FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Wed Feb 08, 2017 5:22 pm
nikola28 (citat):
krešimir-zg (citat):
Dobra Vam večer
Prvo sam služio u Nišu kasarna Filip Kljajić a pa prekomanda Mitrovica Meto Bajraktari od 3/1987 do 12/1987. Služio sam u pozadini četa tehničkog održavanja a radio sam u komandi na održavanju telefonske centrale. Major mi je bio Tamaš Mađar legenda od tipa, ženskaroš žešći Kapetan mi je Pavlović Zdravko, vodnik mi je bio mislim Petrić a civilni majstor na odražavanju centrale je bio Stevanović Milisav. Što se Čabarkape tiće, hmmmmmm Pavlović Zdravko - Pajo je bio jako ok čovijek. Sječam se čato je bio Srečko Rodić iz Dervente, uvlakač žešči Vjerovali ili ne najljepša godina dana u mojem životu je bila Mitrovica. Telefon na stolu, zovem koga hoću kada hoču. Ostali vojnici su mogli birati ili red kod pošte pa čekaj ili mito kod mene pa zovi badava :-) Na telefonskoj centrali je bio jedan ormar sa ladicama u kojem je bio alat. Pošto je meni krenuo posao sa telefoniranjem ja sam sav alat pospremio u transportne vreče i sve ladice napunio kremipanima, sokovima, mesnim narescima i sl. Isto tako ladice su se punile iz rezervnog vojnoj skladišta jer je sa menom služio ne sječam se imena ali se sječam nadimka vojnik zvali smo ga Mokri. On i ja smo bacili opaki biznis tako da je s vremenom krenula i prodaja. Taman se zalaufalo kako treba kad Mokrog ulovili da fali pun k robe I naravno jadničak sve propjevao ali je bio mudar i radio je popis kada je tko od oficira šta uzimao i nosio kući tako da se sve zataškalo. Na žalost malo se imena i prezimena sječam. Od vojnika se sječam Podunavac Siniše moja klasa iz BG, Damira Wolfa iz Iloka, zatim Bolarić Brune-Zagija iz Zagreba, Stevanović Milisava civilno lice u vojnoj službi, kapetana Pavlović Zdravka, Majora Tamaša, ako netko zna nešto o njima rado bih znao gdje su i kako su. U kratko u mojem služenju vojnog roka bilo je svega čak i zatvora Šem,i i ja zaglavili dolje u stražari a dežurni oficir je bio neka pijandura vodnik. sutra dan kad je došao k sebi pita nas šta samo napravili mi kažemo pojma nemamo, a muke jadničak imao šta da napiše zašto smo u buksi hahahaha A ništa pustio nas je oko 12 sati. Zatim tenkisti doveli kurvu u tenk jer su tenkovi stajali pored komande. PA kad je major tenkista skužio drocu u tenku ma ludnica je bila. Sječam se da je u Mitovici bila lokalna kurvica neka zvala se Sanija. ta kad je spazila vojnika samo je dizala čašicu konjaka u zrak i nazdravljala. Svašta je bilo
Pozdrav svim forumašima
Posto sam i ja iz Dervente nepoznam nikakvog Srecka Rodica znam da je jedan Grlic moj zemljak radio na centrali a a i mi se vjerojatno poznajemo al godine cine svoje ,pozdrav
nikola28 Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2017-02-06
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Wed Feb 08, 2017 5:23 pm
n
jani Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2017-03-27
Naslov komentara: Djakovica 1986/87 Mon Mar 27, 2017 9:21 pm
Djakovica 1986/1987 septembarci Armijska vlast? Ojdanić Brigada Basrak Bataljon Jovanović 3. četa Vojin Jondić (kasnjije GŠ RS) 1. vod Zlatko Odak mitaljesko odeljenje Izet Đerahović desetar in pritvor Janoš Verli Pero Topalović Jani Novak Esad Crnjani Saša Antić najbolja brigada, najbolji bataljon, najbolji vod, najbolje oddeljenje...
zokic1968 Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2017-04-22
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Sat Apr 22, 2017 12:30 am
iskrenović (citat):
Ima li kog iz generacije 87 i 88 ko je služio u Peći i na karaulama
Ima ,januarac 87,prekomanda karaula nemogu da se sjetim imena karaule bila je tromeđa sa albanijom i crnom gorom.
