FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
Ovo je skrnavljenje lika i dela bračnog para Broz. Kako je uopšte neko mogao doći u posed slike, tj. da je skine sa zida i stavi na buvljak. Sramota.
pera84 Podpukovnik
NA JM JM JM BROJ POSTOVA: : 6178 ČLAN OD: : 2011-03-17 USA
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 19.12.17 17:54
Citat :
Ovo je skrnavljenje lika i dela bračnog para Broz. Kako je uopšte neko mogao doći u posed slike, tj. da je skine sa zida i stavi na buvljak. Sramota.
Za ovo bi neko morao da odgovara. I to ne pred nekakvim tamo korumpiranim opstinskim sudom, nego onim u Briselu!
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 19.12.17 20:21
pera84 (citat):
Citat :
Za ovo bi neko morao da odgovara. I to ne pred nekakvim tamo korumpiranim opstinskim sudom, nego onim u Briselu!
Sloba1 se šali
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 19.12.17 20:25
PORUCNIK (citat):
Sloba1 se šali
Cisto sumnjam.
Raspelo i "Tajna Vecera" mogu, al' za Jozu se mora robijat'.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 19.12.17 22:53
pera84 (citat):
Raspelo i "Tajna Vecera" mogu, al' za Jozu se mora robijat'.
Mudrost Kineza riješila ih je tih bolesti, lika Mao-a valjda nema samo na WC papiru, a i to se ne bih okladio.
Ima ga na svim mogućim suvenirima za sitne pare, i to do razine zahebancije, daleko od strogo ozbiljnog i uštogljenog, a i ovo je sasvim ok tko još želi ovaj predsjednički par doma imat. Svojevremeno sam pokupio kod kontejnera za smeće dvije slične slike.
Navodno je kod nas nekontroliranu komercijalizaciju lika i djela najdražeg sina zakonski spriječila njegova unuka redateljica Saša Broz, ne znam kakva ima prava (valjda ima), a ne znam detalje. Lijepe se etikete Tito na pića uglavnom...
VBČ KONTRA ADMIRAL
SP FS JM BROJ POSTOVA: : 15049 ČLAN OD: : 2009-05-01
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 19.12.17 23:30
Max Blitz (citat):
Ima ga na svim mogućim suvenirima za sitne pare, i to do razine zahebancije, daleko od strogo ozbiljnog i uštogljenog, a i ovo je sasvim ok tko još želi ovaj predsjednički par doma imat.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 19.12.17 23:49
VBČ (citat):
Ja ne kupujem ništa na tim mjestima, plašim se da u kuću ne donesem buhe.
Zavisi što trebaš, poznavaoci nađu izuzetno vrijednih stvari u bescijenje...
Npr. tko se time bavi, zapravo može zaraditi na neočekivanom, neki stari domaći časopis sa svjetskom zvijezdom iz 70-tih ili 80-tih na naslovnici, kupuju kolekcionari iz svijeta. Netko skuplja gdje god je izašla npr. Samantha Fox, bilo gdje... staviš ponudu na net i čekaš da se javljaju... može to vrijediti više stotina dolara.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 19.12.17 23:59
VBČ (citat):
Samantha Fox
Od kud nju iskopa?
Eto vidiš, ne bi ti pala na pamet, a moj frend je dobio za jedan stari mislim 'Studio' s njom 300 dolara preko e-baya. Kaže da ne možeš vjerovat što sve ljudi skupljaju i kupuju.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 20.12.17 0:04
Max Blitz (citat):
VBČ (citat):
Samantha Fox
Od kud nju iskopa?
Eto vidiš, ne bi ti pala na pamet, a moj frend je dobio za jedan stari mislim 'Studio' s njom 300 dolara preko e-baya. Kaže da ne možeš vjerovat što sve ljudi skupljaju i kupuju.
Ne bi! Od kad sam napunio 18, nisam više na nju pomislio.
Super, dobro iskorišten zametak, ako već kasnije nije trebao biološkim roditeljima.
Inače se kod umjetne oplodnje 'napravi' više zametaka (desetak), dio propadne nakon par dana, a dio se ne primi. Dio ostane neiskorišten, tu je glavna zamjerka protivnika postupka. U maternicu se usađuju maksimalno tri. Umjetno se nikad ne oplođuje samo jedna jajna stanica, jer bi uspjeh (trudnoća i porod) statistički bio vrlo mali.
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Ima i Pišanje A vidiš i moje selo Gubavač, pri vrhu, lijevo
PORUCNIK, namerno sam sliko postavio tako da se vidi i tvoje selo...
