FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Divan kahva! Sa mangale , pred divanom.......Ovako se pila kadgod i u Zvorniku , ovde blizu mene . Imao sam prilike..... Sada vec taj stari namestaj nema svoje mesto u kucama.
Mislim da su to nazivi...?
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15050 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 12.01.17 23:03
alexandar (citat):
Divan kahva! Sa mangale , pred divanom.......Ovako se pila kadgod i u Zvorniku , ovde blizu mene . Imao sam prilike..... Sada vec taj stari namestaj nema svoje mesto u kucama.
VZ VZ JM JM BROJ POSTOVA: : 4561 ČLAN OD: : 2011-06-23
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 12.01.17 23:12
A sto ne bi mogli zajedno.... Uz ovakvu kahvu....
zokika Stariji Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 607 ČLAN OD: : 2013-10-10 DOB : 67 SG - SLO
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 12.01.17 23:29
mirko bratuš (citat):
arcibald01 (citat):
mirko bratuš (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.] Evo jo.V naši bližini. Slika:Anka Vončina
Dobra slika! Je še vedno tako kot na sliki? Kje praviš, da je bilo slikano? Prosi Anko, da za forum prispeva še nekaj slik.
Imaš PP
Ja, takšno so imeli pri mojih daljnih sorodnikih. Starejši so sedeli na klopi okoli peči in luščili koruzo, otroci na na vrhu na peči in poslušali modrovanje starejših. Zraven vidim tudi "dežo" (tako ji pravimo v naših krajih) in služi za mesenje kruha, ki se potem peče v tej peči. Ko se ne mesi kruh, pa služi kot miza. V mladih letih sem tudi sam sodeloval pri mesenju kruha in poslušanju z vrha peči - lepi časi. Notranjost peči pa je tudi zanimiva. Pravi materiali za dno (kremen) in pravilno speljani odvodi dima v dimnik, ki je v steni. Na kmetijah se še danes najdejo takšne peči (pri nas jim pravimo "krušna peč") in to v funkciji. Kruh iz te peči je nekaj drugega kot iz pekarne. Če pa se da v peč še kakšen kos prašička je pa tako zmaga...
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 13.01.17 7:00
milutins (citat):
mirko bratuš (citat):
milutins (citat):
gdje su vrata/loziste na ovoj peci?
V veži.V hodniku pred vhodom v to sobo,"hiša" ji pravimo.
A dimnjak?Hoce li biti po EU standardima ,zaista nigdje dimnjaka???
Kakšni EU standardi? Stoletja ti dimniki služijo svojemu namenu. So tako veliki,da dimnikar gre vanje. Zgoraj imajo "rauf kamro" za dimljenje mesnih dobrot (klobas,salam...)
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 13.01.17 8:22
milutins (citat):
PORUCNIK (citat):
Narocito ako se soba grije na furunu - bubnjaru. Nocu, kad se ugase svjetla, gledati odsjaj plamiena kako igra po zidu...
Ovo sa furunom malo si me stavio u razmisljanje???Furuna je potpuno zatvorena pec koja se koristila za pecenje ,prevashodno.Kompletno izolirana ,poenta je bila da se temperature zadrzi unutra.Zar bi se izbacila napolje,nisam siguran da se mogla vidjeti odsjaj plamena.Ako mislimo na istu pec,a kako si upotrebio izraz bubnjara vjerovatno mislimo.Pamtim one stare peci,takodje zidane ciglom,velike,zauzimale su dobar deo prostorije.Nikako da se sjetim naziva? Kod nas se furuna obicno pravila napolju,negdje pod shupom ili sl,tu bi se pekao hleb,meso......... Stara seoska domacinstva su obicno imala pusnicu za susenje sljiva i furunu u jednoj prostoriji,van kuce. Furune i dan danas vidjamo u pekarama.
Ovo je moja rashodovana furuna, Sulundar je na vrhu (U otvoru je kosa), a na vratancama je pravougaoni otvor, sa pokretnimzaslonom. Drug lacos mi je poslao fotku njegove furune, koja je jos u funkciji. Ona ima dimnjak sa strane i otvorfi su okrugli , manji i u nizu.
