FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Kasarna Dugo Selo

Go down 
+62
BFwashere
BKelmendi
Vuk Đ.
staža/20
predragpego
Zoran L.
Mirko Dobrnjac
joža82
rudolf
avgust 85
2.četa Dugo Selo
Miro Salaj
Saša 7464/19
pera84
Sretenko Maric
Sretenko
ČVRRV
Aprilac64
Dragoslav
ZLAYA_67
Tuzlak 81/82
Vanja
zlatokosi
zwrkan
tuzlak01
J.Markovic
mkostic
causevic hajro
Dugoselo
odaaaa
ZLATKO67
GROM
Kalfa
narednik1971
longvillage
Hdamir
palčič
East&West
marijo71
Brkakougar
karateka
Saša 7464
Caka
JanuziMejdi
ZAGORAC
zvezda
Trovač
Cato ko Vukovica
M.No
1988-1989
Matjaž1970
max1211
LiS55
Srdjan Avramov
bgd
milutins
Guster 1991
Max Blitz
pukovnik
vladimir
SveJug
Tenkić
66 posters
Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AutorPoruka
Aprilac64
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 8
ČLAN OD: : 2017-04-16

Kasarna Dugo Selo - Page 5 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime19.05.17 1:14

Znaci u istoj cetu smo sluzilli do kraj septembra,tada smo bili na Slunj.Kazes da sad malo bolje secas na Trailovic,ne znam da sí nastavio poruku,ali tu je prekinut.Kad si se skidao?
Na vrh Go down
Srdjan Avramov
Gušter
Gušter

Forumska Spomenica 2009 FS
BROJ POSTOVA: : 96
ČLAN OD: : 2009-10-10
DOB : 57
M(j)esto Novi Sad - Churug

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime19.05.17 19:41

Pantelinac nije nigde mrdnuo dok sa ja bio tamo, do avgusta 86. Hurak je otisao u Bg u prekomandu negde u julu 85, nasao sa ga na fejsu, ziv i zdrav je covek  . . .
Vrbovec, Vrbovec. . . kakva je tao ekipa bila od te stare vojske . . . pisao sa o tome.
Na vrh Go down
Brkakougar
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1557
ČLAN OD: : 2015-01-15

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime23.05.17 17:37

Bio sam na glavnoj kapiji na ulasku u kasarnu, izasao sam 17 maja, koliko se secam svi su u ceti bili ok, nije bilo problema sve ostalo je u rok sluzbe, cini mi se da je samo jedan incident bio Laslo starija klasa malo pijan dosao iz grada i naidje bas na Takac Roberta a on sav onako nerovozan ako se secas Takaca imao je tikove sa ocima a ovaj mislio da ga ovaj nesto zeza i udri mu cusku malo raskrvavio uvo i Laslo 30 dana pritvora. Mislim da su druge jedinice imale vise pritvorenika.
Na vrh Go down
ČVRRV
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 2
ČLAN OD: : 2017-05-24
DOB : 56
M(j)esto Novi Sad

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime24.05.17 15:21

Dobar dan Dugoselci.
Služio sam u 8793 od 12.87 do 06.88 u četi veze.To je bilo vreme kada je čv dislocirana u Varaždin.Sečam se da mi k.dir bio kap.Jović Đura.Bili su tu još vod Čatak,vIkl Mirković,stvod Mitrović,zas Bunčić i Nedimović.
Bila to lepa vremena.....
Na vrh Go down
Srdjan Avramov
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime24.05.17 17:14

Poznati su mi samo Buncic i Nedimovic . . . po imenu. Buncic ima fejs pa ga potrazi
Na vrh Go down
Aprilac64
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime24.05.17 23:27

Srdjane,jel bio zavrsen streliste u tvoje vreme?Mi smo kopali jarkove za telefonske kablove u grad,vise puta smo i obisli kafane.
Na vrh Go down
Aprilac64
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime25.05.17 0:06

Brkakougare,ja Takaca ne da se secam vec smo iz istog grada.Nazalost,zadnje godine neznam nista o njega.Jednom smo bili zajed n strazu i slomio noz,izgovor mu je bio da ga napao neki "zver" jer video u toku noc neke svetlujuce tacke pa bacio noz prema njih.Naravno da su bili oni insekti koje svetluju u mrak.Kasnije priznao da jednostavno bacao u hrast pa lose pogodio.Ni ja se ne secam da je bio neki problem u cetu,Popa, V ukovic,Tudja,Ramadanovic,dobro su nas vodili.
Na vrh Go down
Brkakougar
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime25.05.17 21:04