Lojze Gušter
BROJ POSTOVA: : 12 ČLAN OD: : 2014-08-31
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Wed May 03, 2017 12:00 am
zokic1968 (citat):
iskrenović (citat):
Ima ,januarac 87,prekomanda karaula nemogu da se sjetim imena karaule bila je tromeđa sa albanijom i crnom gorom.
Peč maj 87, 3.pešadijska, od sep. 87 do maja 88 karaula 25.maj Prizren. Lp
mureZE Mladji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 375 ČLAN OD: : 2015-05-22 DOB : 53 zenica
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Sun May 07, 2017 1:40 pm
Lojze (citat):
zokic1968 (citat):
iskrenović (citat):
Peč maj 87, 3.pešadijska, od sep. 87 do maja 88 karaula 25.maj Prizren. Lp
septembar 89 Prizren, pa karaula 25. Maj, Lojze ti si prvi kojeg sam sreo sa te karaule. Još ako imaš koju sliku eh...
Barcic Gušter
BROJ POSTOVA: : 11 ČLAN OD: : 2016-11-14
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Sun May 21, 2017 1:55 am
pozdrav svima kosovskim vojnicima u JNA koji su bili u kasarnoj Boro i Ramiz sadiku VP 4445/10 pjesadija,,ja sam bio u POC-u nisandzija na BsT 82mm kod kapetana Sunjog Janos ja mislim daje bio madjar,,pa poslije je dosao porucnik Sofic Nihad iz Bijeljine (Bosna) je bio,oktobarska klasa 81/82 imali ikoga zivoga neka se javi ja sam prezivio rat U mojoj domovini Bosni i Hercegovini od 92-96,,mozda su neki moji drugovi iz JNA u to vrijeme i bili u Bosni,,lijep pozdrav i neka se bilo ko javi od te generacije 1981/82
Vilim Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2017-05-21
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Sun May 21, 2017 6:32 pm
Karaula grcin 83-84 ima li tko iz tog vremena
krešimir-zg Gušter
BROJ POSTOVA: : 6 ČLAN OD: : 2016-04-11
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Mon Jun 26, 2017 6:36 pm
purger (citat):
Drago mi je da ova tema ide jednim normalnim tokom kažem to zato jer se bavi vremenom pravog postojanja JNA i moram priznat da me podatak "zabranjenih kafana" baš iznenadio još kad se takav podatak ili naredba upisivala u vojnu knjižicu nosi u sebi ono "nešto". Mislite li da je u pitanju skidanje odgovornosti JNA?
Zemo, ja sam prvo došao u Niš 12/86 i nakon zakletve smo mogli izaći u grad ali već tada sam imao u vojnoj knjižici u koje kavane u Nišu ne smije vojska ići, tako da za Mitrovicu to nije nimalo čudno, makar kad sam ja služio u Mitrovici u vojnoj knjižici nije bilo nikakvih zabrana
panteraSLO Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2016-12-09
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Tue Jan 16, 2018 3:27 pm
frabrne (citat):
hvala na dobrodoslici, zaboravio sam napomenuti da sam uz redovno sluzenje vojnog roka u mitrovici bio i dva puta po mjesec dana na ispomoci u peci. na obuci sam bio u trecoj ceti komandir cete porucnik ibrahimi ramadan koji je sada u austriji, a nakon obuke presao sam u pozadinski bataljon , ceta tehnickog odrzavanja komandir kapetan galjak vasilije.
fabrne pa mi se moramo znati;?
krešimir-zg Gušter
BROJ POSTOVA: : 6 ČLAN OD: : 2016-04-11
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Thu Jan 18, 2018 7:14 pm
nikola28 (citat):
Posto sam i ja iz Dervente nepoznam nikakvog Srecka Rodica znam da je jedan Grlic moj zemljak radio na centrali a a i mi se vjerojatno poznajemo al godine cine svoje ,pozdrav
Hvala na komentaru a ujedno si me i podsjetio da bio je Grlić na centrali i Podunavac Siniša.
