FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
PV BROJ POSTOVA: : 1119 ČLAN OD: : 2014-08-31 DOB : 57 Slavonski Brod
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Fri Jul 10, 2015 7:15 pm
dinosaurus (citat):
Djida (citat):
dinosaurus (citat):
Djida (citat):
Još sam pod utiskom slike drzuže Slavonski,i danas još jedan plus za divnu sliku Naše kasarne. Kada ste ti i DINOSAURUS ovde ne brinem ja,stari ste vukovi vi Koliko značite niste svesni,pozdravljam vas drugari
Hvala Djida na pohvali...ipak ti si komandant ovog garnizona,kao nekada pukovnik Ojdanić...
Zahvaljujem se Dinosauruse,mada isčekujem da nam se onako javno imenom i prezimenom priključi neko od bivših starešina. Bilo bi lepo,a verujem da neki od njih sve ovo čitaju i sa pažnjom prate naše prepiske. Slavonski je pomenuo jednog starešinu,znam o kome je reč i molba za tebe da ga uputiš da pogleda ove naše pisanije i fotografije. Reći ću samo da mislim da je bio u pešadijskom bataljonu 88. i 89. godine. Živeli drugovi vojnici Prizrena
Burazer Slavonski je stručnjak za ovu tehnologiju,na forumu nema boljeg...mnoge naše drugare je pronašao.
P.S. Ako iko uspostavi kontakt sa vanzemaljcima,biće to moj brat Slavonski...
Hvala brate Dinosaurus na komplimentu vidi se što je bratska ljubav niti granice ne mogu da nas razdvoje .
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Fri Jul 10, 2015 7:19 pm
Djida (citat):
Dinosauruse evo za tebe i tvog brata Slavonskog jedan snimak sa karaule Orčuša. [You must be registered and logged in to see this link.]
Djida brate,prijatelju....šta da ti kažem,ne mogu da verujem
Djida Zastavnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 972 ČLAN OD: : 2013-04-05
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Fri Jul 10, 2015 7:23 pm
dinosaurus (citat):
Djida (citat):
Dinosauruse evo za tebe i tvog brata Slavonskog jedan snimak sa karaule Orčuša. [You must be registered and logged in to see this link.]
Djida brate,prijatelju....šta da ti kažem,ne mogu da verujem
Gledaj i sećaj se prijatelju Prebiraj po mladalačkim i vojničkim uspomenama.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Fri Jul 10, 2015 7:26 pm
ODUŠEVLJEN SAM,PROSTO NE VERUJEM DA JE VIDIM....dugujem bar veliki +
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Fri Jul 10, 2015 7:26 pm
ODUŠEVLJEN SAM,PROSTO NE VERUJEM DA JE VIDIM....dugujem bar veliki +Djida
slavonski brod Podporučnik
Djida (citat):
Hvala Djida za snimak koji me vratio u davnu 1987. godinu kad smo zadnji puta bili na karauli Orčuša / 10/11 mjesec / a bratu Dinosaurusu ostao je u sjećanju povratak prema kasarni koji su predvodili naše nezaboravne starješine. Pisali smo o povratku u prethodnim temama a sunce im je svanulo kad su vidjeli Pinzgauer, Dajca i BRDM 2. Pozdrav za kolegu DJIDU
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Fri Jul 10, 2015 7:28 pm
slavonski brod (citat):
Hvala brate Dinosaurus na komplimentu vidi se što je bratska ljubav niti granice ne mogu da nas razdvoje .
Jednom braća-Uvek braća.... ....kakve granice...
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Fri Jul 10, 2015 7:32 pm
[You must be registered and logged in to see this image.] Kolega Djida da malo podsjetimo sa slikom koju sam već objavio na temu karaule Orčuša
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Fri Jul 10, 2015 7:36 pm
dinosaurus (citat):
slavonski brod (citat):
OVO ZASLUŽUJE VELIKI VELIKI PLUS'''''' JEDNOM BRAĆA UVEK BRAĆA. U to ime evo prijatelji još jednog dužeg snimka sa vaše karaule. [You must be registered and logged in to see this link.]
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Fri Jul 10, 2015 7:47 pm
Djida (citat):
dinosaurus (citat):
slavonski brod (citat):
OVO ZASLUŽUJE VELIKI VELIKI PLUS'''''' JEDNOM BRAĆA UVEK BRAĆA. U to ime evo prijatelji još jednog dužeg snimka sa vaše karaule. [You must be registered and logged in to see this link.]
