FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

SVAŠTARA

Go down 
+31
Matrix
milutins
Dinko
Mikula 67
vladimir
Srdjan Radovanov
East&West
dinosaurus
arcibald01
Stanko1
zokika
Brkakougar
semsudin
BEOGRAD
sarics
ercov54
SveJug
croato
Kemo Specijalac
Mister Havana
sasa staza
lacoš
bojnik
013gonzo
pera84
Max Blitz
alexandar
mirko bratuš
VBČ
Vojnik Graničar
PORUCNIK
35 posters
Idi na stranicu : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 16 ... 20  Next
AutorPoruka
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 10461
ČLAN OD: : 2014-08-01
DOB : 62
M(j)esto Bijelo Polje

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeMon Oct 05, 2015 3:38 pm

Imam biometrijsku putovnicu i nekoliko kartica, ukljucijuci Visa i American  Express. Ali me interesuje i to prijavljivanje i ostale obaveze prema zemlji domacinu. Ne zelim krsiti nikakve zakone, niti strepiti pred policijom.

Napominjem da bih boravio kod rodbime i prijatelja, a ne u ugostiteljskim objektima...

Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-29

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeMon Oct 05, 2015 3:46 pm

PORUCNIK (citat):
Ali me interesuje i to prijavljivanje i ostale obaveze prema zemlji domacinu. Ne zelim krsiti nikakve zakone, niti strepiti pred policijom.

Pa.... pitaj kad ulaziš u 'shengen', u SLO, vjerojatno će ti reć da se trebaš prijavit policiji u pojedinoj zemlji (mjestu), ali kako smo ranije čuli, nije to tako strogo.
Vrijedi isto i za Hr....
Na vrh Go down
milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Forumska Spomenica 2009 FS
Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 4607
ČLAN OD: : 2009-08-19
DOB : 63

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeMon Oct 05, 2015 4:01 pm

VBČ (citat):
Ovisi opet kamo ideš. Ne znam kako je u Srbiji. U Hrvatskoj i Bosni nitko ne pita kad si ušao i kad izlaziš. Opet vjerojatno zbog toga što ja pokazujem samo osobnu iskaznicu.

Po dosadašnjim pisanjima, izgleda da smo samo Sve Jug i ja jedini strani državljani na forumu. Ima li još tko?

Imam pasos Srbije i USA,svi bosanski dokumenti su mi davno istekli ali ih posjedujem i vjerovatno bi ih mogao lako obnoviti.Interesantno je da posjedujem i istekao pasos BiH izdat u septembru 2000 godine  u New Yorku na kojem pise Bosna i Hercegovina a ispod toga entitet,tj RS.Posjedujem originalnu vozacku dozvolu izdatu u SUP Modrica 26-08-1980.Vozacku sam polozio 28-06-1980.
Takodje jos uvijek cuvam i licnu kartu iz 1982 kao i pasos sa kojim sam izasao iz zemlje,onaj dobro poznati crveni pasos SFRJ.
Sebe ne smatram strancem,niti bosancem,moji su ziveli u okolini Valjeva do 1850,tada smo se doselili u Bosnu,ako se ikad budem vracao nazad to ce biti u Slankamen,tamo sam kupio neki vinograd pre dve godine -ili na Zlatibor.
Sanse za povratak su realno ispod 1%.

Džomba
Džomba
croato

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 194
ČLAN OD: : 2012-12-08

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeMon Oct 05, 2015 5:38 pm

"Po dosadašnjim pisanjima, izgleda da smo samo Sve Jug i ja jedini strani državljani na forumu. Ima li još tko?"
Niste jedini, imam i ja par nekih pasosa pa ne dizem dreku  Very Happy
Iako sam tu "iza coska", svratim par puta godisnje ako bas moram, ali o povratku ne ramisljam - zemlja iz koje sam otisao vise ne postoji . . . kuda da se vracam . . . i zasto ?
croato
P.S. A nema mi vise ni vojske  salutiranje
Na vrh Go down
SveJug
Kapetan I klase
Kapetan I klase
SveJug

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 4341
ČLAN OD: : 2012-12-16
M(j)esto Svedska

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeMon Oct 05, 2015 5:44 pm

croato (citat):
"Po dosadašnjim pisanjima, izgleda da smo samo Sve Jug i ja jedini strani državljani na forumu. Ima li još tko?"

Iako sam tu "iza coska", svratim par puta godisnje ako bas moram, ali o povratku ne ramisljam - zemlja iz koje sam otisao vise ne postoji . . . kuda da se vracam . . . i zasto ?
croato
P.S. A nema mi vise ni vojske  salutiranje
Nije da dizemo dreku, vec prosto jedna kazemo ko smo i gde smo. A za tebe nisam ni sanjao da si negde na zapadu. Pa kad je vec tako, predstavi se malo. Kazi nam gde je to "iza coska".  Smile

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 15056
ČLAN OD: : 2009-05-01

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeMon Oct 05, 2015 5:47 pm

croato (citat):

Ja sam mislio na one koji nemaju nekoliko putovnica/državljanstava već samo jednu - stranu.

Na vrh Go down
https://jna-sfrj.forumbo.net
croato
Džomba
Džomba
croato

Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeMon Oct 05, 2015 5:51 pm

Vec negdje rekoh, ali ajmo jopet  Laughing
Tu sam u Milanu, kako rece jedan prijatelj : u zemlji meda i vina . . . Doduse, imam samo jedan pasos - zato sto mi je talijanska osobna sasvim dovoljna tako da ipak spadam u opis VBČ-a  Very Happy
A sto se ostalog tice -  nista ne mijenjam !!
croato
Na vrh Go down
SveJug
Kapetan I klase
Kapetan I klase
SveJug

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 4341
ČLAN OD: : 2012-12-16
M(j)esto Svedska

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeMon Oct 05, 2015 5:54 pm

croato (citat):
Vec negdje rekoh, ali ajmo jopet  Laughing
Tu sam u Milanu, kako rece jedan prijatelj : u zemlji meda i vina . . . Doduse, imam samo jedan pasos - zato sto mi je talijanska osobna sasvim dovoljna tako da ipak spadam u opis VBČ-a  Very Happy
A sto se ostalog tice -  nista ne mijenjam !!
croato

Sada i to znamo. salutiranje

Džomba
Džomba
croato

Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeMon Oct 05, 2015 6:41 pm

Gori od UDBE i OZNE zajedno  Laughing Laughing Laughing
Uzivajte vi meni, svi koliko vas bilo
croato
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeMon Oct 05, 2015 7:22 pm

croato (citat):
Gori od UDBE i OZNE zajedno  Laughing Laughing Laughing
Uzivajte vi meni, svi koliko vas bilo
croato
Uzivaj i ti, druze croato, gdje god da si i odkud god da si!
Jesmo li gori od UDB-e ili nastavljaci, stvar je licnog vidjenja, ali bar smo o sebi postavili osnovne podatke.  Od koga su gori (ili bolji) oni koji se kriju?

croato
Džomba
Džomba
croato

Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeMon Oct 05, 2015 7:28 pm

Moja je samo sala - tajnih policija i slicnih sluzbi mi je pun kofer . . . . 
Po prirodi nisam sklon prevelikoj propagandi, posebno ako se o meni radi.
croato
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeMon Oct 05, 2015 7:43 pm

croato (citat):
Moja je samo sala - tajnih policija i slicnih sluzbi mi je pun kofer . . . . 
Po prirodi nisam sklon prevelikoj propagandi, posebno ako se o meni radi.
croato
Razumljivo. I nikom to ovdje ne smeta, jer je to stvar licnog izbora. Konspiraciju vole mnogi, od administratora do clanova, a transparentnost i propagandu - tek pojedinci koji se nicega ne stide i nicega ne boje (ma sta to znacilo).

VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP
BROJ POSTOVA: : 15056
ČLAN OD: : 2009-05-01

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeMon Oct 05, 2015 7:45 pm

PORUCNIK (citat):

Razumljivo. I nikom to ovdje ne smeta, jer je to stvar licnog izbora. Konspiraciju vole mnogi, od administratora do clanova, a transparentnost i propagandu - tek pojedinci koji se nicega ne stide i nicega ne boje (ma sta to znacilo).

