FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Forum bi imao pred sobom i to ženski......mlađahni......[You must be registered and logged in to see this image.]
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 24.06.14 22:20
Nesto pre neki dan preneh nekakvu pesmi iz neke vojnicke beleznice,a posto tu ima raznih vidova pesmica,pa da otvorim sledece poglavlje.Ono bese iz opusa -pesme devojci-a ovo sad da malo otvorim temu-seksi pesme-
-Nevesta se devojkama zali kada su je njeni udavali, poslusajte moje seje mile prve noci najteze su bile.
Prve noci kad legoh kraj muza noc mi bese od godine duza......
e dalje nesmem,uprava me posalje na odsustvo,i sad zavisi od raspolozenja dezurnog,pa moze da bude sedam dana,a moze i trajno.A ja nebih isao ni na vikend,dajte nekom drugom umesto mene
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 27.06.14 4:13
Max Blitz (citat):
Mjerenje kupaćeg kostima u ranm 1920-ima. Ako je kostim bio pre kratak, žena bi bila novčano kažnjena.
Ako ti pukne na kolenima valjda ti oproste kaznu zbog loseg materijala. Vidis Maks Hrvatska je u to vreme verovatno bila ispred ostatka sveta. Edward VIII se sa Wallise Simpson kupao go negde u Kornatima, sto je bila drzavna tajna veca od aerodroma Zeljava. Covek je bio nudista a voleo je i Jadran.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 27.06.14 4:37
BEOGRAD (citat):
Vidis Maks Hrvatska je u to vreme verovatno bila ispred ostatka sveta. Edward VIII se sa Wallise Simpson kupao go negde u Kornatima, sto je bila drzavna tajna veca od aerodroma Zeljava. Covek je bio nudista a voleo je i Jadran.
Da, Edward VIII je bio na našoj obali za vrijeme dok je bio kralj. Bio je na krstarenju koje je počelo 9.08.1936. u Šibeniku. Zna se da je njegova jahta viđena u Trogiru, Velebitskom kanalu, na Rabu, potom na Korčuli, u Dubrovniku. te na kraju odmora, 19.08. u Kotoru. Prilično je sigurno da su kralj i Wallis Simpson tijekom krstarenja posjetili i uvalu Telašćica na Dugom otoku gdje je jahta 'Nahlin' bila usidrena nekoliko dana, te sam arhipelag Kornata.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 28.06.14 12:17
Četni evidentičar (citat):
Moglo bi se nešto slično reči i za Libiju.
Afganistanska priča je ipak puno drugačija. Ne mogu se stvari promatrati samo u najnovijem uplitanju Amerikanaca svuda. Ako se samo tako gleda, krivo.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 28.06.14 12:36
East&West (citat):
Max Blitz (citat):
Afganistan 50-tih i 60-tih...
Kakve lepe slike !!
Na žalost, šta je taj narod posle proživeo i ako uopšte ima živih iz perioda prikazanog na slikama, nije im lako. Koja njih nostalgija trese
Mnogi ljudi ne znaju da je tako bilo u Afganistanu do sredine 70-tih. Točnije, zlatno doba je bio do 1973., kad je svrgnut kralj Zahir Šah. 1978. dolaze na vlast komunisti, a da bi se obračunali s njima i SSSR-om koji je kasnije intervenirao, Amerikanci iz Pakistana dovode ekstremne mudžahedine (iz kojih su nastali talibani), koji su do tada bili nepoznati u Afganistanu.
Interesantno, nedavno sam gledao film "Pärlor med svin" ili kako se i drugacije zove "Monte Negro" sa njim i dosta poznati Svedskih glumaca, snimljeno ovde u Svedsku. Reziser je poznati Dusan Makavejev. Zeljni malo humora i smeha? Obavezno pogledajte.
Meni je najviše briljirao u ulogi Petra Markova Jakovljeviča (Balkanski špijun) i naravno kao Djenka (Maratonci).
_________________ Audaces fortuna iuvat
Stazio Major
Medalja za VZ BROJ POSTOVA: : 5085 ČLAN OD: : 2012-11-24 DOB : 57 HN
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 09.07.14 12:37
Glumio je sa lakoćom i sjajno, baš kao i veliki broj onih sa kojima je radio. Filmovi i uloge koje je odigrao će ga ostaviti u dugom sjećanju ljubitelja filma i pozorišta.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 09.07.14 16:44
Vojnik Graničar (citat):
Test mentalne dobi. Možete se testirati ovdje.
Evo, klikao sam onako na brzinu kako su se pojavljivala pitanja, i rezultat: