FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4603 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 21.10.16 15:22
Jutros radim na " kreiranju" pozivnice za godisnju igranku naseg KUD a Drina. Manje vishe donatorsko vece uz pjesmu, igru i specijalitete domace kuhinje. Fali malo adrenalina na pozivnici te sam mislio ispod crvenih slova ubaciti naziv igranke KAZUJ STRINA GDE JE DRINA. Da ne preteram??[You must be registered and logged in to see this image.]
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 21.10.16 16:03
milutins (citat):
Fali malo adrenalina na pozivnici te sam mislio ispod crvenih slova ubaciti naziv igranke KAZUJ STRINA GDE JE DRINA. Da ne preteram??
Ožeži Milutine, šta te briga tko će što reć.
Kad je bal, nek' je bal...
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 21.10.16 22:05
Limited Edition! Not available in stores. Don't Miss Out!
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 22.10.16 7:33
Max Blitz (citat):
milutins (citat):
Fali malo adrenalina na pozivnici te sam mislio ispod crvenih slova ubaciti naziv igranke KAZUJ STRINA GDE JE DRINA. Da ne preteram??
Ožeži Milutine, šta te briga tko će što reć.
Kad je bal, nek' je bal...
Kaze se -KADA JE BAL -NEK JE MASKEMBAL...
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4603 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 22.10.16 15:50
Pogresno ste me razumeli.Nisam mislio na " nedostatak adrenalina" na forumu nego na samoj pozivnici.Da ona svojim tekstom privuce sto vise gostiju na zabavu.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 22.10.16 15:59
milutins (citat):
Pogresno ste me razumeli. Nisam mislio na "nedostatak adrenalina" na forumu nego na samoj pozivnici. Da ona svojim tekstom privuce sto vise gostiju na zabavu.
Ja sam te razumio baš točno tako - u kontekstu pozivnice i zabave, da se prije zagrije atmosfera.
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 22.10.16 16:22
Na zalost sve se vrti oko para. Mi imamo trenutno izuzetno talentovanu grupu omladine u KUD u, njih oko 80 u tri grupe.Koreografija je skupa, nastupi takodje.Samo da ih posaljemo na turneju u Canadu kosta mnogo. A omladina voli da putuje. Njihov ( pored donatorske veceri) osnovni izvor prihoda je tzv " posni petak"- vecere u crkvenom domu, sami to oni organizuju u smislu pripreme hrane. Ovdje u iseljenistvu crkva je mnogo vise ukljucena u sveopsti zivot nego u starom kraju- sve to kosta brdo para. Nasi troskovi na mjesecnom nivou su $27000. Sam svestenik kosta oko $100 000 godisnje. Valja to izdrzati- zato smo primorani " svastariti". Hvala Bogu nemamo budgetskih problema u crkvi
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
PV BROJ POSTOVA: : 788 ČLAN OD: : 2016-09-07 DOB : 72 kočevje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 25.10.16 17:30
max, a ni to že dobro znano iz ene podobne zgodbe , ha ha, po streznivi pa...
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 26.10.16 3:59
Glazbenik Bob Dylan je dobio Nobelovu nagradu za književnost, međutim - ne javlja se Švedskoj akademiji, niti je na bilo koji način reagirao.
Bob Dylan se još nije oglasio otkako je proglašen dobitnikom Nobelove nagrade. Po pravilima Nobelove zaklade, laureat u roku od šest mjeseci mora održati predavanje o književnosti kako bi dobio novčani dio nagrade. Ugledni član Švedske akademije, koja proglašava dobitnika Nobela za književost, izjavio je prije neki dan da je Dylanova šutnja "arogantna". Dylan (75) nije odgovorio na opetovane telefonske pozive i pisma Akademije niti je na ikoji način reagirao na dodjelu Nobelove nagrade za književnost. "To je nepristojno i arogantno", rekao je akademik Per Wastberg. Nobelova zaklada ne priznaje odbijanje nagrade i Dylanovo ime će zauvijek biti uvršteno među dobitnicima štogod on mislio o tome. Ali novčani dio nagrade druga je priča. Uvjet je jedno predavanje vezano uz rad za koji je dodijeljena nagrada. Predavanje se mora održati najkasnije šest mjeseci nakon 10. prosinca, godišnjice smrti Alberta Nobela. "To je ono što mi tražimo zauzvrat", rekla je glasnogovornica Nobelove zaklade Jonna Petterson. U Dylanovom slučaju to može biti i koncert. U povijesti je samo šest laureata odbilo doći po Nobelovu nagradu. Jedan od njih je bio 1964. francuski književnik Jean-Paul Sartre. Kada je koju godinu poslije zapao u financijske teškoće, njegov odvjetnik pisao je Nobelovoj zakladi da mu pošalju novac. Zahtjev je odbijen.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 05.11.16 22:17
He, govorim ja ljudima da je ovo kod nas moguće, pa ne vjeruju dok se ne nađu pred sudom. U svakom slučaju podržavam.
