FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
FORUM БИВШИХ PRIPADNIKA НЕКАДАШЊЕ JNA 22.12.1941 - 18.07.1991
Sva(t)ko ima pravo na sjećanja - Свако има право на сећања - Vsak ima pravico na spomine - Секој има право на сеќавање - Gjith kush ka të drejt për kujtime - Mindenkinek joga van az emlekeihez - Everyone has the right to memories
BROJ POSTOVA: : 4064 ČLAN OD: : 2013-10-10 Beograd
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 03.08.14 23:41
ercov54 (citat):
sta reci,osim sjajniste,najboljiste,svakim danom sve vas vise.Postaliste uzor i primer dobra saradnje izmedju vas samih.Kapa dole uz duzno postovanje
Hvala prijatelju na iskrenoj podršci,pohvalama,kao i na učešću na našoj temi...BUDI UZ NAS PA VREMENOM BIĆE I KOKTEL U ŠADRVANU,na koji si pozvan
Djida Zastavnik I klase
PV BROJ POSTOVA: : 972 ČLAN OD: : 2013-04-05
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 04.08.14 16:14
dinosaurus (citat):
Hvala prijatelju na iskrenoj podršci,pohvalama,kao i na učešću na našoj temi...BUDI UZ NAS PA VREMENOM BIĆE I KOKTEL U ŠADRVANU,na koji si pozvan
TAKO JE DRUŽE DINOSAURUSE Koktel će biti jednoga dana sigurno A na početku druženja pozvaćemo učesnike druženja da gromoglasnim aplauzom pozdrave DRUGA ERCOVA,iskrenog prijatelja.
dinosaurus Kapetan I klase
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 05.08.14 22:34
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 05.08.14 22:48
Admirale, vrlo dobro!!!
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 05.08.14 22:50
Služimo narodu...
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 05.08.14 23:29
Djida (citat):
dinosaurus (citat):
TAKO JE DRUŽE DINOSAURUSE Koktel će biti jednoga dana sigurno A na početku druženja pozvaćemo učesnike druženja da gromoglasnim aplauzom pozdrave DRUGA ERCOVA,iskrenog prijatelja.
A koja cast i postovanje moje malenkosti.Hvala prijatelji i drugovi,jer u nase vreme bili drugovi,a sad gospoda.Duduse ima gospode,ali tadasnji drugovi i dalje to ostali,a gospoda se ispilila u nekom vremenu u koji bar ja nisam umeo da se uklopim
ercov54 Kapetan
Medalja za VZ Jubilarna Medalja 7 g. PV BROJ POSTOVA: : 3740 ČLAN OD: : 2013-12-01
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 05.08.14 23:36
dinosaurus (citat):
Služimo narodu...
Vidim ja i znam da sluzimo,ali dali ima kraja sluzenju.Kad dolazi poluvreme,pa da nas neko sluzi,da zamenimo uloge ,ili kad vec naucili,zasto to menjati,sluzimo dok budemo zivi .Oprostite sto kvarim temu,ali nisam mogao odoleti da malo lanem (ko laje,taj ne ujeda)
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 06.08.14 21:48
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 07.08.14 21:06
Maxe, ja sam mislio da je bolnica Verovatno grešim.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 07.08.14 21:17
Djida +
vargas Mladji Vodnik
PV BROJ POSTOVA: : 374 ČLAN OD: : 2013-05-29 DOB : 56 Ludbreg
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 07.08.14 22:39
Evo još jedne slike sa karaule Planeja, kerovođa Alibabić Dedo sa svojim psom. U pozadini se vidi selo Planeja, pa sad ocijenite udaljenost karaule od sela.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 07.08.14 22:52
Evo još jedne, stoji Tasovac Božo, sjedi, ako me pamčenje ne vara, Dener Tihomir iz Osjeka. Nadam se da se nitko neće naljutiti što imenujem osobe sa mojih slika, sve ih najsrdačnije pozdravljam ovim putem.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 10.08.14 21:20
vargas (citat):
Momci spremni na sve. Ako vas treba zaštititi, tu su. Ako vam treba ispiliti drva, tu su.
