FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 17.11.15 0:22
VBČ (citat):
Max Blitz (citat):
VBČ (citat):
Zar ne postoji pauk dolje?
Ovo nije javna prometnica, pauk mu ne bi došao.
Policija bi došla, (možda) napravila zapisnik i uputila ga na neki (sudski) postupak. Uglavnom, pristup njivi bi trebao sam ograditi/zagraditi.
Čovjek je pravno sasvim u pravu, njiva je njegova.
Ozbiljno?
Pa kakva je to EU?
Kao i svugdje u EU.
_________________ Semper Fidelis
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15049 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 17.11.15 0:23
Max Blitz (citat):
VBČ (citat):
Ozbiljno?
Pa kakva je to EU?
Ne znam što ti je čudno, prvo: pauk djeluje na javnim prometnicama, a ne na privatnim parcelama, i osim toga pauk uklanja vozila ako ometaju promet, u drugim slučajevima bi trebao komunalni redar napisati kaznu bez uklanjanja vozila.
Jednostavno - radi se o privatom posjedu za koji se svatko sam brine, i eto, čovjek se pobrinuo.
Mogao je tražiti da mu stave pred ulaz na njivu prometni znak zabrane prometa, međutim, to bi vjerojatno trajalo, ili bi ga odbili uz obrazloženje da mu ne mogu postavljati takav znak kad se podrazumijeva da to nije cesta. A opet ne bi sprječavalo ulaz vozila ako nema fizičke prepreke.
Ovdje je moguće angažirat pauka i na privatnome posjedu.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 17.11.15 0:25
VBČ (citat):
Max Blitz (citat):
VBČ (citat):
Ozbiljno?
Pa kakva je to EU?
Ne znam što ti je čudno, prvo: pauk djeluje na javnim prometnicama, a ne na privatnim parcelama, i osim toga pauk uklanja vozila ako ometaju promet, u drugim slučajevima bi trebao komunalni redar napisati kaznu bez uklanjanja vozila.
Jednostavno - radi se o privatom posjedu za koji se svatko sam brine, i eto, čovjek se pobrinuo.
Mogao je tražiti da mu stave pred ulaz na njivu prometni znak zabrane prometa, međutim, to bi vjerojatno trajalo, ili bi ga odbili uz obrazloženje da mu ne mogu postavljati takav znak kad se podrazumijeva da to nije cesta. A opet ne bi sprječavalo ulaz vozila ako nema fizičke prepreke.
O čijem trošku.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 17.11.15 0:26
VBČ (citat):
Ne bi to ovdje išlo bez policije i najprije njihovog izvida o čemu se radi.
VBČ KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 17.11.15 3:19
Max Blitz (citat):
VBČ (citat):
Zar ne postoji pauk dolje?
Ovo nije javna prometnica, pauk mu ne bi došao.
Policija bi došla, (možda) napravila zapisnik i uputila ga na neki (sudski) postupak. Uglavnom, pristup njivi bi trebao sam ograditi/zagraditi.
Čovjek je pravno sasvim u pravu, njiva je njegova.
A sta da covjek nije imao novca da plati oranje? Ili da ogradi imovinu? Koliko bi trajala pravna procedura? Ili da puca na uljeze na svom privatnom posjedu?
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 17.11.15 7:51
Max Blitz (citat):
VBČ (citat):
Ozbiljno?
Pa kakva je to EU?
U bgd to nije tačno Snimi sam u nedelju prvo je komunalni policajac snimio vozilo parkirano na pločniku pored ostalih parkiranih automobila ali mesto nije obeleženo za parking. Prišao sam mu i ukazao na vozilo preko puta na kolovozu i još na pešačkom prelazu, nije odgovorio već se vratio u kamion pauk. posle su odneli ovoga koji je nepropisno parkiran a ne ovoga koji ometa saobraćaj. Možda nije baš sasvim jasno levo je samo nepropisno parkiran, a desno onaj koji i ugrožava / ometa saobraćaj, ali očigledno veoma uticajan zato što i posle dva sata kada samo opet prošao ovom raskrsnicom, i dalje je bio tako parkiran
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 17.11.15 10:31
PORUCNIK (citat):
A sta da covjek nije imao novca da plati oranje? Ili da ogradi imovinu? Koliko bi trajala pravna procedura? Ili da puca na uljeze na svom privatnom posjedu?