Uzajamno vrijeđanje pred djecom roditelje koštalo 10.000 kuna... U obiteljskoj kući u Prugovcu prvookrivljeni T.H. svoju nevjenčanu suprugu “počastio” salvom uvreda, i to u drugom navratu u tri dana kad je, također, kažnjen pravomoćnom presudom. Na Prekršajnom sudu u Koprivnici donesena je presuda po žurnom postupku, koja bi trebala poslužiti kao primjer svima nesvjesnima da su i vika, prijetnje i vrijeđanje odnosno psihičko nasilje, također, nasilje. Naime, izvanbračni supružnici oboje su proglašeni krivima za obiteljsko nasilje isključivo na temelju verbalnog delikta. U obiteljskoj kući u Prugovcu prvookrivljeni T.H. svoju nevjenčanu suprugu “počastio” salvom uvreda, i to u drugom navratu u tri dana kad je, također, kažnjen pravomoćnom presudom. – Kurvo jedna! Đubre! Djeca će radi tebe završiti na socijalnom! – bile su riječi “pažljivog” partnera, na što mu drugookrivljena, izvanbračna supruga I.B. nije ostala dužna. – J… ti pas mater! Sredit ću ja tebe! – zaprijetila je okrivljenica u prisutnosti dviju zajedničkih kćeri te svoje maloljetne sestre, čime je i sama zaradila kaznu. Par je zajedno kažnjen s gotovo 10.000 kuna koje će uplatiti u državni proračun, a koje su mogli uložiti u nešto lijepo i korisno za svoje djevojčice. Od toga, tretman koji je priuštio svojoj supruzi, T.H. mora platiti 7.800 odnosno 5.000 kuna ukoliko kaznu plati u roku; dok će I.B. “uspomenu” pruženu trima djevojčicama, platiti 2100 odnosno 1400 kuna.
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 05.11.16 23:26
Da se stvari dovedu u red i podigne svijest, najkraci i najsigurniji put je - dzep.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 06.11.16 14:31
PORUCNIK (citat):
Da se stvari dovedu u red i podigne svijest, najkraci i najsigurniji put je - dzep.
Na ovim temama sam se zakačio s jednim poznanikom, ajde može se reć i frendom, ali ne baš najbliskijim. Što je bilo? Pa govorio sam mu kako je 'novo vrijeme', eto, ne smije se više ni psovat ni vikat na ženu i djecu jer se zaista može u konačnici završit u zatvoru. I to samo na osnovu verbalnog delikta (koji očito nije sasvim ukinut, a u ovim slučajevima i ne treba bit, a da ne spominjem fizičko nasilje koje je "200%" izvan zakona.)
Na to je on vrlo žučno regirao da nema bilo tko što njemu govorit kako će se ponašat unutar obitelji i da je to njegova stvar. I baš se zapjenio, nisam znao da je takav neandertalac, a dobro da sam saznao.
(Lik inače nije oženjen, nema žene ni djece, pa ni djevojku, a očito nije za čudit se zašto.)
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15049 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 06.11.16 15:25
Max Blitz (citat):
I to samo na osnovu verbalnog delikta (koji očito nije sasvim ukinut, a u ovim slučajevima i ne treba bit...
Verbalni delikt postoji u svakom naprednom pravosudju. Neki ljudi s prostora bivše SFRJ imaju potpuno krivu predodžbu o verbalnome deliktu i smatraju to nasljedjem i izumom komunista. Zapravo u SFRJ se radilo o samo jednoj vrsti verbalnoga delikta, političkom verbalnom deliktu, koji je dizao toliko prašine.