Mislim da je ovo neka vrsta tagare. U svom selu, a i u okolnim gdje sam boravio, nikad nisam vidio ovakvu. Mi smo imali jednostavnu, od istog lima kao i ona furuna i nije imala poklopac. Ta posuda se punila zarom i unosila se u sobu u kojoj se nije lozila vatra, dakoliko-toliko ugrije prostoriju. Po obodu neke su imale dodatke, koji su mogli posluziti kao pepeljara (piksla), a masice se neobavezne, eventualno su mogle posluziti da se promijesa zar ili dohvati jedna zizka da se pripali cigara.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 13.01.17 8:49
[You must be registered and logged in to see this image.] Enkrat sem pa bil v takih prostorih.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 14.01.17 13:17
Na kojoj temperaturi voda isparava toliko da pravi maglu? Meni od leda pukla tus baterija i voda curi, a odvrnuo sam i jos jednu cesmu da ne zaledi. (Slavina iznad umivaonika je jos uvijek zaledjena.) Otvorio sam vrata od kupatila i sad je ogranicena vidljivost i u kupatilu i u hodniku. A curi samo hladna voda.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 15.01.17 2:14
'Bio sam župnik, a onda sam se u školi zaljubio u učiteljicu i s njom dobio sina. Nitko mi nije htio dati posao pa sam postao stočar u Lici'...
Ako je temperatura unutra izmedju 4 i 8 stepeni, onda on spava u toplijem prostoru nego ja prije neki dan
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 17.01.17 18:22
Zbog teške krađe iz Muzeja historije Jugoslavije koja je izvršena krajem decembra uhapšen je I.M. (38) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio ovo krivično djelo. Osumnjičeni I.M. je kao radnik obezbjeđenja muzeja bio upravo zadužen za čuvanje eksponata izloženih u okviru zbirke Pokloni i lični predmeti Josipa Broza Tita. Sumnja se da je krađe vršio u više navrata, u toku svojih redovnih smijena, tako što je podesne predmete koje je sam pravio zavlačio u izložbene vitrine kako bi privukao eksponate, stavljao ih u džep i po završetku smijene iznosio iz muzeja. Na ovaj način ukrao je broševe i igle za kravate od plemenitih metala ukrašene dragim kamenjem, kovani novac iz Rimskog perioda i druge lične stvari Josipa Broza i poklone stranih državnika... Ove predmete, koji predstavljaju kulturno i historijsko dobro, osumnjičeni je prodao u više zlatara na području Beograda i tako zaradio više od 17.000 eura. Dio ukradenih predmeta policija je pronašla i vratila Muzeju.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 18.01.17 3:12
Max Blitz (citat):
Zbog teške krađe iz Muzeja historije Jugoslavije koja je izvršena krajem decembra uhapšen je I.M. (38) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio ovo krivično djelo. Osumnjičeni I.M. je kao radnik obezbjeđenja muzeja bio upravo zadužen za čuvanje eksponata izloženih u okviru zbirke Pokloni i lični predmeti Josipa Broza Tita. Sumnja se da je krađe vršio u više navrata, u toku svojih redovnih smijena, tako što je podesne predmete koje je sam pravio zavlačio u izložbene vitrine kako bi privukao eksponate, stavljao ih u džep i po završetku smijene iznosio iz muzeja. Na ovaj način ukrao je broševe i igle za kravate od plemenitih metala ukrašene dragim kamenjem, kovani novac iz Rimskog perioda i druge lične stvari Josipa Broza i poklone stranih državnika... Ove predmete, koji predstavljaju kulturno i historijsko dobro, osumnjičeni je prodao u više zlatara na području Beograda i tako zaradio više od 17.000 eura. Dio ukradenih predmeta policija je pronašla i vratila Muzeju.
Pas mu mater alavu opas'o!!!, (da proste cijenjene kolege - forumasi)
sasa staza Podporučnik
Medalja za VZ PV BROJ POSTOVA: : 1231 ČLAN OD: : 2013-02-06 Svuda po malo
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 18.01.17 11:13
-OSKUDACIJA je dovela do ovog NEdela i alavost za novac....
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 18.01.17 13:24
Indeks najjačih i najslabijih putovnica na svijetu: Njemački putnici vlasnici su najjače putovnice na svijetu i mogu posjetiti najviše zemalja bez da im treba viza, barem prema nedavno objavljenim novim podacima indexa putovanja. Od 157 zemalja Nijemci su se tako našli na prvom mjestu. Njemačku putovnicu slijede ona švedska i singapurska, one dijele drugo mjesto liste. Treće mjesto dijele Ujedinjeno Kraljevstvo, Danska, Finska, Španjolska, Švicarska, Norveška i SAD. Slovenija je na 10. mjestu u skupini sa Slovačkom, Litvom i Letonijom, Hrvatska na 14. mjestu s Bugarskom, Brazilom i Monakom, Srbija je na 37. mjestu, Makedonija na 41., Crna Gora na 45., BiH na 46. ... itd. Cijeli popis je ovdje: [You must be registered and logged in to see this link.]
