FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)

Go down 
+19
humka83
Lala Basaid
terrra
Mikula 67
AleksKs
slavonski brod
013gonzo
duci64
bogdan Mrdja
ZAGORAC
gerard ford
milutins
Djida
dinosaurus
mureZE
Vojnik Graničar
ercov54
Prke
Kuhar-Debar.
23 posters
Idi na stranicu : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 20  Next
AutorPoruka
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1419
ČLAN OD: : 2015-01-21
M(j)esto BIH-USA.

Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeThu Dec 17, 2015 2:53 am

Prke (citat):
Moram vam reci drugovi da je i ovaj objekt u domenu amnezije. Eto secam se da je gore iznad borova bila kucica za psa , gotovo sam siguran  da je i objekt postojao ali se ne secam njegove namene... Danas sam na FB pustio poruke Albinu Skoku, Ivanu Beslicu ,kao i Alexu i Bobi da bi mi pomogli... nadam se da cu dobiti odgovor..
Inace ja sam se slikao iz tog ugla prema karauli sa psom ali je fotograf "presekao" psa Rijada tako da smo na slici ostali karaula i ja... evo slike pa mozete zakljuciti da kucica nije bila dole kod borova na ono beteonirano mesto ( mislim da je to kasnije betonirano)  vec je bila vise gore ... 
Imam detaljnije slike  od letos i od samog misterioznog objekta ali malo kasnije...
Evo stare slike koju sam ranije vec objavljivao  . 
Prke i karaula ..
[You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Kakva predivna stara slika za mene vrednija od 100 danasnjih a jos nas Prke na njoj pa gde ce biti bolje.
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeThu Dec 17, 2015 2:54 am

Prke (citat):
ercov54 (citat):
Kuhar-Debar. (citat):
esenja idila a na Krcinu vec zimska idila.

I sam znas prijatelju da velika razlika u ND izmedju Rostuse i naseg reona. Znam da karaula oko 1000 m ND,a vec Krcin Preko 1200,necemo sad sitnicariti za tacne podatke,samo kazem da i zbog toga u Rostusi jesen,a na Krcinu uveliko sneg i zima,a neki ucevan momak moze tacno dati podatak o udaljenosti Rostusa-Bitusa-nasa karaula-i Krcin scratch 
Znam da nekad to radio Lacos,ali prestao da svraca ovde,on zna razlog,a ima jos jedan momak koji to zna,ali izgleda i on prestao da svraca ovde,bar ne ostavlja trag da svracao,a trebaobi po sluzbenoj duznosti Wink

Moram da te popravim druze majore ..
Bituse je na nadmorskoj visini od oko 1000 metara , karaula je svakako malo vise a Veliki Krcin (Голем Крчин) je na 2341 metara nadmorske visine.  Shocked
Lijepo dopunjavanje podataka prijatelji moji.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3740
ČLAN OD: : 2013-12-01

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeThu Dec 17, 2015 6:54 pm

Prke (citat):
Moram vam reci drugovi da je i ovaj objekt u domenu amnezije. Eto secam se da je gore iznad borova bila kucica za psa , gotovo sam siguran  da je i objekt postojao ali se ne secam njegove namene... Danas sam na FB pustio poruke Albinu Skoku, Ivanu Beslicu ,kao i Alexu i Bobi da bi mi pomogli... nadam se da cu dobiti odgovor..
Inace ja sam se slikao iz tog ugla prema karauli sa psom ali je fotograf "presekao" psa Rijada tako da smo na slici ostali karaula i ja... evo slike pa mozete zakljuciti da kucica nije bila dole kod borova na ono beteonirano mesto ( mislim da je to kasnije betonirano)  vec je bila vise gore ... 
Imam detaljnije slike  od letos i od samog misterioznog objekta ali malo kasnije...
Evo stare slike koju sam ranije vec objavljivao  . 
Prke i karaula ..
[You must be registered and logged in to see this image.][/img]

Najpre da analiziramo sliku vojnika Wink
Iz prilozenog da se zakljuciti da ovaj vojnik sa slike i drug Luzajic kao da nisu iz istog vremena i mesta sluzbovanja scratch
Ovaj na slici,nas Prke,uredan podsisan,kapa tacno po PS,dva prsta iznad obrva,uniforma sasvim uredna,ma momak za reprezentaciju Rolling Eyes

A sto se tice replike na moje navode oko NV,Bituse,karaule i Golemog krcina,da nisi malo previdio moje pisanje da se ja unapred ogradih da podaci odokativni,tj otprilike,ali valja da se podaci slazu sa cinjenicnim stanjem na terenu,a i rekoh da ima momaka ucevnijih sposobnijih i normalno pametnijih od mene,i to se pokazalo ne mali broj puta,samo sto momcima dosadilo da ispravljaju moje greske,pa jedan po jedan dizu ruke od mene i odlaze bez pozdrava. salutiranje
Nebi valjalo da me i ti napustis prijatelju,jer ovde postalo pravilo,ko me ispravi par puta-otisosi bez posdrava,jedne tamne noci-kaze stara pesma Silvane Armenulic Twisted Evil

ercov54: komentar modifikovan dana: Thu Dec 17, 2015 7:02 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeThu Dec 17, 2015 7:00 pm

Kuhar-Debar. (citat):
Lijepo dopunjavanje podataka prijatelji moji.

Upravo tako prijatelji moji i treba,da jedan drugog dopunjujemo podsecamo,jer jedan covek nikako nemoze znati sve,a gde nas ima vise,vise i saznamo cheers
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 992
ČLAN OD: : 2014-11-26
DOB : 60
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeThu Dec 17, 2015 10:35 pm

[You must be registered and logged in to see this link.]
Major
[You must be registered and logged in to see this image.]

