FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
dojran Podporučnik
VZ PV BROJ POSTOVA: : 1335 ČLAN OD: : 2013-01-08 DOB : 61 Zagreb
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 17.04.14 20:46
A ja baš mislio upregnut kanader
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 17.04.14 21:09
Prijatelju Lacose,neznam koji je po redosledu,ali paoje,i evo jos uvek pada,a veceras rekose da ovako mora da bude jer ako -Bozic zelen,Vaskrs mora da bude beo-
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 17.04.14 21:17
ercov54 (citat):
Prijatelju Lacose,neznam koji je po redosledu,ali paoje,i evo jos uvek pada,a veceras rekose da ovako mora da bude jer ako -Bozic zelen,Vaskrs mora da bude beo-
Koliko se sječam,ti si se i pribojavao toga,odnosno to i predviđao.Nadam se da neče naštetiti malinama.Jesu li i temperature niske?
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 17.04.14 21:33
ercov54 (citat):
Sto bi rekle zene sa Zlatara: da se samo hoce ovaj dignut, pa makar iduci bio do kolena.
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 17.04.14 22:17
lacoš (citat):
ercov54 (citat):
Koliko se sječam,ti si se i pribojavao toga,odnosno to i predviđao. Nadam se da neče naštetiti malinama. Jesu li i temperature niske?
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 17.04.14 23:39
Alexandre dobar si nisandzija,pogodio tacno u centar,e toje slika i prilika i kod mene.
alexandar Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 17.04.14 23:49
Nazalost Ne da se pa eto.......!
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 18.04.14 11:55
Nocas kada sam bio na Zlatiboru nisam verovao da u ovo vreme moze toliko da napada snega. Bas zalim ove ljude kojima ce maline i ostale kulture propasti zbog ovog nevremena.
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 18.04.14 14:29
Kdor je služil vojsko v Tolminu,se je sigurno sprehajal ob tej reki. Tolminka
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 18.04.14 20:11
sasa staza (citat):
Nocas kada sam bio na Zlatiboru nisam verovao da u ovo vreme moze toliko da napada snega. Bas zalim ove ljude kojima ce maline i ostale kulture propasti zbog ovog nevremena.
da se nisi pojavio poceli bi i mi da prolivamo suze zbog toga sto tebe nema,a dovoljno sto mi placemo zbog snega,nemoj i ti,vec posalji pomoc,solidarisise sa nama.Ako treba racun za sredstva,sad cu svoj da ukucam ,ali vazno da si se ti vratio,a zato sneg u nevreme jer ti bio na Zlatiboru
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 18.04.14 22:36
Samo posalji taj racun i napravicemo finansijsku konstrukciju za vas jer ste to i zasluzili. Nije sneg pao zbog mene nego zato sto je neki drugi baja mnogo veci od nas tako naredio. Pozdrav svima....
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 18.04.14 22:53
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 18.04.14 23:30
Za naseg ercova ako je za utehu.
Iz "Knjige o Milutinu" , od D.Popovica
"......... Gledam votnjak, gledam njive, vinograd, stoku, a zdravlje me služi da ne čuje zlo. I fala je bogu, boljira, kako koja godina - ja sve čvršći. I ne pomišljam da me čeka ono čemu se ne nadam. Oslanjam se na ljude, ko i oni na me, kakav je u nas običaj, uvek ima kuća i ljudi na koje se može osloniti. Ali opet, da se ne lažemo, dinar je ko točak. Sećam se ko da je juče bilo, al ti ne mogu reći baš koje godine bi.........................."
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 18.04.14 23:59
alexandar (citat):
Za naseg ercova ako je za utehu.
Iz "Knjige o Milutinu" , od D.Popovica
"......... Gledam votnjak, gledam njive, vinograd, stoku, a zdravlje me služi da ne čuje zlo. I fala je bogu, boljira, kako koja godina - ja sve čvršći. I ne pomišljam da me čeka ono čemu se ne nadam. Oslanjam se na ljude, ko i oni na me, kakav je u nas običaj, uvek ima kuća i ljudi na koje se može osloniti. Ali opet, da se ne lažemo, dinar je ko točak. Sećam se ko da je juče bilo, al ti ne mogu reći baš koje godine bi.........................."
Hvala na razumevanju,ali sto kaze neka stara pesma-godine su mnoge prosle,s njima moja mladost ode-bilo je i ranijih godina puno toga sto davilo,ali nekako se i podnosilo,ali postaje sve teze razumeti i podnositi,postavljase pitanje,pa dokle vise ovako,svakim danom sve gore i teze,ali verovatno mora tako,izgleda takav mi horoskop
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 19.04.14 12:28
Zanimljiva perspektiva, ali to je kako uhvati fotoaparat, u suštini je sve dosta ravnije. Ispod mosta teče potok Gradaščica, ali ako pada ozbiljna kiša može puno da naraste.
Ovo je isti most slikan od gore, pozadi se vidi Trnovska crkva. Opet je perspektiva malo čudna most je dug nekih 20+ metara, posle malo raskrsnice, manje od 10 do crkve.
Izvirnost, specijalost ili kako da kažem je da su drva posađena na mostu. Koliko čitam po internetu je to jedini most u Europi kde rastu drva.
BROJ POSTOVA: : 372 ČLAN OD: : 2014-04-06 DOB : 54 kostolac
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 25.04.14 22:33
Ercov 54 dali ima u tvom kraju sada poplava?
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 25.04.14 23:14
guster danijel (citat):
Ercov 54 dali ima u tvom kraju sada poplava?
Pozdrav Danijele,glavno je proslo,sto neznaci da ponovo nece biti repriza.Ali sto se licno mene i moje okoline tice,poplava nam nemoze da napakosti,jer malosmo mi visoko od nekih vecih voda
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 25.04.14 23:16