FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 14.07.17 18:38
Zdravo, jednostavno ne mogu da se setim njegov prezime..., Prve dve slike su iz MB (mart 1990-sept 1990), a ova treča kraj obuke u vezi (sept 1989 - mart 1990)
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 16.07.17 16:20
Ako se dobro siječam lica, to je Naumovski. Došao je u drugu pešadijsku četu kot Koste 1990 godine, u trečem mijesecu. Na poslednjoj slici mi je poznato lice, drugi red, desno. Ali samo poznato lice, ne znam tko je, kako se zove. Albanac! (?)
Erikson Gušter
BROJ POSTOVA: : 5 ČLAN OD: : 2017-07-05
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 16.07.17 17:03
Onaj, koji onog koji žmiri drži za ruku? - Hajrizai Nustret, nekako tako... LP
pucflek Vodnik
BROJ POSTOVA: : 447 ČLAN OD: : 2016-02-26
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 16.07.17 20:23
Da, baš taj. Ne znam, da li je negdje radio (kantina, kuhinja,...) ili je samo dolazi u drugu četu na posjetu zemljacima...ostao mi je u siječanju. Vjerovatno sam ga i vidio samo nekoliko puta ali...?
Erikson Gušter
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 17.07.17 20:02
Da, sigurno je bio jedan od onih, koje čovek lakše zapamti, dobar drug i svugdje ga je bilo dosta - ja sam si bio dosta dobar sa njim. Inače sam si od desetara u vezi najviše zapamtijo Kerai Neđimedin (tako nekako) iz grada Peć?, dosta zajeban ali pravedan, a moj desetar je bio Bosanac Hadžiabdić.
Bio je i desetar Miketek (nekako tako), mali Hrvat, preko stanica smo se stalno (sa genićima) zajebavali a jednom sam mu preko stanice rekao (nisam znao da je on na drugi strani), da mi popuši, od tada me pomalo jebao - kad je bila veza na redu za čiščenje kuvinje (onih velikih masnih kotlova) posle povečerja, obično je bilo: trebam šest dobrovoljaca, ti, ti,ti,..., i ti, i od tada sam stalno bio pored. Kad je treči put (pa nadalje) tražio dobrovoljce, obično se nas je nekoliko odmah samih javilo, ... druže desetaru, mogu ja, mogu ja..., jer tako i onako bi bili pored. Jadan od tih dobrovoljaca je bio i Danilo Šerbedžija...
Lepo se ovako setiti...
LP
VP8164 Gušter
BROJ POSTOVA: : 7 ČLAN OD: : 2017-08-12 Novi Sad
Naslov komentara: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 12.08.17 22:08
Sime0000 (citat):
Ima li koga, ko je bio u to vreme u kadetnici.
Slučajno sam naišao na ovaj forum i u dahu pročitao celu temu... Koliko sam se obradovao što sam je našao, toliko sam se rastužio što niko od mojih "saboraca" nije ništa pisao. Za par njih znam gde su i šta rade, ali za većinu nikada posle 91. nisam čuo.
Uspomene su iskočile iz nekog budžaka, ali u tom delu mozga je debela naslaga prašine i paučine. 26 godina...
Pa evo... ja sam Marko iz Novog Sada, od septembra 1990. do juna 1991 bio sam vojnik, razvodnik i desetar u 2. samohodnoj bateriji (samohodke M36), mešovitog protivoklopnog artiljerijskog diviziona (MPOAD) 195. motorizovane brigade, 5. vojne oblasti. Nadam se da sam dobro zapamtio. Na žalost ne mogu da se setim pune adrese VP8164/?
Kao i svi ovde imam tonu sećanja. Većina je izbledela, ali i dan danas mi je drago kada se setim drugova sa kojima sam služio JNA. Negde imam i par fotografija, kao i neke isečke iz novina u kojima se pominje naša jedinica. Slikao sam i par stranica iz knjige o 10-dnevnom ratu gde se pominje moja jedinica, pa čak i ja (doduše u negativnom smislu, ali mi je to sada simpatično - bio sam klinac i nesvestan tj. nedorastao ozbiljnosti situacije).
Maribor mi je ostao u lepom sećanju, a imao sam sreću da ga dva puta vidim nakon rata.