Najpre da analiziramo sliku vojnika [You must be registered and logged in to see this image.] 
Iz prilozenog da se zakljuciti da ovaj vojnik sa slike i drug Luzajic kao da nisu iz istog vremena i mesta sluzbovanja [You must be registered and logged in to see this image.]
Ovaj na slici,nas Prke,uredan podsisan,kapa tacno po PS,dva prsta iznad obrva,uniforma sasvim uredna,ma momak za reprezentaciju [You must be registered and logged in to see this image.]
A sto se tice replike na moje navode oko NV,Bituse,karaule i Golemog krcina,da nisi malo previdio moje pisanje da se ja unapred ogradih da podaci odokativni,tj otprilike,ali valja da se podaci slazu sa cinjenicnim stanjem na terenu,a i rekoh da ima momaka ucevnijih sposobnijih i normalno pametnijih od mene,i to se pokazalo ne mali broj puta,samo sto momcima dosadilo da ispravljaju moje greske,pa jedan po jedan dizu ruke od mene i odlaze bez pozdrava. [You must be registered and logged in to see this image.] 
Nebi valjalo da me i ti napustis prijatelju,jer ovde postalo pravilo,ko me ispravi par puta-otisosi bez posdrava,jedne tamne noci-kaze stara pesma Silvane Armenulic [You must be registered and logged in to see this image.]

Hehehee i ja nekoliko puta rekao da moramo napraviti bar deseti deo karaule Bituse ... a onda cemo vec videti dalje... Ne dizem ja lako ruke...
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeThu Dec 17, 2015 10:53 pm

Eto...
Pokusao sam da dobijem informaciju oko toga sta je ovaj objekt, ali odgovora nemaaaa..
 Znaci ponovicu jos jednom - gotovo sam siguran da je postojao u moje vreme al se ne secam njegove svrhe. Sto se tice mestopolozaja kucice za psa evo ove slike ce razresiti sve detalje.... 
Jos uvek postoji i mesto gde je vezivan pas...(nadam se da se kaze "vezivan" - na makedonskom je "врзуван")
Pre objekta ima takodje neka betonska ploca slicna kao ona kod grudobrana a iza objekta je vec pomenuto mesto za kucicu i psa i mesto gde je davne 83 slikan vas Prke... Very Happy
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeThu Dec 17, 2015 11:57 pm

Prke (citat):
Eto...
Pokusao sam da dobijem informaciju oko toga sta je ovaj objekt, ali odgovora nemaaaa..
 Znaci ponovicu jos jednom - gotovo sam siguran da je postojao u moje vreme al se ne secam njegove svrhe. Sto se tice mestopolozaja kucice za psa evo ove slike ce razresiti sve detalje.... 
Jos uvek postoji i mesto gde je vezivan pas...(nadam se da se kaze "vezivan" - na makedonskom je "врзуван")
Pre objekta ima takodje neka betonska ploca slicna kao ona kod grudobrana a iza objekta je vec pomenuto mesto za kucicu i psa i mesto gde je davne 83 slikan vas Prke... Very Happy

A ti ocekivao da ovi tvoji priskoce u pomoc oko podataka Evil or Very Mad
Nema od toga nista moj prijatelju,jer da su zeleli da budu snama tobi vec uradili,ali po ko zna koji put kazem da nismo svi isti,nemamo iste zelje i razmisljanja,mada ja licno takve ljude ne razumem,ali nebih nista ruzno da kazem Exclamation
A da se vratimo na desifrovanje slike u vezi zagonetne gradjevine scratch
Po nekom realnom razmisljanju i podatku da odmah iza objekta bio stacioniran pas,samim tim da objekat bio cuvan,da mozda ovo nije bio magacin za municiju?
Znam da ti vec tu temu odradio sa ranijim slikama kod grudobrana,ali verovatno da to bio za tu namenu u ranijem periodu?
Aj da sacekamo mozda ovi tvoji daju valjan podatak,mozda Koprivica jer kazes da ima dobru memoriju Twisted Evil Rolling Eyes
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeFri Dec 18, 2015 1:53 am

Prke (citat):
Eto...
Meni licno izgleda kao neki magacin jer je vidim po dovratcima imao jaka i dobra vrata na sebi.
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeFri Dec 18, 2015 1:57 am

Prke (citat):
Major

Najpre da analiziramo sliku vojnika [You must be registered and logged in to see this image.] 
Iz prilozenog da se zakljuciti da ovaj vojnik sa slike i drug Luzajic kao da nisu iz istog vremena i mesta sluzbovanja [You must be registered and logged in to see this image.]
Ovaj na slici,nas Prke,uredan podsisan,kapa tacno po PS,dva prsta iznad obrva,uniforma sasvim uredna,ma momak za reprezentaciju [You must be registered and logged in to see this image.]
A sto se tice replike na moje navode oko NV,Bituse,karaule i Golemog krcina,da nisi malo previdio moje pisanje da se ja unapred ogradih da podaci odokativni,tj otprilike,ali valja da se podaci slazu sa cinjenicnim stanjem na terenu,a i rekoh da ima momaka ucevnijih sposobnijih i normalno pametnijih od mene,i to se pokazalo ne mali broj puta,samo sto momcima dosadilo da ispravljaju moje greske,pa jedan po jedan dizu ruke od mene i odlaze bez pozdrava. [You must be registered and logged in to see this image.] 
Nebi valjalo da me i ti napustis prijatelju,jer ovde postalo pravilo,ko me ispravi par puta-otisosi bez posdrava,jedne tamne noci-kaze stara pesma Silvane Armenulic [You must be registered and logged in to see this image.]

Hehehee i ja nekoliko puta rekao da moramo napraviti bar deseti deo karaule Bituse ... a onda cemo vec videti dalje... Ne dizem ja lako ruke...
Slazem se do desetog dijela karaule Bituse a posle cemo nastaviti dalje..... cheers
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeFri Dec 18, 2015 11:15 pm

Kuhar-Debar. (citat):
Slazem se do desetog dijela karaule Bituse a posle cemo nastaviti dalje..... [You must be registered and logged in to see this image.]

