FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 06.09.17 21:30
Max Blitz (citat):
Proizvođač katrana na Zlatiboru traži radnike... Potrebna su mu četiri radnika, a za sad ima samo jednog. Dnevnica je kod njega 3.000 dinara, a plaćeni su i troškovi prevoza, daje dva obroka i užinu. Slobodni dan je nedelja i na svako crveno slovo, al’ niko neće. Sve što proizvede proda u Švedskoj. Ove godine je izvezao 16 tona, ali je mogao i više da je, kaže, imao više radnika. – Krvav je ovo pos’o, ali se i dobro zaradi...
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
NA VZ VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 24246 ČLAN OD: : 2012-10-30
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 07.09.17 21:33
Hm, interesantno, početak kraja? Šokantna vijest: Saudijska Arabija traži 10 milijardi dolara kredita od MMF-a Vijest da Saudijska Arabija traži od Međunarodnog monetarnog fonda (MMF-a) 10 milijardi dolara zajma je pravi šok. KSA je najveći svjetski izvoznik nafte, pa se postavlja pitanje zašto joj treba zajam od MMF-a? Ovaj potez će dovesti do kolapsa saudijske ekonomije, polako, ali sigurno. U posljednjih nekoliko godina moglo se uočiti da je saudijska ekonomija u problemima i da će u skorije vrijeme morati da se počne razvijati nezavisno od naftne industrije. Cijena sirove nafte, s padom sa 147 dolara po barelu u 2008. godini na 47 dolara trenutno, je najviše doprinijela tome. Zbog visokih cijena nafte Saudijci su mislili da će veoma dugo uživati u prihodima koje ostvaruju od njene prodaje i umjesto ulaganja u infrastrukturu, prehrambenu industriju, informacione tehnologije, ljudske resurse, dok je cijena bila dobra, oni su svoje investicije usmjeravali u inostranstvo, naročito na zapad. Saudijska Arabija i dalje uvozi čak i osnovne prehrambene proizvode, a strani državljani su angažirani za obavljanje specijaliziranih i poslova koje Saudijci smatraju mizernim i nedostojnim. Čak ni osnovna industrija nije razvijena, a napredno istraživanje svemira, biotehnologije i odbrana, da se i ne spominju. Saudijci su sada u panici zbog straha od budućnosti svoje zemlje. U zemlji koja je do sad bila poznata kao zemlja bez poreza, sada postoji porodični porez u iznosu od 100 rijala (26.66 $) mjesečno po članu porodice, a od januara sljedeće godine uvodi se porez na dodatnu vrijednost (PDV). Subvencije na gorivo, struju i vodu su ukinute.
FS Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 4603 ČLAN OD: : 2009-08-19 DOB : 63
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 08.09.17 3:45
Ja sam negdje pre odlaska u JNA (otisao u JNA oktobra 6 og 1980)u obliznjem Gradaccu video kucu sa ovakvim istim solarnim sistemom,stim da je bilo dosta vise solarnih ploca nego na ovoj kuci u Istri . Bash me intersuje da li je jos u funkciji,znam da je bila u glavnoj ulici negdje blizu (mozda i preko puta )sportske dvorane Skenderija-naravno da nisam pobrkao sa Sarajevskom Skenderijom.Gradaccac je takodje imao sportski centar Skenderija .
ps:pricao mi kolega nedavno da braca Turbici u gradu Huseina Kapetana Gradascevica prave najbolje cevape u BiH,porcija of 15 kom u lepinji samo $6 bosanskih maraca. U vrijeme kada sam ziveo u Bih cesto sam svracao u Gradacac,isli smo kod Dude u kafic i kod Dzemala u slasticarnu,napisacu neke "dogodovstine iz Dzemalove slasticarne,nije to bila tipicna slasticarna,svega je tu bilo,bureci,rostilj,kafa,brezalkoholna pica-Dzemal je bio vrhunski ugostitelj,inace porijeklom iz sela Zajas,opstina Kicevo,republika Makedonija.
_________________ ko istinu gudi,gudalom ga po prstima biju
PORUCNIK Pukovnik
NA VZ VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 10461 ČLAN OD: : 2014-08-01 DOB : 62 Bijelo Polje
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 10.09.17 0:09
Sjutra takmičenje u izležavanju 09.09.2017 22:06 > 22:07
„Takmičenje u ležanju“, koje etno selo „Montenegro“ iz Gornjih Brezana u Pivi organizuje već petu godinu, biće održano 10. septembra sa početkom u deset sati.