Suspect
Na vrh Go down
https://jna-sfrj.forumbo.net
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeMon Oct 05, 2015 7:50 pm

VBČ (citat):

PORUCNIK (citat):

Suspect
"Lanuh" li nesto, druze VBC pale

milutins
Kapetan I klase
Kapetan I klase

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 4607
ČLAN OD: : 2009-08-19
DOB : 63

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeMon Oct 05, 2015 10:00 pm

Ja sam u potpunosti shvatio VBC-a.On pod strancem podrazumujeva samo one sto imaju jedan strani pasos,bez pasosa kojeg vuce iz ex Yu.Tu je potpuno u pravu.
Moj komentar je bio na prvi pogled mozda malo vise agresivan.

Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeMon Oct 05, 2015 10:51 pm

milutins (citat):
Ja sam u potpunosti shvatio VBC-a.On pod strancem podrazumujeva samo one sto imaju jedan strani pasos,bez pasosa kojeg vuce iz ex Yu.Tu je potpuno u pravu.
Moj komentar je bio na prvi pogled mozda malo vise agresivan.
Malo sam glup veceras (kao i inace), pa me zanima jesam li ja stranac ili je on stranac? Ja imam pasos Crne Gore. I gdje sam stranac???

Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeMon Oct 05, 2015 11:15 pm

PORUCNIK (citat):
Malo sam glup veceras (kao i inace), pa me zanima jesam li ja stranac ili je on stranac? Ja imam pasos Crne Gore. I gdje sam stranac???

VBČ je pod strani pasoš mislio na sve koji nisu s prostora ex-Yu.

I tko ima neki od pasoša država ex-Yu, nije stranac, a tko ima samo strani, bez dvojnog državljanstva - on je stranac. Smile

To je što se tiče ovog foruma.

A ti si u realnom životu po definiciji svuda stranac osim u CG.
Kao i ja u HR.

Znači, forumski, ali i stvarni stranci, bilo gdje u ex-Yu  Smile su (za sad) SveJug, VBČ, Pera84 i (vjerojatno) Beograd.
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 12:20 am

Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):

I tko ima neki od pasoša država ex-Yu, nije stranac, a tko ima samo strani, bez dvojnog državljanstva - on je stranac. Smile

Kao i ja u HR.

Znači, forumski, ali i stvarni stranci, bilo gdje u ex-Yu  Smile su (za sad) SveJug, VBČ, Pera84 i (vjerojatno) Beograd.
Forumski, mogu ja da budem svuda stranac, kao Kamijev Merso. SveJug, VBC, Pera84, BEOGRAD i jos neki sa ovog foruma, ako budu imali priliku da dodju kod mene - nece biti stranci!

Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 12:45 am

PORUCNIK (citat):
Forumski, mogu ja da budem svuda stranac, kao Kamijev Merso. SveJug, VBC, Pera84, BEOGRAD i jos neki sa ovog foruma, ako budu imali priliku da dodju kod mene - nece biti stranci!

Pričamo formalno-pravno. Smile

A što je to vidjet ćeš kad kreneš na putovanja kako si prije rekao da se spremaš.
Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
BROJ POSTOVA: : 6178
ČLAN OD: : 2011-03-17
M(j)esto USA

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 12:48 am

PORUCNIK (citat):
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):

Kao i ja u HR.

Porucnice, ja imam dvije definicije stranca: pravnu i "dusevnu".

Po zakonu, ja sam stranac u svom rodnom kraju. Jebaji ga, tako kaze ćitap i tako mora biti.
S druge strane, kad se negdje sam osjecas strancem onda nema tih zakona koji ce to promijeniti.
Ja u svom rodnom gradu, gdje sam proveo pola zivota, ne poznajem (99%)ljude koji sad tu zive, ne govorim jezikom kojim se tu nekad govorilo, ne razmisljam kao oni, nemamo iste obicaje....

Stari su Latini rekli: Ubi panis ibi patria.