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 18.01.17 18:11
S njemačkom putovnicom treba prava viza, koja se traži prije ulaska, samo za 7 (mahom bratskih socijalističkih) zemalja:
Kina (Za Hong Kong i Macau ne treba uopće) Indija Kuba Sjeverna Koreja Myanmar Ruska Federacija Vijetnam
Za neke zemlje treba formalna viza koja se dobija na ulasku/zračna luka. Uglavnom se ovdje radi o dodatnim prihodima država, koje solidarno nastoje izvući pare od bogatih Nijemaca:
Egipat Gambia Indonezija Jordan Kambodža Kenia Maldivi Mauricijus Oman Filipini Šri Lanka
Za Izrael ne treba viza, osim za one starije od 85 godina, iz poznatih razloga. A takvih je malo.
I na koncu viza treba i za Venecuelu ako se u nju ulazi morskim putem. Inače ne treba. Eh zašto ovo pravilo, nemam pojma.
Odrzanju Izraela kao i izraelske vojske u nastanku upravo su odigrali glavnu ulogu oni koji sada imaju preko osamdeset pet godina a nisu izraelci vec bivsi oficiri vermahta, mnogi su do sada preminuli, mozda ima jos neki od tih veterana.
pucflek Vodnik
BROJ POSTOVA: : 447 ČLAN OD: : 2016-02-26
Naslov komentara: svasta 18.01.17 23:00
pucflek (citat):
Sloba1 (citat):
... a tamo neki klinac makne dokumenta i nikom ništa u Americi...
-Manning je u ovo krenuo kao najveći mulac... -Julian Assange...
Barack Obama je na samom kraju svog mandata smanjio zatvorske kazne za 209 i pomilovao 64 osuđenika.
Medu njima je najzanimljivija Chelsea (ex Bradley) Manning. 2013 godine je osuđena na 35 godina zatvora, a šest godina je već provela u ćeliji Fort Leavenwortha. Sada joj kazna, poslije Obamove intervencije, istječe već u svibnju 2017. Za to vrijeme je štrajkala glađu i dvaput pokušala počiniti samoubojstvo. I usput pretvorio se u ženu.
Takvo pomilovanje, nije još ni uhvačen, ni osuđen, sigurno neće čekati Edwarda Snowdena. Rusija mu je produžila gostoprimstvo za još dvije godine !
Julian Assange je več prije najavio, prošle godine, da će se predati američkim vlastima ako Obama pomiluje Chelsea ?!
Što će na to reći novi igrač, D. Trump ? Može li se novi predsjednik petljati u poslove starog oko pomilovanja zatvorenika takvog kalibra ?
VBČ KONTRA ADMIRAL
PV BROJ POSTOVA: : 989 ČLAN OD: : 2016-06-20 DOB : 53 Brčko dc, BiH
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 19.01.17 10:30
VBČ (citat):
"Es-Selamu Alejkum Ve Rahmetullah Ve Berekatuhu."
_________________ "Bolje hrabro pobjeći sa fronta nego kukavički poginuti !" [You must be registered and logged in to see this image.]
Gorica 660 Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 19.01.17 10:33
PORUCNIK (citat):
Max Blitz (citat):
Pas mu mater alavu opas'o!!!, (da proste cijenjene kolege - forumasi)
Ordenje Jovanke Broz je odmah nakon pokopa u Kući cvijeća takođe "nestalo", ne znam da li je pronađeno do sada. ....................
_________________ "Bolje hrabro pobjeći sa fronta nego kukavički poginuti !" [You must be registered and logged in to see this image.]
arcibald01 Poručnik
VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2963 ČLAN OD: : 2013-12-19
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 19.01.17 16:13
Gorica 660 (citat):
Ordenje Jovanke Broz je odmah nakon pokopa u Kući cvijeća takođe "nestalo", ne znam da li je pronađeno do sada. ....................
Če se prav spominjam je večina odlikovanj Jovanke Broz izginila že pred njeno smrtjo tako da so si na pogrebu Jovanke rede in medalje "posodili". Potem pa je baje še nekaj teh izposojenih redov in medalj izginilo.
