FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 13.03.14 23:38
Pera-Sopot (citat):
Stragari,Šumadija,Srbija,dvorište mojeg prijatelja Mausa(koji je inače iz Ljubljane a ovo je njegova kuća,otac mu je iz tog sela)njegova rođaka,mačka i lane.
Postoji li Pero u Stragarima odgajivacnica Nemackih ovcara...."for Serbeland" , da li znas mozda ?! Ovo dvoriste mi poznato , i motori........ U tu odgajivacnicu sam dolazio pre desetak godina
Pera-Sopot Razvodnik
BROJ POSTOVA: : 244 ČLAN OD: : 2013-12-12 DOB : 65 Sopot Srbija
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 14.03.14 9:08
Nisam čuo za tu odgajivačnicu,mogu da se raspitam...motori su novi,sumnjam da si mogao da ih vidiš pre 10 godina. Kada smo već kod motora,jedam motor sa ovih slika kawa zx 10, je zimus ukrađen u Ljubljani.Imao je alarm,disk look,u garažu se ulazi na karticu...lopovi sve su to zaobišli,polupali staklo na kolima,alfa,pomerili ih i isterali motor.Izvinjavam se za off.
_________________ Svi smo mi ljudi,malo ko je čovek!
zokika Stariji Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 607 ČLAN OD: : 2013-10-10 DOB : 67 SG - SLO
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 14.03.14 13:10
Pera-Sopot, i taj motor je još u Stragarima??.. ili je to neki drugi.. odnosno je to baš ovaj, kad se vratio vlasniku
alexandar Kapetan I klase
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 14.03.14 19:14
Ma ne mislim da su bili ovi motori sa slike...! Bila su dva slicna motora u dvoristu i ograda je bila ista........secam se toga. Momak se zvao Milan , prezime nisam zapamtio , a kupio sam od njega zenku NO uvezenu iz Italije......bila je vrlo dobar pas!!!
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 14.03.14 21:27
BROJ POSTOVA: : 244 ČLAN OD: : 2013-12-12 DOB : 65 Sopot Srbija
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 14.03.14 22:43
alexandar (citat):
Ma ne mislim da su bili ovi motori sa slike...! Bila su dva slicna motora u dvoristu i ograda je bila ista........secam se toga. Momak se zvao Milan , prezime nisam zapamtio , a kupio sam od njega zenku NO uvezenu iz Italije......bila je vrlo dobar pas!!!
E jbg,on se zove Milan...tako da možda...nemam pojma,on je tu pet dana godišnje,ne verujem da je prodavao pse. Moraću da mu kažem za forum,on je inače bio ŠRO u Bileći,pa da nam objasni.
_________________ Svi smo mi ljudi,malo ko je čovek!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 15.03.14 3:39
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 24.03.14 13:53
Nisam mogao odoliti
Ja sam rođen tamo na salašu, u ravnici kraj maloga rita, ljuljali me talasi Dunava, milovala vojvođanska žita. Tu se spaja Srem, Banat i Bačka, tu se grle tri srca junačka, tu i dete rodni salaš voli, tu se srce sa čelikom bori. Napadali na moj salaš vuci, palili ga i Nemci i Turci, ubijali zoru kad se javi, mutili te moj Dunave plavi. Al’ krenuće svadbe sa salaša, vratiće se vedre letnje noći, ravnica će procvetati naša, hej salaši opet ću vam doći.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Srdjan Radovanov Vodnik
BROJ POSTOVA: : 432 ČLAN OD: : 2013-12-16
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 24.03.14 14:37
Salaš u malom ritu ! Svaka čast. Isto je dobro Zimovanje u Jakobsfeldu Al ta muzika kad čujem naježim se... Kad prođeš kroz Melence pa vidiš te Banatske pejzaže... srce puno
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 24.03.14 14:41
Srdjan Radovanov (citat):
Salaš u malom ritu ! Svaka čast. Isto je dobro Zimovanje u Jakobsfeldu Al ta muzika kad čujem naježim se... Kad prođeš kroz Melence pa vidiš te Banatske pejzaže... srce puno
Još kad se ostvari ono podebljano
Srdjan Radovanov Vodnik
BROJ POSTOVA: : 432 ČLAN OD: : 2013-12-16
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 24.03.14 14:42
lacoš (citat):
Srdjan Radovanov (citat):
Još kad se ostvari ono podebljano
Znao sam da ćeš to reći Bude bude
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 24.03.14 14:45
Ne kažem to ja,pjesma moj druže,pjesma.
raketaš Gušter
BROJ POSTOVA: : 46 ČLAN OD: : 2013-02-07 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (prvi dio teme) 24.03.14 19:40
Dobro si se sjetio, svaka ti čast ili ono svaka ti dala vina iz bokala.
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Priroda u mome kraju 25.03.14 4:46
Evo jedne sa visine od oko 1000 metara nadmorske visine. Pas je Hrvatski ovčar, ime mu je "Cigo". Ona kamena kuća, tu su nekada davno živjeli pastiri, sada u njoj više nitko ne živi, zidovi su se počeli urušavati i opasno je ulaziti u nju. Ta pastirska kućica se nalazi ovdje.!!!