FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-29
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Fri Jan 08, 2016 8:50 am
Danas se od vrlo jake tramontane Zlatni rat (Bol, Brač) zakrivio prema istoku; moguće je da će se sutra pješčani vrh sasvim saviti i stvoriti malo 'jezero'.
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-29
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Thu Jan 14, 2016 1:57 am
Max Blitz (citat):
Danas se od vrlo jake tramontane Zlatni rat (Bol, Brač) zakrivio prema istoku; moguće je da će se sutra pješčani vrh sasvim saviti i stvoriti malo 'jezero'.
Kupanje u jezercu Zlatnog rata, jučer...
mirko bratuš Kapetan
NA VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 3737 ČLAN OD: : 2012-04-15 DOB : 77
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Thu Jan 14, 2016 11:21 pm
[You must be registered and logged in to see this image.] Listje,mah in sneg.
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Sat Jan 16, 2016 11:12 pm
To je to divno zimsko jutro. Biće ovo prelep sunčan dan dok sneg škripa pod nogama [You must be registered and logged in to see this link.]
Nemogu da odolim i da ne komentarisem ove tvoje slike!
Na 43 stranice koja ova tema sadrzi imas skoro 90 slika postavljene kao turisticka reklama zlatibora! Zar nemas nista svojih slika, dozivljaja da postavis? Pogledaj kolegu Mirka, covek postavlja svoje slike, svoje dozivljaje. I on bi mogao vrsiti turicku reklamo Slovenije ovde na forumu.
Cudi me da administracija ne reagira na ovo. Ovo nije nista drugo nego SPAM a spamiranje se kaznjava, banira. Ili?
_________________ Više ne krivim ljude koji me razočaraju, od sad krivim sebe što očekujem previše!
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Wed Jan 20, 2016 5:17 am
To je to divno zimsko jutro. Biće ovo prelep sunčan dan dok sneg škripa pod nogama [You must be registered and logged in to see this link.]
Nemogu da odolim i da ne komentarisem ove tvoje slike!
Na 43 stranice koja ova tema sadrzi imas skoro 90 slika postavljene kao turisticka reklama zlatibora! Zar nemas nista svojih slika, dozivljaja da postavis? Pogledaj kolegu Mirka, covek postavlja svoje slike, svoje dozivljaje. I on bi mogao vrsiti turicku reklamo Slovenije ovde na forumu.
Cudi me da administracija ne reagira na ovo. Ovo nije nista drugo nego SPAM a spamiranje se kaznjava, banira. Ili?
SveJug druze, ti se salis
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4616 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Wed Jan 20, 2016 11:18 am
Kao bivsi planinar(za vrijeme boravka u Sarajevu bio sam clan UPSD Bukovik iz Sarajeva-univerzitetsko planinarsko i smucarsko drustvo)jako sam se obradovao slikama kolege Mirka na kojima se nalaze oznale planinarske staze.Pazljivo sam analizirao sve njegove slike iz prirode nebi li negdje ugledao smece,bacenu konzervu..........Hvala bogu nista od toga. Znalo nas je biti istovremeno 50-ak na Trebevicu,peli smo se planinarskom stazom,zavirivali u samo nama skrovita mjesta da bismo se obradovali runolistu,uvinom caju,alpskoj vrbi i drugim rijetkim vrstama biljaka,grmova ili drveca-nikada niko nije ni pomisljao da to ubere i ponese sa sobom-valja to posjetiti svake godine i diviti se tome,to nam je bila vodilja.Kratak odmor smo koristili da uzivamo u prelijepom ambijentu "Prvog shumara",izuzetnom i u skladu sa prirodom planinarskom domu/kafani na jednom Trebevickom platou. Nadam se da je to tako i danas,biti planinar znaci prevashodno brinuti se o prirodi i uzivati u istoj.
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Wed Jan 20, 2016 7:24 pm
I zaledjena; Progovara shum tvoje pene; Neshto mi novo i okovana reci, Nikada ne presahla reko, Teci,bez straha teci.
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Thu Jan 21, 2016 6:14 am
[You must be registered and logged in to see this link.],vidi,vidi njega. Se zmeniva,da jaz pofografiram,ti pa napišeš pesem. Lažje delo sem si izbral. [You must be registered and logged in to see this image.]