Brkakougar Podporučnik
PV BROJ POSTOVA: : 1557 ČLAN OD: : 2015-01-15
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 19.01.17 22:05
Ljudsku vrstu pojedinci krase....ali na zalost pojedinci su i sramota ljudskoga roda.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 20.01.17 2:31
Kad SAD ispituju novi tip brodskog katapulta... u more lete kamioni...
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 20.01.17 14:46
arcibald01 (citat):
Gorica 660 (citat):
Če se prav spominjam je večina odlikovanj Jovanke Broz izginila že pred njeno smrtjo tako da so si na pogrebu Jovanke rede in medalje "posodili". Potem pa je baje še nekaj teh izposojenih redov in medalj izginilo.
Taj detalj sam previdio, znam sigurno to da su tvom "miljeniku" A. Rankoviću pokrali ordenje pa su za njegovu sahranu njegovi sinovi morali da posuđuju ordenja od njegovih suboraca koja se koristila za potrbe sahrane i odmah je vraćena vlasnicima. ...............
arcibald01 Poručnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 20.01.17 15:20
Gorica 660 (citat):
znam sigurno to da su A. Rankoviću pokrali ordenje pa su za njegovu sahranu njegovi sinovi morali da posuđuju ordenja od njegovih suboraca ...............
To pa zato, ker tovariš Aleksander ni 24 ur na dan, vsak dan, imel vse medalje in vse rede vedno pripete na obleki, ki jo je nosil tisti trenutek. Si misliš Gorica kako težko je z obleke ukrasti red, ki je pripet z vijakom?
jozl52 Stariji vodnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 788 ČLAN OD: : 2016-09-07 DOB : 72 kočevje
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 20.01.17 15:49
arci:
za zbiralce/skupljaće perja ni še tako trdno privit vijak nobena ovira, še če je "zašvajsano" ne ... kako ti na hiši lepo očistijo bakrene žlebove...
arcibald01 Poručnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 20.01.17 16:43
jozl52 (citat):
arci:
za zbiralce/skupljaće perja ni še tako trdno privit vijak nobena ovira, še če je "zašvajsano" ne ... kako ti na hiši lepo očistijo bakrene žlebove...
Ja, mi je znano. Na vikendu mi je ob nekem močnem deževju teklo z vseh strani. Potem pa sem ugotovil, da nekdo zbira bakrene žlebove. Pa še marsikaj drugega tudi. Pa sem vikend prodal. Tako sedaj ne plačujem davek, pa še travo mi ni potrebno kositi. Malo pa mi je žal za nekaj trsov, sem ga naprešal, ob dobri letini, do 200 litrov. Ni veliko, je pa bilo pristno domače.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 20.01.17 23:24
Trump u nastupnom govoru citirao jednog od glavnih negativaca iz filmova o Batmanu.....
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 21.01.17 0:02
Uh tko će naredne četiri (ili možda osam) godina izdržat razne postove o Trumpu...
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 21.01.17 0:09
VBČ (citat):
Uh tko će naredne četiri (ili možda osam) godina izdržat razne postove o Trumpu...
Ja se baš veselim ovakvim pi*darijama...
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4603 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 21.01.17 0:25
Trump mnogima izgleda cudan, vjerovatno zato sto je jednostavan.Zamislite da moramo slusati Hillary Clinton i njene lazi.Sjetimo se njenih srceparajucih prepricavanja o saginjanju od snajperista u Tuzli.Zato su je zavoleli mnogi Bosanski Muslimani-nastavak lazi isl.
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 21.01.17 1:15
Da, zaista bi bilo jako teško slušati tu opaku lažljivicu Clinton koju vole isključivo BiH muslimani, srećom tu je zato Trump koji ima zista prekrasne izjave i stavove a usto ga masovno podržavaju gotovo svi ljudi koji znače neštvo u javnom životu kako SAD-a tako i cijelog svijeta. P.S. : Osim Baćuški zahvaljujući kojima je i došao na tron SAD-a
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4603 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 21.01.17 5:52
Mr Trump je legalno izabran predsjednik USA. Podrzavaju ga osim "bacuska" barem jos 80 % svjetske populacije,kinezi,indijci.... Najmanju podrsku ima kod bosanskih muslimana,hrvata, i albanaca . Nije potrebno mnogo pameti te zakljuciti zasto. Long live Mr Trump-mnogaja ljeta.
