FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)

Go down 
+23
Berbo
Mister Havana
glamoć m
Okapi
brkanovac
Kemo Specijalac
East&West
SveJug
DejanDjergovic
Crni Orao
ZAGORAC
missar
alexandar
sarentica
Max Blitz
vargas
lacoš
Gringo
dinosaurus
ercov54
MikiJovanovic
Slobodan.
Djida
27 posters
Idi na stranicu : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 16 ... 20  Next
AutorPoruka
vargas
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 374
ČLAN OD: : 2013-05-29
DOB : 56
M(j)esto Ludbreg

Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime19.07.14 23:25

Djida, tuš kabina je bila u Komandi GO, a ona je bila u onim montažnim objektima lijevo od prijavnice. Bila je za oficire u GO, a ja sam se švercao između njih, kao i moji prijatelji Igor i Davor koji su sa mnom bili u Komandi. Glavni kriterij za rad u Komandi je bio da znaš pisati na pisaću mašinu, pošto se svaki mjesec prepisivao jelovnik i sledovanja , tako da je bilo puno pisanja. Davor iz Zagreba i Ja smo pisali sa dva prsta, dok je Igor iz Ljubljane pisao sa svima. Za nas je bio svemirska raketa što se tiće pisanja. U naše doba nije bilo kopirki, tako da je to bila vještina koja se cijenila, pogotovo od st. vodnika Dragana kojibi inače morao sam pisati jelovnike.
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

BROJ POSTOVA: : 4064
ČLAN OD: : 2013-10-10
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime19.07.14 23:27

brkanovac (citat):
to što je karaula imala poljski wc je sasvim u redu ali da ti pojasnim ostalo a to je ovako: Na Stojanoviću struje nije bilo po mjesec i pol dana a voda je funkcionirala ovako. Iznad karaule je bio ukopan bazen u koje se moralo nabacati snijega da se otopi i onda siđeš dole i naliješ u valov oko 50 - 60 ampera vode od otopljenog snijega a onda budući je bazen iznad karaule oko 20 metara slobodnim padom imaš vode u karauli i ako ima struje imaš tople vode a ako ne na šporet i grij i peri se. Dnevnom zapovješću bilo je dvojica koji su bili zaduženi za vodu a to je bilo na konje stavi nekoliko karnistera i do bunara po vodu koja je trebala za kuhanje hrane i ostale potrebe. Šta znači kupati se pod tušem i to toplom vodom to je bilo 22 stoljeće i naučna fantastika.

Ti si bio '81,dali je takvo ili slično stanje bilo i na drugim karaulama,možda se kasnijh godina i karaula  Stojanović malo sredila,da bude funkcionalnija za vojsku?
Jeste ona bila nepristupačna ali to nije bio razlog da uslovi na karauli budu tako teški.

Na vrh Go down
brkanovac
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 38
ČLAN OD: : 2013-12-09
DOB : 62
M(j)esto Nova Gradiška

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime19.07.14 23:37

e prijatelju moj 81 i 82 je bilo kao 17 stoljeće . Nas su zvali "vukovi sa koritnika" i vjerovatno nije bio naziv zbog dobrote. Ako nitko od oficira nije htjeo na Stojanović po cjenu otkaza ond možeš misliti. Ako u 9 mjeseci budeš jedan put ili maksimalno dva puta u Prizrenu onda ti pričaj o uvjetima. Mi smo u Prizren silazili sa 200 komada metaka i automatskim naoružanjem. Kako da ti spoje struju na 1700 metar nadmorske visine pod snijegom oko 2-3 metra. Što se tiče ostalih karaula to se nije moglo uspoređivati jer su bili u blizini naselja a mi smo bilo Bogu iza nogu. kad pričaš o prizrenu to je bio Las Vegas za karaulu Stojanović. Tko je preživio Stojanović pogotovo zimi taj je svaki trebao dobiti orden zasluga za narod. Volio bih još neke da se jave koji su bili na Stojanoviću pogotovo davnih 80-ih
Na vrh Go down
vargas
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Ludbreg

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime19.07.14 23:42

88/89, za malo jačeg snijega, Stojanović je bio pusti otok u Pacifiku. Imali su gore mali gusjeničar da čiste put prema Žuru, ali to je bio Sizifov posao. Pričao mi je šofer Branko Nedoklan iz Vinkovaca kako je vozio pinzgauera po tim šumskim putevima, a većinu vremena je vozio Fap cisternu za vodu kad se dalo voziti. Svaka vožnja, glava u torbi.
Na vrh Go down
brkanovac
Gušter
Gušter

M(j)esto Nova Gradiška

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime19.07.14 23:44

gusjenčar je kod nas bila lopata
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime19.07.14 23:47

Pa šta su je nabili gore u oblake...Stojanović je poginuli graničar,po njemu je dobila ime
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime19.07.14 23:54

sarentica (citat):
Pitralon je bio za nijansu bolji jer kako kažu imao je više alkohola u sebi.Veliki pozdrav za sjajnu ekipu iz Prizrena....

I ti si u ekipi druže,ajde neko sećanje na Prizren lol! ....idemo ka trećem delu teme... Shocked
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime20.07.14 0:02

Za brkanovca,da se malo podseti mladosti Very Happy 

Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime20.07.14 0:10

Još jedan snimak

Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime20.07.14 0:20

Ovo bi Vargas morao prepoznati, ostaci karaule Restalica

[You must be registered and logged in to see this image.]

Na vrh Go down
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 972
ČLAN OD: : 2013-04-05

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime20.07.14 20:23

vargas (citat):
Djida, tuš kabina je bila u Komandi GO, a ona je bila u onim montažnim objektima lijevo od prijavnice. Bila je za oficire u GO, a ja sam se švercao između njih, kao i moji prijatelji Igor i Davor koji su sa mnom bili u Komandi. Glavni kriterij za rad u Komandi je bio da znaš pisati na pisaću mašinu, pošto se svaki mjesec prepisivao jelovnik i sledovanja , tako da je bilo puno pisanja. Davor iz Zagreba i Ja smo pisali sa dva prsta, dok je Igor iz Ljubljane pisao sa svima. Za nas je bio svemirska raketa što se tiće pisanja. U naše doba nije bilo kopirki, tako da je to bila vještina koja se cijenila, pogotovo od st. vodnika Dragana kojibi inače morao sam pisati jelovnike.

E sad mi je jasnije ipak je u ono vreme bila privilegija.
Sećam se da je postojalo nešto levo od prijavnice,nisam znao šta beše....ti si mi sad razjasnio dilemu Idea
Dobro je da se ovako ispomažemo i tako prisećamo,ne može jedan čovek sve da zapamti.
Delujemo sada kao dobro uigran tim isčekujući da se i ostali priključe i daju doprinos.
Pozdravljam te druže.

Na vrh Go down
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime20.07.14 20:27

sarentica (citat):
Veliki pozdrav za sjajnu ekipu iz Prizrena....

I ti si druže Sarentica deo ekipe,naš si Prizrenac.
Pozdrav  salutiranje

Na vrh Go down
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime20.07.14 20:33

ZALAZAK SUNCA U PRIZRENU  Very Happy 

Na vrh Go down
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime20.07.14 20:41

JOŠ JEDAN POGLED IZ KASARNE

Na vrh Go down
MikiJovanovic
Džomba
Džomba

BROJ POSTOVA: : 196
ČLAN OD: : 2013-12-01
DOB : 49
M(j)esto jug srbije

KomentarNaslov komentara: ramiz sadiku    Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime20.07.14 22:02

Samo da pozdravim ekipu prizrenaca POZDRAV. salutiranje
Na vrh Go down
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime21.07.14 16:15

Miki ajde daj i ti nešto iz Prizrena,poznaješ i ti svaki kutak Našeg Prizrena.
Pozdrav i tebi. 
Na vrh Go down
Mister Havana
Vodnik
Vodnik
Mister Havana

BROJ POSTOVA: : 446
ČLAN OD: : 2014-07-11

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime21.07.14 19:39

Čudi me da niko do sada nije spomenuo najpoznatije (m)učilište Prizrenskog garnizona, Palanačku kosu. Tu su, verujem, sve generacije vojske u Prizrenu prošle taktičku, tj. pešadijsku obuku.
Na vrh Go down
brkanovac
Gušter
Gušter

M(j)esto Nova Gradiška

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime21.07.14 21:12

Pomisli li tko na "golo jaje" to je bio pravi "brežuljak". To je obično bila porcija za kaznu i to kad dobiješ uzbunu oko 2 sata iza ponoći. Dukarić podporučnik) ostane na pisti a stažo kad svi stignu na golo jaje se javi baterijom i dok ne dobije odgovor signalnom baterijom nema spuštanja u kasarnu. Na golom jajetu sam bio barem 20 puta po kazni i još jedno desetak puta redovno.
Na vrh Go down
MikiJovanovic
Džomba
Džomba

M(j)esto jug srbije

KomentarNaslov komentara: ramiz sadiku   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime22.07.14 14:14

Sto kaze mister havana za pesadijisku obuku na palanackoj kosi mi pozadinci imali smo neku intervenciju na landovici bila pesadija i tenkisti na obuci i to u napadu kako se kaze.Bas smo gledali pesadince kako trce za onim tenkom dusa im je u zubima bila.
Na vrh Go down
vargas
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Ludbreg

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime22.07.14 21:09

Društvo, uz pomoć sina savladao sam stavljanje slika na forum, evo mene u travnju 1989, stojim na našem grudobranu kraj piste.

Na vrh Go down
MikiJovanovic
Džomba
Džomba

M(j)esto jug srbije

KomentarNaslov komentara: ramiz sadiku   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime22.07.14 21:55

Vargas svaka cast stara kuko samo mi reci gde je ovo uslikano dali je pec ili u nasem carskom gradu PRIZRENU pozdrav druze salutiranje
Na vrh Go down
vargas
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Ludbreg

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime22.07.14 22:10

Slikano je u Prizrenu na pisti Graničnog voda i Ladpvo. Evo još jedne slike sa piste, iza se vidi repetitor, iza lijevog ramena mi je Komanra garnizona, a vide se i igračke združenog odreda milicije.

Na vrh Go down
Mister Havana
Vodnik
Vodnik
Mister Havana

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime22.07.14 22:12

Druže vargas, pa ovo ko poštanska marka na vojničkom pismu!!!  Very Happy 
Bravo za prvi uspeh, a sad, uvežbavanje do perfekcije!
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime22.07.14 22:22

vargas (citat):
Slikano je u Prizrenu na pisti Graničnog voda i Ladpvo. Evo još jedne slike sa piste, iza se vidi repetitor, iza lijevog ramena mi je Komanra garnizona, a vide se i igračke združenog odreda milicije.

Vargas veliki + za slike,lepo je videti slike naših ljudi iz kasarne u Prizrenu..
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime22.07.14 22:28

Mister Havana (citat):
Čudi me da niko do sada nije spomenuo najpoznatije (m)učilište Prizrenskog garnizona, Palanačku kosu. Tu su, verujem, sve generacije vojske u Prizrenu prošle taktičku, tj. pešadijsku obuku.

Spominjali smo,ima i par slika na prvom delu teme,jedna je slika česme koju sam jedva našao,možda se sećaš te česme...
Pamtim i jednu prodavnicu u Grnčarima,gde smo nabavljali piće i hranu...našao sam i jednu sliku ali ne znam da li je u pitanju baš ta prodavnica..

Na vrh Go down
Mister Havana
Vodnik
Vodnik
Mister Havana

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime22.07.14 22:32

dinosaurus (citat):
Spominjali smo,ima i par slika na prvom delu teme,jedna je slika česme koju sam jedva našao,možda se sećaš te česme...
Pamtim i jednu prodavnicu u Grnčarima,gde smo nabavljali piće i hranu...našao sam i jednu sliku ali ne znam da li je u pitanju baš ta prodavnica..

Mnogo fotografija iz prvog dela teme je obrisano iz ko zna kojih razloga. Video sam da je naročito Djida postavljao slike kojih više nema. Zna li neko o čemu se radi i mogu li da se repostuju?
U krajnjem slučaju, ako vas ne mrzi, mogli bi ponovo da postavite...

Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime22.07.14 22:37

Mister Havana (citat):
Mnogo fotografija iz prvog dela teme je obrisano iz ko zna kojih razloga. Video sam da je naročito Djida postavljao slike kojih više nema. Zna li neko o čemu se radi i mogu li da se repostuju?

Ne znam šta je razlog..
Treba se setiti koja je slika bila pre a to je malo teže Rolling Eyes

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

Orden Narodne Armije sa srebrnom zvijezdom (III.) NA
Orden za vojne zasluge s velikom zvijezdom (I.red) VZ
Orden za vojne zasluge sa srebrnim mačevima VZ
Medalja za Vojne Zasluge VZ
JM10 JM
Jubilarna Medalja "Prva Petol(j)etka JM
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 24246
ČLAN OD: : 2012-10-30

KomentarNaslov komentara: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime22.07.14 22:50

Off topic, ali mišljenje i savjet u vezi slika:

Nedostaju slike postavljene preko ImageShack servisa s kojim inače ima dosta problema.
Meni je bilo nestalo pola slika koje sam stavio na forum preko tog servisa, ali su se nakon nekog vremena ipak vratile.
Slao sam i nekoliko e-mailova ImageShacku s upitima.
Nisu ništa odgovorili, ali je i to možda bio razlog da su se slike vratile.

Nije rijetko da na drugim forumima nedostaju cijele serije slika, postoji općeniti problem s tim servisima za postavljanje slika jer su očito nepouzdani.

Zato, malo strpljenja ili stvarno pošaljite neki e-mail s upitom na ImageShack, na njihovoj stranici ima jednostavna opcija na to.
Za sad mi se pokazao dobrim ovaj TinyPic koji je ponuđen na forumu preko 'Host an image' ikonice.
Vidim neki uspješno koriste i ZaSlike servis.

Na vrh Go down
Mister Havana
Vodnik
Vodnik
Mister Havana

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime22.07.14 22:51

dinosaurus (citat):
Mister Havana (citat):

Ne znam šta je razlog..
Treba se setiti koja je slika bila pre a to je malo teže Rolling Eyes

Uz malo dobre volje, ne bi trebalo da bude problem, jer fale samo slike, a post sa tekstom stoji.

Na vrh Go down
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime23.07.14 19:05

vargas (citat):

Društvo, uz pomoć sina savladao sam stavljanje slika na forum, evo mene u travnju 1989, stojim na našem grudobranu kraj piste.

cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers

VARGAS,OSTAVIO SI ME BEZ TEKSTA,ZANEMEO SAM.
Veliki plus Exclamation za ovu fotografiju.Dal je moguće Question

Na vrh Go down
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime23.07.14 19:15

Mister Havana (citat):
dinosaurus (citat):

Većinu slika imam drugovi u kompijuteru,samo polako vratićemo sve na mesto.
Nije lako izaći na kraj sa PRIZRENCIMA.

Na vrh Go down
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime23.07.14 19:22

vargas (citat):

Ovo nije normalno koliko je dobra slika.
HVALA VARGASE Exclamation
A kad mi se slegnu utisci pisaću o ovom delu kasarne.

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3740

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime23.07.14 22:54

Djida (citat):
Mister Havana (citat):

Doduse prijatelju Djida,jako tesko sa vama izaci na kraj,svakim danom sve vas je vise,a ako jos dodate goste koji spremni da uloze svoje pravo glasa,bice da ste najaci na forumu Batine

Na vrh Go down
vargas
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Ludbreg

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime23.07.14 22:57

Djida, ima toga još, samo polako da te ne strefi. Na pisti smo ispucali cijeli film, ima robe. Na ovoj slici se vidi kosa prema Grnčarama kamo smo išli na pivo ispod žice koja je iza mene kakvih dvadesetak metara. Normalno da su dečki iz milicije morali parkirati igračke baš iza mene.Mučim se sa postavljanjem slika tako da izvinite na ovoj bijeloj podlozi od skenera, nikako da je se riješim.

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime23.07.14 23:03

vargas (citat):
Mučim se sa postavljanjem slika tako da izvinite na ovoj bijeloj podlozi od skenera, nikako da je se riješim.

Malo ću ti pripomoći dok se ne uhodaš, uklonio sam nepotrebnu bijelu podlogu.
Poslat ću ti na PP upute za postavljenje preko TinyPica, a za bijelu podlogu vidi sam za dalje.  Wink
Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime23.07.14 23:16

vargas (citat):
Na ovoj slici se vidi kosa prema Grnčarama kamo smo išli na pivo ispod žice koja je iza mene kakvih dvadesetak metara. Normalno da su dečki iz milicije morali parkirati igračke baš iza mene.

Bilo je nešto o tome govora na forumu, ali nisam sasvim povezao.
Otkad su graničari imali planinske kape?
To je bilo samo za planinske graničare?
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime23.07.14 23:21

Max Blitz (citat):
vargas (citat):
Na ovoj slici se vidi kosa prema Grnčarama kamo smo išli na pivo ispod žice koja je iza mene kakvih dvadesetak metara. Normalno da su dečki iz milicije morali parkirati igračke baš iza mene.

Bilo je nešto o tome govora na forumu, ali nisam sasvim povezao.
Otkad su graničari imali planinske kape?
To je bilo samo za planinske graničare?

Verovatno ja nisam iz te price,jer zamalo da nisam stigao da sluzim kod kralja toliko sam mator,ali ako idemo po toj logici planinskog granicarenja,nema kud vecih planina od onih koje ja prodjoh uzduz i popreko,ali imali sasvim obicne kape titovke scratch

Na vrh Go down
vargas
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Ludbreg

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime23.07.14 23:54

Takva nam je bila uniforma. Kasnije su nam izbacili hlače ispod koljena, štucne i gojzerice, a dobili smo duge hlače.Bluza i đemper su nam ostali od planinskih jedinica kao i kapa i palerina.Maneken je Mudri Miroslav-Arnold, a ja na sebi imam ljetnu uniformu.

Na vrh Go down
MikiJovanovic
Džomba
Džomba

M(j)esto jug srbije

KomentarNaslov komentara: ramiz sadiku    Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime24.07.14 12:05

Vargas da li je ovo u prizrenu slikano meni ovi objekti nisu nesto poznati pozdrav druze.
Na vrh Go down
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime24.07.14 17:50

vargas (citat):
Djida, ima toga još, samo polako da te ne strefi. Na pisti smo ispucali cijeli film, ima robe. Na ovoj slici se vidi kosa prema Grnčarama kamo smo išli na pivo ispod žice koja je iza mene kakvih dvadesetak metara. Normalno da su dečki iz milicije morali parkirati igračke baš iza mene.Mučim se sa postavljanjem slika tako da izvinite na ovoj bijeloj podlozi od skenera, nikako da je se riješim.

Plus i za ovu sliku, vidi se sve lepo.
Mi to nazivasmo pistom ali malom u odnosu na onu glavnu.
Desno od tebe je bio paviljon.Već u to vreme bivši paviljon Lad Pvo jer ga policija preuzela kako se ja sećam u martu 89.
Nešto im se sviđala zgrada verovatno Smile 
Bilo je dosta policije broja se ne zna.
Ovo je doba kada sam se uveliko potucao po šatorima i setno  prisećao sa drugovima te čudne sprave zvane KREVET,zamišljajući sebe kako jednog dana sav važan ležem U KREVET Very Happy  Very Happy  Very Happy  Very Happy 
Levo od ovog policijskog zastavinog kombija koliko se sećam postojale su klupe Question
Ovo je bio deo sveta gde sam u slobodno vreme posle dolaska iz Kičeva preispitivao sebe gde sam pogrešio i šta sam Bogu zgrešio pa zaglavih ovde Smile 
Kakva je ovo kasarna kad nema parno grejanje Question 
Kakvi su ovo ludi desetari martovci,i šta izigravaju bolesne skotove.
Vargas zahvaljujući tebi prisetio sam se prvog ulaska u zgradu u spavaonu u novembru 88.
Zatekao sam kolegu Galića vozača i par vojnika koji su bili na poštedi kako skupljeni oko peći razgovaraju, spavaona je bila puna dima onog ljutog što štipa za oči.
Opa reko super je ovde, misleći na ljude koji nas onako baš srdačno dočekaše sa puno pitanja o Kičevu i pričom da ovde u Prizrenu i nije tako loše kao što izgleda.
Video sam kasnije da su to bile face koji su se stavili u direktnu zaštitu nas vozača od bolesnih desetara martovaca jer su bili autoritet za njih u svakom smislu.
Među njima su prednjačili vozač iz Makedonije decembarac zaboravio sam ime,Galić iz Mostara martovac i Gojković Gojko junac.
Savetovali su nas i uvek bili tu kada bi bolesnici desetari nešto pokušali,zajedno smo hvatali krivine kad god je to moglo.
Vargas još jednom hvala na osvežavanju moje memorije salutiranje
Pozdrav Exclamation

Na vrh Go down
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime24.07.14 18:04

ercov54 (citat):
Djida (citat):

Doduse prijatelju Djida,jako tesko sa vama izaci na kraj,svakim danom sve vas je vise,a ako jos dodate goste koji spremni da uloze svoje pravo glasa,bice da ste najaci na forumu Batine

DRUŽE ERCOV,GARANT DA SMO NAJ NAJJAČI TRENUTNO NA FORUMU.
Imamo puno gostiju i  skriveno-slepih putnika i tajanstvenih u isto vreme ali TI DAJEŠ DOPRINOS TEMI IZUZETNIM KOMENTARIMA UVEK U PRAVO VREME.
I ZATO SI NAŠ PRIZRENAC  Exclamation ODAVNO VEĆ.

Na vrh Go down
Mister Havana
Vodnik
Vodnik
Mister Havana

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime24.07.14 21:28

Citat :
Desno od tebe je bio paviljon.Već u to vreme bivši paviljon Lad Pvo jer ga policija preuzela kako se ja sećam u martu 89.
Nešto im se sviđala zgrada verovatno Smile 
Bilo je dosta policije broja se ne zna.

U vreme kad sam ja služio bilo je policije i u velikom paviljonu kod glavne piste. Bili su na celom delu sprata levo od stepeništa, gledano sa piste. Njima se tada gradila posebna zgrada dole kod pešadije i u nju su se uselili 31. decembra 1990. To tačno znam, jer smo se to veče nas trojica drugara pokupili iz Vojničkog kluba gde je bio "zvaničan" doček Nove godine i nastavili svoju proslavu u jednoj od praznih spavaona policije. Neko je ranije pitao od kada policija ima svoj paviljon u kasarni, pa evo mu odgovora.

Na vrh Go down
vargas
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Ludbreg

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime24.07.14 23:14

Miki Jovanović, ako ideš od prijavnice glavnom ulicom prema velikoj pisti, s desne strane su garaže graničnog voda i na samom kraju skladište našeg odjeljenja veze. To je zgrada iza koje stoji "Arnold". Druga zgrada s dasna je bilo spremište pp voda i ne znam čije garaže, ispred njih smo se slikali kad su graničari davali pp obezbjeđenje kasarne, mislim da je bila veljača 1989. Lijevo od glavne ulice su bile montažne zgrade, tu u jednoj od njih je bila i Komanda 28.GO gdje sam bio na dužnosti. Iza nas u toj uličici su bili momci iz RIVa sa svojom opremom za prisluškivanje. Dalje po toj uličici se dolazilo do kuhinje i restorana. Jedna od tih zgrada je bio vojnički klub.
Na vrh Go down
vargas
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Ludbreg

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime24.07.14 23:51

Izgled pp spremišta iznutra.

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime25.07.14 0:20

Crkva SVETOG SPASA u PRIZRENU.

Na vrh Go down
Max Blitz
KONTRA ADMIRAL
KONTRA ADMIRAL

JM10 JM
Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime25.07.14 2:43

vargas (citat):
Normalno da su dečki iz milicije morali parkirati igračke baš iza mene.

Evo Vargas, tvoj BOV-M još živ i zdrav...  Smile 

Na vrh Go down
MikiJovanovic
Džomba
Džomba

M(j)esto jug srbije

KomentarNaslov komentara: ramiz sadiku   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime25.07.14 11:54

Vargas,ja dok sam sluzio u prizrenu objekti bili dosta promenjeni kad se krene sa prijavnice bilo je 2 objekta malo desno vojnicki klub,drugi je bio komanda poz.bataljona a skroz desno u brdo je bio nas pozadinski magacin goriva to bilo puno onih metalnih buradi od 200 litara sve je bilo puno nafte i benzina,jer kad policija zapleni cisterne sa gorivom odmah se pune vojni rezervoari i policija je na nasoj pumpi tankirala svoja vozila.POZDRAV salutiranje
Na vrh Go down
vargas
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Ludbreg

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime25.07.14 20:11

Naša Komanda je bila u istoj zgradi sa komandom poz.bataljuna, dijelio nas je jedan zid od iverice kojim su pregradili hodnik. Mi smo ulazili na južni ulaz, a pozadinci na sjeverni, i kraj njihovog ulaza su bili postavljeni momci iz RIVa.
Na vrh Go down
sarentica
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 81
ČLAN OD: : 2013-12-25
DOB : 54
M(j)esto Bugojno

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime25.07.14 21:52

vargas (citat):
Miki Jovanović, ako ideš od prijavnice glavnom ulicom prema velikoj pisti, s desne strane su garaže graničnog voda i na samom kraju skladište našeg odjeljenja veze. To je zgrada iza koje stoji "Arnold". Druga zgrada s dasna je bilo spremište pp voda i ne znam čije garaže, ispred njih smo se slikali kad su graničari davali pp obezbjeđenje kasarne, mislim da je bila veljača 1989. Lijevo od glavne ulice su bile montažne zgrade, tu u jednoj od njih je bila i Komanda 28.GO gdje sam bio na dužnosti. Iza nas u toj uličici su bili momci iz RIVa sa svojom opremom za prisluškivanje. Dalje po toj uličici se dolazilo do kuhinje i restorana. Jedna od tih zgrada je bio vojnički klub.

E druže Vargas,taćno si nas locirao (RIV).Interesuje me to odjeljenje veze,pošto smo mi (RIV) djelili zajednićki ulaz,hodnik i prostorije saniternog ćvora sa vezistima.Znaći smješteni smo bili u glavnoj zgradi do piste,ulazilo se sa stražnje strane (u onom holu kada se uđe odvajali smo se desno a gore iznad tog zajednićkog ulaza za veziste i RIV stajale su oznake vojne pošte).Veliki pozdrav.....

Na vrh Go down
Mister Havana
Vodnik
Vodnik
Mister Havana

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime25.07.14 22:04

vargas (citat):

Tu negde u tom redu zgrada je bilo i neko spremište za neki materijal. Jednu od tih prostorija je dužio moj drugar iz baterije koji je radio kao moler. Jednom prilikom je trojici nas ustupio ključeve od prostorije i tu je pala legendarna žurka sa pićem prošvercovanim od "preko žice", gitarom i kolektivnim pevanjem. U neko zlo doba noći bili smo toliko glasni da nas je čuo ppuk Kuzmanović, koji je u to vreme bio načelnik štaba brigade. Ne znam kako smo uspeli da se izvučemo, ali ostali smo bez posledica. Tulum je dokumentovan na kasetofonu i jednoj kaseti koja je, na žalost, nestala pred kraj našeg vojnikovanja.  Mad

Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 13 Icon_minitime

Na vrh Go down

Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)
Na vrh 
Stranica 13/20Idi na stranicu : Previous  1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 16 ... 20  Next
 Similar topics
-
» Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme)
» Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme)
» Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)
» Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (peti dio teme)
» Ramiz Sadiku Prizren 90/91