FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Crne rupe koje nastaju u Svemiru u ovom trenutku nasi potomci ce vidjeti za oko 40 miliona godina. Crne rupe u vlasti mi osjecamo odmah, ali je podjednak nas uticaj i na jedne i na druge, izgleda.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 25.07.15 18:54
Tip pokusao da uradi selfi sa zvecarkom i naravno zavrsio u bolnici. Stigao i racun.
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 25.07.15 19:16
BEOGRAD (citat):
Stigao i racun.
Sasvim u redu, ja bi ga još i dotjarao malo...
Nego........ ima već neko vrijeme, umro od infarkta jedan mlađi čovjek kojeg sam poznavao... stigao poslije starcima račun za (neuspjelu) operaciju od cca 40.000 kn.
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 25.07.15 20:08
Ne znam kakvo je zakonodavstvo u Hrvatskoj ali u vecini slucajeva, takav racun moze da se koristi za potpalu smederevca.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 25.07.15 20:45
BEOGRAD (citat):
Ne znam kakvo je zakonodavstvo u Hrvatskoj ali u vecini slucajeva, takav racun moze da se koristi za potpalu smederevca.
Caka je bila u tome da nije imao zdravstveno osiguranje, i to nekom svojom nebrigom.
U načeu u HR svi imaju zdravstveno osiguranje, i nezaposleni, i oni koji čak nisu na burzi (a sasvim pristojno zarađuju na crno), ali te neka administrativna nepažnja može koštat. Promjenu statusa osnove osiguranja treba prijavit u roku 30 dana, inače možeš izvisit. Ali da se sredit.
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Rudarska američka kompanija ”Friport Mekmoran” pronašla je u okolini Bora zlatnu žilu, koja predstavlja jedno od najvećih ležišta zlata i bakra na svijetu, a procjenjuje se na 18 milijardi dolara. Računajući bruto vrijednost bakra i zlata u novootkrivenim ležištima, po zvaničnim cijenama na Londonskoj berzi, proizilazi da se u okolini Bora krije bogatstvo vrijedno gotovo 18 milijardi dolara. Ovo ležište je pronađeno na lokaciji “Čukar peki”, na dubini nešto većoj od pola kilometra, gdje je otkriven nevjerovatan sadržaj od 50,3 grama zlata i oko 25,7 odsto bakra po toni rude, pišu “Večernje novosti”. Do sada je najbogatije ležište u svijetu bilo u rudniku Holister u Americi, gdje se izvlači 27,20 grama zlata po toni rude.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 01.08.15 3:07
Eto razloga za ponovni napad i okupaciju dijela balkanske suverene drzave... Ali ce se to nazvati uvodjenje demokratije, zastita ljudskih prava ili tome slicno, bojim se
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Dva Poljaka pronašla mitski nacistički voz prepun zlata. 20.08.15 16:00
Nevjerovatan pronalazak: Dva Poljaka pronašla mitski nacistički voz prepun zlata.
Poljski mediji pišu o neobičnom pronalasku u Poljskoj. Dva Poljaka navodno su pronašla voz iz nacističkog doba pun zlata, dragulja i oružja koji datiraju iz Drugog svjetskog rata, prenosi BBC.
Kako prenose mediji u pišu da bi u vozu bi moglo biti čak 300 tona zlata. Voz je nestao 1945. godine u blizini današnjeg poljskog grada Vroclava. Žele 10 odosto vrijednosti sadržaja voza. Do informacija o ovom otkriću se došlo nakon što su dvojica Poljaka nakon ovog početnog šoka kontaktirali advokatsko društvo jer nisu znali što da rade s oklopljenim vozom. Poljski mediji tvrde da su rekli kako žele 10 odosto vrijednosti sadržaja voza. Gdje se točno nalazi voz dvojac ne želi otkriti. Pišu i kako je vjerojatno riječ o vozu koji je nestao negdje krajem Drugog svjetskog rata baš na ovom području, a koji je prenosio zlato i dragulje. Jedan od poljskih portala piše kako je voz dug 150 metara i pretpostavlja se da je na njemu 300 tona zlata. Iz Radio “Vroclava” kažu kako su svi prethodni pokušaji da se nađe ovaj voz bili bezuspješni čime je ovo otkriće još neobičnije. Iz nadležnog opštinskog vijeća rekli su kako policija, vojska i advokati sarađuju kako bi došli do rješenja. “Područje nikada prije nije iskopano i nemamo pojma što bismo mogli naći,” izjavila je Marika Tokarska za agenciju “Rojters”.