Ako ne ogradiš neki privatni plac koji ne obrađuješ, a pogodan je za divlji parking, to će i postati. Jbg, ne može ti država čuvati baš na sve načine pristup. Možeš tražiti postavljanje odgovarajućih prometnih znakova, a neki postavljaju sami (home made izrade). Mislim da to nije dozvoljeno, ali ipak, viđao sam takve ručno nacrtane znakove i ako služe svrsi, zašto ne. Na tzv. kolni ulaz u dvorište će ti postaviti znak zabrane parkiranja. I tu će pauk doć na poziv.
U SAD pucaš, normalno.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 17.11.15 11:03
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
Ako ne ogradiš neki privatni plac koji ne obrađuješ, a pogodan je za divlji parking, to će i postati. Jbg, ne može ti država čuvati baš na sve načine pristup. Možeš tražiti postavljanje odgovarajućih prometnih znakova, a neki postavljaju sami (home made izrade). Mislim da to nije dozvoljeno, ali ipak, viđao sam takve ručno nacrtane znakove i ako služe svrsi, zašto ne. Na tzv. kolni ulaz u dvorište će ti postaviti znak zabrane parkiranja. I tu će pauk doć na poziv.
U SAD pucaš, normalno.
" I zec ostri racq na siroce"
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 17.11.15 13:46
PORUCNIK (citat):
"I zec ostri racq na siroce"
Hm, razna 'siročad', osobito ljeti, svoje placeve i komade dvorišta pretvara u parkinge i mimo svih propisa strancima lupa naplatu kako im dođe.... Tada im se ne sviđa da država uvodi red.....
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 17.11.15 13:59
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
"I zec ostri racq na siroce"
Hm, razna 'siročad', osobito ljeti, svoje placeve i komade dvorišta pretvara u parkinge i mimo svih propisa strancima lupa naplatu kako im dođe.... Tada im se ne sviđa da država uvodi red.....
Stvar volje. Njegova imovina, pa dozvoli ili ne dozvoli parkiranje. Placa porez na tu imovinu i red je da se ovajdi.
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 17.11.15 15:25
013gonzo (citat):
Max Blitz (citat):
VBČ (citat):
Ozbiljno?
Pa kakva je to EU?
U bgd to nije tačno Snimi sam u nedelju prvo je komunalni policajac snimio vozilo parkirano na pločniku pored ostalih parkiranih automobila ali mesto nije obeleženo za parking. Prišao sam mu i ukazao na vozilo preko puta na kolovozu i još na pešačkom prelazu, nije odgovorio već se vratio u kamion pauk. posle su odneli ovoga koji je nepropisno parkiran a ne ovoga koji ometa saobraćaj. Možda nije baš sasvim jasno levo je samo nepropisno parkiran, a desno onaj koji i ugrožava / ometa saobraćaj, ali očigledno veoma uticajan zato što i posle dva sata kada samo opet prošao ovom raskrsnicom, i dalje je bio tako parkiran
Najvjerojatnije nije ni utjecajan ni moćan već zna kako parkirati. Vidiš da je desni automobil parkiran tako da ga pauk jednostavno ne može podići jer ne može do desne strane automobila zbog toga što je preblizu objektu. No u tom slučaju bi mu trebalo postaviti lisice na kotač i riješen problem.
zokika Stariji Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 607 ČLAN OD: : 2013-10-10 DOB : 67 SG - SLO
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 17.11.15 16:23
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 17.11.15 20:23
pukovnik (citat):
013gonzo (citat):
Max Blitz (citat):
VBČ (citat):
Ozbiljno?
Pa kakva je to EU?
Najvjerojatnije nije ni utjecajan ni moćan već zna kako parkirati. Vidiš da je desni automobil parkiran tako da ga pauk jednostavno ne može podići jer ne može do desne strane automobila zbog toga što je preblizu objektu. No u tom slučaju bi mu trebalo postaviti lisice na kotač i riješen problem.
Grešiš, zato što smo gledali iz bašte grila, komentarisali i gazda reče da se taj stalno tu parkira. Što se tehnologije / tehnike odnošenja tiče, odavno su nabavili kolica / podmetače za točkove i odvuku automobil pa da je i majnbah od 5 tona. Kolica im stoje ispod platforme tako da su sastavni deo paukovog RAP-a, a lisice su tek od ove Nove godine ponovo zakonom uveli ali ih primenjuju samo za strane tablice.
