FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 07.02.15 21:17
Da kako sam bio u komandi bataljona on je sigurno. Odličan čovjek i gospodin.
marijo71 Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2015-02-06
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 07.02.15 21:18
Infarkt ili moždani nisam siguran.
Brkakougar Podporučnik
PV BROJ POSTOVA: : 1557 ČLAN OD: : 2015-01-15
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 07.02.15 21:27
Hvala na informaciji, da da bio je dobar covek i korektan staresina, zvali smo ga "Pop" nadimak je bio kako za staresine tako i za vojnike, imao je rivalitet (vise u sali) sa K.I.kl. Gnjidicem ko ce pre dobiti cin majora.
East&West Poručnik
Prva Petol(j)etka PV BROJ POSTOVA: : 2558 ČLAN OD: : 2012-11-06 DOB : 68 BG
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 07.02.15 22:40
Brkakougar (citat):
Hvala na informaciji, da da bio je dobar covek i korektan staresina, zvali smo ga "Pop" nadimak je bio kako za staresine tako i za vojnike, imao je rivalitet (vise u sali) sa K.I.kl. Gnjidicem ko ce pre dobiti cin majora.
Poznajem Zlatana, postao je i pukovnik. I penziju dočekao.
_________________ Bata Nidža, zvani Đole, u slobodno vreme iskusni politički radnik
Brkakougar Podporučnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 07.02.15 22:52
E, to je vec lepo, mislim da je njega Josip Broz unapredio u cin porucnika, ali ne mogu da se setim koji je povd bio za to.
palčič Gušter
BROJ POSTOVA: : 7 ČLAN OD: : 2015-03-09 DOB : 58
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 09.03.15 11:34
Pozdrav svima. Služio u Dugom selu 87/88. Junska klasa
Brkakougar Podporučnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 09.03.15 18:39
Pozdrav Palcic,
palčič Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 10.03.15 17:48
Prvo kod kapetana Đorđevića, kompletna četa budučih desetara. Posle obuke komandir mi je bio kapetan Mirković.
Brkakougar Podporučnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 10.03.15 22:26
Ko je bio bezbednjak i nacelnik staba brigade?
Hdamir Gušter
BROJ POSTOVA: : 6 ČLAN OD: : 2015-03-19 Tuzla
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 19.03.15 18:49
Pozdrav svima.Zovem se Damir Husejnagić iz Tuzle sam i sluzio sam u Dugom Selu u četi tehničkog odrzavanja-ČTO vp 8793/74.u periodu 2.12.1987 pa do 17.9.1988(koji dan manje radi krvi) Bili smo u prvoj zgradi od ulaza.Ja sam radio u radionici,od ulaza pravo pa sa lijeve strane,kao elektricar za vozila točkaše..Preko puta su bila 2 hangara.Gradjansko lice sa kojim sam radio je bio Marijan Pirin.Komandant bataljona je bio tada major Zdravko Latković.U sastavu bataljona je bila i komanda stana i još vjerovatno ponešto.Mislim da je imao brkove,krupan a jednom sam mu kao dezurni pozarni pogrešno predao raport"Za vrijeme mog odsustva i vašeg dezurstva.......umjesto obrnuto! al nije mi ništa prigovorio.Komandant ČTO je bio Baranović Boris kapetan prve klase,ugladjeni brko,strog i pravedan.Sve po PS.Kasnije je negdje otišao a došao je kapetan Fruzan Ferenc.Moj neposredni starješina je bio zastavnik(ili prve klase) Dragan Stanković a zvali smo ga "faca" Mislim da je stanovao u zgradama preko puta kasarne.Sjecam se i jednog zastavnika makedonca u ČTO za vezu.Onako nizak,dobar covjek.Eto toliko za prvi puta.
