FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)

Go down 
+17
Vojnik Graničar
mornar71
ZAGORAC
terrra
bogdan Mrdja
mirko bratuš
dojran
duci64
gerard ford
Djida
dinosaurus
AleksKs
Kuhar-Debar.
Prke
013gonzo
ercov54
lacoš
21 posters
Idi na stranicu : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 20  Next
AutorPoruka
mureZE
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
mureZE

BROJ POSTOVA: : 375
ČLAN OD: : 2015-05-22
DOB : 53
M(j)esto zenica

Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime05.07.15 20:07

Ercov, ne kukaj ja sam tu, mada malo teze, al ja se snaso. Ko pravi partizan oteo od Svabe i evo me
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3740
ČLAN OD: : 2013-12-01

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime05.07.15 21:26

[You must be registered and logged in to see this link.]
Podporučnik
[You must be registered and logged in to see this image.]
Ti kao kuhar trebaobi znati kakose spremaju gljive,pogotovu vrgnjevi Wink 
A vidis da ih oko karaule imalo,i to bas kvalitetnih Very Happy

ercov54: komentar modifikovan dana: 05.07.15 21:45; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime05.07.15 21:36

mureZE (citat):
Ercov, ne kukaj ja sam tu, mada malo teze, al ja se snaso. Ko pravi partizan oteo od Svabe i evo me
Nije bas doslo do kukanja,ali da navikli na tebe,tvoje slike i postove u kojima bas slikovito opisujes svoje bitisanje kao granicar,to stoji sunny
ali nisam ni sumnjao u tebe da se neces snaci Wink
Samim tim dobijas jos na svojoj vrednosti jer cenim da bas uzivas kao i mi druzecise sa sebi slicnima,mislim po secanjima i teznji da nadjes svoje bivse drugove,a vec rekoh da osim sto nadjes svoje drugove,ovde nadjes jos neke druge nimalo manje vredne od svojih sa kojima proveo sluzbovanje na granici! cheers,a za partizana + za snalazenje u novim uslovima Laughing
Na vrh Go down
AleksKs
Džomba
Džomba

BROJ POSTOVA: : 101
ČLAN OD: : 2015-01-19

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime05.07.15 21:56

Prke (citat):
Evo novih slika . Naravno Luzajic i prehrambene stvari... ali cemo se bar potsetiti sta se nekad (dobro) jelo...
[You must be registered and logged in to see this image.][/img][You must be registered and logged in to see this image.][/img]

Opet mikrofon na nepravilno mesto.. Eh Rasko, Rasko... teska dzomba..
Dzomba je dzomba nema sta..... meni je zao sto tog vrganja nema kod mene u kolicinama kojih je bilo na nasem reonu (evo danas sam nasao samo desetak)
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1419
ČLAN OD: : 2015-01-21
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime05.07.15 22:00

ercov54 (citat):
Podporučnik
Naravno da ih znam pripremiti samo je mali problem pronaci ih.A sad vidim Luzajiceva slika nam je pokazala da ih je bilo a ja to nisam znao Sad
Na vrh Go down
AleksKs
Džomba
Džomba

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime05.07.15 22:02

ercov54 (citat):
Stariji vodnik I klase

Rolling Eyes Pa da,kakvabi to fotka bila a da na njoj nije Luzajic Evil or Very Mad
Ali dobro da i njega imamo sa ovako kvalitetnim pecurkama vrgnjevima.
Nesecamse da nailazio na te pecurke,mada ovde kod mene i Bitusa na priblizno istoj NM,a kod meneih ima scratch 
Nesto nema Alekse,a reca da sad na odmoru pa malo da svrati i ovde kod nas.
Odenam Mure,a bejase vrh od momka!
Pozdrav majoru Ercovu, takodje veliki pozdrav i za MureZe momku koji je dosao iz drugog granicnog odseka, A sto se tice vrganja ja sam ga vidjao dosta u patroli. Kod mene ga ima ali u manjim kolicinama.
Na vrh Go down
AleksKs
Džomba
Džomba

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime05.07.15 22:05

Kuhar-Debar. (citat):
ercov54 (citat):
Podporučnik
Naravno da ih znam pripremiti samo je mali problem pronaci ih.A sad vidim Luzajiceva slika nam je pokazala da ih je bilo a ja to nisam znao Sad
pozdrav Kuharu nesumnjam u njegovu sposobnost ( mozda nisi bio u vremenu kada ih je bilo to je kraj maja i posle ih ima u jesen) mada neznam za jesenjeg vrganja jer sam vec bio kuci.
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime05.07.15 22:08

Pozdrav i tebi Aleksa a sto se tice vrganja i ostalih gljiva to je moja opsesija uvijek bila,a naravno najbolje su Crvene pecurke ali nisam siguran dali je njih bilo na rejonu jer su one malo rijedje za naci.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime05.07.15 22:11

Džomba

Oooo Aleksa,dobro dosaooo cheers ,cuj momka,nasao samo desetak Question 
Za tih desetak kod nas uzeobi preko 2.000 rsd Rolling Eyes 
Toga ima kod nas,samo ko ima vremena ici po sumi i traziti.
A kad vec dosao malo ovde gde ti i mesto,nestose nesecam,ako gresim izvini,da ti okaci kakvu fotku iz vremena kad bio na Bitusi,samo molimte izaberi neku na kojoj uredan podsisan po pravilu,a ne kao Luzajic,sav cupav,a drugi kazu da opremu nosi nimalo po pravilu sluzbe Batine
Na vrh Go down
AleksKs
Džomba
Džomba

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime05.07.15 22:28

ercov54 (citat):
Džomba

Oooo Aleksa,dobro dosaooo cheers ,cuj momka,nasao samo desetak Question 
Za tih desetak kod nas uzeobi preko 2.000 rsd Rolling Eyes 
Toga ima kod nas,samo ko ima vremena ici po sumi i traziti.
A kad vec dosao malo ovde gde ti i mesto,nestose nesecam,ako gresim izvini,da ti okaci kakvu fotku iz vremena kad bio na Bitusi,samo molimte izaberi neku na kojoj uredan podsisan po pravilu,a ne kao Luzajic,sav cupav,a drugi kazu da opremu nosi nimalo po pravilu sluzbe Batine
Bolje vas nasao... pa ja vazim za jednog od slabijih beraca ako sam ja nabrao desetak onda su beraci nabrali puta deset. Sto se tice slika sa Bituse pa i ja sam bio sa duzom kosom ali sve slike su vec postavljene na drugoj i trecoj temi ( ne bih da se ponavljamo) ....ali nikad ne reci nikad  Very Happy
mozes na mom profilu videti sta sam pronasao.

AleksKs: komentar modifikovan dana: 05.07.15 22:34; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
AleksKs
Džomba
Džomba

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime05.07.15 22:31

Kuhar-Debar. (citat):
Pozdrav i tebi Aleksa a sto se tice vrganja i ostalih gljiva to je moja opsesija uvijek bila,a naravno najbolje su Crvene pecurke ali nisam siguran dali je njih bilo na rejonu jer su one malo rijedje za naci.
Pa ja neznam za te crvene (pisem o terenu kod mene okolina Krusevca). Ovde je najkvalitetnija po meni Blagva (to je naziv u knjigama o gljivama) a one su narandzaste
Na vrh Go down
Vojnik Graničar
Pukovnik
Pukovnik
Vojnik Graničar

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 8112
ČLAN OD: : 2011-09-05
DOB : 54
M(j)esto Split

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime06.07.15 6:49

Prke (citat):

Rasko Lužajić..
Tako se zove graničar..