Najuspješniji džabalebaroš će dobiti 200 eura, dok je za drugoplasiranog obezbjeđen vikend u etno selu, a trećeplasiranom slijedi rafting Tarom.
Toga dana u Nikšiću će biti organizovana 12. Međunarodna izložba oldtajmera koju organizuje oldtajmer klub „Montenegro” u saradnji sa lokalnom turističkom organizacijom. Prije revijalne vožnje, koja će biti održana u gradu pod Trebjesom, karavan oldtajmera će boraviti u etno selu “Montenegro” pa su organizatori jedinstvenog takmičenja odlučili da i gostima ponude priliku da se izležavaju.
Problem je jedino što će “automobiliski ležači”, ukoliko odluče da se takmiče, propustiti revijalnu vožnju.
Rekord u ležanju drži Podgoričanin Marko Đurović koji je 2014. godine ležao čak 37 sati.
Budvanski heroj opet u akciji: Spasio ženu iz zapaljenog vozila!
Branislav Banjo Babović, poznatiji kao “budvanski heroj” zbog svojih dobrih djela, danas je u Budvi spasio još jedan život.
Babović je, naime izvukao iz zapaljenog automobila ženu koja je bila bez svijesti.
Na Bulevaru kod marketa Arome u tom gradu, danas oko 13 sati došlo je do nezgode kada je vozilo Golf3 počelo da gori.
“Vozilom je upravljala starija gospođa, nakon nekoliko minuta zaustavio se audi iz kojeg je istračao mladić, dotrčavši do auta razbio je staklo i izvukao gospođu koja je bila u besvjesnom stanju”, priča očevidac događaja.
Očevidac kaže da je Babović ženu odveo do trotoara, gdje je zatražio pomoć od sugrađana.
“Tražio je flašu vode, dok su ostali sugrađani gasili auto, momak je osvijestio ženu. Zatim je pozvao šlep službu za gospođin auto, sjeo u svoje vozilo i nastavio svojim putem", priča očevidac.
Prilikom spašavanja žene zarobljene u zapaljenom vozilu, “budvanski heroj” je zadobio povredu ruke, odnosno posjekotinu na šaci.
Babović je nakon događaja skromno rekao da je najvažnije da je sve dobro završeno.
“Taj plamen koji su ljudi gasili vodom me nije plašio. Važno mi je bilo ženu da izbavim i sklonim na sigurno. Mnogo ljudi je stajalo i gledalo cijelu situaciju, dok sam se borio da joj skinem pojas jer je auto bilo puno dima, a ona bez svijesti. Bogu hvala, uspio sam uz Božju pomoć i uz pomoć tri hrabra momka koja su gasila zapaljeno vozio”, rekao je Babović.
_________________ Bili smo veca 'gospoda' dok smo bili 'drugovi', nego sto smo drugovi, sad, kad smo gospoda. porucnik ness
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 10.09.17 18:02
Do jučer igralište Baseball kluba Zagreb u Središću, Novi Zagreb. Na tom mjestu počinje izgradnja objekata, a igralište će biti privremeno na Jarunu, zatim novo na Bundeku.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 11.09.17 23:44
Kad stanem na pumpu po gorivo, ponekad se sjetim ovoga i kako pravi frajeri toče gorivo, i uvijek se nasmijem.
Abramovič je i ove godine tankao u Dubrovniku. Naručio je 750 tona, što je pola od kapaciteta spremnika i koštalo je milijun eura. 25 cisterni je pretakalo gorivo 27 sati. Ima se, može se, bravo!
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 12.09.17 22:14
Članak o euru. Ugledni 'stručnjaci' su mu predviđali kraj, no na nesreću zlogukih proroka i pesimista, drži se vrlo dobro.
Prije pet godina predviđali su mu propast, a danas je euro valuta bez koje svijet ne može U jeku najjače krize u Grčkoj prije gotovo šest godina, mnogi su euru i eurozoni odbrojavali zadnje dane, a takva se predviđanja u manjoj mjeri nastavljaju sve do danas, no u međuvremenu europski novac i dalje je jedna od najpopularnijih svjetskih valuta. Kao valuta euro je stvoren 1. siječnja 1999. godine kad je zamijenio dotadašnju tzv. obračunsku valutu ECU (European Currency Unit). U gotovini je zaživio tri godine kasnije kad ga je umjesto vlastitih valuta počelo koristiti 12 država članica Europske unije, a u međuvremenu se njihov broj povećao na 19 dok je 'eurozona' zajedničko ime za sve njih. Danas je, uz američki dolar, jedna od dvije najvažnije valute u svijetu u kojoj mnoge države čuvaju svoje devizne rezerve.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 13.09.17 22:11
Reutersovi reporteri bili su prisutni na lokalnim izborima koji su se održali ove nedjelje u Rusiji...
Na glasačkom mjestu 333, u gradu Vladikavkazu, reporteri su tokom cijelog dana prebrojali 256 glasača koji su pristupili glasovanju. Kada su proglašeni službeni rezultati, prve brojke govorile su o izlazu 1.331 glasača, no ubrzo su revidirane na 1.867 glasača. Radi se o više od sedam puta većem broju zabilježenih glasova nego što je Reuters izbrojao glasača. Ukupno 73 posto glasova dobila je stranka Vladimira Putina Ujedinjena Rusija, koja je i odnijela pobjedu na gotovo svim glasačkim mjestima. Na glasačkom mjestu, gdje su se birali zastupnici za regionalni parlament Sjeverne Osetije, pomoćnik jednog od zastupnika prošlog saziva ubacio je oko deset glasačkih listića u kutiju. Došao je u ranim jutarnjim satima, a reporterima se predstavio kao Sergej Ljutikov, te im je u jednom trenutku čak i potvrdio svoj identitet tako što im je dao svoju putovnicu na uvid. - Moramo osigurati 85 posto za Ujedinjenu Rusiju. Inače će nam Car prestati slati novac, kazao je. Kasnije je, pak, počeo prijetiti reporterki da će joj razbiti mobitel ako ne izbriše sve njegove fotografije...
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 15.09.17 1:14
Hm, vrlo interesantna priča o Ulcinjaninu koji je sa ženom i djetetom otišao u Siriju...
Nekadašnji panker iz Ulcinja, Hamid Beharović (38) našao se ovih dana na optuženičkoj klupi podgoričkog Višeg suda zbog optužbi da je sudjelovao u ratu u Siriji na strani tzv. Islamske države kojoj se pridružio na prijateljevu preporuku. Optuženi Beharović je sutkinji ispričao da je u Siriju otišao ponajviše zbog šerijata i zato što su mu, zbog bolesti, liječnici preporučili da živi u 'toplijim krajevima'. 'S obitelji sam smješten u kuću koja je nekada pripadala nekim Kurdima. Nismo imali ni vode ni struje. Tu je dolazilo mnogo naših ljudi, koji govore našim jezikom. Dolazili su i borci ISIL-a nakon završene dužnosti na ratištu', kazao je optuženi, dodajući kako ne zna imena ostalih boraca te kako je postojalo pravilo da muškarci dobivaju nadimke po imenu njihovog najstarijeg djeteta. Nakon četiri mjeseca rekao je da je vidio kako je stanje teško, da su počeli zračni napadi i kako je tad počeo tražiti način da se vrati u Crnu Goru. Supruga optuženog Emina Karima (32), u svojstvu svjedoka, kazala je kako je bila suglasna otići sa suprugom u Siriju zbog boljeg života, ali da joj se tamo ništa nije svidjelo osim što ima puno muslimana te da joj se svidjelo kako ISIL provodi vjeru. Ona je na sudu negodovala jer joj je na ulazu u sud traženo da podigne burku da bi je identificirali, pozivajući se na 'zakon demokratske države da ima pravo ne otkrivati lice', a negodovala je i pred sutkinjim Uskoković, inzistirajući kako ne želi otkrivati lice pred muškarcima...
Za tjedan dana su savezni izbori u Njemačkoj. I pored najbolje volje, još uvijek ne znam za koga ću glasovati. Iako politički ljevičar i "crveni", ne biram nužno socijaldemokrate ako nisam njima zadovoljan u prošlome mandatu. Nagradio bih kancelarku zbog njene mudre politike, ali onda glas moram dati demokršćanima, jer se kancelar ne bira direktno već posredno preko dotične partije. A s demokršćanima sam na ratnoj nozi od pamtivijeka. Zelenima ni u bunilu ne dam glas. Krajnju ljevicu ne uzimam za ozbiljno. Na koncu, nemam izbora.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 15.09.17 23:24
VBČ (citat):
...ne biram nužno socijaldemokrate ako nisam njima zadovoljan u prošlome mandatu.
