FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Ne znam da li je ovo baš za prirodu u mom kraju ali..... evo dvije sličice. Ako netko smatra da ih treba prebaciti negdje drugo neka ih prebace. Ove pamidore, pome, rajčice sam slikao jutros 06.06.2015. god. u 07:02 sati ovdje u ovome plasteniku na kome je križić.
Druze, ercov, plus za fotku! Ako si ti slikao, imas sklonosti ka umjernickoj fotografiji
Druze Porucnice-Majore,hvala na pozitivnoj oceni,nekad u neko staro vreme kad dobio + u skoli,to ja vrednovao kao veliki uspeh ,a nisam ja slikao,nesto drugo ja coretao,pa bude i toga na ovim temama
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 08.06.15 2:06
ercov54 (citat):
Druze Porucnice-Majore,hvala na pozitivnoj oceni,nekad u neko staro vreme kad dobio + u skoli,to ja vrednovao kao veliki uspeh ,a nisam ja slikao,nesto drugo ja coretao,pa bude i toga na ovim temama
Sto se tice ove teme Bratus i ti zasluzujete sve pohvale, mada ima i drugih zasluznih clanova. Iskreno, Zlatibor je predivan, jedina "falinka" mu je sto nije na nadmorskoj visini mog sela. Doduse, ne bi bilo zabavno da imamo dva Zlatibora, ili dva Gubavca (kako se zove moje selo).Ovo 'c' na kraju je kao 'Cacak', a ne kao 'Cetinje',
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 08.06.15 6:47
PORUCNIK (citat):
ercov54 (citat):
Sto se tice ove teme Bratus i ti zasluzujete sve pohvale, mada ima i drugih zasluznih clanova. Iskreno, Zlatibor je predivan, jedina "falinka" mu je sto nije na nadmorskoj visini mog sela. Doduse, ne bi bilo zabavno da imamo dva Zlatibora, ili dva Gubavca (kako se zove moje selo).Ovo 'c' na kraju je kao 'Cacak', a ne kao 'Cetinje',
Pritisneš levi taster "Shift" (ili ga zovu taster za velika slova dok je pritisnuto) Dok je taj taster pritisnut, pritisneš levi "Alt" taster i menja se jezik tastature u krug sa svakim pritiskom "Alt" tastera. Tada ne treba Cacak i / ili Cetinje već normalno pišeš Čačak, i Cetinje a tvoje mesto (lepše mi od sela) je Gubavač
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 09.06.15 17:15
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Stanko1 Podporučnik
JM JM PV BROJ POSTOVA: : 1905 ČLAN OD: : 2013-02-24 DOB : 75 Zagreb
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 14.06.15 8:07
Priroda je okruženje u kojem je između ostalih životinja svoje gnijezdo savio i čovjek. Koji se zna nakupiti i namnožiti u aglomeracijama što se zovu gradovi.
Imam sreću stanovati u zapadnom dijelu Zagreba koji nije do kraja zaliven asfaltom i betonom, a jedno od omiljenih šetališta mi je Vrapčak. Za neupućene riječ je o jednom od najvećih podsljemenskih potoka koji izviru iz planine Medvednice ili Zagrebačke gore i utječu u Savu (neki u gradsku kanalizaciju).
Na svojim brojnim šetnjama upoznao sam i podosta životinjskog svijeta koji se dobro snašao i udobno smjestio u urbanom okruženju, pa slijedi nekoliko fotografija.
Anas platyrhynchos ili divlja patka u potoku Vrapčak:
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 14.06.15 20:28
Kako stanujem na petom spratu i nemam dvorište, onda se hvalim tuđim baštama i cvećem, bgd ulica braće Nedića (Prvi srpski ustanak) Hortenzija i ljiljan / krin Plava boja hortenzije beše od gvozdenog eksera zabijenog u zemlju kod korena, inače je bela.
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 15.06.15 20:12
[You must be registered and logged in to see this image.] Če jo kdo rabi za poroko,mu jo pošljem.
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 16.06.15 1:36
[You must be registered and logged in to see this image.] Pašnjaci Zlatibora. Samo zaustavite vozilo i prošetajte livadama da osetite duh starog Zlatibora. Zlatibor pašnjaci i poljoprivreda
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 16.06.15 21:40
[You must be registered and logged in to see this image.] Še ena od tam. (jaz sem na desni )
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 16.06.15 23:18
[You must be registered and logged in to see this image.] Zlatiborski suvati
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 16.06.15 23:28
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 20.06.15 20:15
[You must be registered and logged in to see this image.] Pred 40-timi leti so bile tu njive.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 21.06.15 0:13
[You must be registered and logged in to see this image.]Sto kaze neka pesma-u mom selu nikad blata nema,samo sada i kad kisa pada-pa i kod mene ima samo kamenja i kleka,pa opet kamenje i kleka !
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 21.06.15 20:53