Prke (citat):

Potpuno u pravu moji prijatelji,samo sad imamo kvalitet,necemo juriti kvantitet na stetu kvaliteta Evil or Very Mad
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeFri Dec 18, 2015 11:31 pm

Didi Rostuse

Zavrsi uste edna rabotna nedela .Soncevoto i prijatno vreme izgleda ce prodolzi i narednite denovi......prijaten vikend na site moi fb prijateli.......
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeSat Dec 19, 2015 9:16 pm

ercov54 (citat):

Didi Rostuse

Zavrsi uste edna rabotna nedela .Soncevoto i prijatno vreme izgleda ce prodolzi i narednite denovi......prijaten vikend na site moi fb prijateli.......
Prelijepo hvala Didi za slikanje i tebi Majoru nas za prosledjivanje.
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeSun Dec 20, 2015 6:56 pm

Kako jos uvek nismo odredili namenu objekta kod Rijadove kucice , da ne bi bilo dileme , gde se tacno nalazi i kako izgleda evo video snimka od stale do tamo.. Uzivajte u maloj setnji u nasem dvoristu  bounce bounce bounce bounce...
Evo linka 

Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeSun Dec 20, 2015 7:02 pm

Prke (citat):
Kako jos uvek nismo odredili namenu objekta kod Rijadove kucice , da ne bi bilo dileme , gde se tacno nalazi i kako izgleda evo video snimka od stale do tamo.. Uzivajte u maloj setnji u nasem dvoristu  bounce bounce bounce bounce...
Evo linka 

Fantastican snimak druze osjecao sam se kao da sam bio tamo. Wink
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeSun Dec 20, 2015 7:52 pm

Prke (citat):
Kako jos uvek nismo odredili namenu objekta kod Rijadove kucice , da ne bi bilo dileme , gde se tacno nalazi i kako izgleda evo video snimka od stale do tamo.. Uzivajte u maloj setnji u nasem dvoristu  [You must be registered and logged in to see this image.]...
Evo linka
Definitivno sudeci sad po video snimku ovo nikako drugu namenu nije imalo,osim magacina za municiju.
Vidim ovde sad prisutan i Aleksa,valda i on kaze koju potvrdnu tec u prilog mom zakljucku
Na vrh Go down
Lala Basaid
Vodnik
Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 453
ČLAN OD: : 2014-01-09

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeSun Dec 20, 2015 8:44 pm

Bravo Prke pratim celo vreme sto si snimao to je jako lepo i ja sam zamolio da da slikaju moju KARAULU NIKOLIC na dojranskom jezeru slikali su hvala im puno ali nisu slikali karaulu verovatno je porusena jedan mi je obecao da ce snimati sve ocekujem i bicu mu veoma zahvalan.Pozdrav kikinda
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeSun Dec 20, 2015 9:28 pm

Lala Basaid (citat):
Bravo Prke pratim celo vreme sto si snimao to je jako lepo i ja sam zamolio da da slikaju moju KARAULU NIKOLIC na dojranskom jezeru slikali su hvala im puno ali nisu slikali karaulu verovatno je porusena jedan mi je obecao da ce snimati sve ocekujem i bicu mu veoma zahvalan.Pozdrav kikinda

Hvala na lepim recima druze.. Dojran je relativno blizu mene, cak sam i nekolko puta (pre desetak godina) odlazio na odmor u Nikolic na plazi Aciko (mozda znas) ali ne znam gde je karaula. Nadam se da ce neko snimati i poslati , iako nazalost uglavnom su sve karaule u MK porusene.. Eto ja sam blizu bugarske granice (13 kilometara) obe karaule koje su postojale u mojoj opstini su porusene (unistene) .. Nazalost...

Nego sad sam se setio neceg drugog.. Ti si ocito iz Kikinde . Mozda poznajes Djordja Marjanovica,on radi u pozoristu , cini mi se. Djordje je bio moja klasa 0ktobar 82, vezista na karauli ... Evo ga na slici sa Bogdanom Mrdjom.. Sa maicom KIKINDA  Smile

Na vrh Go down
Lala Basaid
Vodnik
Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeMon Dec 21, 2015 11:37 am

Prke ovog coveka znam vidjam ga na autobuskoj stanici u kikindi.Sto se tice plaze ACIKO nije bila 1987 kada se gleda na MAPS granica nije dobro stavljena jer do jezera je bio gr.kamen 26 a od kamena je u jezeru bila trska jedino je otvorena kada smo isli dubinskom stazom bio je jedan pristup gde je uvek bio jedan camac verovatno nekog ribara iz sela.Karaula Nikolic je kad prodjes iz sela vodi tacno put do karaule par minuta od sela vidi se na maps.Jos nesto Prke u moju firmu kada dodju MAKEDONCI na utovar uvek su docekani i ugosceni pisacu ti jos nesto moram na posao. Pozdrav
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeMon Dec 21, 2015 11:44 pm

Lala Basaid (citat):
Prke ovog coveka znam vidjam ga na autobuskoj stanici u kikindi.Sto se tice plaze ACIKO nije bila 1987 kada se gleda na MAPS granica nije dobro stavljena jer do jezera je bio gr.kamen 26 a od kamena je u jezeru bila trska jedino je otvorena kada smo isli dubinskom stazom bio je jedan pristup gde je uvek bio jedan camac verovatno nekog ribara iz sela.Karaula Nikolic je kad prodjes iz sela vodi tacno put do karaule par minuta od sela vidi se na maps.Jos nesto Prke u moju firmu kada dodju MAKEDONCI na utovar uvek su docekani i ugosceni pisacu ti jos nesto moram na posao. Pozdrav

Drago mi je sto pratis zbivanja na karauli Bituse, znas sta je granicarski zivot verovatno si isao uz planinu Belasicu na rejon jer je tu tromedje, Grcka, Bugarska ,YU (MK).. ili je karaula bila blizu jezera .... Ne mogu da pretpostavim... Ocekujem da pises.
I naravno pozdravi mi Djordja... Very Happy
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeTue Dec 22, 2015 12:02 am

Nas Prke od danas je podporucnik cestitke prijatelju.
Na vrh Go down
Lala Basaid
Vodnik
Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeTue Dec 22, 2015 11:47 am

Prke DJORDJA cu pozdraviti cim ga vidim vidjam ga i na trgu.Sto se tice belasice gazio sam 8 meseci do karaule JANKOVIC oko 5,5km a oni su isli do tromedje GR.BU.JU moja karaula NIKOLIC je bila oko 1,5km od jezera to nam je bila patrola 1 i zaseda do jezera a patrola 2 na belasici do JANKOVIC karaule.Ako slucajno ides na DOJRAN i odes u selo nikolic svi ce ti reci gde je karaula pa ako mozes slikaj sve i ako je poruseno hvala pozdrav iz KIKINDE.
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeTue Dec 22, 2015 6:21 pm

Kuhar-Debar. (citat):
Nas Prke od danas je podporucnik cestitke prijatelju.

