FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 23.05.15 3:47
Max Blitz (citat):
Citat :
Vidi stvarno, i tu sad živiš?? Opet u Beogradu? Nisi trebao ni odlazit onda.
Kada se penzionisem, ako ikada dodjem do tog stupnja. Slepao sam neku vikendicu u kraju, pa na leto Montana, a zimi Arizona. Sve sam isplanirao, jedino jos da skontam kako u penziju. Ovi ovde slabo padaju na pecnje.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 23.05.15 5:05
BEOGRAD (citat):
...pa na leto Montana, a zimi Arizona.
Vidim sad i to, Scottsdale... 250.000 ljudi... pa ti si praktički na selu, nakon New Yorka...
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 23.05.15 14:04
BEOGRAD (citat):
Max Blitz (citat):
Citat :
Vidi stvarno, i tu sad živiš?? Opet u Beogradu? Nisi trebao ni odlazit onda.
Kada se penzionisem, ako ikada dodjem do tog stupnja. Slepao sam neku vikendicu u kraju, pa na leto Montana, a zimi Arizona. Sve sam isplanirao, jedino jos da skontam kako u penziju. Ovi ovde slabo padaju na pecnje.
U Srbiji ima sela koja besplatno daju placeve za vikendice, pod uslovom da se u odredjenom roku pocne izgradnja istih. Mislim da bi rado prihvatili nekog americkog penzionera
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 23.05.15 17:34
Porucnice
dele placeve u Panama i Argentini, nego problem je kako u penziju dok je covek jos u pristojnim godinama?
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 23.05.15 18:12
BEOGRAD (citat):
Porucnice
dele placeve u Panama i Argentini, nego problem je kako u penziju dok je covek jos u pristojnim godinama?
Vrlo lako samo podnese zahtev ... čeka čeka čeka i onda ga odbiju. Onda podnese drugi zahtev sa "dopunjenom" dokumentacijom, i odmah mu reše.
HE HE HE HE
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 23.05.15 18:18
Dvorište Pravnog fakulteta u bgd U hladu platana koji su preživeli "ulepšavanje / seču" Bulevara, postoje samonikle šumske jagode. Neki prirodoslovci su mi objašnjavali da to nisu šumske već neke japanske, kineske čije li su... Kada je suvo vreme protrljaš ih i mirišu, bar meni, kao šumske. Celu livadu su "okupirale" i preživljavaju cele godine čak im ni košenje trave ne smeta. jednu zimu sam ih slikao za prvi januar sve sa plodovima. Ovu sam uzeo u dlan za usporedbu veličine. [You must be registered and logged in to see this image.][You must be registered and logged in to see this image.]
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 23.05.15 18:20
BEOGRAD (citat):
Porucnice
Čuj pitanje,kako. Odeš kod doktora i [You must be registered and logged in to see this image.],I eto penzije. :lol:bar to funguje kod nas.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 23.05.15 18:28
013gonzo (citat):
Dvorište Pravnog fakulteta u bgd U hladu platana koji su preživeli "ulepšavanje / seču" Bulevara, postoje samonikle šumske jagode. Neki prirodoslovci su mi objašnjavali da to nisu šumske već neke japanske, kineske čije li su...
Sumske koje sam ja kod nas vidjao imaju duzi i tanji plod. Moguce je da ima i vise vrsta sumskih jagoda.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 23.05.15 22:28
BEOGRAD (citat):
Porucnice
E, da je tamo socijalizam... Mene su otjerali u penziju u 29. godini
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 23.05.15 22:31
BEOGRAD (citat):
013gonzo (citat):
Dvorište Pravnog fakulteta u bgd U hladu platana koji su preživeli "ulepšavanje / seču" Bulevara, postoje samonikle šumske jagode. Neki prirodoslovci su mi objašnjavali da to nisu šumske već neke japanske, kineske čije li su...
Sumske koje sam ja kod nas vidjao imaju duzi i tanji plod. Moguce je da ima i vise vrsta sumskih jagoda.
U mom kraju ima i "puckavaca", mnogo sladjih i krupnijih jagoda od sumskih obicnih, koje imaju slatko kiselast ukus.
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 23.05.15 22:32
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 23.05.15 22:43
PORUCNIK (citat):
BEOGRAD (citat):
013gonzo (citat):
U mom kraju ima i "puckavaca", mnogo sladjih i krupnijih jagoda od sumskih obicnih, koje imaju slatko kiselast ukus.
Ali ne zaboravite šumske ili obične ili neobične, To je centar bgd, travnjak koji se redovno kosi, a samonikle jagode uspevaju i rađaju plodove po celom travnjaku, već nekoliko godina a sezona plodova im traje 365 dana
Ovo je pogled sa ulice na poziciju travnjaka, a na mapi sam obeležio travnjak
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 24.05.15 7:24
013gonzo (citat):
Citat :
To je centar bgd, travnjak koji se redovno kosi, a samonikle jagode uspevaju i rađaju plodove po celom travnjaku, već nekoliko godina a sezona plodova im traje 365 dana
Dobro gonzo, ja jos uvek znam gde je pravni, a siguran sam da i porucnik zna.
To sto dobro radjaju verovatno treba zahvaliti domacim ljubimcima koji ih redovno djubre.
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 24.05.15 12:34
BEOGRAD (citat):
013gonzo (citat):
Citat :
To je centar bgd, travnjak koji se redovno kosi, a samonikle jagode uspevaju i rađaju plodove po celom travnjaku, već nekoliko godina a sezona plodova im traje 365 dana
Dobro gonzo, ja jos uvek znam gde je pravni, a siguran sam da i porucnik zna.