A za poziv, hvala. Ako me ikad vise put nanese u tvoj kraj (samo da znas, zivio sam nekoliko godina u Novoj Varosi i jos uvijek imam dosta prijatelja) obavezno cu te potraziti. Pa makar koristili google da prevodimo eglen. Laughing
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 1:25 am

pera84 (citat):

Porucnice, ja imam dvije definicije stranca: pravnu i "dusevnu".

Po zakonu, ja sam stranac u svom rodnom kraju. Jebaji ga, tako kaze ćitap i tako mora biti.
S druge strane, kad se negdje sam osjecas strancem onda nema tih zakona koji ce to promijeniti.
Ja u svom rodnom gradu, gdje sam proveo pola zivota, ne poznajem (99%)ljude koji sad tu zive, ne govorim jezikom kojim se tu nekad govorilo, ne razmisljam kao oni, nemamo iste obicaje....

Stari su Latini rekli: Ubi panis ibi patria.

A za poziv, hvala. Ako me ikad vise put nanese u tvoj kraj (samo da znas, zivio sam nekoliko godina u Novoj Varosi i jos uvijek imam dosta prijatelja) obavezno cu te potraziti. Pa makar koristili google da prevodimo eglen. Laughing
Pero,
ja sam radni vijek proveo u HR. U HR sam dobio maticni broj. Na stranu (nostalgicarska) bol st se trebam tamo osjecati strancem. Istp tako i i Srbiji, BiH ili bilo gdje drugo. Ali te shvatam.
Eto, i Nova Varos mi je inostranstvo. A siguran sam da nam za eglenisanje nece trebati prevodilac, najmanje google Smile

PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 1:28 am

Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):

Pričamo formalno-pravno. Smile

A što je to vidjet ćeš kad kreneš na putovanja kako si prije rekao da se spremaš.
Zato i pitam, moj Max, za to - formalno-pravno... Sta treba da uradim a da ne preksim vazece zakone?

Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 1:48 am

PORUCNIK (citat):
Sta treba da uradim a da ne preksim vazece zakone?

Ma, ništa osim važećeg pasoša, na obali su još tisuće turista....

Jedino...... ako se nisi mislio priključit ovim kolonama što dolaze bez papira, onda ti ništa ne treba, samo prolaziš.... Smile
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 2:01 am

Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
Sta treba da uradim a da ne preksim vazece zakone?

Ma, ništa osim važećeg pasoša, na obali su još tisuće turista....

Jedino...... ako se nisi mislio priključit ovim kolonama što dolaze bez papira, onda ti ništa ne treba, samo prolaziš.... Smile
Ako, nedajboze, budem u koloni sadasnjih nevoljnika, pa dodjem tako u HR,bogume, pridruzice mi se jos dostina da zajedno trazimo glavi mjesta.
No, znaci li to, da u ovim, regularnim tokovima, nemam obavezu da idem u MUP u prijavljujem se?

Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 2:18 am

PORUCNIK (citat):
....nemam obavezu da idem u MUP u prijavljujem se?

Zapeo si za po meni nebitno.
Pitaj na granici, reći će ti, vjerojatno bi (po zakonu) trebao, zavisi koliko misliš ostat.

Ja se sam nikad nigdje nisam prijavljivao kad sam išao vani, ni na prostore ex-Yu, ni izvan...
Nije mi ni palo napamet, niti me itko ikad u vezi toga što pitao...

Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 4:02 am

Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
....nemam obavezu da idem u MUP u prijavljujem se?

Zapeo si za po meni nebitno.
Pitaj na granici, reći će ti, vjerojatno bi (po zakonu) trebao, zavisi koliko misliš ostat.

Ja se sam nikad nigdje nisam prijavljivao kad sam išao vani, ni na prostore ex-Yu, ni izvan...

Ni  ja, no se pitam jesam li prekrsio zakon rendeer

pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

JM10 JM
BROJ POSTOVA: : 6178
ČLAN OD: : 2011-03-17
M(j)esto USA

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 4:29 am

PORUCNIK (citat):
Max Blitz (citat):

Ni  ja, no se pitam jesam li prekrsio zakon rendeer
Nije lopov k'o krade, vec koga uhvate. Laughing
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8112
ČLAN OD: : 2011-09-05
DOB : 54
M(j)esto Split

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Daždenjak protiv Daždevnjaka - Rusak protiv Ruksaka.   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 4:50 am

Daždenjak protiv Daždevnjaka - Rusak protiv Ruksaka.