Hvala druze moj.. Pozdrav tebi odrzavaoce vatre na Bitusi .. sunny
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeTue Dec 22, 2015 6:30 pm

Lala Basaid (citat):
Prke DJORDJA cu pozdraviti cim ga vidim vidjam ga i na trgu.Sto se tice belasice gazio sam 8 meseci do karaule JANKOVIC oko 5,5km a oni su isli do tromedje GR.BU.JU moja karaula NIKOLIC je bila oko 1,5km od jezera to nam je bila patrola 1 i zaseda do jezera a patrola 2 na belasici do JANKOVIC karaule.Ako slucajno ides na DOJRAN i odes u selo nikolic svi ce ti reci gde je karaula pa ako mozes slikaj sve i ako je poruseno hvala pozdrav iz KIKINDE.

Svakako cu pokusati druze ali  u Dojran obicno idem leti.. Nek bude zdravlja....
Na vrh Go down
Lala Basaid
Vodnik
Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeTue Dec 22, 2015 8:16 pm

Hvala Prke bice zdravlja cekacemo pozdrav za sve GRANICARE kada vidim DJORDJA javljam ti.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeTue Dec 22, 2015 9:42 pm

Didi Rostuse

Зимата кај нас официјално почнува во вторник, на 22 декември, во 5 часот и 48 минути..... Првите моменти на зимата, не е лошо, ама си ја личи со снег......
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeTue Dec 22, 2015 10:12 pm

ercov54 (citat):

Didi Rostuse

Зимата кај нас официјално почнува во вторник, на 22 декември, во 5 часот и 48 минути..... Првите моменти на зимата, не е лошо, ама си ја личи со снег......
Zima pocinje a nema snjega malo cudno ali tako je kako je mozda je i ovo uticaj Cernobila.
Na vrh Go down
humka83
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

BROJ POSTOVA: : 368
ČLAN OD: : 2013-01-09

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeThu Dec 24, 2015 3:28 pm

Kuhar-Debar. (citat):
ercov54 (citat):

Didi Rostuse

Zima pocinje a nema snjega malo cudno ali tako je kako je mozda je i ovo uticaj Cernobila.

Nista nije isto i upravu si, a bilo ih je jos nekoliko na ovoj maloj zemljici, Makodonija je ionako bez snijega ili sa njim ljepa, ljudi gostompriljivi priroda ljepa
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeThu Dec 24, 2015 9:47 pm

humka83 (citat):
Nista nije isto i upravu si, a bilo ih je jos nekoliko na ovoj maloj zemljici, Makodonija je ionako bez snijega ili sa njim ljepa, ljudi gostompriljivi priroda ljepa

Jako pametno receno,ali odusevljava misljenje o samim ljudima iz Makedonije.
Doduse nisam u toku momce gde stekao takvo misljenje o makedoncima,ali takav zakljucak i sam stekao i nikad ga promeniti necu salutiranje
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeThu Dec 24, 2015 10:14 pm

ercov54 (citat):
humka83 (citat):

Jako pametno receno,ali odusevljava misljenje o samim ljudima iz Makedonije.
Doduse nisam u toku momce gde stekao takvo misljenje o makedoncima,ali takav zakljucak i sam stekao i nikad ga promeniti necu salutiranje
O gostoprimstvu Makedonaca je suvisno i pisati to i vrabci na grani znaju a i kao ljudi su zaista dobri.
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeThu Dec 24, 2015 11:32 pm

Hvala drugovi moji na lepim recima o mojoj naciji, ali ja bih rekao da svugde ima i dobrih i losih LJUDI..
Pre nego sto postavim nove slike moram da vas obavestim da smo prekjuce preko FB pricali medjusobno PETORICA granicara sa Bitusa.. Albin Skok, Miroslav Koprivica, Rasko Luzajic,Aleksandar Bogojevic i ja . P E T O R I C A  !!!! Divan skup , ispalo savim slucajno ...
Da vas obavestim da sam kontaktirao i sa Ivanom Beslicem koji vazi za coveka sa odlicnom memorijom i on kaze d aobjekt kod kucice za psa (onaj sporni ) nije postojao u nase vreme...
Hmmm nisam bas siguran... 
Mozda terra moze da potvrdi postojanje , jer se i nas kuhar ne seca... Dali je u njihovo vreme vec postojao...
hajdemo mi sad jos malo naokolo..

Pogled sa ugla na nasu lepoticu i objekat u izgradnji sa majstorima i naravno predobro poznati dekor u pozadini ...
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeFri Dec 25, 2015 9:52 pm

Prke (citat):
Hvala drugovi moji na lepim recima o mojoj naciji, ali ja bih rekao da svugde ima i dobrih i losih LJUDI..
Pre nego sto postavim nove slike moram da vas obavestim da smo prekjuce preko FB pricali medjusobno PETORICA granicara sa Bitusa.. Albin Skok, Miroslav Koprivica, Rasko Luzajic,Aleksandar Bogojevic i ja . P E T O R I C A  !!!! Divan skup , ispalo savim slucajno ...
Da vas obavestim da sam kontaktirao i sa Ivanom Beslicem koji vazi za coveka sa odlicnom memorijom i on kaze d aobjekt kod kucice za psa (onaj sporni ) nije postojao u nase vreme...
Mozda terra moze da potvrdi postojanje , jer se i nas kuhar ne seca... Dali je u njihovo vreme vec postojao...

Pogled sa ugla na nasu lepoticu i objekat u izgradnji sa majstorima i naravno predobro poznati dekor u pozadini ...