Ja imam tastaturu sa ćirilicom i latinicom (po potrebi) ali latinica nema slova koje imaju "ono" odozgo... Very Happy
Bravo Prke.!!!
Moram "posuditi" jednu vašu sliku tj. vojnika Raska Lužajića i njegove gljive za moju karaulu "Ceršak".
Pa da ne bi došlo do zabune otkuda ovaj graničar u karauli "Ceršak".
Na vrh Go down
http://www.liveleak.com/
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima Orden za VZ
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 992
ČLAN OD: : 2014-11-26
DOB : 60
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime06.07.15 13:47

Secam se da je Mirsad Dumpor iz Mostara bio pravi majstor u pripremi vrganja koje bi pronalazili na terenu. Jednom je secam se KK saznao za to nase kulinarstvo i dobro se izdrao na kuvara i ne znam na koga sve... Naravno da je bilo zabranjeno da vojska jede nesto sto se moze jesti samo jedanput...
Ali sta ces, mi smo se oglusivali na dranje u vezi sa predivnim gljivama, i naravno sve sto je zabranjeno jos je  i sladje...
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3968
ČLAN OD: : 2012-12-07

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime06.07.15 13:49

Prke (citat):
Secam se da je Mirsad Dumpor iz Mostara bio pravi majstor u pripremi vrganja koje bi pronalazili na terenu. Jednom je secam se KK saznao za to nase kulinarstvo i dobro se izdrao na kuvara i ne znam na koga sve... Naravno da je bilo zabranjeno da vojska jede nesto sto se moze jesti samo jedanput...
Ali sta ces, mi smo se oglusivali na dranje u vezi sa predivnim gljivama, i naravno sve sto je zabranjeno jos je  i sladje...
Baš ste brali vrganje ili ste tako zvali i druge gljive?

Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime06.07.15 15:13

lacoš (citat):
Prke (citat):

Da bili su uglavnom vrganji, koliko se secam..Druge gljive su druge gljive..
 Drugih gljiva je bilo ali je vrganj car...
Na vrh Go down
AleksKs
Džomba
Džomba

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime06.07.15 21:31

Prke (citat):
Prke 100% si u pravu vrganja je bilo koliko hoces ali gore niko nije smeo da bere od mestana jer je to bio granicni reon. Ja sam ga poznavao odlicno jer sam dete sa sela.
Na vrh Go down
AleksKs
Džomba
Džomba

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime06.07.15 21:35

lacoš (citat):
Prke (citat):
Druze Lacose zna se sta je vrganj i sve ostale jestive gljive ... izvini ali ti nisi u toj prici...
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime07.07.15 13:23

Na prazniku PREOBRAZENIE, u avgustu postoji obicaj da mestani posecuju crkvicu u blizini KRCINA svake godine... Tu se obicno kampuje i prenoci...

[You must be registered and logged in to see this image.][/img]
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime07.07.15 22:56

Prke (citat):
Na prazniku PREOBRAZENIE, u avgustu postoji obicaj da mestani posecuju crkvicu u blizini KRCINA svake godine... Tu se obicno kampuje i prenoci...

Nisam imao priliku da vidim ovu crkvu,verovatno izgradjena u kasnijem periodu,a za Preobrazenije biosam tad u patroli gde bilo jako puno mestana,a upozoreni od KK da posvetimo posebnu paznju oko kretanja civila! Exclamation
Na vrh Go down
mirko bratuš
Kapetan
Kapetan

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
JM10 JM
Jubilarna Medalja 7 g. JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3737
ČLAN OD: : 2012-04-15
DOB : 77

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime08.07.15 5:11

AleksKs (citat):
lacoš (citat):
Prke (citat):
Druze Lacose zna se sta je vrganj i sve ostale jestive gljive ... izvini ali ti nisi u toj prici...
...in zakaj Lacoš ne bi smel tu komentirati? No
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3592
ČLAN OD: : 2012-02-13

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime08.07.15 14:22

Možda se možete orjentirati i pogoditi gdje je snimljen ovaj "graničar" ?  Laughing
Na vrh Go down
ZAGORAC
Kapetan
Kapetan
ZAGORAC

Jubilarna Medalja 10 godina JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3592
ČLAN OD: : 2012-02-13

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime08.07.15 14:24

Možda se po putokazu možete sjetiti ovog mjesta?
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime08.07.15 22:36

mirko bratuš (citat):
AleksKs (citat):
lacoš (citat):
Prke (citat):
...in zakaj Lacoš ne bi smel tu komentirati? No
Aleksa je nov momak,jos nije usao u sistem koji ovde funkcionise,ali mladje on momak,prilagodicese,a taman posla da Lacos nemoze komentarisati,jer taj ist Lacos,i ne samo on,vec i jako puno drugih momaka meni jako puno pomogli u aktiviranju teme Bituse,i na tome jako zahvalan salutiranje
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime08.07.15 22:43