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 18.11.15 0:27
Trebalo bi otvorit temu - "Nije zanimljivo" za ovakve vijesti..... who cares.....
Sa samo 24 godine hrvatska fizičarka doktorirala na prestižnom Princetonu!
Andrea Kulier doktorirala je na Odsjeku za astrofiziku na Princetonu sa samo 24 godine, te time postala najmlađa Hrvatica s doktoratom iz fizike u Americi. Već od malena se vidjelo da će Andrea biti iznimno uspješna u znanosti. Od ranog djetinjstva imala je izvanserijske sposobnosti i moć zapažanja, a s tri godine je već naučila sama čitati. Dok se većina djevojčica u dobi od 12 godina igrala sa salvetama ili sličnim, Andrea je već upisala studij matematike i fizike pri kalifornijskom državnom Sveučilištu u Los Angelesu.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 18.11.15 8:39
Plusič za mladu doktorandicu, ali se nadam da neće ostati u državi doktoriranja, već vratiti, živeti i raditi ovde na prostorima exyu.
arcibald01 Poručnik
VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2963 ČLAN OD: : 2013-12-19
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 18.11.15 10:36
Max Blitz (citat):
Sa samo 24 godine hrvatska fizičarka doktorirala na prestižnom Princetonu!
Tudi jaz čestitam! Pri nas kaj takega niti teoretično ni mogoče. Pri tem sistemu izobraževanja, ki velja pri nas (Slovenija) lahko, če si zelo priden in imaš denar (doktorski študij pri nas se namreč plača in ne tako malo) doktoriraš pri 30, poudarjam če si zelo priden in izpite delaš v roku. Da končaš fakulteto po sedaj veljavnem bolonjskem sistemu potrebuješ 5 (redni študij 3 leta 1 stopnja in 2 leti druga stopnja) ali z absolventom 6 let. Z vso odgovornostjo lahko trdim, da pri nas sistem izobraževanja ni veliko napredoval od časov Marije Terezije. Zato pa je tudi tako malo strokovnjakov, izjeme so posamezni zanesenjaki, ki jih zaradi nevoščljivosti običajno niti ne dopustijo da pokažejo kaj znajo. Vse ostalo pa je žalostno povprečje ali pod povprečje.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 22.11.15 1:06
Običaji kod smrtnih slučajeva i pogreba...
Mrtvac, mrtavac (dolina Lužnice, Slavonija), mrtac (Crna Gora, Dalmacija), mtrvec ili mrlič (Samobor) se pere toplom vodom zagrijanom na vatri zapaljenoj izvan kuće, a voda od pranja se prolijeva u rijeku ili iza ograde, gdje nitko ne može stupiti nogom. Vodi se ponegdje dodaje i crno vino (Sarajevo), a u području Homolja momci i djevojke u nju polažu oblutke i cvijeće. Često se mrtvo tijelo samo istrlja vlažnom krpom (Makedonija) ili vlažnim predivom (Levač). Muškarce peru muškarci, žene peru žene, a svećenike pripadnici njihova staleža. Rodbina ne običava nazočiti pranju.
Pa normalno da je tada bio pozitivan, kada su ga u to vreme materijalno pomagali za vreme borbi u Avganistanu protiv proruske (tada prosovjetske) vlade.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 25.11.15 15:53
Njujorška mafija poručila ISIL-u: Psihopati, nadrljali ste ako nas napadnete!
Giovanni Gambino, sin zloglasnog mafijaškog bossa Francesca Gambina, kazao je u televizijskom intervjuu NBC-ju da je njujorška mafija spremnija i sposobnija zaštititi New York negoli FBI, koji je ograničen u svojim mogućnostima. U intervjuu za NBC Gambino je kazao kako vjeruje da su mafija i njeni suradnici na smislen način povezani u svim dijelovima grada i da znaju što se događa na ulicama New Yorka. "Gdjegod je utjecaj Sicilijanaca snažan, ISIL naprosto ne može ni dućan otvoriti" kazao je dodavši da se sicilijanska zajednica u New Yorku može osjećati sigurnom, a i oni koji žive u njihovoj blizini.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 25.11.15 16:27
Max Blitz (citat):
Njujorška mafija poručila ISIL-u: Psihopati, nadrljali ste ako nas napadnete!