Prke,ostavih vremena i prostora ovim tvojima drugarima sa klase da se oglase i iskazu bar malu vrstu zahvalnosti za tvoj rad,ali elem nema od toga nista Evil or Very Mad
Opet moram da izrazim svoju nevericu za tako neosecajne ljude,ali po ko zna koji put kazem,ima nas raznih,sto bi rekli-koliko ljudi,toliko cudi- affraid
Elem staje tuje,ostaje samo da se nas nekolicina divi onom sto ti uradio,i da se otvoreno radujemo time,a ne skriveni iza neregistrovanih individua iz prikrajka,plasecise svog imena,a stavljajuci sebe u grupu gostiju:twisted:
Sta reci osim da ove slike ostaju za istoriju secanja na neko davno proslo vreme,a svaki od nas koji bili ucesnici tih dogadjaja u tim vremenima,osecamo zahvalnost sto bili tu na tim mestim i sa tim ljudima! salutiranje

A ti prijatelju imas sklonosti ka umetnickoj fotografiji,jer u ove dve slike upotpunjijes puno toga!
Najpre nasu karaulu slikanu iz ugla iz kog se oslikava i njen novi sadrzaj u vidu gradjenja nove crkve,tako da vise nece biti sama!
A sta reci za njenu zaledjinu u samo ime kaze,Golemog Krcina,gde mnogi momci,sa raznih strana,nekad davno svojim prisustvom na tim stazama cuvahu nasu granicu.
I sad se divim svim tim momcima,velika hrabrost bese potrebna za tako nesto,a dragomi sto i moja malenkost dade svoj mali doprinos svemu tome cheers
A slava onima koji vise nisu medju zivima,ponajpre JOSIPU JOSIPOVICU i KAMIC IZETU,a oni koji znali Josipa,znaju koliki to covek bio,ne u smislu fizicke velicine,vec vrednovan po merilima cojstva i coveka,i mislim da sad vreme da se bas ovde nadje jos jedna slika Josipa iz nekih civilnih zadnjih zivotnih dana!

Oni kojiga znali mogu da ga prepoznaju odmah iza jelena iliti vec!

ercov54: komentar modifikovan dana: Sat Dec 26, 2015 1:04 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeFri Dec 25, 2015 11:18 pm

AcaFaca AcaFaca je prisutan (citat):

Citat :
Pokusavam da se setim. Znam da smo tu ispred tog objekta sedeli cesto, cak smo imali neke tegove i zezali se. Od desnog zida pa sve do puta su bile prepreke za kerove i kerovodja ih je vodio tu svaki dan. Moram pronaci neku sliku mozda se prisetim. Nemoj mi zameriti sto sam ovako zaboravan, ipak je to bilo pre 27 god i cesto nisam ni bio u Srbiji tako da nisam bas cesto imao prilike da se podsecam, u drustvu, svojih vojnickih dana. Nije nas bilo mnogo iz Srbije, koliko se secam nas 4-5, a bili smo u kontaktu samo par god. dok nisam otisao preko.

- - - - - - - - - -

Gledajuci sa puta, iza karaule sa leve strane su bili 2-3 manja objekta u kome smo drzali municiju, minobacace i ko zna sta jos. To je sve bilo pod kljucem i nikad nije otvarano.

Na moju molbu gore navedenom momku,da pomogne u resavanju misterije oko objekta nepoznate namene,upravo momak dao odgovor,a momak obecao svratiti,ali izgleda nedostatak vremena scratch,a momak mislim da generacija terrre,ili negde oko tih godina,a hvalamu na odgovoru u ime nas Bitusana!
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeFri Dec 25, 2015 11:44 pm

Didi Rost

mnogu nasinci dojdoa,nekoi ce dojdat podocna a nekoi mozebi ne ce mozat da dojdat poradi razni obvrski.....bez razlika na se soncevoto i ubavo vreme gi privlekuva site i dava moznost da se nadisime cist vozduh koi na mnogu ludje im nedostasuva osobeno vo gradovite koi se postojano pod magla....pozdrav od Rostuse 6 dena pred novata 2016 godina......

Svaki drugi komentar suvisan,ko razume shvatice!
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeFri Dec 25, 2015 11:52 pm

ercov54 (citat):
AcaFaca AcaFaca je prisutan (citat):

Citat :
Pokusavam da se setim. Znam da smo tu ispred tog objekta sedeli cesto, cak smo imali neke tegove i zezali se. Od desnog zida pa sve do puta su bile prepreke za kerove i kerovodja ih je vodio tu svaki dan. Moram pronaci neku sliku mozda se prisetim. Nemoj mi zameriti sto sam ovako zaboravan, ipak je to bilo pre 27 god i cesto nisam ni bio u Srbiji tako da nisam bas cesto imao prilike da se podsecam, u drustvu, svojih vojnickih dana. Nije nas bilo mnogo iz Srbije, koliko se secam nas 4-5, a bili smo u kontaktu samo par god. dok nisam otisao preko.

- - - - - - - - - -

Gledajuci sa puta, iza karaule sa leve strane su bili 2-3 manja objekta u kome smo drzali municiju, minobacace i ko zna sta jos. To je sve bilo pod kljucem i nikad nije otvarano.

Na moju molbu gore navedenom momku,da pomogne u resavanju misterije oko objekta nepoznate namene,upravo momak dao odgovor,a momak obecao svratiti,ali izgleda nedostatak vremena scratch,a momak mislim da generacija terrre,ili negde oko tih godina,a hvalamu na odgovoru u ime nas Bitusana!
Hvala Aci a po mojim proracunima on je generacija mozda 87/88 znaci jedna nova generacija na Bituse karauli nadam se da ce svratati i posle,pa kazem dobro dosao prijatelju.
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeFri Dec 25, 2015 11:55 pm

ercov54 (citat):
Prke (citat):

