FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Mon Oct 05, 2015 3:38 pm
Imam biometrijsku putovnicu i nekoliko kartica, ukljucijuci Visa i American Express. Ali me interesuje i to prijavljivanje i ostale obaveze prema zemlji domacinu. Ne zelim krsiti nikakve zakone, niti strepiti pred policijom.
Napominjem da bih boravio kod rodbime i prijatelja, a ne u ugostiteljskim objektima...
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-29
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Mon Oct 05, 2015 3:46 pm
PORUCNIK (citat):
Ali me interesuje i to prijavljivanje i ostale obaveze prema zemlji domacinu. Ne zelim krsiti nikakve zakone, niti strepiti pred policijom.
Pa.... pitaj kad ulaziš u 'shengen', u SLO, vjerojatno će ti reć da se trebaš prijavit policiji u pojedinoj zemlji (mjestu), ali kako smo ranije čuli, nije to tako strogo. Vrijedi isto i za Hr....
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4607 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Mon Oct 05, 2015 4:01 pm
VBČ (citat):
Ovisi opet kamo ideš. Ne znam kako je u Srbiji. U Hrvatskoj i Bosni nitko ne pita kad si ušao i kad izlaziš. Opet vjerojatno zbog toga što ja pokazujem samo osobnu iskaznicu.
Po dosadašnjim pisanjima, izgleda da smo samo Sve Jug i ja jedini strani državljani na forumu. Ima li još tko?
Imam pasos Srbije i USA,svi bosanski dokumenti su mi davno istekli ali ih posjedujem i vjerovatno bi ih mogao lako obnoviti.Interesantno je da posjedujem i istekao pasos BiH izdat u septembru 2000 godine u New Yorku na kojem pise Bosna i Hercegovina a ispod toga entitet,tj RS.Posjedujem originalnu vozacku dozvolu izdatu u SUP Modrica 26-08-1980.Vozacku sam polozio 28-06-1980. Takodje jos uvijek cuvam i licnu kartu iz 1982 kao i pasos sa kojim sam izasao iz zemlje,onaj dobro poznati crveni pasos SFRJ. Sebe ne smatram strancem,niti bosancem,moji su ziveli u okolini Valjeva do 1850,tada smo se doselili u Bosnu,ako se ikad budem vracao nazad to ce biti u Slankamen,tamo sam kupio neki vinograd pre dve godine -ili na Zlatibor. Sanse za povratak su realno ispod 1%.
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
croato Džomba
PV BROJ POSTOVA: : 194 ČLAN OD: : 2012-12-08
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Mon Oct 05, 2015 5:38 pm
"Po dosadašnjim pisanjima, izgleda da smo samo Sve Jug i ja jedini strani državljani na forumu. Ima li još tko?" Niste jedini, imam i ja par nekih pasosa pa ne dizem dreku Iako sam tu "iza coska", svratim par puta godisnje ako bas moram, ali o povratku ne ramisljam - zemlja iz koje sam otisao vise ne postoji . . . kuda da se vracam . . . i zasto ? croato P.S. A nema mi vise ni vojske
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Mon Oct 05, 2015 5:44 pm
croato (citat):
"Po dosadašnjim pisanjima, izgleda da smo samo Sve Jug i ja jedini strani državljani na forumu. Ima li još tko?"
Niste jedini, imam i ja par nekih pasosa pa ne dizem dreku Iako sam tu "iza coska", svratim par puta godisnje ako bas moram, ali o povratku ne ramisljam - zemlja iz koje sam otisao vise ne postoji . . . kuda da se vracam . . . i zasto ? croato P.S. A nema mi vise ni vojske
Nije da dizemo dreku, vec prosto jedna kazemo ko smo i gde smo. A za tebe nisam ni sanjao da si negde na zapadu. Pa kad je vec tako, predstavi se malo. Kazi nam gde je to "iza coska".
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15056 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Mon Oct 05, 2015 5:47 pm
croato (citat):
Niste jedini, imam i ja par nekih pasosa pa ne dizem dreku
Ja sam mislio na one koji nemaju nekoliko putovnica/državljanstava već samo jednu - stranu.