PORUCNIK (citat):
Nisam razumio... Je li ovo spam, opomena, ili kritika. druze VBC?
Cinjenica je da nam je lako da se sukobimo (u misljenju) oko bilo cega, a posljedice su - kao sto rekoh.
Max Blitz (citat):

Ama Graničaru je ispalo slovo 'v' u riječi daždevnjak, ti si skočio nepotrebno.
Ama nije "ispalo" slovo V kod riječi daždenjak nego sam ga namjerno preskočio.!!! Very Happy
Ama isto tako namjerno pišem rusak a ne ruksak, jer je ovako jednostavnije izgovoriti i napisati.
Na vrh Go down
http://www.liveleak.com/
bojnik
Poručnik
Poručnik
bojnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2745
ČLAN OD: : 2012-11-13
DOB : 59
M(j)esto Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 5:24 am

[You must be registered and logged in to see this image.]

Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Garaže u koje se vozila nikada neće parkirati.!   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 5:39 am

Evo jedna zanimljivost iz Stobreča iz Hercegovačke ulice broj 32.
Vlasnik napravio dvije garaže za dva vozila ali.....

U njih vozila nikada neće ući.!?  Very Happy
Snimljeno ovdje (gdje je križić na sredini ekrana)
To je ova kuća što nema krova ovdje.
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3968
ČLAN OD: : 2012-12-07

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 5:48 am

bojnik (citat):

O, bojniče to je iz prvoga dijela,koliko li je još nastavaka snimljeno scratch Laughing cheers

Poručnik
Poručnik
bojnik

Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 5:54 am

lacoš (citat):
bojnik (citat):

O, bojniče to je iz prvoga dijela,koliko li je još nastavaka snimljeno scratch Laughing cheers
e, a koliko sam se puta vraćao, već imam godišnju kartu Forum-Banovci lol!

Poručnik
Poručnik
Matrix

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
BROJ POSTOVA: : 2369
ČLAN OD: : 2011-04-23
M(j)esto Dalmacija i šire - PROM-3

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 7:51 am

bojnik (citat):

Skoro pa studentski pokaz lol! Samo langsam i ales bude ok Laughing

Mikula 67
Podporučnik
Podporučnik
Mikula 67

Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
Tehnička Služba Tehnička Služba
BROJ POSTOVA: : 1546
ČLAN OD: : 2013-12-22
DOB : 57
M(j)esto Šabac

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 7:53 am

bojnik (citat):
lacoš (citat):
bojnik (citat):

Posle ovoga logično ide...

Laughing Laughing Laughing lol!

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 10:21 am

Vojnik Graničar (citat):
Max Blitz (citat):

Ama nije "ispalo" slovo V kod riječi daždenjak nego sam ga namjerno preskočio.!!! Very Happy
Ama isto tako namjerno pišem rusak a ne ruksak, jer je ovako jednostavnije izgovoriti i napisati.

Onda se ispričavam na ispravljanju. Smile

Ipak, rjeđa je riječ i sad bio gospon Mirko Bratuš mislio da se na hrvatskom kaže daždenjak.....   Laughing

Na vrh Go down
013gonzo
Podporučnik
Podporučnik
013gonzo

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1958
ČLAN OD: : 2014-08-16
DOB : 73
M(j)esto Beograd

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 10:28 am

Max Blitz (citat):
Vojnik Graničar (citat):
Max Blitz (citat):

Ipak, rjeđa je riječ i sad bio gospon Mirko Bratuš mislio da se na hrvatskom kaže daždenjak.....   Laughing

I na srpskom isto tako daždevnjak, jedino nisam znao za etimologiju od reči dažd - kiša  bounce

Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 10:29 am

Vidiš Graničar? Smile

mirko bratuš (citat):
Nisem vedel kako ga imenujete. Po slovensko je močerad. V gorah je pa popolnoma črn.
Ko ga bom našel v albumu,ga bom objavil.
Pri nas pravimo, da, ko gre v hrib,j e deževno vreme, ko gre navzdol pa suho.
Na vrh Go down
bojnik
Poručnik
Poručnik
bojnik

Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 10:34 am

Mikula 67 (citat):
Posle ovoga logično ide...