Prke,ostavih vremena i prostora ovim tvojima drugarima sa klase da se oglase i iskazu bar malu vrstu zahvalnosti za tvoj rad,ali elem nema od toga nista Evil or Very Mad
Opet moram da izrazim svoju nevericu za tako neosecajne ljude,ali po ko zna koji put kazem,ima nas raznih,sto bi rekli-koliko ljudi,toliko cudi- affraid
Elem staje tuje,ostaje samo da se nas nekolicina divi onom sto ti uradio,i da se otvoreno radujemo time,a ne skriveni iza neregistrovanih individua iz prikrajka Twisted Evil
Sta reci osim da ove slike ostaju za istoriju secanja na neko davno proslo vreme,a svaki od nas koji bili ucesnici tih dogadjaja u tim vremenima,osecamo zahvalnost sto bili tu na tim mestim i sa tim ljudima! salutiranje

A ti prijatelju imas sklonosti ka umetnickoj fotografiji,jer u ove dve slike upotpunjijes puno toga!
Najpre nasu karaulu slikanu iz ugla iz kog se oslikava i njen novi sadrzaj u vidu gradjenja nove crkve,tako da vise nece biti sama!
A sta reci za njenu zaledjinu u samo ime kaze,Golemog Krcina,gde mnogi momci,sa raznih strana,nekad davno svojim prisustvom na tim stazama cuvahu nasu granicu.
I sad se divim svim tim momcima,velika hrabrost bese potrebna za tako nesto,a dragomi sto i moja malenkost dade svoj mali doprinos svemu tome cheers
A slava onima koji vise nisu medju zivima,ponajpre JOSIPU JOSIPOVICU i KAMIC IZETU,a oni koji znali Josipa,znaju koliki to covek bio,ne u smislu fizicke velicine,vec vrednovan po merilima cojstva i coveka,i mislim da sad vreme da se bas ovde nadje jos jedna slika Josipa iz nekih civilnih zadnjih zivotnih dana!

Oni kojiga znali mogu da ga prepoznaju odmah iza jelena iliti vec!
Posto mi vise nemamo prava davati + sto je po meni mala nepravda prijatelju Ercov za ovakav dug i lijep komentar zasluzujes dupli plus od onih koji mogu da ti daju + ja nazalost vise nemogu,svaka cast,bez tebe i Prketa Bituse nebi opstale.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeSat Dec 26, 2015 12:44 am

Kuhar-Debar. (citat):
Posto mi vise nemamo prava davati + sto je po meni mala nepravda prijatelju Ercov za ovakav dug i lijep komentar zasluzujes dupli plus od onih koji mogu da ti daju + ja nazalost vise nemogu,svaka cast,bez tebe i Prketa Bituse nebi opstale.
Hvala prijatelju na posvecenoj paznji ne samo postu,vec i nasoj Bitusi!
A sto se tice +,i nemogucnosti davanja istog,meni nesto srcu drago,samo da se nekim umno bolesnim likovima onemoguci da lece svoju bolesnu mastu dajuci meni -,na neke moje postove.Mrzim kad covek u neposrednom kontaktu glumi dobrodusnost postenje,a odmah iza ledja smislja kako da ti napakosti,a nemogavsi drugacije,vec verovatno tad likujuci dajuci meni - tongue Laughing
A ni ja ni ti,ni nas Prke,ni bilo koji iskren momak nismo ovde zarad nekakvih pohvala priznanja iliti vec,nego da se druzimo u secanju na neko davno proslo vreme.
Meni posebno drago da i pored svega sto se desavalo na ovim prostorima,i dalje ima iskrenih momaka,kojima nista neznaci ko je koje vere nacionalnosti,vec koje i kakav kao covek.
Nisam ja jugonostalgicar,ali zal za onako iskrenim momcima sa raznih strana sveta,skupljenih u jednu celinu,koji odisali iskrenoscu i poverenjem u svoje drugove,a toga sad vise nema u svojoj neposrednoj okolini!
No stasmo hteli,tosmo i dobili.Kakvismo kao ljudi,dobrosmo i prosli affraid
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeSat Dec 26, 2015 9:04 am

ercov54 (citat):
Kuhar-Debar. (citat):
A sto se tice +,i nemogucnosti davanja istog,meni nesto srcu drago,samo da se nekim umno bolesnim likovima onemoguci da lece svoju bolesnu mastu dajuci meni -,na neke moje postove.Mrzim kad covek u neposrednom kontaktu glumi dobrodusnost postenje,a odmah iza ledja smislja kako da ti napakosti,a nemogavsi drugacije,vec verovatno tad likujuci dajuci meni - tongue Laughing
A ni ja ni ti,ni nas Prke,ni bilo koji iskren momak nismo ovde zarad nekakvih pohvala priznanja iliti vec,nego da se druzimo u secanju na neko davno proslo vreme.
Meni posebno drago da i pored svega sto se desavalo na ovim prostorima,i dalje ima iskrenih momaka,kojima nista neznaci ko je koje vere nacionalnosti,vec koje i kakav kao covek.
Nisam ja jugonostalgicar,ali zal za onako iskrenim momcima sa raznih strana sveta,skupljenih u jednu celinu,koji odisali iskrenoscu i poverenjem u svoje drugove,a toga sad vise nema u svojoj neposrednoj okolini!

Kao i puno puta do sada 100 % si u pravu...
I meni je zao za kako kazes skup iskrenih momaka koji se vise nece ponoviti jer suludi rat je medju bracom napravio pustos.. Zbog tog nas sada Ameri tretiraju kao kolonizovane strane, i "brane americku demokratiju" na tlu koje su gazili generacije i generacije vojnika..
Sada je brate , RASULO...
Nit postoji drzavna granica nit postoje granicari sa takvom srcanoscu za odbranu svoje teritorije. Ja znam da je ovaj Forum javan i da ce se neko mozda naci pogodjen sto tako pricam ali cini mi se da danasnja Granicna policija koja je profesionalna , ne cuva srcem vec cuva radi plate i novca... 
Eto primera-  od nekoliko bacila gore na rejonu DANAS NE POSTOJI NI JEDNO pa  albanci slobodno pasu svoja stada i na nasoj teritoriji...
Koja je svetost bila ta duznost biti vojnik - granicar !
kad dans pricam svome sinu on je prosto odusevljen svemu a ja sam na neki nacin razocaran sto on nece to okusiti jer danasnji mladi ne sluze vojsku.. 
Samo poneki - za novac i platu... Neutral
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeSat Dec 26, 2015 3:13 pm

ercov54 (citat):
Kuhar-Debar. (citat):
Bas si to na kraju dobro rekao kakvi smo ljudi dobro smo i prosli salutiranje
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeSat Dec 26, 2015 3:18 pm