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 21.12.17 20:40
zokika (citat):
I zaslužio + od mene
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
zokika Stariji Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 607 ČLAN OD: : 2013-10-10 DOB : 67 SG - SLO
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 21.12.17 21:50
PORUCNIK (citat):
zokika (citat):
I zaslužio + od mene
Hvala.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 24.12.17 16:11
Na preletu preko RH, prilikom podjele poklona, punašni, sijedi djedica u crvenom odijelu doživio je manju nezgodu. Ekipe spasitelja HGSS odmah su se dale u potragu za djedicom te ga našle na jednom drvetu.
Višegodišnji iscrpljujući problem koji nekako treba riješiti, a Grci, bolje reći Novogrci tu pretjeruju uzimajući samo sebi za pravo svo antičko nasljeđe.
I u Splitu slave, prvenstveno u turističke i komercijalne svrhe rimskog cara Dioklecijana kao svoga, a nije bio ni Hrvat ni kršćanin, kamoli katolik, još je i progonio kršćane... I tko bi se tu sad trebao buniti, sadašnja Italija, Rim?? Nema više antičkih Rimljana, ni antičkih Grka.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 15.01.18 0:00
VBČ (citat):
Osobno mi nije primjereno baš u sred zime jesti trešnje. Ali tko voli nek izvoli. Sve ima svoju cijenu.
Pa nije ni rajčica zimsko povrće, pa je odavno uobičajena zimi.
Ove trešnje jesu sezonske, ali u Čileu. Dođu u Zagreb za jedan-dva dana avionom, pa je tolika i cijena. No, kupiti 20-30 dkg malo za gušti i nije neki trošak, koliko se svakodnevno potroši na kave, usputna pića, cigarete...
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 15.01.18 1:07
Rajčice ovdje ipak dolaze iz Španjolske, a to je EU tj. jedno tržište, gotovo jedna država. Put je mnogo kraći nego iz Čilea. Pa opet kažem, tko voli nek izvoli. Nisam generalno protiv.
Osobno ne kupujem rajčice zimi, već rabim suhe rajčice ili rajčice iz konzerve. Zimi od povrća rabim kupus, raznih oblika i vrsta koje ovdje postoje, tikve, repu... Ali sve to, ne iz nekih eko razloga, već što želim uživat u sesonskim plodovima, pa i zaželjet se nečega kad mu dodje vrijeme. A uz to ide i ušteda, jer je sezonsko povrće uvijek jeftinije od nesezonskoga.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 26.01.18 23:38
Predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu je tijekom posjeta republici Baškiriji i razgovora sa zaposlenima u poduzeću za proizvodnju motora u glavnom gradu Ufi jedan radnik predložio da se ponovo uvede praksa nagrađivanja radnih kolektiva. Putin je radniku Viktoru Bogomolovu na to s osmijehom, neočekivano, odgovorio "dajte da Vas poljubim". "Ranije je postojala tradicija da se poduzeća za uspjeh u radu nagrađuju medaljama. Naš kolektiv nagrađen je s dva Ordena Lenjina i jednim Ordenom Crvene zastave. I dan-danas se nalazimo među vodećim poduzećima. Može li se ta tradicija ponovo vratiti?", pitao je radnik.
Putin je u šali odgovorio "dajte da vas poljubim" i zagrlio Bogomolova. Kako je naglasio, takva praksa široko je bila primjenjivana u Sovjetskom Savezu, ali nije pretjerano utjecala na produktivnost.
Dodao je da se u Rusiji danas radnici pojedinačno nagrađuju za uspjehe u radu.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 07.02.18 8:08
Drvo iz kog teče voda - vodeno drvo.
Zoran I Poručnik
NA VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2838 ČLAN OD: : 2015-01-02 Izola
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 07.02.18 14:42
HYPERION - SEKVOJA SEMPERVIRENS
Najvišje drevo na svetu Hyperion meri 115,92m in se nahaja v nacionalnem parku Reedwood National and State Park v severni Kaliforniji. Čeprav ga je sicer razmeroma lahko opaziti, je njegova natančna lokacija ena najstrožje varovanih skrivnosti na svetu.
[You must be registered and logged in to see this image.] Hyperion - Sekvoja sempervirens po ocenah staro okoli 800 let
[You must be registered and logged in to see this image.] Pogled na Hyperion še od spodaj
[You must be registered and logged in to see this image.] Deček v objemu Hyperiona
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 08.02.18 0:12
Popis onoga po čemu ćete znati da možda više i niste u cvijetu mladosti…
Volite slušati i pričati o zdravstvenim problemima Sjećanje je sve kraće, a zanovijetanje sve duže Možete živjeti bez seksa, ali ne i bez naočala Ljudi vas nazovu u devet navečer i pitaju: “Da li te budim?” Često ste ukočeni i stalno imate bol u zglobovima Jaučete pri saginjanju Često kažete: “Kad sam ja bio mlad, stvari nisu tako funkcionirale”, a izgovarate i rečenice koje počinju s “U moje vrijeme …” Sve češće zaboravljate tuđa imena Mislite kako su svi na vodećim pozicijama jednostavno premladi Ne razumijete kulturu mladih Nevješto rukujete modernom tehnologijom Stalno nešto prigovarate i ne dozvoljavate da svjetlo gori na dva mjesta i da bojler bude uključen kad nije jeftina struja Mislite da ste izgubili naočale, a one su vam na glavi Ne poznajete nazive modernih brendova Izbjegavate nošenje teških stvari Sporo vozite Zanimate se za robu s buvljaka Teško skidate kilograme Zanimate se za uzgoj cvijeća i vrtlarstvo
Sloba1 Podpukovnik
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6762 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 09.02.18 23:05
Max Blitz (citat):
Volite slušati i pričati o zdravstvenim problemima Sjećanje je sve kraće, a zanovijetanje sve duže Možete živjeti bez seksa, ali ne i bez naočala Ljudi vas nazovu u devet navečer i pitaju: “Da li te budim?” Često ste ukočeni i stalno imate bol u zglobovima Jaučete pri saginjanju Često kažete: “Kad sam ja bio mlad, stvari nisu tako funkcionirale”, a izgovarate i rečenice koje počinju s “U moje vrijeme …” Sve češće zaboravljate tuđa imena Mislite kako su svi na vodećim pozicijama jednostavno premladi Ne razumijete kulturu mladih Nevješto rukujete modernom tehnologijom Stalno nešto prigovarate i ne dozvoljavate da svjetlo gori na dva mjesta i da bojler bude uključen kad nije jeftina struja Mislite da ste izgubili naočale, a one su vam na glavi Ne poznajete nazive modernih brendova Izbjegavate nošenje teških stvari Sporo vozite Zanimate se za robu s buvljaka Teško skidate kilograme Zanimate se za uzgoj cvijeća i vrtlarstvo
U pravu si.. Posle samo par stavki pročitanih, odmah se prepoznajemo.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 11.02.18 15:44
Volite slušati i pričati o zdravstvenim problemima...NE! Sjećanje je sve kraće, a zanovijetanje sve duže...NE! Možete živjeti bez seksa, ali ne i bez naočala...NE! Ljudi vas nazovu u devet navečer i pitaju: “Da li te budim?”...NE! Često ste ukočeni i stalno imate bol u zglobovima...NE! Jaučete pri saginjanju...NE! Često kažete: “Kad sam ja bio mlad, stvari nisu tako funkcionirale”, a izgovarate i rečenice koje počinju s “U moje vrijeme …”...NE! Sve češće zaboravljate tuđa imena...NE! Mislite kako su svi na vodećim pozicijama jednostavno premladi...NE! Ne razumijete kulturu mladih...NE! Nevješto rukujete modernom tehnologijom...NE! Stalno nešto prigovarate i ne dozvoljavate da svjetlo gori na dva mjesta i da bojler bude uključen kad nije jeftina struja...NE! Volim najmanje dva svjetla da gore, a bojler se ne gasi! Mislite da ste izgubili naočale, a one su vam na glavi ...NE! Ne nosim naočale Ne poznajete nazive modernih brendova...NE! Izbjegavate nošenje teških stvari ...DA, što bih ih uopće nosio?! Sporo vozite...Nisam nikad ni vozio brzo! Zanimate se za robu s buvljaka...Definitivno NE! Teško skidate kilograme...NE! upravo suprotno, teško ih nabijam. Moram stalno pazit da ne izgubim kilograme. Zanimate se za uzgoj cvijeća i vrtlarstvo...DA! Oduvijek!
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 11.02.18 18:51
He he, imaš još vremena, popis je možda ipak za one cca 70+...
Dođe to vremenom, jedno po jedno, ono kad ti je zapravo dosta svih i svega... pa se u nedostatku hobija, zanimacije ili sl. čovjek pretvara u staro gunđalo....
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 11.02.18 18:59
Max Blitz (citat):
He he, imaš još vremena, popis je možda ipak za one cca 70+...
