FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Kasarna Dugo Selo

Go down 
+62
BFwashere
BKelmendi
Vuk Đ.
staža/20
predragpego
Zoran L.
Mirko Dobrnjac
joža82
rudolf
avgust 85
2.četa Dugo Selo
Miro Salaj
Saša 7464/19
pera84
Sretenko Maric
Sretenko
ČVRRV
Aprilac64
Dragoslav
ZLAYA_67
Tuzlak 81/82
Vanja
zlatokosi
zwrkan
tuzlak01
J.Markovic
mkostic
causevic hajro
Dugoselo
odaaaa
ZLATKO67
GROM
Kalfa
narednik1971
longvillage
Hdamir
palčič
East&West
marijo71
Brkakougar
karateka
Saša 7464
Caka
JanuziMejdi
ZAGORAC
zvezda
Trovač
Cato ko Vukovica
M.No
1988-1989
Matjaž1970
max1211
LiS55
Srdjan Avramov
bgd
milutins
Guster 1991
Max Blitz
pukovnik
vladimir
SveJug
Tenkić
66 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AutorPoruka
max1211
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 9
ČLAN OD: : 2013-12-10

Kasarna Dugo Selo - Page 2 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime10.12.13 23:01

Jesmo izdvojena straza iznad kasarne kod hangara uzivancija. , a u kasarni uzas svakodnevno maltretiranje, svi su htjeli ici na izdvojenu strazu a Rudolfa se bas nesjecam mozda u to vrijeme nije bio u D.selu
Na vrh Go down
max1211
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime10.12.13 23:14

A sto se tice Fude nakon prekomande 2000 god u Vojsci federacije BiH dobio sam raspored u SBO Glamoč tj Sjedište za borbenu obuku OPFOR bojna /bataljon u odjelu sigurnosti tj bivse bezbjednosti , prilikom ulaska u zgradu zapovjedništva stoji covjek vani i pusi ko lud , prolazim pored covjeka ima slike nema tona znam ga odnekud zastanem i filim se u glavi vrati st vodnik Fuad Mesković , pruzim mu ruku i pitam jeli to on a on sa smjeskom odgovara da je , nakon 11 godina me se sjetio , tada kap. Oficir za Materijalno financijsko poslovanje !

Saša0101 voli ovaj upis

Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 2090
ČLAN OD: : 2012-02-29

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime10.12.13 23:49

max1211 (citat):
A sto se tice Fude nakon prekomande 2000 god u Vojsci federacije BiH dobio sam raspored u SBO Glamoč tj Sjedište za borbenu obuku OPFOR bojna /bataljon u odjelu sigurnosti tj bivse bezbjednosti , prilikom ulaska u zgradu zapovjedništva stoji covjek vani i pusi ko lud , prolazim pored covjeka ima slike nema tona znam ga odnekud zastanem i filim se u glavi vrati st vodnik Fuad Mesković , pruzim mu ruku i pitam jeli to on a on sa smjeskom odgovara da je , nakon 11 godina me se sjetio , tada kap. Oficir za Materijalno financijsko poslovanje !

Jel tamo i poligon Barbara.

Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime11.12.13 0:42

Je poligon bsrbara
Na vrh Go down
max1211
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime11.12.13 0:46

Na poligonu su izvođene Rotacije sa postrojbama tj vjezbe rang bojna /bataljon -Brigada
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime11.12.13 0:58

max1211 (citat):
Na poligonu su izvođene Rotacije sa postrojbama tj vjezbe rang bojna /bataljon -Brigada

Kad uhvatim vremena postavit ću ti neke slike. Bio sam tamo.

Gušter
Gušter
Tenkić

BROJ POSTOVA: : 22
ČLAN OD: : 2013-02-13
DOB : 53
M(j)esto Slavonija

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime14.01.14 9:15

max1211 (citat):
Da to je taj Tomić , a izviđačkog voda nesjecam se ,znam da je bezbjednjak bio Albanac neki jeben tip a bas u to vrijeme nekako na vjezbi u Slunju ili iz skladista kap Đoke je nestalo neko oružje par Škorpiona a tada maltretiranje od bezbednjaka
Adem Zizaku, mislim da je bio poručnik i svi su ga se bojali drunken.
Na vrh Go down
Tenkić
Gušter
Gušter
Tenkić

M(j)esto Slavonija

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime14.01.14 9:32

max1211 (citat):
Dugo selo 9 mjesec 89 na 90 godinu , Zapovjednik vojarne ppukovnik Rato Tomić , zap OM Bataljona major Josip Tomšić, 1MČ zap kap Mirković ,2MČ kap Gutić Mirsad 3MČ kap Đorđecić MB 120 mm kap Ljucović na kraju vojnog roka Tomić odlazi u Maršalku a Josip Tomšić preuzima zap kasarnom u Dugom selu i dobiva cin ppukovnika

Sjećam se Gutića, u moje vrijeme je bio kapetan I klase i često ga se moglo vidjeti u kantini sa bocom piva.Tada se tamo moglo kupiti samo odvratno Podravkino "KAJ" pivo, preteča današnjeg "PAN"-a, koje je posve druga priča. Mali, crni, bucmasti brko Mirković je također bio kap I klase i bio je nadležan za provedbu "doobuke" nas 5-6 pristiglih vozača iz Zalužana
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime20.01.14 12:29

Preneseno sa mycity-military.com, označeno je stanje u kasarni Dugo Selo krajem 90-tih...

[You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
vladimir
Pukovnik
Pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8064
ČLAN OD: : 2011-01-25

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime20.01.14 14:33

Adem Zizaku   ostao u Zagrebu
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime09.05.14 2:45

Vojnički orkestar JNA Dugo Selo 83/84, slike s bloga:

[You must be registered and logged in to see this link.]

[You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
Matjaž1970
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 1
ČLAN OD: : 2014-05-22

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime22.05.14 9:03

U toj kasarni sam služio armiju u godinama 1989/90. Komandir 1. čete bio je kapetan 1. klase Mirković, mali crni sa brkovima, o vodnik bio je stari vodnik 1. klase Kostić, mršavi i žilavi. Imeli smo i pporučnika Arsenovića.
Na vrh Go down
1988-1989
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2014-04-01

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime28.05.14 11:00

Sluzio sam u kasarni Dugo Selo septembar 88-89 kod kap. I kl. Mirkovic Ilija.Komandir voda mi je bio stv. I kl. Kostic Miroslav.Cetni staresina je bio Zastavnik Mihic Vladimir.U aprilu 89 deo jedinice je otisao na Kosovo i bili smo tamo do septembra 89.Pozdrav svima koji su bili u toj kasarni.
Na vrh Go down
M.No
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 74
ČLAN OD: : 2014-07-30

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime30.07.14 12:32

U varazdin su bile stacionirane jedinice sa vojnim vozilima u kasarn smo jednu vecer isli na popunugoriva
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime30.07.14 13:17

M.No (citat):
U varazdin su bile stacionirane jedinice sa vojnim vozilima u kasarn smo jednu vecer isli na popunugoriva

Baš i ne razumijem ovaj post jer ne vidim poveznicu Dugog Sela i Varaždina osim što su u oba bile kasarne. No dobro, valjda je to danak želji za pisanjem o svemu i svaćemu pa makar i bez veze.

Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 2
ČLAN OD: : 2014-08-26

KomentarNaslov komentara: Sta je sa oficirima?   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime26.08.14 15:24

Tenkić (citat):
Kasarna Dugo Selo, bio sam septembarac 1990/1991, vozač tenka, 2.bataljon, četa kapetana Vukovića, komandiri voda potporučnik Milan Šušnjar, vodnik Musić Mustafa, zastavnik Pero (makedonac, zaboravio prezime). Došao sam u prosincu 1990. iz Zalužana i dezertirao sredinom kolovoza 1991. Jedno vrijeme sam svirao bas gitaru u orkestru sa gitaristom Alenom Lešinger iz Zenice, bubnjarem Perom Minev, Šahbazom...vodio nas je zastavnik Čiplić. Sjećam se da je komandant kasarne bio potpukovnik Josip Tomšić, od ostalih starješina se sjećam - bezbjednjak Adem Zizaku, kapetan Mirković, potuporučnik Glišović...  
Ima li koga???  

Zastavnik Pero Atanasovski mu je ime. Znate li kakva je sudbina oficira Vukovica i ostalih u ceti?
Na vrh Go down
Tenkić
Gušter
Gušter
Tenkić

M(j)esto Slavonija

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime08.09.14 9:27

Vuković je Francuskoj, Šušnjar u Austriji, Musić i Čiplić u Dugom Selu, svi su napustili službu kada je počelo sranje...za ostale ne znam.
Koje si godine bio ćato?
Na vrh Go down
Cato ko Vukovica
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2014-08-26

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime14.09.14 20:15

1989-1990, septembarac. Jedna od najlepsih godina u zivotu. Mnogo dobrih ljudi je bilo tamo.
Izlasci u Zagreb, teren u BiH (Manjaca) i na Slunju. Izvrsno je bilo. Steta za sve sto se desilo
kasnije. Cuo sam da su Vukovic i Music stradali, ali dobro je ako nisu.

Sulja Agron voli ovaj upis

Na vrh Go down
Trovač
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2014-10-29

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime05.11.14 21:38

pukovnik (citat):
M.No (citat):

Baš i ne razumijem ovaj post jer ne vidim poveznicu Dugog Sela i Varaždina osim što su u oba bile kasarne. No dobro, valjda je to danak želji za pisanjem o svemu i svaćemu pa makar i bez veze.

Ako se dobro sećam, u moje vreme (septembar 88/89) pored komande stana, veze, tehničke službe i sl. koji su pripadali originalnoj dugoselskoj jedinici (oklopna ili mehanizovana 31. brigada u rezervi, valjda, ne sećam se detalja, čija se tehnika i naoružanje nalazila u hangarima u šumi) u kasarni je bio smešten i 2. mehanizovani bataljon 32. brigade iz Varaždina. Tada mu je komandant bio kapetan prve klase, kasnije major Zlatomir Gnjidić. Bataljon je bio borbeno gotova jedinica i pripadao je Varaždinskom korpusu kojim je tada komandovao general-major Jevrem Cokić. Bataljon nije pripadao vojnoj pošti Dugog Sela, već Varaždina (V.P. 7464). 

Jedinica je preuzela borbenu gotovost nakon završnog logorovanja obuke na Slunju u martu 1989. i vrlo brzo je velik deo, u aprilu, poslat u otkomandu na Kosovo.
Služio sam kod kapetana Mirkovića u I četi kao operater na BVP-u. Sećam se još starijeg vodnika Kostića i zastavnika Mihića iz I čete. Sećam se da je II četom komandovao kapetan Vuković, da je bezbednjak bio potporučnik Viktor Jurleka. Ostala imena su mi, nažalost, izvetrela iz sećanja.

Pozdrav svima

Saša0101 voli ovaj upis

Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime05.11.14 23:12

Trovač (citat):
pukovnik (citat):
M.No (citat):

Ako se dobro sećam, u moje vreme (septembar 88/89) pored komande stana, veze, tehničke službe i sl. koji su pripadali originalnoj dugoselskoj jedinici (oklopna ili mehanizovana 31. brigada u rezervi, valjda, ne sećam se detalja, čija se tehnika i naoružanje nalazila u hangarima u šumi) u kasarni je bio smešten i 2. mehanizovani bataljon 32. brigade iz Varaždina. Tada mu je komandant bio kapetan prve klase, kasnije major Zlatomir Gnjidić. Bataljon je bio borbeno gotova jedinica i pripadao je Varaždinskom korpusu kojim je tada komandovao general-major Jevrem Cokić. Bataljon nije pripadao vojnoj pošti Dugog Sela, već Varaždina (V.P. 7464). 

Jedinica je preuzela borbenu gotovost nakon završnog logorovanja obuke na Slunju u martu 1989. i vrlo brzo je velik deo, u aprilu, poslat u otkomandu na Kosovo.
Služio sam kod kapetana Mirkovića u I četi kao operater na BVP-u. Sećam se još starijeg vodnika Kostića i zastavnika Mihića iz I čete. Sećam se da je II četom komandovao kapetan Vuković, da je bezbednjak bio potporučnik Viktor Jurleka. Ostala imena su mi, nažalost, izvetrela iz sećanja.

Pozdrav svima

Zapovjednik 32. korpusa JNA bio je general major Jevrem Cokić a Načelnik štaba mu je bio pukovnik Sreten Raduški. Početkom 1991 godine dužnost komandanta korpusa od generala Cokića je preuzeo general major Vlado Trifunović a bataljon koji spominješ je bio iz sastava 32.mehanizirane "A" brigade  smještene u Varaždinu kojom je zapovjedao pukovnik Berislav Popov. 
U sastavu Korpusa su bile:
- 32. mehanizirana "A" brigada JNA razmještena u Varaždinu kojom je zapovijedao pukovnik Berislav Popov,
- 265. mehanizirana "A" brigada JNA razmještena u Bjelovaru kojom je zapovijedao pukovnik Rajko Kovačević,
- 73. motorizirana "R" brigada JNA razmještena u Koprivnici kojom je zapovijedao pukovnik Zvonimir Mihajlović,
- 32. mješoviti artiljerijski puk JNA razmješten u Varaždinu kojim je zapovijedao potpukovnik Vladimir Davidović,
- 411. mješoviti "R" protuoklopni artiljerijski puk JNA razmješten u Križevcima kojim je zapovijedao pukovnik Jove Radosavljević,
- 32. inženjerijski puk JNA razmješten u Čakovcu kojim je zapovijedao major Josip Babić.
U zoni odgovornosti 32. korpusa JNA bile su smještene i pogranične karaule koje su bile pod zapovijedanjem 43. graničnog odsjeka u Koprivnici sa zapovjednikom potpukovnikom Milutinom Neterbašićem dok mu je zamjenik bio kapetan Veroljub Simović.
Cijela zona odgovornosti 32.Korpusa obuhvaćala je nekadašnje općine: Varaždin, Čakovec, Bjelovar, Čazma, Daruvar, Đurđevac, Garešnica, Grubišno Polje, Ivanić Grad, Klanjec, Koprivnica, Križevci, Kutina, Ludbreg, Pregrada, Sveti Ivan Zelina, Virovitica, Vrbovec, Dugo Selo, i djelomično grad Zagreb.

Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2014-11-18

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime18.11.14 19:36

Postoji li neko od drugara da se javi iz klase DECEMBARASKA 1985-86 kasarna Bjelovar(Bozidar Adzija)divizion ARJ-PVO?
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3592
ČLAN OD: : 2012-02-13
DOB : 60

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime18.11.14 19:50

zvezda, dobro došao na forum cheers
Na vrh Go down
JanuziMejdi
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2014-12-29

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime29.12.14 20:27

...
Na vrh Go down
JanuziMejdi
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2014-12-29

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime29.12.14 20:52

generacija 83/84-Dugo selo je bio ljep gradic,secamse kafic long wilich,
Na vrh Go down
Caka
Gušter
Gušter
Caka

BROJ POSTOVA: : 5
ČLAN OD: : 2015-01-10

KomentarNaslov komentara: Pozdrav svima ! Novi sam clan , i se secam dosta toga a vi secate li nekog od ovih   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime10.01.15 22:42

Cedo Brankovic ,Justin Ivan ,Tudja Ivica, Nenad Jovanovic , Numanovic Ismail ,Pero Petrasinovic , Stjepovic Mirceta , Bajzek Antun ,Persin Nenad , Branko Janicijevic , Misa Jovanovic , Rade Tomic , Radomir Tomic  , Ferenc Bognar , Jacimovic Ratomir, Krstic.... mnogo ih ima
Na vrh Go down
Caka
Gušter
Gušter
Caka

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime10.01.15 22:46

Cato ko Vukovica (citat):
1989-1990, septembarac. Jedna od najlepsih godina u zivotu. Mnogo dobrih ljudi je bilo tamo.
Izlasci u Zagreb, teren u BiH (Manjaca) i na Slunju. Izvrsno je bilo. Steta za sve sto se desilo

Nisu stradali , Music je u Dugom Selu a Vukovic je bio u Francuskoj pa pre par god uhapsen
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime11.01.15 13:29

Caka (citat):
Cedo Brankovic ,Justin Ivan ,Tudja Ivica, Nenad Jovanovic , Numanovic Ismail ,Pero Petrasinovic , Stjepovic Mirceta , Bajzek Antun ,Persin Nenad , Branko Janicijevic , Misa Jovanovic , Rade Tomic , Radomir Tomic  , Ferenc Bognar , Jacimovic Ratomir, Krstic.... mnogo ih ima

Bjelovarac, tenkista, došao do čina KIK pa umirovljen zbog problema sa alkoholom. Ponovo se aktivirao u OS RH ali nije napredovao dalje od čina satnika (KIK) pa i tu razvojačen zbog istog problema a danas je na otoku Viru klošar i beskučnik. Supruga i kćer mu žive u Bjelovaru. Šteta jer je zaista bio stručnjak za tenk. Crying or Very sad

Gušter
Gušter
Caka

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime11.01.15 20:02

Nisam znao , steta , tesko je bilo ... Znas li sta bi sa Persi Nenadom I Krpanicem
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime11.01.15 21:28

Caka (citat):
Nisam znao , steta , tesko je bilo ... Znas li sta bi sa Persi Nenadom I Krpanicem

Jel misliš na Dragu Krpanića (koji je još kao poručnik artiljerije JNA znao doći u uniformi na posao traktorom Shocked). Ako misliš na njega on je raspadom prešao u OS RH, jedno vrijeme bio u 2.gbr, potom u Upravi G-3 (Operativna uprava) GS OS RH a potom dobio premještaj u 16.trbr Bjelovar gdje je imao par ispada u alkoholiziranom stanju prema djelatnicama. Nakon vojno stegovnog postupka umirovljen u činu pukovnika. Ja duže izdržim pod vodom nego on u uredu. Rolling Eyes

Gušter
Gušter
Caka

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime12.01.15 17:33

Ha ha ha, na njega sam mislio, nasmija me. Sta je sa Radjenovic M.
Na vrh Go down
Caka
Gušter
Gušter
Caka

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime12.01.15 17:34

Bravo za traktor , on je iz nekog okolnoh sela bese
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime12.01.15 18:14

Caka (citat):
Ha ha ha, na njega sam mislio, nasmija me. Sta je sa Radjenovic M.
Prezime mi zvući u uhu ali se ne mogu sjetiti. Pa prošlo je više od 20 godina.Embarassed

Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 4
ČLAN OD: : 2015-01-13

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime13.01.15 18:07

IMA LI NEKO VP 7464 klasa septembar 1988/89 godine?
Na vrh Go down
Saša 7464
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime13.01.15 18:10

Caka (citat):
Cato ko Vukovica (citat):

Nisu stradali , Music je u Dugom Selu a Vukovic je bio u Francuskoj pa pre par god uhapsen

A zašto je Vuković uhapšen, jel sada na slobodi? Ja sam bio treća četa OMJ na smotri su bili na pisti iza nas, pa ga tako znam. Jako dobar čovek.
Na vrh Go down
Saša 7464
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime13.01.15 18:22

max1211 (citat):
Dugo selo 9 mjesec 89 na 90 godinu , Zapovjednik vojarne ppukovnik Rato Tomić , zap OM Bataljona major Josip Tomšić, 1MČ zap kap Mirković ,2MČ kap Gutić Mirsad 3MČ kap Đorđecić MB 120 mm kap Ljucović na kraju vojnog roka Tomić odlazi u Maršalku a Josip Tomšić preuzima zap kasarnom u Dugom selu i dobiva cin ppukovnika

Ja sam otišao kada si došao, 10-tak dana pre. Bio sam VP 7464, 3. četa,komandant kapetan Mirsad Gutić, vodnici Fuad Mešković, Srpko Rosuljaš (ne znam gde je) Fikret Bričić, te godine Zlatomir Gnjidić je dobio čin majora inače bio komandant bataljona a zamenik mu je bio .....Nenad.....setiću se. 1.četa kapetan Mirković, 2. četa kapetan Ljubiša Đorđević (gde je sada?) tenkići kapetan  Vuković, baterija kapetan Ljucović....u aprili 89 pola ih je otišlo na Kosovo, a mi smo cepali stražu u kasarni i šumi gde su bili hangari.....Voleo bih kada bi se neko javio da vratim sećanja, a voleo bih da znam kako jei u koje vreme je počeo sunovrat u kasarni? Da zastavnik mi je bio Tomić, crni, debeljuškasti. Bili smo na Slunju u januaru 1989.....Javite se interesuje me šta je sa ljudima, ako je nekom poznato.
Na vrh Go down
karateka
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2015-01-17

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime18.01.15 10:06

Ja sam bio običan vojnik motopešadije u Dugom Selu 1974/75 godine.Ovde je neko spomenuo zastavnika Čiplića pa izjavljujem da ga se sećam mada mi nije bio nadređeni starešina.  Ja sam bio u četi kapetana Radenkovića zvanog "Mrga" koji je bio rodom negde iz okoline Požarevca. Jednom davno pročitao sam u novinama čitulju da je umro.
Postrojavanje je bilo po visini:Radanović, Milosavljević, Stefanović, Vranjanac, braća Petrović Drago i ?, Sead Karabegović, Idriz Mulakarahasanović, Seljami Rufat, Bedžeti Džadin, Jozo Brzojević (doista je bio najbrži na trkama), Janko iz Niša, Midić koji je sada episkop u Požarevcu i mnogi drugi. 
Molim da mi se javi neko iz tih godina. Posebno me intresuje gde je iz druge čete Grgić Tomislav Hrvat iz BiH desetar po činu i Idriz Mulakarahasanović iz BiH.Pozdrav svima.
Na vrh Go down
Brkakougar
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1557
ČLAN OD: : 2015-01-15

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime20.01.15 22:33

Pozdrav za sve bivse pripadnike JNA, posebno za pripadnike klase 1984/85 VP 8793 Dugo Selo.
U koliko neko zna  sta se desilo i kojim putem su otisli pri raspadu tadasnjeg sistema,
Major Milan Radjenovic, K.I.kl Nenad Popovic i K.I.kl Zlatomir Gnjidic?
Na vrh Go down
Saša 7464
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime21.01.15 12:28

majora Gnjidića sam video u Bgd, u uniformi u gradskom prevozu, prepoznao me je on Smile, ja sam ga primetio, ali nisam hteo da mu se javljam bila je velika gužva. Međutim desilo se suprotno....on mi se prvi obratio jer sammuse učinio poznat i tako je počeo razgovor. Za Popovića sam i ja pitao, pomogao si mi jer nisam mogao da mu se setim prezimena......Hvala što si ovde....da osvežimo sećanja.
Na vrh Go down
Brkakougar
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime21.01.15 23:40

Hvala na odgovoru, evo ja cu navesti neke staresine tadasnje brigade , mada koliko vidim velike su promene bile posle 1988 god. Kuvar vodnik Mehmeti Prek, izvidjac porucnik Milutin Radanovic, ceta veze k.I.kl Djordje Keca, divizion artiljerije k-dant k.Ikl Markovic, mehanizovana ceta brigade por. Mirkovic st.vod. Dragan Mitrovic, I-okb k-dant major Nikola Manic m-ceta k.I.kl Zlatomir Gnidic mislim da su bili komandiri vodova por. Burger Zlatko, ppor. Ilinko Pantelinac, I-tenk-ceta kap. Mile Jovanovic, II-tenk-ceta kap. Dusko Kenjalo.  II-okb k-dant major Milan Radjenovic zamenik kap. Ivan Justin, m-ceta k.I.kl Nenad Popovic, komandiri vodova por. Radomir Vukovic, zast. Ivan Tudja, zast. Redzo Ramadanovic.
I-tenk-ceta kap. Cedomir Brankovic, II-tenk-ceta por. Agim Bljakcori. kabinet sa trenazerima za "maljutke" bili su vod.I.kl Gojkovic i vod.I.kl Arsenijevic. Nacelnik veze k.I.lk Stojmen Stojmenov, nacelnik teh. sluzbe k.I.kl Djuro Blanusa, nacelnik za pozadinu major Stjepovic, nacelnik bezbednosti major Mile Jaksic, pom. za politicki rad ppuk. Vidoje Zikic, operativni oficir major Radomir Tomic, nacelnik staba ppuk. Bozidar Purgaric i komadant brigade puk. Ivan Tonkovic. Neke nisam naveo jer bi bilo dosta pisanja i objasnjenja ko je koga zamenio i koje je duznosti obavljao, pa drugom prilikom ako neko vrati secanje na odredjene ljude mozemo malo i caskati. Pozdrav klasi '84/85.
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime21.01.15 23:53

Ppuk Purgarić i puk. Tonković su vojnu karijeru završili u OS RH oba u činu brigadira. Tonković kao Načelnik oklopništva u Glavnom stožeru (nažalost prvo mu je umrla supruga a potom i on) a Purgarić kao Načelnik oklopništva I Operativne zone.

Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime22.01.15 18:09

Pozdrav pukovnice, da da znao sam za njihove polozaje, a i na zalost za Tonija, mislim da je bio korektan oficir i strucan za svoju oblast. Koliko znam i kap. Zlatko Burger dogurao je do cina brigadira (izuzetno brzo napredovanje), kap. Zdravko Latkovic u cinu pukovnika. Da li je k.I.kl Zlatko Ribaric (jedno vreme nacelnik bezbednosti) pa vrlo kratko vreme k-dant 67-policijske, izasao svojom voljom iz vojske? ako neko zna unapred hvala.
Na vrh Go down
Brkakougar
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime23.01.15 23:13

Pukovnice, u kom periodu ste bili u kasarni u Dugom Selu i u kojoj jedinici? Procitah ovde da ste bili i u Bjelovaru.
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime23.01.15 23:24

Brkakougar (citat):
Pukovnice, u kom periodu ste bili u kasarni u Dugom Selu i u kojoj jedinici? Procitah ovde da ste bili i u Bjelovaru.

Imaš privatnu poruku.Wink

Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime24.01.15 21:13

Vodili ste diskusiju sa nekima ovde na forumu i saznadoh izmedju ostalog da ste bili i u sluzbi u kasarni Dugo selo, i to u I-om okb-u, samo nisam ukapirao da li ste krenuli od komandira voda u toj kasarni ili u Bjelovaru? Jer tamo ste bili zamenik k-danta bataljona 1988g, iz Vaseg komentara na slucaj duela majorGasic-k.Ikl Jovanovic, imao sam utisak da treci oficir koji Vam objasnjava datu situaciju misli da Vi ne poznajete k.I.kl Jovanovica. Takodje saznadoh da major Gasic menja majora Gnjidica i to cini mi se 1988 ili '89? a Vi ste '88 bili u Bjelovaru ako se ne varam? Ako ste dosli u Dugo selo u jedinicu kojom komanduje major Gasic, u tom slucaju morali bi biti ili u m-ceti ili u t-ceti, komandir cete ili zamenik ili pomocnik komandanta bataljona jer predpostavljam da ste vec imali cin kap. ili k.Ikl. Zato sam pitao u kom periodu ste bili u Dugom selu? Mozda se i poznajemo, (ko zna), ovde je diskrecija identiteta zagarantovana i tako ostaje. Sva pitanja su dobronamerna.
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime24.01.15 23:57

Brkakougar (citat):
Vodili ste diskusiju sa nekima ovde na forumu i saznadoh izmedju ostalog da ste bili i u sluzbi u kasarni Dugo selo, i to u I-om okb-u, samo nisam ukapirao da li ste krenuli od komandira voda u toj kasarni ili u Bjelovaru? Jer tamo ste bili zamenik k-danta bataljona 1988g, iz Vaseg komentara na slucaj duela majorGasic-k.Ikl Jovanovic, imao sam utisak da treci oficir koji Vam objasnjava datu situaciju misli da Vi ne poznajete k.I.kl Jovanovica. Takodje saznadoh da major Gasic menja majora Gnjidica i to cini mi se 1988 ili '89? a Vi ste '88 bili u Bjelovaru ako se ne varam? Ako ste dosli u Dugo selo u jedinicu kojom komanduje major Gasic, u tom slucaju morali bi biti ili u m-ceti ili u t-ceti, komandir cete ili zamenik ili pomocnik komandanta bataljona jer predpostavljam da ste vec imali cin kap. ili k.Ikl. Zato sam pitao u kom periodu ste bili u Dugom selu? Mozda se i poznajemo, (ko zna), ovde je diskrecija identiteta zagarantovana i tako ostaje. Sva pitanja su dobronamerna.

Sve sam vam pojasnio kroz privatnu poruku koju vidim još niste pročitali. Kada se logirate imate lijevo u istom redu obavijest o tome imate li ili nemate novih privatnih poruka. Kliknite na to i otvorit će vam se poruke.

Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime25.01.15 1:14

Hvala pukovnice, veliki pozdrav.
Na vrh Go down
pukovnik
Poručnik
Poručnik
pukovnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime25.01.15 13:06

Brkakougar (citat):
Hvala pukovnice, veliki pozdrav.

Nema na čemu,ako vas još što bude zanimalo možete me pitati preko privatnih poruka. Wink

Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime02.02.15 22:28

Da li  g-din Srdjan Avramov posecuje jos uvek ovaj Forum, hteo bi pitati da li je saznao sta se desilo sa majorom Djurovskim? hvala.
Na vrh Go down
marijo71
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 3
ČLAN OD: : 2015-02-06

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime06.02.15 22:00

Pozdrav svima služio 89/90 rujan, bio čato majoru Tomšiću. Što se tiće kap. Popovića on je preminuo  1990 god. srce ili tako nešto.
Na vrh Go down
Brkakougar
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime07.02.15 13:29

Da li mislite na K.I.kl. Nenada Popovica? '85-e bio komandir mehanizovane cete drugog okb-a. Visina 1,72-1,75 imao malo poveci stomak za svoju visinu.
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 2 Icon_minitime

Na vrh Go down

Kasarna Dugo Selo
Na vrh 
Stranica 2/7Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Similar topics
-
» Dugo Selo VP 8793, avgust 1985-1986
» Karaula Brile selo Radojevo
» SREMČICA
» Nikšić septembar 1988/89
» Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.