FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 13.08.15 3:00
gerard ford (citat):
Lijepo je u Međugorju pogotovo ovih dana kada traje Mladi fest ,skup mladosti iz cijelog svijeta uz molitvu i pjesmu. [You must be registered and logged in to see this link.]
Navališe mladi sa Zrća...
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 14.08.15 20:39
Прстен краља Стефана Првовенчаног, рађен у златном филиграну, изузетан је пример мушког накита с краја XII и почетка XIII века. Краљ је сахрањен с њим а данас се чува у Студеничкој ризници. [You must be registered and logged in to see this image.]
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 15.08.15 10:47
bojnik (citat):
dinosaurus (citat):
Đurđevi Stupovi u Rasu — Zadužbina kralja Stefana Nemanje (1171
dosta dugo se to zdanje obnavlja, cca 40 godina. Ako je pod UNESCO-vom zaštitom što se ne traže pare za završetak radova?
Traziti ne znaci i dobiti..... " U se i u svoje kljuse ...." znas kako se kaze. Inace istorijske prilike su bile takve da je nekoliko puta manastir paljen i rusen , a cak puna 3 veka je bio bez monaha!!! Od kraja proslog veka ponovo je oziveo dolaskom nekoliko monaha....
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8085 ČLAN OD: : 2011-01-25
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 15.08.15 15:25
na liturgije ne idem, isao sam jednom ove ili prosle godine jer deca imaju veronauku u skoli pa sam I njih poveo, ustvari ona su povela mene. to je dugo trajalo a gotovo nista nisam ni razumeo o cemu se radi.
013gonzo Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1958 ČLAN OD: : 2014-08-16 DOB : 73 Beograd
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 16.08.15 15:23
Nije priroda u mom kraju pa mi ova tema najviše priliči ovoj priči
Namenski sam otišao u posetu manastiru Svetog Hristifora i evo priče a posle nje i slike jedna iz niovina a ostale moje.
Manastir Svetog Hristifora, vekovima zarastao u šikaru, ponovo je svetinja u Mislođinu pokraj Obrenovca.
Mati Justina stigla je iz Kanade, tri i po godine sakupljala papire, a za četiri meseca sazidala crkvu
koja bi krajem godine trebalo da bude osveštana.
BOG čoveka vodi ka cilju neobičnim putevima, a ako ima vere ništa nije nemoguće, govori mati Justina, igumanija
i jedina monahinja manastira Svetog Hristifora, zadužbine kralja Dragutina iz 13. veka, u Mislođinu.
Interesantno za crkvu u ovom manastiru je (a to me i privuklo) što nije sazidana na temeljima stare crkve, već
oko temelja. Mislim da je po tome jedinstvena u tako da se u kripti pored prostorije sa zemnim ostacima monaha
sahranjenih u 16. veku nalaze i temelji crkve.
Još jedna interesantna stvar možda i novotarija, u podu sadašnje crkve su dva staklena prozora / ploče kroz koje
se vide temelji / ostaci stare crkve. Veoma upečatljivo pogotovo kada se upale svetal i svetli kripta.
Putokaz ali naša nebriga samo sa Obrenovačke strane. Kada dolazite iz bgd nema nikakvog znaka
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 19.08.15 20:46
tema je vera I verske liturgije a ne manastiri. mene zivo zanima sta covek tu moze pametno da cuje. kad vidim da crkveni velikodostojnici voze luksuzne automobile I da zive u raskosu nekako to sto propovedaju ovom narodu mi ne pije vodu. mene bi bilo sramota da sam svesteno lice , vozim Mercedes I uzimam novac od onih koji nemaju hleba da jedu. 100eur za sahranu, 70eur za krstenje. ja imam troje dece ,znaci za krstenje popu treba da dam 210eur za jedan sat posla. meni je to van pameti.
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 19.08.15 21:43
Predpostavljam da su Manastiri u skladu sa temom,ako nisu ili ako nekoga vredjaju....moderatori mogu slobodno arhivirati..
gerard ford Podporučnik
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 1636 ČLAN OD: : 2014-03-12 Jaska
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 20.08.15 12:32
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15071 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 24.08.15 21:46
vladimir (citat):
na liturgije ne idem, isao sam jednom ove ili prosle godine jer deca imaju veronauku u skoli pa sam I njih poveo, ustvari ona su povela mene. to je dugo trajalo a gotovo nista nisam ni razumeo o cemu se radi.
alexandar Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 25.08.15 0:50
Vladimire a kako i da razumes , ako nemas osnovni pojam o sustini i samom cinu liturgije.
Iskonski i tradicionalno , Sv.Liturgija je najvaznije bogosluzenje u hriscanstvu. U Pravoslavlju sada , sluze se dve Liturgije. Prva zove se Liturgija Sv. Vasilija Velikog i Jovana Zlatoustog, a druga Sv. Grigorija Dvojeslova. Prva je jos od vremena apostolskog, kao Sv. apostola Jakova , skratio ju je Sv. Jovan Zlatousti , i od njevog doba u Pravoslavnoj crkvi nije skracivana, osim sto su neki obredi , pa i pesme i molitve dodati.
Svakako da je teska za "razumeti" , pa stoga i takav utisak kod tebe. Vekovima ista napisana u 4. veku , govori o necemu i ima znacenje koje ti ocito ne poznajes.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 30.08.15 21:15
Vladimire, moguće da si morao napustiti liturgiju nakon završetka liturgije oglašenih. A ako nisi znao, nije strašno. Drugi put obrati pažnju.
vladimir Pukovnik
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 30.08.15 23:20
ja verujem da je bog jedan. I pred bogom smo svi isti. bilo da smo pravoslavci,katolici , muslimani ili neke druge vere. to sto smo razlicite vere ne cinini nas I razlicitim ljudima.
alexandar Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 30.08.15 23:56
vladimir (citat):
ja verujem da je bog jedan. I pred bogom smo svi isti. bilo da smo pravoslavci,katolici , muslimani ili neke druge vere. to sto smo razlicite vere ne cinini nas I razlicitim ljudima.
Ja ne razmisljam o tome da li je jedan, jer verujem samo da je Bog...... Veliki! Evo i zanimljive pouke.... ВЕЛИКИ ЈЕ БОГ,
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 31.08.15 0:21
vladimir (citat):
Bog jeste jedan! I Njemu nije vazno na koji nacin mu se molimo... Cak ni to da li mu se molimo (licno razmisljanje), jer njemu nasa molitva nije potrebna. Molitva je potrebna nama, grijesnicima, da bar, u trenuitku dok mu me molimo ne mislimo i smisljamo zla koja cemo nanijeti svojemu bliznjemu. Kad nam se bude "sudilo" pred Njegovim prijesstolom, nece nas pitati na koji nacin smo mu se obracali, neko sta smo dobro ili lose ucinili drugim ljudima, drugim zivim bicima, prirodi... Licno, ne priznajem posrednika izmedju mene i Njega jedinog i samo se Njemu obracam, doduse , najcesce - kad mi je tesko. Nije mi bitno ko u religijskoj hijerarhiji ima koju titulu, ali znam da je to covjek od krvi i mesa i samim tim sto je rodjen - grijesan je. Mogu da postujem nekog zbog raznih razloga, ukljucujuci zbog njegovog sluzenja covjecanstvu (kao pok patrijarh Pavle, ili majka Tereza), ali, po mom misljenju, oni su svojim zivotima zasluzili da budu na onom svijetu blizu Isau a.s. (Isusu), ali se necu moliti njima, nego Jedinom Svemogucem Stvoritelju svega sto postoji.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Srdjan Radovanov Vodnik
BROJ POSTOVA: : 432 ČLAN OD: : 2013-12-16
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 31.08.15 7:12
PORUCNIK (citat):
vladimir (citat):
Bog jeste jedan! I Njemu nije vazno na koji nacin mu se molimo... Cak ni to da li mu se molimo (licno razmisljanje), jer njemu nasa molitva nije potrebna. Molitva je potrebna nama, grijesnicima, da bar, u trenuitku dok mu me molimo ne mislimo i smisljamo zla koja cemo nanijeti svojemu bliznjemu. Kad nam se bude "sudilo" pred Njegovim prijesstolom, nece nas pitati na koji nacin smo mu se obracali, neko sta smo dobro ili lose ucinili drugim ljudima, drugim zivim bicima, prirodi... Licno, ne priznajem posrednika izmedju mene i Njega jedinog i samo se Njemu obracam, doduse , najcesce - kad mi je tesko. Nije mi bitno ko u religijskoj hijerarhiji ima koju titulu, ali znam da je to covjek od krvi i mesa i samim tim sto je rodjen - grijesan je. Mogu da postujem nekog zbog raznih razloga, ukljucujuci zbog njegovog sluzenja covjecanstvu (kao pok patrijarh Pavle, ili majka Tereza), ali, po mom misljenju, oni su svojim zivotima zasluzili da budu na onom svijetu blizu Isau a.s. (Isusu), ali se necu moliti njima, nego Jedinom Svemogucem Stvoritelju svega sto postoji.