jimbriggs Gušter
BROJ POSTOVA: : 6 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Sat Jan 20, 2018 9:14 pm
šolly69 (citat):
Svi pozdravljeni. Služio sam vojnički rok u Titovi Mitrovici - sept.88-89 - pešadija 3.četa - 1.Vod (por. Ibrahimi Ramadan - por.Mehmedić Hikmet-Hikac). Bio sam tamo cjelu godinu kao desetar. Ako ima ko, koji je bio tamo neka se javi. Slike sljede. Još jedan pozdrav svima !!
Ja sam bio desetar u trecoj ceti sept.88/89 ceo vojni rok, 3. vod. Ne samo da se verovatno znamo, nego smo proveli i puno vremena zajedno. Gledajuci tvoj nick... solly... mislim da znam kako se zoves, al' to je za PM. Bili smo i na Svinjarama zajedno par puta kao razvodnici straze i super nam je bilo. Bar je meni tako ostalo u secanju. Jesi li procitao ceo thread? Ima jos dvojica ovde koji su bili sa nama, i sigurno se znamo svi, frabrne i memberX. Ja sam iz Beograda.
jimbriggs Gušter
BROJ POSTOVA: : 6 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Sat Jan 20, 2018 10:46 pm
acaFaca (citat):
Pozdrav svima, Aleksandar iz Beograda. Služio kao ćata u Titovoj Mitrovici, HAD, VP 8365/84, od maja 1988. do 1989., komandir kap. Jevtić.
Da nisi mozda ti ovaj ispod kapetana pa malo udesno? Jer ako jesi, mi smo bili super drugovi, obojica smo iz Bgd. a videli smo se i jednom u gradu malo posle vojske, negde u tvom kraju na Dorcolu.
FranićD Gušter
BROJ POSTOVA: : 9 ČLAN OD: : 2018-02-06 Kula
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Fri Feb 09, 2018 12:49 am
Pozdrav svima...ja sam septembra 87 dosao u Pec kasarna Miladin Popovic bio u prvoj ceti...posle tri meseca obuke prekomanda na kratku obuku u Djakovicu odakle su me posle krace obuke prebacili na karaulu Boro Vukmirovic gde mi je staresina bio porucnik Hot Hanefija i tu sam sluzio da kraja vojnog roka to jest do septembra 88
milašin Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2018-02-11
Naslov komentara: Sanitet Mitrovica na Kosovu Sun Feb 11, 2018 9:17 am
Ja sam bio klasa maj 86, bio prvo u pješadiji 3 mjeseca, druga ceta, komandir kapetan Plavsic Gavrilo Plavi, sjecam se jos i porucnika Gvozdic Zorana itd, a poslije presao u sanitet , bio pomocnik doktorki stomatologu, bili tamo oficiri Petkovic Aleksandar i Rakicevic mislim Rajko, doktori, i bio neki zastavnik bolnicar Kastrati Hazir... Ima li neko da se sjeca tog vremena?
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Sun Feb 11, 2018 11:46 am
Dobro došao na forum, milašin!
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
milašin Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2018-02-11
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Sun Feb 11, 2018 12:00 pm
Bolje Vas nasao...
dragac4009il. Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2018-02-13
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Sat Feb 17, 2018 11:09 pm
Pozdrav svima! Ja sam Dragan Milošević iz Bačke Palanke. Služio sam 82/83 u Đakovici, tada VP 7238, 26-ti granični odsek. Bio sam vozač komandanta (majora) Džafera Jeine. Kasnije ga je zamenio kap.prve klase Vučićević Živomir. U komandi su još bili i kap.prve klase Nović Zvonko, kapetan Ćeranić Miomir, kap. Tmava Hasan, vodnik Stipančević, Zdjelarić, st.vodnik Zoran Milošević. U to vreme, komandant kasarne u Đakovici bio je major Bojović. Maltene sam svakodnevno vozio komandante (Džafera, posle Vučićevića) sa fijatovom kampanjolom u obilazak karaula: terbeši, goden, grčin,b.vukmirović, na đeravicu,...
Mafija Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2014-02-11
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Mon Mar 26, 2018 9:37 pm
milašin (citat):
Ja sam bio klasa maj 86, bio prvo u pješadiji 3 mjeseca, druga ceta, komandir kapetan Plavsic Gavrilo Plavi, sjecam se jos i porucnika Gvozdic Zorana itd, a poslije presao u sanitet , bio pomocnik doktorki stomatologu, bili tamo oficiri Petkovic Aleksandar i Rakicevic mislim Rajko, doktori, i bio neki zastavnik bolnicar Kastrati Hazir... Ima li neko da se sjeca tog vremena?
Znam sve te ljude. Septembarac 1986. i ostao u pozadini do kraja /1987.
memberX Gušter
BROJ POSTOVA: : 26 ČLAN OD: : 2012-02-15 DOB : 55
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Sun Nov 25, 2018 2:20 am
jimbriggs (citat):
šolly69 (citat):
Svi pozdravljeni. Služio sam vojnički rok u Titovi Mitrovici - sept.88-89 - pešadija 3.četa - 1.Vod (por. Ibrahimi Ramadan - por.Mehmedić Hikmet-Hikac). Bio sam tamo cjelu godinu kao desetar. Ako ima ko, koji je bio tamo neka se javi. Slike sljede. Još jedan pozdrav svima !!
Ja sam bio desetar u trecoj ceti sept.88/89 ceo vojni rok, 3. vod. Ne samo da se verovatno znamo, nego smo proveli i puno vremena zajedno. Gledajuci tvoj nick... solly... mislim da znam kako se zoves, al' to je za PM. Bili smo i na Svinjarama zajedno par puta kao razvodnici straze i super nam je bilo. Bar je meni tako ostalo u secanju. Jesi li procitao ceo thread? Ima jos dvojica ovde koji su bili sa nama, i sigurno se znamo svi, frabrne i memberX. Ja sam iz Beograda.
Iskren da budem ja se slabo sećam svega, a ono čega se i sećam nije bilo preterano prijatno, šteta kad sam otišao na Bair na pojačanje straže, su nam bacili kasete na tavan, pa sam i slike izgubio, karticu dobrovoljnog davaoca krv, svašta nešto. Nemam ni jednu fotografiju sa terena ili iz kasarne, sve je to nekako izgubljeno.
jale67 Gušter
BROJ POSTOVA: : 5 ČLAN OD: : 2018-12-02 DOB : 57 Sarajevo
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Fri Jan 18, 2019 8:32 am
Septembar 86 kapetan Plavšić vodnik Tanasić sad sam zaboravio koja ceta sta kako samnom je bio ml.vodnik iz Zavidovica bio je jedan zvali ga Šemsa samo njene pjesme pjevao bio je bokser Lazic bio je iz splita slišković bio je sukarno iz Beograda ostalih se nesjecam ja sam pjevao na priredbama i igrao sam folklor znam da smo isli i u Peć na neko armisko takmicenje sta li vec 87 otisao u prekomandu Bosilegrad.Ako neko ima od mojih klasica da su bili samnom volio bih da se cujemo ili ako ima koja slika ja nemam nista (prokleti rat)
Siniša Lolić Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2019-12-25
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Wed Dec 25, 2019 6:31 pm
Ima li netko iz VP 4454 Đakovica, klase od 9.mj.81- 5.mj.82?
Darkog1970 Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2020-02-29 DOB : 54 Novi Marof, Hrvatska
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Sat Feb 29, 2020 5:11 pm
Pozdrav grupi, iako je dosta postova starijih od 5 i više godina, nadam se da još ima onih koji prate ovaj forum. I ja sam bio septembarac 88./89. u tadašnjoj Titovoj Mitrovici, ostao punih godinu dana bez prekomande. Bio sam u protutenkovskoj četi, u najmanjem vodu "raketaša" kojem sam nakon dobivenog čina mlađeg vodnika bio zapovjednik umjesto starijeg vodnika (Ne sjećam se imena) koji je bio najveća "krivina" i nikad ga nije bilo. U našoj protutenkovskoj četi bio je vod bestrzajnih topova. Zapovjednik čete je bio poručnik Dejan Orović, zapovjednik bestrzajcima potporučnik Bačević Mirko tek stigao iz škole za oficire. Imena vojnika kojih se sjećam Vuzem Aleš (Slo), Miladin Vuković (BiH), Mile Mitrović (BiH), Zoran Šterjov (Mk), Peđa (CG, ne sjećam se prezimena - čini mi se da je na forumu Peđoni69 - javi se), Meša Šefik (BiH), Ivan Pavlović - čato (Srb) možda se sjetim još nekog. Javite se, eto nakon više od 30 godina uspomene su izblijedile, ali su drage i lijepe jer su za cijeli život. Pozdrav i ostalim članovima foruma, naravno Darko
memberX voli ovaj upis
Милорад Вукајловић Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2020-06-05 šekovići
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Fri Jun 05, 2020 12:50 pm
jancrom (citat):
Zdravo,
bio sam u Peći od januara 1984 do februara 1985 - pešadinac, nišanđija na M53, 3. četa, mislim, da je kapetan bio Milan Nedić... zna li ko nešto o njemu?
Puno pozdrava iz Slovenije!
Jani
zdravo jani za početak da ti kažem da se znamo . bili smo u istom vodu, a ja sam kasnije kod Milana bio kratko ćata
jancrom voli ovaj upis
bubimyr Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2021-03-24
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Wed Mar 24, 2021 3:56 am
Maj/86, 8365/46, 3.četa 3.vod, vodio nas poručnik Branislav Mihajlović, mladost ludost, davno bilo, životno iskustvo.....eto prošlo 35 godina.....
zorko bratović Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2021-12-02 Rijeka
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Thu Dec 02, 2021 9:47 pm
Siniša Lolić (citat):
Ima li netko iz VP 4454 Đakovica, klase od 9.mj.81- 5.mj.82?
Poštovani g Lolić. Zovem se Zorko Bratović iz okolice Rijeke , čak imam i slike na kojima smo slikani ja i ti u logoru na periferiji Đakovice. Pozdrav.
PORUCNIK, Siniša Lolić and zorko bratović vole ovaj upis
feniks48 Gušter
BROJ POSTOVA: : 55 ČLAN OD: : 2016-02-23
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Mon Feb 21, 2022 7:06 pm
purger (citat):
Dakle očigledno se radi o godinama kada je lonac več dobrano počeo kuhat,i uglavnom komentari su od vas koji su služili 88-89. Ima li neko tko može reći kako je bilo prije i da li je tih "zabrana" bilo prije?
evo malo prolistavam pa naiđoh na ovo pitanje ja sam radio u prištini 66-76 sad što se tiče zabrana kafana u kafane koje su bile problematične (pijančevanje, tuča, vrijeđanje na nac.osnovi i sl) preporuka je bila da se ne ulazi al nije na dozvolama il megdje drugdje pisalo da je zabranjeno ići, toliko se bar sječam iako pomalo zbog godina izhlapljujem hehehehe
feniks48 Gušter
BROJ POSTOVA: : 55 ČLAN OD: : 2016-02-23
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Mon Feb 21, 2022 7:24 pm
Stanko1 (citat):
Pročitao sam danas ovu temu i tek sad vidim s kakvim klincima se ja tu družim.
Pa da pridodam koju sukladno naslovu teme. U vrijeme kada sam ja služio vojni rok (1973./1974.) na Kosovu je postojala Operativna grupa nepoznatog mi naziva i brojčane oznake, jedinica ili bolje rečeno konglomerat veličine divizije, kojom je zapovijedao general-major Vlado Simić. U sastavu OG je bila i ''moja'' 15. Kosovsko-makedonska proleterska brigada (tradicionalni naziv iz NOB) kojom je zapovijedao potpukovnik Dragutin Đuričković. Sjedište brigade je bilo u Prištini.
OG je bila u sastavu Niške armijske oblasti kojom je tada zapovijedao general-pukovnik Bruno Vuletić.
U sastavu 15. brigade bio je i moj 15. mptad u Prizrenu, koji je ubrzo nakon mog povratka kući (bio sam ''godišnjak'') rasformiran, a moji drugari koji su morali odguliti još tri i pol mjeseca premješteni su u Uroševac.
U garnizonu Prizren bio je tada lociran i jedan pješadijski bataljon iste brigade. U Metohiji su još bili garnizoni u Đakovici i Peći, nepoznatog mi sastava.
Što se tiče izlazaka u grad i rješavanja tekuće problematike i ostalih nutricionističkih potreba, u ono vrijeme vojnicima je bio zabranjen jedino ulazak u lokal koji se zvao ''Bistrica''. Što je bilo samo formalno, jer su vojnici vikendom redovito bančili u toj špelunki. U ono vrijeme nije bilo kriterija sigurnosne i etničke prirode, a razlog za zabranu je bio zao glas te krčme. Tamo su inače svirali narodnjake i imali neku pevaljku, ali ne znam detalje jer u ''Bistricu'' nisam nikada zalazio.
morat ću te malo ispraviti u to vrijeme 73/74 bio sam komandir voda u prištini (maršalka, tenkista) nije """"15. Kosovsko-makedonska proleterska brigada""" već samo 15.proleterska brigada
goran9030 Podpukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 7506 ČLAN OD: : 2015-03-20 DOB : 58 Đakovo
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Mon Feb 21, 2022 8:56 pm
Eh kad vidim sa kakvim se ja mladićima ovdje družim... 1973/74 sam već prestao praviti mitraljeze od kukuružnjaka, ali sam uredno pravio kubure od bazge (zove) i kukuruzom gađao vrapce iz tog naoružanja.
_________________ In medias (t)res...
SveJug voli ovaj upis
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Mon Feb 21, 2022 10:48 pm
goran9030 (citat):
Eh kad vidim sa kakvim se ja mladićima ovdje družim... 1973/74 sam već prestao praviti mitraljeze od kukuružnjaka, ali sam uredno pravio kubure od bazge (zove) i kukuruzom gađao vrapce iz tog naoružanja.
To bi trebao malo detaljnije opisati. Verujem da dosta clanov nezna sta je to.
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
goran9030 voli ovaj upis
goran9030 Podpukovnik
NA VZ PV BROJ POSTOVA: : 7506 ČLAN OD: : 2015-03-20 DOB : 58 Đakovo
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Mon Feb 21, 2022 11:19 pm
Ma ništa lakše od toga, ali možda na drugoj temi. Ako treba, mogu napraviti i mali tečaj pravljenja kubure od bazge
_________________ In medias (t)res...
SveJug voli ovaj upis
Doktor Živago Pukovnik
VZ VZ PV BROJ POSTOVA: : 13028 ČLAN OD: : 2020-07-15 DOB : 57 Vinkovci
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Mon Mar 07, 2022 11:28 am
goran9030 (citat):
Bravo Gorane za ovaj post, a za koji od mene odmah imaš plus. Ja bih te molio da za ove naše mladiće napišeš detaljno kako su se pravile kubure od bazge, jer u našem djetinjstvu je toga bilo, a danas je digitalno doba i oni se danas ne igraju " partizana i švaba " kako smo se mi igrali. Goli i bosi, mislim da smo imali pravo i sretno djetinjstvo...
jancrom Gušter
BROJ POSTOVA: : 8 ČLAN OD: : 2010-12-24 Železniki, Slovenija
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji Sat Jan 06, 2024 9:04 pm
Милорад Вукајловић (citat):
jancrom (citat):
Zdravo,
bio sam u Peći od januara 1984 do februara 1985 - pešadinac, nišanđija na M53, 3. četa, mislim, da je kapetan bio Milan Nedić... zna li ko nešto o njemu?
Puno pozdrava iz Slovenije!
Jani
zdravo jani za početak da ti kažem da se znamo . bili smo u istom vodu, a ja sam kasnije kod Milana bio kratko ćata
Milorad zdravo, evo tek sada mogu, da ti odgovorim Na žalost, ja se te ne sječam, ipak je predugo od tada... baš danas je 40 godina, odkad sam došao u Peć
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Jedinice JNA na Kosovu i Metohiji