To sto dobro radjaju verovatno treba zahvaliti domacim ljubimcima koji ih redovno djubre.
Pa i nisam okačio lokaciju Pravnog zbog vas koji znate gde je, već zbog onih koji ne znaju a da shvate kako jagode rađaju u centru grada i da im ništa ne smetaju izduvni gasovi vozila, crni dim mazutnih kotlarnica (Hotel Metropol,, Lola poslovni centar).
Što se tiče redovnog đubrenja i zalivanja od strane ljubimaca to je jedini razlog što ih NIKAD nisam probao.
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 24.05.15 13:26
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 29.05.15 21:26
Jos uvek hvalim ali u julu cu da zalim.
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 29.05.15 22:15
013gonzo (citat):
ercov54 (citat):
I ovo je Zlatibor-Murtenica
Da li je to ona Murtenica za koju se kaže da kada je neko iz daleka, da ne kažemo vukojebine, da je iz Male Murtenice ?
U pravusi prijatelju,upravo toje Murtenica,samo sto ti ili nisi cuo izvorni oblik,ili neces da budes otvoren Bar kod nas kazu,a siguran i u tvom Rozanstvu-jao kakavsi,kao da si dosao iz Murtenice-ili ova-lepsaje mecka iz Murtenice od tebe-(nista licno prijatelju)
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 30.05.15 0:23
[You must be registered and logged in to see this image.] Seoski turizam Zlatibora - Dobroselica
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 30.05.15 7:21
ercov54 (citat):
013gonzo (citat):
ercov54 (citat):
I ovo je Zlatibor-Murtenica
Da li je to ona Murtenica za koju se kaže da kada je neko iz daleka, da ne kažemo vukojebine, da je iz Male Murtenice ?
U pravusi prijatelju,upravo toje Murtenica,samo sto ti ili nisi cuo izvorni oblik,ili neces da budes otvoren Bar kod nas kazu,a siguran i u tvom Rozanstvu-jao kakavsi,kao da si dosao iz Murtenice-ili ova-lepsaje mecka iz Murtenice od tebe-(nista licno prijatelju)
Moram da priznam da u i mom Rožanstvu nisam čuo da spominju Murtenicu, već u mom velikom selu Beogradu, kada hoće da kažu odakle je neko ili nešto
Pogledala g-đa Gica preko ramena, kada sam ju pitao da li zna za Murtenicu, i nagrdi me kako da ja nisam čuo za to čuveno i lepo mesto na Zlatiboru
013gonzo: komentar modifikovan dana: 30.05.15 10:04; prepravljeno ukupno 2 puta (Reason for editing : Ispravila me g-đa Gica)
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 30.05.15 9:22
BEOGRAD (citat):
Jos uvek hvalim ali u julu cu da zalim.
Do koliko se popne skala?
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 30.05.15 14:17
Prošli put je bio Doručak na travi, a sada je Ručak na vodi !
Lepota Arizone je sto na samo 3 sata voznje imas i sneg. Danas u Phoenixu 42, a prosle subote u planinama jos je bilo snega. Cak i u jeku leta u severnom delu treba dzemper.
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 31.05.15 2:56
BEOGRAD (citat):
Lepota Arizone je sto na samo 3 sata voznje imas i sneg.
Eh, šta su ti američke udaljenosti... pa sve postane relativno...
Dođem iz Zagreba u Trogir za 3.5 sata, što ne znači da ću često ić amo-tamo... Daleko je brate....
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 31.05.15 3:06
Max Blitz (citat):
Citat :
Eh, šta su ti američke udaljenosti... pa sve postane relativno...
Dođem iz Zagreba u Trogir za 3.5 sata, što ne znači da ću često ić amo-tamo... Daleko je brate....
To sada kada ste izgradili puteve. Koliko je trebalo u SFRJ za istu distancu.
Tri sata voznje ovde nije nista. Ako zivis u LA, nekima je to dnevna marsuta do posla i nazad. Negde sam procitao da je 40km prosek koji ljudi voze do radnog mesta.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 31.05.15 3:14
BEOGRAD (citat):
Tri sata voznje ovde nije nista. Ako zivis u LA, nekima je to dnevna marsuta do posla i nazad.
Jednom sam čuo da netko iz Zagreba radi u Rijeci, što je 1.5-2 sata u jednom smjeru, međutim ne mogu povjerovat da svaki dan putuje ZG-RI.
Rade neki iz Karlovca u Zg, to znam, ali to nije daleko.
Ipak, dogodi se da upadneš u gradsku gužvu, pa s kraja na kraj Zagreba treba sat i pol, ali nije uvijek tako.
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 31.05.15 6:30
Max Blitz (citat):
BEOGRAD (citat):
Tri sata voznje ovde nije nista. Ako zivis u LA, nekima je to dnevna marsuta do posla i nazad.
Jednom sam čuo da netko iz Zagreba radi u Rijeci, što je 1.5-2 sata u jednom smjeru, međutim ne mogu povjerovat da svaki dan putuje ZG-RI.
Rade neki iz Karlovca u Zg, to znam, ali to nije daleko.
Ipak, dogodi se da upadneš u gradsku gužvu, pa s kraja na kraj Zagreba treba sat i pol, ali nije uvijek tako.
Kada je Delta sport 2004. godine kupila upravljački deo akcija firme Obuća export-import gde sam tada radio, postavila je za direktora svog čoveka koji je tada živeo u Kragujevcu (oko 150 km autoputem) i koji je svaki dan putovao službenim kg-bg-kg.
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme)