FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Glazbeni pakao u gradu Splitu. Ukoliko želite pogledati kako to izgleda kroz 50-ak slika pogledajte ovdje.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 13.07.14 14:17
Vojnik Graničar (citat):
Drugi dan Ultra Europe Festivala. Poljud gori, deseci tisuća mladih uživa u glazbi.
Bio sam DJ, volim glasnu muziku, nije problem da grmi , na stranu i glazbeni ukusi oko koljih se ne raspravlja (previše), ali je sa svime ovime (elektronikom) previše povezana droga, rekao bih da je neodvojiva.
PV BROJ POSTOVA: : 607 ČLAN OD: : 2013-10-10 DOB : 67 SG - SLO
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 14.07.14 21:35
Taj EX YU turista bi mogao da staje i u planinare.. Nema šta, čovek se obezbedio za put i to po pravilu: kad ideš tako daleko, da kad se okreneš ne vidiš više svoju kuču, moraš da imaš jelo sa sobom...
Perice krivo,ovo je sigurno turist iz Poljska,Čehoslovačke,Mađarske ili neke druge države istoćnog bloka.Naši ljudi ne nose ništa osim pune bukse koju isparazne tijekom odmora
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
kolega i kod mene u Slavoniji nije ništa bolje, u jednome danu ujutro temperatura do 30*C, u drugoj polovici vjetar, grmljavina i pljusak (neki dan i led) i temperatura padne na 22*C, a sve osjećam od kostiju do glave (to ti se po novome veli meteopat)
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 20.07.14 23:37
Poznat mi je taj osećaj: Stariš i to osetiš
U to ime jedna pesma iz moga kraja na tvoj način:
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 21.07.14 5:54
Lepa pesem
vladimir Pukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 8065 ČLAN OD: : 2011-01-25
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 25.07.14 23:39
Opće poznata činjenica je ta da je Rusija glede svojih uskih interesa na Balkanu gurnula Srbiju u svjetski rat, što znaći mozak operacije je bio u Rusiji a izvođač Gavrilo i ekipa.
_________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur. – Šta god se kaže na latinskom, zvuči mudro.
dinosaurus Kapetan I klase
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 26.07.14 0:47
Nemcima je Gavrilo ''kriv'' što su izgubili oba svetska rata..po pisanju Bilda...
bojnik Poručnik
PV BROJ POSTOVA: : 2745 ČLAN OD: : 2012-11-13 DOB : 59 Slavonija - Slanina & kulen + čvarci & kobasice
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 26.07.14 0:55
dinosaurus (citat):
Nemcima je Gavrilo ''kriv'' što su izgubili oba svetska rata..po pisanju Bilda...
čuj stari, a kaj da ti velim, Bild ti dođu kao drek novine, tamo se svašta piše, čisto žutilo, ima i kod nas toga.
BEOGRAD Podporučnik
PV Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 1648 ČLAN OD: : 2013-03-15 Scottsdale
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 26.07.14 6:34
Bild su inace vrlo poularne novine u EX-YU krajevima. Sto bi se reklo svako jutro se uz lebac i mleko pazari Bild.
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 26.07.14 8:04
Kod nas se uz hleb i suvo meso ujutru pije rakija-izvinjavam se zbog skretanja sa teme.......neznam kako je u drugim krajevima.....
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 26.07.14 11:00
sasa staza (citat):
Kod nas se uz hleb i suvo meso ujutru pije rakija-izvinjavam se zbog skretanja sa teme.......neznam kako je u drugim krajevima.....
Poslije toga saša, stave se novine ispod pazuha pa u đenifu. Bild za drugo i nije nego za obrisat guzicu(iako i za to ima boljih novina)
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 26.07.14 11:04
dinosaurus (citat):
Izgubili dva svjetska rata a nikad im nije bilo bolje.Kako bi im bilo tek da su pobjedili? Možda ko nama-pobjednicima
arcibald01 Poručnik
VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2963 ČLAN OD: : 2013-12-19
Naslov komentara: svastara 26.07.14 14:48
Na današnji dan leta 1847 je okoli 20 000 osvobojenih ameriških črncev razglasilo Liberijo, prvo neodvisno državo v Afriki. Glavno mesto države Monrovia je dobilo ime po 5. predsedniku ZDA, James-u Monroe (1758 – 1831).
MAKEDONKA IZ STRUMICE POZNATATA GATARA BABA VANGA SE PISALA I UMRLA KAKO MAKEDONKA BEZ OBZIRA ŠTO JE ŽIVJELA U BUGARSKOJ!!
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 06.08.14 18:16
Gringo (citat):
MAKEDONKA IZ STRUMICE POZNATATA GATARA BABA VANGA SE PISALA I UMRLA KAKO MAKEDONKA BEZ OBZIRA ŠTO JE ŽIVJELA U BUGARSKOJ!!
Interesantno ako je autentično. Koliko mi je poznato, NR Bugarska nije priznavala makedonski narod. Sad da. A moguće da je putovnica bila izdana prije zahladnjenja odnosa, jer su neposredno nakon II svj. rata odnosi Yu-Bugarska krenuli idilično jedno kratko vrijeme. Ipak, ako je izdan 1953., sumnjam, tad je još bila na snazi rezolucija IB. (Sve je to imalo neke veze.)
Gringo Kapetan
BROJ POSTOVA: : 3705 ČLAN OD: : 2011-09-29
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 06.08.14 19:10
Je pak je ona bila Gaatara.....znači mogla ih je nagovoriti!!!!
_________________ Čovjek je gospodar svih onih riječi koje nikada nije izgovorio, kao i rob svega onoga što mu je izmaklo!
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 07.08.14 23:19
Ne znam što bi братя от България rekla na to.
Mame ih s bugarskim putovnicama i stipendijama za studente, pa trebaš potpisat da si Bugarin za te povlastice, ali nema prisile više ni negiranja, samo tko hoće.
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 12.08.14 8:28
Naša administracija na odmoru,uvijek budni,nema opuštanja [You must be registered and logged in to see this image.]
guster danijel Mladji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 372 ČLAN OD: : 2014-04-06 DOB : 54 kostolac
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 12.08.14 8:56
Svaka cast ,pa moraju nas pratiti jer mi nekad malo skrenemo sa koloseka namerno ili iz ne znanja ili zbog brzine da sto vise napises.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 14.08.14 14:14
Ovako fukcionira uspješna zajednica nakon puberteta...
Mame ih s bugarskim putovnicama i stipendijama za studente, pa trebaš potpisat da si Bugarin za te povlastice, ali nema prisile više ni negiranja, samo tko hoće.
Za Makednoca je uvijek bila uvreda ako si mu rekao da je Bugarin poglavito ako mu je prezime završavalo na ov.....znam da je bio jedan dečko sa mnom u Štipu iz Makedonskog Broda i da su ga njegovi (Makedonci) zajebavali da je Bugače i jako ga je to vrijeđalo i rekao je nam da će krf da bidne!!! rekli su mu da mu je rodni list napisan s nalivperom pa da može da mijenja prezime sami izbriše tintu jer ako je Bugarće bidne Partalov, ako je Makedonće bidne Partalovski ako je Srbin Partalović..... Onda sam to shvati što znači......nešto slično kasnije!!!
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 14.08.14 14:25
Mada moram priznati da su Bugari uvijek pretendirali na Makedoniju i smatrali su ih nekim svojom zemljom isto tako i Grci..... Na svim vojnim vježbama uvijek su pored nas dok smo kolonom išli ili stajali prolazila vozila s Bugarskim tablicama to su bili oni fiati 125 pz ili nešto slično i željeli su znati kuda i zašto krečemo!!!
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 14.08.14 14:29
Gringo (citat):
Mada moram priznati da su Bugari uvijek pretendirali na Makedoniju i smatrali su ih nekim svojom zemljom isto tako i Grci..... Na svim vojnim vježbama uvijek su pored nas dok smo kolonom išli ili stajali prolazila vozila s Bugarskim tablicama to su bili oni fiati 125 pz ili nešto slično i željeli su znati kuda i zašto krečemo!!!
Bojali se ljudi da im nebi okupirali zemlju . Imaju lijepe garave puce
Gringo Kapetan
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 14.08.14 14:32
Ma imaju....naravno ali kud sam ja god prošao diljem stare Juge uvijek sam vidio lijepih puca....tako da ni oni nisu bili izuzetak.....stvar je samo ukusa....tko koje više voli.....gledati.....kaj ne??? to ti je još jedino i ostalo!!!! [You must be registered and logged in to see this image.]
lacoš Kapetan
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 14.08.14 14:36
Gringo (citat):
Ma imaju....naravno ali kud sam ja god prošao diljem stare Juge uvijek sam vidio lijepih puca....tako da ni oni nisu bili izuzetak.....stvar je samo ukusa....tko koje više voli.....gledati.....kaj ne??? to ti je još jedino i ostalo!!!! [You must be registered and logged in to see this image.]