FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 16.12.15 12:12
S ovim bih se složio! Pristojan treba bit, ali ponekad treba skratit priču i kratko i jasno reć što je na stvari, ili si jednostavno dat malo oduška.
Premda se najčešće vjeruje kako više psuju i nepristojno se izražavaju ljudi koji su manje obrazovani, ovo istraživanje pokazalo je kako ljudi koji puno psuju zapravo imaju dobar vokabular...
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 23.12.15 15:57
He he....
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 23.12.15 16:29
I onda kad murija nekog upuca, tuzi drzavu zbog "policijske brutalnosti".
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 23.12.15 21:04
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 23.12.15 22:23
E bas sam se rasplak'o. Kad te zaustavi policija, das im vozacku i registraciju, sjedis na svom sjedistu, odgovoris sta te upitaju i ne pravis se blesav. Ako mislis da si u pravu to dokazujes kasnije na sudu. Sto neko ne postavi podatke koliko policajaca godisnje gine samo zaustavljajuci automobile, jer svaka budala koja ima neplacenu kaznu za parkiranje misli da je u redu da zbog pedeset dolara ubije. I naravno, vrlo se rijetko pojavi vijest kad crni policajac ubije bijelca. To se zove, "police business". I ne uklapa se u romanticnu sliku o malim crncicima. A i po danasnjim standardima liberalnih magaraca, rasizam je samo kad bijeli tuku crne. Sve ostalo je dozvoljeno.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 24.12.15 9:18
Znam ja da je neke teško rasplakati,pa mi to nije bila ni namjera(kad nešto slično doživiš uživo,poslije neće suza na oko). Malo je možda jedino čudno što toga nema(toliko)u drugim koljevkama demokracije,osim u USA. Nisam čitao da je Policajac ispraznio šanžer nekome u leđa,a da mu Kraljica poslije stavila kolajnu.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 24.12.15 12:49
Max Blitz (citat):
Dijelio je neprodani kruh i naplaćao se kazni....
pera84 (citat):
U uredjenim drzavama, donacije se odbijaju od godisnjeg prihoda i tako umanjuje poreska osnovica.
Nema besplatno na svoju ruku, bez obzira na iznos:
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 24.12.15 15:44
lacoš (citat):
Znam ja da je neke teško rasplakati,pa mi to nije bila ni namjera(kad nešto slično doživiš uživo,poslije neće suza na oko). Malo je možda jedino čudno što toga nema(toliko)u drugim koljevkama demokracije,osim u USA. Nisam čitao da je Policajac ispraznio šanžer nekome u leđa,a da mu Kraljica poslije stavila kolajnu.
Da malo vise citas znao bi da Kraljicini policajci (uz jos par drzava u svijetu) ne nose oruzije. Pa samim tim ni tvoja hipoteza ne drzi vodu.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 24.12.15 16:58
pera84 (citat):
Da malo vise citas znao bi da Kraljicini policajci (uz jos par drzava u svijetu) ne nose oruzije. Pa samim tim ni tvoja hipoteza ne drzi vodu.
Da, policija u UK duži štrikaće igle.
Ako ti se ikad pruži prilika, otiđi u London pa malo pogledaj kako policija hoda naokolo nenaoružana.Naroćito sada poslije ovih pizdarija u Parizu.Svi su naoružani štrikačim iglama a specijalna policija iglama za heklanje.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 24.12.15 17:06
Nemoj da mijesas babe i zabe. Specijalna policija ne zaustavlja ljude zbog prekoracenja brzine i prelazenja ulice izvan zebre. Niti intervenise kad neko pijan(il' trijezan) nadeveta zenu kod kuce. Promjene koje se desavaju u zadnje vrijeme su zbog svima dobro poznatih desavanja. Inace, do 2013-e samo je (oko) 5% policajaca u UK redovno nosilo oruzije.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 24.12.15 17:25
pera84 (citat):
Nemoj da mijesas babe i zabe. Specijalna policija ne zaustavlja ljude zbog prekoracenja brzine i prelazenja ulice izvan zebre. Niti intervenise kad neko pijan(il' trijezan) nadeveta zenu kod kuce. Promjene koje se desavaju u zadnje vrijeme su zbog svima dobro poznatih desavanja. Inace, do 2013-e samo je (oko) 5% policajaca u UK redovno nosilo oruzije.