Pa eto, za sada toliko, ako mogu da doprinesem (pod)sećanju pitajte...
pucflek Vodnik
BROJ POSTOVA: : 447 ČLAN OD: : 2016-02-26
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 13.08.17 17:50
Dobrodošao VP1864, vi ste bili u prvom ili drugom katu stare zgrade ? Znam još samo za za pješadiju, treći kat, i pozadinu, prvi kat desno.
VP8164 Gušter
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 13.08.17 19:18
Pozdrav, Naša jedinica je bila na drugom spratu koliko se sećam. Iznad nas je bilo prazno. Toga se sećam jer nas je des. Rašković slao da skidamo plafonjere odatle. On i drugi martovci bi se pijani vratili iz grada i čizmom gađali plafonjere. Uz "sitno!" plafonjera bi se raspala. Jedna ekipa "fazana" je išla po drugu plafonjeru, dok bi druga ekipa skupljala krš.
VP8164: komentar modifikovan dana: 13.08.17 19:21; prepravljeno ukupno 1 puta
VP8164 Gušter
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 13.08.17 19:20
Kasnije smo prebačeni u zgradu komande. Mislim na prvi sprat.
komanda stana Gušter
BROJ POSTOVA: : 15 ČLAN OD: : 2017-03-19
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 13.08.17 19:33
Evo i mog skromnog doprinosa što se tiče fotografija. Verujem da će većina prepoznati legendarnog Šeika.
Ruseskij voli ovaj upis
komanda stana Gušter
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 13.08.17 20:03
Pozdrav i za VP 8164 tj za Marka mog zemljaka pošto sam i ja iz Bačke,i ja sam se dugo sećao svakog događaja a onda je kao i tebi sve počelo polako da bledi,ako me sećanje ne vara tenkisti u bili /60 a vi /70.Ja sam se skinuo u decembru 90-e,a dotle je prvi sprat komande bio prazan pošto je Lad PVO prebačen u S.Bitricu.Tu su onda smestili neke mlade oficire koji su tek stigli iz škole. Kada u vas prebacili tamo?
VP8164 Gušter
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 13.08.17 21:26
Za VP ne mogu da se setim, kada nađem pisma potvrdiću...
Nisam siguran, ali mislim da smo novu 91. dočekali u novoj zgradi.
Moj drug iz razreda je bio u LAD u Bistrici. Stigao je u MB 17.09.1990. (dan ranije od mene), ali je već sutradan posle zaduženja opreme otišao u Bistricu
komanda stana Gušter
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 13.08.17 23:25
VP8164 (citat):
Za VP ne mogu da se setim, kada nađem pisma potvrdiću...
Nisam siguran, ali mislim da smo novu 91. dočekali u novoj zgradi.
Moj drug iz razreda je bio u LAD u Bistrici. Stigao je u MB 17.09.1990. (dan ranije od mene), ali je već sutradan posle zaduženja opreme otišao u Bistricu
Onda si verovatno vidjao likove sa fotografije,jer je i kom.stana bila na spratu a svi osim mene su bili martovci.
POV-Maribor 90` Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2017-11-28
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 28.11.17 21:04
Pozdrav vojsko,kao prvo puno hvala za prijem u Forum i moram da vam Kazem da sam dugo vremena trazio bilo kakve informacije a i ljude koji su samnom zajedno one 1990 godine sluzili vojni rok u Mariboru. I to prvo u Melju a posle u Kadetnici... Druga ceta protiv oklopni vod, komandir cete Sokec Marijan a komandir voda je bio Crnogorac Zoran al nemogu da se setim imena sada nikako. Sudbina nas je onda spojila i prozivljavali smo vojnicke dane a posle i ratne pa nek se javi ko moze i hoce da se podsetimo te avanture ako mogu da Kazem i razmenimo utiske,hvala
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 28.11.17 21:50
Dobrodošao POV! Na pravom si mjestu i nadam se da ćes sresti stare drugove
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
desantis Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2015-12-20
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 19.12.17 8:08
POV-Maribor 90` (citat):
Pozdrav vojsko,kao prvo puno hvala za prijem u Forum i moram da vam Kazem da sam dugo vremena trazio bilo kakve informacije a i ljude koji su samnom zajedno one 1990 godine sluzili vojni rok u Mariboru. I to prvo u Melju a posle u Kadetnici... Druga ceta protiv oklopni vod, komandir cete Sokec Marijan a komandir voda je bio Crnogorac Zoran al nemogu da se setim imena sada nikako. Sudbina nas je onda spojila i prozivljavali smo vojnicke dane a posle i ratne pa nek se javi ko moze i hoce da se podsetimo te avanture ako mogu da Kazem i razmenimo utiske,hvala
Bili smo isti bataljon,meni je bio zapovjednik/komandir čete Ćiro Milošević iz Kolašina.Komandir bataljona Dragan Jovanović.U Melju je bio i Aleksandar Živković,sadašnji zapovjednik kopnene vojske Republike Srbije..Jesi li i ti bio u Murskoj Soboti u lipnju 1991.godine...