Giovanni Gambino, sin zloglasnog mafijaškog bossa Francesca Gambina, kazao je u televizijskom intervjuu NBC-ju da je njujorška mafija spremnija i sposobnija zaštititi New York negoli FBI, koji je ograničen u svojim mogućnostima. U intervjuu za NBC Gambino je kazao kako vjeruje da su mafija i njeni suradnici na smislen način povezani u svim dijelovima grada i da znaju što se događa na ulicama New Yorka. "Gdjegod je utjecaj Sicilijanaca snažan, ISIL naprosto ne može ni dućan otvoriti" kazao je dodavši da se sicilijanska zajednica u New Yorku može osjećati sigurnom, a i oni koji žive u njihovoj blizini.
Njujorcani, izgleda da je sigurnije da placate reket, nego porez, kad je mafija jaca i organizovanija od drzave...
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 25.11.15 17:00
PORUCNIK (citat):
Njujorcani, izgleda da je sigurnije da placate reket, nego porez, kad je mafija jaca i organizovanija od drzave...
Imao sam nekih legalnih poslova s ljudima na rubu zakona, pa i onih iz novinskih članaka, iz tog miljea. Ništa osobito značajno ni veliki iznosi.
Izuzetno fini, pristojni ljudi, plaćanje na vrijeme, točno kad je rekao da će bit. I sve se dogovara na riječ, to je zakon u tom svijetu... i sviđa mi se. U slučaju nesuglasica, ne ide se na dugotrajno povlačenje po sudovima. Zapravo, sve štima.
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 26.11.15 13:47
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
Imao sam nekih legalnih poslova s ljudima na rubu zakona, pa i onih iz novinskih članaka, iz tog miljea. Ništa osobito značajno ni veliki iznosi.
Izuzetno fini, pristojni ljudi, plaćanje na vrijeme, točno kad je rekao da će bit. I sve se dogovara na riječ, to je zakon u tom svijetu... i sviđa mi se. U slučaju nesuglasica, ne ide se na dugotrajno povlačenje po sudovima. Zapravo, sve štima.
Da nisi ti to jedan od "dečki s' Knežije".
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 26.11.15 14:22
pukovnik (citat):
Da nisi ti to jedan od "dečki s' Knežije".
I oni su ljudi (koji imaju više poslova) i trebaju razne usluge i frizera, i automehaničara, npr.... I sigurno tako nešto neće ne-platit.
'Dečki s Knežije' su izlazili u jedan lokal gdje sam radio kao DJ. Uvijek uredno pozdravili, poslali piće, tu i tamo zatražili koju pjesmu, sve vrlo normalno. Nikad nikakvih problema s njima za razliku od nekog drugog 'običnog svijeta'.
Pukovniče, vjerujem da ste u radnom vijeku (osobito kasnije) htjeli/ne-htjeti imali i morali imati doticaja i posla s raznim mafijašima i većeg kalibra. To je sve - život.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 02.12.15 22:38
Pitanje petašima iz povijesti: Mojsiju se na gori Sinaj ukazao bog Jahve, točno ili netočno?
Među profesorskim krugovima proširio se zadatak iz jedne radne bilježnice za peti razred osnovnih škola, a u kojem učenici moraju s točno ili netočno odgovoriti na istinitost navedene tvrdnje. Naime, učenici moraju s točno ili netočno odgovoriti na sljedeću tvrdnju: "Mojsiju se na gori Sinaj ukazao bog Jahve". Obzirom da nije riječ o knjizi iz vjeronauka već o knjizi iz povijesti, postavlja se pitanje što religijski sadržaj uopće ima raditi u knjizi iz povijesti. Ministarstvu obrazovanja i izdavaču sporne radne bilježnice uputili smo upit u kojem tražimo da nam odgovore koji se odgovor računa kao točan. Ukoliko se tvrdnja "točno" smatra točnim odgovorom, zamolili smo ih da nam pojasne na kojim povijesnim izvorima se odgovor temelji.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 02.12.15 22:58
Max Blitz (citat):
Pitanje petašima iz povijesti: Mojsiju se na gori Sinaj ukazao bog Jahve, točno ili netočno?