Možda je kraljica odlučila da se zbog ovoga ne puca ljudima u leđa
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 24.12.15 17:37
Dodji ti, prika, jedno tri mjeseca u Ferguson (Detroit, Baltimore, Camden, Flint, Memphis, St. Louis...)pa posle toga nosaj "Zivio Mendela" transparente.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 24.12.15 21:21
pera84 (citat):
lacoš (citat):
Vidio sam video klip gdje kraljicin gardist uperuje pusku u turistu...
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 02.01.16 22:45
Ovo je nekima sigurno dobro poznato....
12 zlatnih pravila za kapitaliste
....tretirajte radnika pravilno primjenjujući sva napisana pravila i vaš poslovni uspjeh je zagarantiran.
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6762 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 03.01.16 0:18
Ono što sam primetio ovde u Srbiji i Vojvodini, čim milicija zaustavi vozilo, i traži isprave, odmah vozač izlazi iz vozila a da to niko od njega ne traži ? I počinje priča sa službenim licem dok ovaj lista dozvolu tj. saobraćajnu i zagleda se da li je auto u redu, onako šacuje očima a vozač skakuće oko njega. To me baš nervira, treba da sediš i gurneš mu kroz staklo dozvolu i čekaš, ako kaže izađite, onda u redu ali na svoju ruku sam izlaziti je bez veze i odmah miriše da nešto nije u redu.
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 03.01.16 9:13
Ja mislim ,da po sadasnjim propisima ,vozacu bez odobrenja nije dozvoljen izlazak iz vozila
arcibald01 Poručnik
VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2963 ČLAN OD: : 2013-12-19
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 03.01.16 10:19
Sloba1 (citat):
treba da sediš i gurneš mu kroz staklo dozvolu i čekaš, ako kaže izađite, onda u redu ali na svoju ruku sam izlaziti je bez veze i odmah miriše da nešto nije u redu.
Pri nas je to urejeno v Zakonu o pravilih cestnega prometa:
27. člen (dolžnost upoštevanja pravil
(6) Voznik in potniki ne smejo izstopiti iz oziroma z vozila v času izvajanja uradnega postopka, dokler jim pooblaščena uradna oseba tega ne dovoli.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 04.01.16 21:29
Izet Ramović, zvani Gringo živi sa svoje četiri žene i dvanaestoro djece... Ovi ljudi sigurno imaju puno manje raznih problema nego mnogi ostali.... sve ti dođe kako se postaviš....
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4602 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 09.01.16 4:52
Interesantno mi je ovo sa telefonom,odnosno taj Tomic koji je telefonirao o pozaru u Tvornickoj ulici-moze se pretpostaviti da je telefon vec tada bio u sirokoj upotrebi a ne samo kod drzavnih institucija. Pretpostavljam da mu je broj bio sa tri cifre,eventualno sa 4???
ps trebalo je jos skoro ceo vek da telefon stigne u moju "pripizdinu"kako je onomad gerard ford nazva
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 09.01.16 4:58
milutins (citat):
Interesantno mi je ovo sa telefonom,odnosno taj Tomic koji je telefonirao o pozaru u Tvornickoj ulici-moze se pretpostaviti da je telefon vec tada bio u sirokoj upotrebi a ne samo kod drzavnih institucija.
U Zagrebu je 1911. tiskan prvi telefonski imenik s malo više od dvije tisuće pretplatnika.
A 08.01.1881. zazvonio je prvi telefon.
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4602 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 09.01.16 5:06
Mrzi me da guglam,taj podatak iz 1881 mi djeluje nestvarno,posto je moja telefonska kompanija New Jersey Bell,i logo im je :since 1876(cini mi se).Ispada da ste dobili telefon 5 godina po izumu?Hajd proguglaj A Bella pa ubaci neki link-ne sumnjam u istinitost tvoje tvrdje ali mi djeluje frapantno.
ps 08/01/1881 -na danasnji dan
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 09.01.16 5:09
milutins (citat):
Ispada da ste dobili telefon 5 godina po izumu?
Upravo tako, nakon pet godina po izumu.