Djida veliki + te slijedi pukovnički pozdrav od mene nadam se da će biti prilike i za osobno upoznavanje
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Fri Jul 10, 2015 7:53 pm
Djida brate moj Prizrenski,šta da kažem,pregledao sam ceo film,neverovatno kakav osećaj. posle tolikih godina videti ovo mesto je praznik za oči,tu sam proslavio 19. rodjendan..toliko lepih trenutaka druženja sa ovim momcima...
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Fri Jul 10, 2015 7:54 pm
slavonski brod (citat):
Djida veliki + te slijedi pukovnički pozdrav od mene nadam se da će biti prilike i za osobno upoznavanje
Nadam se i ja druže, pa makar to upoznavanje bilo i neposredno pre odlaska i obilaska kasarne Ramiz Sadiku i Prizrena
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Fri Jul 10, 2015 8:08 pm
dinosaurus (citat):
Djida brate moj Prizrenski,šta da kažem,pregledao sam ceo film,neverovatno kakav osećaj. posle tolikih godina videti ovo mesto je praznik za oči,tu sam proslavio 19. rodjendan..toliko lepih trenutaka druženja sa ovim momcima...
Brate bili smo kao jedan volio sam s vama izviđačima ići na obuku kad god sam imao slobodnog vremena, jer trebalo je za naša dva voda koji su uvijek išli zajedno na teren osigurati sve potrebne stvari, hranu idr. te da nemamo taj osjećaj da se nalazimo izvan kruga kasarne.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Fri Jul 10, 2015 8:21 pm
slavonski brod (citat):
Brate bili smo kao jedan volio sam s vama izviđačima ići na obuku kad god sam imao slobodnog vremena, jer trebalo je za naša dva voda koji su uvijek išli zajedno na teren osigurati sve potrebne stvari, hranu idr. te da nemamo taj osjećaj da se nalazimo izvan kruga kasarne.
Jesmo bili kao jedan,zanimljivo je da cela ova tema spaja sjajne momke,uvek spremne da pomognu jedni drugima,bez ikakvih zlih komenara,pravo i iskreno druženje baš onakvo kakvo je i bilo u JNA...I KOD NAS IZVIDJAČA...izgleda da Prizren ima pravu hemiju koja je ostavila traga na sve nas
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Fri Jul 10, 2015 8:28 pm
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Fri Jul 10, 2015 8:32 pm
dinosaurus (citat):
slavonski brod (citat):
Jesmo bili kao jedan,zanimljivo je da cela ova tema spaja sjajne momke,uvek spremne da pomognu jedni drugima,bez ikakvih zlih komenara,pravo i iskreno druženje baš onakvo kakvo je i bilo u JNA...I KOD NAS IZVIDJAČA...izgleda da Prizren ima pravu hemiju koja je ostavila traga na sve nas
Kojiste vi sastav momaka,svaka cast Uvek ima sta da se procita,da se divi i raduje kad vas trojica ovde,braca i Djida.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Fri Jul 10, 2015 8:41 pm
ercov54 (citat):
dinosaurus (citat):
slavonski brod (citat):
Kojiste vi sastav momaka,svaka cast Uvek ima sta da se procita,da se divi i raduje kad vas trojica ovde,braca i Djida.