pukovnik Poručnik
orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 2090 ČLAN OD: : 2012-02-29
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 19.03.15 19:25
Hdamir (citat):
Pozdrav svima.Zovem se Damir Husejnagić iz Tuzle sam i sluzio sam u Dugom Selu u četi tehničkog odrzavanja-ČTO vp 8793/74.u periodu 2.12.1987 pa do 17.9.1988(koji dan manje radi krvi) Bili smo u prvoj zgradi od ulaza.Ja sam radio u radionici,od ulaza pravo pa sa lijeve strane,kao elektricar za vozila točkaše..Preko puta su bila 2 hangara.Gradjansko lice sa kojim sam radio je bio Marijan Pirin.Komandant bataljona je bio tada major Zdravko Latković.U sastavu bataljona je bila i komanda stana i još vjerovatno ponešto.Mislim da je imao brkove,krupan a jednom sam mu kao dezurni pozarni pogrešno predao raport"Za vrijeme mog odsustva i vašeg dezurstva.......umjesto obrnuto! al nije mi ništa prigovorio.Komandant ČTO je bio Baranović Boris kapetan prve klase,ugladjeni brko,strog i pravedan.Sve po PS.Kasnije je negdje otišao a došao je kapetan Fruzan Ferenc.Moj neposredni starješina je bio zastavnik(ili prve klase) Dragan Stanković a zvali smo ga "faca" Mislim da je stanovao u zgradama preko puta kasarne.Sjecam se i jednog zastavnika makedonca u ČTO za vezu.Onako nizak,dobar covjek.Eto toliko za prvi puta.
Upravo tako. Krupan, brkat i veseljak. Vrlo stručan u svom poslu. Ubrzo nakon vremena koje pominješ dobio je prekomandu za Varaždin u 32. varaždinski korpus. I danas živi u Dugom Selu.
_________________ Semper Fidelis
Brkakougar Podporučnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 19.03.15 23:11
Druze pukovnice, vidim da je pomenut Zdravko Latkovic, koliko se secam on je bio strucnjak za eksplozive i eksplozivne naprave, ili sam mozda pogresio?
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 20.03.15 20:01
Između ostaloga i to ali tehnika mu je na prvom mjestu. Slovio je za jednog od jačih tehničara u JNA a u OS RH je sigurno bio prvi po stručnosti.
Brkakougar Podporučnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 20.03.15 21:47
Verujem da je tako, jer koliko se secam tehnicke radionice su bile besprekorne a i sva tehnika je bila kao na izlozbi. hvala na odgovoru, pozdrav.
palčič Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 14.04.15 21:30
Brkakougar (citat):
Ko je bio bezbednjak i nacelnik staba brigade?
Ne sječam se imena bezbednjaka, pa ni načelnika štaba. Posle obuke, bili smo na borbeni gotovosti. Uzbuna i po dva puta u sedmici. U BVP-jima bila je bojeva municija. Komandat bataljona bio je k1.k Gnjidić. U štabu bataljona je bio i k1.k Škorić Milan.
longvillage Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2015-04-23
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 23.04.15 14:33
Pozz, kak se zvao onaj oficir s brkovima, živio je u zgradi vani do hotela, zvali smo ga Đoko, bio je iz Kovina, super čovjek.
narednik1971 Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2015-04-28 Osijek
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 28.04.15 12:40
pozz! čitam tenkićevu i skužim da smo zajedno služili u Dugom selu. ja sam bio klasa prosinac 1990. pobjegao 02.08.1991. bio desetar kod Vukovića u trečem vodu vodnik Musić Mustafa. znamo se sigurno a od vozaća tenkova se sjećam onog niskog žute kose, kratkih nogu, mislim da se zvao Predrag.
Brkakougar Podporučnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 30.04.15 16:37
K.I.kl. Milan Skoric mislim da je bio iz Apatina, imao je malo i bokserske karijere.