Ja uvijek za SDP, mada budu... Glasanjem za male stranke koje neće prijeći izborni prag, se prema izbornom sustavu samo kasnije ti glasovi preliju velikima. Ne dolaze mi u obzir anarhisti poput Živog zida, ekstremni ljevičari ni desničari, autonomaši ni drugi egzibicionisti.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 16.09.17 5:41
Završena borba za najvećeg "džabalebaroša": Irena, Vukašin i Veljko odlučili da zajedno ustanu
Ivana Stanković iz Beograda nakon što je oborila rekord koji od 2014. godine drži Marko Đurović iz Podgorice, koji je ležao 37 sati, morala je da prizna da su Crnogorci neprikosnoveni ležači i da ustane nakon nešto više od 39 sati.
Nakon 48 i po sati ležanja, troje finalista takmičenja u za najvećeg džabalebaroša petnaestogodišnja Irena Marković iz Podgorice, dvije godine stariji Vukašin Vračar iz Danilovgrada i osamnaestogodišnji Nikšićanin Veljko Bojanić su odlučili da zajedno ustanu.
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 16.09.17 13:14
NEOBIČAN POKLON: Papa dobio kravu! 16.09.2017 11:03 > 10:54 | Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: B92
Papa je tokom audijencije na Trgu svetog Petra u Rimu dobio neobičan poklon pošto mu je porodica iz Pjačence poklonila kravu Lu.
„Nadjenuo sam kravi ime Lu nakon hodočašća u Lurd. Otelila se neposredno nakon moga povratka i ona je najljepša životinja koju imamo. Ovaj poklon je ostvarenje sna“, rekao je stočar Anđelo Graminja, prenosi Hina.
Zamjenica portparola Vatikana Paloma Garsija Ovehero istakla je da će se krava pridružiti drugoj stoki na farmi koja pripada papinoj ljetnjoj rezidenciji u Kastel Gandolfu, na oko 25 kilometara jugoistočno od Rima.
PORUCNIK Pukovnik
Papa je tokom audijencije na Trgu svetog Petra u Rimu dobio neobičan poklon pošto mu je porodica iz Pjačence poklonila kravu Lu.
„Nadjenuo sam kravi ime Lu nakon hodočašća u Lurd. Otelila se neposredno nakon moga povratka i ona je najljepša životinja koju imamo. Ovaj poklon je ostvarenje sna“, rekao je stočar Anđelo Graminja, prenosi Hina.
Zamjenica portparola Vatikana Paloma Garsija Ovehero istakla je da će se krava pridružiti drugoj stoki na farmi koja pripada papinoj ljetnjoj rezidenciji u Kastel Gandolfu, na oko 25 kilometara jugoistočno od Rima.
Zanimljiv poklon
Sloba1 Podpukovnik
PM VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 6762 ČLAN OD: : 2014-12-21 DOB : 61 Petrovaradin
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 24.09.17 8:06
Max Blitz (citat):
Do jučer igralište Baseball kluba Zagreb u Središću, Novi Zagreb. Na tom mjestu počinje izgradnja objekata, a igralište će biti privremeno na Jarunu, zatim novo na Bundeku.
Urbanizacija čini svoje. Dobro je da ima slobodnih lokacija za igralište. Ne znam samo da li na atraktivnom mestu ili negde zabačeno pošto ne poznajem Zagreb.
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 24.09.17 8:10
Max Blitz (citat):
VBČ (citat):
...ne biram nužno socijaldemokrate ako nisam njima zadovoljan u prošlome mandatu.
Ja uvijek za SDP, mada budu... Glasanjem za male stranke koje neće prijeći izborni prag, se prema izbornom sustavu samo kasnije ti glasovi preliju velikima. Ne dolaze mi u obzir anarhisti poput Živog zida, ekstremni ljevičari ni desničari, autonomaši ni drugi egzibicionisti.
Ja sam uvek za levicu. Levica štiti radnike. Bar tako bi trebalo. Ne znam šta znači termin ovde u tekstu "ekstremni levičari". Postoje ekstremni desničari, ali za levičare toga tipa još nisam čuo.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 24.09.17 19:58
Sloba1 (citat):
Ja sam uvek za levicu. Levica štiti radnike. Bar tako bi trebalo. Ne znam šta znači termin ovde u tekstu "ekstremni levičari". Postoje ekstremni desničari, ali za levičare toga tipa još nisam čuo.
Po meni anarhisti i /ili socijalisti i komunisti starog tipa. Prvi bi rušili sve, ali ne znaju što bi novo gradili, samo da je kontra, a drugi bi socijalističko samoupravljanje, odnosno u najmanju ruku socijalizam i (ponovo) društveno vlasništvo. (U vremenu dijeljenja raznih epiteta po medijima nazivaju ih 'boljševicima', jbg.) Socijademokracija uključuje privatno poduzetništvo (i krupno), privatno vlasništvo i tržišnu ekomomiju, ali ne bi trebala i (pre)divlji kapitalizam.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 26.09.17 13:24
Voda Jana, to bi bilo 2.5 kune, kod nas je 5 i više.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 28.09.17 2:11
Etnografska izložba 'Zaviri ispod - donje rublje, higijena' u Galeriji Muzeja Moslavine Kutina, od 12. listopada do 3. studenog 2017. Izložba govori o zabranjenoj temi o donjem rublju. Osim tradicijske etnografske građe, predstavit će se i suvremeno rublje od podsuknji, kombinea, grudnjaka, korzeta, gaća, čarapa, haltera… Na izložbi će biti 12 rollupova, 20-tak panoa, 12 velikih fotografija, te lutke obučene u donje rublje, kao i brojni originalni predmeti iz prošlih vremena, načinjeni od raznih materijala: pliša, pamuka, lana, čipke, flanela, markizeta, svile, satena… također su se uključili i umjetnici te izradili djela na temu donjeg rublja u pastelu, crtežu, akvarelu, temperi i gipsu.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 30.09.17 22:38
U Dubrovnik uplovio prvi seks kruzer
Prvi svjetski seks kruzer krenuo je na krstarenje po Jadranu 26. rujna, a jutros je uplovio u Dubrovnik. Sa sobom je doveo 700 gostiju koji su se jutros iskrcavali u starom portu kako bi razgledali grad, a među njima je i simpatičan bračni par srednjih godina iz SAD-a koji je s Dubrovačkim dnevnikom podijelio svoja pozitivna iskustva na brodu Azamara Quest koji je od jutros usidren ispred Lokruma. "Lijepo nam je i jako je uzbudljivo. Ljudi su prijateljski raspoloženi i puno su pristupačniji na brodu. Plus je što nema djece pa se možemo itekako odmoriti i opustiti... da, brojni ljudi koji putuju s ovakvim kruzerima su religiozni. No, to nije čudno. I religiozni ljudi se seksaju, u protivnom ne bismo imali djecu", prokomentirao je Amerikanac. Organizatori krstarenja svojim gostima jamče zaštitu identiteta i potpunu privatnost, a svakako je čuvaju i sami putnici. No, neki detalji su ipak poznati. Parovi tako svoje dane i noći na prvom seks kruzeru provode uživajući u različitim erotskim performansima, radionicama za parove i tematskim večerima. Sav zabavni program je provokativan i 'nabijen' seksom, a brod je opremljen i sobama za različite erotske igrice, orgije i seks. Također, predviđene su i sobe isključivo za parove koji se žele odvojiti i uživati u vlastitoj intimi...
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 03.10.17 3:35
Koga zanimaju uzroci zbivanja u Kataloniji naći će ih u interesantnom članku iz 2013. Ovaj razgovor s katalonskim piscem Jaumeom Cabréom objavljen je u veljači 2013. godine, prije Cabréovog gostovanja na Festivalu svjetske književnosti u Zagrebu.
Jaume Cabré: Život na zabranjenom jeziku "Pravo na samoopredjeljenje je univerzalno ljudsko pravo. Katalonija je izgubila svoju samostalnost u XVIII. stoljeću i nasilno je integrirana u jednu Španjolsku koja je nikada nije podržavala. Postoje razlozi za kolektivno dostojanstvo, za poštivanje katalonskih zakona i vlastitog jezika koji je, čak i danas kada smo u demokraciji, u velikim poteškoćama zahvaljujući zakonskim nadmudrivanjima koje potječu od institucija poput španjolskog ustavnog suda koji je, očito, politički sud. Budući da ćemo na području Španjolske uvijek biti manjina, ne preostaje nam ništa drugo. Bolje je odvojiti se kako bismo mogli razumnije suživjeti sa Španjolskom..."