Verbalni delikt je sve ono što je zabranjeno verbalnim putem uputiti osobi, instituciji ili grupi ljudi. Dakako da je kažnjivo nekoga neprimjereno i bez dokaza prozivati. Šta bi vi uradili da vas komšija bez osnova proziva pedofilom? Otišli bi dakako na sud. Prozivanje recimo jednog naroda, rase ili religijske skupine je takodjer verbalni delikt. Huškanje na nasilje, na rat ili još gore na genocid je takodjer verbalni delikt. Nisam ovdje pobrojao sve oblike verbalnoga delikta, već samo kao ilustraciju naveo neke, da pokažem da ova vrst delikta postoji u svakom modernome zakonodavstvu. Zabrana verbalnoga delikta je ustvari odlika civiliziranih društava.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 06.11.16 15:33
VBČ (citat):
Verbalni delikt postoji u svakom naprednom pravosudju.
Pa, zabranjeno je bilo kome opsovat, na ulici, u kafiću, bilo gdje. Utuživo je. Također i klevetanje, izvrgavanje ruglu... i sl. Poznato je to, samo ljudi olako shvaćaju. Znam čovjeka koje je opsovao u žučnoj svađi vlastitom bratu (vjerojatno je bilo više živopisnog rječnika uz alkoholizirano stanje i ne prvi put), ali bez fizičkog nasilja. Ovaj ga je prijavio i dobio je momentalno 24 h pritvora i još od suda mjesec dana uvjetno na godinu dana. Ljudi ne vjeruju da je to moguće zbog takvih 'sitnica'. S tim da se delikti unutar obitelji strože kažnjavaju, ne moraju bit samo žena, muž i djeca 'žrtve', već i braća, sestre, roditelji, ali i bivši supružnici i partneri, vjenčani i nevjenčani.... Nikako se nije za 'šalit' s prijetnjama tipa "Ubit ću te". Za to je propisana kazna od šest mjeseci do tri godine zatvora! Osim toga, kad policija dolazi na uviđaj gdje je prijavljena galama/svađa, akteri dobiju i alkotest. Onaj tko napuše promile lošije će proć, i najvjerojatnije će ga odmah privest.
Da opsujem bivšoj ženi, tj. da se glasno i neprimjereno recimo izderavam na nju, isti čas bi me 100% prijavila, nema nikakve sumnje u to, a bome bi bilo i obratno. I na taj način je zapravo uveden red i mir u odnose koji mi sasvim odgovara. Naravno treba bit i samokontrole i civilizacijskog dosega pojedinca bez straha od sankcija.
Sve što navodim ticalo bi se običnih i koliko-toliko normalnih ljudi, a uvijek će bit polusvijeta i baraba koji ne prezaju ni od čega, pa će nešto "napravit i odležat".... ali ima i za to lijeka.
slikarB Džomba
BROJ POSTOVA: : 125 ČLAN OD: : 2016-04-03
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 07.11.16 0:43
E nešto se mislim. Da je tada u JNA bilo kompjutera, interneta kao danas neophodnog sredstva za rad, kako bi to funkcionisalo tada ???? pa sigurno bi starešine imale po komp u kancelariji, bio bi neki u učionici i jedan bar za ćatu.
Kako li bi to tada funkcionisalo po pitanju sigurnosti poverljivih zapisa , beležeke, evidencije starešina....mesečnih planova...dnevne zapovesti...dozvoljenih ili ne internet stranica....
Izvinjavam se ako sam bzv lupio sa ovim ovde na ovoj temi o TV emisijama adekvatnim za JNA ili ne. Čisto se upitah kako bi se " sačuvale " tada vojne tajne. Ako sam lupio pitanje gde mu mesto nije, izvinjavam se, a moderatori neka brišu.
_________________ "....za godine koje bježe, za mladosti blistav čas, mostova nas bezbroj veže, pruženih između nas.... ... Ostaju nam uvek druže, ove ceste ovi puti, al drugarstvo duže, duže
od života....."
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 07.11.16 0:56
slikarB (citat):
E nešto se mislim. Da je tada u JNA bilo kompjutera, interneta kao danas neophodnog sredstva za rad, kako bi to funkcionisalo tada ???? pa sigurno bi starešine imale po komp u kancelariji, bio bi neki u učionici i jedan bar za ćatu.
Kako li bi to tada funkcionisalo po pitanju sigurnosti poverljivih zapisa , beležeke, evidencije starešina....mesečnih planova...dnevne zapovesti...dozvoljenih ili ne internet stranica....
Dobro pitanje, mada i sad postoji vojska i vojnici i sve štima po tom pitanju. A štima jer je prvenstveno vojska zanimanje, tj. vojnici su u radnom odnosu i postoje pravila koja iz toga proizlaze, pa nema zahebancije. S ročnom vojskom kakva je bila bi bilo sigurno više problema. Kad su se tek pojavili mobiteli, mogli su ih imati vojnici koji su još služili vojni rok, ali ne stalno sa sobom, već u neko doba dana, u slobodno vrijeme, zapravo ne znam kako je točno bilo.
slikarB Džomba
BROJ POSTOVA: : 125 ČLAN OD: : 2016-04-03
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 07.11.16 0:59
Hvala Max Blitz, logičan odgovor. i ja tako nešto razmišljam
_________________ "....za godine koje bježe, za mladosti blistav čas, mostova nas bezbroj veže, pruženih između nas.... ... Ostaju nam uvek druže, ove ceste ovi puti, al drugarstvo duže, duže
od života....."
puc(f)lek Mladji Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 323 ČLAN OD: : 2016-02-29
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 07.11.16 15:34
slikarB (citat):
logičan odgovor. i ja tako nešto razmišljam
A moze ti se "desiti" [You must be registered and logged in to see this image.]
Tajanstvene su mi te tajne sluzbe i vojske! Zar se tako lako dođe do brda informacija?! Kroz kakva ispitivanja i procedure moraju proci kandidati i koliko godine iskustva zapravo moraju imati, da dođu do tajnih podataka? Vojnik Bradley Edward (sada Chelsea Elizabeth) Manning je u Iraku radio kao obavjestani analiticar i imao samo 23 godina, kada je "stvari" predao WikiLeaksu. Analiticar u civilu (ugovor sa NSA) Edward Joseph Snowden je imao nesto vise, kada je "ucinio jednako" preko Guardiana i Washington Posta. Imao je 27 godina.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 08.11.16 11:19
Čovjek se obrijao i ošišao nakon dugo vremena. I svi se oduševili, a žena rasplakala od sreće...
arcibald01 Poručnik
VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2963 ČLAN OD: : 2013-12-19
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 08.11.16 12:19
Max Blitz (citat):
Na ovim temama sam se zakačio s jednim poznanikom, ajde može se reć i frendom, ali ne baš najbliskijim. Što je bilo? Pa govorio sam mu kako je 'novo vrijeme', eto, ne smije se više ni psovat ni vikat na ženu i djecu jer se zaista može u konačnici završit u zatvoru. I to samo na osnovu verbalnog delikta (koji očito nije sasvim ukinut, a u ovim slučajevima i ne treba bit, a da ne spominjem fizičko nasilje koje je "200%" izvan zakona.)
Na to je on vrlo žučno regirao da nema bilo tko što njemu govorit kako će se ponašat unutar obitelji i da je to njegova stvar. I baš se zapjenio, nisam znao da je takav neandertalac, a dobro da sam saznao.
(Lik inače nije oženjen, nema žene ni djece, pa ni djevojku, a očito nije za čudit se zašto.)
Max, kako pa bi reagiral v naslednjem primeru (primer ni izmišljen):
Možakar je imel skoraj novo hišo. Pa je spoznal lepo deklico, bila je sicer nekaj mlajša od njega, pa kaj, ljubezen ne pozna meja. Ni ga motilo niti to, da deklica pije kot mornar, tu in tam pa pokadi še kakšno travo. In deklica se je priselila k njemu. Vse je bilo kot v pravljici dokler možakar vendarle ni dojel, da ga ljubezen njegovega življenja vara. In to v njegovi hiši, ko ga ni doma. Nekega dne je svoji ljubezni rekel, da gre na službeno pot, v resnici pa se je skril za vogal. Ni trajalo dolgo, ko je obiskal njegovo ljubezen tip, ki pa je bil dejanska ljubezen njegove deklice. Možakar pa kar preko balkona v svojo hišo, bolj točno, v svojo spalnico. In imel je kaj videti. Ne bom našteval podrobnosti razen, da se je možakarju utrgalo in je svojo največjo ljubezen dvakrat tresnil po nosu, njenega prijatelja pa samo enkrat. Saj ga je hotel večkrat pa je tip pobegnil. Pa je deklica poklicala policijo. V trenutku so bili tam in možakarja odpeljali, da slučajno s svojim vzgojnim početjem ne bi nadaljeval. Pa še prepoved približevanja so mu izrekli.