Koliko se secam Takac je bio iz Ade ili Apatina nisam siguran, i bio je Tibor iz Ade, Takac mu bio na pocetku prevodilac jer Tibor nije znao Srbskohrvatski, Tibor je bio dobricina. E sad iz kog mesta si ti ne znam, mozda bi mogao da povezem ili mi posalji privatnu poruku.
Na vrh Go down
Srdjan Avramov
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime25.05.17 23:32

Ja sam u Vrbovecu bio samo jednom, prve ili druge nedelje vojske, neki laksi radovi . . .  Moji klasici su bili desetari tamo pred skidanje, bas cu da proverim dokle su stigli sa radovima do skidanja.
Na vrh Go down
Aprilac64
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime25.05.17 23:57

Takac i ja smo iz Subotice,ali ja sad zivim u Cantavir pored grada,ovo nije niikakva tajna.Tibora se secam,zaista nije znao jezik,ali na koga ti mislis da mu je bio prevodilac,bio je Zapletan Macas,oni su bili iz Ade,a mislim da im jos pomagao i Matkovic ko je znao madjarski.Da li se secas na Srdjana Kocica?Stalno je bio izasao u grad,uvek je imao devojke.
Na vrh Go down
Brkakougar
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime26.05.17 15:43

Mislio sam na Zapletana mada se nebih setio kako se zove, bio je plav decko slicne gradje kao i Takac, da Tibor i Zapletan su bili iz Ade. Secam se Srdjana, Sinise Dimitrijevica, Ristica, desetara Stankovica bili su iz Nisa ili kako oni kazu iz Nis. Bilo je to neko vreme gde smo bili mladi i upuceni jedni na druge, bilo je i zezanja i smesnih dogodovstina, nazalost kada se sa ovog vremenskog perioda setim svega bilo je i pojedinaca sa mrznjom prema drugima ali sve je to u ljudskoj vrsti, a i ide u rok sluzbe. Svako je pokusavao da na naj bezbolniji nacin odsluzi i tutanj. Ja licno sam se borio sve vreme da nesto ne pogresim jer svi su cekali na jednu gresku i ja u pritvor, ali i to ide u rok sluzbe teraj dalje.
Na vrh Go down
Srdjan Avramov
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime16.07.17 13:51

Čestitam nam svima 16. juli , dan OMJ JNA
Na vrh Go down
ZLAYA_67
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 5
ČLAN OD: : 2017-04-29

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime31.08.17 3:53

Obljetnica 31. mehanizovane brigade u Dugom Selu , ljeto '87. god.Komadant brigade pukovnik Milan Stevanovic

[You must be registered and logged in to see this image.]
Na vrh Go down
Brkakougar
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime31.08.17 19:37

Cini mi se da je oficir koji se vidi na fotki porucnik ili kapetan Vukovic, ne znam koji je cin imao u to vreme, ili se varam?
Na vrh Go down
ZLAYA_67
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime01.09.17 4:04

Brkakougar (citat):
Cini mi se da je oficir koji se vidi na fotki porucnik ili kapetan Vukovic, ne znam koji je cin imao u to vreme, ili se varam?
Mislim da je Boris Baranovic, a ovaj desno od pukovnika major Babic.
Na vrh Go down
Hdamir
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 6
ČLAN OD: : 2015-03-19
M(j)esto Tuzla

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime08.09.17 0:48

Meni je Boris Baranović bio komandir čete i imao je brkove,moguce da je on.A u tekstu iznad se spominje masakr u Paračinu(3.9.87) a on se desio nekoliko dana prije mog odlaska u vojsku 17.9.87 tako da je slika mozda iz 9-10 mjeseca 87 godine.
Na vrh Go down
ZLAYA_67
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime08.09.17 1:42

Hdamir (citat):
Meni je Boris Baranović bio komandir čete i imao je brkove,moguce da je on.A u tekstu iznad se spominje masakr u Paračinu(3.9.87) a on se desio nekoliko dana prije mog odlaska u vojsku 17.9.87 tako da je slika mozda iz 9-10 mjeseca 87 godine.
Mislim da je septembar , imam negdje te novine , dobro sam poznavao Baranovica .
Na vrh Go down
Brkakougar
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime08.09.17 16:15