Mervan septembar.90 Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2017-12-27
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 14.02.18 22:24
Pozdrav za sve članove Foruma, posebno za "Desantis " Očigledno smo bili ista četa i isti vod. Isto kao i ti sam u Kadetnicu došao u Septembru 90, zatim Melje pa ponovo Kadetnica do Juna 91. Kamionima do Morske Sobote gdje smo kako ti reče "završili vojničku karijeru u jarku".
desantis Gušter
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 15.02.18 22:28
Mervan septembar.90 (citat):
Pozdrav za sve članove Foruma, posebno za "Desantis " Očigledno smo bili ista četa i isti vod. Isto kao i ti sam u Kadetnicu došao u Septembru 90, zatim Melje pa ponovo Kadetnica do Juna 91. Kamionima do Morske Sobote gdje smo kako ti reče "završili vojničku karijeru u jarku".
je li se sjećaš ikoga? Evo ja se sjećam:Vojvodić iz Temerina,Rakić iz BG,Milosavljević(?),Mustafi Nevzat,Simon Lorber,Joža Valjavec,Hauptmann,desetari:Blažeković,Todorović,Srećko Radisavljević,Ilija Šimić,Horvat,Branko Zloković(otišao je u komandu stana)...
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 16.02.18 18:40
Naravno da se sećam, Andrej Slovenac, Gligorijević Dragan, Bakalji Dritan, Bekim Cani, Sejdi Međdi,Kranjec Silvester, Saša Popović, onaj mali Mađar,ne sećam mu se imena, Dražen iz Hrvatske mislim da je neđe iz Like... Možda možeš da se prijaviš na FB-Grupu "Pronađi drugove iz bivše JNA" tamo ćeš me lako pronaći. Pozdrav stari, drago mi je da si se javio.
desantis Gušter
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 16.02.18 21:56
Mervan septembar.90 (citat):
Naravno da se sećam, Andrej Slovenac, Gligorijević Dragan, Bakalji Dritan, Bekim Cani, Sejdi Međdi,Kranjec Silvester, Saša Popović, onaj mali Mađar,ne sećam mu se imena, Dražen iz Hrvatske mislim da je neđe iz Like... Možda možeš da se prijaviš na FB-Grupu "Pronađi drugove iz bivše JNA" tamo ćeš me lako pronaći. Pozdrav stari, drago mi je da si se javio.
meni je to jedno odlično sjećanje,tek sada vidim koje iskustvo,to je nešto što ovi mladi danas nemaju,ne znam kako je sada u Srbiji,da li ima redovnu vojsku,vjerujem da ni tamo nema redovne vojske.Sada se sjećam Andrej Hribar,Gligorijević negdje iz Pirota ali na privremenom radu u Austriji je tada bio,Bekim Cana,mađar je bio Horvat,Milosavljević je bio pravoslavni pop,a Lorber iz Vrhnike-katolički.Je li onaj stažist iz Borova Sela bio Saša Lazić?Tomislav Krmpotić.Moram se pohvaliti da sam se našao sa Jožom Valjavcem..on je iz Tržiča ...bio je i Džemail Džemaili..kako naviru sjećanja...
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 18.02.18 16:47
Ne znam dali Srbija ima redovnu vojsku, nijesam iz Srbije, a mislim da nema kao ni jedna Republika bivše Jugoslavije. Joža Valjevac, negdje iz Slovenije ako se ne varam? Jednom se zamislio, bio na železničkoj stanici i nije primijetio dobro očišćeno pregradno staklo,zalijepio se svom snagom na to staklo , dugo smo se smejali kada nam je pričao. Imao i jedan Toni iz Makedonije, bio sitne građe. Ilija Šimić je bio iz Borova sela a mislim da se Džemaili zvao Muhamed bio iz Beograda. Kapetan Živković stvarao orkestar i hvali mu bubnjar, javi se Muhamed kaže ja sam bubnjar i imam bubnjeve kući. Pošalje ga Žile,dadne mu i 7 dana odsustva da donese bubnjeve . Vrati se Muhamed bez bubnjeva ali donio Tarabuku. Volio bih da znam ko se krije iza pseudonima "desantis" Pomogao si mi da se setim nekih imena i događaja , a kada bi nas bilo više šta bi tek tada bilo??? Pozdrav, moje ime imaš a prezimena se možda sjetiš, probaj da me nađeš na Facebook.
srdjans1 Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2017-04-10 DOB : 55 Nis
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 20.05.18 14:01
desantis (citat):
meni je to jedno odlično sjećanje,tek sada vidim koje iskustvo,to je nešto što ovi mladi danas nemaju,ne znam kako je sada u Srbiji,da li ima redovnu vojsku,vjerujem da ni tamo nema redovne vojske.Sada se sjećam Andrej Hribar,Gligorijević negdje iz Pirota ali na privremenom radu u Austriji je tada bio,Bekim Cana,mađar je bio Horvat,Milosavljević je bio pravoslavni pop,a Lorber iz Vrhnike-katolički.Je li onaj stažist iz Borova Sela bio Saša Lazić?Tomislav Krmpotić.Moram se pohvaliti da sam se našao sa Jožom Valjavcem..on je iz Tržiča ...bio je i Džemail Džemaili..kako naviru sjećanja...
Nema u Srbiji ima samo placena vojska,od onoliko kasarni i vojske mislim da se svelo na ,,jednu,,bar u Nisu koliko ja znam a i cesto prolazim pored napustenih kasarni ,,neke,, su i porusene Nato bombama
Kemo Specijalac GENERAL POTPUKOVNIK u rezervnom sastavu
Orden za VZ BROJ POSTOVA: : 1139 ČLAN OD: : 2012-03-03 Beograd
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 20.08.18 15:50
desantis (citat):
meni je bio zapovjednik/komandir čete Ćiro Milošević iz Kolašina
Meni je Ćiro Milošević bio komandir voda kao potporucnik (prva sluzba) 8164/10-2 1987 godine u kasarni Slava Klavora; ja sam mu bio prvi kurir; brzo je odredio drugog
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 20.08.18 15:58
Kemo Specijalac (citat):
Meni je Ćiro Milošević bio komandir voda kao potporucnik (prva sluzba) 8164/10-2 1987 godine u kasarni Slava Klavora; ja sam mu bio prvi kurir; brzo je odredio drugog
Što se dogodilo da je brzo našao drugog kurra.!?
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 20.08.18 16:57
Vojnik Graničar (citat):
Kemo Specijalac (citat):
Cim smo se vratili sa Pivke, sa vezbe Jesen 87, mene su uzeli u orkestar; najpre su me poslali nekoliko dana kuci po instrument, a onda su krenula moja izbivanja iz jedinice u vezi sa zaduzenjima u orkestru. Komandiru voda nije odgovaralo da ima kurira koga nikad nema u jedinici. U to vreme, otprilike, u nas vod je prekomandovan januarac Ilija zvani Madjup, sa neke karaule (pisao sam vec o tome da mu je crkla svinja za koju je bio zaduzen, bar je to bila njegova prica zasto su ga vratili sa karaule); trebalo mu je naci neko zaduzenje kao starom vojniku, i dodeljeno mu je da bude kurir komandira voda. Uglavnom je lozio vatru u kancelariji, cistio mu cizme...
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 21.08.18 10:33
Kemo Specijalac (citat):
Vojnik Graničar (citat):
Kemo Specijalac (citat):
Cim smo se vratili sa Pivke, sa vezbe Jesen 87, mene su uzeli u orkestar; najpre su me poslali nekoliko dana kuci po instrument, a onda su krenula moja izbivanja iz jedinice u vezi sa zaduzenjima u orkestru. Komandiru voda nije odgovaralo da ima kurira koga nikad nema u jedinici. U to vreme, otprilike, u nas vod je prekomandovan januarac Ilija zvani Madjup, sa neke karaule (pisao sam vec o tome da mu je crkla svinja za koju je bio zaduzen, bar je to bila njegova prica zasto su ga vratili sa karaule); trebalo mu je naci neko zaduzenje kao starom vojniku, i dodeljeno mu je da bude kurir komandira voda. Uglavnom je lozio vatru u kancelariji, cistio mu cizme...
cistio mu cizme...Ovo u JNA nije bilo dozvoljeno!
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 21.08.18 11:45
dpuric (citat):
cistio mu cizme...Ovo u JNA nije bilo dozvoljeno!
Proslo je malo vise vremena pa se ne secam najbolje je li bilo dozvoljeno ili ne, mozda mu je i cistio, mozda nije, uostalom, nije ni toliko bitno...
Davno sam u temi [You must be registered and logged in to see this link.] pisao o tome kako mu je u cizme sipao vodu, pa zbog toga pretpostavljam da se bavio i odrzavanjem te vrste
dpuric Kapetan
NA VZ JM Pravna Služba BROJ POSTOVA: : 3438 ČLAN OD: : 2012-10-22 DOB : 58 Kraljevo
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 21.08.18 19:19
E ako je sipao vodu u cizme onda ih je dobro odrzavao
Sada Petrović Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2019-05-07
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 07.05.19 17:16
Aleš jesi li to ti Eriksone?
Sada Petrović Gušter
BROJ POSTOVA: : 2 ČLAN OD: : 2019-05-07
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 07.05.19 17:34
Treća slika koju je Erikson tj. Aleš objavio je nastala u kancelariji poručnika Cvetkov Ace, komandira drugog voda čete veze. Na slici je septembarska klasa 1989, iz drugog voda veze. Ja sam ovaj iza Alešovog levog ramena. Ne mogu da se setim imena svih na slici ali evo Od Dole prvi red: Alagić Senad (Cazin), Simjonović sa Kosova, gene iz Hrvatske.
Drugi red: Soljski Saša (Niš), gene iz Makedonije, Hajrizaj Nusret .
Treći red:
Milan Rakić (Smed. Palanka), Aleš, ja (Saša Petrović) i Bitići Brahim.
I skroz gore:
Prvi, mislim da je vozač junac Kukić Sabahudin i staža Milorad Slavić.
Erikson Gušter
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 19.12.19 21:45
Sada Petrović (citat):
Treća slika koju je Erikson tj. Aleš objavio je nastala u kancelariji poručnika Cvetkov Ace, komandira drugog voda čete veze. Na slici je septembarska klasa 1989, iz drugog voda veze. Ja sam ovaj iza Alešovog levog ramena. Ne mogu da se setim imena svih na slici ali evo Od Dole prvi red: Alagić Senad (Cazin), Simjonović sa Kosova, gene iz Hrvatske.
Drugi red: Soljski Saša (Niš), gene iz Makedonije, Hajrizaj Nusret .
Treći red:
Milan Rakić (Smed. Palanka), Aleš, ja (Saša Petrović) i Bitići Brahim.
I skroz gore:
Prvi, mislim da je vozač junac Kukić Sabahudin i staža Milorad Slavić.
Saša, jesam, puno pozdrava gene...
Ivan26 Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2021-01-31
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 31.01.21 18:25
POV-Maribor 90` (citat):
Ivan26 Gušter
Naslov komentara: POVMaribor 31.01.21 18:32
pozdrav POV Maribor 90/91 komandir čete Marijan Šokec komandir voda Zoran Nikolić
Ivan26 Gušter
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 31.01.21 18:50
desetar Dubravko Stupar
Šulke Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2021-02-16
Naslov komentara: Šulke 16.02.21 16:06
i ja sam bio klasa 1988/89 u POČ kod kapetana Milišić Mate zavrsio obuku za Desetara i vratio se u Prvu Četu kod kapetana Šibalić Vojislava A ćato je bio Ljubinko Mićo samo neznam ko je ga zamjenio Pozdrav Svima mojim klasićima
Dejan Živanović Gušter
BROJ POSTOVA: : 4 ČLAN OD: : 2021-04-14
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 14.04.21 22:56
Septembar 1987. VP 8164/80-4. LAD, LSAB 30/2, Praga VH3S. Komandir baterije kap. Radoičić Rajko' zamenik stariji vodnik Vidoje Krstić. Prvih 6 meseci prvi sprat stare zgrade. Ostatak u novoj. Komandant diviziona major Angelovski Aleksandar pa posle Liber Josip. Generacija Nenad Dabić' ,Srđan Barbulović (Bgd), Vojislav Ješanović (Modriča), Godicelj Loran (Bor), Šahman Samir (Crna Gora),Adlej Zumberi, Velija Sejdi ( sa Kosova) i mnogi drugi. Ako se neko nađe u ovoj priči, neka se javi. Baterijski ćata iz Kragujevca. Pozdrav.
Dejan Živanović Gušter
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 14.04.21 23:36
Umalo da zaboravim jednog od najboljih. Desetar Vlada Trpkovski iz Skoplja.
Dejan Živanović Gušter
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 14.04.21 23:38
Još jedna moja greška. Praga V3S koliko se sećam.
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 10.07.21 2:19
Dejan Živanović (citat):
Septembar 1987. VP 8164/80-4. LAD, LSAB 30/2, Praga VH3S. Komandir baterije kap. Radoičić Rajko' zamenik stariji vodnik Vidoje Krstić. Prvih 6 meseci prvi sprat stare zgrade. Ostatak u novoj. Komandant diviziona major Angelovski Aleksandar pa posle Liber Josip. Generacija Nenad Dabić' ,Srđan Barbulović (Bgd), Vojislav Ješanović (Modriča), Godicelj Loran (Bor), Šahman Samir (Crna Gora),Adlej Zumberi, Velija Sejdi ( sa Kosova) i mnogi drugi. Ako se neko nađe u ovoj priči, neka se javi. Baterijski ćata iz Kragujevca. Pozdrav.
Dejan Živanović, ista smo klasa i znamo se sigurno. Ja sam bio muzicar u orkestru - iz LAD su sa mnom bili Zdjelar Nenad Keza (basista Toni Montana) i Vlada Radovanovic iz Vrsca.
Barbulovic je posle duzio kupatilo, vidjali smo se i posle vojske u Bgd.
Godicelj i jos neki su se igrali sa nekom kampanjolom, pa udarili u zid kasarne?
goran9030 voli ovaj upis
Dejan Živanović Gušter
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 10.07.21 18:00
Sigurno se znamo. I ja sam svirao harmoniku u klubu za neke priredbe do 10.novembra 1987. a onda otišao u otkomandu u Slavonsku Požegu na obuku za vozače. Po povratku se više nisam vraćao u klub. Godicelj jeste razbio kampanjolu u leto 1988. ali ja sam bio u Ljubljani u bolnici Moste. Kad nađem neku sliku stavljam je na forum. Sve najbolje.
B Bogdanovic Gušter
BROJ POSTOVA: : 12 ČLAN OD: : 2015-08-29
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 18.12.21 19:07
Pozdravi svima, dali je neko u kontaktu ili zna sta se desava sa oficirima 2ge pesadijske cete septembar’89-‘90te?
Tuki Gušter
BROJ POSTOVA: : 41 ČLAN OD: : 2015-03-14 DOB : 63
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 16.05.22 21:46
Autor "combevet Gušter" ovdje gore u svojem postu od 17. 08. 2013. spominje čatu Ljubenka Miću. Da li je to bio dipl. prav. Mićo Ljubenko, danas odvjetnik u Zagrebu?
Igor70 Gušter
BROJ POSTOVA: : 1 ČLAN OD: : 2024-09-17
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91 17.09.24 23:58
Prva slika , prvi sa desna sam ja
Sponsored content
Naslov komentara: Re: MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91
MARIBOR kasarna Franc Rozman-Stane 'Kadetnica' 90/91