ZAGORAC (citat):

Možda se možete orjentirati i pogoditi gdje je snimljen ovaj "graničar" ?  Laughing
Very Happy Twisted Evil Hvala Zagorac na ovoj slici,a za ovog "granicara"nekse zapitaju ovi momci iza mene,jer neko od njih utepao njegovog druga,a ovaj verovatno ceka da izravna racune,jer svaki dug treba da se plati Rolling Eyes Wink
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime08.07.15 23:38

ercov54 (citat):
ZAGORAC (citat):

Very Happy Twisted Evil Hvala Zagorac na ovoj slici,a za ovog "granicara"nekse zapitaju ovi momci iza mene,jer neko od njih utepao njegovog druga,a ovaj verovatno ceka da izravna racune,jer svaki dug treba da se plati Rolling Eyes Wink

More nesto mi poznata faca ovog granicara...
Da nije BAS NJEGOVA koza bila na tavanu?
Kazem vam, mislim da je.... cyclops cyclops cyclops
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime09.07.15 0:16

Nemoj biti siguran da bas njegova koza na tavanu karaule Evil or Very Mad 
Po svemu sudeci ovo je podmladak koji ceka da osveti svog pretka Twisted Evil
Na vrh Go down
lacoš
Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime09.07.15 7:34

Prke (citat):

Da bili su uglavnom vrganji, koliko se secam..Druge gljive su druge gljive..
 Drugih gljiva je bilo ali je vrganj car...
Ma pitam zbog toga što nigdje u okolici nisam vidio da se po restoranima nudilo išta s vrganjima,a doživio sam več da su mi pod vrganje poslužili pečurke ili bukovaće. Very Happy
Ima krajeva u bivšoj YU gdje nije bilo tradicije branja gljiva a bilo ih je u obilju,npr Kosovo.

Kapetan
Kapetan
lacoš

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime09.07.15 7:41

AleksKs (citat):

Najprije Aleks žao mi je što ti je neko lupio minus na tvoj post.
Kao drugo,ako ti misliš da ja ne spadam tu,tj u tu priču,ja ču se povući iz tvoje priće, pa izvoli,piši je dalje ti druže Aleks salutiranje

Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime09.07.15 22:05

lacoš (citat):
AleksKs (citat):

Najprije Aleks žao mi je što ti je neko lupio minus na tvoj post.
Kao drugo,ako ti misliš da ja ne spadam tu,tj u tu priču,ja ču se povući iz tvoje priće, pa izvoli,piši je dalje ti druže Aleks salutiranje
Lacos prijatelju,vec rekoh da Aleksa nov momak,nije usao u srz ovih nasih prica.Verovatno tad imao los dan pa onako nepromisljeno odreagovao.
Ja licno jako zadovoljan kad vidim da neko drugi svratio ovde kod nas,to znaci da i za druge ima nesto zanimljivo procitati,i na tome HVALA svim mojim priateljima koje ovde stekao,i vec rekoh,kojimi jako pomogli onih dana,tj godine kad bio sasvim sam ovde,a u cemu i kakva pomoc meni davata moze se videti u  prva dva dela teme Bituse,kad svakodnevno ovde na temi bili momci sto kaze ona izreka iz naseg vremena-od Vardara pa do Triglava-!
I zato ne samo ti prijatelju Lacose,vec i svi drugi,dobro dosli uvek ovde u Bitusu cheers
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

BROJ POSTOVA: : 4064
ČLAN OD: : 2013-10-10
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime09.07.15 22:13

lacoš (citat):
Ma pitam zbog toga što nigdje u okolici nisam vidio da se po restoranima nudilo išta s vrganjima,a doživio sam več da su mi pod vrganje poslužili pečurke ili bukovaće. Very Happy
Ima krajeva u bivšoj YU gdje nije bilo tradicije branja gljiva a bilo ih je u obilju,npr Kosovo.