Baranovic, koje je cete bio komandir?
Na vrh Go down
Srdjan Avramov
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime08.09.17 18:55

ČTO, mislim da su oni. Četa tehničkog održavanja
Na vrh Go down
Hdamir
Gušter
Gušter

M(j)esto Tuzla

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime09.09.17 17:21

Da,Baranović je bio komandir ČTO i bio je moj komandir.Bili smo smjesteni u prvoj zgradi blize prvom ulazu na prizemlju.Negdje 88-e je otišao negdje  a zamijenio ga je kapetan Fružan Ferenc.A mi smo vrijeme provodili u radionici,od glavnog ulaza u kasarnu pravo pa odmah lijevo i nismo nikada imali jutarnju smotru.U nekom narednom periodu cu rado posjetiti Dugo Selo.
Na vrh Go down
Srdjan Avramov
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime09.09.17 19:09

Baranović je bio gospodin čovek na oko. Držanje i ponašanje oficira. Ne znam da su se njegovi ljudi žalili na bilo šta, a i zašto bi? Radili majstorske poslove, sve funkcionisalo kako treba i svi zadovoljni. Vaše radionice su ipak bile malo dalje nego pravo pa levo, jbg, komanda stana, pa KPS, pa onda levo, preko puta vaših radionica su bili hangari izvidjačkog voda, BRDM i PT 76. Pored vas je valjda bila i akumulatorska stanica?
Na vrh Go down
Hdamir
Gušter
Gušter

M(j)esto Tuzla

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime09.09.17 23:12

Slazem se sve za Baranovica.Bio je malo strog ali pošten.Kao što sam rekao,nismo imali jutarnju smotru na glavnoj pisti.Samo nas je on postrojavao ispred radionice.A dobro...nisam se baš najbolje izrazio za polozaj radionice,bilo je objekata prije a akumulatorska stanica je bila do radionice..Sjecam se i hangara preko puta radionice i iz jednog sam zaduzio harmoniku pa kad su koracnice pomagao sam u stroju sa svirkom.Imali smo i TZI tenk za izvlacenje i uvijek je bio parkiran ispred radionice.
Na vrh Go down
Sretenko
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 3
ČLAN OD: : 2018-01-07

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime08.01.18 19:21

Za Tuzlak 81/82 i ostale, pozdrav od oktobarca '81, odkomanda Jastrebarsko pa nazad u komandni vod kod (tada) porucnika Ilije Talancevskog! Ajd ljudi svako dobro!!!
Na vrh Go down
Sretenko Maric
Gušter
Gušter

DOB : 61
M(j)esto Lukicevo

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime10.01.18 1:21

Pozdravljam sve koji su jedan deo zivota proveli u Dugom Selu, a posebno Oktobar '81!!!!! Prijatno najstarija!!! Por Ilija Talancevski, vodnik I klase Zika (cini mi se), dzombe: Canke, Beca (Piki), Korca, Zlatko Popovic, i naravno Ja! Hajte jos neko ime, nesto mi stade mozak u momentu, komandosi gde ste!? Znam da se iz Jaske vratilo nas 12, te da smo uglavnom cepali strazu i kidali kuci (jer iz Jaske nije bilo sanse da neko ode: o tome je pisao i Tuzlak)!!!
Na vrh Go down
Srdjan Avramov
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime21.01.18 20:17

[You must be registered and logged in to see this link.]
Molim nekog od admina da ovu sliku učini vidljivom . . .  džabe tutorijali i nauka, ne ide mi od ruke . . .  Hvala
Na vrh Go down
pera84
Podpukovnik
Podpukovnik
pera84

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
BROJ POSTOVA: : 6178
ČLAN OD: : 2011-03-17
M(j)esto USA

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime21.01.18 20:35

[You must be registered and logged in to see this image.]