croato Džomba
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Mon Oct 05, 2015 5:51 pm
Vec negdje rekoh, ali ajmo jopet Tu sam u Milanu, kako rece jedan prijatelj : u zemlji meda i vina . . . Doduse, imam samo jedan pasos - zato sto mi je talijanska osobna sasvim dovoljna tako da ipak spadam u opis VBČ-a A sto se ostalog tice - nista ne mijenjam !! croato
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Mon Oct 05, 2015 5:54 pm
croato (citat):
Vec negdje rekoh, ali ajmo jopet Tu sam u Milanu, kako rece jedan prijatelj : u zemlji meda i vina . . . Doduse, imam samo jedan pasos - zato sto mi je talijanska osobna sasvim dovoljna tako da ipak spadam u opis VBČ-a A sto se ostalog tice - nista ne mijenjam !! croato
Sada i to znamo.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
croato Džomba
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Mon Oct 05, 2015 6:41 pm
Gori od UDBE i OZNE zajedno Uzivajte vi meni, svi koliko vas bilo croato
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Mon Oct 05, 2015 7:22 pm
croato (citat):
Gori od UDBE i OZNE zajedno Uzivajte vi meni, svi koliko vas bilo croato
Uzivaj i ti, druze croato, gdje god da si i odkud god da si! Jesmo li gori od UDB-e ili nastavljaci, stvar je licnog vidjenja, ali bar smo o sebi postavili osnovne podatke. Od koga su gori (ili bolji) oni koji se kriju?
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
croato Džomba
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Mon Oct 05, 2015 7:28 pm
Moja je samo sala - tajnih policija i slicnih sluzbi mi je pun kofer . . . . Po prirodi nisam sklon prevelikoj propagandi, posebno ako se o meni radi. croato
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Mon Oct 05, 2015 7:43 pm
croato (citat):
Moja je samo sala - tajnih policija i slicnih sluzbi mi je pun kofer . . . . Po prirodi nisam sklon prevelikoj propagandi, posebno ako se o meni radi. croato
Razumljivo. I nikom to ovdje ne smeta, jer je to stvar licnog izbora. Konspiraciju vole mnogi, od administratora do clanova, a transparentnost i propagandu - tek pojedinci koji se nicega ne stide i nicega ne boje (ma sta to znacilo).
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15056 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Mon Oct 05, 2015 7:45 pm
PORUCNIK (citat):
Razumljivo. I nikom to ovdje ne smeta, jer je to stvar licnog izbora. Konspiraciju vole mnogi, od administratora do clanova, a transparentnost i propagandu - tek pojedinci koji se nicega ne stide i nicega ne boje (ma sta to znacilo).
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Mon Oct 05, 2015 7:50 pm
VBČ (citat):
PORUCNIK (citat):
"Lanuh" li nesto, druze VBC
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4607 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Mon Oct 05, 2015 10:00 pm
Ja sam u potpunosti shvatio VBC-a.On pod strancem podrazumujeva samo one sto imaju jedan strani pasos,bez pasosa kojeg vuce iz ex Yu.Tu je potpuno u pravu. Moj komentar je bio na prvi pogled mozda malo vise agresivan.
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Mon Oct 05, 2015 10:51 pm
milutins (citat):
Ja sam u potpunosti shvatio VBC-a.On pod strancem podrazumujeva samo one sto imaju jedan strani pasos,bez pasosa kojeg vuce iz ex Yu.Tu je potpuno u pravu. Moj komentar je bio na prvi pogled mozda malo vise agresivan.
Malo sam glup veceras (kao i inace), pa me zanima jesam li ja stranac ili je on stranac? Ja imam pasos Crne Gore. I gdje sam stranac???
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Mon Oct 05, 2015 11:15 pm
PORUCNIK (citat):
Malo sam glup veceras (kao i inace), pa me zanima jesam li ja stranac ili je on stranac? Ja imam pasos Crne Gore. I gdje sam stranac???
VBČ je pod strani pasoš mislio na sve koji nisu s prostora ex-Yu.
I tko ima neki od pasoša država ex-Yu, nije stranac, a tko ima samo strani, bez dvojnog državljanstva - on je stranac.
To je što se tiče ovog foruma.
A ti si u realnom životu po definiciji svuda stranac osim u CG. Kao i ja u HR.
Znači, forumski, ali i stvarni stranci, bilo gdje u ex-Yu su (za sad) SveJug, VBČ, Pera84 i (vjerojatno) Beograd.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Oct 06, 2015 12:20 am
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
I tko ima neki od pasoša država ex-Yu, nije stranac, a tko ima samo strani, bez dvojnog državljanstva - on je stranac.
Znači, forumski, ali i stvarni stranci, bilo gdje u ex-Yu su (za sad) SveJug, VBČ, Pera84 i (vjerojatno) Beograd.
Forumski, mogu ja da budem svuda stranac, kao Kamijev Merso. SveJug, VBC, Pera84, BEOGRAD i jos neki sa ovog foruma, ako budu imali priliku da dodju kod mene - nece biti stranci!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Oct 06, 2015 12:45 am
PORUCNIK (citat):
Forumski, mogu ja da budem svuda stranac, kao Kamijev Merso. SveJug, VBC, Pera84, BEOGRAD i jos neki sa ovog foruma, ako budu imali priliku da dodju kod mene - nece biti stranci!
Pričamo formalno-pravno.
A što je to vidjet ćeš kad kreneš na putovanja kako si prije rekao da se spremaš.