Jozo Trklja Vodnik I klase
BROJ POSTOVA: : 502 ČLAN OD: : 2013-02-27 Zagreb
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 20.08.15 16:42
Ovo mi smrdi na neku zajebanciju
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8091 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 20.08.15 17:07
Drugi svetski rat je bio I najveca organizovana pljacka u istoriji covecanstva . ogroman deo plena je prebacen u juznu ameriku odakle je posle rata finansirana obnova zapadne nemacke. Operacija Odessa
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 20.08.15 17:16
Jozo Trklja (citat):
Ovo mi smrdi na neku zajebanciju
Gledajući nije 1 April.! A i mene zanima ishod ovoga otkrića.!? To bi bilo stvarno nevjerojatno da je to blago preživjelo do dana današnjeg a da ga nitko nije otkrio.!? Sada mi pada jedna ideja na pamet a da taj vlak nije uvezen u neki tunel i ulaz tunela miniran i srušen.!?
Vojnik Graničar: komentar modifikovan dana: 20.08.15 20:33; prepravljeno ukupno 1 puta
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8091 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 20.08.15 17:21
sasvim moguce. posle raspada SFRJ pojavise se mnogi podzemni objekti za koje niko nije znao da postoje
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 20.08.15 19:18
vladimir (citat):
sasvim moguce. posle raspada SFRJ pojavise se mnogi podzemni objekti za koje niko nije znao da postoje
Mislim,da vsaka država potrebuje take objekte.So stvari,ki jih je treba čuvat pred radovednimi očmi.
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 25.08.15 0:54
Nekada su zatvorenici kopali tunele za bekstvo kroz koje je jedva pacov mogao da se provuce. Ovaj baja iz Meksika samo sto nije napravio i metro liniju. El Chapo tunel:
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 27.08.15 13:50
Transformersi sada čuvaju Osijek U Parku kralja Držislava, na platou ispred Doma Hrvatske vojske (nekada doma JNA) postavljene su skulpture sedam Transformersa.
To je u CG bila ocigledna prevara banaka. Racunajuci da klijent nece citati ugovor o kreditu, vezu kredit za svajcarski franak, bez ikakvog razumnog objasnjenja, jer i kredit isplacuju i rate uzimaju u eurima. Par puta sam dizao kredit, ali dobijem i specifikaciju o ratama, iznosu i datumu vracanja. Sve zavisi o kojoj banci je rijec. Po zakonu rata ne bi smjela biti veca od trecine primanja, ali neke daju kredite sa ratom u visini ukupnog primanja. Kako to, nije mi jasno.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 27.08.15 14:20
Bogami, poprilicno hrabro!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 27.08.15 14:31
PORUCNIK (citat):
To je u CG bila ocigledna prevara banaka. Racunajuci da klijent nece citati ugovor o kreditu, vezu kredit za svajcarski franak, bez ikakvog razumnog objasnjenja, jer i kredit isplacuju i rate uzimaju u eurima.
Ovdje nije bila prevara u tom smislu jer su ljudi dobro znali da uzimaju kredite u švicarcima, ali se mislilo (ne znam po kojem osnovu) da će švicarac padati, a ne rasti.
Da je švicarac pao i rate se bitno smanjile nitko ne bi tražio konverziju, ali budući da Švicarci (i bankari) nisu sisali vesla, netko drugi očito je.
Ipak, nije normalno da nakon 5-6 godina (urednog) vraćanja kredita imaš još veću glavnicu.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 27.08.15 14:46
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
To je u CG bila ocigledna prevara banaka. Racunajuci da klijent nece citati ugovor o kreditu, vezu kredit za svajcarski franak, bez ikakvog razumnog objasnjenja, jer i kredit isplacuju i rate uzimaju u eurima.