Prke (citat):
ercov54 (citat):
Kuhar-Debar. (citat):

Kao i puno puta do sada 100 % si u pravu...
I meni je zao za kako kazes skup iskrenih momaka koji se vise nece ponoviti jer suludi rat je medju bracom napravio pustos.. Zbog tog nas sada Ameri tretiraju kao kolonizovane strane, i "brane americku demokratiju" na tlu koje su gazili generacije i generacije vojnika..
Nit postoji drzavna granica nit postoje granicari sa takvom srcanoscu za odbranu svoje teritorije. Ja znam da je ovaj Forum javan i da ce se neko mozda naci pogodjen sto tako pricam ali cini mi se da danasnja Granicna policija koja je profesionalna , ne cuva srcem vec cuva radi plate i novca... 
Eto primera-  od nekoliko bacila gore na rejonu DANAS NE POSTOJI NI JEDNO pa  albanci slobodno pasu svoja stada i na nasoj teritoriji...
Koja je svetost bila ta duznost biti vojnik - granicar !
kad dans pricam svome sinu on je prosto odusevljen svemu a ja sam na neki nacin razocaran sto on nece to okusiti jer danasnji mladi ne sluze vojsku.. 
Samo poneki - za novac i platu... Neutral
Sve si to lijepo napisao brate,tesko ce to generacije posle nas razumeti kako je to nekad bilo i kako se cuvalo i postovalo..na to vreme ja bih posvetio ovu pjesmu koja se tu mislim odlicno uklapa,,imali smo nismo znali"
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeSat Dec 26, 2015 10:53 pm

Prke (citat):

Iako ovo nije politicki cas,ali samo da primetim prijatelju.
Neko drugi u nase ime vukao poteze,a znase ko u tom slucaju zrtva,pa normalno obican narod,a kao sto vec bezbroj puta rekoh,da nasim politicarima obican narod sluzi samo za glasanje i ratovanje!
A to sto komsije napasaju ovce po nasoj teritoriji,pa to i razumljivo,zar ne tezimo da postanemo ravnopravni clanovi EU,a tamo nema granica,a zbog toga komsije se vec navikavaju na bezgranicni rezim Twisted Evil
No moji dragi prijatelji da se vratimo mi nasoj Bitusi,a politiku i do sada vodili neki drugi ljudi,pa tako bude do daljneg,tj dok je svijeta i vijeka Rolling Eyes
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeSat Dec 26, 2015 11:11 pm

Slika je toliko zadivljujuce vredna i lepa da nemogu da odolim da je ne iskomentarisem Exclamation
Bez obzira sto promenjen licni opis,ali jos uvek "mirise"na granicare,a verovatno i na mecku ciju kozu kao trofej cuvali na tavanu Rolling Eyes
Jedva cekam da udjes prijatelju u karaulu da vidimo kakve promene uradjene u nasim spavaonama,trpezariji,kuhinji,klubu i prostoriji u kojoj bila fonska centrala,a nalazilase ispred kancelarije KK.Verovatno ta prolazna prostorija ujedno sluzila kao sekretarska sluzba za staresinski kadar,i kao licno obezbedjenje. Wink 
Normalno tako treba da se stratezi sacuvaju,a obican vojnik bezvredan Batine
Malo sam grub,ali ovako nisam razmisljao tad u to vreme,ali kad godine prosle drugacijese razmislja!
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeSun Dec 27, 2015 12:12 am

Pretrpela promene nasa lepotica i unutra i spolja dragi moji... 
Ipak cu jos malo da vas prosetam po dvoristu pa cemo onda unutra evo veceras samo jedna slika, i to  prema novom objektu. 
Kasnije cu opet da se vratim sa videom po dvoristu, a evo kako izgleda novi objekt. 
Vec se naziru oblici...
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeSun Dec 27, 2015 9:40 pm

Prke (citat):
Pretrpela promene nasa lepotica i unutra i spolja dragi moji... 
Ipak cu jos malo da vas prosetam po dvoristu pa cemo onda unutra evo veceras samo jedna slika, i to  prema novom objektu. 
Kasnije cu opet da se vratim sa videom po dvoristu, a evo kako izgleda novi objekt. 
Vec se naziru oblici...

Dosta nasih gradjevinara idu dole da rade,ali gledajuci ovo zdanje morase priznati da ima i dole sjajnih majstora,sudeci po izgledu objekta koji u radu!
Ovo slikano od karaule,a jos kad bi prosao iza crkve da pogledam dali ima ostataka od famoznog magacina municije,a ocekivah da primetis  primetis komentar od AceFace i njegovo secanje oko famozne zagonetne gradjevine,a nikako nemoj zuriti da udjes u karaulu,a da preskocis jos sjajnih pogleda na predele oko karaule,jer svaki grm i kamen imaju svoju vrednost u nasem secanju!
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeSun Dec 27, 2015 11:43 pm

Jeste zaboravih na Acu Facu a trebalo je da pomenem njegovo obracanje, najvise bi voleo da dodje na Forum jer stvarno bi bilo super da imamo nekog medju mojeg i kuharovog vremena .. Naravno dobro bi bilo da su i ovi moji aktivniji ali necemo opet o tome, iako ne propustam priliku uvek kad kontaktujem sa njma da ih ponovo i ponovo pozovem. 
Ovih dana sam se setio da smo imali ploce na karauli (za gramofon) .Pravilo je bilo da svako ko dodje iz redovnog odsustva donese novu plocu i ostavi je u klubu za uspomenu... 
Ovo pricam kako bih se nadovezao na jos nesto cega sam se setio... Naime u to vreme sam se dopisivao sa jednom devojkom iz Babusnice - to je mesto kod Pirota... Verovatno se toga ne bih setio da znam da je bila ploca od ranijih generacija na karauli potpisana  od momka iz Babusnice - to mi je onda bilo veoma interesantno i eto zbog toga mi ostalo u secanju... To je bio neko nekoliko generacija pre mene mozda 1980 ili malo pre toga... 
Eto ostao mi u secanju momak iz Babusnice koji je sluzio na Bitusi iako sam mu ( ! ) ne znam ime ali eto ja verujem u slucajnosti - mozda neko zna nekog iz tog mesta ... pa...sluzio... MK.. Bituse ... 
Sto da ne ? Wink