Tekst s FB, već sam ga prije čitao:
8. siječnja 1881. zazvonio je prvi telefon u Hrvatskoj – samo 5 godina nakon prvog Bellovog telefona. Prema odluci Gradskog poglavarstva Zagreba, radovi na izgradnji prve zračne telefonske linije počeli su još u jesen 1880., ali ih je nakratko prekinuo razoran potres koji je pogodio Zagreb u studenome. Prva telefonska linija povezivala je tadašnji Građevni ured Poglavarstva s Vodovodnom strojarnicom koja je bila udaljena 3,5 km. Izvjestitelj Narodnih novina sljedećeg dana oduševljeno javlja da je pokusno ispitivanje linije i aparata pokazalo “…takovu čujnost i razumljivost govora kakova se samo poželjeti može.” Prvi telefonski pretplatnici bili su Prva hrvatska štedionica i Tvornica kože. Telefon ubrzo postaje navikom i potrebom. U Muzeju Hrvatske pošte čuva se prvi zagrebački telefonski imenik. U gradu je bilo postavljeno osamdeset i sedam javnih govornica, a telefonski priključak i instalacije bile su skupe i nedostupne. Budući da su prednosti komuniciranja telefonom ubrzo postale očite, uskoro su vlastite telefonske linije naručili ugledniji zagrebački trgovci i privrednici, a nakon toga izgrađena je i javna telefonska mreža.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 09.01.16 5:29
Kod mene u starom kraju,tj u susjednom selu(tazbina)pocetkom 20-0g stoljeca bila je velika pilana i imali su elektricno osvetljenje-malo cu probati da dodjem do nekih podataka i da napisem kratak tekst o tome-mozda sam se toga i doticao kada sam pisao o Krivajinim pocecima i o eksploataciji sume u Ozrensko-Trebavskom kraju?? Tada sam malo napao dvojnu monarhiju i EU
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 09.01.16 5:57
Verovatno ste primetili da je milutins opet poceo da "cacka mecku" ili kako sam ja to nazvao prilikom dolaska sa trajnog bana u poetskom pitanju,ono o lutkama). Zasto "cackam mecku',jednostavno mi se zgadio forum,sva ova baniranja i opomene,kaznjavanja i kada sam kriv i kada nisam-ja nikada nisam pisao "pravolinijski". Hocu reci da mi eventualni trajni ban nebi apsolutno nista naskodio.Da ne tupim vise,malo cu se poetski izraziti.
Sada ne marim za opomene Zar treba da se plashim vishe? Ima li ikoga da pravolinijski moze Mladost,detinjstvo i josh dva sveta da opishe
Ako,ionako se nishta ne menja Ovde se vishe nishta ne sme Ako krene i "odron kamenja" Pisacu negde pesme"
A posle odrona kamena-iz dubine huk Negde daleko-muk Zatim ce tuda poteci reka I tako do 40-og veka
ps-da ste mi zivi,zdravi i naravno uzbrdo brzi
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 09.01.16 15:50
Pravi Djed Božićnjak putovanje oko svijeta završio u Dubrovniku
Iz finskoga grada Rovaniemija, smještenog u Laponiji, na rubu arktičkog kruga, u Dubrovnik je stigao Djed Božićnjak i time službeno završio ovogodišnje putovanje oko svijeta. Sanna Kärkkäinen, direktorica Ureda za turizam grada Rovaniemija, istaknula je kako je ovaj Djed Božićnjak poseban po tome što je upravo on ‘onaj pravi’. ”Ovaj Djed Božićnjak je poseban jer smo ga doveli iz Rovanijemija gdje živi cijele godine. Ostajemo u Dubrovniku do ponedjeljka, Djed inače kreće na put 23. prosinca u 19 sati, a za ovu godinu ga završava danas i sutra u Dubrovniku”, rekla je Kärkkäinen.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 10.01.16 15:57
Ljubavni jadi: Oženio sam 40 godina mlađu, ali pobjegla je
Karlovački Općinski sud ovih je dana razvrgao petogodišnji brak Franje Planinca i I. D. (45) na njegov zahtjev jer brak nikad nisu “realizirali” niti je ikad živio sa suprugom. Franjo se jedini pojavio na sudu i pojasnio neobične okolnosti njihova braka - njemu je trebao netko da se brine o njemu, a njoj je trebala materijalna sigurnost......