Ovdje nije bila prevara u tom smislu jer su ljudi dobro znali da uzimaju kredite u švicarcima, ali se mislilo (ne znam po kojem osnovu) da će švicarac padati, a ne rasti.
Da je švicarac pao i rate se bitno smanjile nitko ne bi tražio konverziju, ali budući da Švicarci (i bankari) nisu sisali vesla, netko drugi očito je.
Ipak, nije normalno da nakon 5-6 godina (urednog) vraćanja kredita imaš još veću glavnicu.
Glavnica se ne bi smjela povecavati, osim ako je isplacena u francima. To je klasicni primjer "zinulog dupeta", kao kad su kod nas Dafina i Jezda na stednju u devizama "davali" kamate (da lupim) 30%.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 27.08.15 14:48
PORUCNIK (citat):
Glavnica se ne bi smjela povecavati, osim ako je isplacena u francima.
Upravo o tome se radilo.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 27.08.15 14:54
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
Glavnica se ne bi smjela povecavati, osim ako je isplacena u francima.
Upravo o tome se radilo.
Pa ako je isplacena u francima, onda treba da da stoji zapisana u francima i smanjuje se u francima, samo se rate povecavaju, ili smanjuju u odnosu na rast ili pad franka,ili kune. I svjestan rizik je rizik. Tu nije rijec o prevari, kao u CG.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 27.08.15 15:00
PORUCNIK (citat):
I svjestan rizik je rizik. Tu nije rijec o prevari, kao u CG.
Formalno je tako. No, rezultat je bio povećan broj beskućnika i samoubojstava.... Također se pojavila nova kategorija beskućnika - jamci.
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 27.08.15 15:05
Te koji su uzimali kredite u svajcarcima uopste ne treba zaliti jer su bili preko medija upozoravani da je to veliki rizik, zbog oscilacija u kursu franka.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 27.08.15 15:07
BEOGRAD (citat):
Te koji su uzimali kredite u svajcarcima uopste ne treba zaliti jer su bili preko medija upozoravani da je to veliki rizik, zbog oscilacija u kursu franka.
Radi se o oko 55.000 kredita od kojih je veći broj upao u nerješive probleme, tj. rješenje je bila ulica.
Ovo je predizborni Milanovićev potez,... a zaista se radilo i o spašavanju života.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 27.08.15 15:49
Max Blitz (citat):
BEOGRAD (citat):
Radi se o oko 55.000 kredita od kojih je veći broj upao u nerješive probleme, tj. rješenje je bila ulica.
Ovo je predizborni Milanovićev potez,... a zaista se radilo i o spašavanju života.
Duznicko ropstvo! Zao mi je ziranata, jer sam i sam iskusio tu muku. I vise nema sile da me nagovori da budem zirant. Rekao sam bratu: ako treba, ja cu ti dignuti kredit, a ti budi zirant - tako je sigurnije...
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 27.08.15 16:04
Ima tu dobrim dijelom nasljeđa socijalizma i stvaranja mentaliteta - ima tko će brinut o takvim stvarima. (Država.)
Kapializam je surov, jbg.
Prijatelj mi radi u Bostonu ima već cca godinu dana, malo je tamo, malo je tu, kaže, svakodnevno se otvaraju i propadaju firme, par loših poteza, završiš na ulici bez greške; uglavnom, vrlo je živ poslovni život.
Prema nekom istraživanju velika većina ljudi ovdje ne bi neki vrlo povoljan poslovni kredit (bez prevare) za pokretanje vlastitog biznisa, obrta...., nego bi sigurno osmosatno radno vrijeme (efektivno 3-4 ). Plaća - nije bitna neka visina, samo da je uredna.... S druge strane za njih socijalizam i da oni (samo)upravljaju nije, jer niti to znaju niti ih interesira.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 27.08.15 16:11
Max Blitz (citat):
Ima tu dobrim dijelom nasljeđa socijalizma i stvaranja mentaliteta - ima tko će brinut o takvim stvarima. (Država.)
Kapializam je surov, jbg.