Kalfa Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2014-03-20
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 07.06.15 18:05
Hdamir (citat):
Evo mog prvog posta na forumu. Prije svega pozdravljam sve članove foruma.Nadam se da ću ovdje pronaći prijatelje s kojima sam djelio dobro i zlo Bio u ČTO od 7.mjeseca 1985. do 24.6.1986. kao mehaničar za gusjeničare.Došao u prekomandu iz Sente.Moja klasa (svibanj 1985.) služila je 13,5 mjeseci. Tad je zap. čete isto bio kapetan Baranović.Zvali smo ga Baki Mislim da je sada u Jastrebarskom.Dobro se drži.Pravi vojnik.Zapovjednik tehničke radionice bio je poručnik Nešić Dejan.Zapovjednik desetine bio mi je zastavnik Stanković "Faca".Tu su još bili zastavnici Dmitar Grubor (veza),Ljubo Vidanović (opći radovi),Smajo (art mehaničari). Uvijek smo išli prvi na doručak,a zadnji na ručak.Večera po rasporedu.Jutarnje vježbanje nikad nismo imali Sjećam se da smo uvijek mi i intendanti bili uvjerljivo najlošiji na famoznim koračnicama.Udraš strojaka ispred šefa vojarne,a onda pjesma. Odrapio sam par terena na Slunju.Jedan iz klase studeni 1984. ostao je raditi kao građansko lice (mehaničar za gusjeničare.Zvao se Milan Pekeč. Od majstora se sjećam Vlade Katića,Vilima Kapuste i Alekse Janjića (podmukao lik).
Brkakougar Podporučnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 08.06.15 11:31
Pozdrav Kalfa, dobro dosao.
Hdamir Gušter
BROJ POSTOVA: : 6 ČLAN OD: : 2015-03-19 Tuzla
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 11.06.15 19:45
Kalfa (citat):
Evo mog prvog posta na forumu. Prije svega pozdravljam sve članove foruma.Nadam se da ću ovdje pronaći prijatelje s kojima sam djelio dobro i zlo Bio u ČTO od 7.mjeseca 1985. do 24.6.1986. kao mehaničar za gusjeničare.Došao u prekomandu iz Sente.Moja klasa (svibanj 1985.) služila je 13,5 mjeseci. Tad je zap. čete isto bio kapetan Baranović.Zvali smo ga Baki Mislim da je sada u Jastrebarskom.Dobro se drži.Pravi vojnik.Zapovjednik tehničke radionice bio je poručnik Nešić Dejan.Zapovjednik desetine bio mi je zastavnik Stanković "Faca".Tu su još bili zastavnici Dmitar Grubor (veza),Ljubo Vidanović (opći radovi),Smajo (art mehaničari). Uvijek smo išli prvi na doručak,a zadnji na ručak.Večera po rasporedu.Jutarnje vježbanje nikad nismo imali Sjećam se da smo uvijek mi i intendanti bili uvjerljivo najlošiji na famoznim koračnicama.Udraš strojaka ispred šefa vojarne,a onda pjesma. Odrapio sam par terena na Slunju.Jedan iz klase studeni 1984. ostao je raditi kao građansko lice (mehaničar za gusjeničare.Zvao se Milan Pekeč. Od majstora se sjećam Vlade Katića,Vilima Kapuste i Alekse Janjića (podmukao lik).
E sve je tako kako si rekao Ja nisam nikad bio ljubitelj onih strogih pravila na smotrama da sve mora biti pod konac,tako da mi je to sto nismo imali jutarnje smotre itekako dobro doslo.Ali ja sam to nadoknadio na drugi nacin,pa mi nije bilo tesko da pomognem i tenkstima i automehanicarima,iako to nisam morao.pošto sam bio autoelektricar.Sjecam se Vilima gradjanskog lica.Mislim da je bio mehanicar za tockaše i sa njim sam kad nemam svog posla najviše radio.Bio je i tzv Kicki onako neuredne kose.Jednom je trebao da preparkira onaj MAZ za vucu tenkova i pogrijesio je nesto,tako da je pri startu udario u radionicu.Udar nije bio jak ali se sva radionica zatresla.Za Vilimom sam naucio i voziti a to je bio Tamic.Gore da hangara kad nesto treba da se ode.Ono kao ja slucajno sjednem za volan,iako bi trebao on da vozi...pa ono...ajd ti nema veze,vozi ti..Strasno dobar covjek.Dmitar Grubor je upravo oficir kojeg se nisam mogao sjetiti u prethodnom postu.Kad se udje u radionicu,sa desne strane su bile metalne stepenice koje su vodile do radionica,pa i moje.Inace kamion za prevoz smeca je bio TAM 110 T 10.U vrijeme kad sam ja sluzio imao je jedno slijetanje u kanal a bio je ispred na parkingu i TZI tj temk za izvlacenje na bazi T55.Vozio ga je Jovanović Sladjan,moj dobar drug,negdje sa juga Srbije-Veliki Suvodol.Sjecam se i jedne dizalice sa Deutz 6-linijskim sestakom,koja je sluzila za npr vadjenje motora iz tenka T55.U hangarima preko putra sam zaduzio i harmoniku,koju sam svirao u krugu kad su karacnice a poslijepodne za nasu dusu Muzikom se bavim i sada i bas mi je drago da je neko dosao na forum iz tehnicke cete.
GROM Gušter
BROJ POSTOVA: : 6 ČLAN OD: : 2015-06-14
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 14.06.15 18:39
Pozdrav, evo par kolega za koje imam informacije:
- PERŠI NENAD - završio brdo fakulteta ima titule dr., mr. i sl. profesor na informatičkom fakultetu u Varaždinu, - RAĐENOVIĆ MILAN - poduzetnik sa nekretninama u Dugom Selu, - NUMANOVIĆ ISMAIL - radi kao zaštitar, - LJUCOVIĆ DUŠAN - umirovljeni pukovnik OS RH, - MIHIĆ MILAN - umirovljenik, - BLJAKČORI AGIM - umirovljenik, - DRAGO KRPANIĆ - umirovljeni pukovnik OS RH (optužbe odbačene i ne pije od 2002), - VUKIĆ GOJKO - poduzetnik, - MEHMETI PREK - radi u Švicarskoj, - FORCAN MILOŠ - umirovljenik, - TUĐA IVICA -umirovljenik OS RH, - ČEDO BRANKOVIĆ - umirovljeni general vojske RS, - KOSKA BOŽIDAR - umirovljenik os RH.
Ako dobijem još informacija objavim.
Brkakougar Podporučnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 29.06.15 9:11
GROM, bravo za informacijame, kada dobijes jos informacija naravno podeli sa nama, pozdrav.
Tenkić Gušter
BROJ POSTOVA: : 22 ČLAN OD: : 2013-02-13 DOB : 53 Slavonija
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 07.08.15 23:27
narednik1971 (citat):
pozz! čitam tenkićevu i skužim da smo zajedno služili u Dugom selu. ja sam bio klasa prosinac 1990. pobjegao 02.08.1991. bio desetar kod Vukovića u trečem vodu vodnik Musić Mustafa. znamo se sigurno a od vozaća tenkova se sjećam onog niskog žute kose, kratkih nogu, mislim da se zvao Predrag.
Nije me bilo ovdje neko vrijeme pa molim narednika1971 da se javi. Moram priznati da se trenutno mogu sjetiti samo desetara Feletara iz Virovitice a ti si vidim iz Osijeka (?). Ja sam zdimio oko 15.08.1991., skupa sa Vukovićevim ćatom Robertom iz Dubrovnika i nogometašem Miroslavom iz Slakovaca kod Vinkovaca. Da, sjećam se i ja vozača Predraga, mislim da se prezivao Bojić i da je bio iz Prijedora a zbog kratkih nogu je imao nadimak "Pingvin".
narednik1971 Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2015-04-28 Osijek
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 10.10.15 21:00
da da pingvin. Ja sam Krešimir Štefančić iz Osijeka pobjegao 02.08.91. zajedno s mojim vjenčanim kumom Ivicom Keretom.
Tenkić Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 10.10.15 21:09
Hvala što si se javio. Mislim da te se sjećam, onako kroz maglu ali iskreno, nisam siguran. Ime i prezime mi zvuči poznato. I tvoje i kumovo.
ZLATKO67 Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2015-12-07
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 07.12.15 3:58
Te davne 1986. god. sluzio sam u Dugom Selu. Decembar 17.1986-16.12.'87.god, u divizionu PVO .Konandant diviziona major Zvonimir Ambrinac , a zamjenik mu major Albert Kriskovic .Sjecam se jos starjesina kapetana Idriza Sehica i kap. Milosa Stevanovica. Komadant kasarne pukovnik Milan Stevanovic, ppuk.Zikic i ppuk. Tomic. Bezbjednjak brigade je bio Zlatko Ribaric.