Među profesorskim krugovima proširio se zadatak iz jedne radne bilježnice za peti razred osnovnih škola, a u kojem učenici moraju s točno ili netočno odgovoriti na istinitost navedene tvrdnje. Naime, učenici moraju s točno ili netočno odgovoriti na sljedeću tvrdnju: "Mojsiju se na gori Sinaj ukazao bog Jahve". Obzirom da nije riječ o knjizi iz vjeronauka već o knjizi iz povijesti, postavlja se pitanje što religijski sadržaj uopće ima raditi u knjizi iz povijesti. Ministarstvu obrazovanja i izdavaču sporne radne bilježnice uputili smo upit u kojem tražimo da nam odgovore koji se odgovor računa kao točan. Ukoliko se tvrdnja "točno" smatra točnim odgovorom, zamolili smo ih da nam pojasne na kojim povijesnim izvorima se odgovor temelji.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 02.12.15 23:21
VBČ (citat):
Max Blitz (citat):
Ako istoricari imaju cinjenice vezano za prelazak Mojsija preko Crvenog mora, nek ubace kao lekciju u istoriju. Cinjenica je da covjek rodjen na zemlji ne moze gledati ni u Sunce a da ga ono ne zabljesne, a Sunce je samo sitna stvar Bozje tvorevine, kao atom u Svemirima, a kako li ce vidjeti lice Gospodnje???
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 02.12.15 23:26
PORUCNIK (citat):
Ako istoricari imaju cinjenice vezano za prelazak Mojsija preko Crvenog mora, nek ubace kao lekciju u istoriju.
Ne može ovo pitanje bit u udžbeniku iz povijesti, odnosno, trebalo je biti drugačije formulirano ako baš mora.
Sve u svemu, dobro je da se diže povika na ovako nešto.... jer se kosi sa sekularnom državom koja mora bit svetinja.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 02.12.15 23:39
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
Ako istoricari imaju cinjenice vezano za prelazak Mojsija preko Crvenog mora, nek ubace kao lekciju u istoriju.
Ne može ovo pitanje bit u udžbeniku iz povijesti, odnosno, trebalo je biti drugačije formulirano ako baš mora.
Sve u svemu, dobro je da se diže povika na ovako nešto.... jer se kosi sa sekularnom državom koja mora bit svetinja.
Slazem se. Nasa drzava (CG) jos nema snagu da se bori protiv neregularnosti vjerskih zajednica.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 02.12.15 23:44
PORUCNIK (citat):
Slazem se. Nasa drzava (CG) jos nema snagu da se bori protiv neregularnosti vjerskih zajednica.
Ne znam na što misliš, no u RH je osnovat vjersku zajednicu prilično jednostavno. Postoje određeni propisi, osnivačka skupština, ili slično (ne znam napamet što sve...). I naravno, ne može imat u programu recimo pedofiliju, nekrofiliju, kanibalizam i tako to...... Drugo može....
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 02.12.15 23:47
PORUCNIK (citat):
Porucnik, to samo do proljeca. Onda i sluzbeno vas stiti NATO.
Usput, cestitam!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 02.12.15 23:52
pera84 (citat):
Usput, cestitam!
Također! (Ali onima koji smatraju da je to dobro i korisno za državu.) Ostalima jbg,... možda uskrsne Gadafi tko zna....
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 03.12.15 4:05
Max Blitz (citat):
pera84 (citat):
Usput, cestitam!
Također! (Ali onima koji smatraju da je to dobro i korisno za državu.) Ostalima jbg,... možda uskrsne Gadafi tko zna....
Svjesan sam ja da CG mora u NATO. Ako odbije, bice nemiri - garant! Ili ce Albanci traziti Podgoricu, ili Bosnjaci Sandzacko ujedinjenje, ili Srbi spajanje sa maticom Srbijom, ili Hrvati primorje... A ako udjemo, opet ce proruske snage pokusati da urade svoje. Dabogda da grijesim!!! Definitivno, osim Njemacke i Japana, NATO nikad nikog ni od cega nije zastitio. HBG! Samo ga je nacerao da salje topovsko meso za njihov racun. Njemacka sada placa taj racun, kad joj je nabijeno na nos da su oni jos uvijek pod okupaccijom, od 1945. godine.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 09.12.15 16:43
Dijelio je neprodani kruh i naplaćao se kazni....
"U Zagrebu i u Hrvatskoj ima dosta ljudi koji su gladni, a ja sam uložio dosta i truda i financija da kruh ne završi u smeću", rekao je Azgan Qenaj, pekar s Trešnjevke koji je postao poznat po svojem velikodušnom darivanju kruha siromašnima. Za njegovo veliko srce država nije imala razumijevanja pa je zbog dijeljenja kruha morao platiti kazne u visini od čak 300 tisuća kuna, no nije požalio. Kruh koji mu ostaje nakon radnog vremena siromašnima dijeli već 18 godina, a nerijetko ga ispred njegove pekare čeka i po dvadeset sugrađana, rekao je u emisiji Hrvatska uživo. Zbog velikih kazni koje je morao platiti bio je prisiljen godinu dana svoju pekaru dati u najam, ali sada ponovo radi i ne odustaje. Nakon što je na darovanu hranu napokon ukinuto plaćanje PDV-a, dobri pekar s Trešnjevke se nada da će mu se u njegovim nastojanjima pridružiti i mnogi drugi.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 09.12.15 17:26
U uredjenim drzavama, donacije se odbijaju od godisnjeg prihoda i tako umanjuje poreska osnovica.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 09.12.15 17:30
pera84 (citat):
U uredjenim drzavama, donacije se odbijaju od godisnjeg prihoda i tako umanjuje poreska osnovica.
Sve je to tako i tu, ali ovaj pekar nije unaprijed donirao kruh siromašnima, nego im je davao neprodani ostatak koji bi ostao navečer.
Izgleda lijepo i humano, ali je principijelno općenito podložno kasnijim manipulacijama, stoga nije dozvoljeno na ovaj način. Odnosno, uređuje se i to:
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 09.12.15 17:45
Citat :
Izgleda lijepo i humano, ali je principijelno općenito podložno kasnijim manipulacijama, stoga nije dozvoljeno na ovaj način.
Izgleda logicno objasnjenje ali u principu se svodi na pohlepu drzavnih organa. I ispiranje mozgova.
Jel se slazemo u sledecem:
(Prihodi-rashodi) X xx% = porez
Slazemo.
kakva je onda razlika izmedju (prihodi-poklonjeno) i (prihodi-baceno)?
Jer da je taj kruh bacio u smece, nikom nista.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 09.12.15 17:59
pera84 (citat):
Jer da je taj kruh bacio u smece, nikom nista.
Ok, ovdje se radi o konkretno lako pokvarljivom artiklu - kruhu, i temeljnoj hrani na koju su svi osjetljivi.
Ostala hrana bi se nakon poklanjanja, mogla dalje prodavati na iks crnih načina....
Ali, evo, i to se sređuje, stavio sam link malo prije...
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 12.12.15 17:54
Ne znam koliko je ovo zanimljivo...
Danas Saudijsku Arabiju očekuju općinski izbori. Iako po prvi put u povijesti te zemlje žene mogu glasati i biti kandidatinje, one su i dalje tretirane na užasne načine. Od 6.917 kandidata na lokalnim izborima, 979 je žena. Kandidati se natječu za dvije trećine mjesta u 284 vijeća kraljevine. Preostalu tećinu članova imenuje vlada. Snage sigurnosti su raspoređene oko birališta samo za žene u četvrti Olaja u prijestolnici Rijadu kako bi podalje držale muškarce.
Žene u Saudijskoj Arabiji ne smiju izaći na ulicu ukoliko nisu potpuno pokrivene. Saudijci imaju jedan od najstrožih zakona po pitanju odijevanja žena, koje na ulicu mogu izaći jedino ukoliko im je pokriveno cijelo tijelo. Otkrivene su samo oči i šake s tim da oči ne smiju biti upadljivo našminkane. Religijska policija "Mutaween" brine o tome poštuju li žene stroga pravila, a ukoliko to nije slučaj, uhvate ih i prebiju.
Saudijke se nipošto ne smiju sastajati s muškarcima izvan zatvorenog prostora, osim ako se radi o bliskim srodnicima.
Žena također ne smije na ulicu izaći sama, već uvijek mora biti u pratnji obitelji, oca ili supruga. Saudijske kuće čak imaju posebne ulaze za muškarce i žene Ista praksa uvedena je u školama, fakultetima i uredima.
Ženama u Saudijskoj Arabiji također je zabranjeno voziti. Ta je radnja označena kao "haram", što znači da je strogo zabranjena za žene. One žene koje su se bunile protiv ovog zakona obično su završavale u zatvoru.
Ženama je zabranjeno otvoriti vlastiti račun u banci, putovati, raditi javne poslove, ili čak obavljati određene liječničke zahvate bez dozvole muža ili oca.