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Oct 06, 2015 12:48 am
PORUCNIK (citat):
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
Porucnice, ja imam dvije definicije stranca: pravnu i "dusevnu".
Po zakonu, ja sam stranac u svom rodnom kraju. Jebaji ga, tako kaze ćitap i tako mora biti. S druge strane, kad se negdje sam osjecas strancem onda nema tih zakona koji ce to promijeniti. Ja u svom rodnom gradu, gdje sam proveo pola zivota, ne poznajem (99%)ljude koji sad tu zive, ne govorim jezikom kojim se tu nekad govorilo, ne razmisljam kao oni, nemamo iste obicaje....
Stari su Latini rekli: Ubi panis ibi patria.
A za poziv, hvala. Ako me ikad vise put nanese u tvoj kraj (samo da znas, zivio sam nekoliko godina u Novoj Varosi i jos uvijek imam dosta prijatelja) obavezno cu te potraziti. Pa makar koristili google da prevodimo eglen.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Oct 06, 2015 1:25 am
pera84 (citat):
Porucnice, ja imam dvije definicije stranca: pravnu i "dusevnu".
Po zakonu, ja sam stranac u svom rodnom kraju. Jebaji ga, tako kaze ćitap i tako mora biti. S druge strane, kad se negdje sam osjecas strancem onda nema tih zakona koji ce to promijeniti. Ja u svom rodnom gradu, gdje sam proveo pola zivota, ne poznajem (99%)ljude koji sad tu zive, ne govorim jezikom kojim se tu nekad govorilo, ne razmisljam kao oni, nemamo iste obicaje....
Stari su Latini rekli: Ubi panis ibi patria.
A za poziv, hvala. Ako me ikad vise put nanese u tvoj kraj (samo da znas, zivio sam nekoliko godina u Novoj Varosi i jos uvijek imam dosta prijatelja) obavezno cu te potraziti. Pa makar koristili google da prevodimo eglen.
Pero, ja sam radni vijek proveo u HR. U HR sam dobio maticni broj. Na stranu (nostalgicarska) bol st se trebam tamo osjecati strancem. Istp tako i i Srbiji, BiH ili bilo gdje drugo. Ali te shvatam. Eto, i Nova Varos mi je inostranstvo. A siguran sam da nam za eglenisanje nece trebati prevodilac, najmanje google
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Oct 06, 2015 1:28 am
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
Pričamo formalno-pravno.
A što je to vidjet ćeš kad kreneš na putovanja kako si prije rekao da se spremaš.
Zato i pitam, moj Max, za to - formalno-pravno... Sta treba da uradim a da ne preksim vazece zakone?
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Oct 06, 2015 1:48 am
PORUCNIK (citat):
Sta treba da uradim a da ne preksim vazece zakone?
Ma, ništa osim važećeg pasoša, na obali su još tisuće turista....
Jedino...... ako se nisi mislio priključit ovim kolonama što dolaze bez papira, onda ti ništa ne treba, samo prolaziš....
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Oct 06, 2015 2:01 am
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
Sta treba da uradim a da ne preksim vazece zakone?
Ma, ništa osim važećeg pasoša, na obali su još tisuće turista....
Jedino...... ako se nisi mislio priključit ovim kolonama što dolaze bez papira, onda ti ništa ne treba, samo prolaziš....
Ako, nedajboze, budem u koloni sadasnjih nevoljnika, pa dodjem tako u HR,bogume, pridruzice mi se jos dostina da zajedno trazimo glavi mjesta. No, znaci li to, da u ovim, regularnim tokovima, nemam obavezu da idem u MUP u prijavljujem se?
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Oct 06, 2015 2:18 am
PORUCNIK (citat):
....nemam obavezu da idem u MUP u prijavljujem se?
Zapeo si za po meni nebitno. Pitaj na granici, reći će ti, vjerojatno bi (po zakonu) trebao, zavisi koliko misliš ostat.
Ja se sam nikad nigdje nisam prijavljivao kad sam išao vani, ni na prostore ex-Yu, ni izvan... Nije mi ni palo napamet, niti me itko ikad u vezi toga što pitao...
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Oct 06, 2015 4:02 am
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
....nemam obavezu da idem u MUP u prijavljujem se?
Zapeo si za po meni nebitno. Pitaj na granici, reći će ti, vjerojatno bi (po zakonu) trebao, zavisi koliko misliš ostat.
Ja se sam nikad nigdje nisam prijavljivao kad sam išao vani, ni na prostore ex-Yu, ni izvan... Nije mi ni palo napamet, niti me itko ikad u vezi toga što pitao...
Ni ja, no se pitam jesam li prekrsio zakon
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Oct 06, 2015 4:29 am
PORUCNIK (citat):
Max Blitz (citat):
Ni ja, no se pitam jesam li prekrsio zakon
Nije lopov k'o krade, vec koga uhvate.