Potrebno je dobro poznavanje,lako se može pogrešiti,ja lično ih ne bi koristio u 
prirodi pa taman da rastu već upakovane i sa cenom Laughing,
kao izvidjač imao sam obuku u vezi ishrane u prirodi ali izgleda da nisam baš pratio Laughing
Pozdrav za graničare sa Bituše
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime09.07.15 23:17

Nasa sela i rejon slikani sa Bistre...
Na vrh Go down
humka83
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

BROJ POSTOVA: : 368
ČLAN OD: : 2013-01-09

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime10.07.15 14:59

Ta Makedonija je carobna zemlja, privlacna i svasta jos Smile
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime10.07.15 23:01

humka83 (citat):
Potpuno u pravu,sam pogled na predhodnu sliku govori u prilog tome cheers
Hvala sto svratio kod nas salutiranje
Na vrh Go down
humka83
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

BROJ POSTOVA: : 368
ČLAN OD: : 2013-01-09

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime11.07.15 21:12

ercov54 (citat):
humka83 (citat):
Potpuno u pravu,sam pogled na predhodnu sliku govori u prilog tome cheers
Hvala sto svratio kod nas salutiranje

Bilo mi je dosadno pa sam malo navratio i skicnuo koju frisku fotku, dok na mojem GO Gevgelija sve neke spavalice, te nisu aktivni kao na vasem rejonu. Nadam se da cu i ja dobiti svjeze snage kao i Vi gospodine ercov54 Smile
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime12.07.15 0:36

Pitanje za moje mladjahne momke Wink 
Bejaseli ovo vodopad na nasem reonu.Nestomi u podsvesti da sasvim desno od polozaja letnje karaule Question
Ukoliko vase secanje ne sadrzi ovaj trazeni podatak,onda kao i uvek do sada moram potraziti pomoc od znase vec koga,pa naravno ZAGORCA Rolling Eyes
Na vrh Go down
Kuhar-Debar.
Podporučnik
Podporučnik
Kuhar-Debar.

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto BIH-USA.

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime12.07.15 9:18

Malo sam odsutan u poslednje vreme zbog odredjenih razloga ali vraticu se pozdrav za sve Bitusane ma gde bili.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime12.07.15 13:32

Kuhar-Debar. (citat):
Malo sam odsutan u poslednje vreme zbog odredjenih razloga ali vraticu se pozdrav za sve Bitusane ma gde bili.
Pozdrav i za tebe kuhar ma gde bio,vratise u Bitusu,a Mure bi trebala da se pojavi,inace sledujemu kritika za ne javljanje u dogovorene termine Rolling Eyes
Na vrh Go down
mureZE
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
mureZE

M(j)esto zenica

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime12.07.15 13:56

druze Ercov, kako bi mogao da zaboravim graničare. Evo javljam se na raport Very Happy , vodim sa sobom Vulić Nenada i Đokić Toplicu. Doduše ja sam ovdje uhvaćen nespreman, dok su njih dvojica naoružana.

Graničari ste valjda razumijete kako su ove slike mogle nastati.
Na vrh Go down
mureZE
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
mureZE

M(j)esto zenica

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime12.07.15 14:00

Znam da je bila rasprava o uniformama nas graničara, zato ova slika to najbolje prikazuje. Vulić Nenad (sredina) nosi ljetnu uniformu (kratke gaće), a Đokić Toplica nosi zimsku (duže gaće), a ja... ja sam u oficirskom izdanju naravno svečanom:scratch: .
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime12.07.15 14:26

mureZE (citat):
Znam da je bila rasprava o uniformama nas graničara, zato ova slika to najbolje prikazuje. Vulić Nenad (sredina) nosi ljetnu uniformu (kratke gaće), a Đokić Toplica nosi zimsku (duže gaće), a ja... ja sam u oficirskom izdanju naravno svečanom:scratch: .
E tisi fenomen u svakom pogledu king ,a slika izaziva vise razmisljanja,sto duhovita,a i malo trezvenog razmisljanja Question
Ovakve slike sretao samo sa raznih vijetnamskih ratista Laughing
Zasluzujes ti mnogo vise od+,ali sta da se radi,kad druge pohvale za ovu sliku,i tvoj kompletan rad ovde,nemam cheers
Na vrh Go down
mureZE
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik
mureZE

