FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
BROJ POSTOVA: : 508 ČLAN OD: : 2014-07-07 DOB : 61 Ljubljana
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 05.09.14 17:55
Četni evidentičar (citat):
A Komanči , Navajo i Arapaho indijanci su služili u američkoj vojsci i bili su u Thunderbird diviziji. Poglavica Komanča Quanah Parke
Svi su veliki indijaneri na kraju završili jadno i slično.
A do sada bjeli Amerikanci nisu se ni izvinili ni platili ili vratili zemlju
ianmarkk Vodnik I klase
BROJ POSTOVA: : 508 ČLAN OD: : 2014-07-07 DOB : 61 Ljubljana
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 05.09.14 18:04
Dosta puta Indijanci protestuju ovako sa zastavom obrnutom naopačke ili ju nose naopačke ušivenu na kaputu. [You must be registered and logged in to see this image.]
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Svastara 05.09.14 18:45
ianmarkk (citat):
A do sada bjeli Amerikanci nisu se ni izvinili ni platili ili vratili zemlju
Gadafi je imao takve ideje.
Isprika je bilo, a u nekim područjima se sad malo guraju za bit Indijanac jer otvaranje kockarnica npr., ima poreznih pogodnosti. Trebaš donijet potvrdu da imaš najmanje šesnaestinu indijanske krvi (DNK test), pa je to bilo dosta primamljivo. Govorim otprilike kako sam pročitao.
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Papirnata novčanica od 20 kuna na dnu mora. 07.09.14 10:30
ZAGORAC (citat):
Moj kolega po nekadašnjoj službi je izrazito ekološki osviješten, SVAKA MU ČAST!
I tako nakon što sam iz mora jedva izvukao gumu od kamiona. Vratio sam se u more. Dok sam plivao sa površine mora kroz masku sam gledao podmorje. U jednom trenutku negdje od obale oko 5-6 metara a na dubini od oko 5 metara vidim da se nešto miče. Zastao sam i gledam što je to. Zaronim do dna kad na dnu mora valovi ljuljaju novčanicu od 20 kuna. I tako ja nju uzmem i sa njom na površinu. Doplivam do obale i stavim je kod svojih stvari da se suši dok ja još mali otplivam. Kad sam završio sa kupanjem skupim stvari i otiđem kući.
Na današnji dan, pre 71 godinu, otac je Četnog evidentičara čekičem zakucao ekser u 100 taljanskih lira i pribio ih na drveni zid od štale.
Četni evidentičar sam to malo obeležje premjestio, pre 15 godina, kad se štala rušila, na drveni stabar od kučnog nadstreška.
Četni, lira je otišla kvragu,nemoj da ode i kuča
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Četni evidentičar Podporučnik
BROJ POSTOVA: : 1310 ČLAN OD: : 2014-01-18 DOB : 55 Tu i Tamo
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 08.09.14 12:03
lacoš (citat):
Na današnji dan, pre 71 godinu, otac je Četnog evidentičara čekičem zakucao ekser u 100 taljanskih lira i pribio ih na drveni zid od štale.
Četni evidentičar sam to malo obeležje premjestio, pre 15 godina, kad se štala rušila, na drveni stabar od kučnog nadstreška.
Četni, lira je otišla kvragu,nemoj da ode i kuča
Sve dok je zakucana, teško, da če se lira vratiti. Pa kako ništa nije vječno i kuča neče biti večna.
_________________ Audaces fortuna iuvat
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 08.09.14 13:57
Salam alejkum. Kamelom po Libijskoj pustinji. Četni ma vas rad.
Četni evidentičar: komentar modifikovan dana: 09.09.14 12:39; prepravljeno ukupno 1 puta
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 08.09.14 14:27
Salam alejkum. Kamelom po Libijskoj pustinji. Četni ma vas rad.
Četni mislim da su kamile iz Libije otišle poslije Gadafija.Nema više nikog da ih muze i pije mlijeko. Sad je u modi vožnja autom po pustinji. Dečki iz ISIDa su vodići
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: KALENDAR - Dogodilo se na današnji dan 08.09.14 17:48
Na današnji dan, pre 71 godinu, otac je Četnog evidentičara čekičem zakucao ekser u 100 taljanskih lira i pribio ih na drveni zid od štale. Četni evidentičar sam to malo obeležje premjestio, pre 15 godina, kad se štala rušila, na drveni stabar od kučnog nadstreška.