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Daždenjak protiv Daždevnjaka - Rusak protiv Ruksaka. Tue Oct 06, 2015 4:50 am
Daždenjak protiv Daždevnjaka - Rusak protiv Ruksaka.
PORUCNIK (citat):
Nisam razumio... Je li ovo spam, opomena, ili kritika. druze VBC? Cinjenica je da nam je lako da se sukobimo (u misljenju) oko bilo cega, a posljedice su - kao sto rekoh.
Max Blitz (citat):
Ama Graničaru je ispalo slovo 'v' u riječi daždevnjak, ti si skočio nepotrebno.
Ama nije "ispalo" slovo V kod riječi daždenjak nego sam ga namjerno preskočio.!!! Ama isto tako namjerno pišem rusak a ne ruksak, jer je ovako jednostavnije izgovoriti i napisati.
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Oct 06, 2015 5:24 am
O, bojniče to je iz prvoga dijela,koliko li je još nastavaka snimljeno
e, a koliko sam se puta vraćao, već imam godišnju kartu Forum-Banovci
Posle ovoga logično ide...
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Oct 06, 2015 10:21 am
Vojnik Graničar (citat):
Max Blitz (citat):
Ama nije "ispalo" slovo V kod riječi daždenjak nego sam ga namjerno preskočio.!!! Ama isto tako namjerno pišem rusak a ne ruksak, jer je ovako jednostavnije izgovoriti i napisati.
Onda se ispričavam na ispravljanju.
Ipak, rjeđa je riječ i sad bio gospon Mirko Bratuš mislio da se na hrvatskom kaže daždenjak.....
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Oct 06, 2015 10:28 am
Max Blitz (citat):
Vojnik Graničar (citat):
Max Blitz (citat):
Onda se ispričavam na ispravljanju.
Ipak, rjeđa je riječ i sad bio gospon Mirko Bratuš mislio da se na hrvatskom kaže daždenjak.....
I na srpskom isto tako daždevnjak, jedino nisam znao za etimologiju od reči dažd - kiša
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Oct 06, 2015 10:29 am
Vidiš Graničar?
mirko bratuš (citat):
Nisem vedel kako ga imenujete. Po slovensko je močerad. V gorah je pa popolnoma črn. Ko ga bom našel v albumu,ga bom objavil. Pri nas pravimo, da, ko gre v hrib,j e deževno vreme, ko gre navzdol pa suho.
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Oct 06, 2015 10:34 am
Mikula 67 (citat):
Posle ovoga logično ide...
drugi dio se neće na Forumu prikazivati, osim ako režija to ne odlući
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Oct 06, 2015 4:27 pm
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Oct 06, 2015 7:34 pm
Ovo bi trebalo u neku "kulturnu" rubriku ali nije ni poezije ni rock ni opera već tzv u bgd nazvan "filozof banderaš". Po raznim krajevima bgda pojavili su se ovi plakati sa potpisom "Član publike" i opština gde je banderisana kratka filozofska rasprava. Evo dve od nekoliko
Ma vidi ga kako ponosno stoji.! Od mene sutra ovdje imaš za ponosnog Dažde(v)njaka jedan +.
I nisam rekao da sam se bojao držati u ruci ovu životinjicu jer nisam znao da li može da me ugrize, nisam znao je li otrovan, tako da sam ga hvatao samo za rep.! Zna li netko da li je on zakonom zaštićena životinja.!?
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Oct 06, 2015 8:07 pm
Vojnik Graničar (citat):
Max Blitz (citat):
Vrsta vodozemca, nije tako čest...
Ma vidi ga kako ponosno stoji.! Od mene sutra ovdje imaš za ponosnog Dažde(v)njaka jedan +.
I nisam rekao da sam se bojao držati u ruci ovu životinjicu jer nisam znao da li može da me ugrize, nisam znao je li otrovan, tako da sam ga hvatao samo za rep.! Zna li netko da li je on zakonom zaštićena životinja.!?
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Oct 06, 2015 8:10 pm
mane diraj ništa, i miči se od beštije, vraga treba stinom.
ODGOVOR. 1. Odrasli daždevnjaci imaju otrovne žlijezde u vidu parotidnih žlijezda i četiri reda otrovnih žlijezda duž tijela. Otrov iritira usta i oči napadača te ih većina životinja izbjegava. Tome pripomaže i upozoravajuća obojenost daždevnjaka 2. U Hrvatskoj, štiti ga Pravilnik o proglašavanju divljih svojti zaštićenim i strogo zaštićenim (NN 07/06), gdje je pod imenom "šareni daždevnjak" naznačen kao "zaštićena zavičajna svojta".
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA Tue Oct 06, 2015 8:50 pm