P.S. Znam da ima nestrplijvih ali jos malo - necu unutra u karaulu Evil or Very Mad !
Na vrh Go down
mureZE
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
mureZE

BROJ POSTOVA: : 375
ČLAN OD: : 2015-05-22
DOB : 53
M(j)esto zenica

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeMon Dec 28, 2015 10:56 am

Samo da pozdravim Bitušane i da kažem da se vaš rad prati i u kasarni u Prizrenu.
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeMon Dec 28, 2015 3:20 pm

ercov54 (citat):

Slika je toliko zadivljujuce vredna i lepa da nemogu da odolim da je ne iskomentarisem Exclamation
Bez obzira sto promenjen licni opis,ali jos uvek "mirise"na granicare,a verovatno i na mecku ciju kozu kao trofej cuvali na tavanu Rolling Eyes
Jedva cekam da udjes prijatelju u karaulu da vidimo kakve promene uradjene u nasim spavaonama,trpezariji,kuhinji,klubu i prostoriji u kojoj bila fonska centrala,a nalazilase ispred kancelarije KK.Verovatno ta prolazna prostorija ujedno sluzila kao sekretarska sluzba za staresinski kadar,i kao licno obezbedjenje. Wink 
Normalno tako treba da se stratezi sacuvaju,a obican vojnik bezvredan Batine
Malo sam grub,ali ovako nisam razmisljao tad u to vreme,ali kad godine prosle drugacijese razmislja!
Kakva memorija druze Majore svaka cast,secas se i sitnih detalja a dosta si stariji od mene,nemam reci nego samo pohvale.
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeMon Dec 28, 2015 3:26 pm

Prke (citat):
Jeste zaboravih na Acu Facu a trebalo je da pomenem njegovo obracanje, najvise bi voleo da dodje na Forum jer stvarno bi bilo super da imamo nekog medju mojeg i kuharovog vremena .. Naravno dobro bi bilo da su i ovi moji aktivniji ali necemo opet o tome, iako ne propustam priliku uvek kad kontaktujem sa njma da ih ponovo i ponovo pozovem. 
Ovih dana sam se setio da smo imali ploce na karauli (za gramofon) .Pravilo je bilo da svako ko dodje iz redovnog odsustva donese novu plocu i ostavi je u klubu za uspomenu... 
Ovo pricam kako bih se nadovezao na jos nesto cega sam se setio... Naime u to vreme sam se dopisivao sa jednom devojkom iz Babusnice - to je mesto kod Pirota... Verovatno se toga ne bih setio da znam da je bila ploca od ranijih generacija na karauli potpisana  od momka iz Babusnice - to mi je onda bilo veoma interesantno i eto zbog toga mi ostalo u secanju... To je bio neko nekoliko generacija pre mene mozda 1980 ili malo pre toga... 
Eto ostao mi u secanju momak iz Babusnice koji je sluzio na Bitusi iako sam mu ( ! ) ne znam ime ali eto ja verujem u slucajnosti - mozda neko zna nekog iz tog mesta ... pa...sluzio... MK.. Bituse ... 
Sto da ne ? Wink

P.S. Znam da ima nestrplijvih ali jos malo - necu unutra u karaulu Evil or Very Mad !
Predivna memorija prijatelju,eh kako su se nekad te ploce gramofonske slusale ali nisu bas svi ni mogli da ih slusaju jer naravno nisu posjedovali gramofon ali eto bilo je onako kako je bilo,dali mozda znas gde zavrsi ta djevojka iz Babusnice,naravno sada nadam se zena sa familijom.
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeMon Dec 28, 2015 3:28 pm

mureZE (citat):
Samo da pozdravim Bitušane i da kažem da se vaš rad prati i u kasarni u Prizrenu.
Lijepo je to cuti prijatelju Mure.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeMon Dec 28, 2015 10:37 pm

Prke (citat):
Sto da ne ? Wink

Prijatelju misliosam da obratis paznju na neke podatke koje dao momak iz Cacka,a u vezi zagonetne gradjevine. scratch
Mislim da najvise sanse ima da prodje kao magacin nekih bojevih potrepstina,a malo zanimljiv podatak sto kaze Faca da imali u sastavu naoruzanja i nekakve minobacace affraid
Kod nas jedino neko jace oruzje bilo u vidu puskomitraljeza ala Nikoletina Bursac Very Happy
A podatak oko gramofonskih ploca nabaciomi osmeh na lice,jer i kod nas bilo neko nepisano pravilo da prilikom povratka sa odsustva poneses nesto ploca sa nekom novom svirkom.
Tako da tu bilo svega,a sve se i slusalo,pocevsi od Kice Slabinca,Vide Pavlovic Tozovca,a biloje i Selimova Zelcevski,Violeta Tomovska,a i Sarajevske grupe Proarte Indeksi Wink
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitimeMon Dec 28, 2015 11:30 pm

Kuhar-Debar. (citat):
Kakva memorija druze Majore svaka cast,secas se i sitnih detalja a dosta si stariji od mene,nemam reci nego samo pohvale.

Znas onu staru narodnu izreku prijatelju-Dobro se daleko pamti,a zlo jos i dalje-a obzirom da ja nisam zlopamtilo,tako da sve dobro sto se desavalo u mom zivotu dugo pamtim,a pogotovu Bitusu sunny
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme) - Page 14 Icon_minitime

Na vrh Go down

Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)
Na vrh 
Stranica 14/20Idi na stranicu : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 20  Next
 Similar topics
-
» Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)
»  Karaula BITUŠE 73/74 (sesti dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (drugi dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (prvi dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme)