FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

VJERA I VJERSKE LITURGIJE

Go down 
+35
ZAGORAC
Lala Basaid
Dinko
hadzija68
Jozo Trklja
Mostarac
mirko bratuš
semsudin
pukovnik
BEOGRAD
pera84
Zemce
Srdjan Radovanov
PORUCNIK
013gonzo
alexandar
gerard ford
Zoran Francuski
Mandarin Stari
lili hop
vladimir
bojnik
Matrix
SveJug
Stazio
VBČ
purger
KIKIRIKI
Marduk
dinosaurus
East&West
dpuric
Max Blitz
milutins
lacoš
39 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4 ... 11 ... 20  Next
AutorPoruka
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

BROJ POSTOVA: : 4064
ČLAN OD: : 2013-10-10
M(j)esto Beograd

VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime11.08.15 19:24

Đurđevi Stupovi u Rasu — Zadužbina kralja Stefana Nemanje (1171

[You must be registered and logged in to see this image.]

[You must be registered and logged in to see this link.]
Na vrh Go down
bojnik
Poručnik
Poručnik
bojnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2745
ČLAN OD: : 2012-11-13
DOB : 59
M(j)esto Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime11.08.15 20:30

dinosaurus (citat):
dosta dugo se to zdanje obnavlja, cca 40 godina. Ako je pod UNESCO-vom zaštitom što se ne traže pare za završetak radova?

Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime11.08.15 21:48

bojnik (citat):
dinosaurus (citat):
dosta dugo se to zdanje obnavlja, cca 40 godina. Ako je pod UNESCO-vom zaštitom što se ne traže pare za završetak radova?

Razloga verovatno ima više...ovo je možda bio jedan..

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime13.08.15 3:00

gerard ford (citat):
Lijepo je u Međugorju pogotovo ovih dana kada traje Mladi fest ,skup mladosti iz cijelog svijeta uz molitvu i pjesmu.

Navališe mladi sa Zrća... Razz
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime14.08.15 20:39

Manastir Studenica

Прстен краља Стефана Првовенчаног, рађен у златном филиграну, изузетан је пример мушког накита с краја XII и почетка XIII века. Краљ је сахрањен с њим а данас се чува у Студеничкој ризници.

Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
BROJ POSTOVA: : 4561
ČLAN OD: : 2011-06-23

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime15.08.15 10:47

bojnik (citat):
dinosaurus (citat):

Traziti ne znaci i dobiti.....
" U se i u svoje kljuse ...." znas kako se kaze. Inace istorijske prilike su bile takve da je nekoliko puta manastir paljen i rusen , a cak puna 3 veka je bio bez monaha!!!
Od kraja proslog veka ponovo je oziveo dolaskom nekoliko monaha....
Na vrh Go down
vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8085
ČLAN OD: : 2011-01-25

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime15.08.15 15:25

na liturgije ne idem, isao sam jednom ove ili prosle godine jer deca imaju veronauku u skoli pa sam I njih poveo, ustvari ona su povela mene. to je dugo trajalo a gotovo nista nisam ni razumeo o cemu se radi.
Na vrh Go down
013gonzo
Podporučnik
Podporučnik
013gonzo

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1958
ČLAN OD: : 2014-08-16
DOB : 73
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime16.08.15 15:23

Nije priroda u mom kraju pa mi ova tema najviše priliči ovoj priči  bounce

Namenski sam otišao u posetu manastiru Svetog Hristifora i evo priče a posle nje i slike jedna iz niovina a ostale moje.

Manastir Svetog Hristifora, vekovima zarastao u šikaru, ponovo je svetinja u Mislođinu pokraj Obrenovca. 
Mati Justina stigla je iz Kanade, tri i po godine sakupljala papire, a za četiri meseca sazidala crkv
koja bi krajem godine trebalo da bude osveštana.

BOG čoveka vodi ka cilju neobičnim putevima, a ako ima vere ništa nije nemoguće, govori mati Justina, igumanija 
i jedina monahinja manastira Svetog Hristifora, zadužbine kralja Dragutina iz 13. veka, u Mislođinu.

Interesantno za crkvu u ovom manastiru je (a to me i privuklo) što nije sazidana na temeljima stare crkve, već 
oko temelja. Mislim da je po tome jedinstvena u tako da se u kripti pored prostorije sa zemnim ostacima monaha 
sahranjenih u 16. veku nalaze i temelji crkve.
Još jedna interesantna stvar možda i novotarija, u podu sadašnje crkve su dva staklena prozora / ploče kroz koje 
se vide temelji / ostaci stare crkve. Veoma upečatljivo pogotovo kada se upale svetal i svetli kripta.

Putokaz ali naša nebriga samo sa Obrenovačke strane. Kada dolazite iz bgd nema nikakvog znaka
Crkva spoljni izgled. Donji deo betonski je u stvari temelj crkve oko temelja stare.
Ulaz u temelje / staru crkvu sa južne strane
Krst sa oltarom
levi i desni pogled temelja sa severne strane
[You must be registered and logged in to see this image.] [You must be registered and logged in to see this image.]
Igumanija Justina snimljena u kripti 

Koga interesuje neka pošalje emajliranu adresu u PP za slike u normalnj veličini rezoluciji

dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime19.08.15 11:36

Sveta Gora...Manastir Hilandar

Sveta Gora...

Na vrh Go down
vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime19.08.15 20:46

tema je vera I verske liturgije a ne manastiri. mene zivo zanima sta covek tu moze pametno da cuje. kad vidim da crkveni velikodostojnici voze luksuzne automobile I da zive u raskosu nekako to sto propovedaju ovom narodu mi ne pije vodu. mene bi bilo sramota da sam svesteno lice , vozim Mercedes I uzimam novac od onih koji nemaju hleba da jedu. 100eur za sahranu, 70eur za krstenje. ja imam troje dece ,znaci za krstenje popu treba da dam 210eur za  jedan sat posla. meni je to van pameti.
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime19.08.15 21:43

Predpostavljam da su Manastiri u skladu sa temom,ako nisu ili ako nekoga vredjaju....moderatori mogu slobodno arhivirati..
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1636
ČLAN OD: : 2014-03-12
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime20.08.15 12:32

Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP
Forumska Spomenica 2009 FS
BROJ POSTOVA: : 15071
ČLAN OD: : 2009-05-01

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime24.08.15 21:46

vladimir (citat):
na liturgije ne idem, isao sam jednom ove ili prosle godine jer deca imaju veronauku u skoli pa sam I njih poveo, ustvari ona su povela mene. to je dugo trajalo a gotovo nista nisam ni razumeo o cemu se radi.

Very Happy
Na vrh Go down
https://jna-sfrj.forumbo.net
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime25.08.15 0:50

Vladimire a kako i da razumes , ako nemas osnovni pojam o sustini i samom cinu liturgije. 

Iskonski i tradicionalno , Sv.Liturgija  je najvaznije bogosluzenje u hriscanstvu.
U Pravoslavlju sada , sluze se dve Liturgije. Prva zove se Liturgija Sv. Vasilija Velikog i Jovana Zlatoustog, a druga  Sv. Grigorija Dvojeslova.
Prva je jos od vremena apostolskog, kao Sv. apostola Jakova , skratio ju je  Sv. Jovan Zlatousti , i od njevog doba u Pravoslavnoj crkvi nije skracivana, osim sto su neki obredi , pa i pesme i molitve dodati.

Svakako da je teska za "razumeti" , pa stoga i takav utisak kod tebe. Vekovima ista napisana u 4. veku ,  govori o necemu i ima znacenje koje  ti ocito ne poznajes.
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime30.08.15 21:15

Vladimire, moguće da si morao napustiti liturgiju nakon završetka liturgije oglašenih.
A ako nisi znao, nije strašno. Drugi put obrati pažnju.
Na vrh Go down
vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime30.08.15 23:20

ja verujem da je bog  jedan.  I pred bogom smo svi isti. bilo da smo pravoslavci,katolici , muslimani ili neke druge vere. to sto smo razlicite vere ne cinini nas I razlicitim ljudima.
Na vrh Go down
alexandar
Kapetan I klase
Kapetan I klase

JM10 JM

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime30.08.15 23:56

vladimir (citat):
ja verujem da je bog  jedan.  I pred bogom smo svi isti. bilo da smo pravoslavci,katolici , muslimani ili neke druge vere. to sto smo razlicite vere ne cinini nas I razlicitim ljudima.