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 07.12.15 12:13
ZLATKO67 (citat):
Te davne 1986. god. sluzio sam u Dugom Selu. Decembar 17.1986-16.12.'87.god, u divizionu PVO .Konandant diviziona major Zvonimir Ambrinac , a zamjenik mu major Albert Kriskovic .Sjecam se jos starjesina kapetana Idriza Sehica i kap. Milosa Stevanovica. Komadant kasarne pukovnik Milan Stevanovic, ppuk.Zikic i ppuk. Tomic. Bezbjednjak brigade je bio Zlatko Ribaric.
Umirovljeni brigadir. Radio u Operativnom centru GS OS RH.
ZLATKO67 Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 09.12.15 3:57
pukovnik (citat):
ZLATKO67 (citat):
Zvonimir ?
pukovnik Poručnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 09.12.15 9:46
ZLATKO67 (citat):
pukovnik (citat):
ZLATKO67 (citat):
Zvonimir ?
Da, upravo on. Načelnik Centra za operativno rukovođenje GS OS RH.
palčič Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 26.02.16 9:48
Brkakougar (citat):
K.I.kl. Milan Skoric mislim da je bio iz Apatina, imao je malo i bokserske karijere.
Nos mu je bio bokserski. U Dugo selo je došao iz Slovenije mislim da iz Pivke. Pitao me odakle dolazim. kad sam mu reko kraj odakle dolazim , odmah me pitao dal je konobarica u mom selu još živa.
Brkakougar Podporučnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 26.02.16 22:47
Voleo covek kafanu, konobarice jos vise, sve u svemu ok lik.
ZLATKO67 Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 10.03.16 0:51
Brkakougar (citat):
Voleo covek kafanu, konobarice jos vise, sve u svemu ok lik.
Milan Skoric 1987 . god. rekao mi je da je rodjen kod Bihaca , manje mjesto Sokolac mislim , cak smo se bili i sprijateljili jer i ja sam iz tog kraja .
odaaaa Gušter
BROJ POSTOVA: : 30 ČLAN OD: : 2015-01-01
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 10.03.16 21:38
Milan nije Sa Sokoca nego is Dobrenice ili Loho skih brda.pozdrav
Brkakougar Podporučnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 10.03.16 22:12
Veoma zanimljivo ovo odakle je Skoric, mnogi vojnici iz Apatina koji su bili na odsluzenju vojnog roka i porodice koje su im dolazile u posetu poznavalu su ga, cak je i jedna extra Madjarica bila razlog njegovog jutarnjeg mamurluka i neispavanosti... sve u svemu izgleda da je on bio od svuda po malo... zavisno od situacije.
palčič Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 03.04.16 9:59
longvillage (citat):
Pozz, kak se zvao onaj oficir s brkovima, živio je u zgradi vani do hotela, zvali smo ga Đoko, bio je iz Kovina, super čovjek.
kIk. Đorđevića zvali smo Đoko
Srdjan Avramov Gušter
FS BROJ POSTOVA: : 96 ČLAN OD: : 2009-10-10 DOB : 57 Novi Sad - Churug
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 09.04.16 0:07
Evo mene posle dve godine, vidim da se nesto i pisalo . . . Pozdrav svima. Kapetan Djordjevic Ljubisa, komandir M- cete posle kik Gnjidica . . . vecito promukao ....
ZLATKO67 Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 13.04.16 2:38
odaaaa (citat):
Milan nije Sa Sokoca nego is Dobrenice ili Loho skih brda.pozdrav
Moguce , meni je rekao iz Sokoca .
Dugoselo Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2016-05-05
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 05.05.16 23:02
Pozdrav pripadnicima 3 čete kapetana Gutića.
Tenkić Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 20.05.16 15:13
Dugoselo (citat):
Pozdrav pripadnicima 3 čete kapetana Gutića.
Dijelili smo prizemlje zgrade, čete kapetana Gutića i kapetana Vukovića. Koja godina?
Dugoselo Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2016-05-05
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 20.05.16 15:24
1988, septembarska klasa
Srdjan Avramov Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 22.05.16 0:06
Otkada je 1. Okb u prizemlju? Mi smo bili na spratu, m četa i 3. tč na levoj strani hodnika, 1. i 2 tč na desnoj, mislim nešto da je i MPOAD bio na toj strani . . .