Ako ste jedni od onih koji se visine boje i na televiziji, možda bolje da preskočite ovaj snimak.
No, ako volite avanture, a visina vam predstavlja adrenalin, stisnite play i uživajte!
Mladi par, Flaviu Cernescu i njegova djevojka Ena, očito spadaju u ovu drugu grupu, kojoj visina i penjanje do „neba“ predstavljaju avanturu i izazov. Naime, oni su se popeli na 365 metara visoki dimnjak u Sloveniji, pritom ne koristeći nikakvu zaštitnu opremu! Napomena - riječ o najvišem dimnjaku u Evropi.
Dimnjak je, inače dio elektrane Trbovlje, a da bi došli do vrha, par je krenuo najprije unutrašnjim, zatim spoljašnjim stepenicama, ali pravi je izazov uslijedio na samom vrhu dimnjaka, kad su se po njemu prošetali.
Naravno, sve to bez ikakve opreme, što znači kako je ovaj poduhvat, uz najmanju grešku, mogao završiti kobno.
Takođe, čak nije bila potrebna ni njihova greška, već manji nalet vjetra, ali Flaviu i Ena očito su čvrsto odlučili prošetati dimnjakom.
Elektrana Trbovlje sagrađena je šezdesetih godina, a od 2014. više nije u funkciji.
Titulu najvišeg dimnjaka na svijetu nosi dimnjak koji se nalazi u sklopu elektrane GRES 2 u Kazahstanu, a visok je 419,7 metara.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 04.10.17 5:08
Manje poznat podatak da su ovi poznati umjetnici - Katalonci.
Među ostalima operna pjevačica Montserrat Caballé, arhitekt Antoni Gaudi, slikari Joan Miró i Salvador Dali... Iz svijeta sporta, Katalonci su: Juan Antonio Samaranch, Arantxa Sánchez Vicario, Tommy Robredo, Pep Guardiola, Carles Puyol, Xavi Hernández, Gerard Piqué, Cesc Fàbregas, Pau i Marc Gasol i drugi.
Zaljubljene čimpanze znakovitih imena Romeo i Julija već su postale poznati par ukrajinskog ZOO-a, no nedavno je došlo do nesvakidašnjeg incidenta. Naime, Romeo je pobjesnio nakon što je Julija pokušala preko stakla poljubiti čuvara Sergeja. Prvo je počeo udarati nju, a kad ih je čuvar pokušao razdvojiti, napao je i njega grizući ga po prstima i ušima, piše The Sun.
Odgrizao mu je komadić desnog uha i udario ga ispod oka, zbog čega nesretni čuvar ima ogromnu ‘šljivu’. Sergej je uspio pobjeći i odvesti se u bolnicu gdje je zbrinut. Oglasili su se i iz ZOO-a Feldman Ecopark, koji se nalazi u Harkivskoj oblasti na istoku Ukrajine.
– Čimpanze su iznimno opasne životinje s jakim čeljustima i mogu lako izgristi čovjeka. Naš čuvar nije trebao ući u kavez, no već šest godina čuva čimpanze i nije mislio da može doći do toga, rekla je Valerija Ivašenko, glasnogovornica ZOO-a.
Čuvar Sergej potvrdio je svoju povezanost s Romeom i Julijom i rekao da se ovakvo nešto dosad još nije dogodilo. Uvjeren je da ga je Romeo napao zbog ljubomore, a on je samo htio zaštititi Juliju.
Iz ZOO-a su potvrdili da je majmunski par prije nekoliko mjeseci dobio prvog potomka.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 10.10.17 14:26
Gotov plan HNB-a: euro će zamijeniti kunu 2022.
Uskoro bi mogao uslijediti službeni zahtjev za ulazak Hrvatske u ERM II (Europski tečajni mehanizam). Odluka o ulasku neke zemlje u taj mehanizam, i to Slovačke, donesena je zadnji put 2005. godine, a ERM II je predčekaonica u kojoj kandidat prolazi kroz sito i rešeto prije nego što dobije zeleno svjetlo za euro. Poslije Slovačke, koja ima euro od 2009. godine, jedino je Bugarska službeno aplicirala za ERM II, ali je odbijena. Zatraži li hrvatska Vlada ulazak u ERM II, odnosno uvjeri li Europsku komisiju i ostale države europodručja da kontrolira javni dug te će ga spustiti prema granici od 60 posto u razumnom roku, računa se da bi euro mogao postati hrvatska valuta najranije 2022. ili 2023. godine...