M(j)esto zenica

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime12.07.15 14:34

druze Ercov, u svakom slučaju,meni je drago da se ove moje fotografije sviđaju još nekome, a istovremeno podsjeti na neka druga vremena.
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime12.07.15 16:01

Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime12.07.15 16:11

mureZE (citat):

druze Ercov, kako bi mogao da zaboravim graničare. Evo javljam se na raport Very Happy , vodim sa sobom Vulić Nenada i Đokić Toplicu. Doduše ja sam ovdje uhvaćen nespreman, dok su njih dvojica naoružana.

Stvarno i ova slika je puna šarma... Kao da si druze mure bio u nekom filmu toliko je mladalacke duhovitosti prepuna i ova fotografija... Veliki plus brate i od mene  Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime12.07.15 16:43

Stariji vodnik I klase

Stariji vodnice prvoklasni da se ja i ti malo ovako javno dogovorimo Rolling Eyes 
Ja kao stariji po godinama,a i ovde stariji po cinu,tako da ne trpim prigovaranja replike i negodovanja,bar dok ja pricam Evil or Very Mad 
Razumem ja tebe da nemas vremena biti ovde danonocno Wink 
A takodje smatramte jako zasluznim za napredovanje nase Bituse,ali trebas kad vec dodjes ovde na sluzbu da obratis paznju na dnevnik proteklih dogadjaja Twisted Evil 
I kad izvrsis proveru dogadjanja iz predhodnih dana kad nisi bio na duznosti,tek tad pocinjes odradjivati trenutne duznosti Smile
A koliko ja znam u periodu kad ti bio van sluzbe imaliste vi mladjani nekakva pitanja,na koja treba odgovoriti.
Trebamo jedni druge slusati prijatelju moj!
E sad ti ukoliko imas nekakakvu adekvatnu repliku iliti prigovor,imas rec Batine
Na vrh Go down
slavonski brod
Podporučnik
Podporučnik
slavonski brod

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 1119
ČLAN OD: : 2014-08-31
DOB : 57
M(j)esto Slavonski Brod

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime12.07.15 19:52

mureZE (citat):

Evo da se i ja malo uključim na ovu temu o graničarima jer dobar dio vojnog roka i mi izviđači smo proveli na granici a ujedno i našem kolegi Ercovu da pomognemo o njegovoj temi. Kolega Mure nije uhvaćen nespreman što se tiče naoružanja koliko moje izviđačko oko primjećuje i on je naoružan s cigaretom u ruci za razliku od njegovih kolega Very Happy
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime12.07.15 21:24

slavonski brod (citat):
mureZE (citat):

Evo da se i ja malo uključim na ovu temu o graničarima jer dobar dio vojnog roka i mi izviđači smo proveli na granici a ujedno i našem kolegi Ercovu da pomognemo o njegovoj temi. Kolega Mure nije uhvaćen nespreman što se tiče naoružanja koliko moje izviđačko oko primjećuje i on je naoružan s cigaretom u ruci za razliku od njegovih kolega Very Happy
Oooo Slavonski,jakome raduje sto dosao malo i ovde kod nas sunny
A da imas dobro oko,to stoji,zapazio detalje,a daje Mure naoruzan,iz prilozenog dase primetiti Wink
A i jasam bio izvidjac,ali ABHO
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime12.07.15 22:20

ercov54 (citat):
Stariji vodnik I klase

Stariji vodnice prvoklasni da se ja i ti malo ovako javno dogovorimo Rolling Eyes 
Ja kao stariji po godinama,a i ovde stariji po cinu,tako da ne trpim prigovaranja replike i negodovanja,bar dok ja pricam Evil or Very Mad 
A takodje smatramte jako zasluznim za napredovanje nase Bituse,ali trebas kad vec dodjes ovde na sluzbu da obratis paznju na dnevnik proteklih dogadjaja Twisted Evil 
I kad izvrsis proveru dogadjanja iz predhodnih dana kad nisi bio na duznosti,tek tad pocinjes odradjivati trenutne duznosti Smile
A koliko ja znam u periodu kad ti bio van sluzbe imaliste vi mladjani nekakva pitanja,na koja treba odgovoriti.
E sad ti ukoliko imas nekakakvu adekvatnu repliku iliti prigovor,imas rec Batine