Svaka čast VARGASE,takvi su bili momcu iz JNA.Za sliku +
vargas Mladji Vodnik
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 10.08.14 21:37
Imam nekoliko slika, koje zovem predskazanje, svoj na svoga. Tada je do bila obična glupost, kasniji događaji pokazali da nije tako. Kerovođa na svog psa.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 10.08.14 21:45
Bihać- Priboj. Obratite pažnju na noževe ispred njih, bili su doslovno opsjednuti njima. Već sam ranije pisao da sam ih nosio u radionu na popravak, sigurno je varenih noževa bilo više od 30%. Razvlačili su se noževima, a bilo je dosta kamenja pa su pucali odmah kod drške.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 10.08.14 21:52
Isto kao predskazanje koje se na žalost obistinilo u nekom narednom periodu
vargas Mladji Vodnik
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 10.08.14 22:10
I dalje svoj na svoga, druga lokacija. Nož im je bila opsesija. Sa noževima imam loše iskustvo iz JNA. Po povratku u kasarnu 14.05.1989. moj dobar drug upiknuo me je nožem u stopalo. Završilo je vanredno stanje, granični vod se vratio u kasarnu, a mene je major dva tjedna prije skidanja oslobodio svih dužnosti, pa sam kratio vrijeme ljenčareći po kasarni i sunčajući se na majskom suncu. To sam izvodio tako da sam ležao kraj otvorenog prozora. Iz vana me nitko nije mogao vidjeti. Kad su dečki došli u spavaonu uhvatili su me za ruke i Arnold je zamahnuo nožem prema mojem stopalu u namjeri da pikne pored njega. Ja sam se ritnuo i dobio sam nož ravno u stopalo. Kad su izvadili nož, krv je šiknula iz rane. Dva dana ranije sam bio na revakcinaciji. Otišli smo u ambulantu sa pričom da mi je slučajno pala puška sa nožem sa soške, doktor je rekao da ne serem, da smo sigurno radili neku glupost, ali pošto se skidamo njega više nije briga, dezinficirali su mi ranu i povezali. Glupost samo čeka priliku.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 11.08.14 21:51
KAKO JE LEP NAŠ PRIZREN. PLUS.
ercov54 Kapetan
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 11.08.14 21:53
Djida (citat):
Potpuno si u pravu prijatelju,i od mene+
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 11.08.14 21:56
ercov54 (citat):
Djida (citat):
Potpuno si u pravu prijatelju,i od mene+
Šta da Vam napišem prijatelji osim da ste potpuno u pravu
ZAGORAC Kapetan
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 3592 ČLAN OD: : 2012-02-13 DOB : 60
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 11.08.14 22:26
dinosaurus (citat):
Vargas,slike su odlične,imaš plus
Vojnički gledano,baš se ne slažem. Gdje je tu ozbiljnost i poštovanje prema kolegi i samome sebi? Kad su noću bili u patroli(ako su bili) jesu li osluškivali korake kolege iza i ispred sebe da bi znali je li tu i da mu se nije nešto dogodilo? Bez namjere da nekoga uvrijedim,ove slike sa noževima govore puno o njima i zapovjednom kadru kao i o shvaćanju dužnosti i obaveza.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 11.08.14 22:55
ZAGORAC (citat):
Vojnički gledano,baš se ne slažem. Gdje je tu ozbiljnost i poštovanje prema kolegi i samome sebi? Kad su noću bili u patroli(ako su bili) jesu li osluškivali korake kolege iza i ispred sebe da bi znali je li tu i da mu se nije nešto dogodilo? Bez namjere da nekoga uvrijedim,ove slike sa noževima govore puno o njima i zapovjednom kadru kao i o shvaćanju dužnosti i obaveza.
Momci su se zezali,slikali su se za svoju dušu i ne vidim ništa strašno.. Šta su trebali,da zauzmu stav''mirno''zagrle Titovu sliku i ovekoveče dane u JNA
Jednom prilikom sam sa tadašnjim desetarom (Bajić-Zagreb),bio odredjen za noćnu patrolu.. Po zapovesti trebalo je obići granični kamen uz Plavsku reku,zadržati se odredjeno vreme a zatim krenuti ka dubini teritorije...itd...itd... Po izlasku iz karaule i iz sela ...doneli smo odluku,da nas zabole da to obidjemo, već smo otišli iznad sela i zapalili nekoliko cigareta,i posle nekog vremena vratili se u karaulu na spavanje... Dežurni karaule nas ništa nije pitao a starešine su spavale... Ova anegdota,govori o nama dvojici i našem odnosu prema obavezama a ne o komandnom kadru..
ZAGORAC Kapetan
VZ JM PV BROJ POSTOVA: : 3592 ČLAN OD: : 2012-02-13 DOB : 60
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 11.08.14 23:01
dinosaurus (citat):
Momci su se zezali,slikali su se za svoju dušu i ne vidim ništa strašno.. Šta su trebali,da zauzmu stav''mirno''zagrle Titovu sliku i ovekoveče dane u JNA
Jednom prilikom sam sa tadašnjim desetarom (Bajić-Zagreb),bio odredjen za noćnu patrolu.. Po zapovesti trebalo je obići granični kamen uz Plavsku reku,zadržati se odredjeno vreme a zatim krenuti ka dubini teritorije...itd...itd... Po izlasku iz karaule i iz sela ...doneli smo odluku,da nas zabole da to obidjemo, već smo otišli iznad sela i zapalili nekoliko cigareta,i posle nekog vremena vratili se u karaulu na spavanje... Dežurni karaule nas ništa nije pitao a starešine su spavale... Ova anegdota,govori o nama dvojici i našem odnosu prema obavezama a ne o komandnom kadru..
Nemam tu ja više ništa za dodati,a sa konstatacijom vezanom za titovu sliku se slažem.
Mister Havana Vodnik
BROJ POSTOVA: : 446 ČLAN OD: : 2014-07-11
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 12.08.14 0:13
ZAGORAC (citat):
Nemam tu ja više ništa za dodati,a sa konstatacijom vezanom za titovu sliku se slažem.
Što se mene tiče i vojnički i ljudski, bolje da su pozirali i sa Titovom slikom nego to što su radili. Ali podivljaju hormoni u vojsci, ko žene sa PMS-om. Dešavalo se to svuda.
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 12.08.14 0:50
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 12.08.14 1:00
Ja bih se sa ovom fotkom u rukama slikao i danas, bez problema!
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 12.08.14 2:29
Slike su sa karaule Planeja,meni posebno draga karaula... A moralno partizanske priče su za neku drugu temu...
Berbo Gušter
BROJ POSTOVA: : 3 ČLAN OD: : 2014-03-19
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 12.08.14 16:44
Ima li nekoga koje doso iz Surdulice Feb.89.
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 12.08.14 22:17
dinosaurus (citat):
Slike su sa karaule Planeja,meni posebno draga karaula... A moralno partizanske priče su za neku drugu temu...
I meni su drage slike jer potiču iz vremena kad sam i ja vojevao po Kosovu. Dao sam plus Vargasu iz tog razloga a ne zbog noževa koji sevaju. A ponašanje komandnog kadra u vanrednom stanju na Kosovu se puno razlikovalo od onog redovnog. To dobro znam jer sam doživeo i preživeo i mogu da napravim poređenje. Jedno je učenje teorije u kabinetima,treba to preživeti praktično,na muci se poznaju junaci.
A moralno partizanske priče su za neku drugu temu... Dinosaurus ++++++
Djida Zastavnik I klase
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 12.08.14 22:22
Berbo (citat):
Ima li nekoga koje doso iz Surdulice Feb.89.
Berbo daj nešto više o sebi. Ja se sećam da je dosta vojnika došlo u februaru i to sa završenom obukom. A od februara je počelo veselo na Kosovu i Prizrenu. U svakom slučaju DOBRODOŠAO DRUŽE BERBO
vargas Mladji Vodnik
Naslov komentara: Re: Ramiz Sadiku Prizren 88/89 (drugi dio teme) 12.08.14 22:56
Tko nije doživio na svojoj koži kosovska vanredna stanja, taj teško može razumjeti kontekst događaja. Ti moji momci sa slika, velika večina nije bila doma na odsustvu, jer je stalno bilo neko sranje, tko je uspio upasti u odsustvo uoči Nove 1989. god. taj je vidio doma, ostali više nisu imali priliku. Već sam ranije pisao da sam s odsustva došao ravno na vanredno stanje koje je trajalo sve do skidanja moje majske klase. Na slikama s nožem se vidi u većini slučajeva naš kerovođa Dedo, koji je uglavnom bio dobar dečko iako je znao imati svojih bisera, ali uvijek onako, iskrenih, on je valjda mislio da tako mora biti. A sumnja da granični vod nije izvršavao svoje dužnosti, i da se momci međusobno nisu pazili, to su čiste gluposti. Ovu sliku zovem odmor vojnika, slikano negdje oko Planeje.