Tenkić Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 22.05.16 11:55
Ja sam 1990. u tenkovskoj četi bio u prizemlju a čini mi se da su i Gutićevi bili. Na katu je bila četa kapetana I kl. Mirkovića. Neka me ispravi netko ko se bolje sjeća.
Saša0101 voli ovaj upis
Srdjan Avramov Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 22.05.16 13:59
Svakakve kombinacije su moguće . . . 85 u prizemlju intendanti, četa tehničkog održavanja, ne sećam se da li je i KS bila u prvoj zgradi, jer sam možda dva puta spavao u kasarni, sve ostalo na straži br 2
Srdjan Avramov Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 29.08.16 15:31
Samo da prijavim - 30 godina od skidanja. Danas!!! Prijatno avgust 85
causevic hajro Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2016-09-20
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 20.09.16 11:56
Bio sam zadnja klasa jun 91 bvp mislim da smo bili interventna ceta kap Gutic Mirsada sada gen.major u mirovini. Komadant garnizona je bio tada Mustafa Tuholjak. Jna u raspadu. Isli smo na teren u Novo Mesto mislim u julu/avgustu posle smo se vratili nazad da bi nakon par dans otisli na Pleso i odatle za Lukavicu u decembru. Sjecam se jednog dogadjaja posto se moralo minirati pojas oko kasarne explozije protivtenkovske mine i pogibiji vojnika Albanca iz Pristine i ranjavanja par drugih. Mislim da je bio juli mjesec.Imali smo jednog porucnika srbijanac nizak rastom tjerao nas je na poligon za vjezbanje.
causevic hajro Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2016-09-20
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 20.09.16 12:03
Mi smo bili u prizemlju zgrade. Sjecam se ciscenja hodnika porucnik pita ko od nas ima vozacku njih par se javi izabere 4 i kaze im da uzmu 2 cebeta a onda izabere jos dvojicu. Onda 2 vuku a jedsn sjedi. Vec je bio kraj i osjecalo se i u zraku. Pozdrav iz Svedske
Srdjan Avramov Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 30.09.16 22:21
Juni ili juli 86, nedelja popodne a dva klasića, avgustovca, desetari kod Čede Brankovića u 3. tč 1.Okb uzeše da se džombiraju, bolje rečeno glupiraju . . . T-55, malo da provozaju, od vežbališta do straže br. 2. Naravno da djavo ne spava . . . desnom gusenicom sidjoše sa asfalta , zemlja se odroni ispod nje i tenk se kao u crtanom filmu nakrivi nad dubokim jarkom, skoro se prevrnuvši. Ova dvojica pobeleše od straha . . . niko da prodje, da ih vidi i spašava . . . potraja to neko vreme, dok njihovi ne ukapiraše da ih nema. Na brzinu su se organizovali, daj drugi tenk i vrate ih na put. Kažu da nisu smeli ni da se pomere unutra, izašli beli kao smrt i mokri do gaća . . . Ne zna se čega su se više uplašili, da će nastradati odmah ili kad Čeda sazna . . . Ipak, do skidanja ih niko nije otkucao . . . Desetari se prezivahu Mekić i Kolarević, eto, da ne bude ono - reče mi jedan čovek . . .
Brkakougar Podporučnik
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 04.10.16 10:30
Srdjane, nisam znao da je Brankovic presao u prvi okb, jer je u maju 1985 jos uvek bio u drugom okb-u kod Radjenovica, pa me malo iznenadila ta informacija.
Srdjan Avramov Gušter
Naslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo 04.10.16 17:39
Ja svoje prve dane ne pamtim baš najbolje, tako da nisam siguran ni da je u avgustu 85 već bio u prvom Okb. ali kad sam došao sa kursa iz Niša sigurno je bio tamo. Prva tč komandir KIK Jovanović, zvani Kobaja . . , druga tč K Ilija Ristov zvani Riki i m-četa, KIK Gnjidić, k-dant prvog Okb major Nikola Manić . Tu negde u oktobru je promenjena numeracija četa, u avgustu smo bili /14 a posle /31, govorim za m- četu. Ja sam od 01.10. 1985. prešao u Komandu stana i otišao na stražu br.2 u šumu Rudišćak i ostao tamo do skidanja.