Mariji je 27 godina. Ona je porijeklom iz Livna, a rođena je u Berlinu kao treće od šestero djece. Roditelji su djecu 1998. poveli iz Berlina u Augsburg. I tamo je 2005. godine započela velika ljubav. U školi je Marija upoznala Ninosa. Četiri godine kasnije postali su par. Ninos je porijeklom iz Asirije, dijela bivše Mezopotamije u kojem se još uvijek priča jezik kojim je govorio Isus Krist – aramejski. Rođen je u Augsburgu, gdje će bračni par nastaviti svoj život. Ninos je poduzetnik – bavi se prodajom iz iznajmljivanjem nekretnina, a Marija radi s njim.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 11.10.17 14:29
Erotika je postojala i prije Playboya i Pornhuba. Građanska društva Europe prije 100-tinjak i više godina imala su licemjerne stavove o seksualnosti (ali i npr. legalne javne kuće), no puritanizam i malograđanština nisu uspijevali spriječiti prirodne potrebe i zainteresiranost.
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 11.10.17 17:18
PORUCNIK (citat):
Možda se neko obraduje...
Kupio sličan, malo veći, preko oglasnika za 150 kuna, za drugu sobu, radi besprijekorno već godinu dana. Jedna od boljih investicija uopće. Bome da ovdje prođem autom, pokupio bih bez beda.
Sloba1 Podpukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 11.10.17 18:12
Ima još tako dobrih starih tv koji su bačeni i ovde po Srbiji. Samo ne piše baš da su ispravni, tj. ništa ne piše, pa ko zna, možda i rade
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 11.10.17 20:47
Max Blitz (citat):
PORUCNIK (citat):
Možda se neko obraduje...
Kupio sličan, malo veći, preko oglasnika za 150 kuna, za drugu sobu, radi besprijekorno već godinu dana. Jedna od boljih investicija uopće. Bome da ovdje prođem autom, pokupio bih bez beda.
Mislio sam kupiti led tv, ali su mi rekli da rade samo do isteka garancije. Ovaj sa slike je ljepši od ovog koji imam u dnevnom boravku i sigurno bih ga uzeo bez razmišljanja. S obzirom koliko malo gledam TV, trajao bio mi duže od "ledenog".
PORUCNIK Pukovnik
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 13.10.17 9:40
Neobično ponašanje
Max Blitz KONTRA ADMIRAL
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 13.10.17 10:38
Penthouse na Park aveniji u New Yorku koju su vlasti bivše Jugoslavije kupile 1975. godine prodaje se za 18 milijuna dolara. Prodaja je počela ovog tjedna, a novac od prodaje nekad luksuznog dvoetažnog penthousea trebale bi prema dogovoru o sukcesiji podijeliti bivše republike. Riječ je o šesterosobnom stanu s četiri kupaonice kojeg su koristili veleposlanici bivše države pri Ujedinjenim narodima. Riječ je o dvije nekretnine na Manhattanu koje su bile u vlasništvu Jugoslavije, a ljetos je Index prvi dobio priliku zaviriti u Titovu rezidenciju na Petoj aveniji. U dupleksu površine 216 metara kvadratnih nitko nije boravio više od 20 godina, a stan je trenutno u derutnom stanju. To objašnjava zašto je agencija koja ga prodaje objavila smo dvije fotografije, onu terase i onu zgrade u kojoj se stan nalazi. Jugoslavenski veleposlanik Jakša Petrić za stan je 1975. godine platio 100 tisuća dolara - u gotovini.
Naslov komentara: Re: Zanimljivo 14.10.17 14:42
Mediteran na odgovarajućoj zemljopisnoj širini Sjeverne Amerike. "Bili bismo" blizu kanadske granice, pa se čini da bi onda klima bila hladnija, no na to utječe kontinentalna masa, nadmorska visina, more, morske struje (hladne ili tople) itd...
Kad je riječ samo o ženama u politici nalazi se na 14. mjestu. Iza nje su npr. škotska premijerka Nicola Sturgeon, pjevačica Beyoncé Knowles, Hillary Clinton, spisateljica J.K. Rowling, itd. Na prvom mjestu je njemačka kancelarka Angela Merkel, druga je britanska premijerka Theresa May, a treća Melinda Gates.