Laughing Laughing Laughing lol!
drugi dio se neće na Forumu prikazivati, osim ako režija to ne odlući Very Happy Very Happy Very Happy Batine

KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 4:27 pm

Na vrh Go down
bojnik
Poručnik
Poručnik
bojnik

Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 4:44 pm

Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 6:46 pm

Max Blitz (citat):

Eh na to nisam računao.!
Ma može on to provjeriti i sa V i bez V internet će mu uvijek izbaciti slike Daždevnjaka.!
Na vrh Go down
sasa staza
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1231
ČLAN OD: : 2013-02-06
M(j)esto Svuda po malo

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 7:13 pm

Kolege-a kakva je to zivotinjica  ???? scratch scratch scratch

Dazdevnjak-sta je to.... affraid affraid affraid???
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 7:25 pm

sasa staza (citat):
Dazdevnjak-sta je to....???

Vrsta vodozemca, nije tako čest...

Na vrh Go down
013gonzo
Podporučnik
Podporučnik
013gonzo

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Beograd

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 7:34 pm

Ovo bi trebalo u neku "kulturnu" rubriku ali nije ni poezije ni rock ni opera već  bounce
tzv u bgd nazvan "filozof banderaš". Po raznim krajevima bgda pojavili su se ovi plakati 
sa potpisom "Član publike" i opština gde je banderisana kratka filozofska rasprava.
Evo dve od nekoliko

Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Split

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 7:56 pm

Max Blitz (citat):

Ma vidi ga kako ponosno stoji.!
Od mene sutra ovdje imaš za ponosnog Dažde(v)njaka jedan +.

I nisam rekao da sam se bojao držati u ruci ovu životinjicu jer nisam znao da li može da me ugrize, nisam znao je li otrovan, tako da sam ga hvatao samo za rep.! Very Happy
Zna li netko da li je on zakonom zaštićena životinja.!?
Na vrh Go down
013gonzo
Podporučnik
Podporučnik
013gonzo

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Beograd

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 8:07 pm

Vojnik Graničar (citat):

Max Blitz (citat):

Ma vidi ga kako ponosno stoji.!
Od mene sutra ovdje imaš za ponosnog Dažde(v)njaka jedan +.

I nisam rekao da sam se bojao držati u ruci ovu životinjicu jer nisam znao da li može da me ugrize, nisam znao je li otrovan, tako da sam ga hvatao samo za rep.! Very Happy
Zna li netko da li je on zakonom zaštićena životinja.!?
Nema zube
Nema otrovne žlezde
U Srbiji jeste  bounce

Klik na linK
[You must be registered and logged in to see this link.]

ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3740
ČLAN OD: : 2013-12-01

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 8:09 pm

Na vrh Go down
bojnik
Poručnik
Poručnik
bojnik

Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 8:10 pm

mane diraj ništa, i miči se od beštije, vraga treba stinom.

ODGOVOR.
1. Odrasli daždevnjaci imaju otrovne žlijezde u vidu parotidnih žlijezda i četiri reda otrovnih žlijezda duž tijela. Otrov iritira usta i oči napadača te ih većina životinja izbjegava. Tome pripomaže i upozoravajuća obojenost daždevnjaka
2. U Hrvatskoj, štiti ga Pravilnik o proglašavanju divljih svojti zaštićenim i strogo zaštićenim (NN 07/06), gdje je pod imenom "šareni daždevnjak" naznačen kao "zaštićena zavičajna svojta".

Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 8:50 pm

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitimeTue Oct 06, 2015 9:02 pm

Na vrh Go down
Sponsored content

SVAŠTARA - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: SVAŠTARA   SVAŠTARA - Page 13 Icon_minitime

Na vrh Go down

SVAŠTARA
Na vrh 
Stranica 13/20Idi na stranicu : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 16 ... 20  Next
 Similar topics
-
» SVAŠTARA
» SVAŠTARA
» SVAŠTARA
» SVAŠTARA
» SVAŠTARA