Gde si prijatelju ....ulepšaš nam temu tvojim prisustvom,nemoj da nas zaboravljaš,ti si naš Prizrenac sa Bituše
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Fri Jul 10, 2015 8:54 pm
dinosaurus (citat):
ercov54 (citat):
dinosaurus (citat):
slavonski brod (citat):
Gde si prijatelju ....ulepšaš nam temu tvojim prisustvom,nemoj da nas zaboravljaš,ti si naš Prizrenac sa Bituše
da nebih kvario temu svojim komentarima van teme,samo da kazem sto nekad govorio nas bivsi -volim i ja vas-,a za to pruzanja gostoprimstva kod VAS u Prizrenu jako pocastvovan + zarad toga,mada znam da to gostomprimstvo nije zarad bilo cega,vec samo zarad cistog iskrenog razumevanja i prijateljstva A nesto nema mura iz Zenice
ercov54: komentar modifikovan dana: Fri Jul 10, 2015 8:56 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Fri Jul 10, 2015 8:55 pm
ercov54 (citat):
Zadovoljstvo je Ercove videti te sa nama na druženju,ti si naš prijatelj još odavno
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Fri Jul 10, 2015 8:59 pm
ercov54 (citat):
da nebih kvario temu svojim komentarima van teme,samo da kazem sto nekad govorio nas bivsi -volim i ja vas-,a za to pruzanja gostoprimstva kod VAS u Prizrenu jako pocastvovan + zarad toga,mada znam da to gostomprimstvo nije zarad bilo cega,vec samo zarad cistog iskrenog razumevanja i prijateljstva A nesto nema mura iz Zenice
MURE je postavio dozvolu za izlazak u grad tako da je opravdano,očekujemo povratak
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Fri Jul 10, 2015 9:01 pm
Kad se ide od kuhinje prema pisti,samo ćoše velike zgrade
Brate tvoje izviđačko oko te polako izdaje svaka čast kolegi Djidi na memoriji i zapažanju
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Sat Jul 11, 2015 10:10 am
Djida (citat):
ercov54 (citat):
Zadovoljstvo je Ercove videti te sa nama na druženju,ti si naš prijatelj još odavno
Kolega Ercov i meni je drago kad pročitam tvoje komentare te vidim da si vjerni forumaš najboljih momaka bivše JNA
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Sat Jul 11, 2015 4:35 pm
slavonski brod (citat):
Brate tvoje izviđačko oko te polako izdaje svaka čast kolegi Djidi na memoriji i zapažanju
Hvala Prizrenci na komplimentima,i u to ime evo još jedne slike [You must be registered and logged in to see this image.] Imao je jedan puteljak ispod kupaonice i frizeraja koji je vodio pravo na pistu,idući od vojničkog kluba. Na slici se vidi i kupaonica'frizeraj,vešeraj.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Sat Jul 11, 2015 5:17 pm
Djida (citat):
slavonski brod (citat):
Hvala Prizrenci na komplimentima,i u to ime evo još jedne slike [You must be registered and logged in to see this image.] Imao je jedan puteljak ispod kupaonice i frizeraja koji je vodio pravo na pistu,idući od vojničkog kluba. Na slici se vidi i kupaonica'frizeraj,vešeraj.
Točno prijatelju ta staza ili puteljak je vodio i prema hangarima gdje su bili BRDM-ovi, imaš dobra zapažanja ti si trebao biti s nama u izviđačima gdje bi onda bili
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Sun Jul 12, 2015 9:12 am
slavonski brod (citat):
Djida (citat):
slavonski brod (citat):
Točno prijatelju ta staza ili puteljak je vodio i prema hangarima gdje su bili BRDM-ovi, imaš dobra zapažanja ti si trebao biti s nama u izviđačima gdje bi onda bili
Dal izviđačko ili vozačko sve jedno,i jedni i drugi bi trebalo da dobro zapažaju,a mi to radimo čini mi se uspešno i posle toliko godina .
mureZE Mladji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 375 ČLAN OD: : 2015-05-22 DOB : 53 zenica
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Sun Jul 12, 2015 11:22 am
Kako neki kažu "Šadrvan" al iz ove perspektive. Pozdrav za sve Prizrence.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Sun Jul 12, 2015 11:27 am
Kolega Mure sretan povratak poslije odmora
mureZE Mladji Vodnik
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Sun Jul 12, 2015 11:31 am
Djida imaš "+" za snimak sa Orćuše na kojem se vidi i reon moje karaule. Nakako mi čitav taj teren izgleda nekako žalosno, ja ga se sjećam sa puno više zelenila, dok je selo Krstac, fotografije koje je postavio drug dinosaurus, je nekada izgledale puno tmurnije za razliku od ovih sada kuća.
mureZE Mladji Vodnik
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Sun Jul 12, 2015 11:34 am
Hvala druže slavonski, drago mi je što sam zatekao kasarnu aktivnu.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Sun Jul 12, 2015 11:39 am
mureZE (citat):
Hvala druže slavonski, drago mi je što sam zatekao kasarnu aktivnu.