milutins Kapetan I klase
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4616 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Thu Jan 21, 2016 6:30 am
Ej Mirko ,ma ja volim tako da experimentishem i da se poigram sa rijecima/stihovima,koji ponekad nemaju nekakvog realnog smisla?Kako moze da teche zaledjena voda i sl /kada bih znao da slikam vjerovatno bi se okushao u apstraktnom slikarstvu. Pa hajde da makar ovdje proteche ova zaledjena voda
Hoce li neko zatvoriti krug Izmedju januara i avgustovskog svoda, Pa da se na nebu otvori put Kuda ce protice zaledjena voda
ps;stihovi nisu "direktno iz glave"-davno napisani(nekada malo prilagodjeni)-deo iz moje zbirke pesama koje nece verovatno nikada ugledati svetlost dana,ako nista barem imaju naziv "Iz Moje Zavicajne Torbe"
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Thu Jan 21, 2016 6:42 am
milutins (citat):
Ej Mirko ,ma ja volim tako da experimentishem i da se poigram sa rijecima/stihovima,koji ponekad nemaju nekakvog realnog smisla?Kako moze da teche zaledjena voda i sl /kada bih znao da slikam vjerovatno bi se okushao u apstraktnom slikarstvu. Pa hajde da makar ovdje proteche ova zaledjena voda
Hoce li neko zatvoriti krug Izmedju januara i avgustovskog svoda, Pa da se na nebu otvori put Kuda ce protice zaledjena voda
ps;stihovi nisu "direktno iz glave"-davno napisani(nekada malo prilagodjeni)-deo iz moje zbirke pesama koje nece verovatno nikada ugledati svetlost dana,ako nista barem imaju naziv "Iz Moje Zavicajne Torbe"
Odlično.Se zmeniva.Jaz poiščem sliko,ti pa tekst.Bodiva otrok (djete).
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Thu Jan 21, 2016 6:56 am
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Thu Jan 21, 2016 7:26 am
Naopaka Pesma
Kada se planinar umori Cipela mu iz neba izvire Glava mu se nekako zakovitla Srce mu "u dushu ponire"
Slavuj(od smeha) poceo da peva Svitac u po dana da svetluca Od Ovog "naopakog skoka" Suza mi krenu iz oka
ps-ova je direktno u etar
mirko bratuš Kapetan
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Thu Jan 21, 2016 7:57 am
milutins (citat):
Naopaka Pesma
Kada se planinar umori Cipela mu iz neba izvire Glava mu se nekako zakovitla Srce mu "u dushu ponire"
Slavuj(od smeha) poceo da peva Svitac u po dana da svetluca Od Ovog "naopakog skoka" Suza mi krenu iz oka
ps-ova je direktno u etar
Čestitam
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Thu Jan 21, 2016 8:00 am
milutins (citat):
Naopaka Pesma
Suza mi krenu iz oka
Kolko ta ima volumnih postotaka??? Šalji malo te brlje!!!!
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Thu Jan 21, 2016 8:33 am
Pozdrav purger,ubi me ovaj januar,slavi se vala sve-i po juliju i po grguru. Eto sinoc kod komsije iz starog kraja zasjeli na slavi Sv Jovan.Volim ta okupljanja-od samog starta smeh i veselje.Najvise volim kada domacici predam poklone,obavezno flashu domace brlje za domacina i cvece za domacicu.A ona onako po "protokolu" -Joj niste trebali,moze li se ponekad bez toga-svaka mi isto odgovori. Sinoc se nije pila brlja,kako je slava pala u sredu postilo se,posna sarma,razni ajvari i pindzuri,krompir salata,2-3 vrste ribe,masline,predjelo lignje,posteno smo se "omrsili"posnom hranom. Pilo se uglavnom vino,ja crnjaka Mark West. Drustvo saroliko,iz starog kraja,dvoje poznanici iz Sarajevskih dana.Domacica je iz nekog sela kod Zumberaka,nekih par km od Slovenske granice,devojacko prezime joj vise dodje Slovensko nego Hrvatsko. U neko doba domacin me zamoli"hajde Milutine ispricaj nam neku svoju pripovetku ili odrecituj nesto novo. I ja onako poprilicno pod gasom poceh da im docaravam zavicaj i onu svoju pripovetku o sarenici jabuci. Na samom pocetku pripovijedanja rekoh im"Posto je pripovetka iz starog kraja,a drustvo je saroliko,moram vas pozdraviti sa tradicionalnim pozdravom iz zavicaja-Pomaze Bog,Hvaljen Isus,Merhaba. E vala smo se dotakli proslosti,lutali Sarajevom,Trebavom,Zumberakom,Kraljevom,Bijelim Poljem-ma bila cela ex yu u malom.
purger Kapetan I klase
FS Orden NA Orden za VZ JM BROJ POSTOVA: : 4400 ČLAN OD: : 2009-11-15 DOB : 59 ZAGREB
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Thu Jan 21, 2016 8:51 am
E daaaaaa.... tuđina često spoji nešto što ponekad izgleda nespojivo čuo sam to puno puta.
_________________ Tko pjeva često zlo i misli
milutins Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Thu Jan 21, 2016 9:05 am
Znas purger kako ja to posmatram. Ovdje sve koji su dosli u toku 90-ih ili kasnije smatramo pod novom emigracijom.Neki od tih novih mada su i 20 godina ovdje i dalje su nova emigracija. Sinoc je kompletno drustvo doslo pre nesretnih 90-ih(kako si se ti jedne prilike fino izrazio,volim da koristim taj tvoj izraz nesretne devedesete) i niko od nas nema nikakve traume,poznajemo se i stekli smo prijateljstva pre tih nemilih dogadjaja. Nikada niko ne spominje one ruzne dogadjaje,najcesce teme su studentski dani,ljetovanja na Jadranu i sl. Valjda je zato smeha i pjesme na tim nasim druzenjima na pretek.
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Priroda u mome kraju (drugi dio teme) Thu Jan 21, 2016 9:40 am