Epilog: Možakar sedaj lahko gleda svojo hišo v kateri je njegova ljubezen in njen tip samo z razdalje 100 m. Preselil pa se je k svojemu sinu in snahi v dvosobno stanovanje, kjer pa so spet vsi skregani. Sinu in snahi žre živce možakar, možakarju pa gresta na živce sin in snaha. Zdi se mi, da je samo vprašanje časa ko se bo spet vmešala policija in izrekla prepoved približevanja. Samo ne vem še komu.
Max, gre za resnično zgodbo, možakarja poznam, ni moj prijatelj, bolj bežen znanec. Zgodbo pa pripoveduje vsem in vsakemu, ki jo je pripravljen poslušati. Pripoveduje v gostilni in svojo žalost utaplja, kaj vem v čemu, smili se sam sebi i pričakuje, da se bo smilil celemu svetu.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 08.11.16 12:33
arcibald01 (citat):
Max, kako pa bi reagiral v naslednjem primeru (primer ni izmišljen)...
Nemam što drugo reći nego ponoviti - tolerancija na fizičko nasilje je nulta! (Osim u nužnoj samoobrani, koja se kasnije može dokazivati vještačenjem.)
Zakonski nema opravdanja i može se zaista, ali zaista zaglaviti u pritvoru i zatvoru. Jedino preostaje pravdu istjerivati sudskim putem i preko institucija, nema druge.
Ako je u pitanju običan, prosječan čovjek, već 7-10 dana zatvora može značiti otkaz na poslu, a onda??
Razmirice u obitelji s fizičkim nasiljem, gdje spadaju i izvanbračne veze, se strože kažnjavaju i po posebnom zakonu, nekad je to sve spadalo u zakon o javnom redu i miru, ali više nije. Ako se dva pijana lika potuku u gostionici, mogu bolje proć ako je pozvana policija, ali ako je u obitelji, ne.
Naravno, preuvjet je da žrtva prijavljuje nasilje, ako šuti i trpi, tko joj kriv.
A ima li tko ljubavnika ili ljubavnicu, to sud (skoro) uopće ne zanima. Sudac može čut o tome za informaciju, ali ako nije činjenično bitna za nešto važno, prekinut će iznošenje pikanterija u stilu trač rubrika i jadikovke, a 'oštećenu' stranu po tom pitanju može/će uputiti na neko stručno i psihološko savjetovalište ako je potrebno.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 11.11.16 10:56
Max Blitz (citat):
Naravno, preuvjet je da žrtva prijavljuje nasilje, ako šuti i trpi, tko joj kriv.
Prijavit nasilje može i netko drugi (tj. to je dužan), ali se stvari mogu i obrnut. Kažnjava se lažno prijavljivanje:
Kazna i do tri godine zatvora prijeti 60-godišnjakinji koju je splitsko Općinsko državno odvjetništvo optužilo da je susjede lažno prijavila kako joj prijete i zlostavljaju svoje dijete. Slično je navodno napravila i dvije i pol godine kasnije kada je nadležnoj policijskoj postaji podnijela prijavu u kojoj je, iako svjesna da ništa od toga nije istina, navela da joj je susjed koji stanuje u stanu iznad njezinog prije dva dana zaprijetio smrću...
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 14.11.16 2:03
Netko je na tornju zgrade u ruskom gradu Voronjež zvijezdu iz sovjetskog doba prebojao u lik morske zvijezde Patricka iz crtića Spužva Bob Skockani (SpongeBob SquarePants). Procjenjuje se da će restauratorski radovi za vraćanje u prvobitno stanje stajati 1500 USD, a počinitelj, ako ga nađu bi mogao dobiti 15 dana zatvora. (Ako je samo to. )
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 14.11.16 13:53
A jesu ovi Rusi neke saljivdzije...
jozl52 Stariji vodnik I klase
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 14.11.16 14:50
ma prav lepo izgleda, naj pustijo kot je... super , prej je bilo res grdo, ta sivina... naj dajo teh 1500 $ temu umetniku za inovativnost pa še lepo je izdelano, to je lahko še atrakcija, kdo ve... meni so naši vlaki vsi "poštrihani" prav všeč, čeprav se železničarji zelo jezijo , ko pride kompozicija z revizije na novo pobarvana, je pobarvana samo kak teden, potem pa pridejo ilegalci "grafitarji" in jo "polepšajo"...
uf stoti prispevek, kje je "ordenje", vsaj "orden od orlovih mud"...
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.11.16 12:24
Max Blitz (citat):
Bernardica Juretić sama je bivša časna sestra, a sad udana žena i ministrica socijalne politike i mladih u bivšoj Vladi RH, možda bude opet....
Ali dobro, nešto je i radila, životopis joj ima više raznih stavki:
Inače, Juretić je aktivirala mogućnost dobivanja plaće po principu 6+6 iako joj mandat, kao i mandat nekih njezinih kolega, nije ni trajao toliko koliko će plaću primati. Ne pada mi na pamet razmišljati o tome što ću raditi. ‘Treba mi nekoliko dana vremena da dođem k sebi od stresa. Nije mi palo na pamet da iz Ministarstva odmah odem na drugo radno mjesto’, rekla je ranije Juretić.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.11.16 13:27
Kakve ovo veze ima s Vjerom i vjerskim liturgijama?
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.11.16 14:05
VBČ (citat):
Kakve ovo veze ima s Vjerom i vjerskim liturgijama?
Ok, ukloni. Gđa Juretić potječe iz tog miljea.
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.11.16 17:22
[You must be registered and logged in to see this image.] Možnar.Saj veste zakaj se uporablja ta stvar.
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.11.16 18:21
Prangija!
U mom kraju ih obicno palili kod crkve za vece praznike.
sasa staza Podporučnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.11.16 18:30
Imala je i kod nas takva slicna naprava sa kojom se pucalo na svadbama pre 40 godina dok nije ubila jednog coveka. Prica kaze da je napunjena sa barutom, (malo vise nego obicno),gore je nabijen papir ili stari dzak,dole je upaljeno i svi se razbezali cekajuci da grune. Medjutim -dole je barut goreo i malo prestao a ovaj jadnik pozurio da vidi sta se desava i na samo korak od nje-ona explodira. Ostatak sami zamislite-vise nikad-niko nije pucao ...
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.11.16 18:38
z možnarji ne ravno takimi, so Italijani sesuli trdnjavo "hermana" nad bovcem v 1. sv. vojni, kluže so bile pa pod mrtvim kotomin, je s sela nevee niso dosegli, ti to dobro poznaš, tako malo za ilustracijo, ja ti možnarji so pa za "pokanje" ob praznikih, mi smo na "karbid", škatle od barv, so pa tudi z becinskimi sodi..., ja ampak to je "ruknlo kot norc"...
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.11.16 19:43
BUREK - bur hek..., o tem ni še nič na forumu... recite mi vi od "dole" (pa ni to nič slabega, tako pravite vi sami:D ), koliko je BUREKOV, jaz vem, da je burek lahko samo burek, ker je "burek" v perzjiščini meso, samo hočem potrditev od POZNAVALCEV, da je to res, pri nas je to stalna dilema, moji prijatelji "šipci" imajo na listi burekov: mesni,sirov, blabla..., stalno se moram z njimi jeb..., naj popravijo, ker je burek lahko samo burek, vse ostalo so kao pite..., povejte, če imam prav, ajde gremo...
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.11.16 20:04
Citat :
ker je burek lahko samo burek, vse ostalo so kao pite
Fant, sto posto si u pravu. Sve su pite pitice, a burek je pitac.
Svugdje, osim u Bosni, burek sa sirom, burek sa zeljem, burek s ovim....
BUREK JE SAMO AKO JE S MESOM! OSTALO SU PITE!!!
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.11.16 20:08
pera84 (citat):
... burek s ovim....
Nije loš burek s višnjama... i s jabukama...
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.11.16 20:19
Citat :
Nije loš burek s višnjama... i s jabukama... [You must be registered and logged in to see this image.]
Ima i pjesma i istoimeni film, "American Burek".
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.11.16 20:24
pera hvala za potrditev, to sem čakal od enega "poznavalca" kot si ti in, da lahko butem te moje "šipce", da popravijo "menue" o burekih tako kot mislim, da je prav, kak bog zapove...
a to kar pravi max (malo sitne provokacije) to niso več bureki ampak: zelnice, sirnice, jabukovače, trešnjevače, ampak to so že štrudli...