Prijatelj mi radi u Bostonu ima već cca godinu dana, malo je tamo, malo je tu, kaže, svakodnevno se otvaraju i propadaju firme, par loših poteza, završiš na ulici bez greške; uglavnom, vrlo je živ poslovni život.
Prema nekom istraživanju velika većina ljudi ovdje ne bi neki vrlo povoljan poslovni kredit (bez prevare) za pokretanje vlastitog biznisa, obrta...., nego bi sigurno osmosatno radno vrijeme (efektivno 3-4 ). Plaća - nije bitna neka visina, samo da je uredna.... S druge strane za njih socijalizam i da oni (samo)upravljaju nije, jer niti to znaju niti ih interesira.
Bravo, druze Max! Konacno si shvatio dio onoga o cemu sam pisao na zabranjenoj temi!
U mom kraju, lik - novokomponovani 'gazda' digne povoljan kredit i prvo kupi auto, pa pocne da se vozika po lokalima sa cajkama (obavezna sponzorusa uz njega), a tek mrvice ulaze u p[reduzece. Cuo sam prepirku dvojice "biznismena": "Kakav si ti gazda nisi duzan ni 50 000 DM?"
Srdjan Radovanov Vodnik
BROJ POSTOVA: : 432 ČLAN OD: : 2013-12-16
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 27.08.15 16:24
SveJug (citat):
Transformersi sada čuvaju Osijek U Parku kralja Držislava, na platou ispred Doma Hrvatske vojske (nekada doma JNA) postavljene su skulpture sedam Transformersa.
U subotu su bili transformersi u Beogradu u Knez Mihajlovoj, bas zanimljivo za moje oci. Svaka cast tome ko je to napravio, velik posao je bio.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 27.08.15 16:27
PORUCNIK (citat):
Bravo, druze Max! Konacno si shvatio dio onoga o cemu sam pisao na zabranjenoj temi!
U mom kraju, lik - novokomponovani 'gazda' digne povoljan kredit i prvo kupi auto, pa pocne da se vozika po lokalima sa cajkama (obavezna sponzorusa uz njega), a tek mrvice ulaze u p[reduzece. Cuo sam prepirku dvojice "biznismena": "Kakav si ti gazda nisi duzan ni 50 000 DM?"
Što sam prethodno rekao, nema veze s ovim.
U zdravom kapitalizmu ljudi također završavaju na ulici, u tome je poanta, ne znaju svi kako i što treba. Ne mora (niti je) uvijek neki gazda muljator.
PORUCNIK (citat):
Bravo, druze Max! Konacno si shvatio....
Nekad pokušavaš bit duhovit...
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 27.08.15 16:42
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
Što sam prethodno rekao, nema veze s ovim.
U zdravom kapitalizmu ljudi također završavaju na ulici, u tome je poanta, ne znaju svi kako i što treba. Ne mora (niti je) uvijek neki gazda muljator.
U zdravom socijalizmu toga nema. NEMA! Ali nije ga bilo, svijest nije bila razvijena! Izgleda da, ipak, nisi shvatio
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 27.08.15 16:49
PORUCNIK (citat):
U zdravom socijalizmu toga nema. NEMA! Ali nije ga bilo, svijest nije bila razvijena! Izgleda da, ipak, nisi shvatio
Zdravog socijalizma nema, niti će postojat jer zdrave svijesti najširih slojeva društva koja je za to potrebna u velikoj količini nema, niti će postojat.
BEOGRAD Podporučnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 27.08.15 17:26
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 27.08.15 17:40
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
Zdravog socijalizma nema, niti će postojat jer zdrave svijesti najširih slojeva društva koja je za to potrebna u velikoj količini nema, niti će postojat.
I o tome sam pisao "tamo". Spartak ne bi mogao da shvati da ce jednom postojati kapitalisticko drustvo poput Svajcarske. Niti bi iko iz njegovog doba to shvatio. Jednostavno bi vjerovao da zdrave svijesti za tako nesto nikad nece biti, da ce covjek morati da odgovara za ubistvo covjeka kojeg je kupio ili zarobio.