DZomba Mure,imas ti obavezu i na jos jednu adresu da se prijavis U svakom slucaju dobro dosao pa bilo gde,a normalno u Prizrenu ti baza
mureZE Mladji Vodnik
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Sun Jul 12, 2015 11:43 am
dinosaurus (citat):
Jedna slika za kolegu MUREZE,verovatno pće prepoznati...Gornji Krstac...
E druze dinosaurus, kada sam ja ovda prolazio bio je makadam, uski puteljci, jedino reljef odgovara onom kojeg se ja sjećam. Ovo bi trebao da bude gornji dio G.Krstaca, gotovo na izlazu iz sela. U tom dijelu s desne strane je bila neka kuća u kojoj je bila kao "kafana" gdje smo znali kupovati pive i nositi na karaulu. Ustvari bila su dva takva objekta a vlasnici su bili Tasim i Halim, inače ljuta konkurencija.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Sun Jul 12, 2015 11:44 am
[You must be registered and logged in to see this image.] Pogled s karaule Gorožup
mureZE Mladji Vodnik
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Sun Jul 12, 2015 11:47 am
Eh ovoga se bolje sjećam. Ovo je već izlazak iz sela i put prema karauli je vodio nekako sa linijom gornjeg šumarka, mada smo mi išli prečicom preko livada.
U svakom slučaju dugujem ti jedan "+" za ove fotografije.
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Sun Jul 12, 2015 12:10 pm
Druže Mure,radujem se tvom povratku u kasarnu,živ bio
mureZE Mladji Vodnik
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Sun Jul 12, 2015 12:39 pm
Djida, gdje bolan nadje onaj snimak sa Orćuše, ostao sam bez teksta, nadam se da ćeš me u narednom periodu razveseliti i nekim snimkom sa moje karaule.
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Sun Jul 12, 2015 1:11 pm
mureZE (citat):
Djida, gdje bolan nadje onaj snimak sa Orćuše, ostao sam bez teksta, nadam se da ćeš me u narednom periodu razveseliti i nekim snimkom sa moje karaule.
Nešto sam na internetu lutao i slučajno našao snimak,drago mi je da sam izazvao pozitivne reakcije mojih prijatelja sa foruma. Stvarno smo dobri mi Prizrenci,ma najbolji smo vojnici Jna.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Sun Jul 12, 2015 7:32 pm
slavonski brod (citat):
Ma zaslepio me odsjaj iz retrovizora ...slikano je iz kola...
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Sun Jul 12, 2015 7:43 pm
mureZE (citat):
E druze dinosaurus, kada sam ja ovda prolazio bio je makadam, uski puteljci, jedino reljef odgovara onom kojeg se ja sjećam. Ovo bi trebao da bude gornji dio G.Krstaca, gotovo na izlazu iz sela. U tom dijelu s desne strane je bila neka kuća u kojoj je bila kao "kafana" gdje smo znali kupovati pive i nositi na karaulu. Ustvari bila su dva takva objekta a vlasnici su bili Tasim i Halim, inače ljuta konkurencija.
Mure,odavno je to bilo druže.puno je godina prošlo,izgradilo se...Ja takodje pamtim Orčušu sa mnogo manje kuća,limenim krovovima,prašnjavim putem koji je vodio od Dragaša preko Vraništa do Orčuše..Sada je asvaltirano,a put vodi pored karaule u albaniju..
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Sun Jul 12, 2015 7:47 pm
Kakvi su ovo novi momenti na našoj temi...minus kod Mureta????.....Greškom??
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Sun Jul 12, 2015 7:58 pm
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Sun Jul 12, 2015 8:20 pm
Kažeš brate da mi popušta izvidjačko oko???... Ovim putem smo ušli u selo Vranište,jedne kišne noći pri prebacivanju izvidjačke grupe na zadatu kotu negde iznad Dragaša..
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Mon Jul 13, 2015 5:10 pm
dinosaurus (citat):
Kažeš brate da mi popušta izvidjačko oko???... Ovim putem smo ušli u selo Vranište,jedne kišne noći pri prebacivanju izvidjačke grupe na zadatu kotu negde iznad Dragaša..
Brate moram te malo trznuti znaš takvi smo mi pukovnici već si naveo u svojim citatima što je rekao pukovnik Ojdanić za odlazak u grad Znam brate mili ti i tvoje oko kud je prošlo i snimilo situaciju ja sam sigurno prolazio BRDM-om
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme) Mon Jul 13, 2015 5:13 pm