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.11.16 20:30
Citat :
a to kar pravi max (malo sitne provokacije) to niso več bureki ampak: zelnice, sirnice, jabukovače, trešnjevače, ampak to so že štrudli...
Max se dosta druzi s pripadnicima "gay undergrounda"
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.11.16 20:37
ja pa nebomo o tem na temi BUREK, o tem, kaj je max, je že odprta druga "rožnata" tema... a kaj zna en "Purger" kaj je to en navaden burek...
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.11.16 20:47
Ima i pita s patlidžanom, izvrsna zamjena za burek, još ako je s puno orijentalnih začina
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.11.16 21:33
dovolj o hrani!!!!, zdaj moram iti jest, kar pa ni zdravo tako pozno..., a grem, jebi ga...
uau, nema više gušter, tek sad vidim, jessss.....
gremo jes in pit----
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.11.16 23:00
jozl52 (citat):
BUREK - bur hek..., o tem ni še nič na forumu... recite mi vi od "dole" (pa ni to nič slabega, tako pravite vi sami:D ), koliko je BUREKOV, jaz vem, da je burek lahko samo burek, ker je "burek" v perzjiščini meso, samo hočem potrditev od POZNAVALCEV, da je to res, pri nas je to stalna dilema, moji prijatelji "šipci" imajo na listi burekov: mesni,sirov, blabla..., stalno se moram z njimi jeb..., naj popravijo, ker je burek lahko samo burek, vse ostalo so kao pite..., povejte, če imam prav, ajde gremo...
Zasto niko ne trazi zeljanicu s mesom ili sirom? Zato sto to nije zeljanica. Isto tako je pogresno traziti burek sa sirom i sl. U Sarajevu ti daju burek i parce sira, ako trazis burek sa sirom.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Mikula 67 Podporučnik
VZ VZ JM JM PV Tehnička Služba BROJ POSTOVA: : 1546 ČLAN OD: : 2013-12-22 DOB : 57 Šabac
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.11.16 23:09
Teško je naći pravi burek, nekada se prodavao na meru a sad na parče...
_________________ Koliko god bila varljiva, nada služi barem tome da nas ugodnim putem vodi do kraja života.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.11.16 23:26
poručnik, dobro je, če ti dajo sir, samo, da ti ne dajo po "kepi"....
Gorica 660 Zastavnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 989 ČLAN OD: : 2016-06-20 DOB : 53 Brčko dc, BiH
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 16.11.16 0:18
VBČ : "Kakve ovo veze ima s Vjerom i vjerskim liturgijama? [You must be registered and logged in to see this image.]" ............ Nema veze sa vjerom ali očito da opet ime veze sa nečijim "crkavanjem" ............
_________________ "Bolje hrabro pobjeći sa fronta nego kukavički poginuti !" [You must be registered and logged in to see this image.]
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 16.11.16 0:23
Gorica 660 (citat):
VBČ : "Kakve ovo veze ima s Vjerom i vjerskim liturgijama? [You must be registered and logged in to see this image.]" ............ Nema veze sa vjerom ali očito da opet ime veze sa nečijim "crkavanjem" ............
PV BROJ POSTOVA: : 989 ČLAN OD: : 2016-06-20 DOB : 53 Brčko dc, BiH
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 16.11.16 0:39
VBČ : "Možeš pojasnit?" ..............
Kao ministrica u Vladi RH je na izlasku iz zgrade Vlade pred masom novinara "šapnula" svom kolegi ministru "Nek crknu !" Mediji su je naravno razvlačili jedno vrijeme jer je očito bilo da je poruka bila izrečena njima iako se je ona kasnije pravdala da je to ustvari bila poruka onima koji su na neki način bili nesimpatizeri te i takve Vlade, u svakom slučaju ma kome da je poruka bila namijenjena suvišno je reći da nešto tako izrečeno od strane Vladinog ministra i uz to još i časne sestre je u najmanju ruku rečeno...neprimjereno !
Očito da ovom slikom i porukom uz nju nastavlja istim stilom ! ........
P.S. : U međuvremenu je uplovila i u bračne vode
_________________ "Bolje hrabro pobjeći sa fronta nego kukavički poginuti !" [You must be registered and logged in to see this image.]