Ja ne razmisljam o tome da li je jedan, jer verujem samo da je Bog...... Veliki!
Evo i zanimljive pouke....
ВЕЛИКИ ЈЕ БОГ,
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 10461
ČLAN OD: : 2014-08-01
DOB : 62
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime31.08.15 0:21

vladimir (citat):
Bog jeste jedan! I Njemu nije vazno na koji nacin mu se molimo... Cak ni to da li mu se molimo (licno razmisljanje), jer njemu nasa molitva nije potrebna. Molitva je potrebna nama, grijesnicima, da bar, u trenuitku dok mu me molimo ne mislimo i smisljamo zla koja cemo nanijeti svojemu bliznjemu.
Kad nam se bude "sudilo" pred Njegovim prijesstolom, nece nas pitati na koji nacin smo mu se obracali, neko sta smo dobro ili lose ucinili drugim ljudima, drugim zivim bicima, prirodi...
Licno, ne priznajem posrednika izmedju mene i Njega jedinog i samo se Njemu obracam, doduse , najcesce - kad mi je tesko. Nije mi bitno ko u religijskoj hijerarhiji ima koju titulu, ali znam da je to covjek od krvi i mesa i samim tim sto je rodjen - grijesan je. Mogu da postujem nekog zbog raznih  razloga, ukljucujuci zbog njegovog sluzenja covjecanstvu (kao pok patrijarh Pavle, ili majka Tereza), ali, po mom misljenju, oni su svojim zivotima zasluzili da budu na onom svijetu blizu Isau a.s. (Isusu), ali se necu moliti njima, nego Jedinom Svemogucem Stvoritelju svega sto postoji.

Srdjan Radovanov
Vodnik
Vodnik

BROJ POSTOVA: : 432
ČLAN OD: : 2013-12-16

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime31.08.15 7:12

PORUCNIK (citat):
vladimir (citat):
Bog jeste jedan! I Njemu nije vazno na koji nacin mu se molimo... Cak ni to da li mu se molimo (licno razmisljanje), jer njemu nasa molitva nije potrebna. Molitva je potrebna nama, grijesnicima, da bar, u trenuitku dok mu me molimo ne mislimo i smisljamo zla koja cemo nanijeti svojemu bliznjemu.
Kad nam se bude "sudilo" pred Njegovim prijesstolom, nece nas pitati na koji nacin smo mu se obracali, neko sta smo dobro ili lose ucinili drugim ljudima, drugim zivim bicima, prirodi...
Licno, ne priznajem posrednika izmedju mene i Njega jedinog i samo se Njemu obracam, doduse , najcesce - kad mi je tesko. Nije mi bitno ko u religijskoj hijerarhiji ima koju titulu, ali znam da je to covjek od krvi i mesa i samim tim sto je rodjen - grijesan je. Mogu da postujem nekog zbog raznih  razloga, ukljucujuci zbog njegovog sluzenja covjecanstvu (kao pok patrijarh Pavle, ili majka Tereza), ali, po mom misljenju, oni su svojim zivotima zasluzili da budu na onom svijetu blizu Isau a.s. (Isusu), ali se necu moliti njima, nego Jedinom Svemogucem Stvoritelju svega sto postoji.

Ova boldovana rečenica me je uplašila na neki način, jer to je moja misao, ististav, od reči do reči, moji prijatelji to vrlo dobro znaju. Toliko identično mišljenje da postoji ... Smile
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime31.08.15 22:11

Ne znam spada li egzorcizam u vjerske liturgije, ali eto da i to znate....

Max Blitz: komentar modifikovan dana: 31.08.15 22:16; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime31.08.15 22:15

Max Blitz (citat):

Ne znam spada li egzorcizam u vjerske liturgije, ali eto da i to znate....

Egzorcizam ne spada u liturgije, ali spada u teologiju.
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime31.08.15 22:40

Egzorcizam je oslobođenje od vlasti sotone,šejtana ili zloduha.

i od viška pive ,Ožujske pogotovo.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime31.08.15 23:05

gerard ford (citat):
Egzorcizam je oslobođenje od vlasti sotone,šejtana ili zloduha.
...i od viška pive, Ožujske pogotovo.

Fala što se brineš, nemam s tim problema.... a ...  baš bih popio koju ovu, nadam se da ću imat priliku...  Wink

Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime01.09.15 0:16

..prije pakla ti netko zavrti  ova u kurblu   i promijeni barem jedan od ova tri brojčeka. Smile

..žal mi te ,ipak.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime01.09.15 0:35

gerard ford (citat):
..žal mi te ,ipak.

Shocked

Nemoj molim te.....  Smile
Malo me stisle godine ipak (malo), proživio sam jedno 25 god vani.... po klubovima.... divota...I love you
Teže je sad držat taj tempo... naglasak je na tempo...
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime02.09.15 14:49

Sve je to dobro poznato, ali ima i dodatnu težinu ako je od Krleže........ ipak, tiče se Crkve, a ne vjere...

Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime02.09.15 16:44

Max Blitz (citat):

Sve je to dobro poznato, ali ima i dodatnu težinu ako je od Krleže........ ipak, tiče se Crkve, a ne vjere...

Dobro, Krleza svoja razmisljanja iznosi sa ateistickog stanovista i materijalistickim pristupom analizira vjernike, a ne vjeru.
Svaki teolog bilo koje religije mogao bi da mu odgovori kao Zekir Naik:

Fotka iz "Novi Horizonti"

gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime03.09.15 0:29

Max Blitz (citat):

..Veliki  Tin  je nazvao Krležu jednom  na nekom neformalnom posljeratnom druženju  zastavom svih boja ,nakon što ga je ovaj uljudno Glembajevski  pozdravio i pitao kako je vino svih okusa.
Na vrh Go down
013gonzo
Podporučnik
Podporučnik
013gonzo

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime05.09.15 17:18

gerard ford (citat):
Max Blitz (citat):

..Veliki  Tin  je nazvao Krležu jednom  na nekom neformalnom posljeratnom druženju  zastavom svih boja ,nakon što ga je ovaj uljudno Glembajevski  pozdravio i pitao kako je vino svih okusa.
Uvek sam tvrdio da su pod?ebavanja velikih ljudi najzanimljivija štiva za čitanje, smejanje i primenjivanje !  bounce 
Plusič je zato sledio...

Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime05.09.15 17:38

013gonzo (citat):
Uvek sam tvrdio da su pod?ebavanja velikih ljudi najzanimljivija štiva za čitanje, smejanje i primenjivanje !

Nisam Krležu ni najmanje ovako shvatio u ovom slučaju.

Osim ako misliš da istinom pod*ebava??
Na vrh Go down
013gonzo
Podporučnik
Podporučnik
013gonzo

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime05.09.15 17:50

Pa normalno da sam tako napisao zato što tako i mislim.  bounce
Moj teča je bio VELIKI novinar u ONOJ Politici i imao sam prilike,
sa njim da čujem "razgovore" velikih imena u slobodno kafansko
poslepodevno vreme (pre dolivanja na crtu).
A kako sam od 1971 do 75' bio statista u Ateljeu 212, imao sam i sam prilike
da učestvujem (više kao slušalac) u razgovorima glumaca i glumčina 
(i ženski i muški rod).....

Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime05.09.15 18:05

013gonzo (citat):
Moj teča je bio VELIKI novinar u ONOJ Politici i imao sam prilike,
sa njim da čujem "razgovore" velikih imena u slobodno kafansko
poslepodevno vreme (pre dolivanja na crtu).

Kafanska priča uz alkohol je jedno, a citati iz djela drugo.

Još nisam shvatio na što si mislio (od to dvoje) u pretposljednjem postu.
Na vrh Go down
East&West
Poručnik
Poručnik
East&West

Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka Prva Petol(j)etka
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2558
ČLAN OD: : 2012-11-06
DOB : 68
M(j)esto BG

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime05.09.15 18:11

Max Blitz (citat):

Još nisam shvatio na što si mislio (od to dvoje) u pretposljednjem postu.

Koji ti je andrak? gonzo komentariše "razgovore" Krleže i Tina što ih je opisao Gerard ford.

I toga je među poznatima uvek bilo i biće i treba da bude, pa i oni su samo ljudi.

Poručnik
Poručnik
East&West

Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka Prva Petol(j)etka
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2558
ČLAN OD: : 2012-11-06
DOB : 68
M(j)esto BG

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime05.09.15 18:15

013gonzo (citat):

A kako sam od 1971 do 75' bio statista u Ateljeu 212, imao sam i sam prilike
da učestvujem (više kao slušalac) u razgovorima glumaca i glumčina 
(i ženski i muški rod).....

