak koji ima velike zasluge za rad karaule,tako da nema problema,samo kad opet dosao na mesto kojem i pripadas! cheers
Tu sam ja prijatelju nisam nikud odlutao imao sam malo nekih obaveza ali vas moje prijatelje i Bituse nisam zaboravio,jer kao sto i sam kazes i mi smo neka vojska neki red se mora znati,a nasa karaula ima svoju dnevnu zapovijest koja se redovno izvrsava jer prijatelji Ercov i Prke su vecinom tu dezurni a ja sam tu kao i uvijek Cool
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime14.12.15 23:51

ercov54 (citat):

E ova slika ima neku svoju pricu.Ovaj betonirani deo izmedju borova verovatno imao neku svoju namenu,a postavljase pitanje svrha ove gradjevine na bregu iznad borova.Malo nejasno ukoliko sluzi kao wc,ali obzirom da nije novijeg datuma da bi imala namenu za graditelje crkvice,ali ona jos iz starog vremena scratch
Negde u zadnjem delu slike,iza gradilista crkve,pokraj breze,trebalobi da bude magacin municije?
I mene zaista interesuje koji je to stari objekat na lijevoj strani,u nekim proslim vremenima imao je drugu namjenu danas neznam,izgleda napusten i ostavljen.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime15.12.15 21:01

Rostusa prepoznatljiva prema Krcinu iznad!
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime15.12.15 22:31

ercov54 (citat):

Rostusa prepoznatljiva prema Krcinu iznad!
Jesenja idila a na Krcinu vec zimska idila.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime15.12.15 22:49

Kuhar-Debar. (citat):
esenja idila a na Krcinu vec zimska idila.

I sam znas prijatelju da velika razlika u ND izmedju Rostuse i naseg reona. Znam da karaula oko 1000 m ND,a vec Krcin Preko 1200,necemo sad sitnicariti za tacne podatke,samo kazem da i zbog toga u Rostusi jesen,a na Krcinu uveliko sneg i zima,a neki ucevan momak moze tacno dati podatak o udaljenosti Rostusa-Bitusa-nasa karaula-i Krcin scratch 
Znam da nekad to radio Lacos,ali prestao da svraca ovde,on zna razlog,a ima jos jedan momak koji to zna,ali izgleda i on prestao da svraca ovde,bar ne ostavlja trag da svracao,a trebaobi po sluzbenoj duznosti Wink
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime15.12.15 22:55

ercov54 (citat):
Kuhar-Debar. (citat):

I sam znas prijatelju da velika razlika u ND izmedju Rostuse i naseg reona. Znam da karaula oko 1000 m ND,a vec Krcin Preko 1200,necemo sad sitnicariti za tacne podatke,samo kazem da i zbog toga u Rostusi jesen,a na Krcinu uveliko sneg i zima,a neki ucevan momak moze tacno dati podatak o udaljenosti Rostusa-Bitusa-nasa karaula-i Krcin scratch 
Znam da nekad to radio Lacos,ali prestao da svraca ovde,on zna razlog,a ima jos jedan momak koji to zna,ali izgleda i on prestao da svraca ovde,bar ne ostavlja trag da svracao,a trebaobi po sluzbenoj duznosti Wink
Mislim da znam na kog mislis na jednog generala zar ne.
Na vrh Go down
mureZE
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
mureZE

BROJ POSTOVA: : 375
ČLAN OD: : 2015-05-22
DOB : 53
M(j)esto zenica

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime16.12.15 10:53

ercov54 (citat):

E ova slika ima neku svoju pricu.Ovaj betonirani deo izmedju borova verovatno imao neku svoju namenu,
Nekako po izgledu i mjestu betoniranog dijela,  rekao bih da se radilo o mjestu na kojem je bio box sa psom, a šta bi ona građevina lijevo mogla biti, e kod nas je obično bila staja, stražarska kućica ili protivpožarni objekat-magacin za municiju uz pseći box. Šta je bilo na Bituši nek kaže ko zna.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime16.12.15 20:38

mureZE (citat):
Nekako po izgledu i mjestu betoniranog dijela,  rekao bih da se radilo o mjestu na kojem je bio box sa psom, a šta bi ona građevina lijevo mogla biti, e kod nas je obično bila staja, stražarska kućica ili protivpožarni objekat-magacin za municiju uz pseći box. Šta je bilo na Bituši nek kaže ko zna.
Pozdrav za prijatelja mura,a potpuno u pravu za betonski deo,verovatno podloga box za psa,a levo staja sigurno nije,jer staju vec prosli koja u fazi rusenja,a tu istu staju pamtim jos iz mog vremena,ali cudime da Prke nezna,ali doduse nije ni davao nekakav komentar,sto neznaci da nece Rolling Eyes
Nebih rekao da strazarska kucica,jer karaula sasvim u blizini i nema poptrebe za strazarskom kucicom,a ta ista kucica bila u sastavu samog objekta karaule,a kucicu niko od mojih nije ni koristio.
Cela dva sata kruzno patroliranje oko karaule,doduse sve zavisilo i od odgovornosti strazara,koliko odgovorno shvata ulogu strazara Batine
Magacin za municiju realno razmisljanje,mada ukoliko Prke nezna,a vidim ni kuhar nezna,nemozemo ni ocekivati od bilo koga drugog,jer ovi Prketovi sa klase retko svracaju,doduse ne ostavljaju trag da dolazili!
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime16.12.15 23:44

Moram vam reci drugovi da je i ovaj objekt u domenu amnezije. Eto secam se da je gore iznad borova bila kucica za psa , gotovo sam siguran  da je i objekt postojao ali se ne secam njegove namene... Danas sam na FB pustio poruke Albinu Skoku, Ivanu Beslicu ,kao i Alexu i Bobi da bi mi pomogli... nadam se da cu dobiti odgovor..
Inace ja sam se slikao iz tog ugla prema karauli sa psom ali je fotograf "presekao" psa Rijada tako da smo na slici ostali karaula i ja... evo slike pa mozete zakljuciti da kucica nije bila dole kod borova na ono beteonirano mesto ( mislim da je to kasnije betonirano)  vec je bila vise gore ... 
Imam detaljnije slike  od letos i od samog misterioznog objekta ali malo kasnije...
Evo stare slike koju sam ranije vec objavljivao  . 
Prke i karaula ..
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime16.12.15 23:58

ercov54 (citat):
Kuhar-Debar. (citat):

Moram da te popravim druze majore ..
Bituse je na nadmorskoj visini od oko 1000 metara , karaula je svakako malo vise a Veliki Krcin (Голем Крчин) je na 2341 metara nadmorske visine.  Shocked
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 13 Icon_minitime

Na vrh Go down

Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)
Na vrh 
Stranica 13/20Idi na stranicu : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 16 ... 20  Next
 Similar topics
-
» Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)
»  Karaula BITUŠE 73/74 (sesti dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (drugi dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme)