FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 3592 ČLAN OD: : 2012-02-13 DOB : 60
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 18.01.15 19:20
terrra (citat):
ZAGORAC (citat):
terrra (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.] Neki kamen na istom rejonu
[You must be registered and logged in to see this image.] Isti kamen,samo slikan iz drugog mjesta i prije dosta godina.
Vegetacija je malo bujnija u moje vreme!
Moja slika je slikana nedugo što je inžinjerija očistila graničnu liniju. Iza se vide štapovi koji su određivali graničnu crtu.
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 18.01.15 19:37
terrra (citat):
Pitaj kad god stignes. Bio sam ja na osam od devet debarskih karaula. Ima mnogo secanja, ali nema slika!
Hajde da rješimo ovu sliku gdje ste kao pripadnici JNA ušli u Albaniju i slikali se na njihovom teritoriju.
Zanimaju me dvije stvari.
1. Kada ste se išli slikati u Albaniji jeste li prije dobro osmotroli okolinu da li vas netko od albanaca može viditi ili ste to odradili ono rutinski. 2. Kad si išao razviti film iz fotoaparata je li te bilo strah da se tih slika ne dokopa netko iz JNA tko te zbog toga može kazniti. Je kad gledaš taj vaš pothvat spada u težu povredu državne granice (bolje rečeno međunarodni incident) ulazak naoružanih pripadnika JNA u teritorij Albanije.
Vojnik Graničar: komentar modifikovan dana: 19.01.15 20:45; prepravljeno ukupno 1 puta
Doktor Živago voli ovaj upis
lacoš Kapetan
PV BROJ POSTOVA: : 3968 ČLAN OD: : 2012-12-07
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 18.01.15 21:08
Vojnik Graničar (citat):
Hajde da rješimo ovu sliku gdje ste kao pripadnici JNA ušli u Albaniju i slikali se na njihovom teritoriju.
1. Kada ste se išli slikati u Albaniji jeste sli prije dobro osmotroli okolinu da li vas netko od albanaca može viditi ili ste to odradili ono rutinski. 2. Kad si išao razviti film iz fotoaparata je li te bilo strah da se tih slika ne dokopa netko iz JNA tko te zbog toga može kazniti. Je kad gledaš taj vaš pothvat spada u težu povredu državne granice (bolje rečeno međunarodni incident) ulazak naoružanih pripadnika JNA u teritorij Albanije.
2
_________________ "Teško nama,Mardonije, kad nas vodiš u borbu protiv takvih ljudi koji se ne bore za novac, nego za slavu." -Tritantehma
terrra Džomba
BROJ POSTOVA: : 139 ČLAN OD: : 2014-11-19 DOB : 54 Zemun
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 18.01.15 21:38
Vojnik Graničar (citat):
terrra (citat):
Pitaj kad god stignes. Bio sam ja na osam od devet debarskih karaula. Ima mnogo secanja, ali nema slika!
1. Kada ste se išli slikati u Albaniji jeste sli prije dobro osmotroli okolinu da li vas netko od albanaca može viditi ili ste to odradili ono rutinski. 2. Kad si išao razviti film iz fotoaparata je li te bilo strah da se tih slika ne dokopa netko iz JNA tko te zbog toga može kazniti. Je kad gledaš taj vaš pothvat spada u težu povredu državne granice (bolje rečeno međunarodni incident) ulazak naoružanih pripadnika JNA u teritorij Albanije.
Bilo je na brzinu, uostalom imamo psa koji bi nas alarmirao. Ove fotografije su snimane od juna do septembra 1990 i veci deo filmova je razvijan u Debru, u gradu. Nisam imao problema s tim, a mogao sam. Fotografije sa filmova su izradjene u Zemunu, posle vojske. Cuo sam, nisam siguran, da se granicni incidenti ( svi navedeni, sitniji incidenti ) " peglaju" u nekim dogovorenim razmacima (npr. na tri meseca ), na dogovorenom mestu ( na granicnoj liniji kod nekog kamena). Tu se pojave nase i njihove staresine i razmene beleske sa vremenom, datumom i opisom incidenta. I to je to. Za ozbiljan medjunarodni incident je potrebno da bude krvi ili bar pucanja.
Vojnik Graničar Pukovnik
VZ VZ JM JM PV BROJ POSTOVA: : 8112 ČLAN OD: : 2011-09-05 DOB : 54 Split
Naslov komentara: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 19.01.15 20:21
terrra (citat):
Granicni incident je izmedju ostalog kada okrenes i uperis oruzje na "suprotnu " stranu, kada pokazujes ispruzenom rukom, kada bacis neki predmet ( kamen ), kad predjes granicnu liniju,, kada fotografises... Sve to nema veze kad te niko ne vidi, ali nikad nisi siguran da li te gleda. Zato je ovo slikano kao da slikam druga a ne albansku teritoriju. Ova druga slika na kamenu sa albanske strane je incident, bez dvojbe! Sve smo iizveli za 15sec. i gotovo. Ako nas neko vidi, vidi. Ipak, sanse da se sretnes sa drugom, albanskom patrolom su minimalne. Ja ih recimo nikad nisam video, ni izdaleka.
Zagorac.! Deder da se očituješ u vezi povreda državne granice SFRJ. Zanima me na što vas je sve komandir karaule "Drenok" upozoravao što JNA vojnik - graničar ne smije raditi i što je lakša povreda državne granice. Za težu povredu državne granice možeš i ne moraš.!
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 22.01.15 7:25
Vojnik Graničar (citat):
terrra (citat):
Granicni incident je izmedju ostalog kada okrenes i uperis oruzje na "suprotnu " stranu, kada pokazujes ispruzenom rukom, kada bacis neki predmet ( kamen ), kad predjes granicnu liniju,, kada fotografises... Sve to nema veze kad te niko ne vidi, ali nikad nisi siguran da li te gleda. Zato je ovo slikano kao da slikam druga a ne albansku teritoriju. Ova druga slika na kamenu sa albanske strane je incident, bez dvojbe! Sve smo iizveli za 15sec. i gotovo. Ako nas neko vidi, vidi. Ipak, sanse da se sretnes sa drugom, albanskom patrolom su minimalne. Ja ih recimo nikad nisam video, ni izdaleka.
Zagorac.! Deder da se očituješ u vezi povreda državne granice SFRJ. Zanima me na što vas je sve komandir karaule "Drenok" upozoravao što JNA vojnik - graničar ne smije raditi i što je lakša povreda državne granice. Za težu povredu državne granice možeš i ne moraš.!
...kad pljuješ preko granične linije,tko bi se svega sjetio. terra je naveo skoro pa sve,ako si prešao graničnu liniju sa naoružanjem na ramenu mogao si se nadati pokušaja zarobljavanja. Sa naoružanjem u ruci prilikom prelaska granične linije imali su te pravo ubiti bez ikakve opomene.
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 22.01.15 7:27
konjevodac,da li je i u vremenu tvog služenja bila maketa rejona karaule Drenak kod grudobrana?
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 22.01.15 9:48
BROJ POSTOVA: : 206 ČLAN OD: : 2014-10-12 Celje-Laško
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 22.01.15 22:24
ZAGORAC (citat):
konjevodac,da li je i u vremenu tvog služenja bila maketa rejona karaule Drenak kod grudobrana?
E sad ste me našli. Ako je bila za vaše služenje, morala bi biti i za moje vreme, ali se makete ne sječam. Žao mi je... godine so prošle
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 23.01.15 8:56
konjevodac (citat):
ZAGORAC (citat):
E sad ste me našli. Ako je bila za vaše služenje, morala bi biti i za moje vreme, ali se makete ne sječam. Žao mi je... godine so prošle
A susreti patrola i divljači na rejonima? Osobito na rejonu 2?
konjevodac Razvodnik
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 23.01.15 9:14
ZAGORAC (citat):
konjevodac (citat):
ZAGORAC (citat):
A susreti patrola i divljači na rejonima? Osobito na rejonu 2?
To je več drugo. Sesreti so bili svakodnevno. Najviše straha u zasedi je zadao jež, jer ta zverka stalno gunđa i pravi buku od koje nisi znao koja životinja ili ko dolazi. Zmije so bile opasne, pogotovo one na skalama. Nekoliko smo jih i nagazili nenamjerno. Jednu sam posle ubio i imam još kože. Modras ili Poskok. [You must be registered and logged in to see this image.]
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 23.01.15 9:17
Ti to čuvaš smetlište? (barem je u tom smjeru okrenut PM)
konjevodac Razvodnik
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 23.01.15 9:19
U vreme skupinskog lova na divju svinju je bilo opasno, jer nisi nikad znako koliko tih svinja su "pijani" lovci samo ranili. Stara svinja je znala biti veoma opasna. A uzasjedi je bilo interesantno skoro nista nisi čuo pa odjedanput samo buka lomljenja granja pa evo prođe cela četa svinja pored tebe i izgubi se u šumi. Lepi prizori. Ja sam sreo zečeve, svinje, ježa, a medveda sam samo video iznad sebe cca 300 metara.
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 23.01.15 9:24
Divlje su svinje većinom bile na jedinici,bliže E-23. Medvjed na dvojki,vrtio se većinom oko napuštene karaule Veternik,desetarovog groba pa prema E-27.Vrlo je rijetko išao prema šumskom putu i rezervoaru za vodu.
konjevodac Razvodnik
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 23.01.15 9:43
Medved nije dolazio blizu kraraule osim do smetišta, kdje su bile i ostale zvjeri. Vuka nisam nikadra video.
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 23.01.15 9:59
Na reonu moje karaule nisam video njega ali sam video ovo [You must be registered and logged in to see this image.][/img]
konjevodac Razvodnik
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 23.01.15 10:20
Kje su životinje tu su i lovci, kako ste bili s njima u kontaktu.
Prke Zastavnik I klase
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 992 ČLAN OD: : 2014-11-26 DOB : 60 Berovo
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 23.01.15 10:23
konjevodac (citat):
Kje su životinje tu su i lovci, kako ste bili s njima u kontaktu.
U moje vreme nisam ni jednom sreo lovce, a s obzirom da je to pogranicno podrucje sve mi se cini da nisu ni mogli (onda) da dobiju dozvolu, s obzirom da su se divokoze kretali po kamenitom delu reona (visoko), odnosno blizu granicne linije...
konjevodac Razvodnik
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 23.01.15 10:26
Da imali su velike probleme s time, jer životinje su bile visoko, tu smo bili i mi. 1984 sam sreo više puta lovce, koji su dobili dozvolo za lov samo teren je bio mnogo dublje od pozadinskih staza na rejonu. Niso bili baš sretni.
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 25.01.15 11:35
konjevodac (citat):
Ne, nisam imao te sreče. Njega i u zoo težko vidiš. Po danu se krije, a noču je dobar jer se ga skoro ne sliši. Ti si ga presenetio..
Vidio sam ga dok sam išao prečicom od Drenka prema Modriću u Debar.
Prke Zastavnik I klase
Orden za VZ PV BROJ POSTOVA: : 992 ČLAN OD: : 2014-11-26 DOB : 60 Berovo
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 25.01.15 11:48
ZAGORAC (citat):
konjevodac (citat):
Ne, nisam imao te sreče. Njega i u zoo težko vidiš. Po danu se krije, a noču je dobar jer se ga skoro ne sliši. Ti si ga presenetio..
Druze Zagorac, kad smo vec kod zivotinja, idi na temu Bituse bilo je neke polemike oko granicnih pasa..(ili se kaze psa .... )
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 25.01.15 11:50
Prke (citat):
ZAGORAC (citat):
konjevodac (citat):
Druze Zagorac, kad smo vec kod zivotinja, idi na temu Bituse bilo je neke polemike oko granicnih pasa..(ili se kaze psa .... )
....službenih pasa,službenog psa....
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 26.01.15 7:45
Pista, levo je mesto za punjenje i praznenje oružja, gdje je bila shema terena karaule s granicom, gore levo rezervoar za vodovod karaule, niže vaš pas, kojeg su smenili. Od njega desno skladište municije. Vidi se, da ste bili veoma zauzeti, jer pista nije očiščena snega a do karaule izgleda dugo nije bilo vozila. Dobro je, da je nekoliko očiščen krug psa ( ako nije sam zgazio sneg). Ne vidim nigdje sledi konja. Do skladišta oružja izgleda nije niko gazio sneg, možda je bilo skladište več prazno.
konjevodac Razvodnik
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 26.01.15 18:33
Nekadašnja a valjda i sadašnja trgovina u Modriću.
Trgovina je bila u vreme 1984 otvorena. Čelična vrata so još ista. Za kakve stvari, koje niso imali si jih naručio i za nekoliko dana je bila roba u trgovini. Uz trgovino su bile manje klupe, gdje su domačini pili pivce i razgovarali, kakav težak život je bio. Sad tih ljudi više nema, oni koji su ostali verovatno govore, da je bilo tad u Jugi bolji život. Ko zna, možda ove godine navratim tamo. U planu mi je....
Za to trgovino imaMm lepe uspomene, mnogo pivca sam popio i slušao ljude. Deca mi je očistila nahranila i napojila konja, a ja častio slatkiše. Tamo sam više puta srečavao gospodina Novaka, koji me je nekoliko puta pozvao na domači ručak. Božansko. Male tajne domače kuhinje.
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 27.01.15 7:19
konjevodac (citat):
ZAGORAC (citat):
konjevodac,što prepoznaješ na ovoj slici?
Pista, levo je mesto za punjenje i praznenje oružja, gdje je bila shema terena karaule s granicom, gore levo rezervoar za vodovod karaule, niže vaš pas, kojeg su smenili. Od njega desno skladište municije. Vidi se, da ste bili veoma zauzeti, jer pista nije očiščena snega a do karaule izgleda dugo nije bilo vozila. Dobro je, da je nekoliko očiščen krug psa ( ako nije sam zgazio sneg). Ne vidim nigdje sledi konja. Do skladišta oružja izgleda nije niko gazio sneg, možda je bilo skladište več prazno.
Nije bilo prazno,ali da je nešto falilo,falilo je.
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 27.01.15 9:12
[You must be registered and logged in to see this image.] konjevodac,jeste li se i vi tako oblačili? Neki na ovom forumu tome prigovaraju.
konjevodac Razvodnik
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 27.01.15 9:54
ZAGORAC (citat):
konjevodac,jeste li se i vi tako oblačili? Neki na ovom forumu tome prigovaraju.
Da tako, samo neki niso imali tako visoke čarape, a izpod uvjek 100 % vunene domače čarape. Pazili smo, da to niso bile neke boje, koje bi te izdale na terenu. Na spodnjoj fotografiji so vidne čarape iz mojih čizma i iz patika drugara iz Ljubljane.
Kao sam več opisao, neki put smo koristili i novine koje su bile još bolji izolator. Ne možeš vjerovati, koliko dva lista novina iznad tankih čarapa izolirajo toplote.
Znači, noge si imao uvjek umite, pa si stavio tanke čarape, iznad dubele čarape, obuo vojničke čizme, koje si imao svaki dan na novo jedan put ili više puta natopljene maščom za cipele. Posle toga ne teren, pa makar u Modrić na pivo.
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 27.01.15 10:04
Otišao u Bosno, gje sam nabavio nove čarape 100 % vuna. Jer još uvjek šetam po šumama i gazim na sve i svašta. Najgore je put kuči iz smjeri lokalnog bifeja.
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 27.01.15 10:11
I ovo sam imao na karauli. Mama mi je uvjek slala vunene copate, jer si u njih mogao spavati, hodati.... e ovo su zadnji primerak moje pokojne mame. Za potrebe vojnika je otac ( kapetan I klase . podoficir) izabrao boju SMB, "izdao naređenje" da se napravi čarapa.
Za mene je bio najbolji dar od kuče čarapa i pismo.
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 27.01.15 10:17
ZAGORAC (citat):
konjevodac (citat):
ZAGORAC (citat):
konjevodac,što prepoznaješ na ovoj slici?
Nije bilo prazno,ali da je nešto falilo,falilo je.
Znao sam i najbolji su pucali, a niso izkazali manjak. Jebi ga, posle toga smo najebali mi kad je došla "GINA". Dobro, bar su posle nas imali dovoljno svega i puna skladišta.
konjevodac Razvodnik
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 27.01.15 10:24
ZAGORAC (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.] konjevodac,jeste li se i vi tako oblačili? Neki na ovom forumu tome prigovaraju.
Prigovararu zbog neznanja i zato, jer nisu izprobali zime u planinama. Da smo imali gamaše, bi bilo bolje, ali tad je bila armija toga i hirarstički zakočena. I sam vrhovni "TITO" je kazao "SNADŽI SE" zato smo to i preživjeli koliko toliko zdravi.
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 27.01.15 10:28
Ovaj na slici je tvoj zemljak,rođen u Zagorju ob Savi a priženio se u Litiju.
konjevodac Razvodnik
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 27.01.15 10:39
ZAGORAC (citat):
Ovaj na slici je tvoj zemljak,rođen u Zagorju ob Savi a priženio se u Litiju.
Evo Slovenca kako se snašao. Ako je iz Litije vjerovatno ide na koji breg. Od Litije do Čateža je daleki put.
Ako imaš naslov neka se javi i on.
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 27.01.15 10:39
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 27.01.15 10:54
Moj jzaklon - rov e bio najviše pored zastave. Ali kad sam dužio magacine nisam imao dužnost, da se bacim u rov nego, da obezbedimo put za municiju iz magacina. Geo strateški je bilo skladište municije na nekoliko otvorenom putu.
A komanda je bila da se karaula brani jer pomoč, da se spadi neče doči pravo vreme. Ipak su bili po razporedi vojnici na terenu, tako da bi se bar neki spasili. Ako bi bio Zagorac i njegovi na E-27 taj bi došao na pomoč tek posle 4 sati, isto mi nikad nebi stigli do njega prije 4 sati ako bi mu zagustilo. To je bio život mladiča graničara.
A danas imaš psihologa da ti smiri krizu....
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 27.01.15 10:59
konjevodac (citat):
Moj jzaklon - rov e bio najviše pored zastave. Ali kad sam dužio magacine nisam imao dužnost, da se bacim u rov nego, da obezbedimo put za municiju iz magacina. Geo strateški je bilo skladište municije na nekoliko otvorenom putu.
A komanda je bila da se karaula brani jer pomoč, da se spadi neče doči pravo vreme. Ipak su bili po razporedi vojnici na terenu, tako da bi se bar neki spasili. Ako bi bio Zagorac i njegovi na E-27 taj bi došao na pomoč tek posle 4 sati, isto mi nikad nebi stigli do njega prije 4 sati ako bi mu zagustilo. To je bio život mladiča graničara.
A danas imaš psihologa da ti smiri krizu....
Zato je u moje vrijeme do E-27 obavezno "išao PM" sa rezervnim streljivom u rancu.
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 27.01.15 11:01
Kod E-27,PM i borbeni ranac sa rezervnim streljivom.
konjevodac Razvodnik
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 27.01.15 12:21
ZAGORAC (citat):
Tako je, da je borba što dalje, da se povečaju šanse pomoči.
Danas je NATO praksa, da ima vojnik što više municije, jer se troši manji kalibar i mnogo je naboj lakši, nego ti naši stari za AK -47. Ipak, kad se čuje u borbi AK-47, zna se, da mora biti zaklon širi.
konjevodac Razvodnik
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 27.01.15 12:28
Evo primerno opremljeni graničari. Zveze nije bilo, jer se na nju nije ništa čulo. Signalnog pištolja nije bio, jer nije niko vidio rakete. Gdje je čutara druže "Zagorac" jel i nje nije bilo. Gdje je bila torba z SDO, ili ste imali nešto sveže ulovljeno. Ipak kad se bolje pogleda neko ima ranac izpred sebe u travi. Daj "Zagorac" objasni kako je potekao dan u patroli E-27. Što se pilo, šta se jelo?
ZAGORAC Kapetan
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme) 28.01.15 22:01
Evo primerno opremljeni graničari. Zveze nije bilo, jer se na nju nije ništa čulo. Signalnog pištolja nije bio, jer nije niko vidio rakete. Gdje je čutara druže "Zagorac" jel i nje nije bilo. Gdje je bila torba z SDO, ili ste imali nešto sveže ulovljeno. Ipak kad se bolje pogleda neko ima ranac izpred sebe u travi. Daj "Zagorac" objasni kako je potekao dan u patroli E-27. Što se pilo, šta se jelo?
Sredstva veze su kod onog što drži fotoaparat. SDO je u drugom rancu kao i čuture. Kako je protekao dan? Onaj kad smo izgubili antenu sa sredstva veze? Ili onaj kad smo "čopili" lovce kod karaule Veternik? Možda jedan od onih dana kad smo duboko ušli u zonu odgovornosti karaule Lakavica? Onaj dan kad sam ja otišao u Modrić, pa smo se opet našli kod "desetarevog groba"? Ili možda onaj dan kad smo jeli kod karaule Veternik a jedan od "sisa" je u lišću ostavio 2 okvira jer su mu bili teški za nositi do E-27?(naknadno je bio specijalno tretiran od moje strane) Jedan od onih dana kad smo išli graničnom linijom,samo zato da malo poškakljamo kolege sa druge strane? Možda onaj dan kad smo u zoni odgovornosti karaule Lakavica "imali posla" sa jednim starijim gospodinom i njegovim konjem dok su uz samu granicu albanski seljaci kosili travu?
Sponsored content
Naslov komentara: Re: Karaula Drenak 82/83 (treći dio teme)