FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Istina je. Mislim da je rubrika bila "Mala posta". Ovo djecacko pitanje i odgovor "Zabavnika" bili su objevljeni u nekom listu, zaboravio sam kojem, i prije 15-ak godina.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 01.09.15 13:59
Međunarodna kompanija Movehub napravila je infografiku na kojoj je prikazala gdje su najjeftiniji, odnosno najskuplji troškovi života u svijetu. Prema njihovim istraživanjima najjeftinija zemlja je Indija iza koje slijede Nepal, Pakistan i Tunis. Na osmom mjestu je Makedonija. Na suprotnoj strani popisa nalazi se Švicarska iza koje su Norveška, Venezuela, Island i Danska.
Norveška, Švedska, Finska, Švicarska, Kanada i Australija imaju najveći SPI (social progress index) što znači da su to države sa najvišim standardom života stanovnika.
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 01.09.15 16:25
A gde smo mi na ovoj analizi.....tj-zemlje bivseg Balkana...
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 01.09.15 16:49
sasa staza (citat):
A gde smo mi na ovoj analizi.....tj-zemlje bivseg Balkana...
Spominjemo se grupno u trećoj skupini zemalja, članak na engleskom je dosta općenit, okviran i nije precizan za svaku zemlju posebno. Ipak, ilustrira o čemu se govori pod SPI (social progress index).
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 01.09.15 17:16
Hvala ti Maxe na ovako iscrpnom odgovoru.....znaci nismo ni najgori ni najbolji....
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Btw, podatak s neta, može i na temu 'Dogodilo se na današnji dan'... :
4.9.1900. – Podnesena je krivična prijava protiv uhićenog Antonija Mačića (7 godina) koji se s ostalim prijateljima kupao gol na pulskoj rivi.
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 05.09.15 11:36
Za Ginisov rekord U Australiji nađena izgubljena ovca koja je lutala divljinom.Nakon njenog šišanja dobilo se 40 kg vune što je svojevrsni rekord.Dosadašnji rekord nosio je takođe izgubljeni ovan pod imenom Šrek i čija ošišana vuna je iznosila 27 kg.Ovca sa novim rekordom se je nazvala Kris.
[You must be registered and logged in to see this image.] Foto: Šišanjem je ovca izgubila skoro polovinu težine
Vojnik Graničar: komentar modifikovan dana: 06.09.15 20:21; prepravljeno ukupno 1 puta
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 06.09.15 20:01
1989'te godine juni mesec sam proveo u ovom gradiću (po njihovim rečima samo 120.000 stanovnika i svi se znaju). Držao sam računarski kurs vezan za isporučene Iskra Delta računare upravi rudnika koji se spominje u ovom članku.
Poslednjeg dana su nas po mojoj želji spustili / pokazali rudnik (lift oko 15 tak minuta), itd itd. nezaboravan doživljaj pravog Sovjetskog saveza a ne Moskva Kijev Lenjingrad.
sada ih kao i na našim BJR prostorima kapitalizam urušava
I Gorci biraju lijepe, mlade, visoke i pametne... Nas drzavni vrh je visok oko 6,5 metara (predsjednici skupstine, drzave i vlade). To je kao 2 sprata.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Dinko Gušter
Spomenica Prvoborca FS BROJ POSTOVA: : 56 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 08.09.15 22:29
I ja biram samo lijepe.
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
o tome ja govorim, a neki ne vjeruju, a kada budu povjerovali biti će kasno, stavi to na temu EU čestitka, jer će VBČ i ovo da negira, no mogu shvatiti čovjek nije upućen u trenutnu situaciju piri balone za doček.
Gospodo Njemci, bilo mi je drago da smo se upoznali.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 08.09.15 23:44
Ko li ono pokrenu svu lavinu? Ko poce da mijenja diktatorske rezeime i naoruza ove?
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 09.09.15 0:51
Prolazim često poslednjih mesec dana parkom kod dolazne autobuske stanice bgd, i ispred ekonomskog fakulteta.
Objavio sam i snimku tih nekadašnjih parkova a sada "kampova", spavaonice pod vedrim nebom i sl.
Na desetak "porodica" jedna ili dve ženske mlađe osobe sa nekoliko dece.
Nigde starih muškaraca ni žena!!!
Gde su tim silnim mladićima: bake, majke, sestre, dede, očevi ????
Verujte mi video i foto slike koje prikazuju porodice, majke sa decom i sličnu mladu nejač, nisu odraz pravog brojčanog stanja uglavnom muškog izbegličkog korpusa.
ako pokušate da snimite grupu ili grupe muškaraca odmah se bune i govore "no foto no foto...". ..... itd itd,
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 09.09.15 1:13
013gonzo (citat):
Gonzo, ništa ti ne vjerujem da su samo muškarci izbjeglice....
Ne vjerujem dok ne vidim....
Ti si jedan običan ksenofob!
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 09.09.15 3:15
Max Blitz (citat):
Citat :
Ti si jedan običan ksenofob!
Uf Max
teske su to optuzbe narocito na ovom forumu tolerancije i postovanja razlicitosti u duhu JNA i proslog vremena. Upste nemam sumnje da su sva ta pisanija o tome kako nas je JNA ucila da postujemo razlicito bila iskrena i onako iz dubine duse. Trebalo je samo da se pojavi par hiljada Arapa u prolazu i da sva ta plemenitost i tolerancija ispliva na povrsinu.
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 09.09.15 7:10
013gonzo (citat):
Prolazim često poslednjih mesec dana parkom kod dolazne autobuske stanice bgd, i ispred ekonomskog fakulteta.
Objavio sam i snimku tih nekadašnjih parkova a sada "kampova", spavaonice pod vedrim nebom i sl.
Verujte mi video i foto slike koje prikazuju porodice, majke sa decom i sličnu mladu nejač, nisu odraz pravog brojčanog stanja uglavnom muškog izbegličkog korpusa.
ako pokušate da snimite grupu ili grupe muškaraca odmah se bune i govore "no foto no foto...". ..... itd itd,
a. gospe ti, triba babu uprtit, dug je put, a dida stalno ide na wc
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 09.09.15 8:43
013gonzo (citat):
Naporan je to put... Mozda su, nedajboze, pomrli oni koji su krenuli. Mozda racunaju da stare nece dirati i maltretirati, pa se zato i plase fotkanja. Bezbijednosne snage ce imati puno posla dok otkriju ubacene. Imaju dosta snimaka sa terena, a na ulazima mogu postaviti kamere sa aplikacijom prepoznavanja likova. Na zalost, treba provjeriti i zene, jer i njih ima medju "dzihadistima".
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 09.09.15 11:19
Srbija vs. Amerika
U Srbiji:
Završio na sudu braneći svoje ovce od pasa lutalica