Jesi li bar hvatao zabeleške, pa da gustiramo- otvorimo novu temu. Wink

Poručnik
Poručnik
bojnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2745
ČLAN OD: : 2012-11-13
DOB : 59
M(j)esto Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime05.09.15 19:14

Ah Krleža,
što da se kaže,
a da se ne slaže.

Zar velikome Tinu
ti da rijeći hinu

Bolje i od vina
pa i uz Tina
Bez tebe
mi je milina

PS. Miroslave i u školi za lektiru si mi bio mrzak, za razliku od Tina.

Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime06.09.15 0:43

Tina svi vole i svi pamte zbog njegove jednostavnosti i bogom danog smisla za prepoznati i opisati stvarnost.

U Sarajevu je dok je tamo živio  tražio stan i nisu mu dali pa im je rekao: “Dok sam živ ne date mi ni stan, a kad umrem dat ćete mi cijelu ulicu.”

[You must be registered and logged in to see this image.] Mjesto i vrijeme kada je ovaj snimak načinjen označio je Tin svojom rukom, a to je ujedno godina u kojoj je napisao i priredio za štampu dvije pjesničke zbirke koje nisu objavljene
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime06.09.15 16:23

“Pravo da vam kažem, jeste, znatno je pao i promet i broj hodočasnika. Ali, mislim da je to zbog ekonomske krize. Osim toga, ovo traje 30 godina i stalno su ista lica. Mislim da je ljudima sve ovo malo i dosadilo”, kaže.

Na vrh Go down
vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime06.09.15 16:39

za sve ove godine zivota nisam video da neko u pravoslavnoj crkvi  kleci I moli se bogu. prvo je to uradio svestenik  a onda I svi ostali sem mene. bilo mi neprijatno
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime06.09.15 17:52

Max Blitz (citat):

“Pravo da vam kažem, jeste, znatno je pao i promet i broj hodočasnika. Ali, mislim da je to zbog ekonomske krize. Osim toga, ovo traje 30 godina i stalno su ista lica. Mislim da je ljudima sve ovo malo i dosadilo”, kaže.

Max očekujemo tvoj komentar.

Pročitao sam članak na Indexu i izdvojit ću samo jednu rečenicu..

“Što je s Božje strane, to čovjek ne može uništiti'“, rezonira Ivan.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime06.09.15 18:06

gerard ford (citat):
Max očekujemo tvoj komentar.

Mene ovo zapravo ne zanima, zadnja mi je rupa na svirali.
Nit' sam tamo bio niti ću ić.

Nego se samo mogu čudit kako netko može vjerovat u autentičnost 40.000 ukazanja u Međugorju.
Iz svemira se vidi koliko je tu puno muljaži i koječega, a tko želi u SVE to vjerovat, a šta mu ja mogu, nek' vjeruje...
Meni ovo prvenstveno nije za ozbiljne, razumne, pa i obrazovane ljude, već za neuk priprost narod (koji ne mora bit loš), nego puši gluposti. Ili za one u velikim zdravstvenim ili drugim problemima, pa traže spas pod svaku cijenu.

Fala bogu da je država sekularna, ajme da nije.
S druge strane pak, da Papa ima i svjetovnu vlast, možda bi stvarno i mogao uvest reda, pa ne bi ni to bilo loše.

Ovdje bi bilo ozbiljnog posla za više državnih službi, a prekršajnih i kaznenih prijava bi trebalo bit zaista poprilično.
Ali to bi bile komunjarske podvale, jel' da?
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime06.09.15 19:30

Vidim da te ne zanima,evo rezultata znanstvenih analiza nad tkz. vidiocima u Međugorju koje su radili ,, ozbiljni ,razumni pa  i obrazovani ljudi,,za neuk i priprost narod bounce.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime06.09.15 21:07

Neću se vrtit s tobom u krug, već sam spominjao placebo koji nije sporan.
Mogao bi se i na to primijenit, a ovim metodama iz članka je već bilo dokazivano postojanje duhova i sličnog okultnog.

Međugorje je podvala hercegovačkih fratara bivšem režimu, ne bih čak rekao da je naredba o tome došla iz Vatikana, možda je koji konzervativni kardinal imao prste u tome, a najmanje mislim da je papa Ivan Pavao II imao veze s tom idejom.
Ali tko bi znao, možda će se i tome jednog dana saznat istina.
Na vrh Go down
PORUCNIK
Pukovnik
Pukovnik

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Bijelo Polje

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime06.09.15 21:36

Max Blitz (citat):
Neću se vrtit s tobom u krug, već sam spominjao placebo koji nije sporan.

Međugorje je podvala hercegovačkih fratara bivšem režimu, ne bih čak rekao da je naredba o tome došla iz Vatikana, možda je koji konzervativni kardinal imao prste u tome, a najmanje mislim da je papa Ivan Pavao II imao veze s tom idejom.
U svakom slucaju, kad se dobri ljudi sa dobrim mislima i zeljama skupe na jednom mjestu je dobro. Vjera (i autosugestija) su vrlo mocan lijek za mnoge bolesti. Kao sto zagrljaj moze biti jak sedativ. I to sto neki, pruzajuci usluge ljudima koji dolaze, nesto zarade i nije grijeh. Grijeh je ako im naplacuju mnogo vise nego sto vrijedi pruzena usluga.

Ljudi idu u banje i druga lijecilista za lijecenje tijela. Ako smatraju da ce na nekom mjestu i duhovno ojacati, sto ne bi otisli? Muslimanima je preporuceno, ako su u mogucnosti, da bar jednom u zivotu odu na hadz na Cabu. Ali, to ih obavezuje da u ostatku zivota jos manje grijese, jos vise vole i budu jos vise milostivi, dakle - da budu jos bolji ljudi. Sad, pitanje je da li tako bude sa svima koji su isli. No, Bog zna sve.

Kad sam, kao dijete, pitao neuku babu gdje je Bog, odgovorila mi je: "Tamo gdje se pomene".

VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime06.09.15 21:54

Max Blitz (citat):

Ne bih se uopce slozio da je Medjugorje podvala fratara, jos manje "kardinala" ili pak Svete Stolice.

Medjugorje je sudeci po dokumentaciji nadlezne Biskupije podvala odredjenih duhovnih sila
koje se predstavljaju na razne nacine pa i angelima svjetla.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime06.09.15 21:56

Ok, mogu vjerovat jedino da se meni osobno Gospa ukaže, pa je evo ovom prilikom pozivam da to učini kad ulovi malo vremena.
Čist sam od svih vrsta stimulansa, pa će bit vjerodostojno ukazanje. Smile
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime06.09.15 21:57

Max Blitz (citat):

Ok, mogu vjerovat jedino da se meni osobno Gospa ukaže, pa je evo ovom prilikom pozivam da to učini kad ulovi malo vremena.
Čist sam od svih vrsta stimulansa, pa će bit vjerodostojno ukazanje. Smile

Nemoj se sprdat s time!
Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime06.09.15 22:03

VBČ (citat):
Max Blitz (citat):

Ne bih se uopce slozio da je Medjugorje podvala fratara, jos manje "kardinala" ili pak Svete Stolice.

Medjugorje je sudeci po dokumentaciji nadlezne Biskupije podvala odredjenih duhovnih sila
koje se predstavljaju na razne nacine pa i angelima svjetla.
..već smo podosta i konstruktivno  diskutirali o tim stvarima i mišljenja nam se razilaze.
Do sada u svom životu nisam spoznao da određene negativne duhovne sile pozivaju na ispovijed,molitvu,pokoru dakle potpuno duhovne sfere dobra,kojima se barem sudeći po porukama i ratovi mogu zaustaviti.U Međugorju se po mom mišljenju  događa duhovna obnova svijeta  toliko potrebna za vrijeme i događaje  koji su  nam  već tu  na pragu.To mislim od prvih događanja u tom malom Hercegovačkom mjestu.
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime06.09.15 22:05

VBČ (citat):
Nemoj se sprdat s time!

Ne sprdam se nego sam se našalio, a budući da nije zabranjeno hrvatskim zakonima (ni jedno ni drugo) u ovom slučaju, sve je u redu.

Jednostavno bi mi bilo potrebno osobno iskustvo (ne šalim se i ne sprdam), a kleru (tj. ljudima koju obnašaju te dužnosti)  ne vjerujem ništa.
Na vrh Go down
VBČ
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL
VBČ

Veteran Foruma SP

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime07.09.15 23:20

Katolici bi trebali biti vrlo pozorni pri davanju povjerenja vizijama i porukama prije nego što ih Crkva odobri. Đavao je podigao brojne lažne mističare zadnjih godina. Ljudi pitaju: „Zašto bi đavao bio iza objave koja potiče ljude na molitvu i pokoru? Time bi bio razdijeljen u samome sebi.“ Umjesno pitanje. Zašto bi on to radio?