Istina Otvara Vrata Sveta
Ostalo mi malo Da se kaze A verovao sam U instinkt i cutanje
I ovo vreme Ume da laze I da nam udeli Samo slutnje
Laganje nije lek Za nashe dushe Izmiche nada Pa opet zrak/vazduh ili Hava
Laz nestaje kao svetlost Istina svice u snu Probudjena i cista Da zoru zameni
Otvarash vrata sveta Da ih oplemenish Vecnim snom Ljudske topline
Mali je korak Do takve srece Neka se prolece Gradi od istine
Prepravljeno zbog greske u kucanju. U prvoj strofi,4ti red trebalo je cutanje a ne citanje.
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
milutins: komentar modifikovan dana: 21.01.17 15:25; prepravljeno ukupno 1 puta
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 21.01.17 9:09
Ljudi, ne znam da li mi vjerujete da poslije izbora u oktobru (cini mi se) ne znam da li je Milo Djukanovic jos predsjednik vlade, Filip Vujanovic predsjednik Crne Gore, a pogotovo ne znam ko je predsjednik skupstine.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 21.01.17 9:59
Interesantan ti ovaj podatak milutinse da Trumpa podržava 80% svijetske populacije, pretpostavljam da su od te silne podrške nakon njegove pobjede gotovo sve svijetske berze bile u kolapsu, isto tako od te silne podrške se kontinuirano masovno prosvjeduje u Americi i dan danas. Podržavati nekoga ko ima fašističke i rasističke ideje je zaista prekrasno milutinse, o njegovoj "legalnoj" pobjedi bi se zaista moglo raspravljati...
Sve u svemu, kako si i sam skoro napisao milutinse...ima jedna pjesma koja je izbrisana ovdje na forumu a u kojoj bi se ti očito mogao prepoznati milutinse :-) ............
Long live :-)
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 21.01.17 10:15
7.1.3 Teme iz sv(i)jeta koje nisu isključivo političke, a mogu nositi političke crte i konotacije, administracija nakon procjene može dopustiti. Ovakve teme ipak ne smiju/smeju imati paralele, aluzije ili dodirne točke/tačke s/sa prostorima nekadašnje SFRJ.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 21.01.17 16:28
Teško da će se kod današnjih parova priča ovako završit...
Obično tragedije završavaju s više mrtvačkih sanduka, ali ovo u Mravnici pokraj Perkovića je zapravo završetak jedne tople, ljubavne priče: poznavali su se kao djeca kod ovaca, oženili 1952., on je umro u osamdeset i osmoj 9. siječnja 2017. u 23 sata a ona u svojoj devedesetoj, tri sata iza njega. Naprosto, skuhala je večeru, oprala suđe, zaplakala na vijest o smrti njenoga Stipe i rekla "sad je najbolje da i ja umrem". I umrla.
Sto se tice Trampa... nisam bas siguran kuda ce ovo ici dalje, jer nova podela karata velikih igraca znaci bankrot i ropstvo za nas male...ili je mozda nekima vreme za novi pocetak, a nekima pocetak kraja.
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 21.01.17 19:05
Moje skromno mišljenje je da smo mi već odavno velikim dijelom u bankrotu a i robovi :-) ..............
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 21.01.17 19:08
A da ne govorimo o experimentalnim/pokusnim kunićima, koliko j IFOR/SFOR na čelu sa Amerima odmah nakon rata zatrpao nuklearnog otpada u naše planine a o raketiranju sa projektilima sa osiromašenim (a možda i sa obogaćenim :-) ) uranom da ne spominjemo... ...........
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 21.01.17 21:08
Američki ekstremni desničar i nacionalist Richard B. Spencer, predsjednik National Policy Institute (NPI), pokreta koji je mješavina populizma, nacionalizma i ideje o nadmoći bijele rase, jučer je na ulici u Washingtonu dobio udarac u glavu.... a njegov styling me na nešto podjeća...
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: SVAŠTARA 21.01.17 23:17
Max Blitz (citat):
Teško da će se kod današnjih parova priča ovako završit...
Obično tragedije završavaju s više mrtvačkih sanduka, ali ovo u Mravnici pokraj Perkovića je zapravo završetak jedne tople, ljubavne priče: poznavali su se kao djeca kod ovaca, oženili 1952., on je umro u osamdeset i osmoj 9. siječnja 2017. u 23 sata a ona u svojoj devedesetoj, tri sata iza njega. Naprosto, skuhala je večeru, oprala suđe, zaplakala na vijest o smrti njenoga Stipe i rekla "sad je najbolje da i ja umrem". I umrla.