Četni Evidentičar. Je da ovo ne spada pod vojnu povijest ali te moram pitati. Mogao si nam otkriti zagonetku zašto je tvoj otac 1971 godine baš 100 lita zakucao sa "ekserom" na drveni zid štale. Koji je bio povod i zašto to nije na kuću u kojoj je živio nego na štalu.!?
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Gentlemen,s Club "MUMM" 08.09.14 20:35
Dobro došli u Split. Dobro došli u uvalu Bačvice. Dobro došli u Modus Pax d.o.o. Dobro došli u Gentlemen,s Club "MUMM" Sveo ostalo... Jadna vam majka kad uđete u taj klub. Ostali ste bez plaće samo što ste platili jednu turu pića.
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 08.09.14 20:52
Ajme majko...oli si ti to pija...za gospu blaženu????
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 08.09.14 20:59
Gringo (citat):
Ima je u tu cjenu i posebne usluge.
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: Gentlemen,s Club "MUMM" 08.09.14 21:10
Gringo (citat):
Na ovakav način otiđe lova. A dama kada bira piće neće faliti uzeti ono jeftino nego ono skupo.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 08.09.14 21:33
Vojnik Graničar (citat):
Na današnji dan, pre 71 godinu, otac je Četnog evidentičara čekičem zakucao ekser u 100 taljanskih lira i pribio ih na drveni zid od štale. Četni evidentičar sam to malo obeležje premjestio, pre 15 godina, kad se štala rušila, na drveni stabar od kučnog nadstreška.
Četni Evidentičar. Je da ovo ne spada pod vojnu povijest ali te moram pitati. Mogao si nam otkriti zagonetku zašto je tvoj otac 1971 godine baš 100 lita zakucao sa "ekserom" na drveni zid štale. Koji je bio povod i zašto to nije na kuću u kojoj je živio nego na štalu.!?Pa vojni
Pa vojnik graničaru bilo je to pre 71 godina znači tačno na 8. septembar 1943, kad je Italija kapitulirala, a ne 1971. Sjetio me na to bojnik, pa sam se nadovezao. Tako, da ide ovo pod vojnu povijest, a zakucao je na drveni zid od štale, kako u kuču samo nije mogao jer je kuča, koja još uvjek stoji, izgrađena sva od kamena.
Štala je bila sva iz drva, pa mu je to bilo očito najbliže. Tad je imao 14 godina i tako je obelježio kapitulacijo Italije. A, kad je meni to ispričao i pokazao mi tako zakucane lire, bilo mi je oko 10 godina. Ja sam na to skoro zaboravio. Ali pošto je pre 15 godina tetka, koji je pripalo imanje kanila rušiti štalu, prisjetio sam se toga i tad sam premjestio to kod sebe.
Tako, da povod je bio vojni, a dabome sad je to istorija i još taman na sam današnji dan.
Četni evidentičar: komentar modifikovan dana: 10.09.14 10:59; prepravljeno ukupno 1 puta
Vojnik Graničar Pukovnik
Naslov komentara: KALENDAR - Dogodilo se na današnji dan 08.09.14 23:00
Gledam ovu kovanicu Italijanskog novca koju je postavio Četni Evidentičar i vidim da je na njoj ovaj znak.
Zbog ovoga znaka kojeg je za svoj simbol uzeo ona budaletina Musolini u Splitu su komunisti i partizani srušili najljepšu i največi fontanu koja je izgledala ovako.
Radi se o tome da je na vrhu fontane jedan "čovječuljak" jednom rukom uz nogu pridržavao ovaj znak. Umjesto ako im je to toliko bolo oči, da taj dio uklone, ovi moji pametnjakovići su srušili čitavu fontanu. Naj kasnije taj znak nije izmislio Musolini već je to on preuzeo od drugih. Da ne prepisujem a ako nekoga zanima o tome može nešto pročitati ovdje.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 08.09.14 23:40
Vojnik Graničar (citat):
Gledam ovu kovanicu Italijanskog novca koju je postavio Četni Evidentičar i vidim da je na njoj ovaj znak.
Zbog ovoga znaka kojeg je za svoj simbol uzeo ona budaletina Musolini u Splitu su komunisti i partizani srušili najljepšu i največi fontanu koja je izgledala ovako.
Svaka čast vojnik graničaru ja toga nisam uočio. Ali poznajem ovaj simbol butarice od 10 leskovih palica i sikerice, koji su fašisti uzeli za svoj. Taj simbol potječe inače iz etruščanske dobi. Sikerica simbolizira vođu i njegovu snagu. 10 palica simbolizira 10 ljudi u loži, a trake zanče, da su povezani duhovno i materialno. U starom rimu simbol je izražavao snagu rimskih magistrata. Kasnije su ga za vrijeme francuske revolucije koristili kao simbol republikanizma. A taljanski fašisti su ga uzeli za državni simbol. I masoni su skloni upotrebi tog simbola. Taj simbol se pojavljuje u mnogo slučaja i danas. Predstavlja vlast. Zanimljivo, ima ga u u znački službe bezbednosti u Ukrajini.
Naslov komentara: svastara 09.09.14 0:01
Tako, da zbog samog tog simbola partizani verovatno niso srušili fontane.
Da su te jahali Talijani (fašisti, crnokošuljaši) ne bi ti nikakav drugi povod trebao.
A simbol jest vjerojatno bio povod, običan narod ne zna / nije znao dobro ove stvari (sa simbolima) iz povijesti.
Vjerojatno je neki mladi skojevac krenuo prvi, za njim ostali, tako to biva inače.
Tako da je priča s fontanom zbrojit jedan plus jedan.
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 09.09.14 7:23
Kupite pola kile svežeg Tita za 60 dinara !
Kompanija Agrovita Eco iz Podgorice, koja se bavi proizvodnjom zdrave hrane, ima među svojim proizvodima i hleb "Tito", koji je dobio naziv po nekadašnjem predsedniku SFRJ Josipu Brozu Titu
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 09.09.14 7:35
SveJug (citat):
Pa zar još uvijek u CG primaju dinare?
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 09.09.14 7:37
lacoš (citat):
SveJug (citat):
Pa zar još uvijek u CG primaju dinare?
Sve se radi, samo pare da se zarade.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 09.09.14 8:11
SveJug (citat):
Prijatelju,nemoj spominjati taj glagol kad je CG u pitanju
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 09.09.14 11:16
lacoš (citat):
SveJug (citat):
Prijatelju,nemoj spominjati taj glagol kad je CG u pitanju
Mislite da je pobjednik na takmicenju u ljencarenju sampion? Ma vraga! Koliko nas ima sto nam je bilo mucno da se prijavimo...
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 10.09.14 17:12
Kako je som upecao soma:
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 10.09.14 17:51
BEOGRAD (citat):
Kako je som upecao soma...
Jesam i ja sebe jednom, s udicom od parangala.
Za butni mišić, ušla je bila skoro skroz, na moru.
I ništa, malo razrezao kožu nožem, precvikao kliještima, izvadio, polio rakijom i bog te veselio.
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 10.09.14 19:03
A kakav je to ribić koji sebe bar jednom nije uhvatio.....lakše ga je istjerati vani ak samo nastaviš prema naprijed....ali boli......malo ...jako....a sad kaj sam sve prošo u životu to i nije bila bol.....
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Mikula 67 Podporučnik
VZ VZ JM JM PV Tehnička Služba BROJ POSTOVA: : 1546 ČLAN OD: : 2013-12-22 DOB : 57 Šabac
I tako ja šetam gradom. A onda sretnem tri vesele Francuskinje. One tri putuju. A onda su se dosjetile kako privući pažnju vozača. Željeni grad su ispisali flomasterom na stražnjoj strani nogu. Pola imena da jednoj nozi a pola na drugoj. Pa tko voli neka izvoli čitati.
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 14.09.14 18:21
Ak ne pogodi rubnik ....u međuvremenu......