PORUCNIK Pukovnik
Poljski mediji pišu o neobičnom pronalasku u Poljskoj. Dva Poljaka navodno su pronašla voz iz nacističkog doba pun zlata, dragulja i oružja koji datiraju iz Drugog svjetskog rata, prenosi BBC.
Kako prenose mediji u pišu da bi u vozu bi moglo biti čak 300 tona zlata. Voz je nestao 1945. godine u blizini današnjeg poljskog grada Vroclava. Žele 10 odosto vrijednosti sadržaja voza. Do informacija o ovom otkriću se došlo nakon što su dvojica Poljaka nakon ovog početnog šoka kontaktirali advokatsko društvo jer nisu znali što da rade s oklopljenim vozom. Poljski mediji tvrde da su rekli kako žele 10 odosto vrijednosti sadržaja voza. Gdje se točno nalazi voz dvojac ne želi otkriti. Pišu i kako je vjerojatno riječ o vozu koji je nestao negdje krajem Drugog svjetskog rata baš na ovom području, a koji je prenosio zlato i dragulje. Jedan od poljskih portala piše kako je voz dug 150 metara i pretpostavlja se da je na njemu 300 tona zlata. Iz Radio “Vroclava” kažu kako su svi prethodni pokušaji da se nađe ovaj voz bili bezuspješni čime je ovo otkriće još neobičnije. Iz nadležnog opštinskog vijeća rekli su kako policija, vojska i advokati sarađuju kako bi došli do rješenja. “Područje nikada prije nije iskopano i nemamo pojma što bismo mogli naći,” izjavila je Marika Tokarska za agenciju “Rojters”.
EVO NASTAVKA.!!!
Nalaznici “voza zlata” boje se za život, ali žele svoj komad torte, u vagonima 300 tona zlata?
Poljska vojska stigla je danas na mjesto za koje se pretpostavlja da skriva nacistički voz prepun ukradenog židovskog zlata, piše Telegraph. Vojnici su razgovarali s lokalcima, fotografirali i istraživali lokaciju u mjestu Walbrzych. Piotr Koper iz Poljske i Nijemac Andreas Richter, iako u strahu za život, stali su pred kamere i rekli da imaju čvrste dokaze takozvanog “voza zlata”. Sve dosad nisu otkrivali svoj identitet. Tvrde da su voz pronašli koristeći izjave svjedoka, svoju opremu i vještine. Objavili su također fotografiju koju su snimili uz pomoć radara u tlu i koja navodno prikazuje izgubljeni voz. Obećali su ga prepustiti lokalnom muzeju, ali uz 10 posto vrijednosti onoga što su pronašli. Nisu planirali da njihovo otkriće završi u medijima, no informacije koje su dali vlastima 18. augusta procurile su u medije. Navodno je voz prepun nacističkog blaga koji je nestao pred kraj Drugog svjetskog rata, u brdima u okolici Walbrzycha. Mnogi sumnjaju da on zaista i postoji, dok pojedinci vjeruju kako se u njegovim vagonima nalazi do 300 tona zlata. Čitajući ovo vidim da su koristili nakakav radar. Eh sada je li vlak negdje zazidan ili je srušen ulaz u taj tunel pa su ga radarom uspjeli locirati.!?
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Amerikanci napravili posebno oružje, “samo za kršćane” 06.09.15 7:03
Amerikanci napravili posebno oružje, “samo za kršćane”
Proizvođač oružja sa Floride predstavio je novu pušku sa ugraviranim psalmom iz Biblije, prenosi televizija „Sky news“.
Radi se o novom modelu AR-15 „cusidera“, koji kompanija „Spikes tactical“ opisuje kao „laku pušku srednje dužine“. Na desnoj strani oružja ugraviran je Psalm 144:1 koji glasi: „Blagoslovljen Gospod, grad moj, koji uči ruke moje boju, prste moje ratu“. S druge strane može se vidjeti slika križa i štita.
Na obaraču puške napisane su riječi na latinskom: Pax pacis (mir), Bellum (rat) i Deus vult (To želi Bog).
Zamisao proizvođača je da ovo oružje ne može kupiti netko iz islamskih radikalnih struja.
