FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Da nebi neko mislio da je ovo ostavljeno radi ledene berbe.Ne,ne,sad se lakše bere,nema lišća a i više je liti ovako sa snijegom
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 31.08.14 9:20
PORUCNIK (citat):
Koja je ovo vrsta? Istog je izgleda (sitnije zrno, ali vrlo sladak plod) i moj grozd.
Ha,ha,sad si otkrio sve.To je Crnogorska loza,na njoj se ništa ne radi.Samo se ubere i preradi. A bogami znamo i kako je došao do plemki
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
zokika Stariji Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 607 ČLAN OD: : 2013-10-10 DOB : 67 SG - SLO
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 31.08.14 9:24
U Kovinu i okolini nisam primetio vinograde. Ti su bili preko Dunava, oko Smedereva. Na putu za Mladenovac (Smederevo - Kolari) bilo jih dosta, pa se na jesen kola kvarila uz vinograde..
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 31.08.14 9:30
lacoš (citat):
PORUCNIK (citat):
Koja je ovo vrsta? Istog je izgleda (sitnije zrno, ali vrlo sladak plod) i moj grozd.
Ha,ha,sad si otkrio sve.To je Crnogorska loza,na njoj se ništa ne radi.Samo se ubere i preradi. A bogami znamo i kako je došao do plemki
[You must be registered and logged in to see this image.] Ih, jos i da ga berem??? Ma to komsinice, pa skuvaju neke sirupe, sokove sta li i podijele sa snahom...
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Četni evidentičar Podporučnik
BROJ POSTOVA: : 1310 ČLAN OD: : 2014-01-18 DOB : 55 Tu i Tamo
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 31.08.14 12:21
lacoš (citat):
SveJug (citat):
Evo obecane slike mog vinograda. Ako necete mi dati + za ovo, onda nemojte ni - za velicinu. Od nekud se mora poceti. Slike su od prosle godine.
Uh neznam što bi ti dao .Ako je vinograd u Švedskoj onda +. Kad napraviš vino, eto mene i četnog na degustaciju.
ps:treba špricati,sve ti lišće odnjela peronospora
Zaslužuje stvarno Sve Jug plus za brajdu.
A lacoš i ja moremo dođi i prije berbe, pa čemo pomagati oko špricanja, pogotovo po popkih.
Rekao sam ti več ja, da su mi Švedski popki jako mični.
_________________ Audaces fortuna iuvat
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 31.08.14 13:13
Eto sta jedna slika ucini. Razpisali se i mali milion pitanja.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
zokika Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 31.08.14 13:19
SveJug (citat):
Eto sta jedna slika ucini. Razpisali se i mali milion pitanja.
Poznata stvar: jedna slika govori više od 1000 reči....
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 31.08.14 20:43
[You must be registered and logged in to see this image.] Za enkratno uporabo.
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 31.08.14 20:47
Svaka gljiva ili pecurka je jestiva-neka jedan a neka vise puta....
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 31.08.14 23:18
PORUCNIK (citat):
SveJug (citat):
Evo obecane slike mog vinograda. Ako necete mi dati + za ovo, onda nemojte ni - za velicinu. Od nekud se mora poceti. Slike su od prosle godine.
Koja je ovo vrsta?
Istog je izgleda (sitnije zrno, ali vrlo sladak plod) i moj grozd.
Neznam Porucnice. Dao mi je jedan Grk (nije odagle lacos misli) . Verovatno iz njegovog kraja. Jeste, zrna su sitna i slatka kada sazru. Desava se da to nebude jer ipak je ovo sever.
Ima grozdje koje je prilagodjeno za ovo podneblje. Mislim da potice iz Baltickih zemalja i posle toga "asimiliran" (jhebiga mislim da se tako kaze) za ovo podneblje.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
SveJug Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 31.08.14 23:21
zokika (citat):
U Kovinu i okolini nisam primetio vinograde. Ti su bili preko Dunava, oko Smedereva. Na putu za Mladenovac (Smederevo - Kolari) bilo jih dosta, pa se na jesen kola kvarila uz vinograde..
Ima, ne puno ali ih ima samo si ih ti zaboravio. Kao sofer sigurno ste vozili i do Bele Crkve. Tamo je veliki centar za sofere. Tu ti je i Vrsac sa poznatim vinogradima. Otuda potice Banatski rizling.
zokika Stariji Vodnik
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 01.09.14 12:50
SveJug (citat):
zokika (citat):
Ima, ne puno ali ih ima samo si ih ti zaboravio. Kao sofer sigurno ste vozili i do Bele Crkve. Tamo je veliki centar za sofere. Tu ti je i Vrsac sa poznatim vinogradima. Otuda potice Banatski rizling.
SveJug, u pravu si. Do Bele crkve smo vozili često (do otvaranja mosta preko Dunava) tri puta nedeljnom. Ima tamo vinograda i znam za njih ali u mom odgovoru sam se opredelio na samo užo okolino Kovina (Skorenovac, Pločica, Mramorak, ...)
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 01.09.14 19:35
Niko ne pogodiše, pa ču reči. To je Titovo Velenje. Peti je največi Slovenski grad, poznat po rudniku Velenje i tvornici Gorenje.
Velenje naravno da jest bio sam tamo dosta puta dok smo kupovali uglen preko veze po nižoj cijeni i bio sam u onom restoranu na brijegu imaju fino jelo malo povr Velenja!!!
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 05.09.14 18:36
lacoš (citat):
Još malo i počelo bu škripati
Škripljeju preše...slatki mošt curi!!!
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 05.09.14 18:38
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 06.09.14 7:53
[You must be registered and logged in to see this image.] Most na Trebuščici
semsudin Podporučnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 1435 ČLAN OD: : 2013-03-11 DOB : 57 GRABOVAC, VELIKA KLADUSA
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 06.09.14 9:33
Pozdrav druže Mirko.Pošto vidim da stavljaš lijepe slike iz Slovenije koju prilično dobro poznajem.Možeš li staviti na forum onu sliku na granici sa Italijom gdje se u daljini vidi natpis napravljen od poredanog kamena TITO.To sam gledao prolazeći na putu za Italiju na nekom šumovitom brdu gdje su ta slova poredana.
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 06.09.14 15:12
[You must be registered and logged in to see this link.] Nimam svoje,za prvo silo bo dobra tudi ta.
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 06.09.14 15:26
Evo, da pomognem.
Tako je bilo na Sabotinu u originalu i služilo svome namenu.
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 06.09.14 23:05
Četni evidentičar (citat):
Ajde, da te čujem Maxe.
Nemam pojma.
Ovakve panorame sam viđao samo na slikama i razglednicama. Slovenija mi je poznata iznutra, po lokalima i klubovima za koncerte, možda bih šankove prepoznao da postaviš.
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 06.09.14 23:08
Max Blitz (citat):
Ajde, da te čujem Maxe.
Nemam pojma.
Ovakve panorame sam viđao samo na slikama i razglednicama. Slovenija mi je poznata iznutra, po lokalima i klubovima za koncerte, možda bih šankove prepoznao da postaviš.
To ti je Karlovac, strelicom označen i uslikao sam pre neki dan. Ne poznaješ ti baš ni ljepu našu.
_________________ Audaces fortuna iuvat
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 06.09.14 23:11
To ti je Karlovac, strelicom označen i uslikao sam pre neki dan. Ne poznaješ ti baš ni ljepu našu.
Poznajem, ali ne ovakve detalje iz čudnih perspektiva. Ja sam ti anti-prirodni tip, da bih se šetao nešto po šumama i gorama. Može more i obala, ostalo me nije privlačilo, jbg. Poznajem iz atlasa, sa slika i dokumentaraca.
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) 06.09.14 23:18
Max Blitz (citat):
Poznajem, ali ne ovakve detalje iz čudnih perspektiva. Ja sam ti anti-prirodni tip, da bih se šetao nešto po šumama i gorama. Može more i obala, ostalo me nije privlačilo, jbg. Poznajem iz atlasa, sa slika i dokumentaraca.
A to znam. Pa rekao sam ti več, da si živa enciklopedija. Ajde malo prošetaj na Sljeme sutra i protegni noge. Neče ti štetiti priroda i svježi zrak. Pa napravi koju sliku.