Ova boldovana rečenica me je uplašila na neki način, jer to je moja misao, ististav, od reči do reči, moji prijatelji to vrlo dobro znaju. Toliko identično mišljenje da postoji ...
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 31.08.15 22:11
Ne znam spada li egzorcizam u vjerske liturgije, ali eto da i to znate....
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 01.09.15 0:16
..prije pakla ti netko zavrti ova u kurblu i promijeni barem jedan od ova tri brojčeka.
..žal mi te ,ipak.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 01.09.15 0:35
gerard ford (citat):
..žal mi te ,ipak.
Nemoj molim te..... Malo me stisle godine ipak (malo), proživio sam jedno 25 god vani.... po klubovima.... divota... Teže je sad držat taj tempo... naglasak je na tempo...
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 02.09.15 14:49
Sve je to dobro poznato, ali ima i dodatnu težinu ako je od Krleže........ ipak, tiče se Crkve, a ne vjere...
Dobro, Krleza svoja razmisljanja iznosi sa ateistickog stanovista i materijalistickim pristupom analizira vjernike, a ne vjeru. Svaki teolog bilo koje religije mogao bi da mu odgovori kao Zekir Naik:
..Veliki Tin je nazvao Krležu jednom na nekom neformalnom posljeratnom druženju zastavom svih boja ,nakon što ga je ovaj uljudno Glembajevski pozdravio i pitao kako je vino svih okusa.
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 05.09.15 17:18
gerard ford (citat):
Max Blitz (citat):
Sve je to dobro poznato, ali ima i dodatnu težinu ako je od Krleže........ ipak, tiče se Crkve, a ne vjere...
..Veliki Tin je nazvao Krležu jednom na nekom neformalnom posljeratnom druženju zastavom svih boja ,nakon što ga je ovaj uljudno Glembajevski pozdravio i pitao kako je vino svih okusa.
Uvek sam tvrdio da su pod?ebavanja velikih ljudi najzanimljivija štiva za čitanje, smejanje i primenjivanje ! Plusič je zato sledio...
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 05.09.15 17:38
013gonzo (citat):
Uvek sam tvrdio da su pod?ebavanja velikih ljudi najzanimljivija štiva za čitanje, smejanje i primenjivanje !
Nisam Krležu ni najmanje ovako shvatio u ovom slučaju.
Osim ako misliš da istinom pod*ebava??
013gonzo Podporučnik
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 05.09.15 17:50
Pa normalno da sam tako napisao zato što tako i mislim. Moj teča je bio VELIKI novinar u ONOJ Politici i imao sam prilike, sa njim da čujem "razgovore" velikih imena u slobodno kafansko poslepodevno vreme (pre dolivanja na crtu). A kako sam od 1971 do 75' bio statista u Ateljeu 212, imao sam i sam prilike da učestvujem (više kao slušalac) u razgovorima glumaca i glumčina (i ženski i muški rod).....
_________________ Ceterum censeo Carthaginem esse delendam Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 05.09.15 18:05
013gonzo (citat):
Moj teča je bio VELIKI novinar u ONOJ Politici i imao sam prilike, sa njim da čujem "razgovore" velikih imena u slobodno kafansko poslepodevno vreme (pre dolivanja na crtu).
Kafanska priča uz alkohol je jedno, a citati iz djela drugo.
Još nisam shvatio na što si mislio (od to dvoje) u pretposljednjem postu.
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 05.09.15 18:11
Max Blitz (citat):
Još nisam shvatio na što si mislio (od to dvoje) u pretposljednjem postu.
Koji ti je andrak? gonzo komentariše "razgovore" Krleže i Tina što ih je opisao Gerard ford.
I toga je među poznatima uvek bilo i biće i treba da bude, pa i oni su samo ljudi.
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 05.09.15 18:15
013gonzo (citat):
A kako sam od 1971 do 75' bio statista u Ateljeu 212, imao sam i sam prilike da učestvujem (više kao slušalac) u razgovorima glumaca i glumčina (i ženski i muški rod).....
Jesi li bar hvatao zabeleške, pa da gustiramo- otvorimo novu temu.
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 05.09.15 19:14
Ah Krleža, što da se kaže, a da se ne slaže.
Zar velikome Tinu ti da rijeći hinu
Bolje i od vina pa i uz Tina Bez tebe mi je milina
PS. Miroslave i u školi za lektiru si mi bio mrzak, za razliku od Tina.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 06.09.15 0:43
Tina svi vole i svi pamte zbog njegove jednostavnosti i bogom danog smisla za prepoznati i opisati stvarnost.
U Sarajevu je dok je tamo živio tražio stan i nisu mu dali pa im je rekao: “Dok sam živ ne date mi ni stan, a kad umrem dat ćete mi cijelu ulicu.”
[You must be registered and logged in to see this image.] Mjesto i vrijeme kada je ovaj snimak načinjen označio je Tin svojom rukom, a to je ujedno godina u kojoj je napisao i priredio za štampu dvije pjesničke zbirke koje nisu objavljene
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 06.09.15 16:23
“Pravo da vam kažem, jeste, znatno je pao i promet i broj hodočasnika. Ali, mislim da je to zbog ekonomske krize. Osim toga, ovo traje 30 godina i stalno su ista lica. Mislim da je ljudima sve ovo malo i dosadilo”, kaže.
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 06.09.15 16:39
za sve ove godine zivota nisam video da neko u pravoslavnoj crkvi kleci I moli se bogu. prvo je to uradio svestenik a onda I svi ostali sem mene. bilo mi neprijatno
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 06.09.15 17:52
Max Blitz (citat):
“Pravo da vam kažem, jeste, znatno je pao i promet i broj hodočasnika. Ali, mislim da je to zbog ekonomske krize. Osim toga, ovo traje 30 godina i stalno su ista lica. Mislim da je ljudima sve ovo malo i dosadilo”, kaže.
Pročitao sam članak na Indexu i izdvojit ću samo jednu rečenicu..
“Što je s Božje strane, to čovjek ne može uništiti'“, rezonira Ivan.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 06.09.15 18:06
gerard ford (citat):
Max očekujemo tvoj komentar.
Mene ovo zapravo ne zanima, zadnja mi je rupa na svirali. Nit' sam tamo bio niti ću ić.
Nego se samo mogu čudit kako netko može vjerovat u autentičnost 40.000 ukazanja u Međugorju. Iz svemira se vidi koliko je tu puno muljaži i koječega, a tko želi u SVE to vjerovat, a šta mu ja mogu, nek' vjeruje... Meni ovo prvenstveno nije za ozbiljne, razumne, pa i obrazovane ljude, već za neuk priprost narod (koji ne mora bit loš), nego puši gluposti. Ili za one u velikim zdravstvenim ili drugim problemima, pa traže spas pod svaku cijenu.
Fala bogu da je država sekularna, ajme da nije. S druge strane pak, da Papa ima i svjetovnu vlast, možda bi stvarno i mogao uvest reda, pa ne bi ni to bilo loše.
Ovdje bi bilo ozbiljnog posla za više državnih službi, a prekršajnih i kaznenih prijava bi trebalo bit zaista poprilično. Ali to bi bile komunjarske podvale, jel' da?
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 06.09.15 19:30
Vidim da te ne zanima,evo rezultata znanstvenih analiza nad tkz. vidiocima u Međugorju koje su radili ,, ozbiljni ,razumni pa i obrazovani ljudi,,za neuk i priprost narod . [You must be registered and logged in to see this link.]
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 06.09.15 21:07
Neću se vrtit s tobom u krug, već sam spominjao placebo koji nije sporan. Mogao bi se i na to primijenit, a ovim metodama iz članka je već bilo dokazivano postojanje duhova i sličnog okultnog.
Međugorje je podvala hercegovačkih fratara bivšem režimu, ne bih čak rekao da je naredba o tome došla iz Vatikana, možda je koji konzervativni kardinal imao prste u tome, a najmanje mislim da je papa Ivan Pavao II imao veze s tom idejom. Ali tko bi znao, možda će se i tome jednog dana saznat istina.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 06.09.15 21:36
Max Blitz (citat):
Neću se vrtit s tobom u krug, već sam spominjao placebo koji nije sporan.
Međugorje je podvala hercegovačkih fratara bivšem režimu, ne bih čak rekao da je naredba o tome došla iz Vatikana, možda je koji konzervativni kardinal imao prste u tome, a najmanje mislim da je papa Ivan Pavao II imao veze s tom idejom. Ali tko bi znao, možda će se i tome jednog dana saznat istina.
U svakom slucaju, kad se dobri ljudi sa dobrim mislima i zeljama skupe na jednom mjestu je dobro. Vjera (i autosugestija) su vrlo mocan lijek za mnoge bolesti. Kao sto zagrljaj moze biti jak sedativ. I to sto neki, pruzajuci usluge ljudima koji dolaze, nesto zarade i nije grijeh. Grijeh je ako im naplacuju mnogo vise nego sto vrijedi pruzena usluga.
Ljudi idu u banje i druga lijecilista za lijecenje tijela. Ako smatraju da ce na nekom mjestu i duhovno ojacati, sto ne bi otisli? Muslimanima je preporuceno, ako su u mogucnosti, da bar jednom u zivotu odu na hadz na Cabu. Ali, to ih obavezuje da u ostatku zivota jos manje grijese, jos vise vole i budu jos vise milostivi, dakle - da budu jos bolji ljudi. Sad, pitanje je da li tako bude sa svima koji su isli. No, Bog zna sve.
Kad sam, kao dijete, pitao neuku babu gdje je Bog, odgovorila mi je: "Tamo gdje se pomene".
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 06.09.15 21:54
Max Blitz (citat):
Ne bih se uopce slozio da je Medjugorje podvala fratara, jos manje "kardinala" ili pak Svete Stolice.
Medjugorje je sudeci po dokumentaciji nadlezne Biskupije podvala odredjenih duhovnih sila koje se predstavljaju na razne nacine pa i angelima svjetla.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 06.09.15 21:56
Ok, mogu vjerovat jedino da se meni osobno Gospa ukaže, pa je evo ovom prilikom pozivam da to učini kad ulovi malo vremena. Čist sam od svih vrsta stimulansa, pa će bit vjerodostojno ukazanje.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 06.09.15 21:57
Max Blitz (citat):
Ok, mogu vjerovat jedino da se meni osobno Gospa ukaže, pa je evo ovom prilikom pozivam da to učini kad ulovi malo vremena. Čist sam od svih vrsta stimulansa, pa će bit vjerodostojno ukazanje.
Nemoj se sprdat s time!
gerard ford Podporučnik
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 06.09.15 22:03
VBČ (citat):
Max Blitz (citat):
Ne bih se uopce slozio da je Medjugorje podvala fratara, jos manje "kardinala" ili pak Svete Stolice.
Medjugorje je sudeci po dokumentaciji nadlezne Biskupije podvala odredjenih duhovnih sila koje se predstavljaju na razne nacine pa i angelima svjetla.
..već smo podosta i konstruktivno diskutirali o tim stvarima i mišljenja nam se razilaze. Do sada u svom životu nisam spoznao da određene negativne duhovne sile pozivaju na ispovijed,molitvu,pokoru dakle potpuno duhovne sfere dobra,kojima se barem sudeći po porukama i ratovi mogu zaustaviti.U Međugorju se po mom mišljenju događa duhovna obnova svijeta toliko potrebna za vrijeme i događaje koji su nam već tu na pragu.To mislim od prvih događanja u tom malom Hercegovačkom mjestu.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 06.09.15 22:05
VBČ (citat):
Nemoj se sprdat s time!
Ne sprdam se nego sam se našalio, a budući da nije zabranjeno hrvatskim zakonima (ni jedno ni drugo) u ovom slučaju, sve je u redu.
Jednostavno bi mi bilo potrebno osobno iskustvo (ne šalim se i ne sprdam), a kleru (tj. ljudima koju obnašaju te dužnosti) ne vjerujem ništa.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 07.09.15 23:20
Katolici bi trebali biti vrlo pozorni pri davanju povjerenja vizijama i porukama prije nego što ih Crkva odobri. Đavao je podigao brojne lažne mističare zadnjih godina. Ljudi pitaju: „Zašto bi đavao bio iza objave koja potiče ljude na molitvu i pokoru? Time bi bio razdijeljen u samome sebi.“ Umjesno pitanje. Zašto bi on to radio?
Odgovor – Iz brojnih razloga: kako bi odvukao ljude od istinitih privatnih objava; kako bi ih odveo u prakse koje Bog kao takve ne blagoslivlja; kako bi potpuno uništio ugled privatnih objava; kako bi uzrokovao razočaranje i čak krizu vjere kada se vidjelac kasnije jasno iskaže lažnim, i, najgore od svega, kako bi suptilno odveo neke ljude iz Crkve u potpunosti. Đavao je voljan izgubiti puno, ako može dobiti dugoročno.
Đavao se raduje kada katolici odbace iskušane i istinske načine duhovnoga rasta kako bi trčali za izvanrednim i neodobrenim. Crkva je krajnje pozorna prije odobrenja privatne objave, jer zna da „sam se Sotona prerušuje u anđela svjetla“ (2 Kor 11,14). Ona mora izbjeći i lakovjernost i neutemeljeni skepticizam. „Duha ne trnite, proroštava ne prezirite! Sve provjeravajte,“ određuje sv. Pavao (1 Sol 5,19-21). A sv. Ivan upozorava, „Ljubljeni, ne vjerujte svakom duhu, nego provjeravajte duhove jesu li od Boga“ (1 Iv 4,1). Neke je duhove sasvim lako razlikovati, druge vrlo teško. Svećenici na poseban način moraju biti primjeri razboritosti i poslušnosti na ovom području.
Što đavli mogu i ne mogu učiniti?
Đavli ne mogu učiniti sljedeće: 1.Proizvesti bilo kakvu vrstu istinski nadnaravnoga fenomena. 2. Stvoriti tvar, jer samo Bog može stvarati. 3. Vratiti mrtvaca u život, iako mogu proizvesti obmanu da to čine. 4. Istinski prorokovati, jer samo Bog zna apsolutno budućnost, i oni kojima On odabere objaviti njezin dio. Međutim, inteligentna đavolska slutnja o budućnosti može se pukim smrtnicima učiniti kao proročanstvo. 5. Poznavati tajne uma i srca neke osobe. Međutim, njihova oštroumna inteligencija i promatranje može im omogućiti da zaključe mnoge stvari o osobi.
Ali đavli mogu učiniti sljedeće: 1. Proizvesti tjelesne ili imaginarne vizije. 2. Falsificirati ekstazu. 3. U hipu izliječiti bolest uzrokovanu đavolskim utjecajem. 4. Proizvesti stigme. 5. Glumiti čuda i fenomene levitacije i bilokacije 6. Pričiniti da ljudi ili predmeti nestaju utječući na nečiji vid ili viđenje. 7. Uzrokovati da netko čuje zvukove ili glasove. 8. Uzrokovati da netko govori u jezicima. 9. Izreći činjenicu koja je skrivena ili udaljena.
Naslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE 08.09.15 1:28
Postoje na svijetu mnogi ljudi koji imaju dar razlikovanja duhova i mnogi od njih su tamo i bili,ali za spoznati istinu uvijek su važni plodovi. Jedan od brojnih plodova Međugorja jest i ovo... [You must be registered and logged in to see this link.] ..tolika duhovna zvanja širom svijeta nastala na plodovima Međugorja nemogu biti djelo zloga kao i intezivan,gotovo nezapamćen sakaramentalni život vjernika.. Apostoli su liječili u ime Isusa Krista i u isto to ime događaju se mnoga ozdravljenja u tom mjestu, Dakle Njega se zaziva,njega se štuje i u Njegovo ime se čini liturgijski i na druge načine. Pričakaj mo šta će se tamo dalje događati