”Želimo biti sigurni da smo napravili oružje koje nikad ne može doći u posjed islamskih organizacija i biti korišteno za ubojstva nevinih ljudi i dostizanje radikalnih zamisli“, priopćio je tajnik kompanije Ben Tomas, prenosi Sputnik.
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 06.09.15 8:15
Vojnik Graničar (citat):
Amerikanci napravili posebno oružje, “samo za kršćane”
Proizvođač oružja sa Floride predstavio je novu pušku sa ugraviranim psalmom iz Biblije, prenosi televizija „Sky news“.
Radi se o novom modelu AR-15 „cusidera“, koji kompanija „Spikes tactical“ opisuje kao „laku pušku srednje dužine“. Na desnoj strani oružja ugraviran je Psalm 144:1 koji glasi: „Blagoslovljen Gospod, grad moj, koji uči ruke moje boju, prste moje ratu“. S druge strane može se vidjeti slika križa i štita.
Na obaraču puške napisane su riječi na latinskom: Pax pacis (mir), Bellum (rat) i Deus vult (To želi Bog).
Zamisao proizvođača je da ovo oružje ne može kupiti netko iz islamskih radikalnih struja.
”Želimo biti sigurni da smo napravili oružje koje nikad ne može doći u posjed islamskih organizacija i biti korišteno za ubojstva nevinih ljudi i dostizanje radikalnih zamisli“, priopćio je tajnik kompanije Ben Tomas, prenosi Sputnik.
Čuj njih nikad, a kao da su zaboravili na struganje / brisanje ne samo ovakvih gravura / štampa, već i fabričkih brojeva i ostalih skrivenih oznaka ...
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 06.09.15 9:17
Vojnik Graničar (citat):
Na desnoj strani oružja ugraviran je Psalm 144:1 koji glasi: „Blagoslovljen Gospod, grad moj, koji uči ruke moje boju, prste moje ratu“.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 12.09.15 17:07
Ne bi se više trebala bacati hrana...
Nakon šest mjeseci intenzivnog rada, završen je Prijedlog Pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinima doniranja hrane i hrane za životinje koji bi trebao osigurati izgradnju kvalitetnog sustava za doniranje hrane svim pojedincima i obiteljima koje se nađu u potrebi. Osnivanje Banke hrane sada ovisi samo o poštivanju obećanja i rokova prema kojima bi ministar poljoprivrede trebao staviti Pravilnik na snagu u roku od idućih mjesec i pol dana, navodi u svome priopćenju Inicijativa “Oslobodimo doniranje hrane PDV-a”.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 13.09.15 23:26
Ovo nije prošnja, nego - eksperiment...
Evo koliko sam nažicao u Zagrebu u sat vremena
...Obukao sam vrećastu trenirku, prljave tenisice, stao na Jelačićev trg i upalio štopericu. 60 minuta žicanja - koliko je to para? Odlučio sam ne biti previše rječit, ne pretjerano šarmantan i uletavati s najklasičnijim mogućim pitanjem: 'Oprostite, imate li pet kuna, fali mi za sendvič?' Za sat vremena, iskrcavam lovu. Brojim i dolazim do dražesnog zaključka: u Zagrebu se u sat vremena može užicati ravno 126,90 kuna. Fina satnica...
Naslov komentara: Žicari u Splitu 14.09.15 17:07
Max Blitz (citat):
Ovo nije prošnja, nego - eksperiment...
Evo koliko sam nažicao u Zagrebu u sat vremena
...Obukao sam vrećastu trenirku, prljave tenisice, stao na Jelačićev trg i upalio štopericu. 60 minuta žicanja - koliko je to para? Odlučio sam ne biti previše rječit, ne pretjerano šarmantan i uletavati s najklasičnijim mogućim pitanjem: 'Oprostite, imate li pet kuna, fali mi za sendvič?' Za sat vremena, iskrcavam lovu. Brojim i dolazim do dražesnog zaključka: u Zagrebu se u sat vremena može užicati ravno 126,90 kuna. Fina satnica...
U mojoj ulici ih ima dosta i muški i ženski. Jedan od njih je na istoj poziciji SVAKO JUTRO i uvijek u istom stavu čeka da mu netko nešto ubaci u kapu.