Dođe to vremenom, jedno po jedno, ono kad ti je zapravo dosta svih i svega... pa se u nedostatku hobija, zanimacije ili sl. čovjek pretvara u staro gunđalo....
Kako god, ipak se vodim time da ne gnjavim nikoga. No kako sam ja ipak balkanske krvi, imao sam dosta prilike vidjeti da je kod nas posve uobičajeno gnjaviti druge svim i svačim. To se dešava u obiteljima, prijateljstvima, komšiluku... Takodjer, ne dam se ni gnjavit...
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 11.03.18 19:16
Analizirali otpadne vode i otkrili čime se Zagrepčani najviše drogiraju
Europski centar za praćenje droga i ovisnosti o drogama (EMCDDA) objavio je svoju redovitu studiju analize otpadnih voda 59 europskih gradova iz 19 zemalja, koja otkriva kakve se droge i koliko droga konzumira u glavnim urbanim sredinama Europske unije.
Analiza se temelji na tome što većina kemijskih tvari koje uđu u ljudsko tijelo završi u našem urinu i fekalijama, što bi naposljetku značilo i u otpadnim vodama. U glavnom gradu Hrvatske se dnevno konzumira 216.3 miligrama kokaina na tisuću stanovnika, što je više u odnosu na prethodnu godinu. Podaci ukazuju na trend povećanja zlouporabe kokaina u mnogim dijelovima Europe, iako je njegova konzumacija i dalje najveća u državama poput Belgije, Švicarske, Nizozemske i Španjolske. Najviše kokaina se pošmrka u Barceloni i Zürichu. Zagreb je među prvih dvadeset gradova kad je riječ o amfetaminima i ecstasyju - dnevno se konzumira 56.3 miligrama amfetamina, odnosno 32.6 miligrama ecstasyja na tisuću stanovnika, što su slični rezultati kao u prethodne tri godine. Analiza se odnosi na cijeli tjedan pa se pokazalo kako se izmjerene količine kokaina i ecstasyja očekivano povećavaju za vikend, dok se amfetamin očito ravnomjerno uzima u svim danima tjedna. U istočnoj Europi ljudi više vole konzumirati amfetamin i ecstasy, dok se metamfetamin najviše uzima u Češkoj i Slovačkoj, a sve više i u Njemačkoj i na sjeveru Europe.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 11.03.18 20:29
Ako je u razumnoj, prvenstveno vikend mjeri, bolje i to nego alkoholizam od rakije i piva.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 12.03.18 2:38
Max Blitz (citat):
Ako je u razumnoj, prvenstveno vikend mjeri, bolje i to nego alkoholizam od rakije i piva.
Razumne mjere kokaina?
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 12.03.18 10:36
pera84 (citat):
Max Blitz (citat):
Razumne mjere kokaina?
Hm, ne znam, kažu da je kod poslovnjaka koji rade od jutra do sutra, estrade i sl. to normalno da bi izdržali tempo, a ne završe baš svi po klinikama... zapravo je rijetka vijest da je netko prolupao od kokaina, a naravno da je moguće.
arcibald01 Poručnik
VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 2963 ČLAN OD: : 2013-12-19
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 12.03.18 10:37
VBČ (citat):
Max Blitz (citat):
izmjerene količine kokaina i ecstasyja očekivano povećavaju za vikend
Današnja mladež...
Ni samo mladina, tega je še več med estradniki in politiki. Nekateri estradniki niti nastopati ne morejo, če niso zadeti.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 12.03.18 10:56
Da, političare sam preskočio... mi mislimo da oni svi ne rade ništa a nije baš tako, ovisno o položaju ima tu stalnih sastanaka, poziva, hrpa papira i raznih briga cijeli dan.
VBČ KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 12.03.18 12:00
Za kokain treba imati novaca, odnosno trošiti koliko se može objektivno priuštiti bez da se dugoročno zavije u crno cijela obitelj kako to znaju heroinski ovisnici ili alkoholičari... ima neke razlike. Također, za razliku od ovog zadnjeg, u razumnoj mjeri (moram upotrijebit taj izraz, ne znam koji drugi), ne umanjuje radnu sposobnost, već naprotiv.
pera84 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 12.03.18 12:10
Max Blitz (citat):
Za kokain treba imati novaca, odnosno trošiti koliko se može objektivno priuštiti bez da se dugoročno zavije u crno cijela obitelj kako to znaju heroinski ovisnici ili alkoholičari... ima neke razlike.
E to je tacno. Niko nije tako objektivan kao kokainski zavisnici. Kad ima, ima. Kad nema, onda grickaju sjemenke i cekaju da legne plata.