FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Sećaš li se Galiću,neko je to nazivao i "južnjačkom utehom" pored "Skenderbega"
Kaplar M Stariji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 657 ČLAN OD: : 2010-11-06 DOB : 59 Belgrade
Naslov komentara: Re: Okrepljenje za sve koji su služili vojni rok na Kosovu Wed May 16, 2012 4:59 pm
Bilo je par dobrih piva u Jugi... Jagodinsko, Niksicko, Karlovacko, Sarajevsko... a medju njima je sigurno i Pecko. Ja sam ga pio veoma retko jer nije moglo da se nadje u Beogradu.
Patrick GENERAL PUKOVNIK u rezervnom sastavu
BROJ POSTOVA: : 564 ČLAN OD: : 2010-04-11 DOB : 53
Naslov komentara: Re: Okrepljenje za sve koji su služili vojni rok na Kosovu Wed May 16, 2012 7:09 pm
Kaplar M (citat):
Bilo je par dobrih piva u Jugi... Jagodinsko, Niksicko, Karlovacko, Sarajevsko... a medju njima je sigurno i Pecko. Ja sam ga pio veoma retko jer nije moglo da se nadje u Beogradu.
Baš iz tog razloga sam naglasio "na Kosovu",a da je bilo dobro bilo je... .
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Okrepljenje za sve koji su služili vojni rok na Kosovu Wed May 16, 2012 7:40 pm
Karlovačko se pokvarilo ali zato ima jedno meni definitivno najbolje "kasačko pivo" puni se u Lici u Pazarištu ali na žalost čini mi se u malim količinama. Nikšičko još uvjek među najboljima za ostalo neznam tj nisam bio u prilici
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
mgalic2 Stariji Vodnik
FS BROJ POSTOVA: : 695 ČLAN OD: : 2009-08-02
Naslov komentara: Re: Okrepljenje za sve koji su služili vojni rok na Kosovu Wed May 16, 2012 8:01 pm
Patrick (citat):
Žestoko nisam volio niti onda niti danas, a koliko me sjećanje služi da smo uglavnom pili Jagodinsko koje mi je ostalo u dobrom sjećanju.
Kaplar M Stariji Vodnik
BROJ POSTOVA: : 657 ČLAN OD: : 2010-11-06 DOB : 59 Belgrade
Naslov komentara: Re: Okrepljenje za sve koji su služili vojni rok na Kosovu Wed May 16, 2012 8:11 pm
purger (citat):
Karlovačko se pokvarilo ali zato ima jedno meni definitivno najbolje "kasačko pivo" puni se u Lici u Pazarištu ali na žalost čini mi se u malim količinama. Nikšičko još uvjek među najboljima za ostalo neznam tj nisam bio u prilici
Ima u beogradskom hotelu Kasina mini pivara... Proizvode pivo samo za potrebe svog restorana i retko mozes naci sto sa 4-5 mesta da sednes sa prijateljima. Ali, to je ono sto kazes, proizvodi se u malim kolicinama i drze do kvalteta.
Patrick GENERAL PUKOVNIK u rezervnom sastavu
BROJ POSTOVA: : 564 ČLAN OD: : 2010-04-11 DOB : 53
Naslov komentara: Re: Okrepljenje za sve koji su služili vojni rok na Kosovu Wed May 16, 2012 11:36 pm
mgalic2 (citat):
Patrick (citat):
Žestoko nisam volio niti onda niti danas, a koliko me sjećanje služi da smo uglavnom pili Jagodinsko koje mi je ostalo u dobrom sjećanju.
Kod nas si pored "pećkog" mogao da nađeš "skopsko" i možda još poneko. Jednom prilikom smo se vraćali iz grada i konobar iz kafića "Dunhill" (znajući odakle smo,moj zemljak Stipan i ja)nas je svratio na "Jelen pivo". U roku od cirka pola sata smo popili svaki po četiri piva(naravno na sve ono pivo do tada) ! Tad sam popio "Jelen" u Gnjilanu i posle više ... .
ultimax Gušter
BROJ POSTOVA: : 12 ČLAN OD: : 2013-02-06
Naslov komentara: Re: Okrepljenje za sve koji su služili vojni rok na Kosovu Wed Feb 06, 2013 10:45 pm
Na kosovu nije bilo boljeg od Extra Pečkog piva.Da mi ga je probat sad.
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Okrepljenje za sve koji su služili vojni rok na Kosovu Thu Feb 07, 2013 11:14 pm
Mislim da se još uvijek puni,i da se ga da nabavit u MK.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
DejanDjergovic Gušter
Značka PV BROJ POSTOVA: : 49 ČLAN OD: : 2013-01-31 DOB : 53 Smed. Palanka
Naslov komentara: Re: Okrepljenje za sve koji su služili vojni rok na Kosovu Thu Feb 28, 2013 10:06 pm
ja sam ga probao 1990-e u prizrenu i mislim da je fenomenalno!Kazu da se punilo nekom vodom sa izvora pa zato je bilo pomalo sladunjavo!
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Okrepljenje za sve koji su služili vojni rok na Kosovu Fri Mar 01, 2013 8:15 am
Da da,punio se iz izvora ispod jednog brda,blizu sela koje se zove,mislim, Istok.
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
Djida Zastavnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 972 ČLAN OD: : 2013-04-05
Naslov komentara: Re: Okrepljenje za sve koji su služili vojni rok na Kosovu Sun May 05, 2013 2:34 pm
Opasno pivo,jako i obara s nogu.Jednom sam prisustvovao zestokom pijanstvu mojih drugova u Prizrenu u kafani Sadrvan,bilo je toceno Pecko pivo.Toliko bese opako da sam ih trazio po gradu a jedino sam naso jednog od cetvorice ukupno u posti kako povraca u telefonskoj kabini.....uh kad se setim samo. vp 4445 Prizren
Djida: komentar modifikovan dana: Thu Jun 13, 2013 2:24 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
ultimax Gušter
BROJ POSTOVA: : 12 ČLAN OD: : 2013-02-06
Naslov komentara: Re: Okrepljenje za sve koji su služili vojni rok na Kosovu Mon May 20, 2013 11:26 pm
Jedno od najbolih piva u životu!
SveJug Kapetan I klase
VZ Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 4341 ČLAN OD: : 2012-12-16 Svedska
Naslov komentara: Re: Okrepljenje za sve koji su služili vojni rok na Kosovu Tue May 21, 2013 7:10 am
Pre 2-3 god moglo se kupiti u Bar, CG. Inace sam i ja pio u par navrata pri mojim posetama Kosovu.
vargas Mladji Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 374 ČLAN OD: : 2013-05-29 DOB : 56 Ludbreg
Naslov komentara: Re: Okrepljenje za sve koji su služili vojni rok na Kosovu Wed May 29, 2013 11:31 pm
Pozdrav ljubitelji Pečkog piva! Ja sam majac 1988, i imao sam obuku u kasarni Miladin Popović u Peći. Pešadija,nišandžija PM M53 . Nas su vodili u pećku pivovaru , kao vojska i "udruženi rad" jedne sunčane subote u lipnju mjesecu. Toplina, hladno pivo tek napunjeno-RAJ ZEMALJSKI. Išli smo pogledati pogone punionice. Poslije obilaska dovezli su viličarom paletu svježe napunjene pive. Vojska u red i udri po pivi. Bio je cijeli bataljun pješadije. Popili smo dvije i pol palete pive i onda su glavešine iz pivovare nešto razgovarale sa našim oficirima i odmah potom postrojavanje i povratak u kasarnu. Valjda su se pobojali da ćemo im popiti sve pivo. Stvarno dobro pivo.
raketaman voli ovaj upis
oficir s ruzom Džomba
BROJ POSTOVA: : 106 ČLAN OD: : 2012-12-16
Naslov komentara: Re: Okrepljenje za sve koji su služili vojni rok na Kosovu Wed Aug 14, 2013 8:41 pm
pivo je pivo..ako je voda prava, onda je i pivo
Stanko1 Podporučnik
JM JM PV BROJ POSTOVA: : 1905 ČLAN OD: : 2013-02-24 DOB : 75 Zagreb
Naslov komentara: Re: Okrepljenje za sve koji su služili vojni rok na Kosovu Thu Oct 24, 2013 7:08 am
Da malo dolijemo u temu. Kad sam ja bio u vojsci u Prizrenu (1973./1974.) trošilo se ovo:
BROJ POSTOVA: : 15 ČLAN OD: : 2016-11-08 DOB : 55 Niš
Naslov komentara: Re: Okrepljenje za sve koji su služili vojni rok na Kosovu Tue Nov 08, 2016 7:20 pm
vargas (citat):
Pozdrav ljubitelji Pečkog piva! Ja sam majac 1988, i imao sam obuku u kasarni Miladin Popović u Peći. Pešadija,nišandžija PM M53 . Nas su vodili u pećku pivovaru , kao vojska i "udruženi rad" jedne sunčane subote u lipnju mjesecu. Toplina, hladno pivo tek napunjeno-RAJ ZEMALJSKI. Išli smo pogledati pogone punionice. Poslije obilaska dovezli su viličarom paletu svježe napunjene pive. Vojska u red i udri po pivi. Bio je cijeli bataljun pješadije. Popili smo dvije i pol palete pive i onda su glavešine iz pivovare nešto razgovarale sa našim oficirima i odmah potom postrojavanje i povratak u kasarnu. Valjda su se pobojali da ćemo im popiti sve pivo. Stvarno dobro pivo.
Dragi Majac, ja sam Septenbarac 87-88 , tad sam bio na karauli Morina, U kojoj si četi bio u Peći i gde si kasnije dobio prekomandu.
vargas Mladji Vodnik
Naslov komentara: Re: Okrepljenje za sve koji su služili vojni rok na Kosovu Tue Nov 08, 2016 7:55 pm
Iskrenoviću, dobro nam došao na Forum! U Peći mi je točna "adresa" bila mitraljesko odjeljenje trećeg streljačkog voda druge pješadijske čete, a sad dalje koji bataljun smo bili mi u Peći to više ne pamtim, a prekomanda je bila u Granični vod u Prizrenu. U Peći u prvom odjeljenju 3.voda je bio Tvoj zemljak Živković Ljubiša, bio je desetar i zamjenik komandira voda. Ljubišu smo među sobom zvali Biša od Niša.
iskrenović Gušter
Naslov komentara: Re: Okrepljenje za sve koji su služili vojni rok na Kosovu Tue Nov 08, 2016 8:07 pm
vargas (citat):
Iskrenoviću, dobro nam došao na Forum! U Peći mi je točna "adresa" bila mitraljesko odjeljenje trećeg streljačkog voda druge pješadijske čete, a sad dalje koji bataljun smo bili mi u Peći to više ne pamtim, a prekomanda je bila u Granični vod u Prizrenu. U Peći u prvom odjeljenju 3.voda je bio Tvoj zemljak Živković Ljubiša, bio je desetar i zamjenik komandira voda. Ljubišu smo među sobom zvali Biša od Niša.
Na Morini nam je došao jedan Živković ali iz Vlasotinca, bio je januarska klasa 88. Tog Ne znam, Znao sam Ćirića iz Niša, koji je bio Vezista, Ja sam iz Surdulice rodom
iskrenović Gušter
Naslov komentara: Re: Okrepljenje za sve koji su služili vojni rok na Kosovu Tue Nov 08, 2016 8:13 pm
Iz Čakovca sam imao jednog druga i nemogu se setiti imena. Bili smo u Peći 3 meseca i 22 dana. Bio je malog rasta a svi su ga zezali a ja sam ga uzeo za dobrog druga i baš me simpatisao.
vargas Mladji Vodnik
Naslov komentara: Re: Okrepljenje za sve koji su služili vojni rok na Kosovu Tue Nov 08, 2016 8:50 pm
Moj Živković je bio iz Žitorodja.
iskrenović Gušter
Naslov komentara: Re: Okrepljenje za sve koji su služili vojni rok na Kosovu Wed Nov 09, 2016 5:26 pm
vargas (citat):
Moj Živković je bio iz Žitorodja.
Živković Ljubiša visina 190, plav, završio je ugostiteljsku školu u Nišu, ako je taj, ja sam mu tener za trčanje, na 1200 metara
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Okrepljenje za sve koji su služili vojni rok na Kosovu
Okrepljenje za sve koji su služili vojni rok na Kosovu