FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991

Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories

HomeEventsRegistracijaLogin

Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)

Go down 
+23
Berbo
Mister Havana
glamoć m
Okapi
brkanovac
Kemo Specijalac
East&West
SveJug
DejanDjergovic
Crni Orao
ZAGORAC
missar
alexandar
sarentica
Max Blitz
vargas
lacoš
Gringo
dinosaurus
ercov54
MikiJovanovic
Slobodan.
Djida
27 posters
Idi na stranicu : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 20  Next
AutorPoruka
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 972
ČLAN OD: : 2013-04-05

Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Empty
KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime25.07.14 22:37

vargas (citat):
[You must be registered and logged in to see this image.]

Vargas,tvoje slike nisu normalne koliko su dobre Exclamation 
Podseti me da su ovde bile i garaže Lad Pvo,a među njima i moja garaža i moj tam 110.
Imaš jedan plus.
Smetnuo sam s uma tu bitnu činjenicu.
O bože kako sam to zaboravio Exclamation i ne bih se nikad setio toga da nije bilo tebe Idea
Pozdravljam te druže Exclamation

Na vrh Go down
vargas
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 374
ČLAN OD: : 2013-05-29
DOB : 56
M(j)esto Ludbreg

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime25.07.14 22:39

Sarentica, lijepo sam napisao NAŠEG odjeljenja veze. Mi u graničnom vodu smo bili čudna bratija. Sam vod je bio interventna jedinica normalne popune, tj imali smo stažu, dva desetara starije generacije, i dva desetara mlađe. Stariji su bili Meljkuti Andrija iz Slavonije i Rakić, mislim da je bio Miroslav iz Zagreba. Mlađa generacija, tj majci su bili Lipar Roman iz Cerklja na Gorenjskem i Mitrović Ivan iz Mojstrane. Iz svake generacije je bilo pola sastava voda. Tu je još bilo pozadinsko odjeljenje sa svojim desetarom. K njima su spadali brico i potkivač, moj "zemo" ispod Kalnika, Deak Dražen. Vozači su prvenstveno spadali pod vod, ali su i razvozili sledovanja i vodu po karaulama Imali smo i pionirsko odjeljenje. To su bila jedina tri Albanca u graničnom vodu, desetar i dva vojnika. I na kraju odjeljenje veze, tu su spadali momci iz stalne službe, tj imali su jednu prostoriju sa telefonskom centralom spojenom sa karaulama i stalno su bila dežurna dva vezista da u slučaju "nečega"dignu uzbunu u vodu. Normalno, imali su i radio stanice, i brinuli su se o napunjenosti akumulatora i baterija od radio uređaja. Tu je bio i teleprinter čijom trakom su nam u gluho doba noći palili "bicikle" iz zajebancije.
Na vrh Go down
sarentica
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 81
ČLAN OD: : 2013-12-25
DOB : 54
M(j)esto Bugojno

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime25.07.14 22:47

Vargas, zahvaljujem na iscrpnom objašnjenju....
Na vrh Go down
vargas
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Ludbreg

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime25.07.14 23:14

Slike dvaju naših desetara, bez kape Mitrović Ivan, i s kapom desetar odjeljenja veze Turkanović Jusuf iz Kozarca. Pozadina poznata, naša pista s tim da se tu vidi i dio našeg paviljona i iza Turkanovića Komanda Garnizona.

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Medalja za Vojne Zasluge Medalja za VZ
Jubilarna Medalja 7 g. Jubilarna Medalja 7 g.
Prim(j)eran Vojnik PV
BROJ POSTOVA: : 3740
ČLAN OD: : 2013-12-01

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime26.07.14 0:49

Pogled na Prizren

Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

BROJ POSTOVA: : 4064
ČLAN OD: : 2013-10-10
M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime26.07.14 0:53

Prijatelju,veoma lepa slika,ne mogu baš da ocenim da li je slikano sa Paštrika ili Koritnika scratch 
ali vidim da si dobro upoznao naš Prizren
Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime26.07.14 1:21

dinosaurus (citat):
Prijatelju,veoma lepa slika,ne mogu baš da ocenim da li je slikano sa Paštrika ili Koritnika scratch 
ali vidim da si dobro upoznao naš Prizren

Kad je trebalo da ucim,tad tome nisam pridavao vaznost,ali sad vidim da treba znati svoju domovinu,a druzecise sa Vama Prizrencima puno tog sam naucio i saznao study

Na vrh Go down
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime26.07.14 13:09

vargas (citat):
Slike dvaju naših desetara, bez kape Mitrović Ivan, i s kapom desetar odjeljenja veze Turkanović Jusuf iz Kozarca. Pozadina poznata, naša pista s tim da se tu vidi i dio našeg paviljona i iza Turkanovića Komanda Garnizona.

Dao sam ti plus,posebno me obradovala ova.
Mislio sam da nikad više neću videti naš paviljon ,HVALA  DRUŽE VARGASE Exclamation

Na vrh Go down
MikiJovanovic
Džomba
Džomba

BROJ POSTOVA: : 196
DOB : 49
M(j)esto jug srbije

KomentarNaslov komentara: ramiz sadiku    Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime26.07.14 14:46

Mister havana u moje sluzenje vojnog roka bora kuzmanovic je bio pukovnik i komandant kasarne tj komandant 549 motorizovane brigade a kasnije zamenio ga je bozidar delic.
Na vrh Go down
Mister Havana
Vodnik
Vodnik
Mister Havana

BROJ POSTOVA: : 446
ČLAN OD: : 2014-07-11

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime26.07.14 15:28

A to je bilo kada? Još uvek je bila JNA?
On je, dakle, zamenio Iliju Isaka, koji je dogurao do generala i kasnije je, kako sam čuo bio k-dant Novosadskog korpusa, ili tako nekako.
Kuzmanović je bio, mislim, tenkista, onizak, ali nezgodan igrač.
Zato sam bio srećan što smo jeftino prošli kada je provalio da se u moleraju nešto čudno dešava. drunken
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

BROJ POSTOVA: : 3705
ČLAN OD: : 2011-09-29

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime26.07.14 19:25

vargas (citat):
Sarentica, lijepo sam napisao NAŠEG odjeljenja veze. Mi u graničnom vodu smo bili čudna bratija. Sam vod je bio interventna jedinica normalne popune, tj imali smo stažu, dva desetara starije generacije, i dva desetara mlađe. Stariji su bili Meljkuti Andrija iz Slavonije i Rakić, mislim da je bio Miroslav iz Zagreba. Mlađa generacija, tj majci su bili Lipar Roman iz Cerklja na Gorenjskem i Mitrović Ivan iz Mojstrane. Iz svake generacije je bilo pola sastava voda. Tu je još bilo pozadinsko odjeljenje sa svojim desetarom. K njima su spadali brico i potkivač, moj "zemo" ispod Kalnika, Deak Dražen. Vozači su prvenstveno spadali pod vod, ali su i razvozili sledovanja i vodu po karaulama Imali smo i pionirsko odjeljenje. To su bila jedina tri Albanca u graničnom vodu, desetar i dva vojnika. I na kraju odjeljenje veze, tu su spadali momci iz stalne službe, tj imali su jednu prostoriju sa telefonskom centralom spojenom sa karaulama i stalno su bila dežurna dva vezista da u slučaju "nečega"dignu uzbunu u vodu. Normalno, imali su i radio stanice, i brinuli su se o napunjenosti akumulatora i baterija od radio uređaja. Tu je bio i teleprinter čijom trakom su nam u gluho doba noći palili "bicikle" iz zajebancije.

Predivno i jasno!!! salutiranje

Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime26.07.14 21:49

Evo jedne iz novijeg doba sa nekim tuđincima u NAŠOJ KASARNI.

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime26.07.14 22:10

Evo jedne iz novijeg doba sa nekim tuđincima u NAŠOJ KASARNI.

Mismo zilav izdrzljiv narod.Idrzali turke trista godina i pogledali im u ledja,tako i ovim sadasnjim nepozvanim gostima jednog dana gledacemo u ledja,ako ne danas,onda docice i taj dan,sto kaze nas narod-mozes kako hoces,ali nemozes dokle hoces-
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime26.07.14 23:46

vargas (citat):

Ne mogu prepoznati lokaciju scratch
Zar Vi niste bili u zgradi iznad kuhinje,valjda beše okrečena nekom žućkastom bojom

Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime26.07.14 23:51

Djida (citat):

Iza momaka koji peku papriku,vidi se zemljani put koji mislim da vodi
ka selu Ljubižde gde je bila izdvojena straža...prijatno mesto za razbibrigu

Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime27.07.14 0:22

Na vrh Go down
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime27.07.14 12:42

dinosaurus (citat):
vargas (citat):

Ne mogu prepoznati lokaciju scratch
Zar Vi niste bili u zgradi iznad kuhinje,valjda beše okrečena nekom žućkastom bojom

Dinosauruse,idući prema kuhinji od tvog paviljona,umesto da skreneš levo u kuhinju,produžiš pravo i tu smo ti bili mi.

Ovo na donjoj slici je autentičan pogled na kuhinju kad izađemo iz paviljona.BAŠ SE OVAKO VIDELO.

Na vrh Go down
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime27.07.14 12:50

dinosaurus (citat):
Djida (citat):

JOJ ŠTO ME NASMEJA Very Happy  Very Happy  Very Happy  Very Happy  Very Happy  Very Happy DRUŽE
ONI NE PEKU PAPRIKU,NEMAJU POJMA  NI ŠTA JE TO,NIKAD NISU NI ČULI.
OVO SU BANANE----TO JE PRAVA HRANA ZA NJIH,SAMO BANANE ONI JEDU PO TRI PUTA DNEVNO.
POZDRAVLJAM TE PRIJATELJU salutiranje
VELIKI PLUS Exclamation 

Na vrh Go down
MikiJovanovic
Džomba
Džomba

M(j)esto jug srbije

KomentarNaslov komentara: ramiz sadiku    Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime27.07.14 12:58

Djida, ja jesam iz paprikarskog kraja ali gde dinosaurus vido onakve paprike da prostite mnogo dodju krive.Dinosaurus upravu si imeni nije jasno koji je ovo objekat.
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime27.07.14 19:13

Djida (citat):
Citat :

JOJ ŠTO ME NASMEJA Very Happy  Very Happy  Very Happy  Very Happy  Very Happy  Very Happy DRUŽE
ONI NE PEKU PAPRIKU,NEMAJU POJMA  NI ŠTA JE TO,NIKAD NISU NI ČULI.
OVO SU BANANE----TO JE PRAVA HRANA ZA NJIH,SAMO BANANE ONI JEDU PO TRI PUTA DNEVNO.
POZDRAVLJAM TE PRIJATELJU salutiranje
VELIKI PLUS Exclamation 

Mislio sam da su prešli na zdravu hranu,ne samo da gutaju kobaje, udaviće se...ali i banane su pomak Very Happy

Na vrh Go down
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime27.07.14 19:15

MikiJovanovic (citat):
Djida, ja jesam iz paprikarskog kraja ali gde dinosaurus vido onakve paprike da prostite mnogo dodju krive.Dinosaurus upravu si imeni nije jasno koji je ovo objekat.

E Miki,razumeli smo se ja i Dinosaurus dobro.......aludirao je on na nešto drugo,pogodio je pravo u centar. cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers 
U prevodu nisu za njih paprike,njima su namenjene Banane Exclamation ....a banane su hrana .......
Paprika je misaona imenica.
Pozdravljam te druže moj,pozdravljam Leskovac,Grdelicu,Vlasotince,Vladičin Han i ceo taj prelepi kraj.
Sa mnom u Kičevu služio Aleksandar Kocić,Vlasotinčanin golman svetskog kalibra,branio za Crvenu zvezdu,reprenzetaciju,italijansku Samdoriju.
Posle Kičeva on zaglavio u Mitrovicu a ja naravno PRIZREN.
Lik je izuzetan i videli smo se prilikom njegovog dolaska u Prizren.
Živ bio Miki Exclamation

Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime27.07.14 19:18

Djida (citat):
Dinosauruse,idući prema kuhinji od tvog paviljona,umesto da skreneš levo u kuhinju,produžiš pravo i tu smo ti bili mi.

Tako se i ja sećam,zgrada je imala dva granična kamena na ulazu,koji je bio tačno u pravcu puta.
Valjda se odatle odvajao desno prema komandi i levo dole prema terenima..
Iza zgrade se prolazilo kroz žicu i išlo na Palanačku kosu ili Grnčare,a takodje i prema Ljubiždu..

dinosaurus: komentar modifikovan dana: 27.07.14 20:01; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime27.07.14 19:22

salutiranje

Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime27.07.14 19:22

Dinosauruse za banane i sutra imaš plus. cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  stražar  stražar  stražar  stražar  stražar  stražar  stražar 
Kaži mi al si razumeo onu sliku,sad ti je verujem jasnija lokacija našeg paviljona.
 cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime27.07.14 19:26

Djida (citat):
Dinosauruse za banane i sutra imaš plus. cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  stražar  stražar  stražar  stražar  stražar  stražar  stražar 
Kaži mi al si razumeo onu sliku,sad ti je verujem jasnija lokacija našeg paviljona.
 cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers  cheers

Djida razumemo se mi..a tako i mora biti,Prizrenci smo mi..... Very Happy

Jesam,malo me zbunila Vargasova slika sa tehnikom ZOM-a

Na vrh Go down
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime27.07.14 20:00

dinosaurus (citat):
Djida (citat):

Djida razumemo se mi..a tako i mora biti,Prizrenci smo mi..... Very Happy

Jesam,malo me zbunila Vargasova slika sa tehnikom ZOM-a

Vargasove slike su izuzetne,tebe su zbunile jer se nisi kretao po tom delu.
Mene su vratile na mesto mojih prvih i najtežih dana u Prizrenu.

Na vrh Go down
vargas
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Ludbreg

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime27.07.14 20:13

Nema tu neke velike mudrolije u vezi našeg paviljona i Milicije. Došlo je vanredno stanje, iz paviljona su izbacili napolje cijeli Lad-pvo, nama graničarima su oduzeli pola prizemlja , ostali smo bez dvije spavaone i učionice, tako da je bila dosta velika gužva u preostalom dijelu, na pisti je također bilo tehnike koliko hoćeš i naše graničarske i milicijske.
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime27.07.14 20:15

Djida (citat):

Problem je što sam ja odslužio ceo vojni rok dok je kasarna bila u starom izdanju.
Jedan deo novih paviljona se tek počeo graditi dole ka terenima,useljeni su posle
mog odlaska.Na samom kraju su i pristigle pojedine jedinice,kojih do tada nije bilo
u Prizrenu.
A vidim iz jednog posta Sarentice i da RIV,koji je bio u sastavu izvidjačke jedinice,
je izdvojen i koliko sam razumeo bio je samostalan.
'87-'88 bio je u našem sastavu,jedan kapetan im je bio komandir voda(ne sećam se imena)
ali je bio podredjen kapetanu Salibašiću kao komandiru 549.izvidjačke jedinice

Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime29.07.14 1:47

Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime29.07.14 2:13

Paštrik

Na vrh Go down
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime29.07.14 21:56

dinosaurus (citat):

Ej Dinosauruse ovo su  ostaci NAŠE karaule GOROŽUP Exclamation

Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime29.07.14 22:06

Djida (citat):
Ej Dinosauruse ovo su  ostaci NAŠE karaule GOROŽUP Exclamation

Tačno Djida...Gorožup tenk2
Na vrh Go down
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime29.07.14 22:06

dinosaurus (citat):
Djida (citat):

Problem je što sam ja odslužio ceo vojni rok dok je kasarna bila u starom izdanju.
Jedan deo novih paviljona se tek počeo graditi dole ka terenima,useljeni su posle
mog odlaska.Na samom kraju su i pristigle pojedine jedinice,kojih do tada nije bilo
u Prizrenu.
A vidim iz jednog posta Sarentice i da RIV,koji je bio u sastavu izvidjačke jedinice,
je izdvojen i koliko sam razumeo bio je samostalan.
'87-'88 bio je u našem sastavu,jedan kapetan im je bio komandir voda(ne sećam se imena)
ali je bio podredjen kapetanu Salibašiću kao komandiru 549.izvidjačke jedinice

Isti slučaj i sa mnom,stara je kasarna bila i u moje vreme.
I posle mog odlasku su napravljeni novi paviljoni ispod kuhinje.
A prilikom jednog odlaska u Prizren 1994.godine video sam kako izgledaju te čini mi se dve iste zgrade.
Upoređujući neke sadašnje slike video sam da su još u životu.
Evo jedne gde se lepo vidi affraid
Čak se vidi i paviljon naše pešadije levo Exclamation 

POZDRAV Very Happy  Very Happy

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime29.07.14 22:07

Karaula "GOROZUP"-sve se vraca,sve se placa-

Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime29.07.14 22:10

Djida dobra slika+ Very Happy ...mislim na zgradu Wink
Na vrh Go down
Djida
Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime29.07.14 22:16

I ova je dobra,zgrada je ista samo iz drugog ugla.

Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime29.07.14 22:26

ercov54 (citat):

Svaka čast prijatelju za sliku i tekst Very Happy
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime29.07.14 22:32

Djida (citat):

Very Happy  Very Happy  Very Happy ...Kakvo oprezno postrojavanje...dva puta nisu znali šta treba da pokriju kad su ovde Laughing 

Na vrh Go down
MikiJovanovic
Džomba
Džomba

M(j)esto jug srbije

KomentarNaslov komentara: ramiz sadiku   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime30.07.14 12:00

Dinosaurus,Djida po zavrsetku vaseg sluzenja vojnog roka ovo je bio i vas paviljon ova crvena zgrada koliko se ja secam u njoj su ove cete bile i to,, ceta vojne policije,izvidjaka ceta, OKB,inzinjerija,PVO,a u desnom uglu je isti takav pavijlon bio za civilnu policiju nazalost porusen u nato agresiji.POZDRAV.
Na vrh Go down
MikiJovanovic
Džomba
Džomba

M(j)esto jug srbije

KomentarNaslov komentara: ramiz sadiku   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime30.07.14 12:09

ercov 54 koliko me secanje sluzi karaula gorozup se nalazi u podnozju pastrika ka belom drimu da nisi nesto pomeso sa karaulama, pojasni nam ovu fotku.
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime30.07.14 17:17

MikiJovanovic (citat):
ercov 54 koliko me secanje sluzi karaula gorozup se nalazi u podnozju pastrika ka belom drimu da nisi nesto pomeso sa karaulama, pojasni nam ovu fotku.

Da,malo sam bolje pogledao,mislim da su junačke Košare u pitanju.
Hvala prijatelju Ercovu na trudu oko našeg Prizrena a posebno na poučnim komentarima Cool

dinosaurus: komentar modifikovan dana: 30.07.14 17:51; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime30.07.14 17:33

MikiJovanovic (citat):
Dinosaurus,Djida po zavrsetku vaseg sluzenja vojnog roka ovo je bio i vas paviljon ova crvena zgrada koliko se ja secam u njoj su ove cete bile i to,, ceta vojne policije,izvidjaka ceta, OKB,inzinjerija,PVO,a u desnom uglu je isti takav pavijlon bio za civilnu policiju nazalost porusen u nato agresiji.POZDRAV.

Znači imao bi prevoz do grada,ili bolje prevoz iz grada,mada bi lagao da je bilo nekog velikog opijanja,
pa da mi je prevoz bio potreban.Stuče se po neko pivo,taman koliko je potrebno da se pored prijavnice
prodje pravolinijski...jbg dežurni oficir je uvek dočekivao vojsku pri povratku iz grada..

Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime30.07.14 18:05

Ma drago mi je zbog vas što vam je tema saživjela........a ja nikak da se pokrenem...taman nešto i onda mi nestanu prijatelji.....akteri, kolege....sad ni Strumiksa nema!!!!! Crying or Very sad

Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime30.07.14 18:09

Gringo (citat):
Ma drago mi je zbog vas što vam je tema saživjela........a ja nikak da se pokrenem...taman nešto i onda mi nestanu prijatelji.....akteri, kolege....sad ni Strumiksa nema!!!!! Crying or Very sad

Gringo traži prekomandu od G.Š.  u Prizren Very Happy
Pridruži se nama dok se ne pojave Strumičani...
Na vrh Go down
Gringo
Kapetan
Kapetan
Gringo

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime30.07.14 18:13

Ma rado bih ali nemam što podijeliti s vama....a to me tak žalostii,......kad vidim koliko slika....koliko uspomena......... pa usporedbu od tada i danas....me srce zaboli....duša me boli, srce plače....al moram da pevam....takva mi profesija!!!!!
Ma neka vas, samo derite, kolege!!!!  [You must be registered and logged in to see this image.]

Zastavnik I klase
Zastavnik I klase

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime30.07.14 21:55

ercov54 (citat):

Ovo je karaula Košare

Na vrh Go down
ercov54
Kapetan
Kapetan
ercov54

Prim(j)eran Vojnik PV

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime30.07.14 22:18

Ovo je karaula Košare

Sigurno da je tako prijatelju,ja nikako nesumnjam u tvoje znanje i podatke,ali pod Prizrenom na netu ovo nadjoh uz prateci malo duzi tekst,nebih sad da ga citiram,verovatno zaradiobih opet negativnu ocenu,uz natpis ispod slike karaula "GOROZUP",a ako je ovo" KOSARE",divim se momcima koji to preziveli,a vecna slava onima koji nisu. salutiranje ,vuce da jos nesto kazem,ali nebih da pravim neprilike VAMA jer sam gost,a domacina treba postovati Exclamation 
Na vrh Go down
vargas
Mladji Vodnik
Mladji Vodnik

Prim(j)eran Vojnik PV
M(j)esto Ludbreg

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime30.07.14 22:29

Karaule Veljko Vlahović Restelica i Košare su na izgled slične ili čak iste. Razlika je u zemljopisnom položaju gdje se nalaze, a s tim u vezi je razlika u okolišu karaula. Vlahović je prvi izgrađen, i po njemu su naj vjerojatnije rađene i ostale. To bi bio kao novi model karaula sa kompletnim komforom za vojsku, za razliku od starih karaula koje su bile, takve kakve su bile.
Na vrh Go down
dinosaurus
Kapetan I klase
Kapetan I klase

M(j)esto Beograd

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime30.07.14 22:42

ercov54 (citat):
Ovo je karaula Košare

Sigurno da je tako prijatelju,ja nikako nesumnjam u tvoje znanje i podatke,ali pod Prizrenom na netu ovo nadjoh uz prateci malo duzi tekst,nebih sad da ga citiram,verovatno zaradiobih opet negativnu ocenu,uz natpis ispod slike karaula "GOROZUP",a ako je ovo" KOSARE",divim se momcima koji to preziveli,a vecna slava onima koji nisu. salutiranje ,vuce da jos nesto kazem,ali nebih da pravim neprilike VAMA jer sam gost,a domacina treba postovati Exclamation 

Prijatelju,takve su sve karaule oko Prizrena ali ipak bez potpisa nije se moglo preći...ni moglo,ni smelo...strah je naj bolje čuva

Na vrh Go down
brkanovac
Gušter
Gušter

BROJ POSTOVA: : 38
ČLAN OD: : 2013-12-09
DOB : 62
M(j)esto Nova Gradiška

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime30.07.14 23:37

e s tim se ne slažem da su sve karaule iste jer razlika između Veljka Vlahović i Stojanovića je kao Bog i šeširdžija. Na Vlahoviću komoditet kakvih se ni bi postidjela  ni većina hotela. Mislim da je Tito jednu od Novih Godina dočekao na  Vlahoviću a "stari" nije zalazio u kakove prčvarnice. Za razliku od Stojanovića gdje je peć na drva bila dostignuće. Trebalo je biti i na jednoj i na drugoj pa onda pričati.
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)   Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) - Page 14 Icon_minitime

Na vrh Go down

Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme)
Na vrh 
Stranica 14/20Idi na stranicu : Previous  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 20  Next
 Similar topics
-
» Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (treći dio teme)
» Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (prvi dio teme)
» Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (četvrti dio teme)
» Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (peti dio teme)
» Ramiz Sadiku Prizren 90/91