Odgovor – Iz brojnih razloga: kako bi odvukao ljude od istinitih privatnih objava; kako bi ih odveo u prakse koje Bog kao takve ne blagoslivlja; kako bi potpuno uništio ugled privatnih objava; kako bi uzrokovao razočaranje i čak krizu vjere kada se vidjelac kasnije jasno iskaže lažnim, i, najgore od svega, kako bi suptilno odveo neke ljude iz Crkve u potpunosti. Đavao je voljan izgubiti puno, ako može dobiti dugoročno.

Đavao se raduje kada katolici odbace iskušane i istinske načine duhovnoga rasta kako bi trčali za izvanrednim i neodobrenim. Crkva je krajnje pozorna prije odobrenja privatne objave, jer zna da „sam se Sotona prerušuje u anđela svjetla“ (2 Kor 11,14). Ona mora izbjeći i lakovjernost i neutemeljeni skepticizam. „Duha ne trnite, proroštava ne prezirite! Sve provjeravajte,“ određuje sv. Pavao (1 Sol 5,19-21). A sv. Ivan upozorava, „Ljubljeni, ne vjerujte svakom duhu, nego provjeravajte duhove jesu li od Boga“ (1 Iv 4,1). Neke je duhove sasvim lako razlikovati, druge vrlo teško. Svećenici na poseban način moraju biti primjeri razboritosti i poslušnosti na ovom području.

Što đavli mogu i ne mogu učiniti?

Đavli ne mogu učiniti sljedeće:
1.Proizvesti bilo kakvu vrstu istinski nadnaravnoga fenomena.
2. Stvoriti tvar, jer samo Bog može stvarati.
3. Vratiti mrtvaca u život, iako mogu proizvesti obmanu da to čine.
4. Istinski prorokovati, jer samo Bog zna apsolutno budućnost, i oni kojima On odabere objaviti njezin dio. Međutim, inteligentna đavolska slutnja o budućnosti može se pukim smrtnicima učiniti kao proročanstvo.
5. Poznavati tajne uma i srca neke osobe. Međutim, njihova oštroumna inteligencija i promatranje može im omogućiti da zaključe mnoge stvari o osobi.

Ali đavli mogu učiniti sljedeće:
1. Proizvesti tjelesne ili imaginarne vizije.
2. Falsificirati ekstazu.
3. U hipu izliječiti bolest uzrokovanu đavolskim utjecajem.
4. Proizvesti stigme.
5. Glumiti čuda i fenomene levitacije i bilokacije
6. Pričiniti da ljudi ili predmeti nestaju utječući na nečiji vid ili viđenje.
7. Uzrokovati da netko čuje zvukove ili glasove.
8. Uzrokovati da netko govori u jezicima.
9. Izreći činjenicu koja je skrivena ili udaljena.

Na vrh Go down
gerard ford
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Jaska

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime08.09.15 1:28

Postoje na svijetu mnogi ljudi koji imaju dar razlikovanja duhova i mnogi od njih su tamo i  bili,ali za spoznati istinu uvijek su važni plodovi.
Jedan od  brojnih plodova Međugorja jest i ovo...
..tolika duhovna zvanja širom svijeta nastala na plodovima Međugorja nemogu biti djelo zloga kao i intezivan,gotovo nezapamćen  sakaramentalni život vjernika..
Apostoli su liječili u ime Isusa Krista i u isto to ime događaju se mnoga ozdravljenja u tom mjestu,
Dakle Njega se zaziva,njega se štuje i u Njegovo ime se čini  liturgijski i na druge načine.
Pričakaj mo šta će se tamo  dalje događati
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: VJERA I VJERSKE LITURGIJE   VJERA I VJERSKE LITURGIJE - Page 3 Icon_minitime

Na vrh Go down

VJERA I VJERSKE LITURGIJE
Na vrh 
Stranica 3/20Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4 ... 11 ... 20  Next
 Similar topics
-
» VJERA I VJERSKE LITURGIJE
» Vjera i JNA
» Vjera i financije
» Vjerske usluge
» Primjer vjerske tolerancije