Vidljivo!  Laughing
Na vrh Go down
Srdjan Avramov
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime21.01.18 23:09

Ovo je slikano ispred stražare u šumi Rudišćak, ja sam levo a des. Novaković Zoran je desno. Ja brojim 015 a on čeka još oko105 dana, hahaha. Inače smo iz istog sela, ista generacija u školi. Slika je iz avgusta 86. Levi pas je Etan, desni Duf, dovedeni iz VP 6339 Niš u septembru 85. Dufa sam doveo ja a Etana vojnik Brekalo Ferdo, majska klasa 85
Na vrh Go down
Tuzlak 81/82
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 9
ČLAN OD: : 2017-03-25

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime01.02.18 22:43

Sretenko Maric (citat):
Pozdravljam sve koji su jedan deo zivota proveli u Dugom Selu, a posebno Oktobar '81!!!!! Prijatno najstarija!!! Por Ilija Talancevski, vodnik I klase Zika (cini mi se), dzombe: Canke, Beca (Piki), Korca, Zlatko Popovic, i naravno Ja! Hajte jos neko ime, nesto mi stade mozak u momentu, komandosi gde ste!? Znam da se iz Jaske vratilo nas 12, te da smo uglavnom cepali strazu i kidali kuci (jer iz Jaske nije bilo sanse da neko ode: o tome je pisao i Tuzlak)!!!

Evo ti Canke generacijo. Very Happy
Na vrh Go down
Sretenko Maric
Gušter
Gušter

DOB : 61
M(j)esto Lukicevo

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime01.02.18 23:09

Cimer, pa zar treba da prodje toliko vremena!! Ajd javi se PP
Na vrh Go down
Srdjan Avramov
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime28.03.18 14:56

Kakva je ovo tišinčina? Ajmo Dugoselci, pišite nešto !!!!
Na vrh Go down
Brkakougar
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime01.04.18 19:20

Nesto slabo se javljaju, totalno apstiniraju...kao kad su bili u DS-u...da li kr..snu ko sta tamo?
Na vrh Go down
Aprilac64
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime06.04.18 18:38

Pa,jeste,ponekad smo tamo,uspomene,sećanja na dobro.Čestitam svima koji slave uskrs,ja sam slavio pre nedelju dana.Pošto u 9-og aprila dolazi 34 godina mog odlaska u vojsci,pozdravjam svi one koji su bili samnom,pa one koji došli posle mene.Živi zdravi dugoselci.
Na vrh Go down
ZLAYA_67
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Obljetnica 31. mehanizovane brigade u dugom Selu , ljeto '87. god.Komadant brigade pukovnik Milan Stevanovic .   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime24.06.18 1:25

pukovnik (citat):
Tenkić (citat):
Jeste, iz Bjelovara.  

Neće nešto biti tako. Ppukovnik Josip Tomšić je u Bjelovaru bio k-dant 1.okb još 1988.godine a ja njegov zamjenik. Iz JNA je prebjegao u ZNG iz bjelovarske kasarne "Božidar Ađija" (poznatija kao Kasarna Vojnović) sredinom kolovoza 1991.godine zajedno sa ppukovnikom inžinjerije Gašparac Željkom (Načelnik inžinjerije II Operativne zone) i obnašao dužnost Načelnika OMP II Operativne zone. Kasnije je postao i zapovjednik te zone a potom umirovljen u činu brigadira. Trenutno živi u roditeljskoj kući u Josipdolu i čujem se sa njim barem jednom tjedno. U Bjelovaru mu živi sin Boris koji radi kao veterinar dok mu je kćer Anita udata u Josipdolu.
Na vrh Go down
Saša 7464/19
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2019-03-09

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime09.03.19 19:55

Ja sam bio 1988/89 u četi kap. Gutića.
Na vrh Go down
Brkakougar
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime10.03.19 10:16

Pozdrav Sasa dobro dosao na forum, u kome bataljonu si bio i ko je bio komandant bataljona?
Na vrh Go down
Saša 7464/19
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime10.03.19 11:55

Ja sam bio 88/89 i sećam se tenkića, Vukovića, Šušnjara. Bili su na postrojavanju iza nas, ja sam bio 3 četa, omb, komandant kap. Gutić.
Na vrh Go down
Saša 7464/19
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime10.03.19 11:56

Hvala, dosta se dobro sećam svega i voleo bih vas sve videti!
Na vrh Go down
Saša 7464/19
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime10.03.19 12:12

1988/89 komandant drugog bataljona kome su pripadali 1.2 i 3 četa OMJ, tenkovska, baterija...bio je ppk Gnjidić, njegov zamenik kap I kl. Popović. Kasnije Gnjidić odlazi, ali se vraća sa činom majora. Tu je bio i kap I kl Milan Škorić,. Komandir 1. čete kap Mirković, 2. kap Ðorđević, 3. (moje) kap. Gutić, tenkovske, kap. Vuković, baterije Ljucović....bili smo na Slunju u januaru 89. Posle toga pola kasarne odlazi na Kosovo...mi koji smo ostali smo davali stražu. Voleo bih da se znam šta je sa drugovima i oficirima. Oficiri koji su davali dežurstvo: kap I kl. Vukić, kap I kl. Babjak, kap I kl. Tomić, kap. Fruža Ferenc, ka I kl. Skorupan, bezbednjak je bio poručnik Jurleka, ako se setim još nečega pišem. A, da imena koja su se pominjala ali ne znam šta su bili ppk R. Tomić, general Jevrem Cokić, komandanr V vojne oblasti je bio general ...ne mogu da se setim, kasnije je bio ministar odbrane Tuđmanove vlade.
Na vrh Go down
Saša 7464/19
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime10.03.19 12:13

Setio sam se...general Martin Špegelj.
Na vrh Go down
Brkakougar
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime10.03.19 12:28

Ja sam bio 84 i85-e kod Vukovica i Popovica itd, ako procitas sve postove na ovoj temi kasarna Dugo Selo vec smo dosta pisali o svemu, mada naravno imalo bi mnogo vise ali i nas ima sasvim malo koji smo ovde a bili na odsluzenju vojnog roka u toj kasarni.
Na vrh Go down
palčič
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 7
ČLAN OD: : 2015-03-09
DOB : 58

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime11.03.19 20:03

Saša 7464/19 (citat):
1988/89 komandant drugog bataljona kome su pripadali 1.2 i 3 četa OMJ, tenkovska, baterija...bio je ppk Gnjidić,  njegov zamenik kap I kl. Popović. Kasnije Gnjidić odlazi, ali se vraća sa činom majora. Tu je bio i kap  I kl Milan Škorić,. Komandir 1. čete kap Mirković, 2. kap Ðorđević, 3. (moje) kap. Gutić, tenkovske, kap. Vuković, baterije Ljucović....bili smo na Slunju u januaru 89. Posle toga pola kasarne odlazi na Kosovo...mi koji smo ostali smo davali stražu. Voleo bih da se znam šta je sa drugovima i oficirima. Oficiri koji su davali dežurstvo: kap I kl. Vukić, kap I kl. Babjak, kap I kl. Tomić, kap. Fruža Ferenc, ka I kl. Skorupan, bezbednjak je bio poručnik Jurleka, ako se setim još nečega pišem. A, da imena koja su se pominjala ali ne znam šta su bili ppk R. Tomić, general Jevrem Cokić, komandanr V vojne oblasti je bio general ...ne mogu da se setim, kasnije je bio ministar odbrane Tuđmanove vlade.
Zdravo druže. Ja sam se skidao u junu 88. Komandant bataljona bio je isto kap 1. kl Gnjidić njegov zamjenik kap 1. kl Milan Škorić, komandir 1. čete kap Mirković v kojoj sam bio dsetar 1.odjelenja, za 2. četu neznam, komandir 3. čete isto kapetan Gutič. Bili smo pod borbenu gotovost svake sedmice barem jednom uzbuna. U hangarima su bili BVP - ji popunjeni sa bojevom municijom. U bataljonu smo bili svi Junska klasa 87, ni jednog guštera. Kod kapetana Đorđeviča zvanega Đoka došao sam ko gušter. Tada je bila VP 8793/31. Čitava četa budučih desetara. Imali smo ubrzanu obuku samo 3 mjesece. Več krajem septembra 87 smo išli na poligon Slunj. Posle terena polaganje kursa desetara, pola čete (možda i više) otišlo je v prekomandu u Bjelovar. Ko je ostao selidba u drugu zgradu. Da komandir V. vojne oblasti bio je general Martin Špegelj.
Na vrh Go down
palčič
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 7
ČLAN OD: : 2015-03-09
DOB : 58

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime14.03.19 21:28

ZLAYA_67 (citat):
Hdamir (citat):
Mislim da je septembar , imam negdje te novine , dobro sam poznavao Baranovica .
U pravu ste, ovo je bilo na kraju septembra, baš kad smo došli sa terena na Slunju. Za malo da nisam na slici, samo malo l
evo smo bili postrojeni. Stajao sam u prvom redu pored kapetana Đorđevića.
Na vrh Go down
Miro Salaj
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 1
ČLAN OD: : 2019-05-13
M(j)esto Teslic

KomentarNaslov komentara: Zdravo Kalfa   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime13.05.19 10:29

Kalfa (citat):
Hdamir (citat):
Pozdrav svima.Zovem se Damir Husejnagić iz Tuzle sam i sluzio sam u Dugom Selu u četi tehničkog odrzavanja-ČTO  vp 8793/74.u periodu 2.12.1987 pa do 17.9.1988(koji dan manje radi krvi) Bili smo u prvoj zgradi od ulaza.Ja sam radio u radionici,od ulaza pravo pa sa lijeve strane,kao elektricar za vozila točkaše..Preko puta su bila 2 hangara.Gradjansko lice sa kojim sam radio je bio Marijan Pirin.Komandant bataljona je bio tada major Zdravko Latković.U sastavu bataljona je bila i komanda stana i još vjerovatno ponešto.Mislim da je imao brkove,krupan a jednom sam mu kao dezurni pozarni pogrešno predao raport"Za vrijeme mog odsustva i vašeg dezurstva.......umjesto obrnuto! rabbit al nije mi ništa prigovorio.Komandant ČTO je bio Baranović Boris kapetan prve klase,ugladjeni brko,strog i pravedan.Sve po PS.Kasnije je negdje otišao a došao je kapetan Fruzan Ferenc.Moj neposredni starješina je bio zastavnik(ili prve klase) Dragan Stanković a zvali smo ga "faca" Mislim da je stanovao u zgradama preko puta kasarne.Sjecam se i jednog zastavnika makedonca u ČTO za vezu.Onako nizak,dobar covjek.Eto toliko za prvi puta.
Evo mog prvog posta na forumu.
Prije svega pozdravljam sve članove foruma.Nadam se da ću ovdje pronaći prijatelje s kojima sam djelio dobro i zlo Smile
Bio u ČTO od 7.mjeseca 1985. do 24.6.1986. kao mehaničar za gusjeničare.Došao u prekomandu iz Sente.Moja klasa (svibanj 1985.) služila je 13,5 mjeseci.
Tad je zap. čete isto bio kapetan Baranović.Zvali smo ga Baki Smile  Mislim da je sada u Jastrebarskom.Dobro se drži.Pravi vojnik.Zapovjednik tehničke radionice bio je poručnik Nešić Dejan.Zapovjednik desetine bio mi je zastavnik Stanković "Faca".Tu su još bili zastavnici Dmitar Grubor (veza),Ljubo Vidanović (opći radovi),Smajo (art mehaničari).
Uvijek smo išli prvi na doručak,a zadnji na ručak.Večera po rasporedu.Jutarnje vježbanje nikad nismo imali Very Happy 
Sjećam se da smo uvijek mi i intendanti bili uvjerljivo najlošiji na famoznim koračnicama.Udraš strojaka ispred šefa vojarne,a onda pjesma.
Odrapio sam par terena na Slunju.Jedan iz klase studeni 1984. ostao je raditi kao građansko lice (mehaničar za gusjeničare.Zvao se Milan Pekeč.
Od majstora se sjećam Vlade Katića,Vilima Kapuste i Alekse Janjića (podmukao lik).

Zdravo Kalfa.

Evo sve se podudara. Godina, prekomanda, oficiri i Milan Pekec. Moram priznati da te se ne sjecam. Bio sam u isto vrijeme kada i ti u vojsci u istoj jedinici i kod istih oficira. Nisam bio mehanicar nego elektricar za vozila gusjenicare.
Pozdrav iz Holandije,
Miro Salaj
Na vrh Go down
Brkakougar
Podporučnik
Podporučnik

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime17.03.20 12:43

Posto sam dosao do informacija o kmomandnom kadru kasarne u Dugom Selu u zadnjim mesecima njenog postojanja, pa uzeh sebi za pravo da to podelim sa bivsim vojnicima iste kasarne. Pocecu od pukovnika Rada Tomica koji je smenjen jer je imao tvrde stavove u pregovorima o predaji kasarne, na njegovo mesto postavljen je pukovnik Zika Mihailovic, koji je ispostavilo se isto imao stavove da od predaje nema nista, njega smenjuju i na njegovo mesto postavljaju potpukovnika Radjenovica, koji je bio meksa opcija za pregovore, medjutim Radjenovic brzo uvidja da nece uspeti da pozitivno ispregovara predaju kasarne jer su potpukovnik Zikic i potpukovnik Stojmenov bili tvrda opcija da nema predaje, potpukovnik Radjenovic bezi iz kasarne i predaje se hvo-i (i danas zivi u Dugom Selu), na njegovo mesto dolazi potpukovnik Mustafa Tuholjak koji je pokusao isto sto i Radjenovic, medjutim i on bezi iz kasarne i pridruzuje se hvo-i kao i Radjenovic, na njegovo mesto postavljen je potpukovnik Stoimen Stojmenov i on je zadnji komandant kasarne koja je iseljena i napustena u decembru mesecu.
Na vrh Go down
2.četa Dugo Selo
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 1
ČLAN OD: : 2020-04-19

KomentarNaslov komentara: Septembar 89'   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime19.04.20 14:25

Pozdrav svima!

Ja sam bio septembarac 89/90 godine u Dugom Selu. Kapetan mi je bio Ljubiša Đorđević, a komandir voda, Stari Vodnik Jovanović. U četi je bio još Vodnik Janičijević. Zna li možda ko gde je sada Gdin Đorđević?

Super lepa sečanja na JNA 89/90.

Sulja Agron voli ovaj upis

Na vrh Go down
Srdjan Avramov
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime19.07.20 14:18

Proveriću ti za Đoku, samo da uhvatim vremena. 
Sad se na fejsu pojavio zastavnik Milivoj Čiplić
Edit Kapetan Ljubisa Djordjevic je ziv i stanuje u Kovinu.
Na vrh Go down
Srdjan Avramov
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime26.07.20 21:21

Na fb profilu Mile Jovanovic, nekadasnji komandir prve tenkovske prvog okb, imate slike sa druzenja staresina Dugoselaca....
Na vrh Go down
avgust 85
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2020-09-19

KomentarNaslov komentara: prijatno avgust 85   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime19.09.20 21:36

Da li ima zivih? Tek sam se ukljucio,pozdrav kuckaru Avramovu!Da li neko zna gde je Hasanovic Ninoslav iz Lukavca  pored Tuzle, Ivanko Anđelko iz Splita,Dobric Goran Beograd, svi su kao i ja bili u 2 vodu omč prvo kod Gnjidića a onda kod Đoke-kapetana!
Na vrh Go down
Srdjan Avramov
Gušter
Gušter

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime20.09.20 22:30

Gde si, Baćo....... Gene moj
Dobrić je u Holandiji, skoro odmah       posle vojske je otišao, bio sam jednom kod njega u Bg kući...
Ivanko je bio u Nemačkoj, radio kao trener u nekom klubu, zaboravio si da kažeš da mu je Iko Buljan ujak  Very Happy
Hasanović je valjda u Švedskoj.....
Đoka je živ, živi u Kovinu, Gnjidić je dogurao samo do pukovnika, u penziji je od 2006, zast Tuđa je umro...
Vodnik Fudo Mešković je živ....
eto ti za prvo javljanje

Vojnik Graničar voli ovaj upis

Na vrh Go down
avgust 85
Gušter
Gušter

ČLAN OD: : 2020-09-19

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime26.09.20 20:56

Kučkar na mestu voljno,da li znaš gde su  Glišić, Cvjetinović,Pašoli- valjda se setim još nekog?

BFwashere voli ovaj upis

Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Kasarna Dugo Selo   Kasarna Dugo Selo - Page 5 Icon_minitime

Na vrh Go down

Kasarna Dugo Selo
Na vrh 
Stranica 5/7Idi na stranicu : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
 Similar topics
-
» Dugo Selo VP 8793, avgust 1985-1986
» Karaula Brile selo Radojevo
» SREMČICA
» Nikšić septembar 1988/89
» Maribor - kasarna "Tone Tomšič" - VP 8164/20-3 - godina 1988.