He, he,... ali nije sve to bilo tako jednostavno....
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 21.01.16 16:55
Kolega porucnik,negdje u tvom kraju,mozda u sirem zavicaju ima jedna rijeka,vrlo uska,ponegdje ne shira od jednog metra,izuzetno duboka(da ne pretjeram-mozda i 50-ak metara),moguce je da prelazi i u ponornicu-uglavnom zaboravio sam joj ime??? Ako znash,ubaci neku slicicu,link........ Ko zna,nebi me iznenadilo da si i kampovao negdje pored te rijeke?? Nadam se u finom drustvu
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 21.01.16 17:30
Ne znam da li mislis na kanjon Nevidio? Taj kanjon je tek nedavno predjen prvi pit, mozda prije do par decenija. Od tada je novi izazov za ljubitelje ekstremnih sportova jer je kombinacija planinarenja, alpinizma ronjenja i plivanja. Na zalost, nisam ga posjetio, nije to za moj uzrast i sadasnju fizicku kondiciju
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
PORUCNIK Pukovnik
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 21.01.16 18:04
Ne,nije u pitanju kanjon Nevidio,pokusao malo da guglam ali nisam uspio. Nedavno sam gledao nekakvu emisiju o mostu na Djurdjevica Tari,gdje su spomenuli da je u pocetku II Sv rata NOVJ srusila deo mosta koji je po zavrsetku rata obnovljen.Na fotografiji sa desne strane vidi se obnovljeni luk koji odudara svojim izgledom. Most je impozantan.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 21.01.16 18:13
Pronasao,zove se Cijevna,malo pre sam pogledao jedan kraci video,nevjerovatno kako je brza i uska-moze se preskociti a izuzetno duboka,pretpostavljam da ima i ribe
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 21.01.16 18:15
Pa Bistrica ima jedan od izvora koji je ponornica neke od pesterskih rijeka. I ona ima uskih mjesta, i u pocetku je djalovska klisura vrlo dubok kanjon, ali sama rijeka s svom toku nije duboka.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 21.01.16 18:45
milutins (citat):
Pronasao,zove se Cijevna,malo pre sam pogledao jedan kraci video,nevjerovatno kako je brza i uska-moze se preskociti a izuzetno duboka,pretpostavljam da ima i ribe
Cijevna je jedna od ljepsih rijeka u CG. Na nekoliko kilometara od Podgorice je mjesto gdje Podgoricani rado potraze mjesto za osvjezenje u paklenim danima ljetnjih vrucina. Licno nisam isao jer nemam auto, pa mi je jednostavnije vozom skoknuti do mora.
Sloba1 Podpukovnik
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6762 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Pa zar ovaj most nije srušen u jednom partizanskom filmu, gledao sam ga, isti ovaj most... Mislim da se i film zove Most
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 21.01.16 22:33
Srusen samo ovaj na slici desni krak,partizani ga srusili (mislim)da sprijece ulazak Italijana,valjda ovaj most spaja Srbiju i Crnu Goru-koliko se secam filma covjek koji ga je rusio bio je sam graditelj mosta-mozda arhitekta? Kasnije su ga okupatori uhvatili i pogubili na istom mostu. Posle 1945 most je obnovljen-zato je desni krak razlicit. Izvinjavam se ako sam neprecizan-moja zena cesto kaze u shali "pitajte Micu da dzaba ne guglate"
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 21.01.16 22:58
milutins (citat):
Srusen samo ovaj na slici desni krak,partizani ga srusili (mislim)da sprijece ulazak Italijana,valjda ovaj most spaja Srbiju i Crnu Goru-koliko se secam filma covjek koji ga je rusio bio je sam graditelj mosta-mozda arhitekta? Kasnije su ga okupatori uhvatili i pogubili na istom mostu. Posle 1945 most je obnovljen-zato je desni krak razlicit. Izvinjavam se ako sam neprecizan-moja zena cesto kaze u shali "pitajte Micu da dzaba ne guglate"
Nije ga srusio graditelj, ali sam projektant nije demantovao price da je onaj sto ga je srusio i projektant, iz pijateta. Film "Most" je sniman po scenariju inspirisanom tim pricama.