Dragi druze majore..
Ma znas ti mene...
 Ja sam ti od onih ptica kojih hoce da pevaju na nekoliko drveca odjednom. Ne zalim se ja sto nemam vremena, nego jednostavno,  tako funkcionisem... Ti si druze moj primer istrajnosti , poverenja i temeljnosti.. Osobine koje veoma cenim  i zato te osim za pretpostavljenog smatram za vodicem ove teme koja promovira ljude i vreme i jedno malo selo na zapadu Makedonije, koje je ostalo u nasim mislima. 
Zato tvoja uloga koordinatora ce biti TVOJA dozivotno ...

Ajd sad da se vratim na zaduzenja..
Ako sam u mogucnosti  bom pokusacu da im odgovorim.
afro afro afro
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime12.07.15 22:28

ercov54 (citat):
Pitanje za moje mladjahne momke Wink 
Bejaseli ovo vodopad na nasem reonu.Nestomi u podsvesti da sasvim desno od polozaja letnje karaule Question
Ukoliko vase secanje ne sadrzi ovaj trazeni podatak,onda kao i uvek do sada moram potraziti pomoc od znase vec koga,pa naravno ZAGORCA Rolling Eyes

Da ja sam bio svedok postojanja vodopada i vec sam objavljivao slike i komentare na tu temu. Stvarali su se u prolece kad je dotok vode od topljenja snega bio veci, pokusacu da nadjem slike i da ih opet postavim... Na slikama se vidi tacni mestopolozaj vodopada..
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime12.07.15 22:29

Prke (citat):
ercov54 (citat):
Stariji vodnik I klase

Dragi druze majore..
Ma znas ti mene...
 Ja sam ti od onih ptica kojih hoce da pevaju na nekoliko drveca odjednom. Ne zalim se ja sto nemam vremena, nego jednostavno,  tako funkcionisem... Ti si druze moj primer istrajnosti , poverenja i temeljnosti.. Osobine koje veoma cenim  i zato te osim za pretpostavljenog smatram za vodicem ove teme koja promovira ljude i vreme i jedno malo selo na zapadu Makedonije, koje je ostalo u nasim mislima. 

afro afro afro
Very Happy Laughing Rolling Eyes Ja se takvih prica naslusao puno u zivotu,te pohvale kod mene ne prolaze prijatelju!
To sto tako funkcionises to razumljivo,jos u punoj zivotnoj snazi,pa neces da tracis vreme sa nekim senilnim likom Wink ,a doduse ovih iz tvog vremena nema na vidiku scratch
Na vrh Go down
Prke
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase
Prke

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Berovo

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime12.07.15 22:37

ercov54 (citat):
Prke (citat):
ercov54 (citat):
Stariji vodnik I klase

Dragi druze majore..
Ma znas ti mene...

afro afro afro
Very Happy Laughing Rolling Eyes Ja se takvih prica naslusao puno u zivotu,te pohvale kod mene ne prolaze prijatelju!
To sto tako funkcionises to razumljivo,jos u punoj zivotnoj snazi,pa neces da tracis vreme sa nekim senilnim likom Wink ,a doduse ovih iz tvog vremena nema na vidiku scratch
Koji bre senilni lik...
Nema me par dana i odma primetio...
A ovi iz mog vremena sad su videli sta je napisano i eto ih. 
 bounce bounce bounce samo sto nisu...
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)   Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme) - Page 14 Icon_minitime

Na vrh Go down

Karaula BITUŠE 73/74 (treći dio teme)
Na vrh 
Stranica 14/20Idi na stranicu : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 20  Next
 Similar topics
-
» Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (peti dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (četvrti dio teme)
»  Karaula BITUŠE 73/74 (sesti dio teme)
» Karaula BITUŠE 73/74 (drugi dio teme)